15 Ιουν 2010

Πρωταγωνιστικοί οι στόχοι της Κασσιώπης

     

Η επιστροφή στη Δ' Εθνική, ύστερα από 16 ολόκληρα χρόνια, είναι ο στόχος που έχουν θέσει οι άνθρωποι του ΑΟ Κασσιώπης για την καινούργια σαιζόν. Η πρώτη και τελευταία φορά που η ομάδα της Βόρειας Κέρκυρας συμμετείχε στη συγκεκριμένη Κατηγορία ήταν την περίοδο 1994-95 και τώρα θέλει όχι μόνο να επανέλθει... δριμύτερη, αλλά και να σταθεροποιηθεί εκεί.

  

Ο ΑΟΚ στη σαιζόν που τελείωσε κατέκτησε με άνεση τον τίτλο στην Α' τοπική Κατηγορία και προβιβάστηκε στην Α1', με πρωτεργάτη σε αυτή την επιτυχία τον έμπειρο προπονητή Σπύρο Γιαννούλη, που είχε την αμέριστη συμπαράσταση του Διοικητικού Συμβουλίου, του οποίου προεδρεύει ο Χάρης Κουτσούρης. Οι δύο πλευρές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες από τη συνεργασία τους, την οποία με... συνοπτικές διαδικασίες ανανέωσαν και για του χρόνου. Επίσης, ο γυμναστής Δημήτρης Παπαδόπουλος θα συνεχίσει να αποτελεί τον στενό συνεργάτη του Κερκυραίου τεχνικού.

  

Και μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών σωματείων να απολαμβάνουν τις... καλοκαιρινές τους διακοπές, αφού τα καινούργια Πρωταθλήματα αργούν να ξεκινήσουν (σε περίπου τέσσερις μήνες), αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με την Κασσιώπη, η οποία από πολύ νωρίς έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό της, αφού -όπως προαναφέραμε- έχει θέσει πρωταγωνιστικούς στόχους για τη νέα σαιζόν.

  

Προτεραιότητα δίνεται στο ρόστερ. Ο κ. Γιαννούλης σκοπεύει να δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα η οποία θα κάνει τη διαφορά στην Α1'. Πρώτο του μέλημα ήταν η παραμονή όλων των ποδοσφαιριστών που άνηκαν πέρσι στο δυναμικό των «ερυθρόλευκων», κάτι το οποίο επετεύχθη. Από εκεί και πέρα, σειρά έχει η ενίσχυση της ομάδας, δηλαδή οι μεταγραφές.

  

Στον τομέα αυτό, λοιπόν, γίνονται πολύ σημαντικές, αλλά ταυτόχρονα και πολύ προσεκτικές κινήσεις, με τον Πρόεδρο κ. Κουτσούρη να είναι διατεθειμένος να βάλει... βαθιά το χέρι στην τσέπη! Ήδη, έχει «κλείσει» ο Μιχάλης Κονισπολιάτης, ο οποίος αγωνίζονταν για πολλά χρόνια στη Δ' Εθνική (μέχρι πρότινος φορούσε τη φανέλα του Σκουφά Κομποτίου Άρτας) και ο οποίος στην Κασσιώπη θα συναντήσει τον αδελφό του, τον Νίκο Κονισπολιάτη, που παίζει στην ομάδα από πέρσι.
Εξάλλου, οι Κασσωπίτες πραγματοποιούν επαφές και με άλλους μεταγραφικούς στόχους. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, μεταξύ άλλων έχει γίνει πρόταση τόσο στον28χρονο χαφ-μπακ Αλέξη Βιτουλαδίτη, που μένει ελεύθερος από τον ΑΟ Κέρκυρα, όσο και στον έμπειρο Αγιομαθίτη τερματοφύλακα Αρσένη Αβραμιώτη, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από τον Όλυμπο.

  

Χρήστος Γραμμένος

«Χτίζεται» η καινούργια ομάδα

Στην Αθήνα βρίσκεται ο προπονητής του ΑΟ Κέρκυρα, Μπάμπης Τεννές, ο οποίος συντονίζει τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Λυράκη και τον μεγαλομέτοχο Γιώργο Λιμπάντση.

Ο Μανώλης Σκούφαλης αποτελεί έναν από τους στόχους των «Φαιάκων» και οι πιθανότητες για να αποκτηθεί είναι μοιρασμένες. Ενδέχεται σήμερα ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, ο Άγγελος Κοτταρίδης, να έχει επαφή με τον Νίκο Λυράκη για να συζητήσουν.

Από εκεί και πέρα, ο Τεννές έχει κάνει την εισήγησή του σχετικά με τους ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ που επιθυμεί να παραμείνουν, ενώ παράλληλα «σχεδιάζει» και το καινούργιο τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Ο έμπειρος κόουτς θέλει να μείνουν οι Χρήστος Τσελιόπουλος και Κώστας Λιάπης, ενώ αναμένεται να προσληφθεί ένας ακόμη συνεργάτης του. Όσον αφορά τον μέχρι πρότινος βοηθό του, τον Θανάση Μαρτίνο, ενδέχεται να… μετακινηθεί στους Νέους του ΑΟΚ και να αναλάβει τη μία από τις μικρές ομάδες.

Χρήστος Γραμμένος

Απορρίφθηκε η ένσταση του ΟΦΗ, πληρώνει και 21.475 ευρώ!

Απορρίφθηκε η ένσταση του ΟΦΗ, πληρώνει και 21.475 ευρώ!Για... μαλλί πήγε στην πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής ο ΟΦΗ, αλλά τελικώς βγήκε κουρεμένος! Το δικαιοδοτικό όργανο της «μικρής» λίγκας, απέρριψε την Τρίτη το μεσημέρι την ένσταση που είχαν υποβάλλει οι Κρητικοί κατά του κύρους του αγώνα με τον Πανσερραϊκό, ενώ τους επιβλήθηκε και συνολικό πρόστιμο 21.475 ευρώ για τη συμπεριφορά των οπαδών τους.

Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ ΟΦΗ ζητούσε να κατακυρωθεί υπέρ της ο αγώνας των πλέι οφ που έγινε στις Σέρρες για μια σειρά από λόγους: την ακύρωση καθαρού γκολ από τον βοηθό διαιτητή Δάλλα, τα προβλήματα στον φωτισμό του γηπέδου των Σερρών, τις καθυστερήσεις από πλευράς Πανσερραϊκού που δεν κρατήθηκαν στο τέλος από τον διαιτητή, τα –κατά την ΟΥΕΦΑ- ύποπτα ματς που δεν ελέγχθηκαν από την αθλητική δικαιοσύνη, την αλλαγή έδρας του αγώνα Εθνικός-Ολυμπιακός Βόλου, τη μη κατάθεση αιτήματος αδειοδότησης από τον Εθνικό και τη μη διενέργεια ντόπινγκ κοντρόλ στον αγώνα των Σερρών.

Ουδείς από τους παραπάνω λόγους έπεισε τελικά την πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης, που απέρριψε την ένσταση και ανάγκασε τον ΟΦΗ να περιμένει πλέον τον πιθανό υποβιβασμό του Ηρακλή για να διεκδικήσει την άνοδο του στη Σούπερ Λίγκα. Κι αυτό, στην περίπτωση μονάχα που και οι Κρητικοί από την πλευρά τους, εξασφαλίσουν την άδεια από τη δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ (η απόφαση θα εκδοθεί την Πέμπτη).

Ωστόσο, σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τον ΟΦΗ, ο αθλητικός δικαστής του επέβαλλε και πλήθος προστίμων για τη συμπεριφορά των οπαδών του στα ματς των πλέι οφ. Συγκεκριμένα, οι Ηρακλειώτες τιμωρήθηκαν με 1000 ευρώ πρόστιμο για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανσερραϊκό, με 3.150 ευρώ πρόστιμο για το παιχνίδι με τον Πιερικό, με 6.825 ευρώ πρόστιμο για το εντός έδρας ματς με τον Πανσερραϊκό και με 10.500 ευρώ πρόστιμο για τον αγώνα με τον Εθνικό. Δηλαδή συνολικά, 21.475 ευρώ. Επίσης, με 1000 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε ο Κ. Λεβεντάκης (παράγοντας) και με δύο αγωνιστικές αποκλεισμό ο Χρήστος Μπούρμπος.

Στις υπόλοιπες υποθέσεις, η πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης επέβαλε: 2.250 ευρώ πρόστιμο στον Πανσερραϊκό, 2.100 ευρώ πρόστιμο στον Πιερικό, 1.500 ευρώ πρόστιμο στον Εθνικό και 4.250 ευρώ πρόστιμο στο Αιγάλεω.

Επαφές επί επαφών για το γήπεδο

Επαφές επί επαφών για το γήπεδοΗ έδρα του ΠΑΟΚ είναι στο επίκεντρο της διοίκησης, αφού την ώρα που το κλιμάκιο της UEFA και της Team επιθεωρούσε το γήπεδο της Τούμπας για να δει πώς εξελίσσονται οι εργασίες, ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε επαφές με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για το (ορατό) ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του γηπέδου στα προκριματικά του Champions League.

Οι άνθρωποι της UEFA ξεναγήθηκαν στους χώρους του γηπέδου από το μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργο Φαρλαλή, ο οποίος τους ενημέρωσε για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και άκουσε τις παρατηρήσεις τους για τα έργα που είναι αναγκαία. Το κλιμάκιο των υπευθύνων της ομοσπονδίας επιθεώρησε τον αγωνιστικό χώρο, τα αποδυτήρια, τις κερκίδες, τα επίσημα, τις σουίτες, τα δημοσιογραφικά θεωρεία και την αίθουσα Τύπου, ενώ ενημερώθηκαν και για το δρομολόγιο που ακολουθούν οι αποστολές για να φτάσουν στο γήπεδο.

Την ίδια ώρα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης συζήτησε με τους ανθρώπους του ΟΑΚΑ για τους όρους χρήσης και κυρίως το «ενοίκιο» για την περίπτωση που διαπιστωθεί πως τα έργα στην Τούμπα δεν θα ολοκληρωθούν εγκαίρως και ο ΠΑΟΚ υποχρεωθεί να «ξενιτευτεί» σε ένα γήπεδο που θα πληροί τις προδιαγραφές που ζητεί η UEFA.

Σκληρό πόκερ για Σκόκο

Σκληρό πόκερ για ΣκόκοΘέμα ωρών είναι να φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ πρόταση για την πώληση του Νάτσο Σκόκο. Οι άνθρωποι της «Ένωσης» έχουν την πληροφόρηση πως αυτή θα ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ, ποσό που υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις της ελληνικής ομάδας. Ωστόσο παρότι οι Ρώσοι ετοιμάζονται να προσφέρουν στον Αργεντινό άσο περίπου 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως για τρία χρόνια, εκείνος δεν φαίνεται θετικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στον Καύκασο. Κι αυτό γιατί φαίνεται πως περιμένει κάποια πρόταση από ομάδα που αγωνίζεται σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με τη Χετάφε να είναι επικρατέστερη. Οι Μαδριλένοι όμως δύσκολα θα ανέβουν πάνω από το 1,5 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η διοίκηση της ΑΕΚ δεν το συζητά καν για πώληση του παίκτη για λιγότερα από 2 εκατ. ευρώ. Όταν φτάσει η πρόταση της Ανζχί στα γραφεία της ΑΕΚ, αναμένεται να αρχίσει το σκληρό πόκερ με την πλευρά του Σκόκο.

Αισιοδοξία για Ντιόπ

Παραμένουν αισιόδοξοι οι άνθρωποι της ΑΕΚ για την απόκτηση του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ. Κι αυτό γιατί το ενδιαφέρον της Παρί Σεν Ζερμέν για τον Σενεγαλέζο μεσοαμυντικό δεν έχει μετουσιωθεί σε πρόταση και είναι αμφίβολο αν αυτό θα συμβεί. «Δεν υπάρχει καμία πρόταση από γαλλική ομάδα», δήλωσε στην «Εξέδρα» ένας από τους μάνατζερ του 32χρονου άσου, ο Γουίλι Μακέι, τη στιγμή που η «Ένωση» προσφέρει στον παίκτη συμβόλαιο με πάγιες απολαβές 600.000 ευρώ, που μπορούν με τα μπόνους να φτάσουν τις 800.000 ευρώ.

Απαντά σύντομα ο Μπενάιζες

Λίγες ημέρες διορία ζήτησε από τη διοίκηση της ΑΕΚ ο Άλμπερτ Μπενάιζες για να απαντήσει στην πρόταση συνεργασίας που του έχει κάνει η «Ένωση». «Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση με το νέο πρόεδρο της Μπαρτσελόνα. Σίγουρα μέσα στην εβδομάδα θα γνωρίζω για το μέλλον μου», δήλωσε στη «SportDay» ο προπονητής των ακαδημιών των Καταλανών και πρόσθεσε: «Αν ο νέος πρόεδρος επιθυμεί να συνεχιστεί η συνεργασία μας, θα είναι δύσκολο για μένα να αφήσω την Μπαρτσελόνα. Είμαι σχεδόν 20 χρόνια εδώ, είναι το σπίτι μου, αλλά δεν αποκλείω τίποτα, γιατί η προοπτική της ΑΕΚ είναι ενδιαφέρουσα».

Ψάχνουν λύση με Γκερέιρο

Το συμβόλαιο του Ρότζερ Γκερέιρο (590 χιλ. ευρώ) «βαραίνει» την ΑΕΚ και αναζητείται μία λύση από κοινού με τον παίκτη. Ιδανικό σενάριο για την «Ένωση» θα ήταν η αποδέσμευσή του, δίχως φυσικά να ζητήσει ανταλλάγματα, ωστόσο είναι δύσκολο σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς να βρεθεί ομάδα που θα καλύψει το παραπάνω ποσό. Εξάλλου, η διοίκηση της ΑΕΚ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον μάνατζερ του Ίλιε Ιορντάκε για τη λύση του συμβολαίου του.

Σαλπιγγίδης: «Συνειδητή απόφαση»

Σαλπιγγίδης: «Συνειδητή απόφαση»Απόφαση καρδιάς χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ σε συνέντευξή του στο «Maxim» που κυκλοφορεί την Τετάρτη. «Ήταν μια συνειδητή απόφαση», τόνισε προσθέτοντας πως «… ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει πλέον σελίδα» και δεν έδειξε να ανησυχεί για το ενδεχόμενο αποδοκιμασιών από μερίδα του κόσμου. Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης του «Σάλπι»:

-Σε μια εποχή άκρατου επαγγελματισμού προτίμησες να ακούσεις την καρδιά σου και να γυρίσεις στον ΠΑΟΚ. Είσαι σίγουρος για την απόφαση σου;

"Ναι. Όταν φτάνει η ώρα μιας τέτοιας απόφασης βάζεις κάτω όλους τους παράγοντες και τις συνθήκες που θα βρεις. Παίζει ρόλο και το οικονομικό αλλά και το πού αισθάνεσαι πιο ωραία. Αναλογίζεσαι την ποιότητα της ζωής, τα βάζεις όλα κάτω και τα ζυγίζεις και έτσι παίρνεις την απόφαση. Για μένα η απόφαση ήταν συνειδητή. Αυτό δεν σημαίνει ότι στον Παναθηναϊκό δεν μου φέρθηκαν καλά ή δεν πέρασα καλά ή δεν έχω καλές αναμνήσεις. Αυτή λοιπόν είναι η απάντηση καθώς δεν θα μου άρεσε να έχω μια λαϊκίστικη τοποθέτηση. Όσοι με ξέρουν, καταλαβαίνουν".

-Μετά από 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό επιστρέφεις στον ΠΑΟΚ. Τι ελπίζεις και τι περιμένεις;

"Ο ΠΑΟΚ ο σημερινός δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που άφησα εγώ. Με τον Ζαγοράκη πρόεδρο, τον Βρύζα και τους λοιπούς της διοίκησης έχει κάνει τεράστια βήματα προς τα μπροστά. Η ομάδα γύρισε πραγματικά σελίδα και μπήκε στον ίσο δρόμο. Απαλλαγμένος από τα λάθη και τα προβλήματα του παρελθόντος ο σύλλογος μπορεί να πάει εκεί που του αρμόζει. Οι φιλοδοξίες αλλά και το πλάνο είναι κάθε χρόνο να στοχεύει και ψηλότερα. Την τελευταία διετία είχε πολύ καλή πορεία με αποκορύφωμα την σεζόν που μόλις τελείωσε όπου διεκδίκησε στα ίσια το πρωτάθλημα".

-Σκέφτεσαι καθόλου την πιθανότητα να υπάρχει μια μικρή μερίδα του κόσμου που θα σε αποδοκιμάσει;

"Αυτά συμβαίνουν παντού. Σε όλες τις ομάδες και σε όλες τις χώρες. Δεν πρέπει να στέκεσαι σε τέτοια γεγονότα αλλά να τα προσπερνάς. Απλά μια τέτοια συμπεριφορά δεν είναι σωστή και σίγουρα δεν βοηθάει την ομάδα. Σε ένα χώρο σαν το ποδόσφαιρο όπου εμπλέκεται έντονα το συναίσθημα είναι λογικό να υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες, ανάλογα με το πώς σε βλέπει ο καθένας. Δεν μπορείς να είσαι αρεστός σε όλους".

Τέλος ο Κέζος από ΑΕΚ, υπογράφει στον ΠΑΟ

Τέλος ο Κέζος από ΑΕΚ, υπογράφει στον ΠΑΟΤο συμβόλαιό του με την ΠΑΕ ΑΕΚ έλυσε ο Αντώνης Κέζος, αν και η «Ένωση» δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την εν λόγω πληροφορία. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Κύπριος γυμναστής θα υπογράψει στον Παναθηναϊκό, αφού αποτελεί εισήγηση του Νίκου Νιόπλια.

Ο Μακεδόνας τεχνικός είχε ζητήσει ο γυμναστής που θα έρθει να έχει δουλέψει σε μεγάλη ομάδα και να ξέρει ελληνικά, για να μπορεί να συνεννοείται απευθείας μαζί του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κέζος, που είχε παρουσιάσει αξιόλογο έργο στην ΑΕΚ τα τελευταία επτά χρόνια, έχει μιλήσει με τον Νιόπλια εδώ και ημέρες, προτού κάνει την εισήγησή του ο τεχνικός του «τριφυλλιού»

«Είμαστε κοντά»

«Είμαστε κοντά»Κοντά σε συμφωνία για την είσοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός βρίσκεται ο γνωστός επιχειρηματίας με τον Σωκράτη Κόκκαλη, όπως δήλωσαν και οι δύο μετά από την συνάντηση που είχαν στα γραφεία του συλλόγου. «Ήταν εποικοδομητική συζήτηση. Την Παρασκευή θα τα ξαναπούμε και θα ξέρουμε αν θα συμφωνήσουμε ή θα διαφωνήσουμε», σχολίασε ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων».

«Είχαμε μια καλή συζήτηση με τον κ. Μαρινάκη, ο οποίος έκανε μια σοβαρή πρόταση σχετικά με την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Νομίζω ότι ήταν εποικοδομητική και θα έχουμε άλλη μια συνάντηση την Παρασκευή που θα συμφωνήσουμε ή θα διαφωνήσουμε στο θέμα της συνεργασίας μας», τόνισε ο Σωκράτης Κόκκαλης εξερχόμενος από τα γραφεία της ΠΑΕ μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία έχοντας γνώμονα το καλό του Ολυμπιακού», κατέληξε ο κ. Κόκκαλης αποφεύγοντας να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες των όσων συζήτησαν οι δύο άνδρες.

«Την Παρασκεύη θα ξεκαθαρίσουν όλα. Έχουμε και οι δύο καλή διάθεση», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μαρινάκης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι δύο άνδρες την Παρασκευή θα δώσουν τα χέρια. Ποιος θα είναι ο τρόπος; Πιθανότατα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα "μπει" στην ΠΑΕ αρχικά με ένα ποσοστό στη μετοχική σύνθεση και σιγά-σιγά θα φτάσει το σημείο να κατέχει το πλειψηφικό πακέτο.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES