28 Οκτ 2009

Η επανάσταση των «μικρών»

Η πρόκριση του Πανσερραϊκού ήταν μόνο η αρχή. Οι «μικροί» συνέχισαν τις εκπλήξεις στη φάση των «32» του Κυπέλλου. Ο Πιερικός απέκλεισε με 4-2 στα πέναλτι τον Εργοτέλη, η Καλλιθέα νίκησε με 1-0 τον Πανθρακικό και ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε 2-1 της Λάρισας. Στα πέναλτι ο Ατρόμητος 5-4 τον Βισαλτιακό, στις καθυστερήσεις η Ξάνθη 2-1 τον Εθνικό, στο 86' 4-3 ο Άρης τον Ασπρόπυργο. Νίκη 1-0 ο ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ στην Κρήτη. Προκρίσεις για Καβάλα (3-0 τον Αγρ. Αστέρα) και Λεβαδειακό (2-1 τον Ιωνικό).

Τα αποτελέσματα

Τρίτη 27/10/09

Καλαμάτα-ΠΑΣ Γιάννινα 0-3
Παναιτωλικός-Πανιώνιος 7-8 στα πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια και η παράταση)
Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 3-1
Αιγάλεω-Αστέρας Τρίπολης 0-3

Τετάρτη 28/10/09

Ιωνικός - Λεβαδειακός 1-2
Αγρ. Αστέρας - Καβάλα 0-3
Καλλιθέα - Πανθρακικός 1-0
Εθνικός - Skoda Ξάνθη 1-2
ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 0-1
Βισαλτιακός - Ατρόμητος 4-5 στα πέναλτι (κ.α και παράταση 0-0)
Πιερικός - Εργοτέλης 4-2 στα πέναλτι (κ.α 1-1, παράταση 2-2)
Ολυμπιακός Β. - Λάρισα 2-1
Εορδαϊκός - Παναθηναϊκός 0-3

Ασπρόπυργος - Αρης 3-4

Πέμπτη 29/10/09

Τρίκαλα - Ηρακλής (17:00 - Δημ. Τρικάλων)
Θρασύβουλος - ΑΕΚ (17:00 - Δημ. Φυλής / Alpha)

Δεν κάνει ένσταση ο Ολυμπιακός

Την τελική απόφαση για το αν ο Ολυμπιακός θα έκανε τελικά ένσταση ή όχι θα την έπαιρνε ο Σωκράτης Κόκκαλης. Το θέμα εξετάστηκε από το νομικό τμήμα της ΠΑΕ, όπως ακριβώς είχε γίνει στην υπόθεση Βάλνερ, αλλά αυτή τη φορά ο ισχυρός άντρας των Πειραιωτών αποφάσισε να μην κερδίσει το παιχνίδι στα χαρτιά.

Ανακοίνωση

"Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκτιμώντας ότι η παράβαση στην οποία υπέπεσε η Π.Α.Ε. Πανσερραϊκός κατά τον χθεσινό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος αποτελεί ένα στιγμιαίο ανθρώπινο λάθος, αποφάσισε να μην υποβάλλει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα".

Αρχικά διέρρευσε πως μπορεί κάποια άλλη ομάδα της Β’ Εθνικής να κάνει ένσταση αλλά αυτό δεν ισχύει. Ο κανονισμός που επέφερε και αφαίρεση βαθμών στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει πλέον οπότε κανένας σύλλογος της δεύτερης κατηγορίας δεν έχει έννομο συμφέρον για να καταθέσει ένσταση εντός 48 ωρών.

ΟΣΦΠ: Προκρίνεται και με... ήττα!

Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας δεν έχει χαθεί για τον Ολυμπιακό. Ένα μπέρδεμα του κατά τ’άλλα εξαιρετικού χθες, στο κοουτσάρισμα, Γκιγέρμο Όγιος είναι ικανό να διαγράψει την σπουδαία νίκη του Πανσερραϊκού (3-1) επί των «ερυθρόλευκων» και να ακυρώσει την… επί χόρτου πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Ο λόγος είναι ότι ο Πανσερραϊκός από το 74' ως το 78' χρησιμοποίησε έξι μη Έλληνες στην ενδεκάδα του. Σύμφωνα με τον κανονισμό στην Β' Εθνική και ο οποίος είναι δεσμευτικός και για το Κύπελλο, οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά στην ενδεκάδα τους έξι Έλληνες και πέντε μη(ξένους και κοινοτικούς με τους ξένους να είναι μέχρι τρεις). Ο Γκιγιέρμο Όγιος ξεχάστηκε και στο 74' πέρασε στο παιχνίδι τον Καλί αντί του Παπάζογλου, ενώ εκείνη την στιγμή ήδη αγωνίζονταν οι Κάστρο, Σκάγκλια, Ριμόλντι, Τάντιτς και Λεοζίνιο. Βέβαια, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αργεντινός αντιλήφθηκε το λάθος και έσπευσε να περάσει στο παιχνίδι τον Σωτήρη Κωνσταντινίδη. Το «κακό» όμως είχε γίνει…

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει δικαίωμα εντός 48 ωρών από τη λήξη της αναμέτρησης να καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα. Πιθανότατα δεν θα το αφήσει ατιμώρητο και θα ψάξει τη δικαίωσή του. Αν όντως συμβούν έτσι τα πράγματα, οι νταμπλούχοι θα εξασφαλίσουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση και θα αφήσουν εκτός τα «λιοντάρια»! Περισσότερα για τις προθέσεις των χθεσινών ηττημένων θα μάθουμε σήμερα…

«Απαράδεχτοι»!

Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα και την ήττα στις Σέρρες. Στον Πειραιά ανέφεραν μετά το παιχνίδι πως: «Ημασταν απαράδεκτοι, δεν είναι εικόνα αυτή, ούτε δικαιολογείται ο αποκλεισμός», αναλογιζόμενοι φυσικά ότι αυτό το διάστημα οι εναλλακτικές λύσεις των παικτών πρώτης γραμμής είναι περιορισμένες. «Συνεχίζουμε, πρώτος στόχος ήταν και παραμένει το πρωτάθλημα», ειπώθηκε μεταξύ άλλων. Ο μόνος που είχε το κουράγιο να αναφερθεί στην αγωνιστική απόδοση της ομάδας του ήταν ο Έντσο Μαρέσκα, ο οποίος με λακωνικό τρόπο δήλωσε: «Εμείς φταίμε. Ημασταν κακοί και το πληρώσαμε».

Να σημειώσουμε πως εν όψει Ατρομήτου προστέθηκε ακόμη ένας «πονοκέφαλος» στον Ζίκο. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δέχτηκε κόκκινη κάρτα στις Σέρρες και δεν μπορεί να υπολογίζεται από τον προπονητή του, όπως επίσης ο τιμωρημένος Ντουντού και οι τραυματίες Ντιόγο, Τοροσίδης, Λεονάρντο, Νταρμπισάιρ. Μένει να φανεί η κατάσταση των Ζεβλάκοφ και Μέλμπεργκ, που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα.

ΠΑΟ: Με προσοχή για την πρόκριση

Με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο σημερινό (17:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Alpha) παιχνίδι στην έδρα του Εορδαϊκού, στο πλαίσιο της 4ης φάσης του Κυπέλλου Hellas OnLine. Μάλιστα, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης θα επιστρέψει στην ενδεκάδα του «τριφυλλιού» μετά τις 22 Μαΐου 2004, όταν είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά με την «πράσινη» φανέλα. Σε ό,τι αφορά το αρχικό σχήμα που θα επιλέξει ο Χενκ Τεν Κάτε, αναμένεται να υπάρχουν εννέα ή δέκα αλλαγές σε σχέση με τον νικηφόρο αγώνα της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Γκαλίνοβιτς και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Σεϊταρίδη, Βύντρα, Μπιάρσμιρ και Δάρλα. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται ο Νίνης και ο Σιμάο, έχοντας στα πλάγια τους Χριστοδουλόπουλο (δεξιά) και Λέτο (αριστερά). Πιο μπροστά θα αγωνιστεί ο Ρουκάβινα, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Πετρόπουλος. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καρνέζης, Μαχλέλης, Καντέ, Σισέ και Γκάμπριελ.

Εκτός έμειναν ο τραυματίας Μαρίνος, αλλά και οι Κλέϊτον, Τζιόλης και Μάντζιος που δεν υπολογίζονται. Ο Τεν Κάτε άφησε στην Αθήνα τους Σπυρόπουλο, Σαριέγκι, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Ζιλμπέρτο και Τζόρβα. Όλοι οι παραπάνω θα έχουν σήμερα προπόνηση. Μάλιστα, ο Ζιλμπέρτο θα συνεχίσει την θεραπεία και ενδέχεται να προφυλαχθεί στον κυριακάτικο αγώνα με τον Πανιώνιο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει τη στήριξη περίπου 1.000 οπαδών του στο σημερινό ματς στην Κοζάνη, αφού αρκετοί φίλοι του «τριφυλλιού» από τη Βόρεια Ελλάδα θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα τους να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού.

Την προσοχή των παικτών του στο σημερινό ματς με τον Εορδαϊκό επέστησε ο 56χρονος προπονητής, κατά τη χθεσινή του ομιλία στους παίκτες της ομάδας: «Παίζουμε με μια ομάδα Γ' Εθνικής. Εμεις είμαστε το φαβορί, πρέπει όμως να δούμε σοβαρά το παιχνίδι γιατί τέτοιες ομάδες αποκτούν τεράστιο κίνητρο όταν παίζουν με τον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες τους αντιμετωπίζουν σπουδαίους αντιπάλους, θα παίξουν παθιασμένα για να δείξουν ότι αξίζουν κι αυτοί, γι' αυτό θέλω να μπείτε κι εσείς δυνατά και να πάρετε την πρόκριση. Δεν θέλω καν να περνάει από το μυαλό σας ότι το παιχνίδι θα είναι εύκολο αν δεν το δείτε σοβαρά», ήταν τα λόγια του.

Το ντέρμπι της Θεσσαλίας!

Τη νίκη με την οποία θα προκριθεί στους «16» του Κυπέλλου Hellas OnLine θα κυνηγήσει η Λάρισα στο σημερινό (17:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 – χωρίς τηλεοπτική μετάδοση) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου, στο πλαίσιο της 4ης φάσης του θεσμού.

Κάθε χρόνο η διάκριση στη συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί στόχο των «βυσσινί», των οποίων οι οπαδοί θέλουν να ζήσουν ανάλογες στιγμές με εκείνες του 2007 (όταν η ΑΕΛ κατέκτησε το τρόπαιο στον τελικό με τον Παναθηναϊκό). Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέστησε την προσοχή των παικτών του στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β’ Εθνικής και θα παλέψουν για την ιστορική αυτή πρόκριση.

Από την πλευρά του, ο Σάκης Τσιώλης, τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, θέλει να συμβεί ό,τι έγινε στις 5 Μαρτίου 2008, όταν καθόταν στον πάγκο του Θρασύβουλου και οι «πράσινοι» είχαν νικήσει 1-0 στη Φυλή τη Λάρισα με γκολ του Χαραλαμπάκη.

Πιθανές συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (4-2-3-1): Κολίτσι, Κοτίτσας, Μπουλούτ, Αρβανίτης, Ζαραδούκας, Ζαραδούκας, Αλβάρες, Ουμπίντες, Ροζέριο, Μόνχε, Κοντέων.

ΛΑΡΙΣΑ: Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Βενετίδης, Μελίσσης, Νταμπίζας, Ιγκλέσιας, Ρομέου, Σίμιτς, Μετίν, Τουάμα, Ντε Νίγκρις.

Διαιτητής: Ντάκος (Ξάνθης).
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Παπαδόπουλος Δ. (Μακεδονίας).

* Μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν μείνει μόλις 200 εισιτήρια. Τα εκδοτήρια δεν θα λειτουργήσουν σήμερα και αν μείνουν εισιτήρια, θα διατίθενται από την μπουτίκ της ομάδας μέχρι τις 15:00.

HΡΑΚΛΗΣ: Σοβαρότητα ζήτησε ο Προτάσοφ

Ο θεσμός του Κυπέλλου είναι ο μόνος τρόπος για κάποια διάκριση τη φετινή χρονιά για τον Ηρακλή, αλλά και ο δρόμος που μπορεί να οδηγήσει τους «κυανόλευκους» στην Ευρώπη. Για αυτούς τους λόγους ο Ολεγκ Προτάσοφ ζήτησε από τους παίκτες τους σοβαρότητα ενόψει του αυριανού παιχνιδιού με τα Τρίκαλα (17:00) για το Κύπελλο.

Ο τεχνικός του «Γηραιού» μίλησε στη «SportDay» για το αυριανό παιχνίδι και για τους στόχους της ομάδας του «το Κύπελλο είναι ο ένας από τους δύο στόχους που θέσαμε στην αρχή της χρονιάς και γι' αυτό πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί ώστε να πάρουμε τη νίκη και να προχωρήσουμε παρακάτω», τόνισε ο Ουκρανός προπονητής, και συνέχισε λέγοντας πως η νίκη θα δώσει στην ομάδα καλή ψυχολογία για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της. «Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα που δώσαμε, αλλά μπορεί να συνδεθεί με τα επόμενα. Η νίκη, εκτός από την πρόκριση, θα μας δώσει ψυχολογία για το παιχνίδι με Αστέρα Τρίπολης, για να επανέλθουμε στα θετικά αποτελέσματα».

Ο Προτάσοφ ζήτησε από τους παίκτες του να είναι σοβαροί και να μην δώσουν δικαιώματα. Η 11άδα που θα παρατάξει ο 45χρονος κόουτς θα είναι ίδια με αυτή της Λιβαδειάς με μόνη αλλαγή στο 4-4-2 τη θέση του τιμωρημένου Παπαστεριανού που θα πάρει ο Τουμά. Συγκεκριμένα ο Ηρακλής θα παίξει με τον Κοβαλέφσκι στη εστία και μπροστά του στην άμυνα θα είναι οι Μάρτος, Επστάιν Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας. Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Τούμα, Ιωαννίδης, Ντιέ και Ηλιάδης. Τέλος στην κορυφή θα είναι οι Μπόσνιακ και Ιάκομπ με σκοπό να καθαρίσουν γρήγορα το παιχνίδι.

Γλιτώνει την επέμβαση ο Μιλάνο

Σε κανονικό ρυθμό προπόνησης μπήκε ο Μάουρο Μιλάνο μετά από είκοσι μέρες και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι θα αποφύγει μια τρίτη επέμβαση αφού δεν ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο. Ο Αργεντινός μέσος από τη μεριά του τόνισε πως νιώθει καλά και είναι αισιόδοξος για την πορεία της κατάστασής του. Ωστόσο σύμφωνα με τους γιατρούς θα χρειαστεί να περάσουν δέκα περίπου μέρες για να διαπιστωθεί αν ο 25χρονος παίκτης έχει ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα.

ΑΡΗΣ: Ψάχνει γιατρειά…

Την πρώτη του νίκη, ύστερα από τρεις σερί ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, ψάχνει ο Άρης στο σημερινό (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 – χωρίς τηλεοπτική μετάδοση) ματς στην έδρα του Ασπρόπυργου, στο πλαίσιο της 4ης φάσης του Κυπέλλου Hellas OnLine. Ο Ιομάρ Μαζίνιο βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, έπειτα από τις τελευταίες μέτριες εμφανίσεις της ομάδας του.

Τώρα, ο Βραζιλιάνος τεχνικός καλείται να παρατάξει με νέα πρόσωπα τους «κίτρινους», προκειμένου να ξεκουραστούν οι παίκτες που έχουν τραβήξει το κουπί όλο αυτό το διάστημα. Μάλιστα, ο Μίχαλ Πέσκοβιτς αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του, ενώ ο Φλάβιο θα βρίσκεται στο δεξί άκρο της άμυνας των Θεσσαλονικέων.

Σε ό,τι αφορά το αρχικό σχήμα του Άρη, ο Μαζίνιο θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Πέσκοβιτς και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Φλάβιο, Κουλουχέρη, Ρομπέρζ και Αράνο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Ρόβας και ο Πρίττας. Δεξί εξτρέμ θα είναι ο Χαβίτο και αριστερό ο Πίτου. Πιο μπροστά θα αγωνιστεί ο Κόκε, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Αμπρέου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πιοβεζάν, Ναφτί, Γκρασιάν, Αραβίδης, Ντέιλι, Γραίκος και Λαμπριάκος. Στη Θεσσαλονίκη έμειναν οι Ρονάλντο, Γκαρσία (αύριο αναμένεται να δοκιμάσουν να μπουν σε κανονικό ρυθμό), Κάμπορα, Νέτο, Βανγκέλι, Φερνάντες, Σηφάκης, Νασούτι και Κάλβο.

«Κίτρινη» κερκίδα στα Λιόσια

«Η ΠΑΕ Ασπρόπυργος ενημέρωσε επίσημα την ΠΑΕ ΑΡΗΣ ότι για τους φίλους του ΑΡΗ στο αυριανό παιχνίδι κυπέλλου θα είναι διαθέσιμη η θύρα 3 του γηπέδου των Λιοσίων. Έξω από την θύρα 3 χωρητικότητας 1400 θέσεων θα λειτουργεί εκδοτήριο για τους φίλους του ΑΡΗ, από όπου θα μπορούν να αγοράζουν τα εισιτήρια τους για να εισέλθουν στην κερκίδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΠΑΕ Άρης.

* Ο Μαζίνιο αποφάσισε ότι ο Ναφτί, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής στον αγώνα της 12ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Πανιώνιο στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΑΕΚ: Κανένα deal, τίποτα βέβαιο

Ακόμη τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Η εμπλοκή του Χαράλαμπου Κοζώνη στα διοικητικά της ΑΕΚ, στην παρούσα, φάση δεν είναι δεδομένη. Ο ισχυρός επιχειρηματίας συνεχίζει τις συζητήσεις με τους κ.κ. Θανόπουλο, Νοτιά, οι οποίοι με τη σειρά τους τον έχουν ενημερώσει για το «άνοιγμα» της ΠΑΕ και τις υποχρεώσεις που τρέχουν. Μέχρι στιγμής, όμως, ο οικονομικός έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί, επομένως ο κ. Κοζώνης δεν γνωρίζει το πόσο θα του κοστίσει η είσοδος του στην «Ένωση»!

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι συνεργάτες του γνωστού επιχειρηματία δεν θεωρούν το deal βέβαιο. Βέβαια, ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της ομάδας, από τη στιγμή που η οικονομική του επιφάνεια του το επιτρέπει. Το σίγουρο είναι δείχνει διάθεση να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα, να την βγάλει από το αδιέξοδο και να της δημιουργήσει το δικό της γήπεδο. Παράλληλα, επιθυμεί να επεκτείνει τις business του στην Ελλάδα, πράγμα που λίγοι έχουν κάνει με το να επενδύσουν σε ΠΑΕ.

Από κει και πέρα, διευκρινίστηκε ότι «ο κ. Κοζώνης δεν πρόκειται να αναμειχθεί με την ΚΑΕ. Θέλει όμως να συνεργαστεί με την Ερασιτεχνική και να την βοηθήσει», εξ ου και ορισμένες επαφές του εκπροσώπού του, Χρήστο Παπαδημητρίου με τον Δημήτρη Χατζηχρήστο. Σήμερα, εκτός απροόπτου, θα γίνει νέο ραντεβού του κ. Κοζώνη με τον Νίκο Νοτιά στη Νέα Υόρκη. Όπως προκύπτει από τις συζητήσεις, ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ παραχωρεί την ΑΕΚ χωρίς να ζητεί ούτε… δολάριο.

Φάνηκαν αλλαγές…

Ανάσες σε ορισμένα πρωτοκλασάτα ονόματα αναμένεται να δώσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στο αυριανό παιχνίδι με το Θρασύβουλο για το Κύπελλο. Σίγουρα η ενδεκάδα δεν θα έχει πολλές αλλαγές, αφού στην «Ένωση» ποντάρουν στην καλή πορεία και εκλαμβάνουν το θεσμό ως διέξοδο της μέχρι τώρα κακής τους παρουσίας στο πρωτάθλημα.

Στο χθεσινό δίτερμα, λοιπόν, ο Σερβοέλληνας τεχνικός έδειξε μέχρι ένα σημείο τις προθέσεις του. Ο Σάχα ήταν κάτω από τα δοκάρια και την άμυνα συμπλήρωναν οι Αραούχο, Μανωλάς, Άρσε και Γεωργέας. Θέση στα κεντρικά χαφ είχαν οι Μάκος- Γιαχάγια, ενώ στα άκρα οι Λεονάρντο (αριστερά) και Ιορντάκε (δεξιά). Πίσω από τον προωθημένο Παυλή αγωνίστηκε ο Μαντούκα. Κατά τη διάρκεια του μίνι διπλού έπαιξαν με τους βασικούς οι Καράμπελας και Γκέντσογλου.

Να θυμίσουμε ότι εκτός μάχης τέθηκαν οι Νέμεθ- Γκερέιρο, λόγω ελαφράς διάτασης στους προσαγωγούς, ο Χουανφράν (κάκωση) και ο Καφές που ταλαιπωρείται από ίωση. Εκτός του διπλού έμειναν οι Σκόκο, Γιάχιτς και Ενσαλίβα, οι οποίοι έκαναν προληπτικά ατομικό πρόγραμμα.

Οι 20 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο προπονητής της ομάδας κ.Ντούσαν Μπάγεβιτς, είναι οι εξής: Σάχα, Αραμπατζής, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Καράμπελας, Αραούχο, Μανωλάς, Γιάχιτς, Άρσε, Ενσαλίβα, Μάκος, Χέρσι, Ταχτσίδης, Γιαχάγια, Γκέντσογλου, Παυλής, Ιορντάκε, Μπλάνκο, Σκόκο, Λεονάρντο.

Ο πιο ξύπνιος ήταν ο Σουηδός…

  Τελικώς ο Μέλμπεργκ αποδείχθηκε πιο ξύπνιος απ΄ όλους. Έμπειρο παιδί ο Σουηδός, κατάλαβε ότι αν πήγαινε στις Σέρρες, ο Ζίκο θα τον έβαζε βασικό κι αυτόν κι έτσι δεν θα γλίτωνε το…80ο παιχνίδι του μέσα σε τρεις μήνες από την έναρξη της σεζόν.

  Είχε και κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο κι έμεινε στην Αθήνα ο Μέλμπεργκ και βρήκε την υγειά του. Τουλάχιστον πήρε μία ανάσα μόνος του. Γιατί αν περίμενε από τον προπονητή του, δεν θα την έβρισκε ποτέ.

  Θα μου πείτε, αν έπαιζε ο Μέλμπεργκ, μπορεί να μην πάθαινε τέτοιο καζίκι ο Ολυμπιακός στις Σέρρες. Εντάξει ρε παιδιά, να τους κάψουμε όλους τότε. Να τους έχουμε σαν ρομπότ να παίζουν. Και μετά από λίγο καιρό, που θα είναι ξεζουμισμένοι, να τους τα χώνουμε κιόλας αν δεν παίζουν καλά.

  Εγώ ειλικρινά δεν έχω καταλάβει, για ποιο λόγο δεν έπαιξαν χθες ο Πάντος κι ο Ντομί και δεν ξεκίνησαν ο Γιαννάκης κι ο Σοϊλέδης. Κι έπρεπε να παίξουν πάλι από την αρχή ο Γκαλέτι, ο Μπράβο, ο Μαρέσκα κι ο Όσκαρ. 4ο παιχνίδι τους μέσα σε δέκα ημέρες. Να τους ξεζουμίσουμε εντελώς; Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω. Θα έπαιζε ακόμη χειρότερα ο Ολυμπιακός; Υπήρχε και πιο κάτω;

  Πάντως, εγώ είδα ότι μπήκε ο Γιαννάκης κι έφτιαξε το γκολ και μπήκε μετά κι ο Σοϊλέδης κι από σέντρα του ο Μήτρογλου έχασε την ευκαιρία της χρονιάς…Κάνω λάθος;

Το «λίγο ακόμα» που… πληγώνει!

Όσο πιο γρήγορα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στις διαπραγματεύσεις του Νίκου Νοτιά με τον Μπομπ Κοζώνη τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγούν οι φίλοι της ομάδας από την διπλή ζωή που είναι αναγκασμένοι να ζουν εδώ και καιρό. Με τους μετόχους να συνομιλούν τους τελευταίους μήνες με διαφόρων τύπων επενδυτές ή αγοραστές και την ομάδα να κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στις υποχρεώσεις της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Υπάρχει ματς κυπέλλου στη Φυλή εναντίον του Θρασύβουλου(αλήθεια τον θυμάστε τον Θρασύβουλο;) και στη Νέα Υόρκη παίζεται το μέλλον της ομάδας. Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει μπερδευτεί από τα πάντα, γιατί τον έχουν μπερδέψει όλοι. Τον έχουν μπερδέψει οι μέτοχοι με ανακοινώσεις που δεν ρίχνουν φως στα περισσότερα ερωτήματα που έχουν. Τον έχει μπερδέψει η ομάδα με τις αλλοπρόσαλλες εμφανίσεις της.

Ζει σε μία δύσκολη πραγματικότητα που δεν ξέρει τι να κάνει. Να βγει και να φωνάξει ή να περιμένει λίγο ακόμα; Αυτό το «λίγο ακόμα» που λέει καθένας από μέσα του περιμένοντας κάτι να αλλάξει. Να βρεθεί λύση στο ιδιοκτησιακό, να παίξει η ομάδα λίγο καλύτερα.

Αυτό το «λίγο ακόμα» που έχει γίνει η δεύτερη φύση των Αεκτζήδων. Αυτό το «λίγο ακόμα» που δίνει ελπίδα. Αυτό το «λίγο ακόμα» που αμέσως την παίρνει πίσω. Ελπίζω αυτή τη φορά να έχει μείνει πραγματικά: «Λίγο ακόμα»…

Κυπέλλου συνέχεια…

Πλούσιο είναι το σημερινό… μενού στη δεύτερη ημέρα της 4ης φάσης του Κυπέλλου Hellas OnLine. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στην Κοζάνη με τον Εορδαϊκό, ο ΟΦΗ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, η Ξάνθη δοκιμάζεται στο Ελληνικό κόντρα στον Εθνικό, ο Άρης στον Ασπρόπυργο, ενώ στον Βόλο θα διεξαχθεί το θεσσαλικό ντέρμπι Ολυμπιακός-Λάρισα.

Τα αποτελέσματα

Τρίτη 27/10/09

Καλαμάτα-ΠΑΣ Γιάννινα 0-3
Παναιτωλικός-Πανιώνιος 7-8 στα πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια και η παράταση)
Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 3-1
Αιγάλεω-Αστέρας Τρίπολης 0-3

Τετάρτη 28/10/09

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ (14:15 - «Θ. Βαρδινογιάννης» / Alpha)
Αγρ. Αστέρας - Καβάλα (14:15 - Γήπ. Αγρ. Αστέρα)
Πιερικός - Εργοτέλης (14:15 - Δημ. Κατερίνης)
Ιωνικός - Λεβαδειακός (14:15 - Δημ. Νεάπολης)
Εθνικός - Ξάνθη (14:15 - Γήπ. Ελληνικού)
Καλλιθέα - Πανθρακικός (14:15 - Δημ. Στ. Καλλιθέας)
Βισαλτιακός - Ατρόμητος (14:15 - ΔΑΚ Νιγρίτας)
Ολυμπιακός Β. - Λάρισα (17:00 - Εθνικό Βόλου)
Εορδαϊκός - Παναθηναϊκός (17:00 - Δημ. Κοζάνης / Alpha)
Ασπρόπυργος - Αρης (19:00 - Δημ. Ανω Λιοσίων)

Πέμπτη 29/10/09

Τρίκαλα - Ηρακλής (17:00 - Δημ. Τρικάλων)
Θρασύβουλος - ΑΕΚ (17:00 - Δημ. Φυλής / Alpha)

*Οι αγώνες είναι νοκ άουτ. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν δεν προκύψει ούτε τότε ο νικητής, θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι.

ΠΑΟΚ: Σαν τελικός…

Τον αγώνα της χρονιάς παίζει ο ΠΑΟΚ στο σημερινό (14:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Alpha) ματς στην έδρα του ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 4ης φάσης του Κυπέλλου Hellas OnLine. Οι «ασπρόμαυροι» δεν θέλουν να αποχωρήσουν τόσο νωρίς από τη διοργάνωση, όπως συνέβη στο Europa League με τη Χέρενφεν.

Μάλιστα, στον «Δικέφαλο» υπολογίζουν σε μεγάλο βαθμό τα έσοδα που θα προκύψουν από το θεσμό του Κυπέλλου, προκειμένου να καλυφθεί το άνοιγμα του 1,5 εκατ. ευρώ που υπήρξε το καλοκαίρι. Σε περίπτωση αποκλεισμού αναμένεται να κλονιστεί και η εικόνα της ομάδας, ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί και θέμα προπονητή.

Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι, δεν έγινε ούτε χθες γνωστό πως θα παρατάξει ο Φερνάντο Σάντος τους Θεσσαλονικείς. Πιθανότατα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κρέσιτς, ο οποίος θα έχει τους Αραμπατζή, Κοντρέρας, Μαλεζά και Λίνο μπροστά του. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστεί ο Βιτόλο, έχοντας στα πλάγια τον Φωτάκη (δεξιά) και τον Σορλέν (αριστερά). Δεξί εξτρέμ θα είναι ο Βιεϊρίνια, αριστερό ο Κουτσιανικούλης και στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Παπάζογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κουταβασίλης, Μουν, Βερόν, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ, Σαβίνι και Γκαρσία. Στη Θεσσαλονίκη έμειναν οι Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς, Φιλομένο, Αμπουμπακαρί, Μπισέρα, Χαλκιάς (έχει υποστεί διάταση και θα φανεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή αν θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του) και Ίβιτς.

Στο «Θ. Βαρδινογιάννης» αναμένεται να βρεθούν περίπου 500 οπαδοί του ΠΑΟΚ, που θα στηρίξουν την ομάδα τους να πάρει την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου. Αρκετοί θα ταξιδέψουν από τη Θεσσαλονίκη (χωρίς όμως να έχει γίνει οργανωμένη κίνηση), αλλά οι περισσότεροι θα προέρχονται από τους νομούς της Κρήτης.

Τα Χριστούγεννα η διάθεση των μετοχών

Τη διαδικασία που αφορά την ανοικτή διάθεση μετοχών για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ οργανώνουν το τελευταίο διάστημα οι παράγοντες του ΠΑΟΚ. Η παραπάνω διαδικασία εκτιμάται ότι θα συμπέσει με τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπως και με τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Κάτι ανάλογο έγινε και πέρυσι, όταν η διοίκηση έφερε τους Σορλέν και Λίνο με χρήματα από τις μετοχές. Οπότε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει κάτι ανάλογο και φέτος, αφού αναζητούνται λύσεις για την επιθετική γραμμή του «Δικεφάλου».

* Τα 38 του χρόνια έκλεισε χθες ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θόδωρος Ζαγοράκης. Ο Ζαγοράκης παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στην ΠΑΕ και στην ομάδα. Δεν έχει σταματήσει να ενδιαφέρεται για σημαντικά θέματα του «Δικεφάλου» που φυσικά βοηθάει τον Ζήση Βρύζα σε πολλά ανοικτά ζητήματα.

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 28/10/2009






powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES