3 Σεπ 2009

Δεν θέλει αναβολή η Σούπερ Λίγκα


Την απόφαση να διεξαχθεί κανονικά η έκτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, χωρίς όμως να γίνουν παιχνίδια την Κυριακή 4/10( ημέρα διεξαγωγής των εκλογών), έλαβε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, προτείνεται να πραγματοποιηθούν αγώνες το Σάββατο (3/10) και τη Δευτέρα (5/10).

Η συγκεκριμένη πρόταση είναι πολύ δύσκολο να γίνει αποδεκτή από την αστυνομία και το Υπουργείο Εσωτερικών γιατί η διενέργεια των εκλογών προϋποθέτει την πλήρη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού το τριήμερο των εκλογών.

Ρεχάγκελ: «Πάντα για τη νίκη»


Τη νίκη έθεσε ως πρώτο στόχο της Εθνικής ομάδας στην Ελβετία ο Ότο Ρεχάγκελ, λίγο πριν αναχωρήσει η ελληνική αποστολή για τη Βασιλεία, εν όψει της αναμέτρησης του Σαββάτου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Όλη η Ελλάδα θα βλέπει το παιχνίδι. Θέλουμε πάντα να κερδίζουμε. Αλλά αν δεν μπορείς να κερδίσεις, καλή είναι και η ισοπαλία. Πρώτος μας στόχος όμως είναι πάντα η νίκη. Η Ελβετία είναι ο πιο σοβαρός αντίπαλος για την πρώτη θέση. Θα χρειαστεί να έχουμε καλή απόδοση και ο καλός επαγγελματίας πρέπει να δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει κάτω από πίεση», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε: «Χρειάζεται να έχουμε διάθεση, να μην είμαστε αγχωμένοι και να έχουμε θετική σκέψη. Οι παίκτες πρέπει να παλέψουν, να οργώσουν τον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι είναι στην κόψη του ξυραφιού. Δεν μπορούμε να πούμε πού θα κριθεί. Πρέπει να μπλοκάρουμε τα ατού της Ελβετίας».

Όσο για τις απουσίες βασικών στελεχών (Τοροσίδης, Σεϊταρίδης, Καραγκούνης), ανέφερε: «Τρεις βασικοί παίκτες δεν θα είναι στην ομάδα μας. Οι παίκτες που δεν παίζουν είναι απογοητευμένοι. Εκείνοι που θα αγωνιστούν πρέπει να δείξουν ότι θα καλύψουν το κενό. Δουλεύουμε μέρα-νύχτα με τους παίκτες, μέχρι και την ημέρα του

Εκτός μάχης ο Καραγκούνης

Ξέσπασε ο Γιώργος Καραγκούνης
Οριστικά χωρίς τον Γιώργος Καραγκούνη θα αγωνιστεί η Εθνική ομάδα στα δύο παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ 2010 με αντιπάλους την Ελβετία το Σάββατο και την Μολδαβία την Τετάρτη. Ο μέσος του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε και πλέον δεν θα ενισχύσει τις προσπάθειες των συμπαικτών του.

Η προετοιμασία επί ελληνικού εδάφους ολοκληρώθηκε και η αποστολή ταξίδεψε στην Ζυρίχη. Εκτός του Καραγκούνη άλλο πρόβλημα δεν υπάρχει για την Εθνική Ανδρών. Απλά θεωρείται πλέον δεδομένη η παραμονή του Νίνη στις τάξεις της, κάτι που σημαίνει ότι ο τελευταίος δεν θα ενισχύσει την Εθνική Ελπίδων στην αναμέτρηση με την Αγγλία.

Στο μεταξύ, για τα ματς του Σαββάτου, μίλησε ο Φάνης Γκέκας: "Αν και υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν παίκτες να αναπληρώσουν αυτούς που θα απουσιάσουν, έτσι ώστε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς. Δεν θα είναι εύκολο. Η Ελβετία θέλει μόνο τη νίκη. Εμείς θέλουμε το Χ και το διπλό. Πάντως ο πρώτος μας στόχος είναι το διπλό. Οι πιο πολύ παίκτες έχουν αρχίσει τις υποχρεώσεις τους. Πιστεύω ότι η Εθνική είναι σε θέση να διεκδικήσει το αποτέλεσμα και να πάρει αυτό που θέλει. Είναι ένα παιχνίδι οριακό. Βέβαια πάντα υπάρχει και η ήττα. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να σκύψουμε τα κεφάλια".

Για τον εαυτό του δήλωσε: "Η Εθνική για μένα είναι κριτήριο. Αν πάω καλά θα έχω μεγάλο αβαντάζ να επιστρέψω στην ομάδα μου με αυτοπεποίθηση. Τώρα αυτό μας ενδιαφέρει".

EΦΗΜΕΡΙΔΕΣ




Κακά: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την Αργεντινή»


Το ρητό πως η αξία του αντιπάλου κάνει πιο σημαντική μια νίκη, φαίνεται πως υποστηρίζει ο Κακά. Ο 27χρονος διεθνής ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης της Βραζιλίας με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έπλεξε το εγκώμιο των αντιπάλων του.

«Είμαστε μια ολοκληρωμένη ομάδα, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί απέναντι στην Αργεντινή. Η συγκεκριμένη ομάδα διαθέτει κάποιους εξαιρετικούς παίκτες όπως είναι ο Μέσι, ο Αγκουέρο και ο Τέβεζ. Αυτοί οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να ασκούν πίεση οποιαδήποτε στιγμή, οπότε θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό. Είναι και αυτοί μια πλήρης ομάδα, αλλά θα το πω ξανά, έτσι είμαστε και εμείς», τόνισε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός.

ΑΕΚ: Έχει τα… εργαλεία


Και τώρα δουλειά. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εξέφρασε στη «SportDay» την ικανοποίησή του για το ρόστερ που έχει στα χέρια του και πλέον αυτό που απομένει είναι να αξιοποιηθεί στο έπακρο. «Είμαι ικανοποιημένος με τους παίκτες που πήραμε, σύμφωνα βέβαια με τις δυνατότητες που είχαμε. Η διοίκηση έκανε το καλύτερο δυνατό. Πήραμε πολύ καλούς παίκτες, αλλά δεν περιμένω πράγματα μόνο από αυτούς. Και οι παίκτες που είχαμε είναι καλοί και πιστεύω σε όλους. Γενικά, το ρόστερ μας είναι πολύ καλό και πρέπει να δουλέψουμε με σοβαρότητα και πειθαρχία για να "δέσει" η ομάδα και να βελτιωθεί. Μας περιμένουν πολλά παιχνίδια και γι’ αυτό θέλαμε να έχουμε πολλές λύσεις στο ρόστερ», τόνισε ο Σερβοέλληνας τεχνικός.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο απόκτησης ενός επιθετικού (ελεύθερου) είπε: «Εγώ δεν ξέρω κάτι. Αν κάνει κάτι ο πρόεδρος, είναι άλλο θέμα». Στην ΑΕΚ έχουν προταθεί πολλοί ελεύθεροι ποδοσφαιριστές, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν «καίγεται» για την απόκτηση κάποιου. Για την περίπτωση του Ζόνας, θεωρείται απίθανο να έρθει τώρα (παρότι ακόμη είναι εφικτό κάτι τέτοιο βάσει των εγγράφων που έχουν συγκεντρωθεί), ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα γίνει προσπάθεια να κλειστεί για τον Ιανουάριο.

«Κάρα» και ΠΑΟ πάνε μαζί!


Λίγοι ποδοσφαιριστές έχουν συνδεθεί έτσι με μια ομάδα. Λίγοι ποδοσφαιριστές αγάπησαν τόσο πολύ έναν σύλλογο. Λίγοι ποδοσφαιριστές έδωσαν το 150% των δυνατοτήτων τους για την ομάδα τους. Ε, ένας απ' αυτούς είναι ο Γιώργος Καραγκούνης.

Η «τυπάρα» ανανέωσε το συμβόλαιό του για ακόμη τρία χρόνια και όλα δείχνουν ότι η επιθυμία του θα γίνει πράξη. Ποια είναι αυτή; Μα, φυσικά, να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του, τον Παναθηναϊκό. Το θέμα της επέκτασης της συνεργασίας του με το «τριφύλλι» ήταν διαδικαστικό. Το μόνο που έμενε ήταν να δει ο Ελληνας άσος κάποιους ειδικούς όρους στο συμβόλαιό του και να βάλει την υπογραφή του. Όπως και έγινε. Ετσι, λοιπόν, ο αρχηγός των «πράσινων» και φυσικός τους ηγέτης συνεχίζει να είναι μαζί με το. ποδοσφαιρικό του αμόρε. Μαζί με την ομάδα που έχει στην καρδιά του από μικρό παιδί. Γιατί, πώς να το κάνουμε; Καραγκούνης και Παναθηναϊκός πάνε μαζί.

Μένει, πλέον, να δούμε τι θα συμβεί με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Να είστε σίγουροι ότι η «ιστορία» αυτή δεν έχει τελειώσει ακόμη και έχω την αίσθηση ότι θα εξελιχθεί σε σήριαλ πολλών επεισοδίων τον χειμώνα. Θυμίζω ότι ο «Σάλπι» αρνήθηκε πρόταση του Παναθηναϊκού για επέκταση του συμβολαίου, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια στιγμή θα γίνει νέα επαφή ανάμεσα στις δυο πλευρές. Επειδή, λοιπόν, βρισκόμαστε ακόμη στις αρχές Σεπτεμβρίου και έχουμε μπροστά μας μια ολόκληρη σεζόν, ας αφήσουμε ανοικτό παράθυρο για την περίπτωση του επιθετικού του Παναθηναϊκού.

Για πάντα στο Καμπ Νου οι «σημαίες»


Να κρατήσει για πάντα τις «σημαίες» της στον ιστό θέλει η Μπαρτελόνα. Οι της «Μπάρτσα» ετοιμάζουν νέο συμβόλαιο μέχρι το 2016 στον Λιονέλ Μέσι και στον Αντρές Ινιέστα, με βελτιωμένες απολαβές και αυξημένη ρήτρα αποδέσμευσης.

Στην περίπτωση του Αργεντινού άσου, θα προταθεί συμβόλαιο με 10 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ η νέα ρήτρα του θα φτάνει το ιλιγγιώδες ποσό των 250 εκατ. ευρώ! Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι θα αποτραπούν οριστικά οι όποιοι «μνηστήρες» για τον Μέσι και ειδικά η Μάντσεστερ Σίτι που ετοιμαζόταν καιρό να «χτυπήσει» τον παίκτη.

Από την άλλη, ο Ινιέστα, που προέρχεται επίσης από τα σπλάχνα του συλλόγου θα ανταμειφθεί για τη συμβολή του στην αγωνιστική αναγέννηση της Μπαρτσελόνα τις τελευταίες περιόδους και θα αναρριχηθεί έτσι στους πιο υψηλά αμειβόμενους παίκτες του συλλόγου. Παράλληλα, θα έχει ρήτρα του ανάλογου μεγέθους με του Μέσι.

Κρ. Ρονάλντο: «Πρωτάθλημα, Κύπελλο και ευρωπαϊκό!»


Την ευχή να κατακτήσει το ισπανικό πρωτάθλημα, το Κύπελλο Ισπανίας και το Champions League έκανε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μιλώντας στην «AS». Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης ανέφερε πως φέτος θα τον δούμε ακόμη καλύτερο από ό,τι τον έχουμε συνηθίσει και δήλωσε πως χαίρεται πραγματικά το ποδόσφαιρο στην Μαδρίτη. Επίσης, ο 25χρονος παίκτης έπλεξε το εγκώμιο του Ραούλ και των Ιμπραΐμοβιτς, Ετό.

«Ενίσχυση» με Μενσά-Μπονσού για την Αγγλία


Το θέμα της ασφάλισης του Ποπς Μενσά-Μπονσού λύθηκε, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, και ο θηριώδης σέντερ τέθηκε στη διάθεση της Μεγάλης Βρετανίας, έστω και μόλις τέσσερις ημέρες πριν το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον Ποπς μαζί μας. Η παρουσία του ενισχύει τη φροντ λάιν της ομάδας μας», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κρις Φιντς.

Ο 26χρονος σέντερ (2,06μ.), που έχει καταγωγή από την Γκάνα και πρόσφατα υπέγραψε στους Χιούστον Ρόκετς, ξεκίνησε την περασμένη σεζόν στην Μπανταλόνα, από την οποία αποδεσμεύτηκε μετά από έναν τραυματισμό στον ώμο, ενώ στη συνέχεια έπαιξε σε Σαν Αντόνιο Σπερς και Τορόντο Ράπτορς.

Έξω Κέτσμαν και Έρτσεγκ από τη 12αδα της Σερβίας


Ο Ντούσαν Κέτσμαν και ο Ζόραν Έρτσεγκ είναι οι δύο παίκτες που «κόπηκαν» από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, προκειμένου να προκύψει η δωδεκάδα που θα εκπροσωπήσει τη Σερβία στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Ο αποκλεισμός του πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη, αφού ήταν από τους κορυφαίους παίκτες των «πλάβι» στα προκριματικά.

Ο «Ντούντα» επέλεξε τους Στέφαν Μάρκοβιτς, Μίλος Τεόντοσιτς, Μιλένκο Τέπιτς, Νεμάνια Μπιέλιτσα, Ιβάν Πάουνιτς, Μπόγιαν Πόποβιτς, Ούρος Τρίπκοβιτς, Μίλαν Μάτσβαν, Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς, Κόστα Πέροβιτς, Νέναντ Κρστιτς και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Σήμερα η απολογία


Τη μικρότερη δυνατή τιμωρία για τα γεγονότα του ντέρμπι κόντρα στον Άρη ελπίζει να πετύχει η διοίκηση του Ηρακλή που απολογείται σήμερα (13:30) ενώπιον του αθλητικού δικαστή. Τo νομικό τμήμα του «Γηραιού» θα προσπαθήσει να παρουσιάσει ελαφρυντικά έτσι ώστε η ποινή του συλλόγου της Θεσσαλονίκης να είναι περιορισμένη. Οι «κυανόλευκοι» είναι πιθανό να στηριχθούν στο γεγονός ότι το επεισόδιο με τον οπαδό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και δεν πήρε έκταση. Δηλαδή δεν υπήρξαν τραυματισμοί και το παιχνίδι, αν και με καθυστέρηση, συνεχίστηκε κανονικά. Η ΠΑΕ Ηρακλής εκτός από το βαρύ χρηματικό πρόστιμο, αντιμετωπίζει και την τιμωρία της έδρας γεγονός που θα κοστίσει στην πορεία του πρωταθλήματος.

Στόχος το Europa League

Την επιθυμία του για μια καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα που θα εξασφαλίσει μία θέση Europa League, στο εξέφρασε ο Όλεγκ Προτάσοφ μιλώντας στη ρουμανική εφημερίδα «Evenimentul zilei». «Θα προσπαθήσουμε να έχουμε σταθερότητα και συνέπεια σε όλη τη σεζόν. Πρέπει να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και να φτάσουμε στον στόχο μας, που είναι μια θέση στο Γιουρόπα Λιγκ», τόνισε ο Ρουμάνος τεχνικός, ενώ αναφέρθηκε και στους συμπατριώτες του, Ντίκα και Ιάκομπ που μέχρι τώρα έχουν κλέψει την παράσταση «Βοήθησαν πολύ την ομάδα, αλλά σταματήστε να μιλάτε μόνο γι' αυτούς. Πρέπει να μιλάμε για όλη την ομάδα. Δεν θα επαινέσω μόνο τις εμφανίσεις των Ρουμάνων παικτών, αλλά όλων των ποδοσφαιριστών μου. Πάμε καλά, θέλουμε να πάμε καλύτερα», τόνισε ο προπονητής των «κυανόλευκων».

Θέλει να δοκιμάσει όλους τους παίκτες ο Προτάσοφ

Εκτός από το φιλικό με την Λοκομοτίβ, ο Ολεγκ Προτάσοφ «έκλεισε» έναν ακόμα φιλικό αγώνα. Το Σάββατο ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει στην Επανομή την Αναγέννηση που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική. Στα παιχνίδια αυτά ο προπονητής των «κυανόλευκων» θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει παίκτες που μέχρι τώρα δεν είχαν χρόνιο συμμετοχής στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας.

Για όσους το ξέχασαν υπάρχει και ο Σαριέγκι…

Η αναμενόμενη ανανέωση της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Γιώργο Καραγκούνη αποτελεί από χθες γεγονός. Η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται απολύτως σωστή, μια και μπορεί ο χώρος του ποδοσφαίρου να είναι επαγγελματικός, αλλά στους φιλάθλους και τους οπαδούς υπάρχει το συναίσθημα. Έτσι ακόμη και αυτοί που δεν είναι λάτρεις του «Κάρα» οφείλουν να παραδεχθούν ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής «είναι ένας από αυτούς» και αγαπάει τη φανέλα που φοράει. Φυσικά, ο Κάρα είναι χρησιμότατος και στο αγωνιστικό σκέλος.

Επόμενη προτεραιότητα για το «τριφύλλι» είναι η επέκταση της συνεργασίας και με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο παίκτης δέχθηκε μια πρόταση που έχει μέσο όρο τις 900 χιλιάδες ευρώ ετησίως, αλλά ο μάνατζερ του ζήτησε 1,3. Η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη και στην παρούσα φάση ο Μακεδόνας επιθετικός απομακρύνεται. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται η σκέψη του «Σάλπι» για μεταγραφή στο εξωτερικό, αλλά προσωπικά δεν αποκλείω το ενδεχόμενο του ΠΑΟΚ…Ο 28χρονος φορ παίζει την τελευταία τριετία στους πράσινους και η σχέση του με την ομάδα είναι αμφίδρομη. Για την τελική του επιλογή θα πρέπει να περιμένουμε. Πάντως, η συμπεριφορά του Παναθηναϊκού προς τον παίκτη είναι σωστή και η πρόταση υπάρχει διάθεση να φτάσει μέχρι το 1 εκατ. ευρώ, ένα ποσό απόλυτα λογικό.

Ωστόσο, καλό θα είναι εκτός από την «βιτρίνα» να επιβραβεύονται και οι «εργάτες». Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Γιόσου Σαριέγκι. Το συμβόλαιο του Βάσκου ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι, όπως και αυτά των Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, αλλά προς το παρόν ο παίκτης δεν έχει ειδοποιηθεί για να συζητήσει με τη διοίκηση, το αντίθετο μάλιστα. Ο Σαριέγκι ανήκει στην ομάδα από το καλοκαίρι του 2007 και έχει πραγματοποιήσει δύο «γεμάτες» χρονιές. Σε καμία περίπτωση δεν είναι το «hummer» στην άμυνα, αλλά αναμφισβήτητα είναι γνώστης της θέσης, σταθερός, φιλότιμος και ποτέ δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα. Το συμπέρασμα που καταλήγουμε είναι ότι ακόμη και αν είναι στα πλάνα η απόκτηση κάποιου μεγάλου ονόματος στο άμεσο μέλλον, ο Σαριέγκι χωράει άνετα στην τετράδα των στόπερ, έστω και σαν εναλλακτική λύση.

Ορισμένες φορές δημιουργείται η λανθασμένη εντύπωση «σιγά μωρέ που θα πάει, αν δεν βρούμε κάτι καλύτερο θα τον κρατήσουμε». Κάτι ανάλογο έγινε πέρσι με τον Μίκαελ Νίλσον, που περίμενε τον Παναθηναϊκό και «χάθηκε» για 50-100 χιλιάδες ευρώ. Έστω και αν δεν ήταν ο παιχταράς ο Σουηδός δεν αντικαταστάθηκε, ή τουλάχιστον, στη θέση του δεν ήρθε το μεγάλο όνομα. Αν μάλιστα δε γινόταν η κίνηση της τελευταίας στιγμής με τον αξιόλογο και πολλά υποσχόμενο Μαρίνο, οι πράσινοι θα έμεναν μόνο με τον Μουν, που δεν μοιάζει ικανός για μεγάλα πράγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιόσου Σαριέγκι ήρθε πρόσφατα σε επαφή με τον Κώστα Αντωνίου ώστε να διερευνήσει τις προθέσεις του Παναθηναϊκού για το μέλλον του. Απάντηση δεν πήρε και ακόμα περιμένει…Το επόμενο διάστημα θα δείξει αν οι πράσινοι θα ενδιαφερθούν να κρατήσουν στην Παιανία τον πιο αξιόπιστο στόπερ τους τη τελευταία διετία. Διαφορετικά, εκεί κοντά στον Γενάρη θα μάθουμε την επόμενη του

Χαριστέας: «Καλός και ο βαθμός»


Θετικό αποτέλεσμα θεωρεί και την ισοπαλία στη σαββατιάτικη καθοριστική αναμέτρηση απέναντι στην Ελβετία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Άγγελος Χαριστέας, όπως δήλωσε σε ελβετική ιστοσελίδα.

«Πιστεύω πως είναι καλή και η ισοπαλία, ειδικά από τη στιγμή που έχουμε στο τέλος δύο παιχνίδια στην έδρα μας απέναντι στο Λουξεμβούργο και τη Λετονία. Όμως αυτό το ξέρουν και οι Ελβετοί και δεν θα κάνουν εύκολη τη ζωή μας. Η Ελβετία μετά από ένα άσχημο ξεκίνημα έχει αποδείξει πως διαθέτει καλή ομάδα», δήλωσε ο «Χάρι», ενώ εξέφρασε την επιθυμία να σκοράρει σε ένα Μουντιάλ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους αντιπάλους που γνωρίζει από την Bundesliga: «Με τον Τρανκίλο Μπαρνέτα ήμουν την περασμένη περίοδο συμπαίκτης στη Λεβερκούζεν. Είναι ένας γρήγορος και επικίνδυνος παίκτης. Γνωρίζω επίσης τον Λουντοβίκ Μανιάν και τον Ντιέγκο Μπενάλιο, όπως επίσης φυσικά και τον Άλεξ Φράι, που έχει δείξει την ικανότητά του στο σκοράρισμα με την Ντόρτμουντ. Για τον προπονητή δεν χρειάζεται να πω πολλά: ο Ότμαρ Χίτσφελντ είναι τεχνικός παγκόσμιας κλάσης».

Στη συνέχεια ο 29χρονος επιθετικός έπλεξε το εγκώμιο του Ότο Ρεχάγκελ και δήλωσε πως του χρωστά πολλά. «Ο Ότο Ρεχάγκελ είναι το δικό μας στήριγμα. Δεν έχει κορεστεί σε καμία περίπτωση και έχει το ίδιο κίνητρο με την πρώτη ημέρα που μας ανέλαβε. Μένω έκπληκτος από πού αντλεί την ενέργειά του σε αυτή την ηλικία. Άλλωστε νομίζω πως φαίνεται μόνο λίγο πάνω από τα 50. Ακούω να λέγεται πως προπονητές σε αυτή την ηλικία παίζουν παλιομοδίτικο ποδόσφαιρο, αλλά επιτρέψτε μου να πω το εξής: φαίνεται από τα αποτελέσματα στο γήπεδο αν κάτι είναι καλό ή όχι. Ο Ότο πάντα ακολουθεί τις νέα μεθόδους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ξέρει τι μπορεί να εφαρμοστεί στη δική μας ομάδα και τι όχι», τόνισε και πρόσθεσε: «Οφείλω πολλά στον Ότο Ρεχάγκελ. Ήταν ο καταλύτης στη μεταγραφή μου στην Bundesliga. Με πιστεύει και με εμπιστεύεται. Εκτιμά τις ικανότητές μου και γνωρίζει τι μπορώ να προσφέρω. Έχουμε καλή επικοινωνία και όχι μόνο επειδή μπορούμε να μιλάμε στα γερμανικά. Με υπολόγιζε και όταν αγωνιζόμουν στη δεύτερη κατηγορία με τη Νυρεμβέργη. Του οφείλω πολλά και θέλω να του το ανταποδώσω με την απόδοσή μου και γκολ».

Είναι εφικτό ένας ελληνικός σύλλογος να σημειώσει μία ανάλογη επιτυχία με αυτή της Εθνικής το 2004; «Με την κατάκτηση του EURO 2004 ο Ότο Ρεχάγκελ απέδειξε τι μπορεί να καταφέρει ένας προπονητής. Δυστυχώς οι μεγάλοι σύλλογοι δεν ακολούθησαν το παράδειγμά του και βασίζονται σε άλλες τακτικές και συστήματα από ό,τι η Εθνική ομάδα. Στην Ελλάδα οι σύλλογοι κάνουν ό,τι θέλουν. Στη Γερμανία εφαρμόζεται κυρίως το 4-4-2, όπως παίζει η Εθνική ομάδα της χώρας. Στην Ολλανδία οι περισσότερες ομάδες παίζουν στο σύστημα των ‘οράνιε’. Αυτό είναι έξυπνο και δείχνει σεβασμό προς την Εθνική ομάδα, έτσι δεν είναι;».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES