15 Δεκ 2009

Τεννές: «Δεν το περιμέναμε»

Ούτε ο ίδιος ο τεχνικός της Κέρκυρας, Μπάμπης Τεννές, δεν περίμενε την τόσο καλή πορεία της ομάδας στην αρχή της σεζόν. Ο κ. Τεννές μίλησε στο Nova ΣΠΟΡ FM 94,6 και εξέφρασε την επιθυμία του για εξίσου καλή συνέχεια αλλά και άνοδο στην Σούπερ Λίγκα. Παράλληλα, αποκάλυψε και το μυστικό της επιτυχίας των Φαιάκων. Ποιοτικοί παίκτες, με εμπειρία, υγεία στα αποδυτήρια και καλή σχέση με τη διοίκηση και τον κόσμο είναι τα συστατικά που έχουν οδηγήσει στην κορυφή την Κέρκυρα.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Μπάμπης Τεννές:

Για τη θέση της Κέρκυρας είπε: «Για να πούμε την αλήθεια δεν το περιμέναμε. Στο ξεκίνημα όλοι μιλούσαν για το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα και εμείς δείχνουμε να ξεχωρίζουμε προς το παρόν, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά πράγματα»

Το μυστικός της επιτυχίας είναι…

«Νομίζω πως έχουμε αρκετά ποιοτικούς παίκτες με εμπειρία και παραστάσεις από τη Σούπερ Λίγκα. Έχουμε υγεία στα αποδυτήρια, πολύ καλή συνεργασία με τη διοίκηση και έναν κόσμο που μας στηρίζει».

Για την ήττα στη Ρόδο (2-1) αλλά και τις διαφορές των ομάδων δήλωσε: «Όλες οι ομάδες έχουν άσχημες στιγμές (σ.σ. ήττα στη Ρόδο). Ας ελπίσουμε πως δεν θα έρθουν άλλες στη συνέχεια, αν και αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες της κατηγορίας είναι πολύ μικρές. Μπορεί ο πρώτος να χάσει από τον τελευταίο και να μην εκπλαγεί κανείς. Περάσαμε από πολύ δύσκολες έδρες φέτος και χάσαμε από τη Ρόδο, η οποία δεν είναι από τις πιο δυνατές στο πρωτάθλημα»

Ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις…

«Ευχάριστη έκπληξη μέχρι στιγμής είναι ο Εθνικός και ο Εθνικός Αστέρας. Δεν φαινόταν στο ξεκίνημα πως θα κάνουν τόσο καλή πορεία. Δυσάρεστη έκπληξη είναι ο ΟΦΗ, ο οποίος πιστεύω θα επανέλθει, αλλά και ο Διαγόρας Ρόδου, όπου έκαναν πολλά όνειρα το καλοκαίρι».

Για τις διαφορές της Β’ Εθνικής και της Σούπερ Λίγκας

«Έχουμε βιώσει στο πετσί μας τη διαφορά ανάμεσα σε Σούπερ Λίγκα και Β’ Εθνική. Υπάρχει διαφορά στον τρόπο παιχνιδιού, στο δυναμικό της ομάδας, αλλά και στο μπάτζετ. Μία ομάδα στη Β’ Εθνική που θεωρείται πλούσια λαμβάνει περίπου 1 εκατ. ευρώ. Στη Σούπερ Λίγκα παίρνει τα τετραπλάσια και τα πενταπλάσια χρήματα. Μόνο από αυτό καταλαβαίνεται πόσο μεγάλες είναι οι διαφορές ανάμεσα στις δύο κατηγορίες».

Για τα στημένα…

«Με ενοχλεί όλο αυτό που ακούγεται με τα στημένα. Ενοχλεί και όλους όσους εμπλεκόμαστε με την κατηγορία. Πιστεύω πως από τα δέκα που ακούγονται, το ένα ή τα δύο υπάρχουν πραγματικά. Αυτό να ξέρετε πως επηρεάζει και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών».

Για τις αλλαγές που θα χρειαστεί η ομάδα αν ανέβει στη Σούπερ Λίγκα

«Πρώτον ας ευχηθούμε να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα. Ένα δυναμικό δεν είναι μόνο 13 ποδοσφαιριστές. Αν ανεβούμε θα θέλουμε 7-8 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα προστεθούν και θα σχηματίσουν το καινούριο ρόστερ. Ωστόσο και οι καλές μεταγραφές δεν μας εξασφαλίζουν την παραμονή. Θα πρέπει να παλέψουμε».

ΠΑΟ: «Ανυπόστατες κατηγορίες»

Άμεση ήταν η απάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα όσα της καταλογίζει ο Ολυμπιακός με την ανακοίνωση που εξέδωσε. Σε δική τους ανακοίνωση, οι πράσινοι κάνουν λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες και ξεκαθαρίζει πως το «Το θέμα του Αλέξανδρου Τζόρβα» δεν διατηρείται στο προσκήνιο από κανέναν άλλον πλην των λειτουργών της Δικαιοσύνης. Εκτός αυτών, καλούν τον Αντώνη Νικοπολίδη ως πρόεδρο του ΠΣΑΠ να πάρει θέση στέλνοντας ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία είναι γεμάτη ανυπόστατες κατηγορίες, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, προς αποφυγή δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων, επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τα ακόλουθα.

«Το θέμα του Αλέξανδρου Τζόρβα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, δεν διατηρείται στο προσκήνιο από κανέναν άλλον πλην των λειτουργών της Δικαιοσύνης εκ μέρους των οποίων ασκήθηκε η σχετική ποινική δίωξη, στην οποία γίνεται λόγος για πυροβολισμούς με αεροβόλο όπλο (επιβεβαιωμένους και από ιατροδικαστική έκθεση) από θέση μέσα στις κερκίδες του Σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι εύλογο να ενοχλείται από την εν λόγω εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε αυτεπαγγέλτως και την παρεπόμενη ποινική δίωξη, αλλά είναι τουλάχιστον περίεργο αφενός να μπερδεύει τον Παναθηναϊκό με τις εισαγγελικές αρχές και αφετέρου να υποστηρίζει ότι τέτοιες ενέργειες από μέρους της Δικαιοσύνης «ναρκοθετούν το κλίμα ομαλότητας που είναι απαραίτητο για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος».

Θα περιμέναμε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός να καταδικάσει απερίφραστα από την πρώτη στιγμή τα όσα συνέβησαν και από τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ, κ. Αντώνη Νικοπολίδη, να σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου του, Αλέξανδρου Τζόρβα, έτσι ώστε να περάσει ένα μήνυμα σ’ όλους τους φιλάθλους στο πανελλήνιο, ότι τέτοιες αποτρόπαιες και εγκληματικές ενέργειες είναι καταδικαστέες απ’ όλους, άσχετα με τις συλλογικές προτιμήσεις του καθενός.

Ολυμπιακός: «Ανεύθυνες καταγγελίες»

Ολυμπιακός: «Ανεύθυνες καταγγελίες»Ανακοίνωση-απάντηση στις καταγγελίες του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη» εξέδωσε ο Ολυμπιακός.


Οι «ερυθρόλευκοι» μιλούν για αστήρικτες καταγγελίες, που αποκαλύπτουν ανευθυνότητα και ναρκοθετούν το κλίμα ομαλότητας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, παρακολουθώντας για περίπου 15 ημέρες την επίμονη προσπάθεια της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ να διατηρήσει στο προσκήνιο αλλά και πολύ περισσότερο να δημιουργήσει πλασματικές ευθύνες της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για το θέμα του Α. Τζόρβα, επιθυμεί να ενημερώσει την φίλαθλη κοινή γνώμη και ιδιαίτερα τους φιλάθλους της ομάδας μας, για τα εξής:
Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήταν, είναι και θα είναι αντίθετη με κάθε φαινόμενο βίας στους αθλητικούς χώρους. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε τις παραμονές του αγώνα με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, είτε μέσω των δημόσιων δηλώσεων του Προέδρου κ. Σ. Κόκκαλη, είτε με ανακοινώσεις στα Μ.Μ.Ε. την παραμονή του αγώνα, είτε και κατά τη διάρκεια αυτού, καλώντας τους φιλάθλους να υποστηρίξουν την ομάδα με κόσμιο τρόπο.
Πέρα των παραπάνω ενεργειών της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα φορείς προέβησαν στις ακόλουθες ενέργειες:
Α. Ο Αθλητικός Εισαγγελέας Πειραιά με έγγραφο του με αριθμό πρωτοκόλλου: 13801 της 26-11-2009, το οποίο απευθύνεται προς την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και κοινοποιείται στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, επισημαίνει και αιτείται μεταξύ άλλων τα εξής:
1) Να τύχουν εφαρμογής από την Αστυνομία τα συστήματα ηλεκτρονικής εποπτείας και καταγραφής εικόνας του γηπέδου και φυσικά να αξιοποιηθούν στο maximum οι δυνατότητες καταγραφής και άμεσης εκτύπωσης φωτογραφικού υλικού και υλικών βιντεοσκόπησης.
2) Κρίνει επιβεβλημένο τουλάχιστον 4 ώρες πριν από την προσέλευση των φιλάθλων να πραγματοποιηθεί έλεγχος της εγκατάστασης από αστυνομικές δυνάμεις για ύπαρξη κροτίδων και λοιπών απαγορευμένων αντικειμένων.
Σε εκτέλεση της ως άνω παραγγελίας του Εισαγγελέα, το Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά και το ειδικό συνεργείο ΤΕΕΜ με την από 29-11-2009 έκθεση ερεύνης, πιστοποιεί ότι κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο, πριν το άνοιγμα των θυρών, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του γηπέδου ουδέν αντικείμενο ύποπτο για εκδηλώσεις βίας ανευρέθη.
3) Επίσης, επιτάσσει την αυστηρή τήρηση των κανόνων για τον σωματικό έλεγχο των προσερχόμενων φιλάθλων από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Από τις παραπάνω διαπιστώσεις της Αστυνομικής Αρχής και τα μέτρα που η ίδια έλαβε γίνεται φανερό ότι οι μέχρι σήμερα δηλώσεις ή καταγγελίες πλην του ότι αποτελούν πρόσχημα, υπηρετούν σκοπιμότητα βλάβης της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για την προστασία των συμφερόντων της οποίας επιφυλασσόμαστε.
Καλούμε δε οποιονδήποτε διαθέτει συγκεκριμένο στοιχείο που αποκαλύπτει ευθύνη οποιουδήποτε και για οτιδήποτε να το γνωστοποιήσει αρμοδίως με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Κάθε άλλη συμπεριφορά αστήρικτων καταγγελιών αποκαλύπτει ανευθυνότητα και ναρκοθετεί το κλίμα ομαλότητας που είναι απαραίτητο για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος».

ΑΕΚ: Μαϊστόροβιτς: «Κανένα πρόβλημα με τον προπονητή»

Με δηλώσεις σε Μ ΑΕΚ: Μαϊστόροβιτς: «Κανένα πρόβλημα με τον προπονητή»ΜΕ της πατρίδας του, ο αρχηγός της ΑΕΚ, Μαϊστόροβιτς, διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα στην Ελλάδα για το δήθεν επεισόδιο που είχε με τον Μπάγεβιτς μετά από το τέλος του αγώνα με τους Βοιωτούς.


Ο Σουηδός στις δηλώσεις του τονίζει πως δεν υπήρξε ποτέ επεισόδιο με τον προπονητή λέγοντας χαρακτηριστικά «Αυτά είναι βλακείες».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στους συμπατριώτες του ο εκ των αρχηγών της «Ένωσης»: «Η αδελφή μου τηλεφώνησε από την Σουηδία για να με ρωτήσει τη συνέβη και εγώ δεν ήξερα τίποτα. Διαψεύδω κατηγορηματικά αυτές τις φήμες. Δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα ανάμεσα σε μένα και τον προπονητή. Είναι απίστευτο το πώς κάποιος μπορεί αν γράψει τέτοια πράγματα. Δεν έχει νόημα».
Όσο για τις φήμες που τον θέλουν να μετακομίζει από την ΑΕΚ στην Γερμανία και την Χέρτα Βερολίνου, ο Μαϊστόροβιτς τόνισε...

Νιόπλιας: «Θέλω να είμαστε νικητές και ...άντρες»

Τη νίκη και όχι τον ένα βαθμό, που θα του δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, θα αναζητήσει ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση της Τετάρτης με την Ντιναμό Βουκουρεστίου στο ΟΑΚΑ. Αυτό ξεκαθάρισε ο Νίκος Νιόπλιας στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αγώνα. «Είναι αυτονόητο. Φυσικά και θα πάμε για τη νίκη, αλλά θα πρέπει να κάνουμε καλή διαχείριση του αγώνα», πρόσθεσε ο τεχνικός του τριφυλλιού.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις:

Το παιχνίδι με την Ντιναμό

«Είναι μια ομάδα που έχει Ιταλό προπονητή και ιταλικά χαρακτηριστικά, με κοντά τις γραμμές. Θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε τις αδυναμίες της και να εξουδετερώσουμε τα προτερήματά της. Έχουμε εικόνα γι αυτή, αλλά εμείς πρέπει να έχουμε το πάνω χέρι. Όλα να τα περιμένουμε από την ομάδα μας, να δίνουμε βάση στη δική μας ομάδα και ιδίως τώρα που παίζουμε στο σπίτι μας. Γνωρίζω ότι έχει αλλάξει 2-3 προπονητές από την αρχή της σεζόν, αλλά το στίγμα της το έχει βάλει Ιταλός από το καλοκαίρι, γι αυτό και λέω ότι είναι ιταλική ομάδα.

Λέμε ότι το καλύτερο είναι η νίκη με καλό ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε στο μυαλό μας αντιποδόσφαιρο για να παίρνουμε τις νίκες. Δεν έχουμε τέτοιες σκέψεις. Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια, και σίγουρα στο ένα για το πρωτάθλημα θα έχουμε μεγαλύτερη επιθετικότητα. Στο αυριανό, αντίθετα, πρέπει να έχουμε μια σωστή διαχείριση».

Για τα στοιχεία που χρειάζεται βελτίωση ο ΠΑΟ:

«Δεν χρειάζεται να αλλάξουν πολλά πράγματα. Ο κάθε τεχνικός πρέπει να βάζει δικά του πράγματα, αλλά δεν είναι κακά τα πράγματα στην ομάδα. Αν μπορείς να περνάς αυτό που θέλεις σιγά-σιγά, είναι καλό. Δεν είναι όλα τα πράγματα στραβά. Ήταν ένας αναγνωρισμένος προπονητής. Δεν χρειάζεται να μιλάμε, ούτε να μιλάμε για κανέναν αρνητικά. Πάντα θετικά. Για μένα δεν είναι έτσι το ποδόσφαιρο, να ισοπεδώνουμε τα πάντα όταν φεύγει κάποιος και όταν έρχεται ο επόμενος να τα αλλάζει όλα. Μπορεί ένας να μην μπορούσε να κολλήσει εδώ και να πάει να κολλήσει αλλού. Το ποδόσφαιρο είναι και χημεία, να νιώσεις σαν στο σπίτι σου, είναι πολλά πράγματα».

Το παιχνίδι με τον Ηρακλή:

«Πιο πολύ μου άρεσε η αντίδραση των παικτών που πανηγύρισαν το γκολ με τον Ηρακλή. Είχαμε φτάσει σχεδόν στο τέλος του αγώνα, λίγο χρόνο ήθελε και θέλαμε πολύ τη νίκη. Αν υπάρχει αυτό το πνεύμα... Μου άρεσε και η αντίδραση στο φάουλ του Σισέ. Θέλω να είμαστε άνδρες, να είμαστε νικητές, όλοι μαζί να μην αντέχουμε την αδικία, να έχουμε ένα πνεύμα ομαδικότητας».

Τη συνέχεια του πρωταθλήματος:

«Θέλω τρεις νίκες στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια (δηλαδή, με Ντιναμό, ΠΑΣ Γιάννινα και Εργοτέλη) ώστε στη συνέχεια να έχουμε το χρόνο να δουλέψουμε, να προσθέσω και εγώ κάποια πράγματα. Πρέπει να μάθω εγώ καλά τους παίκτες και εκείνοι εμένα. Δεν είμαι ούτε μία εβδομάδα στον Παναθηναϊκό και η πρώτη μέρα ήταν δύσκολη για όλους. Όμως, είδα πολλά θετικά πράγματα στην ομάδα και θέλω να τα βγάζουμε στο γήπεδο, όπως κάναμε στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Εκεί ήμουν πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες, πιέζαμε, θέλαμε τη νίκη και το δείξαμε».

Για τον Νίνη:

«Νομίζω ότι φέτος είχε πολύ χρόνο συμμετοχής ο Σωτήρης και το έχω πει και το λέω πολλές φορές. Είτε ένας παίκτης είναι παιδάκι, είτε μεγάλος κ.λπ. Πρώτα πρώτα πρέπει αυτός να ευχαριστιέται το παιχνίδι. Αν νιώθει καλά με τον εαυτό του, ότι παίζω και δημιουργώ, είναι καλό δικό του, καλό των συμπαικτών του, του προπονητή, της ομάδας. Ολοι το εισπράττουμε, το εισπράττει ο σύλλογος. Λέμε πολλές φορές ότι ένας παίκτης παίζει για τον εαυτό του. Δεν παίζει για εκείνον, παίζει με την καλή έννοια για τον εαυτό του. Αν δει ότι κάποιος άλλος είναι κουρασμένος, να τρέχει και γι’ αυτόν. Όπως την επόμενη φορά θα το κάνει ο άλλος για εκείνον. Ο Νίνης είναι ένα παιδί με ταλέντο, υπάρχουν και ξένα δημοσιεύματα. Είναι ένα ταλέντο που όλοι θέλουμε να πάει ψηλά. Όπως και όταν κάποιος είναι στα 35 ή στα 36 θέλουμε να παίρνουμε κάτι, έτσι θέλουμε και να βελτιώνουμε ένα ταλέντο».

ΟΣΦΠ: Παίρνονται αποφάσεις…

Για όλα τα θέματα του Ολυμπιακού συνομίλησαν Κόκκαλης, Χρυσικόπουλος και Θεοδωρίδης σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ. Ανάμεσα στα θέματα –σύμφωνα με πληροφορίες- αναφέρθηκαν και στα μεταγραφικά αλλά περισσότερο στον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν οι ερυθρόλευκοι στα όσα τους καταλογίζει ο Παναθηναϊκός για το ντέρμπι των δύο ομάδων στο «Καραϊσκάκη».

Παρεξήγησε ο Μπράβο

Χωρίς τον Ραούλ Μπράβο πραγματοποιήθηκε η πρωινή προπόνηση του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός μπακ δεν προπονήθηκε με τους συμπαίκτες του, επειδή δεν συνεννοήθηκε σωστά και το απόγευμα θα πάει στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Πειραιωτών, όπου θα προπονηθεί μόνος του με τον βοηθό του Ζίκο. Μάλιστα, ο 29χρονος παίκτης ενδέχεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το πειθαρχικό του παράπτωμά, αλλά δεν αναμένεται να δοθεί παραπάνω συνέχεια στο θέμα.

Αιματολογικές ο Λούα Λούα

Το πρωί ο Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις και αύριο θα περάσει από εργομετρικά τεστ, τα οποία θα δείξουν αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα όσον αφορά την αγωνιστική του κατάσταση και την ωμοπλάτη του.

ΑΕΚ: «Δεν ασχολούμαστε άλλο με τον Κοζώνη»

Κάθε γέφυρα επικοινωνίας με τον Χαράλαμπο Κοζώνη κόβουν στην ΑΕΚ. Με ανακοίνωσή τους οι μέτοχοι της ΠΑΕ, αφού τονίζουν ότι ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας απέτυχε να ικανοποιήσει τους συμβατικούς όρους του προσυμφώνου, ζητούν από αυτόν και τους συνεργάτες του να σταματήσουν να συμπεριφέρονται ως παράγοντες της ομάδας. «Δεν ανεχόμαστε να συναναστρέφονται με τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και τα στελέχη της ομάδας μας. Με τον κ. Κοζώνη και τους συνεργάτες του δεν ασχολούμαστε άλλο».

Στην ανακοίνωση τους οι μέτοχοι της ΑΕΚ κάνουν ευθεία επίθεση στον Χαράλαμπο Κοζώνη, λέγοντας ότι μοίραζε, προφορικά, χρήματα και υποσχέσεις, αλλά δεν κατάφερε να παρουσιάσει αποδείξεις για την οικονομική του επιφάνεια πάρα μόνο : «Αντίτυπα και όχι πρωτότυπα συστατικών επιστολών τοπικών τραπεζών μηδαμινού μεγέθους και επενδυτικών “fund” αμφιβόλου χρηματοδότησης και υπάρξεως χωρίς εταιρικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις, χωρίς ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και χωρίς επίσημο επιστολόχαρτο, που φαίνεται να διευθύνουν άτομα αμφιβόλου φερεγγυότητας»

Η ανακοίνωση:

"Με μεγάλη αγανάκτηση παρακολουθήσαμε πάλι εχθές και σήμερα τον κ. Κοζώνη και τους συνεργάτες του να αναστατώνουν την ομάδα με διαρροές νέων προτάσεων και email.

Μετά από 45 και πλέον ημέρες διαπραγματεύσεων με τον κ. Κοζώνη και τους αντιπροσώπους του, αναγκαζόμαστε να δηλώσουμε, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανακοίνωση, ότι η προσπάθεια αυτή απέτυχε να ικανοποιήσει τους συμβατικούς και ελάχιστους όρους του προσυμφώνου, το οποίο εκείνος και οι συνεργάτες του πρότειναν και ετοίμασαν και οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ δέχτηκαν και το οποίο έκανε λόγο για την υποχρέωση του κ. Κοζώνη να παραδώσει αποδείξεις ότι έχει σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 19 εκ. ευρώ.

Αντίτυπα και όχι πρωτότυπα συστατικών επιστολών τοπικών τραπεζών μηδαμινού μεγέθους (στην περίπτωση της Bank of Shorewood ο κ. Κοζώνης αρνήθηκε να δώσει ακόμα και το αντίτυπο της επιστολής στον κ. Νοτιά, αλλά μόνο του το έδειξε κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Φλόριντα) και επενδυτικών “fund” αμφιβόλου χρηματοδότησης και υπάρξεως χωρίς εταιρικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις, χωρίς ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και χωρίς επίσημο επιστολόχαρτο, που φαίνεται να διευθύνουν άτομα αμφιβόλου φερεγγυότητας, δεν είναι τα εχέγγυα που θα προέβαλε κάποιος που επιθυμούσε η επενδυτική του πρόταση να θεωρηθεί σοβαρή και αξιόπιστη. Αν είχατε λεφτά κ. Κοζώνη όπως διατυμπάνιζαν οι αντιπρόσωποί σας, οι οποίοι προφορικά μοίραζαν με ιδιαίτερη ευκολία εκατομμύρια από εδώ και από εκεί δημιουργώντας λανθασμένες προσδοκίες στους φίλαθλους της ΑΕΚ, θα δείχνατε έναν προσωπικό σας τραπεζικό λογαριασμό με 19 εκ. ευρώ και θα ξεκινούσατε την διαδικασία απόκτησης της ΑΕΚ. Απλά πράγματα.

Εικασίες για άτοκα δάνεια 5 εκ. ευρώ, με τραπεζικές εγγυήσεις βέβαια φερέγγυων επιχειρηματιών, δεν πιστοποιούν την ευχέρεια αντλήσεως κεφαλαίων ούτε την οικονομική επιφάνεια του εκάστοτε επενδυτή, αλλά απλά αποπροσανατολίζουν τον κόσμο. Παίρνοντας μία εγγυητική επιστολή 5 εκ. ευρώ από τους μετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ, την δίνεις σε μία τράπεζα έως ενέχυρο αφού για την τράπεζα η εγγυητική επιστολή λογίζεται ως μετρητά, δανείζεσαι 5 εκ. ευρώ και εκ των πραγμάτων «δανείζεις» τα χρήματα των μετόχων στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Στο τέλος της περιόδου δανεισμού, τραβάς την εγγυητική επιστολή και αποπληρώνεις την τράπεζα ενώ φαίνεσαι σαν καλός Σαμαρείτης στους δανειολήπτες σου χωρίς να σου στοιχίζει σχεδόν τίποτα. Φαίνεται ότι ο κ. Κοζώνης και οι συνεργάτες του δεν έχουν καταλάβει ότι έχουν να κάνουν με νοήμονες ανθρώπους.
Απευθυνόμενοι στον κ. Κοζώνη και τους αντιπροσώπους του στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, τονίζουμε ότι εφόσον η προσπάθεια τους, μετά από πολλές παρατάσεις και καλοπροαίρετες ανοχές από μέρους των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ, αποδείχθηκε άκαρπη, να αποσυρθούν άμεσα από κάθε προσπάθεια επιρροής των διοικητικών θεμάτων της ΠΑΕ ΑΕΚ και να σταματήσουν να συμπεριφέρονται ως παράγοντες της ομάδας. Δεν ανεχόμαστε να συναναστρέφονται με τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και τα στελέχη της ομάδας μας εν ώρα εργασίας. Είναι απλοί φίλαθλοι. Για το καλό της ομάδας, επιφυλασσόμεθα όλων των νομικών μας δικαιωμάτων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις ΗΠΑ, ή οπουδήποτε αλλού εμείς κρίνουμε.

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ να ξέρουν ότι οι συγκεκριμένες νοοτροπίες και τρόποι διαχειρίσεως καταστάσεων που είδαμε τα τελευταία χρόνια, καταστρεπτικές για τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα της ομάδας, θα τελούν από εδώ και εμπρός «υπό διωγμόν». Με τον κ. Κοζώνη και τους συνεργάτες του δεν ασχολούμαστε άλλο".

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Δυο σημαντικές εκδηλώσεις ανακοίνωσε η ΕΠΣ Κέρκυρας με την ευκαιρία των εορτών. Με την πρωτοβουλία της αυτή η ΕΠΣΚ αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι βία και χουλιγκανισμός, όπως κάποιοι θέλουν να το παρουσιάζουν, αλλά επιτελεί και κοινωνικό έργο.
Συγκεκριμένα.....



...... 1)  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας διοργανώνει γιορταστικό φιλικό αγώνα μεταξύ των Μικτών ομάδων της Ένωσης (Νέων και Παίδων), που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 21 του Δεκέμβρη, στις 16.15 στο Αθλητικό Κέντρο της Ε.Π.Σ Κέρκυρας (Κανόνι).
Προσκλήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται από τη γραμματεία της Ε.Π.Σ Κέρκυρας (Λεωφόρου Αλεξάνδρας 1-3, τηλ. 2661039360).
Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν αποκλειστικά για την αγορά δώρων στους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κέρκυρας, για το γιορτασμό των άγιων ημερών που πλησιάζουν.



2) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Η Επιτροπή Μικτών ομάδων, οι προπονητές και το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας προσκαλούν τις οικογένειες των ποδοσφαιριστών των Μικτών ομάδων στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώνουν προς τιμή των παιδιών τους την Τετάρτη 23 του Δεκέμβρη, στις 5.30 το απόγευμα στην ταβέρνα «Η Μάσκα» στο Κανόνι (λίγο πριν και απέναντι από το ξενοδοχείο Corfu Holiday palace).
Η μικρή αυτή συνεστίαση είναι μια καλή ευκαιρία καλύτερης γνωριμίας, ανταλλαγής ευχών και ψυχικής επαφής, που τόσο ανάγκη έχουμε όλοι οι άνθρωποι.

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΠΗ

Το ΔΣ της ΕΠΣ Κέρκυρας αφού συζήτησε διεξοδικά τις διαστάσεις του προβλήματος που αφορά στην εμφάνιση των κρουσμάτων της νέας γρίππης και πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της, αποφάσισε....

...ομόφωνα:
    Αίτημα σωματείου ή σωματείων για αναβολή προγραμματισμένου αγώνα εξαιτίας κρουσμάτων της νέας γρίπης ,θα γίνεται αποδεκτό αν ασθενήσουν τουλάχιστον πέντε(5) ποδοσφαιριστές οι οποίοι με ευθύνη του σωματείου θα προσκομίσουν ιατρική γνωμάτευση –βεβαίωση από δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα (νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ), για την ασθένεια τους .
    Σε διαφορετική περίπτωση δε θα ικανοποιείται σχετικό αίτημα για να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η αξιοπιστία στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων μας.
Η απόφαση αυτή ισχύει για όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα ,κύπελλο ,παιδικά).

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Ανδρέας Προβατάς                                                   Παναγιώτης Ποζίδης

ΑΕΚ: Μόνη… χωρίς Κοζώνη

Σχέδιο συντήρησης είναι έτοιμοι να βάλουν σε εφαρμογή οι μέτοχοι της ΑΕΚ, ενόσω θα αναζητούν νέο επενδυτή, μετά και το οριστικό (;) ναυάγιο στις επαφές με τον Χαράλαμπο Κοζώνη. Πιθανώς ακόμη κι εντός της ημέρας, η μετοχική ομάδα της ΠΑΕ αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα αναλύει τα σχέδιά της για το υπόλοιπο της τρέχουσας περιόδου, χωρίς να αποκλείεται να δημοσιοποιεί και τα στοιχεία που της παρουσιάστηκαν για την οικονομική επιφάνεια του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία και τα οποία δεν κρίθηκαν «πειστικά».

Πληροφορίες θέλουν τους μετόχους να έχουν αποφασίσει πως θα ρίξουν στην ομάδα 5,5 εκατ. ευρώ μαζί με άλλους δύο-τρεις «συμπαίκτες» που θα μπουν στη μετοχική σύνθεση κι ενδεχομένως να πάρουν διοικητικά πόστα. Οι φήμες για τους εφοπλιστές Μαρτίνο και Νομικό δεν επαληθεύτηκαν, αλλά φαίνεται πως υπάρχει βάση στο σενάριο για τον δικηγόρο Σταύρο Αδαμίδη, που συνεργάζεται με τους Πέτρο Παππά και Νίκο Νοτιά.

Η εκτίμηση των ιθυνόντων είναι πως η τρέχουσα περίοδος μπορεί να βγει με 10-12 εκατ., τα οποία πέρα από τα κεφάλαια των μετόχων θα προέλθουν και από τα προβλεπόμενα έσοδα της ΠΑΕ (χρήματα από τηλεοπτικά Σούπερ Λίγκας και Europa League, από την πώληση του Κυργιάκου στη Λίβερπουλ κλπ.). Η σφικτή οικονομική πολιτική ίσως περιλαμβάνει τη μετακόμιση από το πανάκριβο ΟΑΚΑ στη Ριζούπολη (την επόμενη σεζόν, αφού τα πολλά διαρκείας δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο τώρα).

Φήμες έκαναν λόγο και για πιθανή αντικατάσταση του Ντούσαν Μπάγεβιτς και ήδη έχουν κυκλοφορήσει σενάρια που φέρνουν στον πάγκο της ΑΕΚ δίδυμο με τους Νίκο Κωστένογλου και Βάιο Καραγιάννη.

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας (15/12) αρχίζει στην ΠΑΕ ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές της εταιρείας «BDO».

Μέσα Καφές και Σάχα

Ο Σεμπαστιάν Σάχα και ο Παντελής Καφές επανέρχονται στη δράση έχοντας ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους. Οι δύο παίκτες προπονήθηκαν κανονικά τη Δευτέρα και θα είναι στην αποστολή που θα ταξιδέψει την Τετάρτη για τη Λισαβόνα, εν όψει του αγώνα της Πέμπτης (22:05) κόντρα στην Μπενφίκα για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Αντίθετα τόσο το ματς στο «Ντα Λουζ», όσο και αυτό της ερχόμενης Κυριακής με τον Αστέρα στην Τρίπολη θα χάσουν οι Νάτσο Σκόκο και Κρίστιαν Νέμεθ, που θα επιστρέψουν στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό, με το νέο έτος. Προβλήματα αποκόμισαν οι Χουανφράν και Σεϊντού Γιαχάγια, διάταση στον αριστερό προσαγωγό ο Ισπανός μπακ, κάκωση στο δεξί πόδι ο Γκανέζος χαφ.

Τζεμπούρ: «Θα’μαι καλό παιδί…»

Αποφασισμένος να δείξει καλή διαγωγή και να αφήσει στο παρελθόν τις ιδιοτροπίες του δήλωσε ο Ράφικ Τζεμπούρ και κατόπιν σχετικής άδειας από τους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Νίκο Θανόπουλο άρχισε ειδικό πρόγραμμα. Παραμένει άγνωστο αν αυτό απλώς έγινε για να διατηρηθεί ο Αλγερινός φορ σε ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης ή σταδιακά θα υπολογίζεται και πάλι από την τεχνική ηγεσία.

Ο ίδιος σε συνέντευξη στην εφημερίδα της πατρίδας του «Competition» τόνισε: «Αποδέχομαι την απόφαση του προπονητή να με αφήσει εκτός Κόπα Αφρικα. Είμαι απογοητευμένος, αλλά ρεαλιστής. Στόχος μου τώρα είναι να επανακτήσω τη φυσική μου κατάσταση για να βρω ομάδα. Τώρα προπονούμαι με την ΑΕΚ. Μου έκαναν ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο θα ακολουθήσω κατά γράμμα, προκειμένου να ξαναβρώ ρυθμό. Προς το παρόν δεν γνωρίζω αν θα επιστρέψω στην ομάδα. Αυτό δεν εξαρτάται από εμένα, αλλά από τη διοίκηση και τον προπονητή», τόνισε, ενώ ερωτηθείς αν βρίσκεται σε διαμάχη με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, απάντησε: «Δεν έχω καμία διαφωνία με τον προπονητή. Τον Ιανουάριο θα δούμε τι θα γίνει. Θα ζυγίσω τα υπέρ και τα κατά και θα αποφασίσω αν θα μείνω ή θα φύγω».

ΟΣΦΠ: Ψάχνεται για το… μπαμ!

Προτεραιότητα αποτελεί για τον Ολυμπιακό η απόκτηση ενός μεσοεπιθετικού, εφόσον δεν υπάρξει κανένα πρόβλημα στη μεταγραφή του Λούα Λούα. Οι Πειραιώτες κινούνται για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή, ο οποίος αν «κλείσει» θα προκαλέσει αίσθηση. Οι διοικούντες δεν λένε τίποτα για τη συγκεκριμένη υπόθεση και τα σενάρια είναι πολλά.

Από παίκτες που αγωνίζονται στη γειτονική Ιταλία μέχρι τη μακρινή Βραζιλία, πατρίδα του Ζίκο. Στο προσκήνιο έχουν έρθει τα ονόματα του Ντεμπελέ (της Άλκμααρ), του Ρέγιες (της Ατλέτικο Μαδρίτης), του Ελτον Μπραντάο (της Σάο Καετάνο) του Γιοβάνοβιτς (της Σταντάρ Λιέγης, του η οποίου η περίπτωση πιθανότατα θα πάει για το καλοκαίρι) και του Νενέ (της Μονακό), ενώ ιταλικά Μέσα υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός καλοβλέπει τον Μπαπτίστα (της Ρόμα).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν θέλουν να ρισκάρουν και για αυτό τον λόγο θέλουν να έρθει κάποιος έτοιμος ποδοσφαιριστής, ο οποίος θα προσαρμοστεί σύντομα στις απαιτήσεις της ομάδας. Η διοίκηση δεν παρεκκλίνει της γραμμής της και σκοπεύει να ενισχύσει με δύο παίκτες το υπάρχουν ρόστερ, αν και ο προπονητής θεωρεί ότι χρειάζεται να καλυφθούν τρεις θέσεις (αριστερός χαφ, «δεκάρι» και επιθετικός).

Όσον αφορά τον Κεϊρίσον, το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται αρκετά στην Μπενφίκα (με τη μορφή δανεισμού από την Μπαρτσελόνα) είναι πιθανό να παίξει ρόλο στην υπόθεσή του. Το καλοκαίρι οι «μπλαουγκράνα» διέθεσαν πολλά χρήματα για την απόκτησή του και, όπως είναι φυσικό, θέλουν να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, κάτι που επιθυμεί και ο Βραζιλιάνος επιθετικός. Ο 21 ετών άσος φέρεται να έχει ενημερωθεί για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και η απάντηση που έδωσε ήταν η εξής: «Δεν έχω πρόβλημα, είναι ομάδα που παίζει στο Champions League. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παίζω».

Πάντως, κάποιοι στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι το θέμα Κεϊρίσον ενδέχεται να έχει σχέση με εκείνο του Λούα Λούα. Δηλαδή ότι θα αποκτηθεί ένας και των δύο ποδοσφαιριστών. Παρόλα αυτά, η κατάσταση δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει, αφού οι Πειραιώτες ψάχνονται για έναν αριστερό χαφ.

Δεν είναι μόνο τα μεταγραφικά...

Αποφασισμένοι εμφανίζονται στον Ολυμπιακό να απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο στον Παναθηναϊκό, με... εισαγγελέα δηλαδή όσον αφορά την υπόθεση του αγώνα με τον Ατρόμητο, που διακόπηκε Χθες μάζεψαν αρκετά στοιχεία από δημοσιεύματα και βίντεο για ν' ανοίξει ο φάκελος, ενώ χθες απορούσαν πώς ακόμα δεν έχει επέμβει αυτεπάγγελτα η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ (από τη στιγμή, μάλιστα, που οι «πράσινοι» τιμωρήθηκαν με 2.000 ευρώ πρόστιμο), όπως έπραξε με το ντέρμπι του Καραϊσκάκη. Επίσης, θα ασχοληθούν και με τη δήλωση του Τζόρβα, ο οποίος υποστήριξε ότι είχε περάσει αεροβόλο στο Καραϊσκάκη και θα τον καλέσουν να το αποδείξει.

* Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ενόψει του τελευταίου αγώνα του πρώτου μέρους της σεζόν, στην έδρα του Άρη. Το σημερινό πρόγραμμα θα γίνει χωρίς τον Ζίκο, ο οποίος βρίσκεται στην Ιταλία. Οι Κάποιες πιθανότητες να είναι στην αποστολή συγκεντρώνει ο Ντιόγο, ενώ δεδομένη είναι μόνο η απουσία των Λεντέσμα και Ντάρμπισαϊρ.

Λούα-Λούα: «Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα»

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προσγειώθηκε στην Αθήνα ο Λούα-Λούα. Ο επιθετικός από το Κονγκό - εμφανώς ταλαιπωρημένος από το ταξίδι - μίλησε στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο, αλλά απέφυγε τα πολλά λόγια.

«Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στην Ελλάδα», τόνισε, ενώ, όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για τον Ολυμπιακό, απλώς δήλωσε: «Θα κάνω προπονήσεις τις επόμενες δύο-τρεις ημέρες. Θα δούμε τι θα γίνει. Δεν θέλω να μιλήσω από τώρα».

Στη αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίο βρέθηκαν λιγοστοί οπαδοί του Ολυμπιακού. Ο Λούα-Λούα υπέγραψε αυτόγραφα σε όσους του το ζήτησαν και αργότερα αποχώρησε.

Το πρωί της Τρίτης αναμένεται να περάσει από εξετάσεις και αργότερα θα βρεθεί στο προπονητήριο του Ρέντη για να μιλήσει με τον Ζίκο. Εκτιμάται ότι δεν θα προλάβει να κάνει την πρώτη του προπόνηση με τα ...ερυθρόλευκα. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει την Τετάρτη.

Ο επιθετικός από το Κονγκό θα γυμναστεί στο προπονητήριο του Ρέντη υπό τις οδηγίες του Ζίκο τις επόμενες ημέρες. Εάν ο βραζιλιάνος τεχνικός μείνει ικανοποιημένος από την παρουσία του στις προπονήσεις, τότε θα δώσει τη συγκατάθεσή του στη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την απόκτησή του.

Θυμίζουμε ότι ο Λούα-Λούα έχει μείνει ελεύθερος, άρα οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να πληρώσουν μόνο το συμβόλαιο που θα κάνουν μαζί του.

ΠΑΟΚ: Έρχεται ο Κριστιάνο

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα ή το αργότερο αύριο ο Κριστιάνο Μοράες ντε Ολιβέιρα, ο οποίος αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ την περίοδο του Ιανουαρίου. Τις τελευταίες ημέρες ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ασχολήθηκε με τη λύση του συμβολαίου από την Πάκος Φερέιρα και το πιθανότερο είναι απόψε να βρίσκεται στην Ελλάδα. Η επίσημη παρουσίασή του από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ αναμένεται να γίνει αύριο και μετά θα ξεκινήσει προπονήσεις με τη νέα του ομάδα.

Τις επόμενες ημέρες ο Ζήσης Βρύζας θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους παικτών, οι οποίοι δεν βρίσκονται στα πλάνα του Φερνάντο Σάντος. Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Ρικάρντο Ματίας Βερόν, ο οποίος δεν έχει χρησιμοποιηθεί τη φετινή σεζόν. Ο Αργεντινός μέσος έχει παίξει μόλις σε ένα παιχνίδι (κόντρα στον Λεβαδειακό) και αυτό ως αλλαγή. Εκτός του 28χρονου παίκτη, θα αποχωρήσουν άλλοι δύο παίκτες, είτε σε μία προσπάθεια λύσης των συμβολαίων είτε στη συμφωνία παραχώρησης σε άλλη ομάδα με τη μορφή δανεισμού.

Τίποτα σοβαρό ο Βιεϊρίνια

Κοντά στο τέλος του αγώνα με την Καβάλα ο Βιεϊρίνια είχε παραπονεθεί ότι πονούσε στο πόδι, αλλά δεν φαινόταν ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Στη σημερινή προπόνηση θα διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, αν και το πιθανότερο είναι πως δεν θα απουσιάσει από το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

Όσον αφορά τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, εξέτισε την ποινή μίας αγωνιστικής στο τελευταίο ματς και φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει την κάκωση στο γόνατο που τον κράτησε για λίγες μέρες εκτός προπονήσεων. Λογικά ο Βόσνιος φορ θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του για τον εκτός έδρας αγώνα με τους Κρητικούς. Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τον Γιώργο Φωτάκη, ο οποίος έχασε όλες τις προπονήσεις της προηγούμενης εβδομάδας λόγω ενοχλήσεων στη μέση.

* Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο φάκελος ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

ΠΑΟ: Ψάχνει τον... πύργο

Τον ηγέτη στην άμυνα του Παναθηναϊκού αναζητά η διοίκηση της ομάδας σε συνεργασία με τον Νίκο Νιόπλια. Οι «πράσινοι» ψάχνουν για έναν παίκτη με τη σωματοδομή του Σωτήρη Κυργιάκου, ο οποίος είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι και αποτελεσματικός στο έδαφος. Ο Νικόλας Πατέρας εμφανίζεται διατεθειμένος να πραγματοποιήσει την εισήγηση του νέου τεχνικού του «τριφυλλιού» και αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό, θα αποκτηθεί.

Παρότι πρόκειται για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, η διοίκηση ενδέχεται να κάνει μία μικρή υπέρβαση, αν βρεθεί ο συγκεκριμένος παίκτης. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απόκτηση παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ, Κώστας Αντωνίου, έχει μπει σε διαδικασία αναζήτησης μαζί με το τμήμα σκάουτινγκ, ενημερώνοντας καθημερινά τον Νιόπλια και τον Βαζέχα.

Μάλιστα, στο προσκήνιο μπορεί να επανέλθουν τα ονόματα του Καλάντζε (της Μίλαν) και του Γίρανεκ (της Σπαρτάκ Μόσχας), στόπερ που κοίταξαν οι «πράσινοι» το καλοκαίρι. Όσον αφορά τον δεύτερο, εμφανίζεται έτοιμος να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Το πλάνο του Νιόπλια για τη Ντιναμό

Στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού θα επανέλθει ο Σιμάο στο αυριανό (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΑΝΤ-1) παιχνίδι με την Ντιναμό Βουκουρεστίου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Νίκος Νιόπλιας αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Βύντρα, Μπιέρσμιρ, Καντέ και Σπυρόπουλο. Την τριάδα στο κέντρο θα αποτελέσουν οι Ζιλμπέρτο, Σιμάο και Καραγκούνης. Δεξί χαφ θα αγωνιστεί ο Νίνης, αριστερά ένας εκ των Χριστοδουλόπουλου, Ρουκάβινα ή Λέτο και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Σισέ.

Από το συγκεκριμένο παιχνίδι θα απουσιάσουν ο Μαρίνος (έχει υποστεί ελαφρύ διάστρεμμα της δεξιάς ποδοκνημικής και διάταση έσω πλαγίου του δεξιού γόνατος) και ο Σαριέγκι (που υποβλήθηκε σε επέμβαση κήλης).

Να σημειωθεί ότι οι «πράσινοι» προκρίνονται στους «32» και θα είναι παρόντες στην κλήρωση της ερχόμενης Παρασκευής με νίκη ή ισοπαλία, ακόμη και με ήττα με 1-0.

«Ολοι ξέρετε ότι το πρωτάθλημα είναι ο κύριος στόχος, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να αφήσει την Ευρώπη. Είμαστε πιο ποιοτικοί, καλύτεροι, ωστόσο πρέπει να το αποδείξουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε στην Ευρώπη και τον Φεβρουάριο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 44χρονος προπονητής στην ομιλία του.

Η προετοιμασία για το ματς με τους Ρουμάνους ολοκληρώνεται σήμερα (στις 20:00) στην Παιανία, ενώ στις 18:15 ο κ. Νιόπλιας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ΟΑΚΑ. Η αποστολή της Ντιναμό φτάνει στις 11:50. Στις 17:30 ο προπονητής της ρουμανικής ομάδας, Κορνέλ Ταρνάλ, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και μισή ώρα μετά θα γίνει η προπόνηση στο Ολυμπιακό Στάδιο.

* Σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί να συγκληθεί η Γ.Σ. των μετόχων με θέμα την έγκριση των αποφάσεων του τελευταίου Δ.Σ. Σύμφωνα με τις χθεσινές ενδείξεις η Γ.Σ θα έχει τυπικό χαρακτήρα, αφού οι περισσότεροι μέτοχοι έχουν ήδη στείλει τις εξουσιοδοτήσεις τους και δεν θα παραστούν. Η Γ.Σ. θα αρχίσει στις 09:30 και αναμένεται να έχει μικρή διάρκεια, μια και δεν θα δώσει το «παρών» κανείς από τους βασικούς μετόχους του συλλόγου.

* Πενθήμερη άδεια αναμένεται να δώσει ο Νίκος Νιόπλιας στους παίκτες του Παναθηναϊκού για τα Χριστούγεννα. Ο νέος προπονητής ήθελε να αφήσει τους παίκτες του ελεύθερους για τέσσερις ημέρες, ωστόσο οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν ήδη «κλείσει» εισιτήρια για να περάσουν τις διακοπές μακριά από την Αθήνα.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES