28 Φεβ 2010

Κούπερ: «Επιστροφή με Λάρισα»

kouperr 365Την πεποίθησή του ότι, παρά τις κακές εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια, η ομάδα του θα ανακάμψει και θα παρουσιαστεί έτοιμη για τη δύσκολη συνέχεια τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο, εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Σύμφωνα με τον Αργεντινό τεχνικό, ο Άρης θα κάνει μία νέα αρχή στο παιχνίδι με τη Λάρισα στο «Κλεάνθης Βικελίδης»:
«Η ομάδα πρέπει να ανταποκριθεί σε όλες τις διοργανώσεις τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Μου αρέσει να λειτουργούμε κάτω από πίεση. Θα πάμε για μία… έναρξη την Κυριακή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κούπερ και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι η δική μου ομάδα έχει τις δυνατότητες να ανταποκριθεί και να κερδίζει τα παιχνίδια, ώστε να μην εξαρτόμαστε από κανέναν άλλον».

Οι δηλώσεις του Έκτορ Ραούλ Κούπερ:
«Πιστεύω ότι την Κυριακή η ομάδα πρέπει να κάνει την δική της επιστροφή και να κοιτάει πάλι ψηλά. Στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα μου δεν ήταν τόσο καλή και έχασε βαθμούς. Έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη περίοδο που θα καθορίσει το που μπορούμε να φθάσουμε στο πρωτάθλημα, στις θέσεις των play-off αλλά και στο Κύπελλο. Έχουμε χάσει αρκετό έδαφος από τις ομάδες που ήταν ψηλότερα από εμάς, ενώ μας έχουν πλησιάσει και ομάδες που ήταν πιο χαμηλά από εμάς στη βαθμολογία.

Ακολουθεί μία δύσκολη περίοδος που χρειάζεται να δουλέψουμε πολύ. Εβδομάδες γενικά που πρέπει να έχουμε το 100% της αγωνιστικής απόδοσης καθώς είναι πολύ απαιτητικές. Θέλουμε να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση για να κάνουμε ένα καλό φινάλε στη χρονιά. Η ομάδα πρέπει να ανταποκριθεί σε όλες τις διοργανώσεις τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Εμένα μου αρέσει να λειτουργούμε κάτω από πίεση, αφού η απαίτηση και το κίνητρο είναι μεγαλύτερα. Έχουμε προετοιμαστεί θεωρώ κατάλληλα για να αντεπεξέλθουμε σε όλα αυτά.

Το καλό είναι ότι θα πάμε για μία… έναρξη την Κυριακή. Απομένουν κάποιες ακόμη αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος και μετά έρχονται τα play-off. Αυτή την στιγμή δε μπορούμε να λέμε ότι βάζουμε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Έχω δε θέλω να φτάσουμε στις τελευταίες αγωνιστικές και να παίζονται ακόμη όλα. Θέλω να εξασφαλίσουμε τα play-off πολύ νωρίτερα από το τέλος του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι η δική μου ομάδα έχει τις δυνατότητες να ανταποκριθεί και να κερδίζει τα παιχνίδια, ώστε να μην εξαρτόμαστε από κανέναν άλλον. Γι΄ αυτό και οι απαιτήσεις θα είναι πολύ σκληρές
», ανέφερε αρχικά ο Αργεντινός.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά του πλάνα για το παιχνίδι της Κυριακής, ο Κούπερ είπε: «Μου αρέσει να έχω όλες τις επιλογές μου. Ίσως κάποιοι μείνουν πιο δυσαρεστημένοι όταν ανακοινώνεται η ενδεκάδα, όμως εγώ θέλω να έχω όλους τους ποδοσφαιριστές διαθέσιμος. Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιος ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει έναν αγώνα, σε άλλο να μην παίξει ή να είναι σε ένα παιχνίδι στην αποστολή και σε άλλο να μην είναι».

Παράλληλα, ο 55χρονος προπονητής αναφέρθηκε στη δυναμικότητα της προσεχούς αντιπάλου του Άρη, Λάρισας: «Τα πράγματα που θα σε προβληματίζουν σε κάθε παιχνίδι πάντα υπάρχουν. Κανένας δεν έρχεται για να σου χαρίσει τίποτα. Στο ποδόσφαιρο όλα κατακτώνται στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη και αδιάφορη ομάδα δεν θα σου χαριστεί. Το σημαντικό είναι πως θα αντιμετωπίσουμε εμείς το παιχνίδι, ακόμη κι αν είναι με τον τελευταίο.

Μπορεί να κατέβεις να παίξεις με τον τελευταίο και να μην τα καταφέρεις. Για εμάς όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Αν το πάρουμε ευκολότερα απ΄ ότι περιμένουμε, ακόμη καλύτερα. Αλλά για μένα όλα τα παιχνίδια πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν τελικός
».

Τέλος, ερωτηθείς αν μπορεί ο Άρης τα επόμενα χρόνια να κάνει και κάτι παραπάνω στη Σούπερ Λίγκα, ο τεχνικός των «κίτρινων» απάντησε: «Για να φθάσουμε εκεί πρέπει να βελτιώνουμε ότι ήδη κάνουμε. Αν θέλουμε να κερδίσουμε αυτές τις δυνατότητες, πρέπει να κάνουμε μία πιο ανταγωνιστική ομάδα. Είναι μία συζήτηση που μπορούμε να ξανακάνουμε. Αν καταφέρουμε να φθάσουμε σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο πρέπει να το σταθεροποιήσουμε και να το διατηρήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES