5 Μαρ 2010

Σισέ: «Να αποδείξω ότι δεν είμαι νεκρός»!

Σισέ: «Να αποδείξω ότι δεν είμαι νεκρός»! Αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να αγωνιστεί στο Μουντιάλ 2010 με τη φανέλα της Γαλλίας δήλωσε ο Τζιμπρίλ Σισέ στο “Eurosport”. «Είμαι πεινασμένος. Θέλω να αποδείξω ότι δεν είμαι νεκρός», τόνισε ο φορ του Παναθηναϊκού, ο οποίος επέστρεψε μετά από δύο χρόνια περίπου στην εθνική του ομάδα στο διεθνές φιλικό με την Ισπανία (ήττα 2-0), στο οποίο πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και αποθεώθηκε από το γαλλικό κοινό.

«Η παρουσία μου στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ν. Αφρικής περνάει μέσα από τις εμφανίσεις μου με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, αλλά κυρίως στο Europa League. Αυτή η κλήση (σ.σ. με την Ισπανία) μου δίνει περισσότερη χαρά και αυτοπεποίθηση. Θα μπορούσα να είχα πάει και καλύτερα, αλλά τα πήγα καλά. Έδωσα το μάξιμουμ που είχα να προσφέρω. Η Ν. Αφρική είναι ακόμη μακριά. Προσπάθησα να φέρω λίγη φρεσκάδα, λίγη ταχύτητα. Αυτό είναι το στυλ μου, ξέρω τι μπορώ να προσφέρω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λιγκ.

ΠΑΟ: «Άλμα» στην παγκόσμια κατάταξη συλλόγων

ΠΑΟ: «Άλμα» στην παγκόσμια κατάταξη συλλόγωνΔεκαέξι θέσεις (από την 52η στην 36η) ανέβηκε ο Παναθηναϊκός στην κατάταξη συλλόγων της παγκόσμιας ομοσπονδίας ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου τον μήνα Φεβρουάριο, εξαργυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόκρισή του επί της Ρόμα στο Europa League. Αντίθετα με τους «πράσινους», ο Ολυμπιακός έπεσε μία θέση (από την 21 στην 22), παραμένοντας όμως η ελληνική ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς για τον περασμένο μήνα.

Σημαντική άνοδο είχε και η ΑΕΚ, η οποία σκαρφάλωσε 12 θέσεις (128 από 140), ενώ ο ΠΑΟΚ παρέμεινε σταθερός στην 144η θέση.

Κορυφαία ομάδα για τον μήνα Φεβρουάριο ήταν η Μπαρτσελόνα, με δεύτερη την Τσέλσι, ενώ την τριάδα συμπληρώνει η Βέρντερ Βρέμης, η οποία ανέβηκε τρεις θέσεις.

Αναλυτικά, η πρώτη δεκάδα:

1 (1) Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-321 βαθμούς
2 (2) Τσέλσι (Αγγλία)-286 βαθμούς
3 (6) Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)-284 βαθμούς
4 (3) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)-278 βαθμούς
5 (4) Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-266 βαθμούς
6 (5) Άρσεναλ (Αγγλία)-254 βαθμούς
7 (8) Εστουδιάντες (Αργεντινή)-251 βαθμούς
8 (9) Κρουζέιρο (Βραζιλία)-249
9 (7) Αμβούργο (Γερμανία)-242
10 (10) Ρόμα (Ιταλία)-240

* Σε παρένθεση η θέση της ομάδας τον προηγούμενου μήνα

«Στήριξα τον Βοτανικό»

«Στήριξα τον Βοτανικό»Οργισμένος με τις φήμες που τον θέλουν να μην επιθυμεί να προχωρήσει η κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να παραμείνει στο ΟΑΚΑ, ήταν χθες ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

«Είναι γελοιότητα η ανάμιξη του ονόματός μου στο θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Εγώ έχω αποδείξει με πράξεις από την αρχή ότι στήριξα την κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό. Είμαι ο μόνος που βοήθησα με πράξεις, δίνοντας 23 εκατ. ευρώ για την ονοματοδοσία του γηπέδου. Και μάλιστα όταν μου τέθηκε ως αίτημα να μπει και η λέξη "Παναθηναϊκός" δίπλα στο "Marfin Arena", το δέχθηκα. Το συμφωνήσαμε με τον κ. Κακλαμάνη και ρώτησα αν γίνεται δεκτό από όλους να μπει και η λέξη "Παναθηναϊκός". Ακόμα απάντηση δεν έχω πάρει», έλεγε ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ στους ανθρώπους του περιβάλλοντός του.

Οσον αφορά τη θέση του για τις εξελίξεις είναι η εξής: «Περιμένω και εγώ να ακούσω τι μπορεί να γίνει μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις της υπουργού και τι προτάσεις θα γίνουν στη διάρκεια του Δ.Σ. της ΓΗΠΕΛ. Πάντως μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις πρέπει να αρχίσουν όλα από την αρχή με νέες νομοθετικές ρυθμίσεις και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση και ουσιαστικά Βοτανικός δεν υπάρχει».

Τέλος, ο κ. Βγενόπουλος βλέπει με θετικό μάτι το θέμα του ΟΑΚΑ, αλλά αρνείται ότι το προωθεί ο ίδιος. Σχετικά με χθεσινό δημοσίευμα που ανέφερε ότι μπορεί να γίνει νέο γήπεδο δίπλα στο ΟΑΚΑ, ο «Mr. MIG» πιστεύει ότι αν μπορεί το «τριφύλλι» να πάρει το Ολυμπιακό Στάδιο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει να φτιάξει ένα ακόμα γήπεδο δίπλα στο Στάδιο της Καλογρέζας.

Εν τω μεταξύ, οι «πράσινοι» αναρτιόντουσαν για ποιον λόγο η υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, δεν μίλησε για τα έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν στην περιοχή. Ο νόμος 3481/2006 του Σουφλιά προέβλεπε την κατασκευή και αναμόρφωση του οδικού δικτύου στην περιοχή με διαπλατύνσεις δρόμων και διάφορα έργα υποδομών.

«Θα συμπεριλαμβάνονται τα έργα υποδομής στον νέο νόμο; Έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις με το αρμόδιο υπουργείο; Εχουν συμφωνηθεί τα χρονοδιαγράμματα; Υπάρχει συνεννόηση με τον δήμο;», αναρωτήθηκαν και τόνιζαν πως «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην παρούσα φάση. Το μόνο που μας απασχολεί είναι το γήπεδο στον Βοτανικό».

Νιόπλιας: «Να συγκεντρωθούμε στον σκοπό μας»

Την προσοχή των παικτών του Παναθηναϊκού στη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας επέστησε ο Νίκος Νιόπλιας, στη χθεσινή προπόνηση του «τριφυλλιού». «Χαίρομαι που όλοι σας γυρίσατε υγιείς. Οσοι πήγατε καλά με τις ομάδες σας, συγχαρητήρια. Οσοι δεν πήγατε καλά προσπαθήστε περισσότερο στη συνέχεια. Τώρα θέλω να συγκεντρωθούμε στον σκοπό μας. Ξέρω ότι μερικοί είστε κουρασμένοι, αλλά πρέπει να νικήσουμε τον Λεβαδειακό και να μην πιστέψει ο αντίπαλος ότι μπορεί να πάρει κάτι καλό. Προσοχή στον Λεβαδειακό, πρέπει από την αρχή να μπούμε πολύ δυνατά», είπε ο 45χρονος προπονητής των «πρασίνων».

Ο κ. Νιόπλιας είδε τους περισσότερους διεθνείς να προπονούνται κανονικά. Μόνο οι Κατσουράνης, Βύντρα και Σπυρόπουλος έκαναν αποθεραπεία, επειδή αγωνίστηκαν 90 λεπτά στο φιλικό με τη Σενεγάλη. Ο Λέτο δεν προπονήθηκε χθες, λόγω ίωσης, και σήμερα αναμένεται να ακολουθήσει το πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας. Αν δεν τα καταφέρει, τότε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστεί ο Χριστοδουλόπουλος.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τους Τζόρβα, Μαρίνο, Σπυρόπουλο, Καντέ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Σισέ και Λέτο. Όσον αφορά τον Νίνη, υποβλήθηκε σε εξετάσεις χθες και διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί μυϊκή σύσπαση που θα τον αφήσει εκτός για 4-5 ημέρες.

Επιβεβαίωση για Λομπάερτς

Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», ο Νίκολας Λομπάερτς αρέσει ιδιαίτερα στον διευθυντή ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, Κώστα Αντωνίου, και τον έχει δει και άλλες φορές αγωνιζόμενο. Με τους Κροάτες έπαιξε ο Σίμουνιτς της Χόφενχαϊμ, που είναι και αυτός «Killer», αλλά και 32 χρόνων. Οσο για τον Βαν Μπούιτεν της Μπάγερν, με το πρωτάθλημα που κάνει είναι απίθανο να φύγει. Ο Αντωνίου, όπως επίσης αναφέραμε χθες, ήταν προσκεκλημένος του Αλιόσα Ασάνοβιτς.

Μπάντοβιτς: «Να σέβονται τον Ολυμπιακό»

Μπάντοβιτς: «Να σέβονται τον Ολυμπιακό»Στη δέσμευση πως ο Ολυμπιακός θα παλέψει μέχρι το τέλος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος προχώρησε
ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. «Θα είμαι μπροστά και θα παλέψω μέχρι το τέλος. Και ό,τι βγει. Αλλά τρέλα μπορεί να έχω, μάγος όμως δεν είμαι. Ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά. Όμως, προσπαθούμε πολύ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σέρβος προπονητής. «Ξαναλέω ότι μπορεί να αρέσω σε κάποιους, αλλά όλοι πρέπει να σέβονται τον Ολυμπιακό», πρόσθεσε.

«Θα είμαι μπροστά και θα παλέψω μέχρι το τέλος. Και ό,τι βγει. Αλλά τρέλα μπορεί να έχω. Μάγος όμως δεν είμαι. Ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά που δουλεύουμε όλοι μαζί. Όμως, προσπαθούμε πολύ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σέρβος προπονητής.

«Ξαναλέω ότι μπορεί να αρέσω σε κάποιους, αλλά όλοι πρέπει να σέβονται τον Ολυμπιακό», πρόσθεσε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού:

«Ξεφύγαμε λίγο και θέλουμε να βάλουμε στη θέση τους κάποια πράγματα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν νεύρα, ότι οι παίκτες μας φέτος πέρασαν πολλά, αλλά κάποιες συμπεριφορές πρέπει να τις αποφεύγουμε. Πρέπει να έχουμε λίγο ισορροπία. Θα μιλήσουμε και θα μαζευτούμε. Ο καθένας να καταλαβαίνει κάποια πράγματα. Εγώ μπορεί να είμαι εδώ τρεις εβδομάδες ή πέντε μήνες, μπορεί κάποιος να με συμπαθεί ή όχι, να με βλέπει με καλό ή με κακό μάτι, όμως πίσω μας υπάρχει ένας τεράστιος σύλλογος που πρέπει να τον σεβαστούμε. Διότι, πάνω από όλα υπάρχει ο σύλλογος που πρέπει να σεβαστούμε. Διότι, πάνω από όλα υπάρχει ο σεβασμός στην ομάδα. Ξαναλέω ότι μπορεί να αρέσω σε κάποιους, αλλά όλοι πρέπει να σέβονται τον Ολυμπιακό. Και να σκέφτονται υπεύθυνα όλοι πού βρισκόμαστε. Ότι βρισκόμαστε σε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός», ανέφερε αρχικά ο Σέρβος.

Για τη φυσική κατάσταση της ομάδας: «Αυτήν την κατάσταση τη βρήκα, δεν τη δημιούργησα εγώ. Γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν μπορούσαμε να βελτιώσουμε πολλά πράγματα, αλλά έπρεπε να κάνουμε σωστή διαχείριση. Στόχος ήταν και είναι το αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι, με την παράλληλη προσοχή όμως για τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, ώστε να μην υπάρχουν απώλειες, όσο αυτό είναι δυνατό. Και ευτυχώς ήταν διαθέσιμοι και ήρθαν μαζί μας ο Νίκος (σ.σ.: Καρύδας) και η Μαρία (σ.σ.: Λυκομήτρου), οι οποίοι μας βοηθούν πολύ».

Για το πρόβλημα του Χεσούς Ντάτολο: «Το παιδί ζήτησε αλλαγή όταν ήδη είχε σηκωθεί η πινακίδα. Θα μπορούσε να ζητήσει έγκαιρα αλλαγή, όπως έκανε ο Λούα Λούα, που έπεσε κάτω και σήκωσε το χέρι του. Ο Ντάτολο δεν μας έδειξε ότι ήθελε αλλαγή, πριν βάλουμε τον Γιαννάκη. Περιμένω να έρθει το παιδί, να μιλήσουμε. Δεν ξέρω τι θέλει. Είναι καλός παίκτης, αλλά κάπου χάνεται μέσα στο παιχνίδι. Κάπου ξεφεύγει».

Στη συνέχεια ο 41 ετών προπονητής τόνισε: «Πρέπει να προσέχουμε ποιον βάζουμε και πότε τον βάζουμε, ποιον βγάζουμε και πότε τον βγάζουμε. Έχουμε προβλήματα και χρειάζεται τεράστια προσοχή. Πρέπει να προστατεύσουμε τους παίκτες. Δεν ψάχνω δικαιολογίες, αλλά αυτή είναι η χειρότερη περίοδος της ομάδας όλα αυτά τα δεκαπέντε χρόνια. Αυτό δεν το βλέπει μόνο όποιος δεν θέλει να το δει. Με ρώτησαν στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο να πω την αλήθεια για τον φετινό Ολυμπιακό. Τι να σας πω. Δεν την ξέρετε την αλήθεια; Αν έρχονταν ξένος προπονητής μέσα στον Γενάρη, θα έλεγε ότι πρέπει να δουλέψει όχι για αυτή τη σεζόν, αλλά για του χρόνου. Εγώ έχω την τρέλα και την πήρα. Και να ξέρετε πως δεν κωλώνω. Θα είμαι μπροστά και θα παλέψω μέχρι το τέλος. Και ό,τι βγει. Αλλά τρέλα μπορεί να έχω. Μάγος όμως δεν είμαι. Ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά που δουλεύουμε όλοι μαζί. Όμως, προσπαθούμε πολύ. Ούτε εγώ περίμενα να κάναμε νίκες σε όλα τα παιχνίδια από τότε που ανέλαβα. Γιατί ήξερα πως είναι δύσκολο κάτι τέτοιο, στην κατάσταση που βρισκόταν η ομάδα, μετά την αλλαγή. Και όμως, μόνο το 1-0 με τον Εργοτέλη να κρατάγαμε μέχρι το 90’, τώρα θα ήμασταν και εμείς πρώτοι».

Ο Μπάντοβιτς απάντησε εκείνους που κριτικάρουν τις επιλογές του: «Ο καθένας μπορεί να πουλάει και να κάνει διαφήμιση, μόνο που δεν ξέρει σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες και γενικά η ομάδα. Λένε να παίξει ο Ολυμπιακός με 4-4-2. Μπορούν, πιστεύετε, να παίξουν ολόκληρο 90λεπτο ο Ντάρμπισαϊρ και ο Μήτρογλου; Ποια είναι η αλήθεια; Ο Λεντέσμα δεν τον είχαν τέσσερις μήνες εκτός ομάδας, ουσιαστικά; Τώρα, το παιδί παίζει συνέχεια, τον έχουμε ανάγκη και πρέπει να προσέξουμε πώς θα αντιδράσει. Τώρα είναι το κρίσιμο σημείο. Τον Στολτίδη δεν τον είχαν και εκείνον τόσους μήνες έξω; Και στεναχωριέμαι που λένε διάφορα για τον Άκη. Το παιδί έχει δώσει και την ψυχή του τόσα χρόνια στην ομάδα. Έχει σκιστεί και σκίζεται ακόμη. Εγώ παίρνω την ευθύνη για τις επιλογές μου, αλλά είναι άδικο για τον ίδιο», υπογράμμισε και συμπλήρωσε, λέγοντας:

«Ο Λούα Λούα έχει να παίξει μπάλα δύο ολόκληρα χρόνια. Βάλτε τα κάτω και θα δείτε. Τώρα είναι κρίσιμο θέμα πώς θα τον διατηρήσουμε στο επίπεδο, πώς δεν θα βγάλει τραυματισμούς. Ο Ντάρμπισαϊρ επί οκτώ μήνες δεν έκανε τίποτα με τον τραυματισμό του. Ο Μαρέσκα δεν έχει κάνει προετοιμασία. Κάποιοι ξύπνησαν και λένε τώρα γιατί δεν παίζει ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Έξι μήνες είχαν τον βάλουν τον Γιάννη και κανείς δεν έλεγε τίποτα. Έπαιζαν παίκτες από την ομάδα Νέων, αλλά όχι ο Παπαδόπουλος που είναι δεύτερο χρόνο στον Ολυμπιακό. Κάνω λάθος; Τι να κάνουμε, δηλαδή. Να τον βάλουμε τώρα ξαφνικά και να τον κάψουμε το παιδί; Αυτό τον καιρό δουλεύει καλά και ανεβαίνει».

Καταλήγοντας, ο Σέρβος τεχνικός υπογράμμισε: «Εντάξει, είπαμε, είμαστε νέοι, πρώτη φορά δουλεύουμε ως προπονητές, αλλά ξέρουμε τουλάχιστον την ομάδα και τι να κάνουμε. Και μην ξεχνάτε κάτι άλλο: Υπάρχει η περσινή βάση της ομάδας; Ο Ντουντού, ο Γκαλέτι και ο Ντιόγο; Ή μήπως δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη θέση του Τοροσίδη. Αλλά τον έχουμε ανάγκη μερικές φορές και ως χαφ. Τι να κάνουμε; Είμαστε τρελοί και θέλουμε να τον κάψουμε; Αλλά τι να κάνουμε για την ομάδα; Και προς τιμήν του, αφού του μιλήσαμε, το παιδί το δέχθηκε και τα δίνει όλα όπου και αν τον βάζουμε. Καταλαβαίνει ο Τοροσίδης».

* Η συζήτηση Κόκκαλη-Λαυρεντιάδη είναι να προχωρήσιε σταδιακά η αύξηση του μετοχικού ποσοστού του γνωστού επιχειρηματία στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Το πολύ, πάντως, μέσα σε μία τριετία, όπως έχει γίνει γνωστό. Ο πρόεδρος υπάρχει ένα ενδεχόμενο να περάσει σήμερα από τα γραφεία του συλλόγου.

* Εκτός απροόπτου, την ενδεκάδα των Πειραιωτών θα αποτελέσουν οι: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Μαρέσκα, Λεντέσμα, Στολτίδης, Λούα Λούα, Ντάρμπισαϊρ και Λεονάρντο, με τη θέση του Βραζιλιάνου να διεκδικεί ο Ζαϊρί.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πρόβλημα με Μενδρινό

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πρόβλημα με ΜενδρινόΜπορεί οι Βάντερσον και Ντάσιος να προπονήθηκαν κανονικά όμως ο Νίκος Αναστόπουλος έχει ένα άλλο πρόβλημα να αντιμετωπίσει ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Πιο συγκεκριμένα ο Κώστας Μενδρινός εγκατέλειψε το πρόγραμμα αφού ένιωσε ενοχλήσεις στο ισχίο. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα μείνει εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τους Αρκάδες, κάτι που ενδεχομένως να γίνει αύριο.

Παράλληλα ο Κώτσιος ακολούθησε τρέξιμο ενώ από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Τέλος το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να επιστρέψει στα Γιάννενα ο Μίρνες Σίσιτς.

Οι συναντήσεις του Ζαγοράκη

Οι συναντήσεις του ΖαγοράκηΣυνάντηση με τον Φερνάντο Σάντος είχε χθες το πρωί ο Θόδωρος Ζαγοράκης και το απόγευμα συναντήθηκε με τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των συνδέσμων φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ πήγε νωρίς το πρωί στις βοηθητικές εγκαταστάσεις του «Δικεφάλου» και μίλησε μερικά λεπτά με τον Πορτογάλο τεχνικό, προτού εκείνος συγκεντρώσει τους παίκτες για την ανάλυση του αγώνα με τον Πανθρακικό. Ο «Ζαγόρ» έφυγε πριν αρχίσει η προπόνηση και ευχήθηκε καλή επιτυχία για το αυριανό ματς με τους Ακρίτες.

Το απόγευμα ο παλαίμαχος παίκτης συναντήθηκε με τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των συνδέσμων φιλάθλων της ομάδας, σε μια διαδικασία που έχει πια καθιερωθεί σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση. Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν σε τρέχοντα θέματα, κυρίως όμως η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από τρεις άξονες.

Ο πρώτος είχε να κάνει με το αυριανό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ ενάντια στην απαγόρευση μετακίνησης των φιλάθλων στα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας τους. Υπήρξε δέσμευση να μη σημειωθεί το παραμικρό που θα μπορούσε να αμαυρώσει την πορεία διαμαρτυρίας, με τους συνδεσμίτες να μιλάνε για μια ειρηνική διαμαρτυρία που μοναδικό στόχο έχει να διατρανώσει την αντίθεσή τους στις αποφάσεις της πολιτείας.

Επίσης, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν σε κάποια προβλήματα που παρουσιάζονται μέσα κι έξω από το πέταλο της Θύρας 4, με τον Ζαγοράκη να ζητάει καλύτερη περιφρούρηση και τους συνδεσμίτες να υπόσχονται ότι όλα θα είναι καλύτερα από εδώ και στο εξής.

Αλλαγές με λογική

Την πρόθεση να παρατάξει με μερικές αλλαγές τον ΠΑΟΚ στο αυριανό (16:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 - Novasports 1) παιχνίδι με τον Πανθρακικό στην Τούμπα έχει ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός σκέφτεται ότι ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια για την ομάδα και θα χρησιμοποιήσει κάποιους παίκτες στον αγώνα κόντρα στους Ακρίτες. Ο 56χρονος προπονητής δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Βιεϊρίνια, Φωτάκη και τους τραυματίες Φιλόμενο, Σαβίνι.

Θεωρείται σίγουρο ότι οι «ασπρόμαυροι» θα αγωνιστούν με σύστημα 4-2-3-1, όπως και το ότι θα παίξουν οι Χαλκιάς, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν, Ιβιτς και Εντίνιο. Αν δεν παίξει ο Μουσλίμοβιτς (σήμερα θα φανεί αν θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει) στην κορυφή, τότε τη θέση του θα πάρει ο Εντίνιο. Σε διαφορετική περίπτωση είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετακινηθεί στα πλάγια ο Σορλέν, ενώ ο Αραμπατζής είναι πιθανό να αγωνιστεί αντί του Σνάουτσνερ.

* Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ανακηρύχθηκε με μεγάλο ποσοστό πολυτιμότερος παίκτης της 24ης αγωνιστικής και στις 15:00 σήμερα θα παραλάβει το σχετικό βραβείο στην μπουτίκ του γηπέδου της Τούμπας.

* Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απαλλάχθηκε χθες από τις κατηγορίες για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στην Ξάνθη. Ο νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, εξήγησε ότι μέχρι χθες καμία ομάδα που αγωνιζόταν εκτός έδρας και δεν είχε πάρει επίσημα εισιτήρια δεν είχε κληθεί σε απολογία.

Βάζει τάξη ο Αδαμίδης

Βάζει τάξη ο Αδαμίδης Εντολή εξυγίανσης στον Σταύρο Αδαμίδη από Πέτρο Παππά και Νίκο Νοτιά, στο περιθώριο της συμφωνίας. Περικοπές στα έξοδα και τακτοποίηση των οικονομικών οι άμεσες προτεραιότητες του νέου προέδρου, που αναμένεται να μεταβεί στη Λάρισα και να παρακολουθήσει το παιχνίδι της ομάδας στο Αλκαζάρ. Λονδίνο-Νέα Υόρκη-Αθήνα «ταξιδεύει» το συμφωνητικό σήμερα και υπογράφεται από τους δύο μετόχους και τον κ. Αδαμίδη.

Δεν θα παραμείνει ανενεργός ο Πέτρος Παππάς, μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Σταύρο Αδαμίδη. Ο μέτοχος της ΠΑΕ θα είναι κοντά στην ομάδα (και στις ανάγκες της για ρευστό), αλλά όπως συμβαίνει και με τον Νίκο Νοτιά, θέλει να δει σαφή βελτίωση στην οικονομική κατάσταση της εταιρίας. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξουν περικοπές, μείωση των δαπανών και αύξηση των εσόδων.

Αυτή θα είναι και η προτεραιότητα του Σταύρου Αδαμίδη, με τον Χάρη Κοσμάτο να αναλαμβάνει σημαντικό μέρος της δουλειάς που χρειάζεται να γίνει στα οικονομικά. Όπως έχει γράψει και η «SportDay», περίπου 12 εκατ. ευρώ αναμένεται να εξοικονομηθούν από τα χρήματα των κ. Χατζηϊωάννου, Γκούμα, Νοτιά και Παππά αλλά και τα διάφορα έσοδα από UEFA, δόση μεταγραφής Κυργιάκου και εισιτήρια διαρκείας που πληρώθηκαν με πιστωτικές κάρτες.

Το… ταξίδι του συμφωνητικού

Από Λονδίνο στην Αθήνα, μέσω Νέας Υόρκης θα ταξιδέψει το ιδιωτικό συμφωνητικό, προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές από Αδαμίδη, Νοτιά και Παππά αντίστοιχα. Αύριο αναμένεται να έρθει στην Αθήνα ο κ. Αδαμίδης και πληροφορίες αναφέρουν ότι προτίθεται να μεταβεί στη Λάρισα και να παρακολουθήσει το δύσκολο παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στην ΑΕΛ.

Περικοπές και στα συμβόλαια

Ανανεώσεις με μειωμένες αποδοχές θα προταθούν στους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν. Από αυτήν την πολιτική λιτότητας αναμένεται να εξαιρεθούν τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας. Πρόταση με μεγάλη αύξηση θα γίνει στον Νάτσο Σκόκο και αν δεν τη δεχθεί, η διοίκηση θα εξετάσει προτάσεις και από την εγχώρια αγορά για παραχώρησή του, ενώ μικρή αύξηση θα προταθεί και στον Ίσμαελ Μπλάνκο.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES