26 Φεβ 2010

Ninis takes Panathinaikos' breath away

Ninis takes Panathinaikos' breath awayΤζιμπρίλ Σισέ Σωτήρης Νίνης που περιγράφεται ως «το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου" μετά την 19-year-old βοήθησε Παναθηναϊκός κερδίσει ένα αναπάντεχο 3-2 νίκη στη Ρόμα και μια θέση στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ Europa τελευταία 16.

Υπήρχαν πολλοί ήρωες στην ομάδα ΠΑΕ Παναθηναϊκός ότι η Ρόμα νίκησε 3-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο Ρώμης στη Ρώμη για να φθάσουν τα τελευταία 16 του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ Europa 6-4 για συνολικά, αλλά ένας παίκτης, ιδίως, ήρθε για ειδικό έπαινο.

Αρχίζοντας μία από τις πιο υψηλού προφίλ του ταιριάζει ακόμα, 19-year-old Σωτήρης Νίνης απάντησε με μια αριστοτεχνική απεικόνιση δένεται με τρεις πράξεις του λαμπρότητα σε έξι λεπτά πριν από το διάλειμμα που έφερε ουσιαστικά η γραβάτα σε ένα πρόωρο τέλος. Η απόδοσή του ήταν αρκετό για Τζιμπρίλ Σισέ, επιτίθεται συνεργός Νίνης », για να τον περιγράψει ως« το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου ".

"Φυσικά θα ήταν μια ειδική περίσταση και είμαι στην ευχάριστη θέση να έχουν δώσει μια πολύ καλή εικόνα του εαυτού μου», δήλωσε η αλβανική-γεν έφηβος, κόβοντας μία ώριμη στοιχεία στο τέλος του αγώνα. «Ήμουν που συμμετέχουν στο κινήσεις που έφερε τα τρία γκολ, αλλά είμαι διατηρώντας απλώς το κεφάλι μου για τον λόγο αυτή τη στιγμή. Υπήρξε μια μεγάλη ατμόσφαιρα στο γήπεδο, αλλά ήταν σημαντικό να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Νομίζω ότι κάναμε απόψε και γι 'αυτό ήρθε μακριά με τη νίκη. "

Μετά την 11η-στόχο λεπτά Τζον Άρνε Ρίισε, ο Νο7 ενεργοποιημένη τη γραβάτα στο κεφάλι του, όταν χόρεψε στο κουτί προκαλώντας περιπλανώμενες αντιμετώπιση από Daniele De Rossi. Μετά Cissé είχαν εξισωθεί, η βαθιά που βρίσκεται εμπρός στριμμένα στην άκρη του κουτιού και να σιγήσει η θορυβώδης υποστήριξη σπίτι με χαμηλά, πάνω από την ύφανση απεργία που πήρε ρυθμούς, παρά τη σύντομη επιστροφή ανελκυστήρα για να νικήσουμε απελπιστική χέρι του Doni. Στη συνέχεια, με ένα κέλυφος-σοκαρισμένος Giallorossi ψάχνουν για κάποιον τρόπο πίσω στο αγώνα, το διαβολικός παίκτης διάσπαση της άμυνας της Ρώμης με το τέλειο με μπάλα για απεργία συνεργάτη του για να κάνει το 3-1.

"Νίνης είναι ένας φανταστικός παίκτης - που είναι ένα πραγματικό ταλέντο," ξεπήδησε ο Γάλλος. «Είναι ακόμα νέος και έδειξε σήμερα γιατί είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου."

Άλλα συμπαίκτες ήταν εξίσου διαχυτικός περίπου Νίνης αλλά ισορροπημένη επαίνους τους με συμβουλές για το νέο hot-shot. «Είναι ένας πολύ ταλαντούχος νεαρός παίκτης», δήλωσε ο Gilberto Silva, ο οποίος έχασε τον αγώνα λόγω τραυματισμού. «Όπως έχω ξαναπεί, ελπίζω ότι οι άνθρωποι δεν θέτουν πάρα πολύ πίεση πάνω του. Είναι ακόμα πολύ νέος και έχει πολλά να μάθει, αλλά μπορεί να βελτιωθεί. Έχει πιο συνεπής αυτή τη σεζόν και αυτό είναι που χρειαζόμαστε. "

Defender Josu Sarriegi δεν ήταν λιγότερο απαιτητικές του παίκτη φέρεται να καταζητείται από μια σειρά κορυφαίων συλλόγων: "Έπαιξε φανταστικά, αλλά έχει να βελτιωθεί περισσότερο. Έχει να προσπαθήσουμε και να προσπαθήσει και να προσπαθήσουμε περισσότερο, διότι θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη παίκτης .

Roma - Panathinaikos

Video

  • Roma - Panathinaikos
    Roma - Panathinaikos

Μοναχά ΠΑΟ εσύ!

Η μεγάλη νίκη μέσα στην Ιταλία με σκορ 3-2 επί της Ρόμα και η πρόκριση του Παναθηναϊκού στους «16» του Europa League ήταν σίγουρα μια τεράστια επιτυχία, αλλά δεν αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο για τους «πράσινους». Πραγματικός πρέσβης το «τριφύλλι» έχει φτάσει στις 28 εκτός έδρας νίκες στα ευρωπαϊκά σαλόνια από τις 84 συνολικά των ελληνικών ομάδων. Αυτή είναι η τρίτη φορά που υποκλίνεται στον ΠΑΟ ιταλική ομάδα. Δείτε βίντεο από τις μεγάλες, εκτός συνόρων, ευρωπαϊκές βραδιές του συλλόγου.

Του Νικόλα Ακτύπη

Η αρχή έγινε με το περίφημο «caso Saravakos», όπως έμεινε στην αθλητική ιστορία της γειτονικής χώρας ο αποκλεισμός της Γιουβέντους από τους «πράσινους» την περίοδο 1987-88 για το Κύπελλο UEFA. Ο Παναθηναϊκός τότε, αφού νίκησε τη «βέκια σινιόρα» 1-0 στο ΟΑΚΑ, με γκολ-ποίημα του Σαραβάκου, ηττήθηκε στο «Κομουνάλε» 3-2, σε μια ονειρική βραδιά για τον μεγάλο «μικρό» του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Θύμα» και τη δεύτερη φορά ήταν η Γιουβέντους για τη φάση των ομίλων του Champions League τη σεζόν 2000-01, με το «τριφύλλι» να επικρατεί με σκορ 3-1 επί των «μπιανκονέρι» στον τελικό του ομίλου και να προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Για να επιστρέψουμε όμως στα μεγάλα διπλά, πάμε στη σεζόν 1995-96, όπου μετά το 1-0 επί της Πόρτο στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ήρθε η απίστευτη νίκη επί του Άγιαξ, κορυφαία ομάδα στον κόσμο εκείνη την εποχή, μέσα στο Άμστερνταμ, με την γκολάρα του Κριστόφ Βαζέχα.



Η πρώτη εκτός έδρας νίκη των «πρασίνων» στην Ευρώπη σημειώθηκε στις 16/09/1970 με σκορ 2-1 επί της Ζενές Ες και από εκεί ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να αγωνίζεται στο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Σπουδαίο διπλό σημείωσε ο Παναθηναϊκός το 1985 στη Σουηδία επί της μεγάλης τότε Γκέτεμποργκ, με 1-0, σκορ που σε συνδυασμό με το 2-2 της Αθήνας, έστειλε τους «πράσινους» στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Ξεχωριστή θέση, όχι σε σημασία, αλλά σε έκταση έχει το 6-0 επί της Ελεκτροπούτερε στη Ρουμανία καθώς είναι η μεγαλύτερη νίκη του «τριφυλλιού» εκτός έδρας.

Την τελευταία δεκαετία ο Παναθηναϊκός κατάφερε αρκετές φορές να επιστρέψει νικητής από ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ξεχωρίζουν βέβαια, η περσινή νίκη 1-0 επί της πρωταθλήτριας Ιταλίας Ίντερ, αλλά το 3-0 κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης που προηγήθηκε λίγες μέρες νωρίτερα.





Σπουδαία παράδοση έχει δημιουργήσει το «τριφύλλι» σε γερμανικό έδαφος, αφού έχει νικήσει, εκτός της Βέρντερ, άλλες τρεις φορές ομάδες της Bundesliga. Την περίοδο 1993-94 νίκησε 2-1 την Μπάγερ Λεβερκούζεν (παρότι αποκλείστηκε έχοντας χάσει στην Αθήνα), το 2000-01 1-0 στο Αμβούργο και την επόμενη χρονιά 2-0 εκτός έδρας με τη Σάλκε.





Με εμφανίσεις σαν αυτές, αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε σε γραφικότητες και κλισέ τύπου «Ευρωπαίος», «Πρέσβης», «Ευρωπαϊκό DNA». Όσο όμως οι νεοσύλλεκτοι στην Παιανία θα μπολιάζονται από τα γονίδια του Δομάζου, του Αντωνιάδη, του Σαραβάκου, του Βαζέχα και του Καραγκούνη, θα υπάρχουν παίκτες σαν τον Νίνη που θα συνεχίζουν να γράφουν ευρωπαϊκή ιστορία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κι εμείς θα καταφεύγουμε αναγκαστικά σε τίτλους-κλισέ. Ακολουθούν τα 28 ευρωπαϊκά «διπλά» του «τριφυλλιού»:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΑΤΣ (ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ)

16-9-1970 Ζενές Ες-Παναθηναϊκός 1-2 (Πρωταθλητριών)
3-10-1973 Μπέογκραντ-Παναθηναϊκός 0-1 (ΟΥΕΦΑ)
6-3-1985 Γκέτεμποργκ-Παναθηναϊκός 0-1 (Πρωταθλητριών)
6-9-1988 Ομόνοια-Παναθηναϊκός 0-1 (Κυπελλούχων)
16-9-1992 Ελεκτροπούτερε-Παναθηναϊκός 0-6 (ΟΥΕΦΑ)
29-9-1993 Σέλμπουρν-Παναθηναϊκός 1-2 (Κυπελλούχων)
2-11-1993 Λεβερκούζεν-Παναθηναϊκός 1-2 (Κυπελλούχων)
15-9-1994 Πιρίν-Παναθηναϊκός 0-2 (Κυπελλούχων)
18-10-1995 Πόρτο-Παναθηναϊκός 0-1 (Τσάμπιονς Λιγκ)
3-4-1996 Άγιαξ-Παναθηναϊκός 0-1 (Τσάμπιονς Λιγκ)
16-9-1999 Γκόριτσα-Παναθηναϊκός 0-1 (ΟΥΕΦΑ)
26-9-2000 Αμβούργο-Παναθηναϊκός 0-1 (Τσάμπιονς Λιγκ)
8-8-2001 Σλάβια Πράγας-Παναθηναϊκός 1-2 (Πρ. Τσάμπιονς Λιγκ)
11-9-2001 Σάλκε-Παναθηναϊκός 0-2 (Τσάμπιονς Λιγκ)
19-2-2002 Σπάρτα Πράγας-Παναθηναϊκός 0-2 (Τσάμπιονς Λιγκ)
19-9-2002 Λίτεκς-Παναθηναϊκός 0-1 (ΟΥΕΦΑ)
13-3-2003 Πόρτο-Παναθηναϊκός 0-1 (ΟΥΕΦΑ)
9-12-2003 Ρέιντζερς-Παναθηναϊκός 1-3 (Τσάμπιονς Λιγκ)
28-9-2006 Μέταλουργκ Ζ.-Παναθηναϊκός 0-1 (ΟΥΕΦΑ)
2-11-2006 Μλάντα-Παναθηναϊκός 0-1 (ΟΥΕΦΑ)
20-9-2007 Αρτμέντια-Παναθηναϊκός 1-2 (ΟΥΕΦΑ)
8-11-2007 Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός 0-1 (ΟΥΕΦΑ)
13-8-2008 Σπάρτα Πράγας-Παναθηναϊκός 1-2 (Πρ. Τσάμπιονς Λιγκ)
4-11-2008 Βέρντερ-Παναθηναϊκός 0-3 (Τσάμπιονς Λιγκ)
26-11-2008 Ίντερ-Παναθηναϊκός 0-1 (Τσάμπιονς Λιγκ)
1-10-2009 Ντιναμό Βουκουρεστίου-Παναθηναϊκός 0-1 (Europa League)
5-11-2009 Στουρμ Γκρατς-Παναθηναϊκός 0-1 (Europa League)
25-2-2010 Ρόμα-Παναθηναϊκός 2-3 (Europa League)

Β’ Εθνική: Στο Ελληνικό τα βλέμματα

Το παιχνίδι του Εθνικού με τον ΟΦΗ είναι αυτό που συγκεντρώνει τα βλέμματα στην 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Οι Πειραιώτες ψάχνουν τη νίκη που θα τους φέρει τρεις βαθμούς πίσω από τους Κρητικούς, ενώ η φορμαρισμένη τις τελευταίες αγωνιστικές ομάδα του Νίκου Γκουλή θέλει να εδραιωθεί στην τρίτη θέση. Η Κέρκυρα υποδέχεται τον επικίνδυνο Εθνικό Αστέρα ενώ το πρόγραμμα κλείνει την Δευτέρα με το ντέρμπι της Ρόδου, ανάμεσα στη Ρόδο και τον Διαγόρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 27-2 (15:00)

Δόξα Δράμας-Καλαμάτα

Κυριακή 28-2 (15:00)

Ιωνικός-Ολυμπιακός Βόλου
Πανσερραϊκός-Αγροτικός Αστέρας
Αναγέννηση Καρδίτσας-Ηλιούπολη
Εθνικός-ΟΦΗ
Αιγάλεω-Παναιτωλικός
Κέρκυρα-Εθνικός Αστέρας

Δευτέρα 1-3
Θρασύβουλος-Πιερικός (18:00)
Ρόδος-Διαγόρας (19:00)

Ρωμαλέος και στη συνέχεια

Η προσγείωση του Παναθηναϊκού στο αθηναϊκό έδαφος μετά τη θριαμβευτική πρόκριση απέναντι στη Ρόμα σήμανε και την… προσγείωση στην πραγματικότητα. Οι «πράσινοι» αποθεώθηκαν από τον κόσμο τους κατά την επιστροφή τους τα ξημερώματα μετά τον άθλο στην «αιώνια πόλη», αλλά πλέον δεν σκέφτονται τίποτα πέρα από το ματς της Κυριακής απέναντι στον Πανιώνιο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης για την 24η αγωνιστική. Η διαφορά δύο βαθμών από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ δεν επιτρέπει νέο στραβοπάτημα και η κατάκτηση των τριών βαθμών είναι επιβεβλημένη.

Η κούραση είναι δεδομένη, αλλά ο Νίκος Νιόπλιας δεν αναμένεται να προβεί σε πολλές αλλαγές. Θέση στο βασικό σχήμα αναμένεται να πάρουν ο Καραγκούνης, που έχασε το ματς της Ρώμης καθώς είχες πυρετό, όπως και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, που επανεμφανίστηκε στο παιχνίδι του «Ολίμπικο» κι έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Στην Αγγλία ο Σισέ

Ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν επέστρεψε με την υπόλοιπη αποστολή του Παναθηναϊκού στην Αθήνα, αλλά παρέμεινε στη Ρώμη, από όπου σήμερα θα ταξιδέψει μέσω Άμστερνταμ για το Μάντσεστερ, προκειμένου να δει τον νεογέννητο γιο του, Μάρλεϊ Τζάκσον. Ο Γάλλος φορ θα επιστρέψει στην Αθήνα το Σάββατο και παρά την καταπόνησή του θα λάβει κανονικά μέρος στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, αλλά και στο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

* Ο Κώστας Κατσουράνης μετά τη χθεσινή αποβολή του θα χάσει το πρώτο ματς με τη Σταντάρ Λιέγης στο ΟΑΚΑ. Στο όριο των καρτών είναι οι Σπυρόπουλος, Σισέ, Σαλπιγγίδης, Μαρίνος και Βύντρα.

Το πρόγραμμα γίνεται Γολγοθάς

Η πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Ρόμα συνιστά τεράστια επιτυχία μεν, αλλά από την άλλη επιβαρύνει σημαντική το πρόγραμμα των «πρασίνων». Πέρα από τη μάχη του πρωταθλήματος, που έχει πάρει… φωτιά, οι «πράσινοι» θα έχουν τουλάχιστον ακόμη δύο ματς στην Ευρώπη, κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης στις 11 και 18 Μαρτίου. Ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από τις 24 Μαρτίου, αφού δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες, ενώ ο επαναληπτικός πηγαίνει για τις 14 Απριλίου (αναμένεται η επικύρωση από την ΕΠΟ). Αν ο Παναθηναϊκός δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα, το οποίο ολοκληρώνεται στις 18 Απριλίου, θα έχει να δώσει επιπλέον έξι ματς για τα play-offs, αρχής γενομένης από τις 28 Απριλίου. Αναλυτικά, ο αγωνιστικός Γολγοθάς του Παναθηναϊκού.

28 Φεβρουαρίου: Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (24η αγωνιστική-Σούπερ Λίγκα)
7 Μαρτίου: Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός (25η αγωνιστική-Σούπερ Λίγκα)
11 Μαρτίου: Παναθηναϊκός-Σταντάρ Λιέγης (Φάση των «16»-Europa League)
14 Μαρτίου: Αστ.Τρίπολης-Παναθηναϊκός (26η αγωνιστική-Σούπερ Λίγκα)
18 Μαρτίου: Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός (Φάση των «16»-Europa League)
21 Μαρτίου: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (27η αγωνιστική-Σούπερ Λίγκα)
(;) 24 Μαρτίου: Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα (Α’ Ημιτελικός Κυπέλλου)
28 Μαρτίου: Ατρόμητος-Παναθηναϊκός (28η αγωνιστική-Σούπερ Λίγκα)
(;) 1 Απριλίου: Α’ Προημιτελικός Europa League
(;) 8 Απριλίου: B’ Προημιτελικός Europa League
11 Απριλίου: Παναθηναϊκός-Ηρακλής (29η αγωνιστική-Σούπερ Λίγκα)
(;) 14 Απριλίου: ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός (Β’ Ημιτελικός Κυπέλλου)
18 Απριλίου: ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός (30η αγωνιστική-Σούπερ Λίγκα)
(;) 22 Απριλίου: Α’ Ημιτελικός Europa League
(;) 29 Απριλίου: Β’ Ημιτελικός Europa League

Κίνδυνος για το εμπορικό κέντρο

Η Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών, Τίνα Μπιρμπίλη, μπορεί να δεσμεύτηκε πως σύντομα θα γίνει νέα ρύθμιση για τη Διπλή Ανάπλαση, ωστόσο κάποιες πηγές αναφέρουν πως σε αυτή είναι πιθανό να μην συμπεριλαμβάνεται το εμπορικό κέντρο της εταιρείας του κ. Βωβού. Αν αυτό το σενάριο επαληθευτεί, ίσως υπάρξουν νέες καθυστερήσεις, αφού η κατασκευαστική εταιρεία έχει προαναγγείλει πως θα διεκδικήσει υψηλές αποζημιώσεις από το κράτος.

Ρωμαλέος και στη συνέχεια

Η προσγείωση του Παναθηναϊκού στο αθηναϊκό έδαφος μετά τη θριαμβευτική πρόκριση απέναντι στη Ρόμα σήμανε και την… προσγείωση στην πραγματικότητα. Οι «πράσινοι» αποθεώθηκαν από τον κόσμο τους κατά την επιστροφή τους τα ξημερώματα μετά τον άθλο στην «αιώνια πόλη», αλλά πλέον δεν σκέφτονται τίποτα πέρα από το ματς της Κυριακής απέναντι στον Πανιώνιο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης για την 24η αγωνιστική. Η διαφορά δύο βαθμών από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ δεν επιτρέπει νέο στραβοπάτημα και η κατάκτηση των τριών βαθμών είναι επιβεβλημένη.

Η κούραση είναι δεδομένη, αλλά ο Νίκος Νιόπλιας δεν αναμένεται να προβεί σε πολλές αλλαγές. Θέση στο βασικό σχήμα αναμένεται να πάρουν ο Καραγκούνης, που έχασε το ματς της Ρώμης καθώς είχες πυρετό, όπως και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, που επανεμφανίστηκε στο παιχνίδι του «Ολίμπικο» κι έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Στην Αγγλία ο Σισέ

Ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν επέστρεψε με την υπόλοιπη αποστολή του Παναθηναϊκού στην Αθήνα, αλλά παρέμεινε στη Ρώμη, από όπου σήμερα θα ταξιδέψει μέσω Άμστερνταμ για το Μάντσεστερ, προκειμένου να δει τον νεογέννητο γιο του, Μάρλεϊ Τζάκσον. Ο Γάλλος φορ θα επιστρέψει στην Αθήνα το Σάββατο και παρά την καταπόνησή του θα λάβει κανονικά μέρος στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, αλλά και στο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

* Ο Κώστας Κατσουράνης μετά τη χθεσινή αποβολή του θα χάσει το πρώτο ματς με τη Σταντάρ Λιέγης στο ΟΑΚΑ. Στο όριο των καρτών είναι οι Σπυρόπουλος, Σισέ, Σαλπιγγίδης, Μαρίνος και Βύντρα.

Το πρόγραμμα γίνεται Γολγοθάς

Η πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Ρόμα συνιστά τεράστια επιτυχία μεν, αλλά από την άλλη επιβαρύνει σημαντική το πρόγραμμα των «πρασίνων». Πέρα από τη μάχη του πρωταθλήματος, που έχει πάρει… φωτιά, οι «πράσινοι» θα έχουν τουλάχιστον ακόμη δύο ματς στην Ευρώπη, κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης στις 11 και 18 Μαρτίου. Ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από τις 24 Μαρτίου, αφού δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες, ενώ ο επαναληπτικός πηγαίνει για τις 14 Απριλίου (αναμένεται η επικύρωση από την ΕΠΟ). Αν ο Παναθηναϊκός δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα, το οποίο ολοκληρώνεται στις 18 Απριλίου, θα έχει να δώσει επιπλέον έξι ματς για τα play-offs, αρχής γενομένης από τις 28 Απριλίου. Αναλυτικά, ο αγωνιστικός Γολγοθάς του Παναθηναϊκού.

28 Φεβρουαρίου: Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (24η αγωνιστική-Σούπερ Λίγκα)
7 Μαρτίου: Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός (25η αγωνιστική-Σούπερ Λίγκα)
11 Μαρτίου: Παναθηναϊκός-Σταντάρ Λιέγης (Φάση των «16»-Europa League)
14 Μαρτίου: Αστ.Τρίπολης-Παναθηναϊκός (26η αγωνιστική-Σούπερ Λίγκα)
18 Μαρτίου: Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός (Φάση των «16»-Europa League)
21 Μαρτίου: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (27η αγωνιστική-Σούπερ Λίγκα)
(;) 24 Μαρτίου: Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα (Α’ Ημιτελικός Κυπέλλου)
28 Μαρτίου: Ατρόμητος-Παναθηναϊκός (28η αγωνιστική-Σούπερ Λίγκα)
(;) 1 Απριλίου: Α’ Προημιτελικός Europa League
(;) 8 Απριλίου: B’ Προημιτελικός Europa League
11 Απριλίου: Παναθηναϊκός-Ηρακλής (29η αγωνιστική-Σούπερ Λίγκα)
(;) 14 Απριλίου: ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός (Β’ Ημιτελικός Κυπέλλου)
18 Απριλίου: ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός (30η αγωνιστική-Σούπερ Λίγκα)
(;) 22 Απριλίου: Α’ Ημιτελικός Europa League
(;) 29 Απριλίου: Β’ Ημιτελικός Europa League

Κίνδυνος για το εμπορικό κέντρο

Η Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών, Τίνα Μπιρμπίλη, μπορεί να δεσμεύτηκε πως σύντομα θα γίνει νέα ρύθμιση για τη Διπλή Ανάπλαση, ωστόσο κάποιες πηγές αναφέρουν πως σε αυτή είναι πιθανό να μην συμπεριλαμβάνεται το εμπορικό κέντρο της εταιρείας του κ. Βωβού. Αν αυτό το σενάριο επαληθευτεί, ίσως υπάρξουν νέες καθυστερήσεις, αφού η κατασκευαστική εταιρεία έχει προαναγγείλει πως θα διεκδικήσει υψηλές αποζημιώσεις από το κράτος.

Νιόπλιας: «Φανταστικό πρώτο ημίχρονο»

Στην απόδοση της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο απέδωσε ο Νίκος Νιόπλιας την πρόκριση του Παναθηναϊκού στους «16» του Europa League. «Δεν έχουν έρθει ακόμη οι καλύτερες ημέρες», τόνισε ο τεχνικός του «τριφυλλιού», ο οποίος απέφυγε να κάνει λόγο για προσωπική δικαίωση και πρόσθεσε: «Για μένα το ματς με τη Καβάλα είναι ίδιο με αυτό με τη Ρόμα και ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό που μου έδωσε τη δυνατότητα να βρίσκομαι στο μεγαλύτερο σκαλοπάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Παναθηναϊκού, Νίκου Νιόπλια:

-Για το εάν περίμενε την εμφάνιση της ομάδας του:

«Εμείς περιμέναμε να περάσουμε. Αυτό το καταφέραμε, κάνοντας ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο. Ανατρέψαμε το σκορ, βάλαμε τρία γκολ και ήταν λογικό να είχαμε λίγο φόβο προκειμένου να κρατήσουμε το σκορ. Γι αυτό, μπορεί να χαλάσαμε λίγο την εικόνα μας στη συνέχεια».

-Για την αντίδραση των παικτών, του όταν προηγήθηκε η Ρόμα:

«Για μένα το ματς με τη Καβάλα είναι ίδιο με αυτό με τη Ρόμα και ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό που μου έδωσε τη δυνατότητα να βρίσκομαι στο μεγαλύτερο σκαλοπάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έπαιξα πολλά χρόνια ποδόσφαιρο και ξέρω ότι έχει χαρές και λύπες. Όταν είσαι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα δεν μπορείς να λες ότι στεναχωριέσαι μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα γιατί μετά από λίγες ημέρες ακολουθεί μια μεγάλη χαρά. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα παιχνίδι που το θέλουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το νταμπλ.
Παίξαμε με μια ομάδα που ήταν όλα υπέρ της. Εμείς και στα δύο παιχνίδια είχαμε ατυχίες και επιστρέψαμε στο ματς. Για μένα δεν είναι δικαίωση. Να ξέρετε ότι είτε κερδίσουμε την Καβάλα, είτε τη Ρόμα είτε χάσουμε από τον ΠΑΟΚ, η επόμενη ημέρα θα είναι ίδια για μένα. Πάμε σεμνά και ταπεινά. Εγώ χαίρομαι όταν βλέπω τους παίκτες μου να χαίρονται και χαίρομαι κι εγώ μαζί τους».

-Για την τακτική που ακολούθησε το «τριφύλλι»:

«Η Ρόμα στο πρώτο παιχνίδι είχε τον Μπαπτίστα πίσω από τον Βούτσινιτς και πιστεύαμε ότι θα παίξει το ίδιο. Γιατί όταν μπήκε αυτός ο παίκτης στην Αθήνα ήταν καλός στο ένας εναντίον ενός. Αν έπαιζαν με έναν επιθετικό θα παίζαμε, όπως παίζουμε. Δεν έβαλα τον Λέτο γιατί ήταν λίγο κουρασμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια».

Πίστη για τον τίτλο

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Ατρόμητο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι Πειραιώτες αφήνουν στην άκρη την ήττα από την Μπορντό, αν και πιστεύουν ακόμα ότι μπορούσαν να πάρουν κάτι περισσότερο από το συγκεκριμένο παιχνίδι, και στρέφουν την προσοχή τους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν ότι αν η ομάδα αγωνίζεται από εδώ και στο εξής, όπως στο ματς κόντρα στους Γιρονδίνους, τότε θα κατακτήσουν τον φετινό τίτλο.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, από την πλευρά του, δεν είχε να πει κάτι αρνητικό στους παίκτες του στη χθεσινή προπόνηση. «Συγχαρητήρια. Δείξατε ότι έχετε παρουσιάσει βελτίωση. Πήγατε αρκετά καλά. Είμαι ευχαριστημένος», ανέφερε αρχικά ο Σέρβος και πρόσθεσε: «Ημασταν άτυχοι. Με τέτοιες εμφανίσεις εγώ δεν φοβάμαι τίποτα. Ημασταν δυνατοί. Παίξαμε ως Ολυμπιακός και ακριβώς έτσι πρέπει να συνεχίσουμε και στο πρωτάθλημα».

Στη συνέχεια, ο 41 ετών τεχνικός τόνισε ότι «αν συνεχίσουμε έτσι, δεν θα έχουμε κανέναν αντίπαλο στην Ελλάδα. Στο πρωτάθλημα δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Δείξατε ότι μπορείτε να παίξετε καλό ποδόσφαιρο, αλλά πλέον πρέπει να παίρνουμε και τα αποτελέσματα». Ο Μπάντοβιτς επέστησε την προσοχή στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον Ατρόμητο: «Αν δείξουμε το ίδιο πρόσωπο με τον Ατρόμητο, θα νικήσουμε και δεν θα έχουμε πρόβλημα. Ωστόσο, πρέπει να ξέρετε ότι ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα».

Αλλάζει το σύστημα

Τη σκέψη να αλλάξει το σύστημα από 4-3-2-1 σε 4-2-3-1 έχει ο Μπάντοβιτς, ο οποίος πιστεύει ότι το δεύτερο λειτούργησε καλύτερα για τον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος ενδέχεται να δώσει φανέλα βασικού στον Ζαϊρί και τον Ντάρμπισαϊρ, οι οποίοι μπήκαν ως αλλαγή στο παιχνίδι με τη Ρόμα. Ο 41 ετών προπονητής σκέφτεται να κάνει αλλαγές στον άξονα, όπου θα τοποθετήσει τον Τοροσίδη και ένας εκ των Γκαλίτσιου ή Ζεβλάκοφ θα αγωνιστεί ως δεξί μπακ. Όσον αφορά τον Ντουντού, δύσκολα θα παίξει στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και την επόμενη Κυριακή με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο.

Δεν παραχωρείται ο Ντιόγο

Δεν τίθεται θέμα παραχώρησης του Ντιόγο στη Σάο Πάουλο. Οι Βραζιλιάνοι προσέγγισαν τον Ολυμπιακό για να αποκτήσουν με τη μορφή δανεισμού τον 23χρονο επιθετικό, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν αρνητικά στη συγκεκριμένη πρόταση και ξεκαθάρισαν ότι ο παίκτης δεν παραχωρείται. Η διοίκηση διαψεύδει τα όσα ισχυρίζονται οι Βραζιλιάνοι και τονίζουν ότι εξαρχής απορρίφθηκε η πρόταση που ήταν για 400.000 ευρώ και όχι για 200.000 ευρώ.

Διαψεύδουν για Ντε Μος

Τις δηλώσεις του Αάντ Ντε Μος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δέχθηκε κρούση από άνθρωπο του Ολυμπιακού για να συνεργαστούν τη νέα αγωνιστική περίοδο, διαψεύδει η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Οι διοικούντες τόνιζαν ότι «όχι μόνο δεν έχουμε κάνει καμία κίνηση, αλλά ούτε καν ερώτηση προς τον κ. Ντε Μος, ούτε για κανέναν άλλο προπονητή, αφού στην παρούσα φάση το συγκεκριμένο θέμα δεν μας απασχολεί».

Απειλή «καμπάνας»

Με βαριά «καμπάνα» από την UEFA κινδυνεύει ο Ολυμπιακός για όσα έγιναν στον αγώνα με την Μπορντό. Ο Ιρλανδός παρατηρητής Ντένις Κρουζ και ο Άγγλος διαιτητή Χάουαρντ Γουέμπ «καίνε» τους Πειραιώτες στις εκθέσεις τους. Συγκεκριμένα αναφέρουν πρόβλημα ασφάλειας (!), τη χρήση λέιζερ, τα αντικείμενα που πέταξαν οπαδοί του Ολυμπιακού μετά τη λήξη του αγώνα στους αντίστοιχους της Μπορντό και τη ρίψη αντικειμένων προς τον τέταρτο διαιτητή στην αποχώρηση των διαιτητών.

Επίσης αναφέρεται ότι τα μέτρα που πάρθηκαν δεν ήταν σωστά, ενώ το μόνο που αναγνωρίζεται είναι ότι ο αγώνας διεξήχθη χωρίς προβλήματα. Ο κίνδυνος τιμωρίας του γηπέδου είναι πια περισσότερο ορατός από ποτέ και υπάρχει φόβος ακόμα και για δύο αγωνιστικές.

Παναθηναϊκός + Ευρώπη: Έννοιες ταυτόσημες

http://f.me.gr/u/i/intefix/photo/08/PAO*990_s.jpgΟ Παναθηναϊκός πανηγυρίζει την σπουδαία πρόκριση στους «16» του Europa League σε βάρος της Ρόμα και καλά κάνει. Στις δύο αναμετρήσεις με τους Ρωμαίους δεν ήταν το φαβορί, αλλά απέδειξε για μια ακόμη φορά γιατί θεωρείται ο «πρέσβης» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με δύο νίκες επί της πιο φορμαρισμένης ομάδας στην Ευρώπη το 2010 και μάλιστα με ισάριθμες ανατροπές, πετυχαίνοντας έξι γκολ, δικαιούται να μιλάει για πανάξια πρόκριση. Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι… ασέβεια στο ευρωπαϊκό DNA του συλλόγου. Ενός συλλόγου το όνομα του οποίου είναι ταυτόσημο με την Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης χάρη στο απαράμιλλο πάθος και την ψυχή που «έβγαλε» στο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου στο πρώτο παιχνίδι και γιατί διαχειρίστηκε πολύ καλά τον αγώνα στο «Ολίμπικο» παρότι βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ. Δεν πανικοβλήθηκε, συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του και όταν βρήκε την ευκαιρία, «χτύπησε» τρεις φορές μέσα σε έξι λεπτά και είπε «arrivederci Roma».

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι στην «αιώνια πόλη», ακρογωνιαίοι λίθοι ήταν ο Σωτήρης Νίνης και ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο «μικρός» έκανε το καλύτερο και πιο ουσιαστικό του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα και αν παρακολούθησε τον αγώνα ο Βίκτορ Μουνιόθ σίγουρα θα ένοιωσε ικανοποιημένος για την απόφαση του να τον προωθήσει στην πρώτη ομάδα πριν από τέσσερα χρόνια. Το μέλλον του είναι λαμπρό και με τέτοιες εμφανίσεις πολύ σύντομα θα «ανοίξει τα φτερά» του για μια μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα και ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο Γάλλος, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Ραϊμόν Ντομενέκ να τον αφήσει εκτός αποστολής της εθνικής για το φιλικό με την Ισπανία, «απάντησε» με δύο γκολ και έχοντας πετύχει τα τρία από τα έξι συνολικά του Παναθηναϊκού στα παιχνίδια με τη Ρόμα, απέδειξε σε όσους γκρινιάζουν ακόμη, ότι μπορεί να σκοράρει και στα λεγόμενα «μεγάλα» παιχνίδια.

Ο τρίτος που κρατούσε το κλειδί της νίκης-πρόκρισης ήταν ο Νίκος Νιόπλιας. Τις τελευταίες μέρες γράφτηκαν διάφορα (και από εμένα) για την πρόθεση του να ξεκουράσει κάποιους βασικούς για να είναι πιο «φρέσκοι» στο ματς πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, αλλά τελικά δικαιώθηκε και οφείλουμε να του βγάλουμε το καπέλο, τόσο για τον τρόπο που προσέγγισε, όσο και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το παιχνίδι. Η χρησιμοποίηση του Νίνη πίσω από τον Σισέ σε ελεύθερο ρόλο είναι τρανή απόδειξη για το τι μπορεί να κάνει σε αυτή τη θέση ο πιτσιρικάς, αλλά και πόσο πιο γρήγορα παίζει η ομάδα. Η έμπνευση με τον Καντέ σε ρόλο αριστερού μπακ με τον Σπυρόπουλο πιο μπροστά του βγήκε, ενώ ο Μαρίνος με την εμφάνιση του έδειξε ότι αξίζει περισσότερα λεπτά συμμετοχής και ότι μπορεί να… απλωθεί το ρόστερ και να μην περιορίζονται οι επιλογές σε 13-14 παίκτες, αφού υπάρχουν τουλάχιστον άλλα έντεκα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν και τα οποία μπορεί να γίνουν περισσότερα.

Η Σταντάρ Λιέγης, που είναι ο επόμενος αντίπαλος στη φάση των «16» του Europa League δεν προκαλεί φόβο και ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ευκαιρία να περάσει στα προημιτελικά. Ωστόσο, η χαρά και η ευφορία που προκλήθηκαν από την πρόκριση επί της Ρόμα, πρέπει να έχουν διάρκεια λίγων ωρών, αφού ακολουθεί το κρίσιμο ματς με τον Πανιώνιο. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κρατήσει την εμφάνιση από τον αγώνα της Πέμπτης και να προσπαθήσει να «χτίσει» πάνω σε αυτήν για το υπόλοιπο της σεζόν. Μπορεί και οφείλει να διαχειριστεί σωστά την επιτυχία, αφού πρώτος στόχος παραμένει το πρωτάθλημα. Με αυτό το σύνθημα, άλλωστε, υποδέχτηκαν την αποστολή τα ξημερώματα της Παρασκευής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι περίπου 500 φίλαθλοι της ομάδας, που φώναζαν: «Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ».

Χρήματα και κίνητρα για να μείνει

Την ύστατη προσπάθεια για να «δέσει» τον Νάτσο Σκόκο με επέκταση συμβολαίου θα κάνει η διοίκηση της ΑΕΚ. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός στη συνέντευξή του στην προχθεσινή «SportDay» είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο παραμονής, υπό την προϋπόθεση να του δοθούν εγγυήσεις για μία ανταγωνιστική ομάδα. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ θα προσπαθήσουν να πείσουν τον 24χρονο άσο προσφέροντάς του μία αύξηση αποδοχών (εισπράττει 600.000 ευρώ ετησίως τώρα) και τη δυνατότητα να δουλεύει σε ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο, αλλά και δίνοντας τη διαβεβαίωση πως το καλοκαίρι θα γίνουν λίγες και ποιοτικές προσθήκες που θα ισχυροποιήσουν την ομάδα. Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά, τότε στην ΑΕΚ θα εξετάσουν όλες τις προτάσεις-πιθανώς ακόμη και από το εσωτερικό-για τον Σκόκο, όπως και για κάθε άλλον ποδοσφαιριστή που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2011 (π.χ. Τζεμπούρ, Μαϊστόροβιτς).

Όχι πλέον… εν δυνάμει

Στα χέρια του Σταύρου Αδαμίδη θα βρίσκεται πιθανότατα εντός της ημέρας το υπογεγραμμένο από τους Πέτρο Παππά και Νίκο Νοτιά ιδιωτικό συμφωνητικό. Έτσι ο 36χρονος δικηγόρος θα ασκεί πλέον επισήμως διοίκηση στην ΠΑΕ ΑΕΚ έχοντας τον έλεγχο του 40% των μετοχών (40% θα διατηρήσει και ο Νίκος Νοτιάς) και τη διαβεβαίωση από τους δύο επιχειρηματίες πως θα βάλουν 9 εκατ. ευρώ ως το καλοκαίρι για να κλείσουν τις «τρύπες» στο σύλλογο, με βασικότερη αυτή του ομολογιακού δανείου με τη «Morgan Stanley». Σε ό,τι αφορά στη σύμβαση για το προπονητική, υπάρχει συμφωνία για ετήσιο μίσθωμα περίπου 650.000 ευρώ και θα τεθεί προς ψήφιση στη γενική συνέλευση στις 15 Μαρτίου.

Ίδιο πλάνο

Με αλλαγές τον Μάκο αντί του τιμωρημένου Γιάχιτς και τον Καράμπελα αντί του Γεωργέα που έχει οσφυαλγία και αποκλείστηκε από την αποστολή προσανατολίζεται να παρατάξει την ΑΕΚ απέναντι στον Εργοτέλη το Σάββατο στο ΟΑΚΑ (19:00, Novasports 1) ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σάχα θα κρατήσει τη θέση του τερματοφύλακα παρότι ο Αραμπατζής είναι πλέον ετοιμοπόλεμος, ενώ ο Λεονάρντο θα προτιμηθεί έναντι του Μαντούκα. Έτσι το βασικό σχήμα σε διάταξη 4-4-2 θα είναι: Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλντο, Καράμπελας, Αραούχο, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο, Σκόκο, Τζεμπούρ και Μπλάνκο. Τη 19μελη αποστολή συμπληρώνουν οι Αραμπατζής, Μανωλάς, Λαγός, Μαντούκα, Χέρσι, Γιαχάγια, Γκέντσογλου και Παυλής. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τόνισε στους παίκτες του πως ο Εργοτέλης επιτίθεται κυρίως από τον άξονα, «χτυπά» στις αντεπιθέσεις, ενώ είναι επικίνδυνος στις στημένες φάσεις.

Θα ζητήσει άδεια ο Νέμεθ

Την εξαίρεσή του από τον προσεχή αγώνα των Ελπίδων της Ουγγαρίας με την Ιταλία θα ζητήσει ο Κρίστιαν Νέμεθ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εξήγησε στον παίκτη πως δεδομένου ότι είναι ανέτοιμος και ελλοχεύει ο κίνδυνος υποτροπής, θα ήταν προτιμότερο να προφυλαχθεί και να μην επιβαρύνει τον αστράγαλό του. Αναμένεται η απάντηση της ουγγρικής ομοσπονδίας στο αίτημα του δανεικού από τη Λίβερπουλ επιθετικού, ο οποίος έχει να αγωνιστεί με τη φανέλα της ΑΕΚ από τις 9 Νοεμβρίου και το ματς με τη Λάρισα. Αν όλα πάνε καλά, θα επανεμφανιστεί το επόμενο Σάββατο στο ματς με τους «βυσσινί» στο «Αλκαζάρ». Έναν γύρο μετά δηλαδή…


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES