9 Ιαν 2010

Σισέ: «Σημασία έχει ο τίτλος»!

Μπορεί ο Τζιμπρίλ Σισέ να έχει «σπάσει τα κοντέρ» πετυχαίνοντας 15 γκολ σε 17 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα, όμως όπως δήλωσε για μια ακόμα φορά «το θέμα είναι να κερδίζουμε για να πάρουμε τον τίτλο, δεν με νοιάζει που πετυχαίνω γκολ».

Στη συνέχεια ο Γάλλος επιθετικός αναφέρθηκε και στις αποδοκιμασίες του κόσμου, στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Τζιόλη: «Θέλω να πω πως αυτό που γίνεται με τις αποδοκιμασίες στον Τζιόλη δεν είναι σωστό. Ότι έγινε στο παρελθόν έγινε. Ο Αλέξης είναι ένας από εμάς και μας επηρεάζει. Είναι σαν να αποδοκιμάζουν εμάς».

Καραγεωργίου: «Αν βάζαμε και γκολ…»

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του και πεπεισμένος ότι το μόνο που της έλειψε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο (0-0) ήταν το γκολ, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο τεχνικός του Εργοτέλη στάθηκε ιδιαίτερα στο δυνατό αέρα, που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, ωστόσο θεωρεί ότι οι ευκαιρίες που έχασε η ομάδα του θα μπορούσαν να έχουν αποδειχθεί αρκετές για τη νίκη.

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι, αν αναλογιστούμε ότι αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα και τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν», ανέφερε αρχικά ο Καραγεωργίου. Αφού ξεκαθάρισε, λοιπόν, ότι «είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου, καθώς ήταν σοβαροί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα», κατέληξε:

«Το τελικό αποτέλεσμα μας αδικεί, έπρεπε να νικήσουμε. Δεν δώσαμε την δυνατότητα στον αντίπαλο να μας δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, ενώ εμείς χάσαμε κλασικές ευκαιρίες για να πάρουμε την νίκη».

Φερέρα: «Πολλά λάθη, κακές αλλαγές…»

Στα λάθη που έκαναν οι παίκτες του στην τελική επιλογή, αλλά και στη σωστή συμπεριφορά που τουλάχιστον αμυντικά έδειξε η ομάδα του στάθηκε, από την πλευρά του, ο Εμίλιο Φερέρα. Ο προπονητής του Πανιωνίου υπογράμμισε κι εκείνος την αρνητική επιρροή του δυνατού ανέμου στο παιχνίδι, ενώ δε δίστασε να εκφράσει τα παράπονά του για τους παίκτες που χρησιμοποίησε ως αλλαγή.

«Όπως είδατε, ήταν πολύ δύσκολο να κάνεις παιχνίδι», σημείωσε αρχικά ο Φερέρα, που παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι «επιθετικά είχαμε λίγες ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ και, ακόμα και σε αυτές, κάναμε λάθος στην τελευταία επιλογή». Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι δήλωσε ικανοποιημένος «που δε δεχτήκαμε γκολ -κάτι που είναι πολύ καλό για το μέλλον», ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» κατέληξε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι ικανοποιημένος από τις τρεις αλλαγές, γιατί όσο και να παίξεις πρέπει να βοηθήσεις την ομάδα σου να πάρει τη νίκη».

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-2

Με τρεις βαθμούς στο «σακούλι» του φεύγει από τη Λιβαδειά ο ΠΑΟΚ, που νίκησε την τοπική ομάδα με 2-0 χάρις στα τέρματα των Ίβιτς και Λίνο.

Οι Θεσσαλονικείς με μια δυναμική και μεστή εμφάνιση πήραν αυτό που ήθελαν, παρά το γεγονός ότι για τριάντα λεπτά αγωνίζονταν με αριθμητικό μειονέκτημα, εξαιτίας της αποβολής του Αραμπατζή.

Με το σημερινό αποτέλεσμα έφτασαν στους 34 βαθμούς (3η θέση) σε απόσταση δύο πόντων από τον Ολυμπιακό που παίζει αύριο. Οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούν να «χαροπαλεύουν» στην ζώνη του υποβιβασμού.

Αν έχεις Ίβιτς διάβαινε!

Το δίδυμο Ίβιτς-Βιεϊρίνια έχει «ξελασπώσει» ουκ ολίγες φορές την εφετινή σεζόν τον ΠΑΟΚ. Σε ένα γήπεδο όπως το δημοτικό της Λιβαδειάς, που ο αγωνιστικός χώρος θυμίζει χωράφι έπρεπε να κάνει την ίδια δουλειά. Οι δύο τους ανέλαβαν και σ’ αυτό το ματς δράση, έκαναν το 1-2 με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό να πλασάρει ψύχραιμα μέσα από την περιοχή «νικώντας» τον Στρατηλάτη για να φέρει μπροστά στο σκορ τους Θεσσαλονικείς (11’). Δεν θα έφευγαν όμως τόσο απλά με το «διπλό».

Ο νεαποκτηθείς Γκονζάλες (δανεικός από την Βαλένθια) φρόντισε γρήγορα να δείξει μέρος των δυνατοτήτων του. Με μια εξαιρετική κάθετη μεταβίβαση έβγαλε σε θέση βολής τον Μπάρκογλου, που με προβολή προσπάθησε να φέρει να το ματς στα ίσια, η έξοδος όμως του Χαλκιά του έκλεισε το οπτικό πεδίο, με τον έμπειρο πορτιέρο να καθαρίζει την φάση πριν δημιουργηθεί κίνδυνος για την εστία του.

Η αποβολή «ζωντάνεψε» το παιχνίδι

Ο Αραμπατζής ξέχασε την κίτρινη κάρτα που είχε δεχθεί στο πρώτο μέρος και έπειτα από ένα άτσαλο μαρκάρισμα πήρε και δεύτερη (59’) φεύγοντας για τα αποδυτήρια. Εξέλιξη που αναπτέρωσε βάσιμα τις ελπίδες του Κίκε Ερνάντεθ και των παικτών για ανατροπή του σκορ. Δεν φρόντισαν όμως να φυλάνε και τα νότα τους, έτσι σε δύο αντεπιθέσεις «φωτιά» του Βιεϊρίνια, λίγο έλειψε να δεχθούν και δεύτερο γκολ.

Βέβαια όχι μόνο δεν εκμεταλλεύθηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα που τους είχε χαρίσει η αποβολή του αμυντικού των φιλοξενούμενων, αλλά είδαν την εστία τους να παραβιάζεται και πάλι. Ο Λίνο εκτέλεσε το φάουλ, ο Στρατηλάτης ξεγελάστηκε από την πορεία της μπάλας και έτσι αυτή κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του (82’).

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός (Κίκε Ερνάντεθ): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος (70' Μπράνκο), Ζησόπουλος, Μαρτορέλ (46' Σερζίνιο), Κόλτζος, Μπεγκόνια, Γκονζάλες, Ναπολεόνι, Μπάρκογλου, Σιστόν, Αλεξίου.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σαβίνι, Αραμπατζής, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Κουτσιανικούλης (66' Φιλομένο), Βιεϊρίνια (90+3’ Μουν), Ίβιτς, Παπάζογλου (62' Σνάουτσνερ).

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Πάνου (Αιτ/νίας), Τρύφων (Δράμας)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Στο +8 με τον συνήθη «ύποπτο»!

Πήρε αυτό που ήθελε ο Παναθηναϊκός στα Πηγάδια. Επικράτησε 2-1 της Skoda Ξάνθης για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας με τον συνήθη ''ύποπτο'' Τζιμπρίλ Σισέ να σκοράρει δύο φορές (26', 88') και να... εκτοξεύει τη διαφορά στο +8 από τον Ολυμπιακό, που αγωνίζεται αύριο. Στο 89’ μείωσε ο Σουάνης για τους γηπεδούχους. Κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, παρά την καλή εμφάνιση οι Ακρίτες. ''Η πιο σημαντική νίκη ως τώρα'', δήλωσε μετά το σφύριγμα της λήξης ο Νίκος Νιόπλιας.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με μια ακόμη νίκη, χωρίς αυτήν τη φορά να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του. Όμως παραδοσιακά οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν προβλήματα στην Ξάνθη και δεν ήταν λίγες οι φορές στο παρελθόν που οι απώλειες βαθμών στην ακριτική πόλη, αποτέλεσαν τροχοπέδη στα όνειρα τίτλου. Αυτή τη φορά ο Σισέ φρόντισε ώστε το «τριφύλλι» να πάρει το τρίποντο, ενώ ο ίδιος έφτασε στα 15 γκολ. Από την άλλη μεριά, η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, παρά τις απουσίες βασικών παικτών, πάλεψε όπως μπορούσε το παιχνίδι. Ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, έκλεισε τον Παναθηναϊκό πίσω, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει σε ένα τέρμα που θα άλλαζε την εικόνα του αγώνα.

Το ματς

Μέτριο ήταν στη μεγαλύτερη διάρκειά του το παιχνίδι με τους γηπεδούχους να διατηρούν μια ελαφρά πρωτοβουλία από την αρχή του παιχνιδιού. Πολλά μαρκαρίσματα και φάουλ είχαν ως συνέπεια να μην υπάρχει ρυθμός στον αγώνα και οι καλές φάσεις να βγαίνουν με το σταγονόμετρο. Σε μία από αυτές ο Τζιμπρίλ Σισέ έδωσε ακόμη μια φορά τα διαπιστευτήριά του. Στο 26’ ο Τζάγκι γύρισε προς τα πίσω και ο Βάλλας στην προσπάθειά του να διώξει της έδωσε ύψος. Ο Γάλλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και χωρίς δεύτερη σκέψη, σηκώθηκε και με βολ-πλανέ άνοιξε το σκορ. Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε προειδοποιήσει, όταν βρέθηκε χωρίς κανένα συμπαίκτη του αρκετά μακριά από την εστία του Γκσπούρνινγκ, έκανε το σουτ και η μπάλα, μετά από κόντρα στον Παπαδημητρίου, βρήκε στο δεξί δοκάρι. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, όταν λίγο αργότερα σουτ από 30 μέτρα του Κατσουράνη, πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι ''πράσινοι'' αντιμετώπισαν προβλήματα κυρίως επειδή Καραγκούνης και Κατσουράνης δυσκολεύονταν κρατήσουν την μπάλα και να την περάσουν μπροστά, ενώ και ο Σαλπιγγίδης δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα. Ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, η Ξάνθη διατήρησε την πρωτοβουλία, χωρίς όμως να κάνει και ευκαιρίες. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε αρκετή ώρα με την φωτιά, αφού ένα γκολ των γηπεδούχων θα ήταν αρκετό για να κάνει τη ζημιά. Προς το τέλος του αγώνα ο προπονητής της ακριτικής ομάδας, πέρασε τον Σουάνη στο γήπεδο, άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 και προσπάθησε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Μοιραία, έμειναν κενά πίσω και όταν ο αντίπαλος επιθετικός λέγεται Σισέ, αυτό ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκε μπαλιά του Νίνη στο 88’, πέρασε και τον Γκσπούρνινγκ και «έγραψε» το 2-0. Ένα λεπτό αργότερα ο Σουάνης διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Πριν φτάσουμε στα γκολ, οι παίκτες των δύο ομάδων τα έβαλαν με τα δοκάρια! Στο 77’ ο Καντέ με προβολή μέσα στην περιοχή είδε την μπάλα να σταματά στην αριστερή δοκό του Γκσπούρνινγκ και τρία λεπτά αργότερα το ίδιο τυχερός ήταν και ο συνάδελφός του στον Παναθηναϊκό. Σε σουτ του Τζάγκι και κόντρα της μπάλας σε αμυντικό, επόμενος σταθμός της ήταν το δοκάρι και όχι τα δίχτυα της εστίας του Τζόρβα.

Αυτό που μένει μετά τον αγώνα είναι η δήλωση του Νίκου Νιόπλια που χαρακτήρισε την επικράτηση των «πράσινων» ως «την πιο σημαντική νίκη ως τώρα». Φυσικά μένει και η ερωτική σχέση που έχει αναπτύξει ο Σισέ με το γκολ. Για την Ξάνθη μένει σίγουρα η πίκρα, αφού το συγκρότημα του Ματζουράκη, βρίσκεται μια ανάσα από την ζώνη του υποβιβασμού και –δυστυχώς για αυτούς- δεν δίνονται πόντοι από καλά σχόλια και φιλότιμες εμφανίσεις, αλλά από θετικά αποτελέσματα.

Ανάμεσα στους θεατές του αγώνα ήταν και ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Ότο Ρεχάγκελ.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνιγκ, Παπαδημητρίου, Φλίσκας (80’ Βασιλακάκης), Κωστούλας, Τζάγκι, Λέιτε (72' Λέιτε), Στρμπα, Έλινγκτον, Πόι, Βάλλας, Λουτσιάνο (64' Φαμπιανέσι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (85’ Τζιόλης), Σαλπιγγίδης (73' Νίνης), Λέτο (78’ Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας). Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Τάτσης (Ηπείρου).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-ΔΈΘΝΙΚΗΣ



10/01
14:00
Λευκίμη-Οδυσσέας ΕΑΣ
10/01
15:00
Απόλλων Πάργας-Ανατολή
10/01
15:00
Ελαιόφυτο-Σούλι Παραμυθιάς
10/01
15:00
Θεσπρωτός-Βολίς
10/01
15:00
Πρέβεζα-Ναυπακτιακός Αστέρας
10/01
15:00
Τηλυκράτης Λευκάδας-Σκουφάς Κομποτίου
10/01
15:00
Απόλλων Ευπαλίου-Μεσολόγγι
10/01
15:00
Αστήρ Ρόκας-Αραχθος Παχυκαλάμου
10/01
15:00
Προοδευτική Περάματος-Αναγέννηση ¶ρτας

Ενδιαφέρον Φούλαμ για Σάλπι

Αλλη μια βρετανική ομάδα έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα. Συγκεκριμένα η Daily Mail αναφέρει ότι η Φούλαμ θέλει να εντάξει στο δυναμικό της.
Στο ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι ο διεθνής επιθετικός έχει την ικανότητα να παίξει από τα άκρα, ενώ υπογραμμίζεται ότι το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και πως μπορεί να αποκτηθεί από τώρα αρκεί να δοθεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που αντιστοιχεί στην ρήτρα του.
Πάντως για τον έλληνα διεθνή, εκτός από την Φούλαμ, έχουν δείξει ενδιαφέρον η Μπέρμιγχαμ και η Στόουκ.

ΑΕΚ: Επιμένουν οι Κύπριοι!

Άμεση ήταν η απάντηση της κυπριακής ιστοσελίδας «sportive» στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, που διέψευσε το δημοσίευμα που ανέφερε πως εντός τριών ημερών νέος επενδυτής θα μπει στη διοίκηση της «Ένωσης».

Συγκεκριμένα, το σάιτ έγραψε:

«Είμαστε οι τελευταίοι, που θα επιθυμούσαμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με την ΑΕΚ, τη χιλιοβασανισμένη ΑΕΚ. Δεν έχουμε, όμως, δικαίωμα να μην υπερασπιστούμε τον εαυτό μας. Ε, λοιπόν η διάψευση της ΑΕΚ είναι επιλεκτική. Ρωτούμε ευθέως και αναμένουμε απάντηση, γιατί είναι πολύ βαριά η κουβέντα ότι "είναι τουλάχιστον ύποπτο το δημοσίευμά μας". Διεξάγονται, ναι ή όχι, διαπραγματεύσεις, εδώ και μερικές μέρες για την είσοδο επενδυτή στην ΠΑΕ ΑΕΚ;". Σε αυτό να απαντήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ. Το εάν για τις διαπραγματεύσεις δεν είναι ενήμεροι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην ΠΑΕ ΑΕΚ, δεν είναι δικό μας θέμα.

Ποτέ, μα ποτέ, δεν γράψ
αμε ψεύτικη είδηση. Να υπενθυμίσουμε απλώς ότι γράψαμε για την πώληση του Σωτήρη Κυργιάκου στη Λίβερπουλ, όταν η μεταγραφή ήταν κλειστή και η ΠΑΕ ΑΕΚ δίσταζε να επιβεβαιώσει. Και τώρα επιμένουμε: Ναι, γίνονται καθημερινές διαπραγματεύσεις για την είσοδο σοβαρού και με μεγάλη οικονομική επιφάνεια επενδυτή στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Κάτι ακόμα: Ο ελλαδικός Τύπος χειρίστηκε, στη συντριπτική του πλειοψηφία, σωστά και με καθαρά δημοσιογραφικό τρόπο τη χθεσινή αποκλειστική είδησή μας. Υπήρχαν, βεβαίως-όπως πάντοτε συμβαίνει-και οι εξαιρέσεις. Κάποιοι δεν εισάκουσαν την παράκλησή μας και συνέχισαν το βιολί τους, ότι δηλαδή πίσω από την είδησή μας υπάρχει συγκεκριμένος μέτοχος της ΑΕΚ. Εμείς, τι άλλο να κάνουμε; Τα γεγονότα θα τους διαψεύσουν
».

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ


                ΣΑΒΒΑΤΟ 9.1.2010
ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
   ΑΓΩΝΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
                            ΒΟΗΘΟΙ
ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
12.30
ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
ΑΟ ΚΕΡ.ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ
ΒΡΑΔΗΣ
ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ
ΓΡΑΙΚΟΥ Φ
ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
11.00
ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ
ΑΠΣ ΑΝ. ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
ΣΤΟΙΚΟΣ
ΜΠΑΛΗΣ
ΓΡΑΙΚΟΣ Α
ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ
10.30
ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
ΑΥΘΙΝΟΣ
ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ
ΓΚΙΟΚΑΣ
                ΚΥΡΙΑΚΗ 10.1.2010
ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
   ΑΓΩΝΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
                            ΒΟΗΘΟΙ
ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
11.00
ΑΟ ΑΤΡ.ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ
ΑΟ ΚΑΒΟΣ
ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΤΗΣ Χ
ΡΙΖΟΣ
ΟΛΥΜΠΟΥ
9.45
ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΜΑΡΤΗΣ
ΒΛΑΣΣΗΣ
ΚΟΣΚΙΝΑΣ
ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ
11.00
ΟΦΑΜ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΑΥΘΙΝΟΣ
ΜΠΑΛΗΣ
ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ
11.00
ΓΕ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ
ΑΣ ΟΔ.ΑΥΛΙΩΤΩΝ
ΒΡΑΔΗΣ
ΣΤΟΙΚΟΣ
ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ

Θέμα: Ορισμός διαιτητών και παρατηρητών αγώνων.


ΣΑΒΒΑΤΟ 9/01./2010
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ    ΑΓΩΝΑΣ  ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΒΟΗΘΟΙ
ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ 15.00 ΑΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΟΛΥΤΑΣ  ΛΑΣΚΑΡΗΣ  ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ
ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ 18.00 ΑΟ ΠΟΣ.ΑΓ ΜΑΡΚΟΥ ΑΟ ΑΣΤ.ΠΕΤΡΙΤΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ Γ ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΣΠ ΔΡΑΜΠΑΛΟΣ 
ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ 15.00 ΑΟ ΑΤΡ.ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ  ΑΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ ΠΟΥΛΗΜΑΣ  ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ ΑΥΘΙΝΟΣ
ΑΥΛΙΩΤΩΝ 15.00 ΑΣ ΟΔ.ΑΥΛΙΩΤΩΝ ΟΦΑΜ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ Γ ΛΕΖΟΣ
ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ 15.00 ΑΠΣ ΑΝ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ ΤΟΜΠΡΟΣ Α ΜΠΑΛΗΣ ΣΤΟΙΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΟΥ 15.00 ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΤΟΜΠΡΟΣ Κ ΜΑΛΑΧΑΣ ΓΕΩΡΓΟΤΑΣ 
ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ 15.00 ΑΟ ΛΥΚΟΙ ΑΟ ΒΕΛΟΣ  ΓΙΟΥΡΓΑΣ Κ ΚΟΥΡΣΑΡΗΣ  ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ
ΕΠΣΚ 15.00 ΑΕ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΟ ΠΕΝΤΑΤΙ ΓΙΟΥΡΓΑΣ Π ΤΣΙΡΙΜΙΑΓΚΟΣ ΝΙΚΑΣ Γ
ΕΠΣΚ 18.00 ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ  ΑΟ ΒΑΣΙΛΑΤΙΚΑ  ΔΙΑΒΑΤΗΣ Χ ΜΑΡΤΗΣ  ΓΡΑΙΚΟΣ ΑΝ
ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ 15.00 ΑΣ ΚΕΡ.ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 96 ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ  ΡΙΖΟΣ ΓΡΑΙΚΟΥ Φ
             
                                                               ΚΥΡΙΑΚΗ 10/1/2010    
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ    ΑΓΩΝΑΣ  ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΒΟΗΘΟΙ
ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ 12.30 ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΟ ΠΑΞΟΙ ΤΟΜΠΡΟΣ Κ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ ΓΡΑΙΚΟΣ ΑΝ
ΕΠΣΚ 15.00 ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΑΟ ΑΣΤ.ΣΠΑΡΤΥΛΑ ΓΙΟΥΡΓΑΣ Π ΜΠΑΛΗΣ ΒΛΑΣΣΗΣ
ΕΠΣΚ 18.00 ΠΑΟΚ ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ Γ ΝΙΚΑΣ Γ ΝΙΚΑΣ Β
ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ 15.00 ΑΟ ΣΥΝΑΡΑΔΩΝ ΠΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ  ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΟΤΑΣ  ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΣΠ
ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ 15.30 ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ ΑΟ ΠΟΣ.ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ Γ ΑΥΘΙΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ 15.00 ΑΟ ΑΣΤ.ΛΙΑΠΑΔΩΝ ΑΟ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ  ΣΤΟΙΚΟΣ ΒΡΑΔΗΣ 
ΟΛΥΜΠΟΥ 15.00 ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  ΑΟ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ ΚΟΛΥΤΑΣ  ΚΟΣΚΙΝΑΣ  ΛΑΣΚΑΡΗΣ 
ΚΑΡΟΥΣΑΔΩΝ 12.00 ΑΠΣ ΟΣΤΡΙΑ ΑΓΡΑΦΩΝ ΑΣ ΗΡ.ΣΦΑΚΕΡΩΝ ΛΕΖΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
ΘΙΝΑΛΙΟΥ 12.00 ΓΕΘ ΑΠΣ ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΛΑΧΑΣ ΓΚΙΟΚΑΣ  ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ 
ΑΥΛΙΩΤΩΝ 12.00 ΑΟ ΕΘΝ.ΠΕΡΟΥΛΑΔΩΝ ΑΣ ΚΕΡ.ΠΟΤΑΜΟΥ ΔΡΑΜΠΑΛΟΣ  ΓΡΑΙΚΟΥ Φ ΤΣΗΛΙΟΣ
ΑΥΛΙΩΤΩΝ 15.00 ΑΟ ΚΕΡ.ΚΑΒΒΑΔΑΔΩΝ ΑΟ ΚΕΝΤ.ΑΡΙΛΛΑΣ  ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ  ΤΣΙΡΙΜΙΑΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ 
ΟΛΥΜΠΟΥ 12.00 ΑΠΣ ΗΡ.ΑΓ ΔΕΚΑ  ΑΟ ΚΑΒΟΣ  ΤΟΜΠΡΟΣ Α ΒΛΑΣΣΗΣ ΜΑΡΤΗΣ
ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ 15.00 ΑΠΣ ΚΕΡ.ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΟ ΑΤΡ.ΑΦΡΑΣ  ΔΙΑΒΑΤΗΣ Χ ΡΙΖΟΣ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ 

Έχει χάσει την μπάλα!

Θέμα χρόνου θεωρείται η απομάκρυνση του Ζίκο από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Μέχρι και οι παίκτες των «ερυθρόλευκων»… έθεσαν εκτός ομάδας τον Βραζιλιάνο και έψαξαν μόνοι τους να βρουν μία λύση για την άσχημη εικόνα στους τελευταίους αγώνες.

Συγκεκριμένα, την ώρα που είχε προγραμματιστεί η χθεσινή προπόνηση των Πειραιωτών ο Νικοπολίδης μάζεψε τους ποδοσφαιριστές και θέλησε να τους ενημερώσει για όσα τους είπαν οι κ.κ. Χρυσικόπουλος – Θεοδωρίδης και οι οργανωμένοι οπαδοί. Ωστόσο, η ενημέρωση κατέληξε σε ανοιχτή συζήτηση, κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα τον προπονητή.

Αποσπάσματα των όσων ειπώθηκαν μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας:

Νικοπολίδης: «Μας μίλησαν από τη διοίκηση και εκπρόσωποι οπαδών και πρέπει να τα ξέρετε όλοι. Η διοίκηση μας ζήτησε να σοβαρευτούμε. Μας είπαν ότι δεν τους πείραξε τόσο η ήττα, διότι όλες οι ομάδες χάνουν, αλλά η εικόνα μας. Μας είπαν ότι οι περισσότεροι περπατούσαμε στο γήπεδο και μόνον τρεις-τέσσερις έτρεχαν. Μας είπαν να σταματήσουμε τις δηλώσεις και να κοιτάξουμε να βελτιωθούμε και να βοηθήσουμε την ομάδα. Οι οπαδοί ήταν πολύ δυσαρεστημένοι. Και τον κόσμο δεν τον πείραξε τόσο πολύ η ήττα όσο η κακή εμφάνισή μας.

Μας είπαν ότι ξέρουν ότι κάποιοι ξενυχτούν κι όποιος συνεχίσει τα νυχτοπερπατήματα, θα έχει κακά ξεμπερδέματα. Σας τα λέω χύμα, όπως μας τα είπαν, για να ξέρετε ό,τι ακριβώς ειπώθηκε. Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να προσπαθούμε μέσα στο γήπεδο και να είμαστε σοβαροί. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε. Μπορεί να ξαναχάσουμε. Να φύγουμε, όμως, από το γήπεδο, έχοντας δώσει τα πάντα, ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Να έχουμε ματώσει. Να βγάζουμε τσαμπουκά στο παιχνίδι. Να έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε
».

Μέλμπεργκ: «Εγώ, παιδιά, βλέπω πως ό,τι κάνουμε στην προπόνηση γίνεται και στο γήπεδο. Μερικές φορές δεν είμαστε σοβαροί ούτε στην προπόνηση ούτε στα παιχνίδια.
Κατ' αρχάς δεν είμαστε στις θέσεις μας. Βγαίνουμε από την άμυνα και πάμε στην επίθεση αφήνοντας τις θέσεις μας και το ίδιο γίνεται και στις άλλες γραμμές. Αυτό το κάνουμε στις προπονήσεις και μετά το κάνουμε και στο γήπεδο, επειδή βγαίνει στο παιχνίδι.
Πρέπει πρώτα απ' όλα να το αλλάξουμε εμείς και να είμαστε σοβαροί
»

Γκαλέτι: «Τα επόμενα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά. Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα και στην κατάσταση που βρισκόμαστε είναι ακόμα πιο σημαντικά και πρέπει να τα κερδίσουμε. Για να καταφέρουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση πρέπει να κάνουμε μόνο νίκες από δω και πέρα. Ενα μεγάλο σερί για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα»

Ντουντού (βρισκόταν στην εξέδρα): «Αυτό που παρατήρησα είναι ότι οι γραμμές δεν ήταν κοντά, υπήρχαν αποστάσεις και δεν υπήρχε συνεννόηση μέσα στο γήπεδο».

Πάντος: «Δεν δείξαμε πάθος στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Δεν είναι ότι χάσαμε, διότι μέσα στο ποδόσφαιρο είναι όλα τα αποτελέσματα.
Αυτό που θέλει να βλέπει ο κόσμος είναι η προσπάθεια. Πρώτα απ' όλα θέλει να βλέπει ότι τα δίνουμε όλα. Οταν το κάνουμε αυτό, το αναγνωρίζει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα
».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα αποδυτήρια ήταν και ο διερμηνέας του Ζίκο, που αργότερα ενημέρωσε τον Βραζιλιάνος για όσα ειπώθηκαν μεταξύ των παικτών. Ο 56χρονος τεχνικός ενοχλήθηκε, επειδή δεν ενημερώθηκε για τη συζήτηση των παικτών και τους περίμενε για περίπου μισή ώρα, ο Νικοπολίδης ζήτησε συγγνώμη και ο προπονητής τού είπε: «Ήταν λάθος που δεν με ενημερώσατε. Στην προπόνηση υπεύθυνος για να αποφασίζει είναι ο προπονητής, ούτε η διοίκηση, ούτε οι παίκτες. Άλλη φορά θα ήθελα να με έχετε ενημερώσει προηγουμένως…».

Όπως δείχνουν τα πράγματα, το μέλλον του Ζίκο στον Ολυμπιακό ίσως κριθεί από την κυριακάτικη αναμέτρηση με τη Λάρισα. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα ή ακόμα και μια κακή εμφάνιση των «ερυθρολεύκων» στον συγκεκριμένο αγώνα ίσως σημάνει το τέλος του Βραζιλιάνου τεχνικού από τον πάγκο των Πειραιωτών.

Περί μεταγραφικών…

Τη θετική απάντηση της διοίκησης της Σαχτάρ για να παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού (για ενάμιση χρόνο) σε κάποια ομάδα περιμένει ο Νέρι Καστίγιο για να γίνει ξανά παίκτης του Ολυμπιακού! Ο διεθνής Μεξικανός παραμένει αισιόδοξος για την υπόθεσή του και έχει ενημερώσει τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος του έχει μεγάλη αδυναμία και του έχει πει ότι η πόρτα της ομάδας είναι ανοιχτή για εκείνον.

Όσον αφορά το θέμα του Νάτσο Σκόκο, οι Πειραιώτες χαμηλώνουν τους τόνους και ίσως να περιμένουν κάτι στις αρχές της εβδομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν ότι ο Αργεντινός είναι θετικός στο ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο στο στήθος και ακούστηκε ότι όλες οι πλευρές είχαν συμφωνήσει με ένα ποσό, ίσως πάνω από δύο εκατομμύρια και σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης που θα κρατούσε η ΑΕΚ.

Εν τω μεταξύ, ο Ολυμπιακός φέρεται να βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Χέσους Αλμπέρτο Ντατόλο. Συγκεκριμένα, ο ιταλικός Τύπος ανέφερε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ζητήσει (για δανεισμό) τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό από τη Νάπολι, όμως εκείνη θέλει να τον πουλήσει. Αν και οι Πειραιώτες δεν επιβεβαιώνουν τη συγκεκριμένη πληροφορία, η απάντηση του 25χρονου παίκτη αναμένεται να γίνει γνωστή εντός της ημέρας.

Βάζει «Τόρο» στα χαφ

Τον Τοροσίδη για το κέντρο της μεσαίας γραμμής προορίζει ο Ζίκο για τον αυριανό αγώνα με τη Λάρισα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού θα αποτελείται από τους Νικοπολίδη, Γκαλίτσιο, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Μαρέσκα, Τοροσίδη, Όσκαρ, Γκαλέτι, Λεονάρντο και Μήτρογλου. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Ντομί, Πάντος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Λεντέσμα, Ζαϊρί, Ντάρμπισαϊρ και Ντιόγο. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο προπονητής άφησε εκτός τον Κατσικογιάννη, όπως και τον Στολτίδη. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι τιμωρημένος.

* Αν μέσα στο Σαββατοκύριακο η ομοσπονδία του Κατάρ δεν στείλει την «μπλε» κάρτα του Λούα Λούα, τότε ο Ολυμπιακός να κάνει καταγγελία στη FIFA. Οι Πειραιώτες υποστηρίζουν ότι ο επιθετικός από τον Κονγκό έχει υπογράψει τη λύση του συμβολαίου του με την Αλ Αράμπι και υπάρχουν τα έγγραφα.

ΠΑΣ Γιάννινα: Μένουν πίσω Κοντογουλίδης και Μαϊστόροβιτς

Με τους Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς και Βαγγέλη Κοντογουλίδη να μην καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν και να μένουν τελικά εκτός αποστολής, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Ο Κροάτης αμυντικός παρέμεινε για μια ακόμα μέρα κλινήρης και δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στο κανονικό πρόγραμμα, ενώ ο Κοντογουλίδης που το έκανε, αισθάνθηκε και πάλι ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Από την τελευταία προπόνηση των Ηπειρωτών πριν το παιχνίδι της Κομοτηνής έλειψε, επίσης, ο Ντιμπαλά (ζήτησε άδεια για να μεταβεί στο Βέλγιο για προσωπικό του θέμα), ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Μπαλάφας και Βάντερσον, οι οποίοι, ωστόσο, (όπως και ο Κονγκολέζος) δεν έχουν ούτως ή άλλως δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι, λόγω καρτών.

Αναλυτικά, στην αποστολή του ΠΑΣ που θα ταξιδέψει στην Κομοτηνή, ο Θύμιος Γεωργούλης συμπεριέλαβε τους εξής: Ανδράλα, Βαγγελή, Ελευθερόπουλο, Κανακούδη, Κούσα, Κώτσιο, Μενδρινό, Μιχαήλ, Μιχαλόπουλο, Ντάσιο, Σαϊτιώτη, Σιαλμά, Σικαλιά, Τζάνη, Μπακαγιόκο, Μπουχάν, Σενόνε, Σίσιτς, Σιλά και Βαρτζιώτη

ΠΑΟ: Πάει για Πόγκατετς

Στην κορυφή της λίστας του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής της ομάδας βρίσκεται ο Εμάνουελ Πόγκατετς, ύστερα από το οριστικό «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με τον Μάρκο Ματεράτσι. Αν και η περίπτωση του Αυστριακού στόπερ της Μίντλεσμπρο φαντάζει δύσκολη, το «τριφύλλι» θα καταβάλει προσπάθεια να τον αποκτήσει από τώρα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες άνθρωπος των «πρασίνων» να μεταβεί στην Αγγλία για συζητήσεις.

Από την πλευρά του, ο 27χρονος παίκτης τις τελευταίες ημέρες πιέζει την ομάδα του να τον παραχωρήσει με ένα λογικό ποσό, αφού το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Πόγκατετς εκτιμά ότι θα σημειωθεί θετική εξέλιξη στην υπόθεση και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει κλείσει το θέμα. Υπενθυμίζεται ότι «αγκάθι» για τον διεθνή Αυστριακό αποτελούν οι αξιώσεις της «Μπόρο».

Εκτός του Πόγκατετς, έχει ακουστεί το όνομα του «Κάτα» Ντίας της Χετάφε. Χθες ο ισπανικός Τύπος και συγκεκριμένα η «AS» έγραψε ότι «άνθρωπος που εκπροσωπούσε τον Παναθηναϊκό βρέθηκε στον αγώνα της Χετάφε και ρώτησε τον πρόεδρο της ομάδας, Ανχελ Τόρες, για τις απαιτήσεις του για την παραχώρηση του παίκτη. Η απάντηση που πήρε είναι ότι πρέπει ο Παναθηναϊκός να δώσει πολλά χρήματα για να τον αποκτήσει». Η Χετάφε δεν παραχωρεί τον βασικό της αμυντικό, εκτός αν της κατατεθεί μία πρόταση που ξεπερνάει τα 3 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τον Περ Κρόλντρουπ, ο μάνατζερ του Δανού στόπερ, Ιπόλιτο Γκάλοβιτς, δήλωσε στη «SportDay»: «Ξεχάστε το. Δεν υπάρχει περίπτωση ο παίκτης να έρθει στην Ελλάδα. Θα μείνει στη Φιορεντίνα». Παράλληλα, ο ιταλικός Τύπος ανέφερε ότι το «τριφύλλι» προσφέρει ένα μεγάλο συμβόλαιο στον παίκτη της Φιορεντίνα, προκειμένου να απαντήσει θετικά και να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Επιστρέφουν Λέτο, Σαριέγκι

Στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού θα επανέλθει ο Σεμπαστιάν Λέτο στο σημερινό (16:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Εκτός του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, ο Νιόπλιας θα χρησιμοποιήσει τον Σαριέγκι σε ρόλο στόπερ, ενώ θα ξεκουράσει τον Νίνη.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Βύντρα, Μπιέρσμιρ, Σαριέγκι (ή Καντέ) και Σπυρόπουλο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστεί ο Ζιλμπέρτο και δίπλα του θα είναι οι Κατσουράνης (δεξιά) – Καραγκούνης (αριστερά). Αριστερό χαφ θα είναι ο Λέτο και δεξί ο Σαλπιγγίδης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Σισέ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκαλίνοβιτς, Νίνης, Τζιόλης, Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος, Κλέιτον και Καρνέζης. Εκτός έμειναν οι Σιμάο, Γκάμπριελ, Σεϊταρίδης, Ρουκάβινα, Μαχλελής, Μαρίνος και Δάρλας.

Ο κ. Νιόπλιας επέστησε την προσοχή των ποδοσφαιριστών του στα στημένα, λέγοντας: «Θα κάνουμε προπόνηση στα στημένα, διότι ο αντίπαλος είναι δυνατός και επικίνδυνος στις στημένες φάσεις. Είναι ψηλή ομάδα και σημειώνει γκολ από φάουλ ή κόρνερ. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτόν τον τομέα. Να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και στα στημένα και στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα και στα 90 λεπτά. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι».

* Τις φήμες που θέλουν τη Σιένα να προτίθεται να καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του Γιούρκα Σεϊταρίδη διέψευσε ο προπονητής της ιταλικής ομάδας, Αλμπέρτο Μαλεζάνι, μιλώντας στη «SportDay»: «Τον Γιούρκα τον ξέρω ως παίκτη, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει θέμα για να τον πάρουμε. Δεν γνωρίζω τίποτα για τον Σεϊταρίδη».

* Μέχρι τη Δευτέρα θα έχει ανακοινωθεί η μεταγραφή του Ελίνι Δημούτσου στον Παναιτωλικό. Ο νεαρός μέσος απάντησε θετικά στην πρόταση της ομάδας του Αγρινίου και ο δανεισμός του θα ολοκληρωθεί άμεσα.

«Νέα μέρα ξημερώνει για την ΑΕΚ»!

Μέσα στις επόμενες τρεις μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των συζητήσεων που έχει ένας νέος επενδυτής για την ΑΕΚ, όπως έγραψε η κυπριακή ιστοσελίδα «sportive». «Πρόκειται για σοβαρό επενδυτή, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, με όραμα, φιλοδοξίες και πάθος για την ΑΕΚ», αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Εδώ και μέρες διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την είσοδο του επενδυτή, που έψαχνε η ΠΑΕ, για να ανασάνει οικονομικά. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται αποτέλεσμα από στιγμή σε στιγμή και εν πάση περιπτώσει μέσα στις επόμενες τρεις μέρες. Πρόκειται για σοβαρό επενδυτή, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, με όραμα, φιλοδοξίες και πάθος για την ΑΕΚ», αναφέρεται αρχικά και στη συνέχεια οι Κύπριοι προσθέτουν:

«Θερμή παράκληση: Να μην αρχίσουν ξανά οι συνάδελφοι από την Ελλάδα τα χιλιοειπωμένα, ότι "αυτά έγραψε το σάιτ του τάδε ή το σάιτ των συμφερόντων του τάδε", γιατί είναι λάθος, 100% λάθος. Τους το είπαμε ξανά, αλλά δεν μας άκουσαν» ενώ τονίζεται ότι η ιστοσελίδα «ανήκει μόνο στους δημοσιογράφους του, όπως βγήκε στον αέρα από το 2003 και σε κανέναν άλλον».

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σάιτ έχει στο παρελθόν παρουσιάσει παρόμοια «αποκλειστικά» δημοσιεύματα και είχαν επιβεβαιωθεί. Κάποια εξ’ αυτών ήταν του Σωτήρη Κυργιάκου και της μεταγραφής του στην Λίβερπουλ, αλλά και των Κύπριων επενδυτών που θα έμπαιναν στην ΑΕΚ. Οι μέτοχοι εδώ και καιρό βρίσκονται στην αναζήτηση ενός «συμπαίκτη», ο οποίος θα βοηθήσει την «Ένωση» και θα δώσει οικονομική ένεση στην ΠΑΕ.

Αποσύρθηκε και επισήμως!

Το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του Ράφικ Τζεμπούρ απέσυρε επισήμως η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, κάτι που είχε προαναγγείλει η «SportDay». Συγκεκριμένα, το στέλεχος της διοίκησης Σάμουελ Χούι δήλωσε ότι «το θέμα Τζεμπούρ τελείωσε για την Αϊντραχτ», ενώ ο τεχνικός της διευθυντής, Χέριμπερτ Μπρουχάγκεν, ανέφερε ότι «η διαφορά μεταξύ της πρότασής μας και όσων ζητεί τώρα η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη. Θέλαμε συνθήκες μικρού ρίσκου, τώρα το ρίσκο είναι μεγάλο».

Όσον αφορά την υπόθεση του Νάτσο Σκόκο, οι μέτοχοι της ΑΕΚ ξεκαθάρισαν στη «SportDay» ότι «δεν πωλείται κανείς» και κάνουν πράξη το πλάνο που ετοιμάζουν για την επόμενη ημέρα της ΠΑΕ. Από την πλευρά του, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν αποκλείσει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε άλλη ελληνική ομάδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν έφευγε τώρα ο 23χρονος παίκτης, τότε ο κόσμος της ομάδας ξεσηκωνόταν, καθώς είναι από τα αγαπημένα του παιδιά.

«Προσέξτε τον Ατρόμητο»!

Με σύστημα 4-4-2 θα παρατάξει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς την ΑΕΚ στον αυριανό αγώνα με τον Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στα άκρα τοποθετήθηκαν οι Σκόκο, Μαντούκα, αλλά για το αυριανό ματς υπάρχουν και οι φρέσκοι Λεονάρντο, Χέρσι.

Στη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης ο προπονητής της «Ένωσης» ανέλυσε τους Περιστεριώτες στους παίκτες του: «Θα λείπουν οι τρεις από τους τέσσερις παίκτες της άμυνας (σ.σ.: Μπαζίνσκι, Νάστος, Ολιβέιρα), αλλά θα παίξουμε με μια ομάδα που είναι πολύ δυνατή στο κέντρο. Κυρίως στον άξονα», ανέφερε και πρόσθεσε «Επειδή ο Ατρόμητος είναι δυνατός στον άξονα, για να μπορέσουμε να τον ανοίξουμε θα πρέπει να αναπτυχθούμε από τα άκρα».

Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης, ο κ. Μπάγεβιτς ανακοίνωσε τους 20 ποδοσφαιριστές για τον αγώνα της Κυριακής. Αυτοί είναι οι: Σάχα, Αραμπατζής, Αραούχο, Χέρσι, Ζεράλντο, Μαϊστόροβιτς, Μάκος, Καράμπελας, Μανωλάς, Γιαχάγια, Γεωργέας, Λεονάρντο, Τζιμπούρ, Μαντούκα, Γκερέιρο, Μπλάνκο, Λαγός, Σκόκο, Ταχτσίδης, Γκέντσογλου.

Εκτός έμεινε ο Καφές, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό που αποκόμισε στο ντέρμπι, ο τιμωρημένος Γιάχιτς (όπως και το επόμενο εντός έδρας απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα) και στους απόντες συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Νέμεθ (θα δοκιμάσει σήμερα να μπει σε φουλ ρυθμό προπόνησης).

* Τον δανεισμό του Παναγιώτη Παυλή ζήτησε ο Πανσερραϊκός, αλλά ο νεαρός επιθετικός δεν δείχνει διατεθειμένος να αφήσει την ΑΕΚ, έστω κι αν γνωρίζει ότι δεν θα έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

* Καμία επαφή με τον εκπρόσωπο του Παναγιώτη Ταχτσίδη δεν είχε χθες ο Βασίλης Δημητριάδης. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός δεν εμφανίζεται έτοιμος να δεσμευτεί άμεσα με την ΑΕΚ, η οποία του έχει προτείνει νέο συμβόλαιο με 120.000 ευρώ ετήσιες αποδοχές.

* Κατόπιν ενημέρωσης που είχε η ΠΑΕ ΑΕΚ από τον ΗΣΑΠ, αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα τμήματα Φάληρο-Ταύρος και Ειρήνη-Κηφισιά του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, κάτι που πρέπει να γνωρίζουν όσοι φίλοι της «Ενωσης» σκέφτονταν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα τμήματα για τη μετάβασή τους στο ΟΑΚΑ. Για τα τμήματα αυτά το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται αντίστοιχα από τις λεωφορειακές Γραμμές της ΕΘΕΛ Χ6 και Χ5.

* Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Κιντής, έχοντας λάβει απειλητικά μηνύματα από περίπου δέκα άτομα, τα οποία τον αναζητούσαν την περασμένη εβδομάδα σε μπαρ που συχνάζει.

Παίρνει Μαντσίνι στη θέση του Mπεν Αρφά

Άλλος ένας υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού φαίνεται να καταλήγει σε άλλη ομάδα. Ο λόγος για τον Αμαντίνο Μαντσίνι που από μέρα σε μέρα αναμένεται να μεταβεί στη Γαλλία για λογαριασμό της Μαρσέιγ. Η Ίντερ (στην οποία και ανήκει ο Βραζιλιάνος) έχει συμφωνήσει με την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ για εξάμηνο δανεισμό με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι.

Άλλωστε η πλευρά των πρωταθλητών Ιταλίας φέρεται να τα είχε βρει και με τον Ολυμπιακό, όταν οι Πειραιώτες προσπάθησαν να κάνουν το «κόλπο γκρόσο» φέρνοντας τον πρώην άσο της Ρόμα στην Ελλάδα. Από την αρχή όμως, ο Μαντσίνι ήταν διστακτικός στο ενδεχόμενο να έρθει στη χώρα μας και περίμενε υπομονετικά κάποια πρόταση που θα τον ικανοποιούσε. Αυτή, ήρθε από την πλευρά της Μαρσέιγ και έτσι ο 29χρονος θα φορέσει τον Ιανουάριο τη φανέλα των Μασσαλών.

Ο Μαντσίνι, μάλιστα, θα ταξιδέψει σήμερα (9/1) στη Γαλλία για την υπογραφή των απαραίτητων εγγράφων. Αυτή η κίνηση της Μαρσέιγ προκαλεί ερωτηματικά αφού ο Βραζιλιάνος αγωνίζεται στην ίδια θέση με αυτήν του έτερου «ερυθρόλευκου» μεταγραφικού στόχου, του Χατέμ Μπεν Αρφά.

Από τα Πηγάδια στην Τουρκία

Οι εμφανίσεις του Ναμπίλ Ταϊντέρ με την ομάδα της Σκόντα Ξάνθης του έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστεί στο τουρκικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στη Σίβασπορ. Ο αριστεροπόδαρος μέσος παρουσιάστηκε επίσημα από τη νέα του ομάδα και ακολούθως έκανε δηλώσεις, οι οποίες φιλοξενούνται στο xanthireds.blogspot.com.

«Είναι τιμή για εμένα που με επέλεξαν οι άνθρωποι της Σίβασπορ να παίξω στην ομάδα τους. Ξέρω τον προπονητή και το πόσο καλή δουλειά κάνει και θα προσπαθήσω να τον δικαιώσω για την επιλογή του» είπε -μεταξύ άλλων- ο πρώην άσος της Ξάνθης στις πρώτες του δηλώσεις μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου. Να θυμίσουμε ότι ο Ταϊντέρ υπέγραψε για τρία χρόνια στη Σίβασπορ.

ΑΕΚ: Διαψεύδει το δημοσίευμα

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει το δημοσίευμα της κυπριακής ιστοσελίδας «sportive» που ανέφερει πως εντός τριών ημερών νέος επενδυτής θα μπει στη διοίκηση της ΑΕΚ εξέδωσε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα της διαδικτυακής ιστοσελίδας sportive.com, περί εισόδου επενδυτή στην ΠΑΕ εντός τριών ημερών.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι τουλάχιστον ύποπτο και μόνο κακό κάνει στην ομάδα μας τη δεδομένη χρονική στιγμή».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES