31 Ιαν 2010

ΒΟΛΙΔΑ ΜΕΣΗΣ: Μονόδρομος το «τρίποντο» κόντρα στον Απόλλωνα Ευπαλίου – Μπολάνο: «Δεν έχουμε περιθώρια για… γκέλα»

Έχοντας ως μοναδικό στόχο την πρώτη νίκη για το 2010, θα υποδεχθεί η Βολίδα τον Απόλλων Ευπαλίου. Η κερκυραϊκή ομάδα αγνοεί το «τρίποντο» στις έξι τελευταίες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος (τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες) και άπαντες στο σωματείο θεωρούν πως είναι καιρός για... επιστροφή στις επιτυχίες!

  «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα μου, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε. Η αντίπαλη ομάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις και παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά για την παραμονή, γι' αυτό και μόνο αδιάφορη δεν θα έρθει στην Κέρκυρα. Εμείς, όμως, δεν έχουμε πλέον περιθώρια για άλλη... γκέλα. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι σε ολόκληρο το 90λεπτο, προκειμένου να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε» δήλωσε στο www.corfucorner.gr ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» Ρομπέρτο Μπολάνο. Και συμπλήρωσε: «Στο τελευταίο διάστημα τα αποτελέσματα δεν ήταν ευνοϊκά για την ομάδα μου. Από εκεί που πηγαίναμε από νίκη σε νίκη, έχουμε τώρα να κερδίσουμε έξι ολόκληρες αγωνιστικές, με αποτέλεσμα να έχουμε μείνει πίσω βαθμολογικά. Το γεγονός αυτό μας έχει προβληματίσει και θα πρέπει να μάθουμε να ζούνε με το άγχος».

  Ο αγώνας μεταξύ Βολίδας - Απόλλωνα Ευπαλίου θα γίνει μεθαύριο Κυριακή, με ώρα έναρξης τις 15:00. Ο 38χρονος τεχνικός της κερκυραϊκής ομάδας δεν θα έχει στη διάθεσή του τον ανέτοιμο Ανδρέα Δούση, ο οποίος έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη μύτη (διάφραγμα) και θα απουσιάσει για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική. Θα λείψει επίσης και ο Κώστας Γκερέκος, ο οποίος έχει συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες. Αντίθετα, επανέρχονται οι Βασίλης Πετρόγιαννης και Βαγγέλης Βρακκάς, που εξέτισαν την ποινή τους (είχαν από τέσσερις κάρτες).

  Να σημειώσουμε ότι ύστερα από δύο αγώνες... ξενιτιάς, η Βολίδα επιστρέφει στη φυσική της έδρα. Τα προηγούμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια (με Ναυπακτιακό Αστέρα και με Τηλυκράτη), η ομάδα του Κάτω Γαρούνα τα είχε δώσει στο γήπεδο της ΕΠΣ Κέρκυρας στο Κανόνι, εκεί όπου μάλιστα είχε γνωρίσει δύο ήττες. Τώρα, όμως, οι «κιτρινόμαυροι» επανέρχονται στη... βάση τους κι έτσι το αυριανό ματς θα διεξαχθεί στο Δημοτικό γήπεδο Καστελλάνων Μέσης, στον αγωνιστικό χώρο του οποίου πραγματοποιήθηκαν εργασίες και πλέον βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

  Θυμίζουμε ότι στον πρώτο Γύρο η κερκυραϊκή ομάδα είχε κερδίσει μέσα στη Φωκίδα με σκορ 1-3, αποτέλεσμα που ήταν απαρχή μιας καταπληκτικής πορείας, που την έφερε κάποια στιγμή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

  Σήμερα, ύστερα από 18 αγωνιστικές, η Βολίδα βρίσκεται στην 6η θέση με 29 πόντους και ο Απόλλων Ευπαλίου στη 16η θέση με 16 βαθμούς.

  Χρήστος Γραμμένος - corfucorner.gr

Μέλμπεργκ: «Ίσως σταματήσω στον Ολυμπιακό»

Ανοιχτό άφησε ο Όλοφ Μέλμπεργκ το ενδεχόμενο να σταματήσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. «Θα είμαι 35 ετών όταν λήξει το συμβόλαιο μου το 2012. Βέβαια, είμαι υγιής και παίζω καλά εδώ και μερικές σεζόν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σουηδός αμυντικός στο «ΒΗΜΑΜΕΝ». «Τώρα ο Ολυμπιακός είναι μία ακόμα ευκαιρία στην καριέρα μου», πρόσθεσε.

Αποσπάσματα όσων δήλωσε ο Μέλμπεργκ:

Είναι αλήθεια ότι μέχρι τα 15 σου έπαιζες μόνο τένις και το όνειρο σου ήταν να παίξεις στο Γουίμπλεντον;

«Ναι, αλλά τελικά δεν ταίριαζε τόσο πολύ στον χαρακτήρα μου. Μέσα μου είμαι πολύ πιο επιθετικός απ' όσο φαίνεται και απ' όσο χρειάζεται για ένα άθλημα όπως το τένις και το γκολφ. Στο τένις είτε θέλεις ένα πόντο για να κερδίσεις το ματς είτε ένα πόντο για να το χάσεις πρέπει να είσαι το ίδιο ήρεμος. Εγώ δεν είμαι έτσι θυμώνω πάρα πολύ».

Και όμως, φαίνεσαι συνεχώς πολύ ήρεμος;

«Μπορεί να μοιάζω ήρεμος αλλά δεν είμαι. Είμαι ευέξαπτος. Δεν θυμώνω ποτέ στην εκτός ποδοσφαίρου ζωή μου. Μόνο στο ποδόσφαιρο μπορώ να εκνευριστώ πολύ. Ιδιαίτερα όταν ήμουν νεότερος δημιουργούσα συνέχεια προβλήματα στο γήπεδο. Ήθελα να κερδίζω ακόμα και στα ματς που παίζαμε στα διαλείμματα στο σχολείο».

Στα 19 σου μεταγράφηκες στην ΑΙΚ Στοκχόλμης και μετά από ένα χρόνο ήρθε η μεταγραφή στην Ισπανία. Πως ήταν τα πρώτα χρόνια της καριέρας σου;

«Ήμουν 20χρονών, έφυγα από την οικογένεια μου και τους φίλους μου και ήταν πολύ δύσκολα. Ήταν τα πιο δύσκολα χρόνια της καριέρας μου. Για να είμαι ειλικρινής, ήταν τα μοναδικά δύσκολα χρόνια. Το Σανταντέρ ήταν μικρή πόλη και δεν ήξερα τη γλώσσα. Συνήθισα όμως. Σιγά σιγά άρχισα να παίζω καλά στην ομάδα και συνήθισα».

Θα σταματήσεις το ποδόσφαιρο μετά τον Ολυμπιακό το 2012;

«Μάλλον. Θα είμαι 35 ετών όταν λήξει το συμβόλαιο μου το 2012. Βέβαια, είμαι υγιής και παίζω καλά εδώ και μερικές σεζόν. Είχα μία εξαιρετική χρονιά πέρσι με την Γιουβέντους. Έπαιξα πολλά καλά παιχνίδια. Όταν παίζεις έτσι δεν σκέφτεσαι την ηλικία σου ούτε πότε θα σταματήσεις».

Έχεις θέσει κάποιο όριο ηλικίας για το τέλος της καριέρας σου;

«Όχι δεν έχω βάλει κάποιο όριο. Δεν γίνεται όμως πλέον να κοιτάζω συνέχεια μπροστά όταν ήμουν νεότερος. Όταν ήμουν μικρός στην Σουηδία σκεφτόμουν πως θα διακριθώ για να φύγω στο εξωτερικό και να υπογράψω επαγγελματικό συμβόλαιο. Έπειτα στην Ισπανία, ήθελα να παίξω καλά για να πάω σε μία μεγαλύτερη ομάδα στη Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα, ή σε καλύτερο πρωτάθλημα. Τελικά πήγα στην Πρέμιερ Λιγκ. Εκεί στην Άστον Βίλα, ήθελα να είμαι καλός για να αποδείξω ότι αξίζω να βρίσκομαι σε αυτό το πρωτάθλημα. Στην Γιουβέντους έπειτα το ίδιο».

Και ο Ολυμπιακός;

«Τώρα ο Ολυμπιακός είναι μία ακόμα ευκαιρία στην καριέρα μου. Παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι μία ομάδα που διεκδικεί πάντα το πρωτάθλημα. Αλλά, όπως προανέφερα δεν γίνεται να κοιτάς συνέχεια μπροστά όπως όταν είσαι νεότερος».

Τον Ολυμπιακό και το πρωτάθλημα πως το βλέπεις. Πως αντιλαμβάνεσαι τον ρόλο σου;

«Το πιο σημαντικό είναι να βρίσκομαι στην καλύτερη φόρμα τις δύο ώρες του αγώνα. Στις προπονήσεις κάνω αυτό που πρέπει, αλλά ο στόχος είναι να δώσω το μάξιμουμ την ώρα του αγώνα. Εδώ, κατά την διάρκεια των προπονήσεων, αρκετοί παίκτες μπορεί να με "έχουν" όμως στους αγώνες είναι διαφορετικά. Όταν είμαι καλά δεν φοβάμαι κανέναν. Έχω συναντήσει παίκτες που παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Ακόμη και στις προπονήσεις. Όταν όμως είμαι σε καλή κατάσταση δεν έχω κανέναν φόβο».

Τι σε θυμώνει περισσότερο την ώρα του αγώνα;

«Δεν θυμώνω ποτέ με τους αντιπάλους μου. Θυμώνω μόνο με τους διαιτητές. Οι αντίπαλοι είναι στο γήπεδο και θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν. Θα σε τραβήξουν, θα σου ρίξουν μία αγκωνιά ακόμη και στο πρόσωπο. Είναι μέσα στο παιχνίδι. Ο διαιτητής όμως βρίσκεται εκεί για να σφυρίξει τις παραβάσεις και να είναι δίκαιος. Οι παίκτες δεν είναι πάντοτε δίκαιοι, ούτε εγώ είμαι πάντοτε σωστός. Ο διαιτητής όμως πρέπει να είναι πάντα δίκαιος».

Ποιά ήταν η καλύτερη στιγμή σου στην Ελλάδα;

«Mε τον Παναθηναϊκό φυσικά. Κερδίζαμε με 2-0 και νιώθαμε ότι δεν κινδυνεύουμε. Τα τελευταία 20 λεπτά οι οπαδοί μας τραγουδούσαν συνέχεια το ίδιο τραγούδι. Ήταν φανταστικά. Είχαν "τρελαθεί" εντελώς. Κοιταζόμασταν με τον Παπαδόπουλο και κλείναμε ο ένας το μάτι στον άλλον, δείχνοντας προς τους οπαδούς».

Σε είχε προσεγγίσει ποτέ ο Παναθηναϊκός όταν ήταν να φύγεις από την Γιουβέντους;

«Όχι. Δεν είχα ποτέ καμία επαφή. Είχα μερικές επιλογές όταν ήταν να φύγω από την Γιουβέντους, αλλά δεν είχα επαφή με τον Παναθηναϊκό».

Γιατί έφυγες από την Γιουβέντους;

«Δεν ήθελα και τόσο να φύγω. Είχα μία σπουδαία χρονιά αλλά όλα έγιναν πολύ γρήγορα στο τέλος της σεζόν. Έμεναν μόλις δύο παιχνίδια και ήρθε καινούργιος προπονητής στην ομάδα. Έτσι, υπέγραψαν με τον Καναβάρο από τη Ρεάλ, ο οποίος ήταν πολύ φίλος με τον Φεράρα. Δεν είχα πλέον πολλές πιθανότητες να παίζω όσο ήθελα. Υπήρχαν τρεις Ιταλοί διεθνείς στην άμυνα. Ο Λεγκροτάλιε, ο Κιελίνι και ο Καναβάρο. Φυσικά, κάθε μεγάλη ομάδα σαν την Γιουβέντους πρέπει να έχει τέσσερις τοπ κεντρικούς αμυντικούς, αλλά βλέπεις ότι ακόμα και ο Λεγκροτάλιες δεν παίζει πολύ. Παίζει ο Κιελίνι με τον Καναβάρο. Έτσι πήρα την απόφαση να φύγω».

Και τότε εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός;

«Ναι. Τότε ήρθε ο Ολυμπιακός, με όλους αυτούς τους τίτλους στην Ελλάδα και τη συνεχή παρουσία στο Τσάμπιοςν Λιγκ. Το θεώρησα μία πολύ καλή ευκαιρία».

Όταν τελειώσεις την καριέρα σου θα ήθελες να επιστρέψεις στην Σουηδία;

«Δεν ξέρω. Πραγματικά δεν ξέρω. Λείπω τόσα χρόνια. Έχω συνηθίσει σε έναν άλλο τρόπο ζωής που μου αρέσει. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να γυρίσω».

Πρόωρη στέψη ή παράταση αγωνίας;

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ απόψε (19:00-ΝοvaSports 1) στο ΟΑΚΑ και με νίκη οι «πράσινοι» κάνουν ίσως το πιο σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός θέλει να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου και θα το κάνει μόνο αν φύγει με τη νίκη από την έδρα του Πανιωνίου (16:45-ΝοvaSports 1). Από κοντά και ο ΠΑΟΚ που νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ
Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Ηρακλής - Καβάλα 1-0
(17' Γιάκομπ)



ΠΑΣ Γιάννινα - Λάρισα 2-0
(55', 66' Σίσιτς)



ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 1-0
(88' Παπάζογλου)



Διαβάστε την ανάλυση του Κώστα Μιαούλη για τα ματς της Κυριακής.

Κυριακή 31 Ιανουαρίου

Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης (14:30 ΝOVA)

Ο Λεβαδειακός έχει πέντε ματς στην έδρα του και την ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική τα οποία θα πρέπει να πάρει οπωσδήποτε αν θέλει να ελπίζει. Στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη ήταν πάλι καλύτερος από τον αντίπαλο του, όμως το αποτέλεσμα δεν ήρθε και δικαίως φωνάζουν για τη διαιτησία οι Βοιωτοί. Δύο πεναλντάκια να σου πνίγουν στο ίδιο ματς δεν είναι και λίγο πράγμα. Δίχως Αργυρόπουλο και Μπαστία θα παραταχθεί ο Αστέρας και ο Βλάχος προσανατολίζεται να βάλει δεξί μπακ τον Φυτανίδη. Ο ρέφερι με τις πιο πολλές ισοπαλίες μαζί με τον Σπάθα, Γιώργος Δαλούκας διευθύνει το ματς.

Πανθρακικός – Εργοτέλης (14:30 ΝOVA)

Ο Εργοτέλης μετά την επικράτηση του με τον Πανθρακικό έσπασε το αρνητικό σερί χωρίς νίκη και γύρισε στις επιτυχίες. Από την άλλη η ομάδα της Κομοτηνής είναι απ’ αυτές που χρειάζονται προσοχή, μιας και όποιος την υποτιμήσει μπορεί να υποστεί μεγάλη ζημιά. Ο Καραγεωργίου έτσι κι αλλιώς ήταν πολύ ισχυρός στον πάγκο, αλλά διέλυσε και τη γκρίνια που υπήρχε τελευταία με την αλλαγή δικαίωση του Ορφανού με τον Βερπακόφσκις στο προηγούμενο ματς. Μπορεί να δούμε πολλά γκολ σε αυτό το παιχνίδι, σφυρίζει ένας διαιτητής που ανέρχεται από την Β’ Εθνική και λέγεται Μάνταλος. Ο Εργοτέλης αν πάρει το ματς νομίζω ότι ησυχάζει σε τεράστιο βαθμό.

ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθη – Άρης (14:30 ΝΕΤ)

Ο Άρης καλείται να κρατηθεί τουλάχιστον στην 4η θέση μιας και η διαφορά από τον ΠΑΟΚ φαίνεται ν’ ανοίγει και δύσκολα θα μειωθεί αυτή την αγωνιστική. Σίγουρα το ματς στα «Πηγάδια» αποτελεί μια δύσκολη δοκιμασία. Μετά τους Ναφτί και Φερνάντεζ που πιθανότατα δεν παίζουν, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κόκε. Από την άλλη η Σκόντα, αν δεν θέλει μπει σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες οφείλει να κερδίσει. Από τα πέντε ματς που της απομένουν εντός, τα τρία θεωρούνται τους χεριού της, αφού έχει και τον ΠΑΟΚ εντός.Ο Κάκος θα σφυρίξει 3η αναμέτρηση της Σκόντα με κάποια από το γκρουπ των ισχυρών. Τα είχε κάνει μαντάρα με την «Ένωση» στο 1-0 της ακριτικής ομάδας και ήταν και στο 2-1 του Παναθηναϊκού μέσα στα «Πηγάδια». Τον Άρη δεν τον έχει παίξει καθόλου φέτος και αυτό είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο.

Πανιώνιος – Ολυμπιακός (16:45 NOVA)

Ο Ολυμπιακός θέλει να κλείσει με νίκη σε έναν από τους πλέον εφιαλτικούς Γενάρηδες στην ιστορία του. Έχει μόλις μία μέσα σε αυτόν τον μήνα και θέλει να πάρει νίκη σε αυτή τη δύσκολη δοκιμασία, οπότε σε περίπτωση «γκέλας» του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι, να βρεθεί σχετικά πιο κοντά στον Παναθηναϊκό. Μήτρογλου, Γκαλίτσιος εκτός μάχης πιθανότατα, ο Λούα- Λούα δύσκολα θα προλάβει, με έξι νέα πρόσωπα οι «ερυθρόλευκοι» συγκριτικά με τον ΠΑΟΚ. Για τον Πανιώνιο έξι ματς δίχως νίκη είναι πολλά, ο Τζαβέλλας το παλεύει, τιμωρημένος είναι ο Εστογιανόφ και θα έχει στον πάγκο του τον Άκη Μάντζιο που διαδέχτηκε τον Φερέρα, ως πρώτος προπονητής. Ο Κύρκος έχει διευθύνει μόλις πέντε ματς φέτος στη χειρότερη χρονιά του στη Σούπερ Λίγκα. Το καταστροφικό του παιχνίδι ήταν εκείνο του εξ’ αναβολής του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ το οποίο ουσιαστικά του κόστισε το σήμα του διεθνούς διαιτητή. Αυτό το ματς ίσως ν’ αποτελεί και τελευταία ευκαιρία και θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός.

Παναθηναϊκός – ΑEK (19:00 NOVA)

Ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να παίρνοντας το ντέρμπι, να ακουμπήσει σε ένα μεγάλο μαξιλάρι μπαίνοντας στην τελευταία δεκάδα αγώνων στο Πρωτάθλημα. Ο Ζιλμπέρτο αποτελεί τη μοναδική αμφιβολία, αν και όλα δείχνουν πως τελικά θα καταφέρει να πάρει μέρος στο παιχνίδι. Μαζί με τους Κατσουράνη, Καραγκούνη θα είναι στο κέντρο ο Βραζιλιάνος, ενώ ο Λέτο θα ξαναπάρει θέση βασικού αντί του Λάζαρου, ο Σαλπιγγίδης δεξιά και μπροστά ο Σισέ. Η ΑΕΚ θα παίξει με ενδεκάδα Καραϊσκάκη και στο ΟΑΚΑ, με τον Καράμπελα να κερδίζει στο νήμα, απ’ ότι φαίνεται τον Γεωργέα στη θέση του αριστερού μπακ. Παρθενικό ντέρμπι ανάμεσα σε ομάδες του ΠΟΚ για τον νεαρό ρέφερι Σταθόπουλο, που είχε παίξει στον ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0 και ΑΡΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 4-2 ως πιο δυνατά παιχνίδια. Ο Αχαιός ρέφερι παίρνει τη μεγάλη ευκαιρία με τη συμπλήρωσε δύο ετών από την ώρα που μπήκε στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία και το πρόγραμμα του πρωταθλήματος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Η νίκη έφερε έξτρα πριμ

Πανευτυχής για τη σημαντική νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί της Λάρισας ήταν ο Γιώργος Χριστοβασίλης. Ο πρόεδρος της γιαννιώτικης ΠΑΕ κατέβηκε στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα και έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη επί των «βυσσινί».

Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας είπε στους ποδοσφαιριστές ότι θα τους μοιραστούν 50.000 ευρώ ως έξτρα πριμ. Τα εύσημα απένειμε στους παίκτες και ο Νίκος Αναστόπουλος, ενώ εκείνοι πανηγύρισαν έξαλλα το χθεσινό αποτέλεσμα. Οι Γιαννιώτες θα προπονηθούν κανονικά σήμερα, αφού την Τρίτη υπάρχει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Hellas OnLine.

* Σύντομα ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κινηθεί για την απόκτηση ενός παίκτη. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Σάνι Καϊτά. Ο Νιγηριανός αμυντικός χαφ ολοκλήρωσε χθες τις υποχρεώσεις του στο Κόπα Αφρικα και είναι πολύ πιθανό μέχρι την Τρίτη να βρίσκεται στην Ελλάδα, αφού υπάρχει καταρχήν συμφωνία μεταξύ του μάνατζέρ του, Ντιμίτρι Σέλουκ, και του Γιώργου Χριστοβασίλη.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES