19 Μαρ 2010

Τζόρβας: «Η τύχη μας γύρισε την πλάτη»

Τζόρβας: «Η τύχη μας γύρισε την πλάτη»Με την ατυχία της ομάδας του τα είχε ο Αλέξης Τζόρβας μετά το τέλος του παιχνιδιού με τη Σταντάρ Λιέγης και την ήττα 1-0 των «πρασίνων» που σήμανε και τον αποκλεισμό από την Ευρώπη. Ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού», που στρέφει πλέον την προσοχή του στο προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κάλεσε τον κόσμο να έχει κόσμια συμπεριφορά.

«Κάναμε προσπάθεια όλοι, αλλά παρά τη δυναμική εμφάνιση, μάλλον δεν ήταν να περάσουμε από αυτόν τον αντίπαλο. Ακόμη και σε αυτά τα δύο παιχνίδια που η τύχη μας γύρισε την πλάτη, εμείς παίξαμε παλικαρίσια. Στη Ρώμη μας πήγαν όλα, σήμερα τίποτα. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι ένα ντέρμπι χωρίς προγνωστικά. Και στο πρώτο ματς όλοι, ο κόσμος, ο πρώην προπονητής πίστευαν ότι εύκολα θα νικάγαμε. Δεν χρειάζονται λόγια, στο γήπεδο θα δώσουμε τις απαντήσεις μας και εκεί θα φανούν όλα. Θέλω ο κόσμος όμως, που θα γεμίσει το ΟΑΚΑ να είναι κόσμιος και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα όλοι μαζί θα πανηγυρίσουμε».

Γκρέταρσον: «Έρχομαι για να βοηθήσω»

Γκρέταρσον: «Έρχομαι για να βοηθήσω» Να βάλει τέλος στα σενάρια που θέλουν την επικείμενη πρόσληψή του να αποτελεί «άδειασμα» στον Ντούσαν Μπάγεβιτς έσπευσε ο Άρναρ Γκρέταρσον. «Δεν έχω πρόβλημα να συνεργαστώ με κανέναν. Αν και εφόσον καταλήξουμε σε οριστική συμφωνία με την ομάδα, δεν θα έρθω για να δημιουργήσω ρήξεις και κόντρες, αλλά για να βοηθήσω την ΑΕΚ να γίνει καλύτερη και να πετύχει τους στόχους της. Όσα ακούγονται για το αν μπορούμε να συνεργαστούμε δεν με ενδιαφέρουν», τόνισε στο «Goal» ο 38χρονος Ισλανδός, που προορίζεται για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Σερβοέλληνα προπονητή. «Είναι καταξιωμένος τεχνικός και το δείχνουν οι τίτλοι του».

Παράλληλα αποκάλυψε πως «… υπάρχει ενδιαφέρον από τα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φλεβάρη και τις επόμενες ημέρες θα έρθω στην Ελλάδα για να επισημοποιηθούν τα πράγματα, εφόσον δεν υπάρξει πρόβλημα. Με ενδιαφέρει η προοπτική αυτή και δεν έχω κανένα πρόβλημα να συνεργαστώ και πάλι με την ΑΕΚ». Όσο για όσους θεωρούν πως η απειρία του για τη θέση που θα αναλάβει αποτελεί μειονέκτημα, δήλωσε πως «… με βοήθεια και συνεργασία από όλες τις πλευρές είμαι πεπεισμένος ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ καλό».

Με Μανωλά και στην Τούμπα

Για το βασικό σχήμα προορίζει και στον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον Κώστα Μανωλά. Στις χθεσινές δοκιμές ο 19χρονος στόπερ ήταν παρτενέρ του Μαϊστόροβιτς στο κέντρο της άμυνας, με τον Γιάχιτς να προωθείται στο κέντρο δίπλα στον Καφέ, καθώς ο Γκέντσογλου αποχώρησε με αιμάτωμα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και η συμμετοχή του έστω και στην αποστολή είναι αμφίβολη. Σίγουρη θέση στην ενδεκάδα έχουν οι Σάχα, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Καφές, Σκόκο, Μπλάνκο και Τζεμπούρ, ενώ δίλημμα μεταξύ Καράμπελα και Γεωργέα για το αριστερό άκρο της άμυνας και μεταξύ Λεονάρντο ή Μαντούκα για το κέντρο.

Έμφαση στις ακαδημίες

Η… παραγωγή ποδοσφαιριστών είναι από τα πρώτα μελήματα της νέας διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο Νίκος Νοτιάς σε συνάντηση που είχε με τον διευθυντή των ακαδημιών, Ανδρέα Σταματιάδη, και τον τεχνικό διευθυντή Τόνι Σαβέφσκι, τους τόνισε τη σημασία που έχει στην πολιτική του συλλόγου ο συγκεκριμένος τομέας. Παράλληλα δεσμεύτηκε πως θα τους παρέχονται όλα τα μέσα για να γίνεται σωστή δουλειά, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η ομάδα θα μετακομίσει στο νέο της προπονητικό κέντρο.

Μετά το ντέρμπι οι αποφάσεις

Μετά το ντέρμπι οι αποφάσειςΜετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα σημειωθούν εξελίξεις στον Ολυμπιακό στο θέμα του προπονητή. Στην κορυφή της σχετικής λίστας παραμένει το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον οποίο θα συναντηθεί σύντομα ο Γιάννης Χρυσικόπουλος.

Οι Πειραιώτες θεωρούν ότι ο Ισπανός προπονητής θα δει με καλό μάτι την πρόταση που θα του γίνει, αλλά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο ζήτημα να τραβήξει μέχρι το τέλος του μήνα. Ο 46χρονος τεχνικός έχει εκφράσει την επιθυμία να συναντηθεί με τον ίδιο τον Σωκράτη Κόκκαλη. Δεν αποκλείεται ο Βαλβέρδε να συναντηθεί με τον γενικό δειυθυντή της ΠΑΕ και να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΠΑΕ.

Την ίδια ώρα, οι διοικούντες την ομάδα βρίσκονται σε επαφή με μάνατζερ και άλλους προπονητές, με την περίπτωση του Έρικ Γκέρετς να βρίσκεται στη λίστα των υποψήφιων προπονητών να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία. Εν τω μεταξύ, έφτασε πρόταση και για τον Τζιανφράκο Τζόλα, ο οποίος ξεκίνησε καριέρα ως προπονητής στη Γουέστ Χαμ.

Τέλος, ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να μην αναθέσει-τουλάχιστον τώρα-στον Αλέκο Αλεξανδρή την τεχνική ηγεσία, αφού η ομάδα έδειξε καλό πρόσωπο στο παιχνίδι με την Μπορντό. Ο Ολυμπιακός θα κατέβει με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ανάλογα με την εικόνα ή το αποτέλεσμα του ντέρμπι θα κριθεί η παρουσία του Σέρβου τεχνικού στην τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών.

Εκτός ο Ζαϊρί, μέσα ο Μέλμπεργκ

Στο κυριακάτικο (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 - Novasports 1) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στρέφουν στον Ολυμπιακό την προσοχή τους. Οι Πειραιώτες εμφανίζονται ικανοποιημένοι για την αξιοπρεπή παρουσία της ομάδας φέτος στο Champions League, αλλά εκτιμούν ότι χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία να προκριθούν στους «8» της διοργάνωσης. Το πρωτάθλημα έχει χαθεί για τους «ερυθρόλευκους», όμως η νίκη απέναντι στους «πράσινους» θα είναι πολύ σημαντική.

Εν όψει του κρίσιμου αγώνα με το «τριφύλλι» η ομάδα είναι πολύ πιθανό να παραταχθεί χωρίς τον Ζαουάντ Ζαϊρί. Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός επέστρεψε με ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και σήμερα θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Πρόβλημα προέκυψε και με τον Όλοφ Μέλμπεργκ, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στον δεξιό αχίλλειο τένοντα, όμως δύσκολα θα χάσει τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Από την πλευρά του, ο Ντιόγο προπονήθηκε κανονικά, όμως δεν δείχνει έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τέτοιου ματς. Όσον αφορά τον Ντουντού, δείχνει καλά, αλλά παραμένει άγνωστο πότε θα προπονηθεί κανονικά με τους συμπαίκτες του.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES