26 Ιαν 2010

Αναλαμβάνει τη Δόξα Δράμας ο Παντελή

Ο Ανδρέας Παντελή θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο νέος μεγαλομέτοχος της Δόξας Δράμας. Ο Κύπριος επιχειρηματίας φέρεται να ήρθε σε συμφωνία με τον πρόεδρο των "μαυραετών", Χαράλαμπο Νικολαϊδη, για παραχώρηση του 51% των μετοχών. Τις προηγούμενες μέρες, ο πρώην μεγαλομέτοχος της Ανόρθωσης βρέθηκε στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους και θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία και οι δύο άνδρες να "δώσουν τα χέρια".

«Έχω δικό μου τρόπο σκέψης και ασχολούμαι νυχθημερόν με την ομάδα. Επιθυμία μου είναι να έχω άμεση σχέση με τα προβλήματα, αγαπώ το ελληνικό ποδόσφαιρο που είναι σε άνοδο. Η Δόξα έχει όλα τα εχέγγυα για να γίνει κάτι μεγάλο και δυνατό. Η εξάδα είναι στόχος, αφού η κορυφή είναι μακριά. Αυτό που έχω μάθει, είναι ότι το ποδόσφαιρο θέλει εμπειρία και ηρεμία για να έρθουν οι επιτυχίες. Υπάρχει θετική εντύπωση για την παρουσία της Δόξας, διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές, καλό τεχνικό επιτελείο και κόσμο πιστό. Αυτά είναι καθοριστικά στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν», ήταν τα λόγια του Παντελή σε ραδιοφωνικό σταθμό της Δράμας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Επιστολή διαμαρτυρίας προς Μπιτσαξή

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή με αφορμή τις δηλώσεις του στη Nova με τις οποίες εξισώνει τα επεισόδια που έγιναν σε Καβάλα και Γιάννενα στο πλαίσο της 18ης αγωνιστικής.Αναλυτικά η επιστολή: «Αφορμή για την επιστολή μου αυτή, είναι το γεγονός ότι για δεύτερη φορά και μάλιστα ΚΑΙ αυτή τη φορά προ της συζητήσεως της εκδικάσεως, η οποία αφορά την κατηγορία που αποδόθηκε στην ομάδα μας (που αύριο αφορά την σε δεύτερο βαθμό δικαστική κρίση) παρατήρησα νέα παρέμβασή σας, που αφορά τουλάχιστο εμάς.Σε χθεσινή συνέντευξή σας στην εκπομπή «Τάδε Έφη» της NOVA, πληροφορήθηκα ότι αναφερόμενος σε γεγονότα βίας στα γήπεδα, είπατε τις εξής φράσεις που δημοσιεύτηκαν μάλιστα και στον τύπο :« Αιματοκυλίστηκε η Καβάλα, τα Γιάννενα.......».Πέρα από το γεγονός, ότι είναι προφανές, ότι δεν έχετε καθόλου καλή πληροφόρηση για τα γεγονότα, όπως προκύπτει από τη φράση «αιματοκύλισμα» που τελείως άστοχα χρησιμοποιείτε, κάνοντας παράλληλα και αδικαιολόγητη εξίσωση γεγονότων, παρατηρούμε με έκπληξη, για ανεξήγητο λόγο, τουλάχιστο σε ότι αφορά την δική μας ομάδα, δημόσια παρέμβασή σας για το γεγονός.Εάν παραμονές οιοδήποτε δικαστηρίου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ή ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ζητούσαν παραδειγματική τιμωρία του δράστη ή εξέφραζαν την προσωπική τους άποψη για μια υπόθεση, ποια νομίζετε θα ήταν η δυνατότητα των δικαστών για δικαία κρίση απολύτως ανεπηρέαστη από τα αναφερθέντα;. Σας είναι άριστα γνωστό ότι η πραγματική αλήθεια μια υποθέσεως, υπάρχει στα δικαστήρια και στο ακροατήριο και ΜΟΝΟΝ. Για αυτό και οι θεσμικοί παράγοντες, αποφεύγουν να «πάρουν θέση» σε ανάλογες περιπτώσεις, αν και προφανώς έχουν προσωπική άποψη και γνώμη.Κλείνοντας και χωρίς η επιστολή μου αυτή να προσβάλλει το αναφαίρετο δικαίωμα της ελευθέρου εκφράσεως, πολύ περισσότερο δημοσίου ανδρός, θα ήθελα να σας μεταφέρω την ειλικρινή μας ενόχληση για την χρονική συγκυρία των δηλώσεών σας, τις οποίες σας καλώ να ανασκευάσετε στο σημείο που μας αφορούν».

Βετεράνοι ΟΣΦΠ: «Σταθείτε δίπλα στην ομάδα»

Να στηρίξουν την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή ζητούν από τους οπαδούς του Ολυμπιακού οι Βετεράνοι ποδοσφαιριστές των «ερυθρολεύκων» με ανακοίνωση που εξέδωσαν. «Ζητάμε από εσάς που είστε το αίμα και η αναπνοή του Θρύλου να σταθείτε δίπλα στην αγαπημένη μας ομάδα», αναφέρει αυτή.

«Έγιναν λάθη που δημιούργησαν προβλήματα στη φετινή πορεία, όμως, όλα αυτά θα ξεπεραστούν με τη δική σας βοήθεια», συνεχίζουν στην ανακοίνωση του οι Βετεράνοι ποδοσφαιριστές των «ερυθρολεύκων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού:

«85 χρόνια Θρυλική Ιστορία. 37 Πρωταθλήματα, Αμέτρητα Κύπελλα και Νταμπλ.

12 Πρωταθλήματα τα τελευταία 13 χρόνια

Θρυλικό γήπεδο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ που είναι πραγματικό στολίδι για την ομάδα μας και το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Επίσης προπονητικές εγκαταστάσεις στο Ρέντη Ευρωπαϊκών προδιαγραφών & Ακαδημίες με χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

Μεγάλες μεταγραφές με παίκτες παγκόσμιας κλάσης να ντύνονται στα ερυθρόλευκα: ΤΖΙΟΒΑΝΙ, ΖΑΧΟΒΙΤΣ, ΖΕ ΕΛΙΑΣ, ΣΟΥΡΕΡ, ΖΕΤΕΡΜΠΕΡΓΚ, ΚΑΡΕΜΠΕ, ΡΙΒΑΛΝΤΟ, ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ, ΡΑΟΥΛ ΜΠΡΑΒΟ, ΓΚΑΛΕΤΙ, ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ, ΜΑΡΕΣΚΑ και πολλοί άλλοι διάσημοι αστέρες του ποδοσφαίρου που αποκτήθηκαν με μεταγραφή από μεγάλες ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Σεβίλλη, η Γιουβέντους.

Ένας Πρόεδρος που πήρε την ομάδα από την απαξίωση των δέκα δύσκολων χρόνων και την πήγε εκεί που έπρεπε και ήθελε, στην κορυφή. Το μεγάλο στήριγμα οι φίλαθλοι της ομάδας, τα εκατομμύρια των ανθρώπων που την λατρεύουν σε όλο τον πλανήτη.

Φίλαθλοι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, εμείς που γράψαμε την ΘΡΥΛΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ της ομάδας και ποτίσαμε με ιδρώτα και αίμα την τιμημένη ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΦΑΝΕΛΑ, ζητάμε από εσάς που είστε το αίμα και η αναπνοή του ΘΡΥΛΟΥ να ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ. Έγιναν λάθη που δημιούργησαν προβλήματα στην φετινή πορεία της ομάδας μας, όμως όλα αυτά θα ξεπεραστούν με την ΔΙΚΗ ΣΑΣ
ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ.

ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΟΝΤΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΜΑΣ
ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΣ. ΖΗΤΩ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

ΤΟ ΔΙΟΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ»

Tζόρτζεβιτς στο ρόλο του Γενικού Αρχηγού

Tζόρτζεβιτς στο ρόλο του Γενικού ΑρχηγούΣτο ρόλο του Γενικού Αρχηγού του Ολυμπιακού, η ΠΑΕ σκέφτεται να ορίσει, τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Ο στόχος της διοίκησης είναι να ανεβάσει το πεσμένο ηθικό των ποδοσφαιριστών, καθώς ο πρώην αρχηγός γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα αποδυτήρια της ομάδας.

Το ενδεχόμενο αυτό ακούγεται από το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα για διάφορους λόγους.

Για παράδειγμα όταν ο Ζίκο βρισκόταν στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» ήθελε κοντά του δικούς του ανθρώπους.

Τώρα όμως, σε αυτή τη δύσκολη αγωνιστικά περίοδο, όλα δείχνουν πως ο θρυλικός αρχηγός είναι έτοιμος να επανέλθει, αυτή τη φορά από ένα διαφορετικό πόστο, ξανά κοντά στην ομάδα για να τονώσει το πεσμένο ηθικό των παικτών.

Άλλωστε ο 37χρονος Σέρβος, εμπνέει τον απόλυτο σεβασμό και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα αποδυτήρια της ομάδας. Έχει τη διάθεση να ασχοληθεί ξανά με την ομάδα του Λιμανιού, ενώ παράλληλα οι σχέσεις του με τον πρόεδρο παραμένουν εξαιρετικές και είναι στενός φίλος με τον βοηθό προπονητή Ανδρέα Νινιάδη.

Χαρά και τιμή για «Κάρα» και «Κατσούρ»

Χαρά και τιμή για «Κάρα» και «Κατσούρ»Χαρούμενοι για την επιστροφή τους στο «Ντα Λουζ», δήλωσαν οι Καραγκούνης και Κατσουράνης, φορώντας ξανά τη φανέλα της Μπενφίκα, έστω και για φιλανθρωπικό σκοπό.
Ο αρχηγός των πρασίνων δήλωσε για την συμμετοχή του: "Αποτελεί τιμή για εμάς η συμμετοχή σε έναν τόσο σπουδαίο αγώνα. Επιστρέψαμε προσωρινά στην Λισαβώνα. Το γεγονός αυτό μας χαροποιεί γιατί περάσαμε καλά χρόνια εδώ" υποστήριξε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, στην εφημερίδα "A Bola".
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Κώστα Κατσουράνη που τόνισε: "Διατηρώ ακόμα επαφές με ορισμένους από τους πρώην συμπαίκτες μου στην Μπενφίκα. Η παρουσία μας εδώ αποσκοπεί στην ενίσχυση των ανθρώπων της Αϊτής. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα. Η χώρα τους υπέστη τεράστια καταστροφή. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα στην Πορτογαλία και περιμένω η Μπενφίκα να πάρει το πρωτάθλημα

Θεοδωρίδης: «Αυτό δεν έχει ξαναγίνει!»

Θεοδωρίδης: «Αυτό δεν έχει ξαναγίνει!»Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης, έκανε δηλώσεις σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό, για τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων στο πρόσωπο του προέδρου Σωκράτη Κόκκαλη, καθώς και για το θέμα τις διπλής εκπροσώπησης του Παναθηναϊκού στην ΕΠΟ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το θέμα της διπλής εκπροσώπησης του Παναθηναϊκού στην ΕΠΟ:

«Έχει προκύψει ένα τεράστιο θέμα με τη Σούπερ Λίγκα. Κανονικά αποτελείται από 16 ισότιμα μέλη και κάθε ομάδα έχει δικαίωμα μιας ψήφου. Εκτός από τον πρόεδρο, στέλνει και τρεις εκπροσώπους στην ΕΠΟ. Πώς προέκυψε και σε ένα βράδυ παραιτήθηκε ο κύριος Θανόπουλος και μπήκε περίεργα μέσα ο κύριος Πατέρας, δεν μπορώ να το καταλάβω.

Ο κύριος Πατέρας δεν πήρε τη θέση του κύριου Αντωνιάδη και ο Παναθηναϊκός έχει δύο ψήφους! Πώς ο Παναθηναϊκός πηγαίνει με δύο εκπροσώπους στην ΕΠΟ; Είναι θέμα ηθικής τάξεως. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει! Δεν τα ξέρουν αυτά ο κύριος Πατέρας και ο κύριος Πιλάβιος; Εγώ πρέπει να τους τα πω; Δεν τα ανέχομαι αυτά σαν Σάββας Θεοδωρίδης».

Για τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων του Ολυμπιακού προς τον Σωκράτη Κόκκαλη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη:

«Έχουν γίνει παραλείψεις και φοβερά λάθη στον Ολυμπιακό. Μπορώ να γράψω σελίδες για όλα αυτά. Όμως εγώ πάντα σεβόμουν τους προέδρους της ομάδας. Αυτά που έγιναν την Κυριακή στο πρόσωπο του προέδρου μας, εγώ τα απαγορεύω. Πρέπει να υπάρχει διάλογος για να διορθώσουμε τα λάθη μας.

Δεν είναι δυνατόν να γίνονται αυτά στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Το μόνο που λείπει είναι η ψυχολογία των παικτών. Δεν μπορεί όλοι αυτοί οι καταξιωμένοι παίκτες να εμφανίζουν αυτό το πρόσωπο. Πρέπει να ψάξουμε να δούμε τι φταίει και να επανορθώσουμε».

Όλα ρευστά για Τζιόλη

Όλα ρευστά για ΤζιόληΣε αναμμένα κάρβουνα κάθεται τις τελευταίες ημέρες ο Αλέξανδρος Τζιόλης, όσο αφορά στην προσπάθεια του να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Από την πλευρά της Κιέβο αν και έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον δεν έχει γίνει ακόμα καμία επίσημη κίνηση για την απόκτηση του παίκτη. Η ιταλική ομάδα έχει ενημερωθεί για τις απαιτήσεις του Τριφυλλιού για να παραχωρήσει δανεικό τον 25χρονο αμυντικό μέσο και φέρεται να έχει συμφωνήσει. Επίσης σε επαφή με τον Παναθηναϊκό έχει έρθει και ο Ηρακλής, ώστε να πάρει δανεικό τον 25χρονο αμυντικό μέσο για έξι μήνες. Από την πλευρά του ο Τζιόλης είναι αρνητικός να αγωνιστεί σε ένα σύλλογο με τόσο χαμηλούς στόχους, ωστόσο προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ίσως αλλάξει άποψη.
Πάντως εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα του, αφού αυτό θα είναι προς όφελος του Τριφυλλιού και του ποδοσφαιριστή.

ΠΑΟΚ: Την Πέμπτη του Ζαγοράκη!

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του Θόδωρου Ζαγοράκη, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου» θα μιλήσει στις 13:00 στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου (2ος όροφος) του γηπέδου της Τούμπας.

Οι «ασπρόμαυροι» χαμογελούν για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και ο Ζαγοράκης αναμένεται για την προσωρινή αποχώρηση από τον ΠΑΟΚ και την επιστροφή του.

«Είμαστε μια οικογένεια και θα κάνουμε το καλύτερο. Θα υπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο τον ΠΑΟΚ», είπε προχθές το βράδυ. Ο Ζαγοράκης βρέθηκε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ και διευθέτησε κάποιες λεπτομέρειες που υπάρχουν στο αγωνιστικό και όχι μόνο μέρος.

Μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης της συνεργασίας του Κώστα Χαλκιά αναμένεται να ακολουθήσουν εκείνες του Πάμπλο Γκαρσία (με τον οποίο υπάρχει πλήρης συμφωνία), αλλά και με τους Ιβιτς, Λίνο.

Οριστικά τέλος ο Καστίγιο!

Κάθε πιθανότητα επιστροφής του Νέρι Καστίγιο φρόντισε να… εξαφανίσει η Σαχτάρ. Έστειλε νέο έγγραφο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο οποίο διευκρίνιζε –εκ νέου- τις απαιτήσεις της για να δώσει το «ΟΚ» για τον δανεισμό του παίκτη.

Ποιες είναι αυτές; Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ουκρανοί ζήτησαν 2,3 εκατομμύρια ευρώ για τον δανεισμό του Καστίγιο για ένα χρόνο.
Οι νέες απαιτήσεις των Ουκρανών κρίθηκαν –και δικαιολογημένα- παράλογες από τους υπεύθυνους του Ολυμπιακού, οι οποίοι απάντησαν στη Σαχτάρ πως κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις δεν ενδιαφέρονται για τον παίκτη.

Στα γραφεία ο Καστίγιο!

Από το πρωί της Τρίτης ο Μεξικανός επιθετικός ήταν στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σε μια προσπάθεια να αλλάξει τα δεδομένα στην υπόθεση του δανεισμού του από τη Σαχτάρ. Μάταια, όμως…

Η θέληση του παίκτη να φορέσει και πάλι τα «ερυθρόλευκα» ήταν μεγάλη, αλλά τα όσα ζήτησαν οι Ουκρανοί για την παραχώρησή του δημιούργησαν προβλήματα τόσο μεγάλα που ήταν αδύνατο να ξεπεραστούν…

Έφτασε -μάλιστα- στο σημείο να δηλώνει πρόθυμος να καλύψει ο ίδιος ένα ποσό των χρημάτων που ζητούσε η Σαχτάρ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

''ΦΟΒΗΘΗΚΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟ ΘΕΡΙΟ....ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟ ....ΓΙΑΝΝΗ !!!!!!!





ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΟ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ''ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ'' ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΣΤΟ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ (ΧΕΡΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ), ΕΝΩ ΤΟ ''ΕΠΙΣΤΕΓΑΣΜΑ'' ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΣΦΥΡΙΞΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΣΤΟΝ ....ΑΕΡΑ, ΕΝΩ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΦΑΟΥΛ Ο ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ !!!!!!!!

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην πρωτοπόρο Κέρκυρα και τον δεύτερο της κατάταξης Ολυμπιακό Βόλου, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0. Οι Θεσσαλοί έγιναν η πρώτη ομάδα που καταφέρνει να φύγει αλώβητη από την έδρα του ΑΟΚ, που ως σήμερα μετρούσε οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς.
Πρόκειται πάντως για ένα αποτέλεσμα που μάλλον εξυπηρετεί και τις δύο ομάδες.
Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Κοντοδήμος, Βενέτης, Ιωάννου, Τσίγκας (84' Σίλβα), Μπερνς, Φλαβίνιο, Λουρένσο (58' Γιαννιτσανάκης), Γκουστάβο, Ρεπερνέ (65' Λαμπρόπουλος), Παρασκευαΐδης.
Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Κηπουρός, Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Σολάκης (90' Αμπράμοβιτς), Αλβάρες, Πλιάγκας (77' Λιαπάκης), Ροτζέριο, Κόρμπος, Μπουλούτ, Μόνχε, Ούμπιντες (88' Καρλόπουλος)







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΣ














ΤΣΙΩΛΗΣ - ΤΕΝΝΕΣ

ΚΗΠΟΥΡΟΣ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ

ΟΣΦΠ: Δεν τα παρατάει ο Κόκκαλης!

Απογοητευμένος ήταν και χθες ο Σωκράτης Κόκκαλης από όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και την εικόνα του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος των Πειραιωτών δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να τα παρατήσει και ετοιμάζεται να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να «χτιστεί» το καλοκαίρι μία νέα ομάδα.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ είχε ενημερώσει ότι θα περνούσε χθες από τα γραφεία του συλλόγου, αλλά δεν το έκανε. Οι στενοί του συνεργάτες διέψευσαν εκείνους που θέλουν τον κ. Κόκκαλη να αποχωρεί από τον Ολυμπιακό και τόνισαν: «Ο πρόεδρος είναι εγωιστής και δεν τα παρατάει. Ειδικά τις δύσκολες στιγμές, όπως τώρα. Δύσκολη στιγμή ήταν και το 2004, όταν ο Παναθηναϊκός πήρε το νταμπλ. Ήταν η μόνη χρονιά που χάσαμε το πρωτάθλημα και με τις κινήσεις που έγιναν η ομάδα επέστρεψε στην κορυφή και έκανε ένα σερί πέντε τίτλων».

Η διοίκηση αναγνωρίζει ότι έκανε λάθη, αλλά ζητά τη συμπαράσταση του κόσμου σε αυτή τη δύσκολη φάση της ομάδας. Παρότι υπάρχουν τα δύο παιχνίδια με την Μπορντό, για τους «16» του Champions League, η χρονιά θεωρείται χαμένη για τον Ολυμπιακό και χρειάζεται να υπάρξει σχεδιασμός της ομάδας για την επόμενη σεζόν.

Ίσως η περίοδος που ακολουθεί να είναι η κρισιμότερη, αφού οι Πειραιώτες έχουν βρεθεί μία φορά (το 2004) σε ανάλογη θέση και κατάφεραν να ξεπεράσουν χωρίς προβλήματα την κρίση και να κατακτήσουν πέντε σερί πρωταθλήματα. Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην ΠΑΕ με τη συμμετοχή των Γιάννη Χρυσικόπουλου, Σωκράτη Κόκκαλη τζούνιορ, Δημήτρη Θεοδωρίδη, χωρίς τον Σωκράτη Κόκκαλη που δεν πήγε στα γραφεία.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού φέρεται να έχει ήδη κάποια πράγματα στο μυαλό του για την επόμενη μέρα και ετοιμάζεται να πάρει κάποιες αποφάσεις όσον αφορά το ρόστερ (που έχει ελλείψεις) και την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να επιστρέψει ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και να αναλάβει κάποιο πόστο στην ομάδα, ενώ ακούστηκε και το όνομα του Βασίλη Γκαγκάτση.

Στον πάγκο της ομάδας θα κάθονται μέχρι το τέλος της σεζόν ο Μπάντοβιτς και ο Νινιάδης. Οι «ερυθρόλευκοι» εκτιμάται ότι θα κινηθούν το καλοκαίρι για έναν ξένο προπονητή και από χθες το βράδυ ακούγονται διάφορα σενάρια για επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος εργάζεται στη Βιγιαρεάλ, όμως η καρέκλα του «τρίζει» και κανείς δεν ξέρει αν θα απολυθεί ή θα φύγει, και αν οι Πειραιώτες θα εξετάσουν τη συγκεκριμένη περίπτωση. Άλλωστε, ο κόσμος του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ φώναζε το όνομα του Βαλβέρδε και ίσως η συγκεκριμένη επιλογή να ικανοποιούσε τους οπαδούς. Όσο για τον Βάλτερ Νοβελίνο, που ισχυρίστηκε πως έχει επαφές με τον Ολυμπιακό, κάτι τέτοιο διαψεύδεται από τους Πειραιώτες.

* Μέχρι την τελευταία στιγμή θα το παλέψει η πλευρά του Καστίγιο να επιστρέψει ο παίκτης στον Ολυμπιακό, αλλά όσο φτάνουμε κοντά στη λήξη της μεταγραφικής περιόδου αυτό το ενδεχόμενο μοιάζει απίθανο. Ο μάνατζερ του Μεξικανού υποσχέθηκε ότι σήμερα θα έρθει το νέο χαρτί, που θα αναφέρει ότι ο αδερφός του μπορεί να αγωνιστεί στους Πειραιώτες με τη μορφή δανεισμού για ενάμιση έτος.

* Αν και η ΑΕΚ ξεκαθάρισε στον Σκόκο ότι δεν τον πουλάει στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ο Αργεντινός δεν σκοπεύει να καταθέσει τα όπλα και θα προσπαθήσει να μεταπείσει τους παράγοντες της «Ένωσης» με… αποκαλύψεις! Πάντως, η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει τονίσει ότι δεν θα προχωρήσει σε άλλη μεταγραφή την περίοδο του Ιανουαρίου.

* Ο Λούα Λούα θα απουσιάσει από τον αγώνα με τον Πανιώνιο, αφού δέχθηκε μια κλοτσιά χαμηλά στο πόδι στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο Μπάντοβιτς αναμένεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό με κάποιες αλλαγές. Στη διάθεση του Σέρβου τεχνικού επιστρέφει ο Μήτρογλου, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Ντιόγο στην ενδεκάδα. Επίσης, ο Ντάτολο θα ξεκινήσει ως βασικός και αν όλα πάνε καλά, ο Ντουντού θα αγωνιστεί στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν ο Ντάρμπισαϊρ, ο Λεντέσμα και ο Ζεβλάκοφ.

ΠΑΟ: Συνεχίζει ο Νιόπλιας!

Το στοίχημα της παραμονής στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού φαίνεται ότι κερδίζει ο Νίκος Νιόπλιας. Όταν στις αρχές Δεκεμβρίου ο Έλληνας προπονητής είχε κληθεί να αναλάβει το «τριφύλλι» είχε γίνει γνωστό ότι οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους μέχρι το καλοκαίρι και αν πάνε όλα καλά, τότε θα συζητούν εκ νέου το συγκεκριμένο θέμα.

Μέχρι στιγμής τα δείγματα γραφής του 45χρονου τεχνικού στον Παναθηναϊκού κρίνονται ικανοποιητικά, αφού η ομάδα βρίσκεται με 8 βαθμούς περισσότερους από τον δεύτερο στο πρωτάθλημα και βγάζει μια εικόνα υγείας στο γήπεδο. Ο κ. Νιόπλιας με τον Κριστόφ Βαζέχα στο πλευρό του έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προέδρου της ΠΑΕ και αν πάνε όλα καλά στα επόμενα δύο-τρία παιχνίδια, που είναι κρίσιμα γα την εξέλιξη του πρωταθλήματος, τότε θα κληθούν για την επέκταση των συμβολαίων τους.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση του νταμπλ αποτελεί προτεραιότητα για τους «πράσινους», οι οποίοι είναι προσηλωμένοι στο συγκεκριμένο στόχο. Εφόσον ο Παναθηναϊκός κατακτήσει το πρωτάθλημα, τότε θα προκριθεί απευθείας στους ομίλους του Champions League και θα εξασφαλίσει έσοδα 20 εκατ. ευρώ για την επόμενη σεζόν.

Να σημειωθεί ότι η παρουσία των Νιόπλια-Βαζέχα έχει αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια, κάτι που αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

«Όχι» για Βύντρα

Αρνητικά απάντησε ο Παναθηναϊκός σε κάποια ιταλική ομάδα, η οποία ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του Λουκά Βύντρα. Αρχικά, η πρόταση των Ιταλών αφορούσε δανεισμό του διεθνούς μπακ (με οψιόν αγοράς) και στη συνέχεια κινήθηκε να τον αγοράσει τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο 29χρονος παίκτης βρίσκεται σε καλή κατάσταση και αποδίδει εξαιρετικά ως δεξιός μπακ, περιορίζοντας στο ελάχιστο τα λάθη του. Η αρνητική απάντηση του «τριφυλλιού» στην ιταλική ομάδα δείχνει ότι τον εμπιστεύεται ο Νίκος Νιόπλιας και γενικότερα η ομάδα.

Όσον αφορά την υπόθεση της απόκτησης ενός στόπερ, οι πιθανότητες ο Παναθηναϊκός να πάρει κάποιον παίκτη τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου είναι ελάχιστες. Οι «πράσινοι» έχουν τονίσει ότι τους ενδιαφέρει μόνο η περίπτωση του «Κάτα» Ντίας και μόνο αν η Χετάφε αποφασίσει να τον παραχωρήσει ως δανεικό θα αποκτηθεί. Οσον αφορά τον Φερνάντο Μέιρα, η άρνηση του Πορτογάλου να φύγει από τη Ζενίτ δεν δίνει ελπίδες. Όλα δείχνουν ότι η μεταγραφή του κεντρικού αμυντικού θα γίνει το καλοκαίρι, με τον Ντίας να παραμένει ψηλά στη σχετική λίστα του «τριφυλλιού».

* Το «παρών» στα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου θα δώσει άνθρωπος της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, ο γαλλικός Τύπος ανέφερε ότι το στέλεχος των «τρικολόρ» και συνεργάτης του Ρεϊμόν Ντομενέκ, Αλέν Μπογκοσιάν, θα έρθει τόσο στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ όσο και στο παιχνίδι με τη Ρόμα στο ΟΑΚΑ για το Europa League στις 18 Φεβρουαρίου για να παρακολουθήσει αγωνιζόμενο τον Τζιμπρίλ Σισέ.

* Οι «πράσινοι» σήμερα έχουν ρεπό και αύριο θα προπονηθούν στις 11 π.μ.

* Την Πέμπτη η προπόνηση θα ξεκινήσει στις 15:00 και στις 18:00 η ομάδα θα κόψει στην Παιανία την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

* Ο Σιμάο Μάτε Ζούνιορ θα βρίσκεται σήμερα στην Ελλάδα (αναχώρησε από τη Μοζαμβίκη κι έρχεται μέσω Αυστρίας) και θα πάει στην Παιανία για προπόνηση.

* Ο Σωτήρης Νίνης δύσκολα θα προλάβει και το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το τράβηγμα στον δικέφαλο ταλαιπωρεί τον νεαρό μεσοεπιθετικό και στο τέλος της εβδομάδας θα δοκιμάσει να μπει στις προπονήσεις, αλλά είναι αμφίβολος για το ματς.

ΑΕΚ: Κλείνει το deal

Μετά από μία γεμάτη ημέρα στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο εν δυνάμει πρόεδρος της ομάδας, Σταύρος Αδαμίδης, επιστρέφει στο Λονδίνο την Τρίτη για τις τελικές επαφές της ρύθμισης του ομολογιακού δανείου με τη Morgan Stanley. Εκτιμάται πως οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας θα διευθετηθούν ως την Τετάρτη και η «Ένωση» θα βγάλει από πάνω της έναν οικονομικό βραχνά.

Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της ομάδας. Ο Σταύρος Αδαμίδης θα πλαισιωθεί στο νέο σχήμα από τους Κωνσταντίνο Καπετανάκη, Χάρη Κοσμάτο, Γιάννη Στραγάλη και Δημήτρη Καψή, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί το πόστο του καθενός. Οι τέσσερις συνεργάτες του εν δυνάμει προέδρου θα βοηθήσουν με τις τεχνοκρατικές τους γνώσεις ενώ ένας ή δύο εξ αυτών θα επενδύσουν και κάποια χρήματα σε μετοχές. Ανοικτό παραμένει πάντα το ενδεχόμενο προσθήκης κι άλλων προσώπων στο διοικητικό ή επενδυτικό σχήμα, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν και με ποια ιδιότητα θα παραμείνει ο Νίκος Θανόπουλος.

Η δέσμευση του Νάτσο

Το αίτημα του Νάτσο Σκόκο για μεταγραφή δεν έγινε δεκτό προς απογοήτευση του ιδίου και των μάνατζέρ του. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός καλείται να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα και ο ίδιος έχει δεσμευτεί πως στο διάστημα που θα ανήκει στην ΑΕΚ θα είναι σωστός επαγγελματίας και θα δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Το ζήτημά του θα επανεξεταστεί το καλοκαίρι, όταν είτε θα γίνει προσπάθεια ανανέωσης του συμβολαίου του (λήγει τον Ιούνιο του 2011) είτε θα πωληθεί σε ομάδα του εξωτερικού.

Το δις εξαμαρτείν

Με πρόστιμο αναμένεται να τιμωρηθεί ο Παναγιώτης Ταχτσίδης για την καθυστερημένη κατά περίπου δύο ώρες προσέλευσή του στην προπόνηση της Δευτέρας. Ο 19χρονος μέσος είχε αργήσει για περίπου μισή ώρα και στην απογευματινή προπόνηση του περασμένου Σαββάτου, γι’αυτό και κλήθηκε σε απολογία. Ο νεαρός άσος έχει συμφωνήσει ήδη με την Τζένοα για να ενταχθεί στο δυναμικό της το ερχόμενο καλοκαίρι και η ΑΕΚ δεν θα έλεγε «όχι» σε ενδεχόμενη πρόταση των Ιταλών να τον δώσει τώρα, βάζοντας και κάποια χρήματα στα ταμεία της προτού ο παίκτης φύγει ως ελεύθερος.

Στο μεταξύ, ο μάνατζερ του Ίλιε Ιορντάκε, Φλορίν Μανέα, έρχεται στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του παίκτη στη Ραπίντ Βουκουρεστίου. «Το θέμα είναι τυπικό», τόνισε στη «SportDay», ενώ πρόσθεσε πως «… θέλουν και τον Ενσαλίβα δανεικό για έξι μήνες καλύπτοντας ένα μέρος του συμβολαίου του». Οι Παυλής και Ρίκκα έχουν εκφράσει την επιθυμία να παραμείνουν και να παλέψουν για μία θέση στην ομάδα, ενώ δανεικός θα δοθεί ο Γιαχάγια. Στον Χουανφράν θα γίνει πρόταση λύσης συμβολαίου, την οποία όμως δύσκολα θα δεχτεί, ενώ παρότι προτάθηκε στον Μπιάνκι Άρσε να επιστρέψει στη Σαν Λορέντζο, η ομάδα της Αργεντινής δεν φαίνεται να τον θέλει πίσω και πιθανότατα θα παραμείνει ως το καλοκαίρι.

Βολιδοσκόπηση σε Ταυλαρίδη

Διερευνητική κρούση στον Στάθη Ταυλαρίδη έκανε η ΑΕΚ μέσω μάνατζερ, αλλά παρότι ο 30χρονος αμυντικός έχει ρίξει το κασέ του (κάτω από 500.000 ευρώ ετησίως) θεωρείται απίθανο να έρθει τώρα στην «Ένωση». Ο άσος της Σεντ Ετιέν θα μείνει ελεύθερος πιθανότατα το καλοκαίρι, όταν και ενδέχεται να απασχολήσει ξανά την «Ένωση».

* Παρατηρήσεις στους παίκτες του για την αμυντική λειτουργία στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα έκανε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Οι «κιτρινόμαυροι» μετά την πρωινή προπόνηση της Δευτέρας πήραν ρεπό και επιστρέφουν στις προπονήσεις το μεσημέρι της Τετάρτης για να αρχίσουν προετοιμασία εν όψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Επιστρέφουν οι Αραούχο και Γιάχιτς που εξέτισαν τις τιμωρίες τους, ο Ζεράλντο που αποθεραπεύτηκε και πιθανότατα ο Σκόκο. Αντίθετα εκτός παραμένει ο Νέμεθ.

ΠΑΟ: Την Τετάρτη τα εισιτήρια με ΑΕΚ

Την Τετάρτη (27/1) τίθενται στη διάθεση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού τα εισιτήρια για το ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 20η αγωνιστική. Αυτά τιμώνται από 15 έως 60 ευρώ και οι διοικούντες των «πρασίνων» θεωρούν δεδομένο πως θα γίνει ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα του φετινού πρωταθλήματος.

Λεπτομέρειες για τα σημεία πώλησης και τη διάθεση των εισιτηρίων φιλοξενούνται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES