15 Μαΐ 2010

«Δε μιλάμε την ίδια γλώσσα»


Η επίσημη τοποθέτηση της Βολίδας για τη μη συμμετοχή της στη «4η γιορτή ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου» της ΕΠΣ Κέρκυρας.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΒΟΛΙΣ»

ΚΑΤΩ ΓΑΡΟΥΝΑ – ΔΗΜΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ – ΚΕΡΚΥΡΑ
Δελτίο τύπου...
...Η ομάδα μας η οποία συμμετέχει ανελλιπώς στα ποδοσφαιρικά και αθλητικά δρώμενα του νησιού μας περισσότερο από 40 χρόνια, για πρώτη φορά αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην εκδήλωση – γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που διοργανώνει η ΕΠΣ Κέρκυρας (παρ’ όλο που η τελευταία εκδήλωσε την πρόθεση της να βραβεύσει το σωματείο μας). Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να εκφράσουμε την οργή και την αγανάκτηση μας για την παρουσία στη γιορτή ανθρώπων της ΕΠΟ, μίας ομοσπονδίας που είμαστε πλέον πεπεισμένοι πως το μόνο της μέλημα είναι να απομυζά όσο περισσότερα χρήματα μπορεί από ανθρώπους (παράγοντες) που, από ανιδιοτελή αγάπη για τη νεολαία, ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, εκμεταλλευόμενη το ρομαντισμό τους για τον αθλητισμό και αδιαφορώντας παντελώς για τη βιωσιμότητα των σωματείων που εκπροσωπούν.
Ενώπιον του αντιλόγου ότι έπρεπε να παραβρεθούμε προκειμένου να τους θέσουμε ξανά τα προβλήματα μας, απαντάμε ότι η τριετής επαφή μας μαζί τους, απέδειξε ότι δυστυχώς ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ…
Το Δ/Σ του ΑΣ ΒΟΛΙΣ

kerkyrasports.gr

5ος ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΩΝΠ Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η5ου    ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ   10. 000 μ. και 21.100 μ. (ημιμαραθώνιος)Ο Οργανισμός Νεολαίας & Άθλησης  Δήμου Αχιλλείων  διοργανώνουν τον 5ο Αχίλλειο Αγώνα Δρόμο 10.000 μ. και 21.000 μ. (ημιμαραθώνιος).ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕα) τον  5ο ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ  10.000 μ. β) τον  5ο ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ  21.100 μ. (ημιμαραθώνιος)που θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Μαϊου 2010.Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν Έλληνες – Ελληνίδες και



αλλοδαποί αθλητές και αθλήτριες  απ΄ όλο τον κόσμο, που έχουν συμπληρώσει το 14 έτος της ηλικίας τους.

Παρακαλούμε τις καλούμενες Τ.Ε ΣΕΓΑΣ, τα αθλητικά σωματεία, Συλλόγους Δρομέων Υγείας, τους Συνδέσμους Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου, Ποδοσφαιρικά Σωματεία,  μαθητές και φιλάθλους (άνω των 14 ετών)  να λάβουν μέρος.
Για να βοηθήσουμε περισσότερο στην επίτευξη του σκοπού, παρακαλούμε να δηλώσετε και τους επίλεκτους αθλητές σας.
Παραθέτουμε παρακάτω τις λεπτομέρειες τέλεσης του αγώνα.

ΣΚΟΠΟΣ
Ο  ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ  σκοπό έχει ν΄ αναπτύξει αθλητικά κίνητρα στο Νομό της Κέρκυρας, όπου λαμβάνουν χώρα  ελάχιστες  αθλητικές εκδηλώσεις με διεθνή χαρακτήρα, αλλά και να προάγει το δίπτυχο «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΥΓΕΙΑ».

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ  ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις  23 Μαϊου,  ημέρα Κυριακή και ώρα 9 π.μ. 
Η Γραμματεία θα βρίσκεται και για τους δύο αγώνες στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Αχιλλείων, επί της Εθνικής Οδού Γύρου Αχιλλείου.
ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ  10. 000 μ.
Η αφετηρία θα είναι το Σχολικό Κέντρο  Κυνοπιαστών με κατεύθυνση τη διασταύρωση του Ποντή, το  Δημαρχείο Αχιλλείων, τη διασταύρωση Βρυώνη, θ΄ ακολουθήσουν την Εθνική Λευκίμμης, περνώντας από τη Χρυσίδα, το Πέραμα Γαστουρίου, τη Γέφυρα του Κάιζερ και θα τερματίσουν στην πλατεία των Μπενιτσών.
ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ  21. 100 μ. (ημιμαραθώνιος)
Η αφετηρία θα είναι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Αχιλλείων επί της Εθνικής Γύρου Αχιλλείου, με κατεύθυνση τη διασταύρωση του Ποντή, τα Δ.Δ. Καστελλάνους Μέσης, Κουραμάδες, Καλαφατιώνες, Καστελλάνους (μέσω εσωτερικού δρόμου), Αγ. Προκόπιο,  Εθνική Γύρου Αχιλλείου, Πικουλάτικα, Εθνική Λευκίμμης, Πέραμα Γαστουρίου, Γέφυρα Κάϊζερ και θα τερματίσουν στην πλατεία των Μπενιτσών.

            Σ΄ όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχει σήμανση.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

ΜΕΤΡΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Το μήκος της διαδρομής του Αχίλλειου δρόμου είναι 10.000 μ και 21.100 μ.
Η διαδρομή έχει μετρηθεί και έχει βεβαιωθεί  από την Οργανωτική Επιτροπή. Κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν ενδείξεις ανά 1.000 μ.

ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Επισυνάπτεται χάρτης της διαδρομής με όλες τις ενδείξεις της διαδρομής και τα σημεία Αφετηρίας και Τερματισμού.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στον αγώνα  μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές που ανήκουν στη δύναμη του ΣΕΓΑΣ, αθλητικά σωματεία, αθλητές των Συλλόγων Δρομέων Υγείας, βετεράνοι αθλητές, μαθητές και φίλαθλοι και των δύο φύλων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να είναι γραπτές σε ειδικό έντυπο, το οποίο επισυνάπτεται και γίνονται δεκτές:

Στο Δημαρχείο Αχιλλείων, (υπεύθυνη: ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ ΕΛΕΝΑ, τηλ. 26613 61819).
 Στην  ηλεκτρονική διεύθυνση: dachill@otenet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Στο κατάστημα αθλητικών ειδών του Βετεράνου αθλητή Χρήστου Βραδή στην διεύθυνση: Μητροπολίτου Μεθοδίου 9  Τ.Κ 49100  Κέρκυρα τηλ. 26610 43659.
            Επίσης,  θα δοθούν στην αφετηρία έως 8.30 π.μ. της ημέρας του αγώνα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την παραλαβή των αριθμών θεωρείται απαραίτητη η  επίδειξη επισήμου κρατικού εγγράφου  που θ’  αναγράφει την ακριβή ημερομηνία γέννησης του αθλητή ή της αθλήτριας (Ταυτότητα, Διαβατήριο, Πιστοποιητικό Γέννησης, Αθλητική Ταυτότητα, κλπ.).
Η οργανωτική επιτροπή παρέχει προς τους μετακινούμενους έλληνες αθλητές διανυκτέρευση με πρωινό, καθώς και δύο γεύματα.
          Οι παραπάνω αθλητές θα πρέπει να έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα μέχρι και την Παρασκευή 30 Απριλίου 2010.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΓΩΝA
Η οργανωτική Επιτροπή  έχει φροντίσει για την ιατρική κάλυψη της διοργάνωσης. Στον αγώνα θα υπάρχουν γιατροί, καθώς και ασθενοφόρο όχημα της κλινικής «ΘΕΡΑΠΕΙΑ», το οποίο θα κινείται κατά μήκος της διαδρομής και θα καταλήξει στο χώρο του Τερματισμού, στην πλατεία των Μπενιτσών.
Παράλληλα, κατά μήκος της διαδρομής θ΄ αναπτυχθούν μέλη του Σώματος Εθελοντριών  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Κέρκυρας  με το  φορητό εξοπλισμό τους, εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.
Οι Εθελόντριες  και το πλήρωμα του ασθενοφόρου, θα συνεργάζονται και θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.       

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Αστυνομικού Τμήματος Αχιλλείων θα κινούνται κατά μήκος της διαδρομής  για τη διευκόλυνση  και την προστασία των αθλητών από την Αφετηρία μέχρι και τον Τερματισμό. Παράλληλα και σ΄ όλο το μήκος της διαδρομής θ΄ αναπτυχθούν οι Κριτές  του Συνδέσμου Κέρκυρας  και μέλη της αγωνόδικης Επιτροπής.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΝΕΡΩΝ
Σταθμοί εμφιαλωμένων νερών ατομικής συσκευασίας 0,5 lt θα χορηγούνται με ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής στα σημεία της Αφετηρίας, ανά 4 χλμ. και στον τερματισμό.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ.
Η μεταφορά των μετακινούμενων αθλητών θα γίνει από το ξενοδοχείο με λεωφορείο του Δήμου.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
Στο χώρο της εκκίνησης τα προσωπικά αντικείμενα των αθλητών θα τοποθετηθούν σε αριθμημένες  σακούλες που θα φέρουν τον αριθμό του αθλητή  και θα μεταφερθούν με μέριμνα της Οργανωτικής Επιτροπής  στον Τερματισμό. 
Για την τακτοποίησή τους, οι αποστολές μπορούν να έρθουν σε  επικοινωνία με τους οργανωτές.

Ε Π Α Θ Λ Α – Β Ρ Α Β Ε Ι Α
Οι νικητές του αγώνα  θα λάβουν ανά κατηγορία:
Ο πρώτος κύπελλο, ο δεύτερος και ο τρίτος μετάλλιο.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΙΚΗΤΩΝ

           Άνδρες                    Γυναίκες  

17 - 20                       17 - 20            γενν. 1990 - 1993
21 - 30                       21 - 30            γενν. 1980 - 1989
31 - 40                       31 - 40            γενν. 1970 - 1979
41 - 50                       41 - 50            γενν. 1960 - 1969
51 - 60                       51 - 60            γενν. 1950 - 1959
61 - 70                       61 - 70            γενν. 1940 - 1949
            Σε όλους τους αθλητές – φιλάθλους που θα τερματίσουν,  θα δοθούν μπλούζες, καπέλα, μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα.
Ανάλογα τη συμμετοχή μπορεί να υπάρξει βράβευση και άλλων κατηγοριών.

Ι Α Τ  Ρ Ι Κ Ο Σ   Ε Λ Ε Γ Χ Ο Σ
Όλοι οι αθλητές και φίλαθλοι που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν από τον αγώνα με δική τους πάντοτε φροντίδα.
Τέλος, διαβιβάζοντας τους αθλητικούς μας χαιρετισμούς, παρακαλούμε κάθε Σύλλογο Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ, Ομοσπονδίας Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου και φίλαθλο, όπως συμπαρασταθεί στις προσπάθειές μας.



Ο Πρόεδρος   Οργανισμού
Νεολαίας & Άθλησης
Δήμου   Αχιλλείων

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΔΑΜΗΣ

ΑΟΚ: Με γεμάτες τσέπες κόντρα στον Πιερικό

altΈστω και με καθυστέρηση αρκετών ημερών, οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Κέρκυρα πληρώθηκαν από τη διοίκηση της ΠΑΕ, μέρος των οφειλομένων σε μετρητά.
Για το υπόλοιπο ποσό, οι παίκτες του ΑΟ Κέρκυρα παρέλαβαν επιταγές.
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το επίσημο σάιτ της ΠΑΕ, ο Δημήτρης Ιωάννου θα είναι απών από τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στο συγκρότημα του Σούλη Παπαδόπουλου, αφού θα εκτίσει τη 2η αγωνιστική της ποινής του.
Φυσικά εκτός μάχης έχουν τεθεί και οι Φλαβίνιο, Πελαγίας, που βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας.

Θετικά μηνύματα

Θετικά μηνύματαΤο ραντεβού του Νικόλα Πατέρα με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη αναμένεται με μεγάλη αγωνία αφού ενδέχεται να κρίνει πολλά σε ότι έχει να κάνει με τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. Οι δύο άνδρες βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή το τελευταίο δεκαήμερο και υπάρχει αισιοδοξία πως τελικά θα βρεθεί λύση και ο Νικόλας Πατέρας θα συνεχίσει και για την επόμενη διετία στην προεδρία της ομάδας. Η «Sportday» αποκάλυψε τη συνομιλία Σαλπιγγίδη-Πατέρα.

Το κλίμα που υπάρχει είναι θετικό, αλλά κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει κάτι δεδομένο αφού οι ισορροπίες είναι ιδιαίτερα λεπτές, κάτι που έχει αποδειχθεί και κατά το παρελθόν. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Νικόλας Πατέρας έχουν βρει μια κοινή γραμμή πλεύσης και τις επόμενες ημέρες (σ.σ ίσως και ώρες) αναμένεται να έχουν το κρίσιμο ραντεβού. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ μάλιστα φέρεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από το γεγονός πως ο Τύπος έχει προαναγγείλει το ραντεβού αφού ο ίδιος ήθελε αυτό να πραγματοποιηθεί κάτω από άκρα μυστικότητα.

Βαρδινογιάννης και Πατέρας φέρονται να συμφωνούν στα περισσότερα και το επικείμενο μεταξύ τους ραντεβού αναμένεται να γίνει σε πολύ καλό κλίμα. Για το θέμα της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα και ένα ποσό από 20 μέχρι 30 εκατομμύρια θα μπει από όλους τους μετόχους.

Σαλπιγγίδης: «Θέλω να γυρίσω στους δικούς μου ανθρώπους»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θα επιστρέψει στον ΠΑΟΚ και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο 29χρονος επιθετικός έχει πάρει την απόφαση του, κάτι για το οποίο, όπως αποκαλύπτει η «Sportday», είχε ενημερώσει τον Νικόλα Πατέρα πριν από περίπου δύο μήνες.

«Πρόεδρε, θέλω να σου πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και από την ομάδα και από τον κόσμο, αλλά υπάρχουν πράγματα που με αναγκάζουν όπως φαίνεται να γυρίσω στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ. Εκεί είναι όλοι οι δικοί μου άνθρωποι. Θέλω να γυρίσω κοντά τους. Δεν μπορώ να μείνω άλλο στην Αθήνα. Δεν είναι θέμα οικονομικό, είμαι ευχαριστημένος από την προσφορά που μου κάνατε. Την τελική απόφαση δεν την έχω πάρει ακόμα, αλλά δύσκολα θα κάνω κάτι διαφορετικό» είπε ο «Σάλπι» για να ακούσει τον Νικόλα Πατέρα να του λέει πως «Δημήτρη, είμαστε ευχαριστημένοι από εσένα. Έτσι όπως μου μιλάς δεν μπορώ να κάνω κάτι. Αν αλλάξεις απόφαση, πες μου. Η πόρτα θα ‘ναι ανοιχτή για σένα».

Οι δύο τους είχαν και νέα συνομιλία, στο ίδιο ύφος, και μετά τη γιορτή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο διεθνής επιθετικός ευχαρίστησε τον Νικόλα Πατέρα, ο οποίος τον ενημέρωσε και του επανέλαβε πως η πόρτα του Παναθηναϊκού θα είναι πάντα ανοιχτή για αυτόν. Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται πως μπαίνουν και οι τίτλοι τέλους στις σχέσεις Σαλπιγγίδη-Παναθηναϊκού, έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Δεν θα έλεγε όχι στο να συζητήσει ο Μπαπτίστα

Ο Παναθηναϊκός είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες ομάδες της Ευρώπης και όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, δεν είναι λίγοι οι ατζέντηδες παικτών που βάζουν στο παιχνίδι τους «πράσινους» ως υποψήφιους προορισμούς για τους πελάτες τους. Ο μάνατζερ του Ζούλιο Μπαπτίστα, Ζοσέ Μιγκέλ Απαρεσίδα, με δηλώσεις τους στην εφημερίδα «Εξέδρα» αποκάλυψε πως «αν ο Παναθηναϊκός του κάνει μία καλή πρόταση, ο Ζούλιο δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να έρθει στην Ελλάδα. Θα συζητούσε με τον Παναθηναϊκό και αναλόγως με την πρόταση θα απαντούσε θετικά ή αρνητικά»

Νιόπλιας: «Επένδυση ο Μαρίνος»

Νιόπλιας: «Επένδυση ο Μαρίνος»Το εγκώμιο του Στέργου Μαρίνου έπλεξε ο Νίκος Νιόπλιας σε δηλώσεις του μετά το φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Αλκή. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» μίλησε για την παρουσία των νεαρών και των παικτών με μικρό χρόνο συμμετοχής στις αναμετρήσεις της Κύπρου αλλά και στα άλλα φιλικά που έχουν προγραμματίσει οι πράσινοι.

«Καλύτερα να δίνουμε φιλικά παρά να κάνουμε προπόνηση. Το ίδιο και το ίδιο πράγμα μας κουράζει. Αυτά τα φιλικά ήταν μία καλή περιπέτεια γιατί βλέπω κι άλλα μέρη της Ευρώπης, που ήταν υποβαθμισμένα ποδοσφαιρικά παρουσιάζουν πρόοδο. Ήταν καλά τα φιλικά και θα παίξουμε και τα άλλα δύο που έχουμε με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Μπενφίκα», τόνισε –αρχικά- ο προπονητής του Παναθηναϊκού κα συνέχισε για το παιχνίδι με την Αλκή:

«Αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ ήταν ότι δείξαμε επαγγελματισμό και δεν τα πήραμε στην πλάκα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα που έχει ήδη πετύχει τους στόχους της. Παρά το γεγονός ότι παίζουμε φιλικά με λίγους επαγγελματίες, αποδεικνύεται ότι αξίζει αυτό το υλικό να βρίσκεται στην ομάδα. Αυτή η νοοτροπία μας έδωσε και το νταμπλ».

Για τον Στέργο Μαρίνο ο Νίκος Νιόπλιας τόνισε: «Ο Στέργος ήταν πολύ καλός και το γνωρίζω από παλιά ότι μπορεί να παίξει στη θέση του χαφ. Είτε αγωνίζεται ως ακραίος χαφ είτε ως εσωτερικός. Η ομάδα έκανε μία καλή επένδυση στο πρόσωπό του», και συνέχισε για τις ευκαιρίες που παίρνουν οι νεαροί παίκτες:

«Αφού έχουμε μείνει λίγοι είναι αναμενόμενο να μας βοηθούν και τα παιδιά της Γκόλντεν Τιμ που χρησιμοποίησα. Οι μεγάλοι, όμως, θέλουν να παίζουν μία ώρα γιατί είναι μία πολύ καλή προπόνηση ενώ τα 45 λεπτά είναι σαν να μην παίζουν. ΄Όλοι θα πάρουν ευκαιρίες».
Τέλος, αναφέρθηκε στην παρουσία των οπαδών του «τριφυλλιού» στην Μεγαλόνησο: «Το παναθηναϊκό στοιχείο είναι πολύ έντονο στην Κύπρο. Τους ευχαριστούμε πολύ που μας βοήθησαν παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για φιλικά», κατέληξε ο Νίκος Νιόπλιας.

Λαυρεντιάδης: «Μόνο με το Καραϊσκάκη»

Λαυρεντιάδης: «Μόνο με το Καραϊσκάκη»Μόνο το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ενδιαφέρει επιχειρηματικά τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, όπως δήλωσε ο ίδιος στο περιοδικό «Fortune» της εφημερίδας «Αξία». Επίσης, ο 38χρονος επιχειρηματίας διέψευσε το ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή να ασχοληθεί με το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού.

«Ο Ολυμπιακός δεν είναι ένα απλό σωματείο, είναι κάτι παραπάνω. Έχει το DNA του μαχητή, όπως κι εγώ. Ως δεύτερης γενιάς πρόσφυγας και μαχητής της ζωής, λοιπόν, λογικό είναι να βρίσκομαι κοντά στην ομάδα. Μέχρι στιγμής δεν έχω σκεφτεί κάτι άλλο πέρα από το real estate του γηπέδου Καραϊσκάκη. Ο πρόεδρος κ. Σωκράτης Κόκκαλης μου έβαλε το “σαράκι” και θα είναι πάντοτε κοντά του για να τον στηρίζω», τόνισε ο κ. Λαυρεντιάδης.

Εν αναμονή αποφάσεων!

Εν αναμονή αποφάσεων!Την επόμενη εβδομάδα ο Σωκράτης Κόκκαλης αναμένεται να πάρει τις αποφάσεις του όσον αφορά το μέλλον του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φως», ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ εκτιμάται ότι δεν θα αποχωρήσει, αφού πριν από περίπου έναν μήνα κάλυψε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας (βάζοντας 15,6 εκατ. ευρώ μετά το «ναυάγιο» στις συζητήσεις με τον Λαυρεντιάδη).

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου να έρθει εκ νέου σε επαφή με ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες που θέλουν να μπουν ή να πάρουν την ομάδα. Ωστόσο, δύσκολα θα προχωρήσει σε νέες συζητήσεις με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (ή τον Βαγγέλη Μαρινάκη), αφού ο κ. Κόκκαλης θεωρεί ότι δεν είναι σχετικός με το αντικείμενο.

Όσον αφορά το θέμα του προπονητή, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού περιμένει να δει τι θα κάνει η ομάδα στα πλέι οφ, ώστε να γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις της τη νέα σεζόν. Επίσης, υπάρχει η εκτίμηση ότι οι Πειραιώτες θα κάνουν μεταγραφές την περίοδο του καλοκαιριού και θα καλυφθούν τα όποια κενά υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας.

Τέλος, ο κ. Κόκκαλης ενδέχεται να βάλει ένα άτομο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, προκειμένου να βοηθάει τον προπονητή στο θέμα της πειθαρχίας και της επαφής με τη διοίκηση. Παρόλα αυτά, κάποιοι πιστεύουν ότι αν ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ δεν πάρει σύντομα προπονητή, θα σημαίνει ότι σκέφτεται να δώσει την ομάδα ή να την συνιδιοκτήσει.

Το θέμα του Νικοπολίδη

Αποφασισμένος να σταματήσει το ποδόσφαιρο στο τέλος της σεζόν εμφανίζεται ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού παρουσιάζεται κουρασμένος ψυχολογικά από τη δύσκολη φετινή σεζόν της ομάδας και αισθάνεται ότι έχει δώσει ό,τι μπορούσε.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν ο Σωκράτης Κόκκαλης ζητήσει από τον πολύπειρο τερματοφύλακα να βοηθήσει την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη φάση που περνάει και να κρεμάσει τα… γάντια του στο τέλος της επόμενης σεζόν.

Μέχρι σήμερα ο 39χρονος παίκτης δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την απόφασή του και όλα τα σενάρια είναι υποθετικά. Οι διοικούντες την ομάδα επιθυμούν πρώτα να βρεθεί ένας ικανός αντικαταστάτης του Νικοπολίδη και μετά ο πρώην διεθνής πορτιέρο να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Πώς θα παίξει με τον Άρη

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το αυριανό (19:00) παιχνίδι με τον Άρη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Πάρντο (που στα επόμενα δύο ματς θα αποφασίσει η διοίκηση αν θα κινηθεί για την απόκτησή του) και στην άμυνα τους Πάντο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ και Μπράβο. Την τριπλέτα στο κέντρο θα αποτελέσουν οι Λεντέσμα (ή Στολτίδης), Ντουντού και Γιάννης Παπαδόπουλος. Αριστερό εξτρέμ θα είναι ο Όσκαρ, δεξί ο Λούα Λούα και στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ένας εκ των Μήτρογλου ή Ντάρμπισαϊρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κόβατς, Ντομί, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Βαλεριάνος, Βασιλόγιαννης και Φετφατζίδης. Εκτός έμειναν οι Νικοπολίδης, Λεονάρντο, Ντιόγο, Ζαϊρί, Ντάτολο, Τοροσίδης και Γκαλέτι. Οι «ερυθρόλευκοι» θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους σήμερα με την προπόνηση που θα γίνει στις 18:30.

«Αν θέλουν, ας με διώξουν»!

«Αν θέλουν, ας με διώξουν»! Στη διοίκηση της ΑΕΚ έριξε το μπαλάκι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς όσον αφορά την παραμονή του στην «Ένωση». «Εγώ δεν φεύγω από την ΑΕΚ. Έφυγα δύο φορές, τρίτη δεν φεύγω. Αν η διοίκηση δεν με θέλει, ας με διώξει», τόνισε ο Σερβοέλληνας τεχνικός στην «Ελευθεροτυπία» και εμφανίστηκε αβέβαιος για το μέλλον του στους «κιτρινόμαυρους»:

«Είμαι επιφυλακτικός. Οχι, δεν ξέρω αν θα δουλεύω και του χρόνου στην ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι ότι την τελευταία φορά έγινε μια κουβέντα σε πολύ καλό κλίμα με τον πρόεδρο. Είχαμε πει ότι θα συνεχίσουμε και του χρόνου. Δεν ξέρω όμως. Δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έναν μήνα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του Σταύρου Αδαμίδη με τον κ. Μπάγεβιτς στο εστιατόριο του δεύτερου στη Νέα Ερυθραία και τότε ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε δηλώσει ότι συζητήθηκε ακόμη και η προοπτική ανανέωσης του συμβολαίου. Ωστόσο, 62χρονος προπονητής διέψευσε τα λεγόμενα του 36χρονου δικηγόρου. «Οχι, δεν έχουμε συζητήσει να ανανεώσουμε το συμβόλαιο. Αλλωστε, έχω συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2011».

Τη Δευτέρα τα σπουδαία…

Τη Δευτέρα τα σπουδαία…Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ με τη διοίκηση του Άρη με κύριο θέμα τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν.

Ο Αργεντινός θεωρεί πολύ σημαντικό τον αγώνα κόντρα στους Πειραιώτες, αφού το αποτέλεσμά του μπορεί να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες για την κατάληψη τουλάχιστον της 3ης θέσης είτε να τις ψαλιδίσει. Στις συζητήσεις που θα έχουν οι δύο πλευρές ο 55χρονος τεχνικός αναμένεται να κάνει τις τελικές του εισηγήσεις που αφορούν συνολικά το ρόστερ.

Ο κ. Κούπερ φέρεται να έχει αποφασίσει ποιοι παίκτες θα αποχωρήσουν και ποιοι θα παραμείνουν στο δυναμικό της ομάδας, όπως και τι θα γίνει στο κομμάτι της ενίσχυσης των «κιτρίνων». Όπως γράφει η «SportDay», ήδη έχουν εντοπιστεί οι κύριοι στόχοι και σύντομα θα υπάρξουν και οι πρώτες συμφωνίες.

Πώς θα παίξει με τον Ολυμπιακό

Χωρίς επτά παίκτες αναμένεται αγωνιστεί ο Άρης στο αυριανό (19:00) ματς με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Πέρα από τις δεδομένες απουσίες των τιμωρημένων Νέτο και Πρίττα, χθες για διάφορους λόγους δεν προπονήθηκαν οι Τζόνσον (θλάση στον δικέφαλο), Κόκε (πρόβλημα στους κοιλιακούς), Λαμπριάκος (θλάση στους προσαγωγούς), Ορτίθ (διάστρεμμα), Βαγγέλη, Πιοβεζάν, Φρασέρι, ενώ πρόγραμμα φυσιοθεραπειών ακολούθησαν ο Ναφτί στον δικέφαλο και ο Κουλουχέρης στους προσαγωγούς.

Εκ των προαναφερθέντων ο Αργεντινός υπολογίζει μόνο τους Κουλουχέρη και Ναφτί, ενώ ελάχιστες πιθανότητες έχει ο Κόκε. Ο 55χρονος τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σηφάκη και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Κουλουχέρη, Νασούτι, Ρονάλντο και Αράνο. Στο κέντρο θα αγωνιστούν ο Φερνάντες και ο Γκαρσία, έχοντας στα πλάγια τον Κάλβο (ή Αντού) και Χαβίτο.

Όσον αφορά την επίθεση, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα να αγωνιστεί ο Μεριέμ πίσω από τον Κάμπορα ή να παίξει ο Αργεντινός με έναν εκ των Ντέιλι ή Αραβίδη στην γραμμή «κρούσης» της ομάδας.

* Ο τραυματισμός του Εντι Τζόνσον, που τον θέτει νοκ άουτ από τα δύο παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ολοκληρώνει νωρίτερα και τον δανεισμό του από τη Φούλαμ.

* Τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Τα δεδομένα για τον Σάντος

Τα δεδομένα για τον ΣάντοςΠιθανότατα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα συζητήσουν ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Φερνάντο Σάντος για το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας τους. Το πλάνο της φετινής σεζόν στον ΠΑΟΚ κρίνεται άκρως επιτυχημένο και πλέον οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες από όλους (οπαδούς, τεχνική και διοικητική ηγεσία).

Οι διοικούντες εμφανίζονται διατεθειμένοι να παραμείνει ο Πορτογάλος στον πάγκο του «Δικεφάλου» και ο πρόεδρος αναμένεται να προτείνει νέο διετές συμβόλαιο στον 56χρονο προπονητή. Μάλιστα, ο «Ζαγόρ» προτίθεται να χρησιμοποιήσει διάφορα διαπραγματευτικά «όπλα» προκειμένου να πείσει τον Σάντος.

Το πιο ισχυρό είναι τα εγγυημένα έσοδα που θα μπουν στα ταμεία της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, είτε από τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League είτε (στη χειρότερη περίπτωση) από αυτή στους ομίλους του Europa League. Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών δεν αναμένεται να «τραβήξουν» πολύ, αφού χρειάζεται να προχωρήσουν άμεσα οι κινήσεις των Θεσσαλονικέων για τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν.

Ο Ζήσης Βρύζας και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο έχουν κάνει την προεργασία τους, αλλά πρέπει πρώτα να γνωρίζουν τι θα γίνει στο θέμα του προπονητή. Από την πλευρά του, ο Σάντος εμφανίζεται κουρασμένος από τον ρόλο του προπονητή που δημιουργεί ομάδες και θα επιθυμούσε να διαχειριστεί ένα ικανό ρόστερ που μπορεί να κατακτήσει τίτλους.

Ο Πορτογάλος αναμένεται να ζητήσει τρεις πολύ καλές μεταγραφές από τον Ζαγοράκη και εφόσον ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ικανοποιήσει την επιθυμία του, τότε οι δύο πλευρές εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Ωστόσο, όλα αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον «αέρα», αν και τα συνθήματα των οπαδών υπέρ της παραμονής του αναμένεται να παίξουν το ρόλο τους.

Με μισή ομάδα…

Με αρκετές απουσίες θα υποδεχθεί αύριο (21:15) ο ΠΑΟΚ την ΑΕΚ στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Ο λόγος είναι ότι προέκυψαν πολλές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών από τιμωρίες, τραυματισμούς και υποχρεώσεις των διεθνών. Ο Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να δώσει άδεια στους τρεις από τους τέσσερις διεθνείς παίκτες (Κοντρέρας, Χαλκιά και Μουν), κρατώντας μόνο τον Μαλεζά για να έχει δεύτερο στόπερ στα δύο ματς που απέμειναν.

Επίσης, ο Πορτογάλος αποφάσισε και ο Λούσιο Φιλόμενο να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής στο αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ (τέσσερις κίτρινες κάρτες), ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τον Ολιβιέ Σορλέν. Τέλος, από το αυριανό ματς θα απουσιάσουν οι τραυματίες Σαβίνι και Κριστιάνο. Ο 56χρονος τεχνικός δεν θέλει η αυριανή φιέστα της ομάδας να συνδυαστεί με μια άσχημη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Για αυτό το λόγο θα προσπαθήσει να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα στην Τούμπα και στις τελευταίες προπονήσεις κάνει κάποιες δοκιμές. Η σημερινή προπόνηση θα γίνει και πάλι στις βοηθητικές εγκαταστάσεις της Σουρωτής και θ' αρχίσει στις 10:30 (ανοιχτή στο κοινό).

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES