2 Φεβ 2010

Τέσσερα ΠΑΣτέλια!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα διέλυσε 4-0 τον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδαςκαι πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού.

Ανώτερη σε ολόκληρο τον αγώνα η ομάδα των Ιωαννίνων, έβαλε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο (Ντιμπαλά, Κούσας, αυτογκόλ ο Σνάουτσνερ) ενώ το κερασάκι της μεγάλης εμφάνισης μπήκε στο ’81 και πάλι με τον Ντιπμπαλά.

Μπορεί στο πρωτάθλημα να διαθέτει μια από τις κορυφαίες άμυνες στην Ευρώπη και να δέχεται γκολ μόνο με «προεδρικό διάταγμα», αλλά αυτό που έγινε στους «Ζωσιμάδες» δύσκολα το συναντά κανείς. Για το βιβλίο Γκίνες ήταν η αποτελεσματικότητα των παικτών του ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο. Με μόλις δύο τελικές προσπάθειες, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν 3-0, κάνοντας σμπαράλια τα σχέδια του Φερνάντο Σάντος. Ένα ακόμη γκολ στο δεύτερο ημίχρονο απλά ήρθε σαν κερασάκι στην «τούρτα» του μεγάλου πάρτι για την μεγαλειώδη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το ματς

Ένα σουτ του Ντιμπαλά στο 8’, μια κεφαλιά του Κούσα στο 24’ και ένα αυτογκόλ του Σνάουτσνερ λίγο πριν τελειώσει το πρώτο μέρος έφεραν τους Γιαννιώτες στην απόλυτη θέση ισχύος. Ούτε οι πολλές απουσίες, ούτε ο απαράδεκτος αγωνιστικός χώρος μπόρεσαν να σταματήσουν τον οίστρο των παικτών του Νίκου Αναστόπουλου. Δεν χρειάστηκε άλλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ που έφτασε σε σκορ πρόκρισης.

Λίγο μετά το 2-0 ο Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Κουτσιανικούλη και να περάσει τον Μουσλίμοβιτς, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2. Ούτε κι έτσι όμως δεν μπόρεσε να δώσει επιθετική πνοή στο «Δικέφαλο». Στο δεύτερο ημίχρονο επιστρατεύτηκε ακόμη και ο Εντίνιο, ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τρεις καθαρούς επιθετικούς, αλλά και πάλι πέρα από κάποια πίεση, δεν κατάφερε να βγάλει φάσεις μπροστά στην εστία του Σικαλιά. Κανένας ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου» δεν ξεπέρασε τη μετριότητα, απλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδειξε μεγαλύτερη διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Από την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, ο οποίος αποβλήθηκε και αποθεώθηκε(!) στο 67’, δύσκολα βρίσκει κανείς παίκτη που να υστέρησε. Ντιμπαλά και Μπακαγιόκο έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν μπροστά. Βέβαια ο Κογκολέζος με το γκολ που πέτυχε στο 80’, μάλλον θα πρέπει να πάρει τον τίτλο του κορυφαίου. Ο ένας «άνοιξε» και «έκλεισε» μέσα σε αποθέωση το σκορ και ο άλλος ταλαιπώρησε αφάνταστα τους αντιπάλους του κάθε φορά που είχε την μπάλα στα πόδια. Μεγάλη εμφάνιση από τον Κούσα, ενώ και ο Καζναφέρης ήταν εξαιρετικός το διάστημα που αγωνίστηκε. Βέβαια, σε μια τέτοια βραδιά, που η ομάδα πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου με μια τόσο εντυπωσιακή εμφάνιση, ίσως είναι άδικο να σταθεί κανείς σε πρόσωπα.

Αποθέωση για Αναστόπουλο

Ελάχιστα λεπτά πριν το σφύριγμα της λήξης, στα πρόσωπα των δύο προπονητών είχε γραφτεί ολόκληρη η ιστορία του αγώνα. Ένας περίλυπος Φερνάντο Σάντος δεν μπορούσε να καταλάβει τι χτύπησε την ως τώρα άτρωτη ομάδα του και από την άλλη μεριά ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός μπήκε τρέχοντας στο γήπεδο στο τέλος του αγώνα και από τις κερκίδες ακούστηκε ρυθμικά το όνομά του. Μπορεί νωρίτερα να είχε δηλώσει ότι η ομάδα του προτιμά να ρίξει το βάρος στην προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού, αλλά σίγουρα ο πληθωρικός Νικόλας θα αισθάνεται υπερήφανος για τον θρίαμβο στον οποίο οδήγησε την ομάδα του για το Κύπελλο Ελλάδας και την πρόκριση στον ημιτελικό. Πλέον οι Γιαννιώτες καταστρώνουν τα σχέδια τους για την επόμενη φάση, στην οποία σε διπλές αναμετρήσεις θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Καλλιθέα.

Ένταση πριν το ματς

Ένταση δημιουργήθηκε λίγη ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ, όταν περίπου 500 φίλοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν έξω από τη θύρα 7 του γηπέδου των «Ζωσιμάδων». Αμέσως βρέθηκαν εκεί δυνάμεις των ΜΑΤ με στόχο να αποτρέψουν την είσοδό τους. Νωρίτερα είχαν στηθεί μπλόκα στην Εγνατία Οδό από την αστυνομία με στόχο να μην είναι εφικτή η πρόσβαση εκδρομέων από τη Θεσσαλονίκη στα Γιάννενα. Κάποιοι όμως μεμονωμένα κατάφεραν να περάσουν.

Οι περίπου 5.000 κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας των γηπεδούχων αναμένεται να βρεθούν στο γήπεδο. Ελάχιστα τα εισιτήρια που τέθηκαν σε κυκλοφορία και για να τα αγοράσει κανείς θα έπρεπε να επιδεικνύει αστυνομική ταυτότητα, ώστε να αποδείξει ότι είναι κάτοικος της περιοχής. Η διοίκηση του ΠΑΣ δεν άνοιξε τις θύρες στα «πέταλα», όπου συνήθως κάθονται οι φιλοξενούμενοι.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σικαλιάς, Ντάσιος, Κανακούδης, Ντιμπαλά, Μπακαγιόκο, Αράς (62' Κοντογουλίδης), Ανδράλας, Κούσας, Μαϊστόροβιτς, Καζναφέρης (57' Τζάνης), Ρόβας (74' Μπουχάν).

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Κοντρέρας, Λίνο (70' Σαβίνι), Φωτάκης, Κουτσιανικούκης (33' Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ (60' Εντίνιο).

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς). Βοηθοί: Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Γκάγκας (Λάρισας)
Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες".

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Αργά απόψε η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:


Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ καταγγέλλει την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε η αποστολή της ομάδας μας κατά την άφιξή της στο Στάδιο του Βόλου, για τον αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, από διάφορους “φιλάθλους”. Την επίθεση του προέδρου της συγκεκριμένης ομάδας με χειροδικία στον γενικό αρχηγό και τον διευθύνοντα σύμβουλο, όταν αυτοί έτειναν το χέρι για να τον χαιρετήσουν προσερχόμενοι στο γήπεδο!!!
Αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά, ότι οι όποιες εξαγγελίες και μεγαλοστομίες για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο αποτελούν πρόσχημα για να

μπορούν να δρουν σ’ αυτό άνθρωποι που υιοθετούν στην καθημερινότητά τους τραμπουκικές συμπεριφορές, με την ανοχή όλων όσοι –υποτίθεται- ότι κόπτονται για το καλό του ποδοσφαίρου.

Ο Παναιτωλικός θλίβεται που συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Β’ Εθνικής, του οποίου η αξιοπιστία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα για χάρη μερικών “αετονύχηδων” που η ΟΥΕΦΑ τους έχει υπό επιτήρηση, αλλά εκείνοι εξακολουθούν να προσφέρουν τις “υπηρεσίες” τους στο ποδόσφαιρό μας.
Ο Παναιτωλικός λυπάται που το 2010 κάποιοι εφαρμόζουν πρακτικές παρελθόντων δεκαετιών, ασκώντας ψυχολογική τρομοκρατία προς τους ποδοσφαιριστές για να φτάσουν μέσω του εκφοβισμού στο επιθυμητό αγωνιστικό αποτέλεσμα.
Ο Παναιτωλικός απορεί πώς κάποιοι άνθρωποι τυγχάνουν ασυλίας από την πολιτεία, τα όργανά της και τους αρμόδιους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου και με περίσσιο θράσος μπορούν να επιβάλλουν δικούς τους νόμους εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων.
Ο Παναιτωλικός αγανακτεί που, εντελώς αναίτια, μέλη της αποστολή του σημερινού αγώνα βίωσαν συμπεριφορές που ντροπιάζουν το ποδόσφαιρο και τον πολιτισμό μας .
Επιτέλους κύριοι «αρμόδιοι», βάλτε τέλος σ’ αυτό το ΑΙΣΧΟΣ.

Υ.Γ. Για τους διαιτητές είχαμε εκφράσει τις έντονες ανησυχίες μας στον πρόεδρο της ΚΕΔ, αμέσως μετά τον ορισμό τους. Δυστυχώς με την παρουσία τους σήμερα απέδειξαν ότι ήταν απαραίτητοι σ’ αυτόν τον αγώνα…

«Μπλόκο» στη Νίκαια για Κέρκυρα

Ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον Ιωνικό έμεινε η Κέρκυρα στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 19η αγωνιστική της Β’ Εθνικής. Οι Φαίακες, που παραμένουν στην κορυφή φτάνοντας στους 42 βαθμούς, είχαν την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα με δοκάρι του Κολοτούρου στο 67’. Οι γηπεδούχοι με το βαθμό της ισοπαλίας ισοβαθμούν στη 19η θέση με τον Πανσερραϊκό.

«Χ»αμένοι και οι δύο

Ισόπαλο 2-2 ολοκληρώθηκε το ματς της Δόξας Δράμας με τον Διαγόρα Ρόδου, ένα αποτέλεσμα που δεν εξυπηρετεί καμία από τις δύο ομάδες αφού τις απομακρύνει από το στόχο της ανόδου. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές, με κεφαλιές του Πακάλτση στο 13’ και του Μαρκόφσκι στο 64’, αλλά οι φιλοξενούμενοι «απάντησα» ισάριθμες με σουτ του Γεωργιάδη στο 60’ και πέναλτι του Ταραχούλσκι στο 68’. Οι Δραμινοί είχαν δοκάρι στο 84’ σε κεφαλιά του Παπαθανασίου κι έτσι το 2-2 παρέμεινε ως το τέλος, φέρνοντας και τις δύο ομάδες να συγκατοικούν στην έκτη θέση με 28 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω τεχνικού προβλήματος ο αγώνας δεν μεταδόθηκε τηλεοπτικά από το Conn-X TV και άρχισε με δεκαπεντάλεπτη καθυστέρηση.

Τα αποτελέσματα:

Σάββατο 30/1 (15:00)

Ρόδος-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
(79’ Ιράλα)

Κυριακή, 31/1

Πιερικός-Ηλιούπολη 0-0

Αγροτικός Αστέρας-ΟΦΗ 2-0
(40' Βαγγελόπουλος, 81' Κούτσης)

Ολυμπιακός Βόλου-Παναιτωλικός 3-1
(30' πεν Ροτζέριο, 51' Αμπράμοβιτς, 55' Μόνχε/ 20' Μπαϊκαρά)

Καλαμάτα-Εθνικός Αστέρας 1-3
(10' Κουτσοσπύρος/ 27' Λουάμο, 53' Γκουέι, 94΄ Προβατίδης)

Πανσερραϊκός-Αιγάλεω 0-1
(76' Σκαρος)

Θρασύβουλος-Εθνικός 2-1
(16' Ντοριβάλ, 62' αυτ Παγώνης/ 14' Φαρινόλα)

Δευτέρα 1/2

Δόξα Δράμας-Διαγόρας 2-2
(13’ Πακάλτσης, 64’ Μαρκόφσκι-60’ Γεωργιάδης, 68’ πεν. Ταραχούλσκι)

Ιωνικός-Κέρκυρα 0-0

Η βαθμολογία.

Η επόμενη αγωνιστική (20η):

Διαγόρας Ρόδου-Αγροτικός Αστέρας
Αιγάλεω-Ρόδος
Εθνικός Αστέρας-Πανσερραϊκός
Εθνικός-Αναγέννηση Καρδίτσας
Ηλιούπολη-Ολυμπιακός Βόλου
Κέρκυρα-Θρασύβουλος
ΟΦΗ-Καλαμάτα
Παναιτωλικός-Ιωνικός
Πιερικός-Δόξα Δράμας

Για αυτό μίλησε ο Βγενόπουλος!

Ασπίδα προστασίας στην ομάδα του Παναθηναϊκού και τον Νίκο Νιόπλια θέλησε να υψώσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος με τις προχθεσινές δηλώσεις του. Ο εκ των μεγαλομετόχων του «τριφυλλιού» δεν είχε ενημερώσει τον Νικόλα Πατέρα για αυτή την κίνησή του και ο πρόεδρος της ΠΑΕ το έμαθε κατά την έξοδό του από τα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου. Ο «Βγενό» δεν εννοούσε τους αδερφούς Γιαννακόπουλους και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, αλλά τόνισε ότι αναφερόταν σε (νυν και πρώην) παράγοντες που κάθονται συνήθως στα επίσημα του ΟΑΚΑ.

Ο κ. Βγενόπουλος εκνευρίστηκε όταν είδε κάποιους να χαμογελούν όταν άνοιξε το σκορ η ΑΕΚ και να μην δείχνουν τόσο χαρούμενοι όταν ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός. Επίσης, τα συγκεκριμένα άτομα έδειχναν χαλαροί και γελούσαν, όταν προς τη λήξη του αγώνα η αγωνία ήταν στο κατακόρυφο. Ο μέτοχος του «τριφυλλιού» έκρινε εκείνη τη στιγμή ότι αν δεν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια, κάποιοι θα έβγαιναν να μιλήσουν για τον Νιόπλια ή την ομάδα, με αφορμή το 1-1 με την ΑΕΚ, ανάβοντας «φωτιές» στα εσωτερικά της ομάδας.

Πρόθεση του «Βγενό» ήταν να σταματήσει η κακόπιστη κριτική στον Ν. Νιόπλια και την ομάδα. Μάλιστα, ο κ. Βγενόπουλος εμφανίζεται αποφασισμένος να αποκαλύψει την επόμενη φορά τα συγκεκριμένα άτομα, αν εκείνοι αντιδράσουν με ανάλογο τρόπο. Επιθυμία του κ. Βγενόπουλου είναι ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει το πρωτάθλημα, κάτι που θα είναι μια δικαίωση για τον ίδιο και τον Νικόλα Πατέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», ο μέτοχος της ΠΑΕ θα προτείνει να καταργηθούν οι προσκλήσεις από τη νέα περίοδο. Επίσης, θα ζητήσει να μπαίνουν στα επίσημα οι παλαίμαχοι και να δίνει κάποιες λίγες προσκλήσεις η ΠΑΕ για τις ανάγκες της. Δηλαδή, όσοι θα μπαίνουν στα επίσημα θα πληρώνουν. Με τη συγκεκριμένη κίνηση ο κ. Βγενόπουλος θέλει να σταματήσει την κακοπροαίρετη κριτική.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστεί το Δ.Σ., που θα γίνει πιθανότατα τον Απρίλιο με κρίσιμα θέματα συζήτησης εν όψει της νέας περιόδου. Αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχεια, για την παραμονή του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία και για το μπάτζετ εν όψει της νέας περιόδου. Όπως αναφέρει η «SportDay», είναι πιθανό να συζητηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με πρόθεση από τους Βγενόπουλο και Πατέρα να συνεισφέρουν σε αυτή την αύξηση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση του Γιάννη Βαρδινογιάννη και αν θα ακολουθήσει σε ενδεχόμενη αύξηση ή θα μειώσει το ποσοστό μετοχών του από το 57% που διαθέτει τώρα. Επίσης, ενδιαφέρον έχει και η θέση των αδερφών Γιαννακόπουλων. Σημειώνεται πως από την προκήρυξη μέχρι τη διεξαγωγή της Γ.Σ. πρέπει να περάσουν δύο μήνες.

* Συμφωνείτε με τις τοποθετήσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου, μετά το ντέρμπι ΠΑΟ – ΑΕΚ; Ψηφίστε στο sday.gr.

«Στο χέρι μας το πρωτάθλημα»

Τη γνώμη των παικτών του Παναθηναϊκού θέλησε να ακούσει ο Νίκος Νιόπλιας, ύστερα από τη δική του ομιλία. Μπροστά βγήκαν ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Κώστας Κατσουράνης. «Ολοι κάνουμε λάθη. Κι εγώ κάνω λάθη. Ξέρετε ότι θέλω να ακούω τις απόψεις σας. Υπάρχει κάποιος παίκτης που θέλει να πει κάτι; Σας ακούω», είπε ο 45χρονος τεχνικός.

«Προσπαθήσαμε και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να πάρουμε το ματς. Εχουμε ευθύνες και αυτούς τους βαθμούς που δεν πήραμε χθες θα κοιτάξουμε να τους πάρουμε στα επόμενα παιχνίδια. Στο χέρι μας είναι το πρωτάθλημα», είπε ο Κατσουράνης και στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Καραγκούνης: «Δεν έχει χαθεί τίποτα με μία ισοπαλία. Παίξαμε καλά και δεν χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε τον τίτλο».

Από την πλευρά τους, κάποιοι παίκτες σχολίαζαν: «Είμαστε στο +6 και κάποιοι δημιουργούν κλίμα. Αλλες ομάδες πρέπει να ανησυχούν, ειδικά όπως παίζουν. Και λένε για το πρόγραμμα. Των αντιπάλων μας δηλαδή είναι τόσο εύκολο;».

Τονώνει το ηθικό του Τζιμπρίλ

Τη σκέψη να χρησιμοποιήσει τον Τζιμπρίλ Σισέ στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού στον αυριανό αγώνα με την Καλλιθέα, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Hellas OnLine, έχει ο Νίκος Νιόπλιας. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» θέλει ο 28χρονος φορ να σκοράρει και να ανακτήσει την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα, ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μάλιστα, ο 45χρονος τεχνικός μίλησε χθες με τον Γάλλο επιθετικό, σε μια προσπάθεια να του τονώσει την ψυχολογία και να του εξηγήσει ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεται που έμεινε χωρίς γκολ για δεύτερο συνεχές παιχνίδι. Ο κ. Νιόπλιας αναμένεται να παρατάξει με 4-4-2 τον Παναθηναϊκό, ενώ θα δώσει φανέλα βασικού στους Γκαλίνοβιτς, Σεϊταρίδη (ή Μαρίνο), Δάρλα, Μπιέρσμιρ, Σιμάο, Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλο και Πετρόπουλο.

Όσον αφορά τον Νίνη, ο κ. Νιόπλιας δεν θέλει να ρισκάρει με τη συμμετοχή του νεαρού μέσου, ο οποίος αναμένεται να τεθεί στη διάθεσή του για το κυριακάτικο παιχνίδι στην έδρα της Λάρισας.

Με φόντο τους «4»

Την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Hellas OnLine διεκδικούν σήμερα (17:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 -Alpha) ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο των Ζωσιμάδων. Οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη, ώστε να μην υπάρξει επαναληπτικός αγώνας και επιβαρυνθούν με δεύτερο παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα.

Δύο αλλαγές ετοιμάζει ο Σάντος

Στόχος των Θεσσαλονικέων είναι να φτάσουν στον τελικό και να κατακτήσουν το Κύπελλο Ελλάδας, κάτι που κατά καιρούς έχουν ομολογήσει οι ίδιοι οι παίκτες της ομάδας. Ο Φερνάντο Σάντος ετοιμάζει δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ σε σχέση με τον νικηφόρο αγώνα με τον Ατρόμητο.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Χαλκιάς και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, οι Αραμπατζής, Κοντρέρας, Μαλεζάς και Λίνο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Γκασία και ο Βιτόλο, έχοντας στα πλάγια τον Βιεϊρίνια (δεξιά) και τον Σορλέν (αριστερά). Πιο μπροστά θα παίξει ο Φωτάκης (αντί του Κριστιάνο) και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Μουσλίμοβιτς (αντί του Εντίνιο).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κρέσιτς, Εντίνιο, Κριστιάνο, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Σαβίνι, Σνάουτσνερ και Μουν. Εκτός έμειναν οι Ίβιτς, Τσιρίλο, Φιλομένο, Βερόν και Κουτζαβασίλης.

* «Στις 15 Φεβρουαρίου, όταν εισπράξουμε άλλη μία δόση από τα τηλεοπτικά αλλά και τα χρήματα από την αύξηση κεφαλαίου, θα καταβληθούν τα υπόλοιπα χρήματα», ήταν η ενημέρωση της διοίκησης του ΠΑΟΚ προς τους ποδοσφαιριστές, οι αντέδρασαν επειδή στους λογαριασμούς τους μπήκαν τα μισά από τα οφειλόμενα των τελευταίων μηνών (περίπου 800 χιλιάδες ευρώ), την ώρα που χθες οι παίκτες εισέπραξαν και το πριμ από τη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Ανησυχούν στον ΠΑΣ

Οι Γιαννιώτες φοβούνται πως θα υπάρξει μαζική παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ και γι' αυτό χθες είχαν... κρύψει τα εισιτήρια και δεν τα είχαν βγάλει προς διάθεση. Οπως έκαναν μάλιστα γνωστό, η θύρα 7 θα μείνει κλειστή, ενώ στην 1 θα δοθούν μόνο 150 εισιτήρια σε οργανωμένους και από κει και πέρα θα μπουν στο γήπεδο όσοι έχουν διαρκείας.

O Νίκος Αναστόπουλος θα ξεκουράσει αρκετούς βασικούς στο σημερινό ματς, αφού άφησε εκτός αποστολής τους Ελευθερόπουλο, Σίσιτς, Μενδρινό, Βάντερσον, Σαϊτιώτη και Μιχαλόπουλο, ενώ εκτός έμειναν και οι Βαγγελής, Στάθης και Βαρτζιώτης.

Η αρχική ενδεκάδα του ΠΑΣ θα αποτελείται από τους Σικαλιά, Ντάσιο, Κούσα, Κώτσιο, Κανακούδη, Ανδράλα, Ρόβα, Καζναφέρη, Ντιμπαλά, Μπουχάν και Μπακαγιόκο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ζαφειρόπουλος, Σενόνε, Βατσής, Παππάς, Αράς, Μαϊστόροβιτς, Τζάνης και Κοντογουλίδης.

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης

Τρίτη 02/02/2010

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ (17:00)

Τετάρτη 03/02/2010

Παναθηναϊκός-Καλλιθέα (17:00)

Τετάρτη 10/02/2010

SKODA Ξάνθη-Αρης (17:00)

Καβάλα-Πανιώνιος (17:00)

Κατσικογιάννης: «Απόφαση του προέδρου»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την υπογραφή νέου συμβολαίου με τον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 2013 αλλά και έτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του που ακούει στο όνομα ΟΦΗ, εμφανίστηκε ο Γιώργος Κατσικογιάννης μιλώντας στο www.sport-fm.gr, λίγο πριν ετοιμάσει τις βαλίτσες του για το Ηράκλειο της Κρήτης. Ο νεαρός μέσος αναφέρθηκε στον εξάμηνο δανεισμό του στους Κρητικούς, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την εικόνα της ομάδας του Ολυμπιακού μέχρι σήμερα.

Συνέντευξη στον Χρήστο Οικονόμου:

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που υπέγραψα συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και αυτό μου δείχνει πως με εμπιστεύονται. Πλέον θα κοιτάξω να πάρω τις ευκαιρίες μου στον ΟΦΗ, να βοηθήσω και να βοηθηθώ. Σκοπός μου είναι να μαζέψω εμπειρίες, να βελτιωθώ και να επιστρέψω στον Ολυμπιακό. Ο ΟΦΗ είναι μια πολύ καλή ομάδα και χαίρομαι που πλέον είμαι μέλος της. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για μένα», ανέφερε σχετικά με την υπογραφή του συμβολαίου του και τον δανεισμό του στον ΟΦΗ.

Σχετικά με το αν ήταν απόφαση του τεχνικού του Ολυμπιακού, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, τόνισε: «Ο κ. Μπάντοβιτς είναι ικανοποιημένος και με υπολογίζει όμως αυτό ήταν καθαρά θέμα του προέδρου. Ήταν δική του απόφαση να ανανεώσω και να φύγω δανεικός».

Για την φετινή εικόνα του Ολυμπιακού, δήλωσε: «Σίγουρα η χρονιά δεν είναι καθόλου καλή για μας. Μας επηρέασαν οι αλλαγές προπονητών. Ο καθένας είχε την δική του φιλοσοφία και αυτό μας έκανε να μην μπορούμε να δείξουμε αυτά που πρέπει στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω όμως πως τίποτα δεν έχει χαθεί και πως αν ο Ολυμπιακός είναι προσεκτικός μπορεί να εκμεταλλευτεί το δύσκολο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού».

Με τον Ζίκο στον πάγκο οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, πήραν αρχικά ευκαιρίες όμως στη συνέχεια χάθηκαν. Ο Γιώργος Κατσικογιάννης, πιστεύει: «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και σίγουρα χρειάζονται παίκτες με εμπειρία. Ήταν καλό που αρκετοί από εμάς πήραν τις ευκαιρίες τους όμως τα αποτελέσματα χρειάζονται συνέχεια και αυτό τον οδήγησε στο να μην χρησιμοποιεί μικρούς σε ηλικία παίκτες».

Ανάσες από «Morgan Stanley» και μετόχους

Εντός της ημέρας ή το αργότερο την Τετάρτη αναμένεται η απάντηση της «Morgan Stanley» στην πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΚ για την εξόφληση του δανείου. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι μέτοχοι προσφέρουν στον χρηματοπιστωτικό οργανισμό, που κρατά ενέχυρο τις μετοχές του συλλόγου, να καταβάλουν άμεσα 2,3 εκατ. ευρώ, προκειμένου να… απαλλαγούν από το βραχνά του ομολογιακού δανείου των 6,2 εκατ. ευρώ.

Αυτό φαίνεται να είναι και το τελευταίο εμπόδιο για την επισημοποίηση της ανάληψης της προεδρίας της ΠΑΕ από τον Σταύρο Αδαμίδη και τη στελέχωση της νέας διοίκησης του συλλόγου. Ο 36χρονος δικηγόρος έχει πλέον βεβαιωθεί για τις προθέσεις των μετόχων, που συνεχίζουν τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ. Ήδη ο Πέτρος Παππάς έδωσε 1,3 εκατ. ευρώ για τις πληρωμές στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ενώ ο Νίκος Νοτιάς έδωσε 250.000 ευρώ για να καλυφθεί μία δόση της αποζημίωσης του Λορένσο Σέρα Φερέρ. Δεν αποκλείεται ακόμη και από την ερχόμενη Δευτέρα ο Σταύρος Αδαμίδης να είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, με κάθε επισημότητα.

Γλίτωσαν… 100.000 ευρώ

Περίπου 100.000 ευρώ εξοικονόμησε η ΠΑΕ ΑΕΚ από την παραχώρηση του Ίλιε Ιορντάκε ως δανεικού για έξι μήνες στη Ραπίντ Βουκουρεστίου και την αποχώρηση του Χουανφράν για τη Λεβάντε. Οι Ρίκκα, Γιαχάγια και Παυλής δεν δόθηκαν δανεικοί, ενώ η «Ένωση» δεν κατάφερε να ξεφορτωθεί τους Ενσαλίβα και Άρσε. Οι τρεις τελευταίοι μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι και πιθανότητες παραμονής έχει μόνο ο νεαρός Έλληνας επιθετικός.

Χάνει Ξάνθη ο Αραμπατζής

Τουλάχιστον δέκα ημέρες εκτός γηπέδων θα μείνει ο Γιάννης Αραμπατζής. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέφυγε το κάταγμα στον αριστερό καρπό, αλλά η κάκωση που υπέστη τον θέτει νοκ άουτ για το ματς του προσεχούς Σαββάτου με τη Skoda Ξάνθη στο ΟΑΚΑ. Απών λόγω καρτών θα είναι ο Σάνελ Γιάχιτς, εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Μαντούκα, που έχει ένα αιμάτωμα στον δεξιό γλουτιαίο, ενώ σε καλύτερη κατάσταση είναι ο Ζεράλντο Άλβες, ο οποίος αναμένεται να είναι διαθέσιμος.

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης μετά τις εξετάσεις που του έγιναν στο Ιατρικό Κέντρο πήρε άδεια να επιστρέψει σπίτι του και θα ακολουθήσει πρόγραμμα με φυσιοθεραπείες για να ξεπεράσει τις ελαφρές κακώσεις που του απέφερε το τροχαίο που είχε τα ξημερώματα της Κυριακής. Στο μεταξύ, ο Κρίστιαν Νέμεθ αναμένεται να επιστρέψει από την Αγγλία (είχε μεταβεί για θεραπεία στον αστράγαλο) εντός της ημέρας και εν συνεχεία θα διαπιστωθεί πότε θα μπορεί να ενισχύσει την «Ένωση».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES