14 Οκτ 2009

Ελλάδα-Λουξεμβούργο 2-1 (τελικό)

Παρουσιάζοντας κακό θέαμα με λιγοστές αναλαμπές η Εθνική επικράτησε του Λουξεμβούργου 2-1 στο ΟΑΚΑ και θα διεκδικήσει μέσω μπαράζ την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ, αφού Ελβετία και Ισραήλ έμειναν στο 0-0. Ο Τοροσίδης στο 30’ και ο Γκέκας στο 33’ με κεφαλιές τα γκολ, μείωσαν με αυτογκόλ του Αβρ. Παπαδόπουλου στο 89’ οι φιλοξενούμενοι. Αναγκαία η βελτίωση εν όψει των τελικών του Νοεμβρίου. Ουκρανία, Βοσνία, Ιρλανδία και πιθανότατα Σλοβενία οι υποψήφιοι αντίπαλοι, τη Δευτέρα η κλήρωση.

Το φιλμ του αγώνα:

90+4 Λήξη του αγώνα.

92' Κίτρινη κάρτα στον Μουτς για σκληρό φάουλ στον Νίνη.

90' ΓΚΟΛ για το Λουξεμβούργο. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος σε μία ακίνδυνη σέντρα από τα δεξιά στην προσπάθειά του να κόψει πλασάρει τον Σηφάκη για το 2-1.

89' Κεφαλιά του Γκέκα, αποκρούει ο Ζουμπέρ.

86' Κίτρινη κάρτα στον Μαρτίνο για φάουλ στον Πλιάτσικα.

83' Τρίτη αλλαγή και για την Ελλάδα. Ο Νίνης στη θέση του Βύντρα.

80' Τρίτη αλλαγή για το Λουξεμβούργο. Ο Μαρτίνο στη θέση του Κίντσιγκερ.

76' Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική. Ο Σαλπιγγίδης βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, ξεπερνά και τον Ζουμπέρ αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση χτυπά στο δοκάρι.

73' Δεύτερη αλλαγή για το Λουξεμβούργο. Στη θέση του Κίτενγκε ο Πούποβατς.

71' Ακυρώνεται ορθώς γκολ του Μόρα ως οφσάιντ.

69' Μακρινό σουτ του Καραγκούνη, ο Ζουμπέρ μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

58' Κίτρινη κάρτα στον Πλιάτσικα.

57' Αποβολή για το Λουξεμβούργο. Ο Παγιάλ δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Σαλπιγγίδη.

48' Σουτ του Παγιάλ από μακριά, η μπάλα περνά άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Σηφάκης.

46' Έναρξη δευτέρου μέρους. Ο Πλιάτσικας περνά στη θέση του Φωτάκη. Αλλαγή και για το Λουξεμβούργο, στη θέση του Γένις ο Λεβέκ.

45+1' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

44' Αναγκαστική αλλαγή για την Εθνική. Ο Κυργιάκος αποχωρεί με τραυματισμό και τη θέση του παίρνει ο Βαγγέλης Μόρας.

33' ΓΚΟΟΟΛ! Δεύτερο γκολ για την Εθνική. Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, ο Φάνης Γκέκας με κεφαλιά κάνει το 2-0 και φτάνει τα 10 γκολ στα προκριματικά, κάτι που τον καθιστά πρώτο σκόρερ στην ευρωπαϊκή ζώνη.

30' ΓΚΟΟΟΛ! Ο Καραγκούνης εκτελεί το κόρνερ και ο Τοροσίδης με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ζουμπέρ για το 1-0.

29' Ο Τοροσίδης κάνει σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα περνά πολύ άουτ.

25' Καλή στιγμή για το Λουξεμβούργο. Σουτ του Κίτενγκε από αριστερά, ο Σηφάκης αποκρούει σε κόρνερ.

20' Καλή στιγμή για την Εθνική. Αριστερό σουτ του Φωτάκη λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα περνά άουτ.

16' Κίτρινη κάρτα για τον Παγιάλ, μετά από σκληρό μαρκάρισμα στον Καραγκούνη.

14' Πρώτος καλός συνδυασμός της Εθνικής, με τον Σαλπιγγίδη να πατά στον Βύντρα, αλλά ο Γκέκας δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στη σέντρα που έγινε από δεξιά.

10' Αδυνατεί η Εθνική ομάδα να κρατήσει και να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα απέναντι στο Λουξεμβούργο, που έχει παραταχθεί με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς.

4' Σουτ του Μπέτμερ από μακριά, δεν ανησυχεί καθόλου ο Σηφάκης, καθώς η μπάλα περνά άουτ.

1' Έναρξη της αναμέτρησης. Στη σέντρα το Λουξεμβούργο.

* Λιγοστός ο κόσμος στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, περίπου 6-7 χιλιάδες φίλαθλοι στο γήπεδο.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Σηφάκης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κυργιάκος, Αβρ. Παπαδόπουλος, Φωτάκης, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας.

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Κατσουράνης, Νίνης, Μόρας, Πλιάτσικας, Μάντζιος (εκτός αποστολής Τζόρβας, Παπασταθόπουλος)

Λουξεμβούργο: Ζουμπέρ, Κίντσινγκερ, Παγιάλ, Χόφμαν, Μπλεζ, Πέτερς, Στράσερ, Μπέτμερ, Κίτενγκε, Γένις, Μουτς.

Τάμα στον… Άγιο Μαραντόνα!

Ολοένα και αυξάνεται η κοσμοσυρροή στην εκκλησία του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο ναός λατρείας του «Ντιεγκίτο» δημιουργήθηκε το 1998 και αυτή τη στιγμή μετράει πάνω από 100.000 "πιστούς" ανά τον πλανήτη.

Ο προπονητής της εθνικής Αργεντινής αντιμετωπίζει τη σκληρή κριτική του Τύπου λόγω των επιλογών του, που έχουν φέρει την «μπιανκοσελέστε» στη δυσμενή θέση να διεκδικεί την πρόκρισή της κόντρα στην Ουρουγουάη στο τελευταίο παιχνίδι των Προκριματικών για το Μουντιάλ του 2010 στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Ωστόσο, απόψε(14/10) στο πλευρό του θα έχει τη συμπαράσταση των θερμών και «πιστών» υποστηρικτών του που καθημερινά προσεύχονται για αυτόν. Που αλλού; Στον τόπο λατρείας του.

Μώραλης: «Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία»

Δεν έχει επέλθει ακόμα συμφωνία ανάμεσα στον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, όσον αφορά την αγορά του 50% της Καραϊσκάκης ΑΕ και του 10% της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον Κύπριο επιχειρηματία, όπως δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Καμία οριστική συμφωνία. Όταν αυτό γίνει, θα υπάρξει ανακοίνωση», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας του πειραϊκού συλλόγου. «Δεν ασχολούμαστε από τώρα», το σχόλιό του για τις μεταγραφές.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο κ. Μώραλης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

- Για το θέμα της αγοράς ποσοστού της «Καραϊσκάκης ΑΕ» και της επικείμενης συμμετοχής του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο μετοχικό σχήμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Εδώ και περίπου δύο μήνες υπάρχει μια συζήτηση μεταξύ του Σωκράτη Κόκκαλη και του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για να μπει ο δεύτερος μέτοχος στην «Καραϊσκάκης Α.Ε.» και το αν επιθυμεί και σε ποιο βαθμό να εμπλακεί στην ΠΑΕ. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν στη δημοσιότητα τι συζητούν οι δύο άνδρες. Και τα δύο θέματα παραμένουν ανοιχτά, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες. Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, κ. Γιάννης Χρυσικόπουλος, ξενάγησε χθες στις εγκαταστάσεις του Ρέντη κάποιους συνεργάτες του κ. Λαυρεντιάδη και όλα αυτά δείχνουν ότι δεν έχει τελειώσει τίποτε. Είναι λογικό και σαφές να θέλουν να γνωρίζουν τα πάντα για την «Καραϊσκάκης Α.Ε.» και την ΠΑΕ. Κατά τη γνώμη μου, αυτά τα πράγματα δεν θα έπρεπε να απασχολούν καθημερινά τον Τύπο.

Οι φίλαθλοι ενδιαφέρονται για άλλα πράγματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό. Όταν έχουμε την οποιαδήποτε τελική εξέλιξη, είναι βέβαιο ότι είτε μέσω ανακοίνωσης, είτε μέσω κάποιας συνέντευξης Τύπου, θα δοθούν τα στοιχεία που ενδιαφέρουν. Γνωρίζουμε ότι ο κ. Λαυρεντιάδης θα μπει στην «Καραϊσκάκης Α.Ε.», αλλά αν το ποσοστό αυτό θα είναι 48 ή 49%, δεν νομίζω ότι αφορά τον κόσμο του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια επιθυμία του επιχειρηματία να εμπλακεί σε έναν βαθμό και με την ΠΑΕ. Είναι σε συζητήσεις με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Όταν αυτό οριστικοποιηθεί, θα δημοσιοποιηθεί.

Δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω και ούτε γνωρίζουμε κάτι παραπάνω από αυτά που συζητούν μεταξύ τους. Το χρονικό όριο για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ είναι μέχρι τον Δεκέμβριο. Μέχρι τότε, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει. Τα πάντα κινούνται. Υπάρχει μια καθημερινή εξέλιξη και δεν είναι δυνατόν να υπάρχει συνεχής ενημέρωση. Όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία, θα υπάρξουν ανακοινώσεις και σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου και σε ό,τι αφορά την «Καραϊσκάκης Α.Ε.
».

- Για τις πρώτες εντυπώσεις από την παρουσία του Ζίκο στον πάγκο του Ολυμπιακού:

«Οι εντυπώσεις που έχετε εσείς οι δημοσιογράφοι, άλλο τόσο και εμείς που έχουμε μεγαλύτερη επαφή μαζί του, είναι θετικές. Είναι μια μεγάλη προσωπικότητα ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής, ως ένα βαθμό, ένας ευγενής άνθρωπος, ανοιχτός και ακομπλεξάριστος.

Νομίζω ‘διάβασε’ την ομάδα και την είδε σωστά και μπήκε από την αρχή στο πετσί της. Κέρδισε τους παίκτες, κέρδισε τη διοίκηση και νομίζω ότι σιγά-σιγά κερδίζει και τους φιλάθλους, αλλά και εσάς τους δημοσιογράφους. Νομίζω ότι έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα και δεν υπάρχει κάτι που να μην μας αφήνει να πιστέψουμε ότι θα υπάρξει ανάλογη και καλύτερη συνέχεια
».

- Για τη μεταγραφολογία εν όψει Ιανουαρίου

«Πιο πολύ μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε το Σάββατο τον Αστέρα Τρίπολης και την Τρίτη τη Σταντάρ Λιέγης. Τον Δεκέμβριο ο κόσμος θα στρέψει το ενδιαφέρον του στο μεταγραφικό τοπίο. Αλλά, αν εμείς τον βάζουμε από τον μήνα Σεπτέμβριο σε μια λογική να ασχολείται με μεταγραφές, λογικό είναι να ασχολείται με ονόματα. Ειδικά, μάλιστα, που και εμείς σαν ΠΑΕ δεν είμαστε σε μια τέτοια λογική. Δεν γίνονται αυτή τη στιγμή συζητήσεις για μεταγραφές. Προσπαθούμε να κρατήσουμε χαμηλά τον πήχη και δεν θέλουμε να γράφονται ονόματα δεκάδων παικτών, που στοιχίζουν δεκάδες εκατομμύρια.

Ο προπονητής δουλεύει περίπου ένα μήνα την ομάδα, προσπαθεί να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη και αν χρειαστεί τον Δεκέμβριο να κάνουμε κάποιες κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας, θα το ψάξουμε και πιστεύω ότι θα το υλοποιήσουμε. Το βασικό ενδιαφέρον του κόσμου πρέπει να είναι να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο η ομάδα, να επιστρέψουν οι τραυματίες, να κερδίσουμε τα επόμενα δύο-τρία παιχνίδια, να περάσουμε στην κορυφή του πρωταθλήματος και στ
ους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

- Για τη χωρητικότητα του γηπέδου Καραϊσκάκη:

«Ειδικά στο παιχνίδι με τη Σταντάρ, θα γίνει πραγματική ‘μάχη’ για ένα εισιτήριο. Το Καραϊσκάκη για έξι αγώνες τον χρόνο είναι μικρό. Αν όμως τελειώνεις την χρονιά στο πρωτάθλημα με 25-26 χιλιάδες εισιτήρια μέσο όρο, αυτό είναι ιδανικό. Ωστόσο, στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, είναι μικρό, ακόμη κι αν η χωρητικότητα ήταν 50.000. Ακόμη και όταν παίζαμε στο ΟΑΚΑ, το γήπεδο γέμιζε και κάποιοι φίλαθλοι έμεναν απ’ έξω. Ωστόσο, εκείνο που έχει σημασία είναι να γεμίζει πάντα το γήπεδο ανεξάρτητα από το όνομα του αντιπάλου. Αν ο Ολυμπιακός τελείωνε με μέσο όρο 32.000 εισιτηρίων, τότε θα έλεγα ότι το γήπεδο είναι μικρό. Αλλά, σας ξεκαθαρίζω ότι ουδέποτε υπήρξε σκέψη επέκτασης του Καραϊσκάκη για αύξηση χωρητικότητας».

Δε θα συνεχιστεί η συνεργασία Williams – Toyota

Η αποδοτική συνεργασία της Williams με την Toyota, θα συνεχιστεί για ακόμη δυο Γκραν Πρι, δηλαδή μέχρι και το τέλος της σεζόν, όπως ανακοίνωσε η βρετανική ομάδα. Η Williams είχε συμβόλαιο με την Toyota, απο το 2007 μέχρι φέτος, ενώ έπειτα απο απαίτηση της τελευταίας και την άμεση συγκατάθεση της Toyota, η συνεργασία δεν θα ανανεωθεί για την επόμενη χρονιά. Ο πρόεδρος της Williams, Φράνκ Γουίλιαμς σε δηλώσεις του ευχαρίστησε και εξέφρασε την ικανοποιήσή του απο τη μεταξύ τους συνεργασία.

Σε δύσκολες στιγμές για την ομάδα μου, η Toyota στάθηκε κοντά μας και συμφώνησε να μας προμηθεύει με κινητήρες απο το 2007 μέχρι και το 2009. Η Toyota, ήταν ένας πολύ καλός συνεργάτης, που πάντα σεβόταν την ανεξαρτησία μας και μας παρήχε τα καλύτερα τεχνολογικά προϊόντα

Το ίδιο ικανοποιημένος απο τη συνεργασία ήταν και ο πρόεδρος της Toyota, τονίζοντας :

Είχαμε μια παραγωγική σχέση με τη Williams και πιστεύω οτι και οι δυο εταιρίες οφελήθηκαν απο αυτήν τη συνεργασία. Σεβόμαστε την επιθυμία της ομάδας να ψάξει άλλες ευκαιρίες και τους ευχόμαστε οτι καλύτερο για το μέλλον

Τα τελευταία χρόνια η Williams, έχει συνεργαστεί με τη BMW απο το 1999 μέχρι και το 2005, ενώ απο το 2007 μέχρι φέτος χρησιμοποιούσε κινητήρες της Toyota. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ποίος θα είναι ο επόμενος προνηθευτής της βρετανικής ομάδας.

ΑΕΚ: Δύσκολες ώρες για Σκόκο

Ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα δεν επέτρεψε στο Νάτσο Σκόκο να είναι παρών στην προπόνηση της ΑΕΚ την Τετάρτη. Ο Αργεντινός απουσίαζε με άδεια που εξασφάλισε από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Βασίλη Δημητριάδη. Συγκεκριμένα, η γιαγιά και η θεία του Αργεντινού μεσοεπιθετικού έπεσαν θύματα τροχαίου ατυχήματος.

Οι Ζεράλντο και Αλεξόπουλος συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα, με τρέξιμο και ασκήσεις στο γυμναστήριο. Αμφότεροι ανεβάζουν καθημερινά ρυθμούς προπόνησης και ο δεύτερος εκτιμάται πως στα τέλη Νοεμβρίου θα είναι σε θέση να προπονείται κανονικά. Στις προπονήσεις επέστρεψαν οι Μιχάλης Παυλής και Παναγιώτης Ταχτσίδης, που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική Ελπίδων, ενώ την Πέμπτη επανεντάσσονται και οι υπόλοιποι διεθνείς, Μάκος (Ανδρών), Μαϊστόροβιτς (Σουηδία), Γιάχιτς (Βοσνία) και Γκερέιρο (Πολωνία).

Ο Κρίστιαν Νέμεθ θα καθυστερήσει λίγες ημέρες ακόμη λόγω της συμμετοχής της Ουγγαρίας στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων, που θα γίνει την Παρασκευή. Ο Ράφικ Τζεμπούρ εξακολουθεί να απουσιάζει με άδεια.

Τίποτα άλλο εκτός της νίκης!

Μονόδρομο αποτελεί για την Εθνική Ελλάδας η νίκη απόψε (21:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Mega) με αντίπαλο το Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται στη δεύτερη θέση του 2ου ομίλου, έχοντας πίσω το Ισραήλ που καραδοκεί και περιμένει «γκέλα» της ομάδας του Ρεχάγκελ.

Τα σενάρια της πρόκρισης

Στην περίπτωση που η «γαλανόλευκη» νικήσει και η Ελβετία δεν χάσει από τους Ισραηλινούς, τότε η Ελλάδα θα συμμετάσχει στα μπαράζ του Μουντιάλ για να αγωνιστεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Αν οι διεθνείς πάρουν το «τρίποντο» και οι Ελβετοί χάσουν από το Ισραήλ, τότε η ομάδα θα αγωνιστεί απευθείας στα τελικά της διοργάνωσης. Ωστόσο, αν γίνει πραγματικότητα το χειρότερο σενάριο και η Ελλάδα «γκελάρει» κόντρα στο Λουξεμβούργο, τότε το Ισραήλ θα πάρει τη δεύτερη θέση καθώς έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από το αντιπροσωπευτικό ματς συγκρότημα.

Με πολλές αλλαγές…

Την πρόθεση να παρατάξει με πολλές αλλαγές την Εθνική Ελλάδος έχει ο Ότο Ρεχάγκελ για το αποψινό ματς. Το ξαφνικό πρόβλημα που προέκυψε με τον Γιάννη Αμανατίδη (σ.σ.: αισθάνθηκε ενοχλήσει στο γόνατο) αναγκάζει τον ομοσπονδιακό τεχνικό να προβεί σε ανακατατάξεις στην ενδεκάδα, με την οποία σκεφτόταν αρχικά να παρατάξει τη «γαλανόλευκη».

Ο επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα έπαιζε ως αριστερός εξτρέμ και τώρα τη θέση του θα πάρει ο Καραγκούνης και ο Τοροσίδης θα αγωνιστεί στο κέντρο της μεσαίας γραμμής (μαζί με τους Κατσουράνη και Πατσατζόγλου). Δεξιός εξτρέμ θα είναι ο Σαλπιγγίδης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Γκέκας.

Ο Ρεχάγκελ, με δεδομένο ότι απουσιάζει ο τιμωρημένος Σεϊταρίδης, θα τοποθετήσει στο δεξί άκρο της άμυνας τον Βύντρα και στα αριστερά τον Σπυρόπουλο. Στο κέντρο της άμυνας θα βρίσκονται ο Κυργιάκος και ο Α. Παπαδόπουλος, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους στο ματς με τη Λετονία.

Ο «Herr Otto» φαίνεται πως προτιμήσει τον Σηφάκη (αντί του Χαλκιά) για τη θέση κάτω από τα γκολπόστ. Δεν αποκλείεται ο Ρεχάγκελ να επιλέξει ως αριστερό μπακ τον Τοροσίδη (αντί του Σπυρόπουλου) και να παίξει ο Πλιάτσικας στα χαφ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τζόρβας, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Νίνης, Τζιόλης, Μάκος, Φωτάκης και Μάντζιος. Ο Ρεχάγκελ, εκτός του Αμανατίδη, δεν υπολογίζει τον Σεϊταρίδη και τον Σαμαρά που συμπλήρωσαν κάρτες και αναμένεται να επιστρέψουν στα παιχνίδια των μπαράζ.

Τρέξιμο και δίτερμα υπό βροχή

Σε ένα βαρύ τερέν εξαιτίας την βροχής που είχε προηγηθεί γυμνάστηκαν σήμερα, Τρίτη, οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Κέρκυρα.
 Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τρέξιμο ενώ στη συνέχεια όσοι δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας έπαιξαν οικογενειακό δίτερμα στο μισό γήπεδο 7 εναντίον 7 και εκείνοι που αγωνίστηκαν ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείες με ασκήσεις φυσικής κατάστασης.
Εξαίρεση αποτέλεσαν οι Ιωάννου, Βενέτης και Ρεπερνέ που δεν προπονήθηκαν καθόλου κυρίως για προληπτικούς λόγους.
Στα μισά μάλιστα της προπόνησης οι ουρανοί άνοιξαν και το πρόγραμμα συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε υπό καταρακτώδη βροχή.

ΠΑΟΚ: Σήμερα θα φανεί του Βιεϊρίνια

Την ανησυχία των ανθρώπων του ΠΑΟΚ προκάλεσαν οι ενοχλήσεις του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο γόνατο. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, που επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με τη εθνική ομάδα της πατρίδας του κάτω των 23 ετών, έκανε μια κίνηση και ένιωσε πόνο στο γόνατο.

Παρόλα αυτά, το ιατρικό επιτελείο του «Δικεφάλου» εμφανίζεται καθησυχαστικό για την κατάσταση του 23χρονου παίκτη, του οποίου το πρόβλημα θα επανεκτιμηθεί στη σημερινή προπόνηση. Ο Βιεϊρίνια δεν θέλει να απουσιάσει από το σαββατιάτικο (19:00, Novasports 1) παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα, αν και μέχρι χθες αισθανόταν ενοχλήσεις.

Από την πλευρά του, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και αποφασίστηκε, επειδή ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς (λόγω της βροχόπτωσης που είχε προηγηθεί) να κάνει ασκήσεις στο γυμναστήριο. Όσον αφορά τους Βίκτορ Βιτόλο και Λούσιο Φιλόμενο, οι δύο ποδοσφαιριστές ανεβάζουν ρυθμό στις προπονήσεις (παρότι ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα).

Μάλιστα, ο Ισπανός αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (στις 25/10) στο ΟΑΚΑ. Τέλος, ο Αμπουμπακάρι θα καθυστερήσει να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους, αφού συνεχίζει με ατομικό πρόγραμμα.

Από τις προπονήσεις απουσιάζουν οι διεθνείς με την Ελπίδων Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου και Κουτζαβασίλης, ο Μουσλίμοβιτς που βρίσκεται στην αποστολή της Βοσνίας, όπως και οι Κώστας Χαλκιάς, Γιώργος Φωτάκης που θα αγωνιστούν σήμερα με την Εθνική Ανδρών κόντρα στο Λουξεμβούργο.

ΠΑΟ: «Σειρήνες» για Νίνη, Λέτο

Οι Σωτήρης Νίνης και Σεμπάστιαν Λέτο βρίσκονται στο στόχαστρο ιταλικής ομάδας, όπως αποκαλύπτει η «SportDay» και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξει πρόταση. Τι γίνεται με Μάντζιο, Τζιόλη, Σιμάο, Δημούτσο. Συνεδριάζει την Παρασκευή Εταιρεία Ειδικού Σκοπού. Καμία ανησυχία για καθυστέρηση των έργων για το γήπεδο. «Θα βρεθεί η λύση», λένε στελέχη του δήμου.

Ιταλικά «μάτια» σε Νίνη, Λέτο

Πρόκειται για τα δυο μεγάλα ταλέντα του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για τους δυο πιο εξελίξιμους ποδοσφαιριστές, κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο. Ο λόγος για τους Νίνη και Λέτο, που βρίσκονται στο στόχαστρο ιταλικής ομάδας, όπως αποκαλύπτει η «SportDay». Σκάουτερ των Ιταλών έχουν παρακολουθήσει τους δυο παίκτες και δεν αποκλείεται να καταθέσουν πρόταση στο «τριφύλλι» για την αγορά τους. Στον Παναθηναϊκό, πάντως, δεν δείχνουν διατεθειμένοι να δώσουν δυο ποδοσφαιριστές στους οποίους στηρίζουν πολλά και για το παρόν, αλλά και για το μέλλον.

Σε ότι αφορά, τώρα, πωλήσεις παικτών που δεν υπολογίζονται, ο Μάντζιος θα κάνει, μάλλον, ότι δεν πρόλαβε το καλοκαίρι, δηλαδή θα μετακομίσει στην Κιέβο. Σκάουτερ της Κιέβο ήρθε να δει το ματς της Εθνικής το περασμένο Σάββατο και μίλησε με την πλευρά του παίκτη. Τον Δεκέμβριο αναμένεται να καταθέσει πρόταση στον Παναθηναϊκό. Οσο για τον Σιμάο, ήδη υπάρχει πρόταση από ομάδα του εξωτερικού, που «αγγίζει» τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος, για τον Τζιόλη έχει ενδιαφερθεί η Μπολόνια.

Καμία ανησυχία για το γήπεδο

Ενοχλημένοι ήταν στον Παναθηναϊκό, μετά το χθεσινό δημοσίευμα, που ουσιαστικά έφερνε τη ΓΗΠΕΛ και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη αντιμέτωπους με τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Χωρίς να υπάρχει κανένα θέμα με τη Marfin. Ενοχλημένος ήταν και ο Βαγγέλης Σαμαράς. Ανησυχία για καθυστέρηση δεν υπάρχει. Ξεκάθαρη, άλλωστε, ήταν και ανακοίνωση της ΓΗΠΕΛ χθες. «Θα βρεθεί λύση. Δεν πρόκειται να καθυστερήσει η έναρξη των έργων», έλεγαν άνθρωποι της ΠΑΕ και του δήμου.

Την Παρασκευή η Εταιρεία Ειδικού Σκοπού θα συνεδριάσει για να συζητήσει τα νέα δεδομένα και φυσικά τις συμβάσεις για τον ονοματοδοσία του γηπέδου.

ΟΣΦΠ: Θέλει τον Ζίκο η Φλαμένγκο!

Την επιθυμία ο Ζίκο να αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή στη Φλαμένγκο έχει ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομάδας, Μάρτσιο Μπράνκα, όπως αναφέρει ο Τύπος στη χώρα του καφέ. Ο ισχυρός άνδρας της «Φλα» θέλει τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού, προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών. Ο 56χρονος τεχνικός αποτελεί ίνδαλμα στη Φλαμένγκο, με την οποία μεγαλούργησε και κατέκτησε πολλούς τίτλους.

Παράλληλα, τα τουρκικά Μέσα υποστηρίζουν ότι ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» είναι μεταξύ των υποψηφίων για τον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας. Πιθανότατα το άκουσμα του ονόματος του Ζίκο έχει να κάνει με τη θητεία του στη Φενερμπαχτσέ.

Αν ο Ζίκο αποφασίσει να επιστρέψει στην πατρίδα του και την αγαπημένη του ομάδα (ή να πάει στην Τουρκία), τότε θα χρειαστεί να καταβάλει μια μικρή αποζημίωση για να αποχωρήσει. Παρόλα αυτά, ο Βραζιλιάνος δεν αναμένεται να αφήσει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, που ανέλαβε πριν από έναν μήνα…

Ξεχώρισε Γκέκα και Κυριάκο ο Ζίκο…

Στην εμφάνιση του Φάνη Γκέκα στο ματς Εθνικής Ελλάδος με τη Λετονία, αλλά και την παρουσία του Κυριάκου Παπαδόπουλου στον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο Ζίκο, με σχόλιο που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα. Στη συνέχεια, ο Βραζιλιάνος τεχνικός δήλωσε ικανοποιημένος από τη δουλειά που έκανε ο Μοράσι Σαντ' Ανα τις προηγούμενες ημέρες στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη.

«Παρακολούθησα μία μεγάλη νίκη της Ελλάδας, έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο ανασφάλειας, στο οποίο βρέθηκε να χάνει 2-1. Το περίεργο είναι ότι και τα δύο γκολ σημείωσε ο Βερπακόφσκις, ο οποίος παίζει στην Ελλάδα, στον Εργοτέλη, έναν από τους επόμενους αντιπάλους μας», αναφέρει αρχικά ο 56χρονος προπονητής.

Στη συνέχεια, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» προσθέτει: «Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα επέστρεψε με άλλο πνεύμα και έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση με πρωταγωνιστή τον Θεοφάνη Γκέκα, ο οποίος έβαλε τέσσερα γκολ. Αλλη μία λεπτομέρεια είναι ότι από τα επτά γκολ που σημειώθηκαν, τα έξι ήταν πολύ ωραία, δύο με ψαλιδάκι κι ένα με ψαράκι. Από τον Ολυμπιακό έπαιζε ο Τοροσίδης, που έδωσε την πάσα για το τρίτο γκολ. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ήταν τιμωρημένος. Αλλοι τρεις παίκτες μας έπαιξαν με την Ελπίδων, που νίκησε την Πορτογαλία 2-1, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να σημειώνει το νικητήριο γκολ. Είναι μόλις 17 ετών και θεωρείται από τις αποκαλύψεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με έχουν πληροφορήσει ότι είναι ο νεαρότερος παίκτης στο Champions League».

Καταλήγοντας, ο Ζίκο θέλησε να αναφερθεί στην προετοιμασία που έγινε τις προηγούμενες ημέρες υπό την επίβλεψη του Σαντ' Ανα: «Εκανε πολύ καλό στην ομάδα και στον Μοράσι η διακοπή του πρωταθλήματος, γιατί μπόρεσε να δουλέψει πολύ δυνατά. Κάναμε συνεχώς προπονήσεις στη φυσική κατάσταση. Αυτό το διάστημα μας βοήθησε πολύ για να τη βελτιώσουμε. Δεν ξέρω πότε θα δουλέψουμε με μπάλα, γιατί στο τέλος της εβδομάδας επιστρέφουμε στα παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα. Θεωρώ, όμως, ότι είμαστε καλά σ' αυτό το κομμάτι και ότι για τους παίκτες ήταν απαραίτητα αυτά που κάναμε για να αποκτήσουν ενέργεια».

* Στις εξέδρες του Ολυμπιακούς Σταδίου, προκειμένου να παρακολουθήσει το παιχνίδι Ελλάδα-Λετονία, θα βρεθεί απόψε ο Ζίκο.

* Εκτός του Ζίκο, στο Στάδιο της Καλογρέζας θα βρεθούν… κατάσκοποι, οι οποίοι θα «τσεκάρουν» τον Βασίλη Τοροσίδη. Συγκεκριμένα, άνθρωποι της Μαρσέιγ, της Μπάγερν και της Πόρτσμουθ θα κοιτάξουν τον διεθνή μπακ-χαφ του Ολυμπιακού, όπως και τον Α. Παπαδόπουλο που θα αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας.

* Στο γήπεδο του Περιστερίου θα βρεθεί την Κυριακή ο Ανδρέας Νινιάδης για να δει το παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Λεβαδειακό. Ο αρχισκάουτερ του Ολυμπιακού αναμένεται να έχει στραμμένη στον Ανδρέα Τάτο.

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 14/10/2009

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 14/10



ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ακόμα ένας τραυματισμός

Ακόμα ένας παίκτης ήρθε να προστεθεί στη λίστα των τραυματιών για των Πας Γιάννινα. Ο Εστεμπάν Μπουχάν υπέστη τράβηγμα στην προπόνηση και σήμερα θα γίνει γνωστό το χρονικό διάστημα που θα απουσιάσει.

Ο Βάντερσον Σκαρντοβέλι συνεχίζει να απέχει από τις προπονήσεις αφού δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα στο ισχίο που συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί. Είναι πιθανόν αν μέχρι αύριο ο αριστερός μπακ των Ηπειρωτών δεν καταφέρει να προπονηθεί να βρεθεί εκτός αποστολής στον αγώνα του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ατομικό πρόγραμμα συνεχίζει να ακολουθεί ο Σωτήρης Μπαλάφας και αναμένεται να είναι έτοιμος στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Ο Γιώργος Παράσχος δεν έχει πάρει ακόμα τις τελικές αποφάσεις για το σχήμα που θα χρησιμοποιήσει στον δύσκολο αγώνα της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο προσανατολίζεται στο να ενισχύσει ιδιαίτερα τη μεσαία γραμμή.

ΑΕΚ: Το παίρνει πάνω του ο Νοτιάς

«Ζεστό» χρήμα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», να ρίξει ο Νίκος Νοτιάς στην ΑΕΚ, αφού το επόμενο διάστημα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο οικονομικά για την ΠΑΕ. Στην «Ένωση» έχουν ήδη μεταθέσει για τον Νοέμβριο τις πληρωμές των οφειλομένων προς τους παίκτες και η εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση δεν σηκώνει περαιτέρω καθυστερήσεις.

Εδώ και περίπου έξι μήνες ο μεγαλομέτοχος των «κιτρινόμαυρων» δεν έχει κάνει κάποια σημαντική χρηματοδότηση, εκτός του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα. Ο κ. Νοτιάς περιμένει σύντομα να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ στα χέρια του και στη συνέχεια να εξετάσει τι μπορεί να κάνει για το καλό της ομάδας.

Ο επιχειρηματίας, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, εκτιμά ότι θα μπορέσει να βρει «συμπαίκτες», αλλά μέχρι τότε καλείται να σηκώσει μόνος το βάρος των ευθυνών.

Το φροντιστήριο του Μπάγεβιτς στον Μπλάνκο

Στα τελειώματα των φάσεων δούλεψε χθες ο Ισμαέλ Μπλάνκο, υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Μπάγεβιτς και του Λύσανδρου Γεωργαμλή. Ο προπονητής τις ΑΕΚ (για περίπου 45 λεπτά) εξηγούσε στον Αργεντινό επιθετικό, με διάφορες ασκήσεις, πώς πρέπει να κινείται μέσα στην περιοχή. Μάλιστα, ο 25χρονος στράικερ έκανε και άπειρες κεφαλιές, ενώ σε κάποιο σημείο του προγράμματος συμμετείχε ο Γεωργαμλής (που παρεμπόδιζε τις προσπάθειες του Μπλάνκο).

Ο Μπάγεβιτς έχει καταλάβει ότι η επιθετική δυστοκία του «Ζορό» έχει αντίκτυπο στην ομάδα, αφού εκείνος σκόραρε κατά βούληση τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός εμφανίζεται ικανοποιημένος από την προσπάθεια του Μπλάνκο και φέρεται να λέει στους συνεργάτες του:

«Δεν τον φοβάμαι. Είναι θέμα χρόνου να ξαναρχίσει να βάζει γκολ, όπως πέρυσι και πρόπερσι. Θα ανησυχούσα αν δεν είχε ευκαιρίες και αν δεν ήταν μέσα στις φάσεις. Αλλά ο Μπλάνκο και ευκαιρίες δημιουργεί και μέσα στις φάσεις που γίνονται είναι, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Όσον αφορά το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του Αργεντινού, ο μάνατζερ του παίκτη, Χουάν Μπέρος, αναμένεται να έρθει την Παρασκευή (μέχρι την Τετάρτη) στην Ελλάδα και θα συζητήσει με τον Νίκο Θανόπουλο το συγκεκριμένο θέμα. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο πρόεδρος της ΑΕΚ έχει προτείνει στον ατζέντη του συμβόλαιο μέχρι το 2013 (και 500.000 ευρώ συν 100. ευρώ μπόνους επίτευξης στόχων).

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES