10 Δεκ 2009

Πρόεδρε, αφού (τον) ήξερες για δεν (τον) ρώταγες

Ο παράγοντας και ο προπονητής κρίνονται από τα αποτελέσματα. Βάζοντας κάτω τις κούπες κάθε σχετική αμφιβολία πάει περίπατο. Πιο πετυχημένος παράγοντας στον σύγχρονο ελληνικό αθλητισμό είναι ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Μαζεύει εγχώρια και ευρωπαϊκά τρόπαια το ένα μετά το άλλο. Φέρνει στον Παναθηναϊκό τους κατά τεκμήριο καλύτερους παίκτες κι έχει στον πάγκο χρόνια τώρα, τον καλύτερο προπονητή.

Στα τόσα χρόνια της παραγοντικής του καριέρας δεν παραπονέθηκε κανένας για πρόβλημα στις πληρωμές ούτε προπονητής άφησε υπονοούμενα για παρεμβάσεις στο έργο του.

Αυτός πάνω-κάτω είναι ο Παύλος Γιαννακόπουλος. «Αντιτουριστικός» πρόεδρος χωρίς προνομιακές σχέσεις με τον Τύπο και μόνο ψεγάδι τον τρόπο, που ο γιός του, Δημήτρης χειρίζεται την ιδιόκτητη εφημερίδα του.

Και ενώ είναι γνωστό πως για χατήρι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ο Παύλος δεν αφήνει να διογκωθεί όσο θα μπορούσε η οικογενειακή περιουσία, το περασμένο καλοκαίρι είπε «ναι» κι έβγαλε από το ταμείο μερικά εκατομμύρια και για την ΠΑΕ.

Ναι, ανομολόγητος πόθος του είναι να γίνει ιδιοκτήτης και της ΠΑΕ. Ναι, ηδονίζεται όταν του το ζητούν ρυθμικά χιλιάδες οπαδοί…

Ναι, όλα αυτά συνιστούν λόγους για τους οποίους του αξίζει τουλάχιστον μια ενημέρωση για τις σοβαρές αποφάσεις που προτίθεται να πάρει η διοίκηση της ΠΑΕ.

Επειδή τα έμαθε από τις εφημερίδες, ενώ το προηγούμενο βράδυ ήταν με τον κ.Πατέρα, έγινε ο Παύλος θηρίο ανήμερο.

Σίγουρα οι γνώσεις του περί το άθλημα δεν πείθουν ότι μπορεί να χαράξει γραμμή για τόσο σοβαρά θέματα όπως η απομάκρυνση προπονητή και επιλογή του αντικαταστάτη. Σίγουρα η διοίκηση υπό τον κ.Πατέρα έχει εξουσιοδότηση να παίρνει τέτοιες αποφάσεις.


Ωστόσο, όταν πρόκειται για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τουλάχιστον η έγκαιρη ενημέρωση συνιστά κάτι παραπάνω από τυπική υποχρέωση.

Αποχώρησε από την προπόνηση ο Μπερνς

Όπως όλα δείχνουν ο Νέιθαν Μπερνς δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα του ΑΟ Κέρκυρα στο κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής με τον Εθνικό. Στο δίτερμα που έγινε σήμερα, ο 21χρονος μεσοεπιθετικός αισθάνθηκε ξανά ενοχλήσεις στον δικέφαλο, εκεί δηλαδή όπου είχε πρόβλημα από την προηγούμενη εβδομάδα, κι έτσι αποχώρησε από την προπόνηση. Ο νεαρός Αυστραλός δεν είναι ακόμη έτοιμος και πιθανότατα δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Μπάμπη Τεννέ για το κυριακάτικο ματς.

Η σημερινή προπόνηση της ομάδας ήταν απογευματινή και πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας. Ο Θανάσης Τσίγκας γυμνάστηκε χωρίς πρόβλημα (ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο στομάχι), ενώ το κανονικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Γιώργος Παρασκευαϊδης, ο οποίος πάντως είναι αμφίβολος για την Κυριακή.

Για αύριο Παρασκευή η προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 15:00, στις βοηθητικές εγκαταστάσεις της ομάδας, στα Γαζάτικα.

ΟΣΦΠ: Τη γλιτώνει!


Η υποδειγματική συμπεριφορά των οπαδών του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Άρσεναλ φαίνεται πως γλίτωσε την ελληνική ομάδα από τα …χειρότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερυθρόλευκοι πιθανότατα γλιτώνουν την τιμωρία της έδρας και αναμένεται να τους επιβληθεί ένα βαρύ πρόστιμο.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, τότε, οι Πειραιώτες θα δώσουν τον εντός έδρας αγώνα τους στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ κανονικά στο γήπεδο Καραϊσκάκη με την υποστήριξη των οπαδών τους.

Ο Ολυμπιακός κινδύνευε με τιμωρία της έδρας λόγω των όσων έγιναν στο παιχνίδι με την Αλκμααρ στην Ολλανδία. Δηλαδή, όταν μερίδα οπαδών επιχείρησε να εισβάλει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός άνδρα ασφαλείας.

«Καρφιά» Μπάγεβιτς

Σαφώς προβληματισμένος από την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ, την οποία χαρακτήρισε ως τη δυσκολότερη που έχει βιώσει ποτέ στη μακρά του θητεία στην ομάδα, παρουσιάστηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο. Ο 62χρονος προπονητής, ανήμερα των γενεθλίων του, τόνισε την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση στα προβλήματα της ομάδας, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη διοίκηση.

«Εγώ μιλώ μόνο με τον Βασίλη Δημητριάδη, με κανέναν άλλο. Ο Βασίλης μιλά με τον κύριο Θανόπουλο για αυτά τα πράγματα που πρέπει να ξέρουμε», τόνισε, ενώ ερωτηθείς αν έχει επικοινωνία με τον Νίκο Νοτιά, απάντησε: «Όχι, δεν έχω επαφή με κανέναν». Παράλληλα, αποκάλυψε πως η πλειονότητα των μεταγραφών που έγιναν δεν ήταν δικής του επιλογής. «Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Δεν μας χρειάζεται να βγαίνουμε να λέμε τι έγινε λάθος και πώς έγινε. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο, ούτε να κλαίμε ούτε να κατηγορούμε. Κάναμε αυτές τις μεταγραφές που μπορούσαμε εκείνη τη στιγμή. Ο καθένας μπορεί να κρίνει αν οι παίκτες μπορούν να μας βοηθήσουν», είπε, ενώ κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Νίκου Θανόπουλου ότι οι παίκτες που αποκτήθηκαν ήταν εισηγήσεις του προπονητή κι αν όχι οι πρώτες επιλογές, κάποιες εναλλακτικές λύσεις, τόνισε φανερά εκνευρισμένος: «Ήταν τρίτες επιλογές δικές του, όχι πάντως δικές μου. Δικές μου επιλογές ήταν μόνο μία-δύο, ο Γιάχιτς. Να μην πω τώρα… Αφήστε, εκνευρίζομαι. Αν είπε αυτά τα πράγματα ο κύριος Θανόπουλος, θα του πω εγώ»!

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν αποποιήθηκε τις ευθύνες του για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, τονίζοντας όμως με νόημα πως θα πρέπει κι άλλοι (εννοώντας προφανώς τη διοίκηση) να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Οι ευθύνες ανήκουν πρώτα στον προπονητή και μετά σε όλους τους άλλους. Δεν ξεφεύγω ποτέ από τις ευθύνες μου, ούτε ψάχνω δικαιολογίες. Ό,τι μπορεί να έχω περάσει όλη την εβδομάδα είναι δικά μου και των παικτών. Ευθύνες πρέπει να αναλάβουν και οι άλλοι. Το πρόβλημα δεν αρχίζει από μένα και δεν θέλω να το αποδώσουν στους παίκτες και σε μένα».

Ο τεχνικός της «Ένωσης» τόνισε την ανάγκη να βρεθεί μια λύση στα προβλήματα της ομάδας, εδώ και τώρα. «Αν αναλάβει την ομάδα ο κύριος Κοζώνης, υπάρχουν σχέδια, υπάρχει πρόγραμμα, αλλά περιμένουμε. Εγώ περιμένω να τελειώσει το θέμα για να είναι η ΑΕΚ εκεί που πρέπει. Δεν ξέρω αν θα πάρει την ΑΕΚ ο κύριος Κοζώνης ή κάποιος άλλος. Όλα όσα συμβαίνουν είναι σε βάρος μας. Όχι σε βάρος του Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά της ΑΕΚ και το πληρώνουμε όλοι. Υγεία να έχουμε όλοι και ελπίζω όλα τα άλλα να μπουν σε μια τάξη που θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι».

Μάλιστα, παρότι ο ίδιος έχει βιώσει πολύ δύσκολες στιγμές στη διάρκεια της θητείας του στην ΑΕΚ, τόνισε πως αυτή είναι η δυσκολότερη. «Είναι η πιο δύσκολη στιγμή, γιατί δεν είχα ποτέ τόσα μαζεμένα προβλήματα όπως τώρα. Προβλήματα που δεν μπορούμε να τα λύσουμε. Κάποτε δεν είχαμε λεφτά, αλλά δεν πέρασε από το μυαλό κανενός να κάνει κάτι. Τώρα έχουν αλλάξει πολλά, έχουμε πολλούς ξένους. Εγώ είμαι μαζί τους, δεν τους κατηγορώ. Είναι μια κατάσταση που αφήνει σημάδια στην ομάδα και την απόδοσή της. Ο κόσμος της ΑΕΚ θα κρίνει την κατάσταση. Δεν μπορώ να συζητώ για αυτό το θέμα, δεν έχω ασχοληθεί με αυτά που συζητιούνται και γνωρίζω αυτά που πρέπει να γνωρίζω σαν προπονητής. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου σαν προπονητής σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και δεν το λέω σαν δικαιολογία. Ακούμε πολλά και διάφορα, πιστεύω να βρεθεί λύση σύντομα. Πώς θα αρχίσει και πώς θα τελειώσει αυτή η ιστορία δεν το ξέρει κανένας».

Όσο για το ενδεχόμενο να απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία αν αυτό αποτελέσει επιλογή της νέας διοίκησης, είπε: «Τι να κάνουμε; Η διοίκηση και ο πρόεδρος είναι υπεύθυνοι σε αυτά τα θέματα».

Τέλος, για το στόχο της ΑΕΚ στο υπόλοιπο της σεζόν, δεδομένου ότι έχει μείνει εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος, ενώ αποκλείστηκε από το Κύπελλο και το Europa League, τόνισε: «Έχουμε στόχο να τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα και να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε».

Πρόστιμο στην ΑΕΚ

Με πρόστιμο 500 ευρώ τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή της ΕΟΠΕ το ΤΑΑ ΑΕΚ για τα υβριστικά συνθήματα των «κιτρινόμαυρων» οπαδών στο ματς της περασμένης Δευτέρας κόντρα στον Πανελλήνιο στην Κυψέλη, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ των ανδρών.

Έτσι, η «Ένωση» γλίτωσε μια πιθανή ποινή τιμωρίας της έδρας της.

ΠΑΟ: Ανακοίνωσε Ιορδανίδη


Την πρόσληψη του Μιχάλη Ιορδανίδη ως δεύτερου βοηθού προπονητή ανακοίνωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο κ.Ιορδανίδης ήταν συνεργάτης του Νίκου Νιόπλια και στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελπίδων.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει την πρόσληψη του κ. Μιχάλη Ιορδανίδη ως δεύτερου βοηθού προπονητή».

Στην Παιανία κοιμήθηκαν Νιόπλιας, Ιορδανίδης και Αλεξούδης

Στην 
Παιανία κοιμήθηκαν Νιόπλιας, Ιορδανίδης και ΑλεξούδηςΑποφασισμένα να δουλέψουν σκληρά για να πετύχουν στο δύσκολο έργο που ανέλαβαν είναι τα μέλη του νέου τεχνικού επιτελείου του Παναθηναϊκού.

Άπαντες μέχρι αργά το βράδυ της πρώτης τους ημέρας στην Παιανία έμειναν και συζητούσαν για θέματα που αφορούσαν την ομάδα του Τριφυλλιού.

Όμως, δεν έμειναν εκεί. Ο Νίκος Νιόπλιας, ο Μιχάλης Ιορδανίδης και ο Βασίλης Αλεξούδης δεν γύρισαν σπίτι του, αλλά κοιμήθηκαν στους ξενώνες της Παιανίας. Στόχος τους ήταν να μην αφήσουν ούτε λεπτό να πάει χαμένο και να μπορέσουν να προετοιμάσουν και την σημερινή προπόνηση των παικτών του Τριφυλλιού.

Όλοι τους γνωρίζουν ότι ο αγώνας με τον Ηρακλή στον Καυτανζόγλειο είναι εξαιρετικά σημαντικός για την ομάδα και έχουν ριχτεί με τα μούτρα στη δουλειά προκειμένου ο Παναθηναϊκός να παρουσιαστεί όσο γίνεται καλύτερος και να φθάσει σε μία ακόμα νίκη.

Γκαλέτι:Μέχρι στιγμής έπαιξε ρόλο η υπομονή που κάναμε

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι δήλωσε: "Έχουμε κάνει σπουδαία παιχνίδια. Ήμασταν πάρα πολυ καλοί κυρίως εν Champions League:Γκαλέτι:Μέχρι στιγμής έπαιξε ρόλο η υπομονή που κάναμετός έδρας. Η Άρσεναλ μπορεί να ήρθε με τους μικρούς της, αλλά αυτοί είναι πολύ καλοί κι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι.


Πιστεύω πως μέχρι στιγμής έπαιξε ρόλο η υπομονή που κάναμε. Εμείς κοιτούσαμε να εκμεταλλευτούμε τους παίκτες που είχαμε ψηλά. Σήμερα κοιτάξαμε να κλειστούμε πίσω και να παίξουμε καλή άμυνα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητα των επιθετικών"
Για να προσθέσει αναφερόμενος στην επικείμενη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας: "Δεν ξέρω αν θα γίνουν μεταγραφές. Αυτό που θέλουμε είναι να επιστρέψουν όλοι οι τραυματίες, διότι από την αρχή της χρονιάς χάσαμε πολλούς παίκτες. Όταν επιστρέψουν όλοι, θα είμαστε πολύ δυνατοί.

Κόκκαλης:Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο και τον προπονητή

Κόκκαλης: "Ήταν μία πάρα πολύ καλή πρόκριση σήμερα. Αυτό που λένε για την Άρσεναλ πως παίζ Champions League:Κόκκαλης:Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο και τον προπονητήει με την 2η ομάδα, εμάς μας το λένε εδώ και καιρό. Και εμείς παίζουμε με δεύτερη ομάδα λόγω ελλείψεων όπως και η Άρσεναλ.


Βάλαμε ένα γκολ και κερδίσαμε. Ελπίζω να έχουμε μια καλή κλήρωση αλλά από εδώ και πέρα όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο και τον προπονητή μας και κακώς του κάνουν κριτική γιατί έδωσε άλλη νοοτροπία στην ομάδα και στους παίχτες. Μερικοί παίζουν πολλά παιχνίδια και άλλοι παίζουν σε άλλες θέσεις, όπως ο Λεονάρντο που έβαλε και γκολ σήμερα".
Για τις μεταγραφές είπε: "Πιστεύω ότι θα γίνουν".

Champions League: Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του Champions League.
Champions League:Σταντάρ Λιέγης - Άλκμααρ 1-1

Η Ίντερ επικράτησε της Ρούμπιν Καζάν με 2-0 και μαζί με την Μπαρτσελόνα που πέρασε με 2-1 από το Κίεβο απέναντι στη Ντιναμό προκρίθηκαν από τον έκτο όμιλο. Νικήτρια στον τελικό με 3-1 η Ουνιρέα με τη Στουτγκάρδη, ακολούθησε τη Σεβίλλη στην επόμενη φάση. Πρώτη η Φιορεντίνα στον πέμπτο όμιλο με νίκη 2-1 στο «Άνφιλντ» επί της Λίβερπουλ, δεύτερη η Λιόν.
Παρακολουθήστε τι έγινε στον πέμπτο, τον έκτο, τον έβδομο όμιλο και στην αναμέτρηση Σταντάρ Λιέγης-Άλκμααρ.



Ε’ Όμιλος
Λίβερπουλ-Φιορεντίνα 1-2
(43’ Μπεναγιούν-63’ Γιόργκενσεν, 90+1 Τζιλαρντίνο)
Λιόν-Ντέμπρετσεν 4-0
(25’ Γκομί, 44’ Μπάστος, 59’ Πιάνιτς, 76’ Σισόκο)
Βαθμολογία
1. Φιορεντίνα 15
2. Λιόν 13
3. Λίβερπουλ 7
4. Ντέμπρετσεν 0
Στ’ Όμιλος
Ίντερ-Ρούμπιν Καζάν 2-0
(31’ Ετό, 64’ Μπαλοτέλι)
Ντιναμό Κιέβου-Μπαρτσελόνα 1-2
(2’ Μιλέφσκι-33’ Τσάβι, 86’ Μέσι)
Βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 11
2. Ίντερ 9
3. Ρούμπιν Καζάν 6
4. Ντιναμό Κιέβου 5
Ζ’ Όμιλος
Στουτγκάρδη-Ουνιρέα Ουρζιτσένι 3-1
(5’ Μάρικα, 8’ Τρες, 11’ Πογκρέμπνιακ-46’ Σεμέδο)
Σεβίλλη-Ρέιντζερς 1-0
(8’ πεν. Κανουτέ)
Βαθμολογία
1. Σεβίλλη 13
2. Στουτγκάρδη 9
3. Ουνιρέα Ουρζιτσένι 8
4. Ρέιντζερς 2 (4-12)
Η’ Όμιλος
Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-0
(47’ Λεονάρντο)
Σταντάρ Λιέγης-Άλκμααρ 1-1
(90+ Μπολάτ-42’ Λενς)
Βαθμολογία
1. Άρσεναλ 13
2. Ολυμπιακός 10
3. Σταντάρ Λιέγης 5
4. Άλκμααρ 4

ΠΑΟΚ: Ανανέωσε ο Βιεϊρίνια!

Τη φανέλα του ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2013 θα φοράει ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, όπως ανακοίνωσε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. Στο συμβόλαιο του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού έχει οριστεί ρήτρα 15.000.000 ευρώ και υπάρχει αύξηση στις αποδοχές του. Ο 23χρονος παίκτης τη φετινή σεζόν μετρά 13 εμφανίσεις με τη φανέλα του «Δικεφάλου», έχοντας πετύχει 5 γκολ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την επέκταση του συμβολαίου και της συνεργασίας της με τον Adelino Andre Freitas Vieirinha έως το καλοκαίρι του 2013».

Κοντά σε συμφωνία με Κριστιάνο

Πολύ κοντά στην πραγματοποίηση της πρώτης του μεταγραφής ενόψει της περιόδου του Ιανουάριου βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» φαίνεται ότι βρίσκεται μια… ανάσα από την απόκτηση του Κριστιάνο Μοράες ντε Ολιβέιρα, ο οποίος ανήκει στην Πάκος Φερέιρα. Το συμβόλαιο του 26χρονου μεσοεπιθετικού λήγει το καλοκαίρι, αλλά δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με την πορτογαλική ομάδα.

Για τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή είχε ενδιαφερθεί, σύμφωνα με τον Τύπο στην Πορτογαλία, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η αποχώρησή του από την Πάκος Φερέιρα είχε προδιαγραφεί στις αρχές της εβδομάδας, όταν δεν πήγε στην προπόνηση και η διοίκηση του έδωσε το ελεύθερο να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο Κριστιάνο φαίνεται ότι θα υπογράψει συμβόλαιο 2,5 ετών έναντι του ποσού των 150.000 ευρώ. Τη συγκεκριμένη υπόθεση ανέλαβε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος είχε πάει πριν από λίγες ημέρες στην Πορτογαλία και έπεισε τον ποδοσφαιριστή αλλά και τον εκπρόσωπό του, που συνεργάζεται με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια.


Χριστοβασίλης: «Όλο το βάρος στους παίκτες»

Στους ποδοσφαιριστές πέφτει από εδώ και στο εξής το βάρος, μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παράσχου από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, Γιώργος Χριστοβασίλης, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Super FM 104.3».

«Αυτή τη στιγμή το βάρος πέφτει στους ποδοσφαιριστές. Ο προπονητής έφυγε, τώρα θα πρέπει να αποδείξουν ότι μόνο αυτοί δεν έφταιγαν. Πάνω απ΄ όλα, όμως, πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Παράσχο. Ο άνθρωπος έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Δεν πιστεύω ότι η ευθύνη είναι μόνο στον προπονητή. Ίσως και αυτός να έχει κάνει λάθη, αλλά από εκεί και πέρα ένα μεγάλο λάθος έχουν και οι ποδοσφαιριστές αλλά και εμείς ως διοίκηση», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Σχετικά με τον άνθρωπο που πρόκειται να αναλάβει τον πάγκο των Ηπειρωτών, πρόσθεσε ότι «ήδη έχουμε αναθέσει την ομάδα στον κ. Γεωργούλη και το συντομότερο δυνατό θα φέρουμε έναν προπονητή αντάξιο της ομάδας μας. Θέλουμε έναν προπονητή που να έχει όραμα, όρεξη και να είναι νέος και φιλόδοξος».

Όσον αφορά τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΠΑΣ το τελευταίο διάστημα, τόνισε: «Η ομάδα άρχισε πολύ καλά, η απόδοση ήταν πολύ καλή, στην πορεία κάποια στραβά αποτελέσματα μάς έφεραν λίγο πίσω και η ψυχολογία των παικτών έπεσε», ενώ για τις μεταγραφές της ομάδας είπε: «Τον Ιανουάριο θα γίνουν κάποιες «εκκαθαρίσεις» και θα αποχωρήσουν τουλάχιστον πέντε παίκτες».

ΒΟΛΙΔΑ ΜΕΣΗΣ : ΜΗΠΩΣ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ;;;

Τα τελευταία χρόνια η ευχάριστη έκπληξη στο ποδόσφαιρο του νησιού μας λέγεται ΒΟΛΙΔΑ ΜΕΣΗΣ (ΓΑΡΟΥΝΑ). Θαυμάσια αγωνιστική παρουσία στη Δ’ Εθνική, κατάκτηση του κυπέλλου ερασιτεχνών (μοναδική ομάδα στη ΒΔ Ελλάδα), δικό της γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα, σωστό και υγιές διοικητικό συμβούλιο, δείχνουν μια ομάδα έτοιμη να κάνει την υπέρβαση και να ανέβη σε επαγγελματική κατηγορία , με κάποιες βέβαια προυποθέσεις.
Αυτό θα έχει πολλά θετικά και σχεδόν κανένα αρνητικό. Κατ’ αρχάς θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν καλύτερα οι κερκυραίοι ποδοσφαιριστές που πραγματικά αξίζουν ( ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ, ΠΕΛΑΗΣ, ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ και φυσικά πολλοί άλλοι ). Επίσης δε θα ξενιτεύονται κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές – αξίες ( ΡΩΣΣΗΣ, ΚΟΝΙΣΠΟΛΙΑΤΗΣ, ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ, και τόσοι άλλοι…). Οι καλοί κερκυραίοι ποδοσφαιριστές θα μένουν...

...στο νησί και φυσικά όσοι πραγματικά αξίζουν θα προωθούνται στη μεγάλη μας ομάδα (ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ). Θυμάστε την περσυνή ομάδα ΝΕΩΝ του ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ;; Αλήθεια αυτά τα παιδιά (όσα αξίζουν βέβαια), δεν θα μπορούσαν να παίξουν Γ’ Εθνική;; Πολύ άνετα σας πληροφορώ….
Αυτό εξυπακούεται ότι θα σημαίνει και την συννενόηση των παραγόντων στον πιο πάνω στόχο. Δεν μπορώ να διαννοηθώ ότι όλη η Ελλάδα βγάζει ποδοσφαιριστές και η Κέρκυρα όχι. Δεν είναι δυνατόν, δε γίνεται αυτό. Κάτι άλλο συμβαίνει και κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο ποσοστό της ευθύνης το έχουν οι κατά καιρούς παράγοντες οι οποίοι ποτέ δεν έκαναν ένα σωστό προγραμματισμό προς αυτή την κατεύθυνση.
Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις καλών κερκυραίων ποδοσφαιριστών που ‘χάθηκαν’ επειδή μέσα σε μια νύχτα πίστεψαν ότι έγιναν ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ και ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ !!! Όμως κι εδώ πιο πολύ έφταιξαν οι κοντινοί τους άνθρωποι που δεν τους έδειξαν το σωστό δρόμο όταν πήραν τα μυαλά τους αέρα….
Είναι τώρα λοιπόν η χρυσή ευκαιρία με τη ΒΟΛΙΔΑ να αναβαθμιστεί και να αναδειχτεί το ποδόσφαιρο της Κέρκυρας. Μια παρόμοια ευκαιρία είχαμε πριν 22 χρόνια (1987) με τον ΟΛΥΜΠΟ και τη χάσαμε. Ας μη τη χάσουμε και τώρα……

ΠΑΟ: Το ενωτικό μήνυμα του Πατέρα!

Τέλος στον «εμφύλιο» στον Παναθηναϊκό θέλει να βάλει ο Νικόλας Πατέρας, στέλνοντας ενωτικό μήνυμα μέσω της «SportDay». Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» θέλει να επέλθει ηρεμία τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν, ώστε η ομάδα να συνεχίσει απερίσπαστη την προσπάθεια για να πάρει το πρωτάθλημα.

«Τέρμα τα λόγια. Πλέον από εδώ και πέρα όλοι μας πρέπει να αποδείξουμε ότι βάζουμε τον Παναθηναϊκό πάνω από τους εαυτούς μας. Η ομάδα θέλει ηρεμία και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε σε αυτό. Τα λόγια μόνο καλό δεν κάνουν», ανέφερε ο κ. Πατέρας.

Η κατάσταση άρχισε να μυρίζει... μπαρούτι το βράδυ της Δευτέρας, όταν έπειτα από σχετική ερώτηση που του έγινε στην εκδήλωση του Ερασιτέχνη, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Παύλος Γιαννακόπουλος, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της ομάδας. Η απάντηση του Νικόλα Πατέρα ήρθε στον ίδιο χώρο, τονίζοντας πως «σε ό,τι αποφασίσουν οι μέτοχοι για το καλό του Παναθηναϊκού εγώ είμαι υπέρ».

Ο κ. Γιαννακόπουλος ενοχλήθηκε από την κίνηση του κ. Πατέρα να αντικαταστήσει τον Χενκ Τεν Κάτε με τον Νίκο Νιόπλια και τον Κριστόφ Βαζέχα, επειδή δεν ήρθε στη θέση του Ολλανδού ένας προπονητής εγνωσμένης αξίας και διότι δεν ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, αλλά το έμαθε από το ραδιόφωνο. Και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν είδε με καλό μάτι το γεγονός ότι ενημερώθηκε από τον Τύπο για την απόλυση του Τεν Κάτε, αλλά έκανε απλώς ένα τηλέφωνο στον κ. Πατέρα για να μάθει τις λεπτομέρειες της απόφασης και αυτό ήταν όλο.

Οσον αφορά τον Ανδρέα Βγενόπουλο, συντάσσεται με τις αποφάσεις του κ. Πατέρα και χθες μάλιστα τάχθηκε υπέρ του στις βολές που δέχθηκε από τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Οσον αφορά τη Γ.Σ. που έχει προγραμματιστεί για την άλλη εβδομάδα, θα έχει τυπικό χαρακτήρα και λογικά δεν θα συναντηθούν οι μέτοχοι.

Έπιασε δουλειά…

Σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός έχει την ποιότητα να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο Νίκος Νιόπλιας, κατά τη χθεσινή του ομιλία στους παίκτες της ομάδας.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι ξανά στον Παναθηναϊκό. Έχω περάσει από τη θέση σας και γνωρίζω τι σημαίνει να είσαι σε αυτή την ομάδα. Σαν γνωρίζω όλους και έχω δει όλα τα παιχνίδια σας. Θα μιλήσω με όλους σας τις επόμενες 2-3 μέρες μέχρι το ματς με τον Ηρακλή. Είναι δύσκολο παιχνίδι και δεν έχουμε πολύ καιρό να συνεργαστούμε μαζί», ανέφερε αρχικά ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού» και πρόσθεσε:

«Χρειαζόμαστε ένα καλό ξεκίνημα, για αυτό πρέπει να κερδίσουμε αυτό το ματς. Πρέπει να μείνουμε κοντά στην πρώτη θέση και να ανέβουμε στην κορυφή. Πιστεύω πολύ στην ποιότητα της ομάδας. Έχει πλούσιο ρόστερ ο Παναθηναϊκός και μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, αρκεί να δείξετε την αξία σας. Θα προσπαθήσω να βγάλει η ομάδα το καλό της πρόσωπο».

Όσον αφορά τα πλάνα του πρώην προπονητή της Εθνικής Ελπίδων για το σαββατιάτικο παιχνίδι στην έδρα του Ηρακλή, στη χθεσινή προπόνηση φάνηκε ότι θα αλλάξει το σύστημα της ομάδας σε 4-3-3. Επίσης φαίνεται πως έχει την πρόθεση να επαναφέρει τον Μπιέρσμιρ στην άμυνα, αρχής γεννωμένης από τον αγώνα κόντρα στον «Γηραιό». Παράλληλα, οι δύο παίκτες που θα «στηρίζουν» τον Σισέ θα παίζουν κοντά του.

Ο Νιόπλιας, σύμφωνα με όσα έδειξε στο χθεσινό πρόγραμμα, θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Σεϊταρίδη, Βύντρα, Μπιέρσμιρ και Σπυρόπουλο. Στην τριάδα των χαφ θα παίξουν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα κόφτης και οι Καραγκούνης, Κατσουράνης μπροστά από τον Βραζιλιάνο. Δεξί εξτρέμ θα είναι ο Νίνης, αριστερό ο Ρουκάβινα και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Σισέ.

Εκτός θα μείνουν ο Σαριέγκι, ο Σαλπιγγίδης και ο Λέτο είναι αμφίβολος για το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη (αν και αυτό θα φανεί στη σημερινή -17:00- προπόνηση).

Από τις εγκαταστάσεις της Παιανίας πέρασε και ο άμεσος συνεργάτης του Νίκου Νιόπλια στην Εθνική Ελπίδων, Μιχάλης Ιορδανίδης, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα αναλάβει κάποιο πόστο στο νέο τεχνικό τιμ.

* Γιουβέντους, Ουνιρέα, Βόλφσμπουργκ και Μαρσέιγ είναι οι πρώτοι υποψήφιοι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού ενόψει της κλήρωσης της φάσης των «32» του Europa League. Οι άλλες τέσσερις ομάδες θα προκύψουν από τους ομίλους της νέας διοργάνωσης της UEFA.

ΟΣΦΠ: Χρυσή πρόκριση!

Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού μετά τη νίκη επί της Άρσεναλ και την πρόκριση στους «16» του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» πιστοποιούν πλέον ότι οι εποχές που η ομάδα ήταν φτωχός συγγενής της διοργάνωσης έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και σταδιακά καθιερώνονται στο θεσμό. Η παρουσία τους στη φάση των νοκ άουτ αγώνων για δεύτερη φορά μέσα στην τελευταία τριετία είναι η καλύτερη απόδειξη. Και το γεγονός ότι η πρόκριση ήρθε φέτος κόντρα στα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία της ομάδας.

Πλέον, οι πρωταθλητές περιμένουν την κλήρωση της επόμενης Παρασκευής στη Νιόν για να μάθουν ποια εκ των Μπορντό, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Φιορεντίνα, Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη θα αντιμετωπίσουν στους «16». Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των «16» θα γίνουν 16-17 και 23-24 Φεβρουαρίου (με τον Ολυμπιακό να είναι γηπεδούχος στο πρώτο ματς), ενώ οι επαναληπτικοί 9-10 και 16-17 Μαρτίου.

«Χρυσάφι» στα ταμεία

Τεράστια οικονομικά οφέλη έχει για τον Ολυμπιακό η πρόκριση στους «16» του Champions League. Μόνο η χθεσινή βραδιά αποφέρει 3,8 εκατ. ευρώ (3 εκατ. ευρώ ως πριμ πρόκρισης και 800.000 ευρώ για τη νίκη), αυξάνοντας τα έσοδα της ομάδας από την παρουσία της στη διοργάνωση σε πάνω από 22 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται έσοδα από εισιτήρια. Κι αυτό γιατί συνυπολογίζονται τα 2,1 εκατ. ευρώ από το πριμ συμμετοχής στα play-offs (ή προκριματικά), τα 3,8 εκατ. ευρώ ως πριμ πρόκρισης στους ομίλους, τα 3,3 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή στους έξι αγώνες, τα 2,4 εκατ. ευρώ από τις τρεις νίκες, καθώς και οι 400.000 ευρώ από την ισοπαλία με την Άλκμααρ. Σε αυτά προστίθενται και τα έσοδα από τα τηλεοπτικά (το λεγόμενο μάρκετ πουλ) που θα ξεπεράσουν τα 7 εκατ. ευρώ μετά τη μη παρουσία άλλης ελληνικής ομάδας στους ομίλους. Κι όλα αυτά δίχως να υπολογιστεί τι θα κάνει ο Ολυμπιακός στους «16».

Ολοταχώς για… δεύτερο γκρουπ

Η πρόκριση του Ολυμπιακού αποτελεί «επένδυση» για την ευρωπαϊκή του παρουσία στο εγγύς μέλλον. Οι «ερυθρόλευκοι» συγκέντρωσαν χθες 7.000 βαθμούς (4.000 το μπόνους πρόκρισης και 3.000 η νίκη) και σκαρφάλωσαν από την 39η στην 28η θέση της βαθμολογίας συλλόγων της Ευρώπης την τελευταία πενταετία με 54.739 βαθμούς. Αυτή η συγκομιδή αποτελεί μια καλή υποθήκη για να είναι οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας για το επόμενο Champions League (αρκεί φυσικά να είναι παρόντες στους ομίλους). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός έχει μέχρι στιγμής τη 15η καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή από τις 270 ομάδες που συμμετείχαν φέτος στα Κύπελλα Ευρώπης.

Έρχονται μεταγραφές

Δεδομένη είναι η ενίσχυση του Ολυμπιακού στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης, αλλά και ο Ζίκο μετά το ματς με την Άρσεναλ. Ο Βραζιλιάνος προπονητής τόνισε πως η ομάδα έχει ανάγκη τεσσάρων προσθηκών, δύο επιθετικών, ενός αριστερού χαφ κι ενός επιτελικού μέσου, ωστόσο το πιθανότερο είναι να μην γίνουν πάνω από δύο κινήσεις. Αυτές θα αφορούν πιθανότατα τις θέσεις του αριστερού χαφ και του «δεκαριού», ενώ μάλλον δεν θα υπάρξει μεταγραφή φορ. Κι αυτό γιατί τόσο ο Ντιόγο όσο και ο Ματ Ντάρμπισαϊρ επιστρέφουν στη δράση και ο Κώστας Μήτρογλου δεν θα αποτελεί πλέον τη μοναδική λύση για τη γραμμή κρούσης. Οι αποφάσεις θα παρθούν την Παρασκευή στη συνάντηση που θα γίνει ανάμεσα στον Σωκράτη Κόκκαλη, τον Γιάννη Χρυσικόπουλο και τον Ζίκο.

Κίνδυνος τιμωρίας

Μπορεί η συμπεριφορά των οπαδών του Ολυμπιακού στο ματς με την Άρσεναλ να ήταν υποδειγματική, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» είναι πολύ πιθανό να πληρώσουν για πρότερες αμαρτίες. Οι Πειραιώτες απολογούνται σήμερα (10/12) στην UEFA για τα όσα έγιναν στον αγώνα με την Άλκμααρ στην Ολλανδία, όταν μερίδα οπαδών επιχείρησε να εισβάλει χωρίς εισιτήρια στο γήπεδο και χτύπησαν έναν άνδρα ασφαλείας. Ο κίνδυνος να τιμωρηθεί η έδρα της ομάδας με μία αγωνιστική είναι ορατός, ωστόσο στον Ολυμπιακό ελπίζουν πως μετά την πρόκριση στους «16» του Champions League η UEFA θα δείξει-για τελευταία φορά-επιείκεια και θα επιβάλει πρόστιμο. Άλλωστε, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν επιθυμεί να διεξάγονται χωρίς φιλάθλους οι νοκ άουτ αγώνες του Champions League.

Η Ευρώπη μπορεί να περιμένει

Ο ενθουσιασμός για την πρόκριση στους «16» του Champions League είναι μεγάλος, αλλά όλοι στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πως μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου πρέπει να προσγειωθούν στην ελληνική πραγματικότητα και τις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα. Την Κυριακή οι πρωτοπόροι υποδέχονται τον ουραγό Πανθρακικό (16:45, ΝΕΤ) και θέλουν να δώσουν συνέχεια στο σερί των επιτυχιών. Ο Ζίκο δεν θα έχει στη διάθεσή του κάποιον από τους τραυματίες (Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Λεντέσμα, Ντιόγο, Ντάρμπισαϊρ, Στολτίδης), αλλά είναι βέβαιο πως ο Ζαϊρί θα αγωνιστεί.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Πάντος: «Πολύ μεγάλη επιτυχία»

Μπράβο: «Κάναμε καλά τη δουλειά μας»

Ζίκο: «Έχουμε συμφωνήσει με τον πρόεδρο για ενίσχυση»
`
Μαρέσκα: «Μακριά από Σεβίλλη»

Γκαλέτι: «Προκριθήκαμε χάρη στην έδρα μας»

Κόκκαλης: «Συγχαρητήρια σε παίκτες, προπονητή και κόσμο»

Λεονάρντο: «Το καλύτερο δώρο…»

Βενγκέρ: «Περήφανος για τους παίκτες μου»

ΑΕΚ: Αναμονή και… υπομονή

Από αναβολή σε αναβολή πηγαίνει η υπογραφή του προσυμφώνου ανάμεσα στον Νίκο Νοτιά και τον Χαράλαμπο Κοζώνη για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε για περίπου μία ώρα με τους οπαδούς που συνεχίζουν την κατάληψη στα γραφεία της ομάδας τούς διαβεβαίωσε πως μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν μπει οι υπογραφές. Χαρακτήρισε σοβαρό άνθρωπο, που αγαπά την ΑΕΚ τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, ωστόσο είναι πασιφανές από όσα είπε πως δεν έχει ακόμη ικανοποιηθεί από τις εγγυήσεις που του έχουν παρουσιαστεί για τις οικονομικές δυνατότητές του, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Οι οπαδοί της «Ένωσης» δεν ικανοποιήθηκαν από όσα τους είπε ο μεγαλομέτοχος χαρακτηρίζοντας ανεπαρκείς τις εξηγήσεις του και αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη στα γραφεία της Γράμμου, ωσότου υπάρξει λύση που θα τους ικανοποιεί και θα εξασφαλίζει το μέλλον της αγαπημένης τους ομάδας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Νίκου Νοτιά πως «… μιλάμε μόνο με τον Κοζώνη και αισιοδοξώ πως μέχρι τη Δευτέρα θα έχει υπογραφεί το προσύμφωνο», οι φήμες πληθαίνουν πως ήδη έχει βάλει σε εφαρμογή ένα άλλο σχέδιο δράσης. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα παραμείνει και την Πέμπτη στο Λονδίνο, με την επίσημη ενημέρωση να αναφέρει πως ο λόγος δεν σχετίζεται με την ΑΕΚ, ωστόσο τα σενάρια που πληθαίνουν κάνουν λόγο για το αντίθετο. Ένα εξ αυτών αναφέρει πως ο Νίκος Νοτιάς έχει συνάντηση με δύο επιχειρηματίες που εδρεύουν στο Λονδίνο και ενδιαφέρονται να γίνουν «συμπαίκτες» των βασικών μετόχων σε ένα σχήμα στο οποίο θα συμμετέχουν ακόμη οι Πέτρος Παππάς και Πόλυς Χατζηιωάννου. Δεν αποκλείεται αυτό το σχέδιο να πάρει σάρκα και οστά ακόμη και αν υπογραφεί το προσύμφωνο με τον Χαράλαμπο Κοζώνη. Ένα άλλο σενάριο αναφέρει πως ο Νίκος Νοτιάς συζητά με εκπροσώπους της Morgan Stanley, η οποία έχει λόγο στη μεταβίβαση, καθώς οι μετοχές είναι υποθηκευμένες.

Εξόφληση σε… δόσεις

Ένα ακόμη ποσοστό (της τάξεως του 20%) των δόσεων των συμβολαίων που τους οφείλονται θα καταβληθεί στους παίκτες της ΑΕΚ ως τις 20 Δεκεμβρίου, όπως ενημέρωσε ο Βασίλης Δημητριάδης το ποδοσφαιρικό τμήμα. Παράλληλα, ο Νίκος Θανόπουλος φέρεται να έχει διαβεβαιώσει τους πιστωτές της ομάδας πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθούν χρήματα. Αυτή η υπόσχεση πιθανότατα συνδέεται με το γεγονός πως τις επόμενες ημέρες η ΠΑΕ θα εισπράξει χρήματα από τα τηλεοπτικά.

Εκτός και ο Καφές

Μετά τους Σκόκο και Νέμεθ, ένας ακόμη παίκτης της ΑΕΚ τέθηκε νοκ άουτ από την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ (19:00). Ο λόγος για τον Παντελή Καφέ, που ακόμη αισθάνεται κάποιες ζαλάδες από το τροχαίο ατύχημα και τη διάσειση που του απέφερε την περασμένη Παρασκευή. Ο Σεμπαστιάν Σάχα ξεπερνά την κάκωση στον έσω πλάγιο και θα επιχειρήσει να προπονηθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή, ενώ διαθέσιμος αναμένεται να είναι ο Γιάχιτς, που έχει ξεπεράσει τη θλάση. Η προπόνηση είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που σήμερα (10/12) γιορτάζει τα 61α γενέθλιά του, αναμένεται να αποκαλύψει τα πρώτα πλάνα του για το προσεχές παιχνίδι.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES