11 Μαρ 2010

Μπάντοβιτς: "Δεν τα παρατάω"

Μπάντοβιτς: "Δεν τα παρατάω"Παρόλο που οι πιθανότητες για πρωτάθλημα είναι λίγες ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς πιστεύει πως μπορούν ακόμα να διεκδικήσουν τον τίτλο.Δήλωσε:«Εγώ δεν σκέφτομαι τα πλέι οφ. Είναι πέντε ματς ακόμη και θα χαθούν βαθμοί. Το θέμα είναι εμείς να νικάμε. Γιατί αν εμείς νικούσαμε, τώρα θα ήμασταν καλά. Θα κάνω ό,τι καλύτερο για την ομάδα μέχρι το τέλος. Δεν τα παρατάω». -

Κανονικά στην προπόνηση ο Ντουντού

Κανονικά στην προπόνηση ο ΝτουντούΟ Ντουντού Σεαρένσε προπονήθηκε και χθες κανονικά με την ομάδα και θα βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα συζητήσει μαζί του και αναλόγως με την εξέλιξη του ματς αναμένεται να του δώσει χρόνο συμμετοχής. Επίσης ο προπονητής του Ολυμπιακού θα μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές που έχουν συνεχόμενα λεπτά συμμετοχής για να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται και ποιους μπορεί να χρησιμοποιήσει. Στη διάθεση του θα είναι και ο Ντιντιέ Ντομί.Εκτός αποστολής παραμένουν οι Ντάτολο και Ντιόγο. -

Τι ζητάει ο Βαλβέρδε απο τον Ολυμπιακό

Τι ζητάει ο Βαλβέρδε απο τον ΟλυμπιακόΟ Ερνέστο Βαλβέρδε είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο του Ολυμπιακού.Πολλοί πιστεύουν οτι μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ιδιαίτερα σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό οτι ο Μπάντοβιτς θα αντικατασταθεί.Ο ίδιος δηλώνει για τα σενάρια Βαλβέρδε:«Ο Ερνέστο είναι φίλος μου, τον αγαπάω. Συνεργαστήκαμε πολύ καλά. Από κει και πέρα είναι άλλο κομμάτι το τι θα κάνει η διοίκηση, αν θα τον φέρει στον Ολυμπιακό ή όχι. Δεν είναι δικό μου θέμα».
Για να πάει όμως ο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό θα ζητήσει δυο βασικά πράγματα: 1)Να ικανοποιηθεί οικονομικά (αυτός ήταν και ο λόγος που δεν ανανεώθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών το καλοκαίρι)
2)Να δοθεί ένα μεγάλο ποσό προκειμένου να αποκτηθούν παίκτες εγνωσμένης αξίας αφού το ρόστερ έχει ανάγκη απο αλλαγές -

Ώρα για EUROΠΑ-Ο

Ώρα για EUROΠΑ-ΟΜετά την ιστορική του πρόκριση εις βάρος της Ρόμα, στη φάση των «32» του Europa League, ο Παναθηναϊκός καλείται να αντιμετωπίσει τη Σταντάρ Λιέγης (22:05, ΑΝΤ1) στο ΟΑΚΑ με στόχο να πάρει ένα σκορ πρόκρισης, ενόψει της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο Βέλγιο. Ο Νίκος Νιόπλιας αναμένεται να παρατάξει τους «πράσινους» με αρκετές αλλαγές, ώστε να έχει ξεκούραστους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Έλληνας τεχνικός έδειξε πως προτίθεται να αφήσει εκτός αρχικής 11αδας τους Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη και Σπυρόπουλο, ενώ δε θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Κατσουράνη, αλλά ούτε και τον Αλέξη Τζόρβα ο οποίος ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα. Το αγωνιστικό σχέδιο του προπονητή του «τριφυλλιού» είναι να μπλοκάρει το κέντρο της Σταντάρ, απ’ όπου ξεκινούν όλες οι επιθετικές ενέργειες των Βέλγων και πάνω στο οποίο είναι στημένο όλο το αγωνιστικό σύστημά τους.

Στο 4-3-3, που αναμένεται να παρατάξει ο Νιόπλιας, ο Γκαλίνοβιτς θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ θα είναι ο Βύντρα, αριστερό μπακ ο Δάρλας, δεξί στόπερ ο Σαριέγκι και αριστερό ο Καντέ. Αμυντικό χαφ μπροστά από τα στόπερ θα είναι ο Σιμάο, λίγο πιο μπροστά και αριστερά του θα παίξει ο Ζιλμπέρτο και στην αντίστοιχη θέση δεξιά θα είναι ο Νίνης. Στην επίθεση αριστερά θα παίξει ο Λέτο, στην κορυφή ο Σισέ και δεξιά ένας εκ των Μαρίνου, Ρουκάβινα.

«Μηδέν» παθητικό

Την προσοχή τους στην άμυνα ζήτησε από τους παίκτες του ο Νίκος Νιόπλιας, ο οποίος θεωρεί πως είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί ανέπαφη η εστία της ομάδας στο εντός έδρας ματς. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού πιστεύει πως ένα γκολ στην επίθεση θα έρθει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αλλά η άμυνα είναι αυτή που θα δώσει την πρόκριση. Η νίκη με μισό-μηδέν είναι αυτό που υπάρχει στις σκέψεις όλων στο «τριφύλλι».

«Όχι» στα έκτροπα

Ανακοίνωση προς τους φιλάθλους εξέδωσε για άλλη μια φορά πριν από ένα ευρωπαϊκό του ματς ο Παναθηναϊκός, τονίζοντας πως οποιαδήποτε …παρατυπία στους κανόνες συμπεριφοράς της UEFA μπορεί να επιφέρει τιμωρία της έδρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενόψει του εντός έδρας αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης, υπενθυμίζει στους φιλάθλους μας ότι η UEFA είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε θέματα που παρεμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα (χρήση λέιζερ, πυροτεχνημάτων και καπνογόνων) και ότι η ομάδα μας έχει τιμωρηθεί με την ποινή της διεξαγωγής ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών με διετή αναστολή. Για τον λόγο αυτόν, τους καλούμε να υποστηρίξουν την ομάδα μας αλλά και να την προστατεύσουν διατηρώντας τη συμπεριφορά τους σε αυστηρά φίλαθλο πλαίσιο».

Διανυκτέρευση στη Λιέγη

Την απόφαση να μην επιστρέψει η αποστολή του Παναθηναϊκού στην Αθήνα, αμέσως μετά τον επαναληπτικό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στη Λιέγη στις 18 Μαρτίου πήρε η τεχνική ηγεσία των «πρασίνων». Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια θα μείνουν στη Λιέγη, θα διανυκτερεύσουν εκεί και το επόμενο πρωί θα γυμναστούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει το ξενοδοχείο και μετά θα επιστρέψουν στην Αθήνα. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με σκοπό να μην ταλαιπωρηθούν οι ποδοσφαιριστές από το ταξίδι, ενώ θα έχουν να αντιμετωπίσουν μετά από τρεις μέρες τον Ολυμπιακό, στο μεγάλο ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας.

Τα «πράσινα» ρεκόρ

Την ισοφάριση της δικής τους καλύτερης επίδοσης με τα περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια σε μια χρονιά (16) προσπαθεί να επιτύχει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έχουν ήδη 12 και με τα δύο κόντρα στη Σταντάρ θα φτάσουν τα 14, ενώ αν προκριθούν στα προημιτελικά του θεσμού θα ισοφαρίσουν το ρεκόρ τους στα 16. Εκτός από τα ματς όμως το «τριφύλλι» κυνηγάει και τα 300 «ευρωπαϊκά» γκολ, αφού σύμφωνα με την καταμέτρηση της UEFA βρίσκεται στα 296 και θέλει άλλα τέσσερα για να τα… στρογγυλέψει.

Τι Champions, τι Europa

Τι Champions, τι Europa Αναμετρήσεις επιπέδου και ενδιαφέροντος Champions League περιλαμβάνει το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Europa League. Πέραν του αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ Λιέγης στο ΟΑΚΑ, διεξάγονται άλλα επτά αμφίρροπα ματς.

Η Βαλένθια φιλοξενεί στο «Μεστάγια» τη Βέρντερ Βρέμης χωρίς τους Ματιέ και Ναβάρο. Από τη γερμανική ομάδα θα απουσιάσουν οι Νιμάιερ, Μπένις και Βάγκνερ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης αντιμετωπίζει στο «Βιθέντε Καλντερόν» τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οι «ροχιμπλάνκος» θα είναι πλήρεις, ενώ από τα «λιοντάρια» δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής απέναντι στην πρώην ομάδα του ο Σιναμά Πονγκόλ, ενώ θα λείψουν και οι Καρίκο και Ντιαλό.

Η Λιλ υποδέχεται στο «Μετροπόλ» τη Λίβερπουλ χωρίς τους Ζερβίνιο, Ντεμπισί και Ντε Μέλο, ενώ από τους «κόκκινους», που αντιμετωπίζουν τη διοργάνωση ως μονόδρομο για κάποια επιτυχία φέτος, ενδέχεται να απουσιάσει ο Μπεναγιούν λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο.

Η Γιουβέντους αναμετράται στο «Ολίμπικο» με τη Φούλαμ. Οι «μπιανκονέρι» δεν υπολογίζουν στους τραυματίες Μπουφόν, Αμάουρι, Κιελίνι Τζοβίνκο και Κιμέντι, ενώ τιμωρημένος είναι ο Φελίπε Μέλο. Οι Λονδρέζοι δεν θα έχουν στις τάξεις τους τον τιμωρημένο Μέρφι, τους Σόρεϊ και Οκάκα-Τσούκα που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, αλλά και τους τραυματίες Τζόνσον, Ντέμπσεϊ και Πάντσιλ.

Η Μπενφίκα φιλοξενεί στο «Ντα Λουζ» τη Μαρσέιγ δίχως σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα. Από την ομάδα της Μασσαλίας θα λείψουν Χάιντσε, Ρόολ και Ροντριγκέζ, αλλά ο Νιάνγκ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά.

Το Αμβούργο αντιμετωπίζει στη «Νόρντμπανκ Αρένα», που θα φιλοξενήσει τον τελικό, την Άντερλεχτ. Από τη γερμανική ομάδα θα λείψει ο τιμωρημένος Ντεμέλ και ο τραυματίας Γκερέρο, ενώ από τους Βέλγους θα λείψουν οι Πόλακ, Βασιλέφσκι και Φρούτος.

Τέλος, η Ρούμπιν Καζάν κοντράρεται στο «Τσεντράλνι» με τη Βόλφσμπουργκ λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του ρωσικού Σούπερ Καπ και λίγο πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Από τους πρωταθλητές Γερμανίας θα απουσιάσουν οι τραυματίες Γκραφίτε, Μπενάλιο, Μπαρτζάλι και Ζιανί.

Το πρόγραμμα:

Πέμπτη, 11/3

Αμβούργο-Άντερλεχτ (20:00, Novasports 4)
Ρούμπιν-Βόλφσμπουργκ (20:00, Novasports 6)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (20:00, Novasports 3)
Λιλ-Λίβερπουλ (20:00, ANT-1)
Μπενφίκα-Μαρσέιγ (22:05, Novasports 6)
Παναθηναϊκός-Σταντάρ Λιέγης (22:05, ANT-1)
Γιουβέντους-Φούλαμ (22:05, Novasports 1)
Βαλένθια-Βέρντερ Βρέμης (22:05, Novasports 4)

Οι επαναληπτικοί αγώνες:

Πέμπτη 18/3

Μαρσέιγ-Μπενφίκα (20:00)
Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός (20:00)
Φούλαμ-Γιουβέντους (20:00)
Βέρντερ Βρέμης-Βαλένθια (20:00)
Άντερλεχτ-Αμβούργο (22:05)
Βόλφσμπουργκ-Ρούμπιν (22:05)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:05)
Λίβερπουλ-Λιλ (22:05)

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES