13 Οκτ 2009

Επίθεση Περουβιανών χάκερ στο σάιτ του Μαραντόνα!

Την εκδίκηση τους για την ήττα του Περού από την Αργεντινή θέλησε να πάρει μια ομάδα Περουβιανών χάκερ με την ονομασία «Elite Peruvian». Στόχος των χάκερς έγινε η επίσημη ιστοσελίδα του προπονητή της «αλμπισελέστε» Ντιέγκο Μαραντόνα, στην οποία κατάφεραν να εισβάλουν και να αναρτήσουν σχόλια χλευασμού και κοροϊδίας για τον Μαραντόνα.
«Μας νίκησαν στο γήπεδο, όμως εμείς τους νικήσαμε στο διαδίκτυο» ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα των Περουβιανών, ενώ στους ρυθμούς του τραγουδιού «Y se llama Peru» μπορεί να δει κανείς μία φωτογραφία του «Πίμπε Ντ'Όρο» με σχόλιο κάτω από αυτή «Σε κάναμε να κλάψεις» ή «Για τον πιο μεγάλο κλαψιάρη του κόσμου».
Εκεί όμως που οι «Elite Peruvian» μάλλον ξέφυγαν απο τα όρια του χιούμορ, ήταν με μία εικόνα καρτούν που αναπαριστά τον Μαραντόνα να σνιφάρει κοκαΐνη.
Τέλος από τα σχόλια των χάκερς δεν γλίτωσε ούτε ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ορτούμπε, τον οποίο σύσσωμος ο Τύπος του Περού θεωρεί υπεύθυνο για την ήττα της εθνικής τους ομάδας καθώς σύμφωνα με τους Περουβιανούς δεν σφύριξε δύο πέναλτι υπέρ του Περού, ενώ μέτρησε το γκολ του Παλέρμο αν και ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. «Κλέφτη Ορτούμπε» ήταν το σχετικό σχόλιο των «Elite Peruvian»…

ΠΑΟΚ: Αποχώρησε από την προπόνηση ο Βιερίνια

Επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με την U23 ο Βιερίνια και προπονήθηκε κανονικά στη σημερινή (13/10) προπόνηση του ΠΑΟΚ, αλλά, λίγο πριν την ολοκλήρωσή της, αποχώρησε λόγω χτυπήματος στο γόνατο, το οποίο όμως δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Ασκήσεις τεχνικής και τακτικής από τον Σάντος, απόντες οι διεθνείς Χαλκιάς, Φωτάκης, Κουτζαβασίλης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου και Μουσλίμοβιτς.
• Αμπουμπακαρί, Φιλομένο και Βιτόλο ακολούθησαν ατομικό πόγραμμα, με τους δύο τελευταίους να ανεβάζουν ρυθμούς.

«Δεν είναι αλήθεια…»

Κάτι που συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες και είναι φυσιολογικό σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, χαρακτήρισε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος την ένταση στην ανάπαυλα του ημιχρόνου του αγώνα της Εθνικής με τη Λετονία, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο νεαρός αμυντικός δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του και δήλωσε πως γράφτηκαν υπερβολές και ψέματα.

«Πιστεύω ότι μπορούν να συμβούν πολλά σε ένα παιχνίδι. Γράφτηκαν πράγματα που δεν είναι αλήθεια. Δεν αρέσει σε κανέναν να γράφονται πράγματα που δεν έγιναν και λόγια που δεν ειπώθηκαν. Να υπάρχει μια στιγμή έντασης σε λογικά πλαίσια, να πει κάποιος σε έναν άλλο δυο κουβέντες, είναι κάτι που γίνεται σε κάθε γήπεδο και κάθε αγώνα. Με πειράζει πολύ ο τρόπος που βγαίνουν κάποια πράγματα. Δεν είναι αλήθεια», τόνισε.

Αναφορικά με το βελτιωμένο πρόσωπο που παρουσίασε η ελληνική ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης του Σαββάτου, είπε: «Δεν νομίζω ότι άλλαξαν πολλά πράγματα. Ήμασταν καλύτεροι αμυντικά, δεν αφήναμε κενούς χώρους και μαρκάραμε καλά όλη η ομάδα. Είχαμε καλύτερη κυκλοφορία και δεν πουλάγαμε εύκολα την μπάλα. Πιστεύω πως η Λετονία ήταν πολύ πιο κακή στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το πρώτο, ενώ εμείς δεν είχαμε τόσο μεγάλη διαφορά στην απόδοσή μας από ημίχρονο σε ημίχρονο».

Η Εθνική αναμετράται την Τετάρτη με το Λουξεμβούργο στο ΟΑΚΑ και με νίκη εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ, εκτός και αν η Ελβετία χάσει από το Ισραήλ και της… προσφέρει την πρώτη θέση. «Δεν νομίζω ότι η Ελβετία θα χάσει το ματς. Το θεωρώ μάλλον αδύνατο. Εμείς κοιτάμε να κερδίσουμε το δικό μας ματς και μετά τα μπαράζ», τόνισε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Όσο για τα μπαράζ του Νοεμβρίου, ο αμυντικός της Τζένοα ανέφερε: «Έχει σημασία να μην παίξεις με μία ομάδα, όπως η Γαλλία και η Ρωσία. Με όποια ομάδα από τις πιθανές αντιπάλους και αν κληρωθούμε είναι στο χέρι μας να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να φτάσουμε στο στόχο μας. Μακάρι να είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουμε την πρόκριση. Δεν έχω κάποια προτίμηση αναφορικά με τον αντίπαλο. Αν εμείς είμαστε καλοί και παίξουμε καλά, πιστεύω πως θα περάσουμε».

Πολύς λόγος γίνεται για το ποια έδρα θα πρέπει να φιλοξενήσει το μπαράζ. «Δεν είναι σωστό να παίζει η Εθνική ομάδα, σε οποιοδήποτε άθλημα, και να μην έχει κόσμο. Πάνω από όλα είναι το εθνόσημο. Ο κόσμος δεν ήταν πολύς στο ματς με τη Λετονία. Το ότι έκανε υπομονή και μας στήριξε είναι κάτι που πρέπει να κάνει σε όλα τα ματς. Εγώ θα ήθελα όταν παίζει η Εθνική να είναι γεμάτο το γήπεδο ή τουλάχιστον να έχει πολύ κόσμο», ανέφερε ο διεθνής άσος, χωρίς να πάρει σαφή θέση.

Ο ίδιος από την Πέμπτη και μέχρι τα μπαράζ του Νοεμβρίου θα είναι αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις του με την Τζένοα. «Το πρωτάθλημα μπορώ να πω ότι σε σχέση με πέρυσι δεν είναι τόσο δυνατό. Έχει αποδυναμωθεί πολύ η Μίλαν, η Ίντερ δεν είναι ως τώρα τόσο καλή όσο πέρυσι, ενώ ομάδες όπως η Αταλάντα και το Παλέρμο δεν είναι τόσο δυνατές. Όμως υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος. Το ματς του Σαββάτου με την Ίντερ είναι πολύ δύσκολο, αλλά έχουμε αποδείξει ότι στην έδρα μας αυτά τα ματς δεν τα χάνουμε. Μπορεί να μην τα κερδίζουμε, όπως έγινε με τη Γιουβέντους, αλλά δεν τα χάνουμε. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, σίγουρα καλύτερη από μας».

ΗΡΑΚΛΗΣ - Μειώνονται οι απουσίες


Ξεκίνησε η προετοιμασία του Ηρακλή για τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακή (18.10, 19.00) με τον Πανιώνιο στο «Καυτανζόγλειο». Απόντες από την σημερινή προπόνηση ήταν ο Όλεγκ Προτάσοφ, που βρίσκεται στην Αθήνα λόγω της γέννησης του τρίτου τού παιδιού, οι διεθνείς Κοβαλέφσκι, Ιωαννίδης και Γιάντσης, όπως και ο αδειούχος Μάουρο Μιλάνο.
Το πρόγραμμα των ασκήσεων, που τελέστηκε υπό τις οδηγίες των Νεντίδη, Καρύδα και Γκιζέλη, ακολούθησαν οι Λέκι και Κονέ που ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις στη μέση και στο χέρι αντίστοιχα. Κάτι ανάλογο θα συμβεί αύριο και με τον Βουτσιά, ο οποίος ακολούθησε εντατικό ατομικό πρόγραμμα, πέρασε από διαδικασία ετοιμότητας και κρίθηκε ικανός να περάσει σε κανονικά επίπεδα.
Ο Κατσαμπής συνέχισε με θεραπεία και πρόγραμμα γυμναστηρίου και αναμένεται να επανέλθει εντός της εβδομάδας. Ο Μπόσνιακ ανεβάζει επίπεδα ατομικής προπόνησης, όμως με την ομάδα θα μπει από την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Τούμα αποχώρησε στα μέσα του προπονητικού προγράμματος, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί αύριο.

- "Καμία αιχμή για Βγενόπουλο"

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΓΗΠΕΛ με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την επιστολή του εντεταλμένου για το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό κ. Βαγγέλη Σαμαρά προς το Δήμο Αθηναίων, στην οποία υπογραμμίζει ότι ουδέποτε υπήρξε αιχμή εναντίων του Ανδρέα Βγενόπουλου και του Ομίλου Marfin.
Τονίζει δε ότι το μόνο που έγινε ήταν να ζητηθεί από τον Δήμο Αθηναίων να είναι συνεπής ως προς τις συμβατικές του υποχρεώσεις έναντι των "πρασίνων".
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Τις τελευταίες ημέρες μετά και από την απόφαση του ΣτΕ, που δικαίωσε τον Παναθηναϊκό, ολοκληρώθηκε μια μακρά περίοδος καθυστερήσεων και γραφειοκρατικών διαδικασιών που έθεσαν εν αμφιβολία το χρονοδιάγραμμα του έργου. Βρισκόμαστε πλέον πιο κοντά από ποτέ στη δημιουργία του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.
Με αφορμή όμως, σημερινά δημοσιεύματα στον αθλητικό τύπο θα πρέπει να διευκρινιστούν τα εξής :
Σε εφαρμογή της από 26 Φεβουαρίου 2008 σύμβασης μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποστείλαμε την 1η Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της καθημερινής μας συνεργασίας, επιστολή στο Δήμο Αθηναίων αναφορικά με την τήρηση υποχρεώσεων του, που απορρέουν από τη μεταξύ μας σύμβαση.
Είναι προφανές ότι τόσο στην ουσία όσο και στο πνεύμα της εν λόγω επιστολής δεν υφίσταται καμιά απολύτως αιχμή εναντίον προσώπων, πολλώ μάλλον δε μετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, του οποίου τα αισθήματα και η στήριξη δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανένα.
Είναι δεδομένη η συμπόρευση όλων μας και ειδικότερα, η σημαντική συνεισφορά του Ομίλου της MARFIN προσφέρει ουσιαστική βοήθεια για την ολοκλήρωση του έργου, που αποτελεί όνειρο των εκατομμυρίων φιλάθλων της ομάδας».

ΑΕΚ - Προσεχώς «καπετάνιος» ο Νοτιάς

Προσεχώς απόλυτο αφεντικό στην ΠΑΕ ΑΕΚ ο Νίκος Νοτιάς. Οι Γκίκας Γκούμας, Πόλυς Χατζηιωάννου ενημέρωσαν τον μεγαλομέτοχο της Ένωσης πως θα του παραχωρήσουν τις μετοχές τους και πλέον απομένει να πέσουν και οι υπογραφές έτσι ώστε ο Χιώτης επιχειρηματίας να πάρει τα «ηνία» των «κιτρινόμαυρων

Οι κύριοι Γκούμας και Χατζηιωάννου ενημέρωσαν τον Νοτιά πως δεν προτίθενται να συμμετέχουν στη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την περαιτέρω χρηματοδότηση της ομάδας. Αντίθετα, ο Πέτρος Παππάς εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει ενεργός χρηματοδότης διατηρώντας το 12,5% και συμμετέχοντας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αναλογικά με το ποσοστό του.

«Έχω κάνει γραπτή πρόταση στον Νίκο Νοτιά μαζί με τον Πόλυ Χατζηιωάννου για να του παραχωρήσω τις μετοχές μου και να διευκολύνω το έργο του, διότι έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετέχουμε σε άλλη αύξηση κεφαλαίου. Μου απάντησε θετικά και με ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που του δείχνω», δήλωσε στην «Εξέδρα» ο Γκίκας Γκούμας.

«Είπα στο Νίκο Νοτιά ότι α) δεν σκέφτομαι να δώσω τις μετοχές μου στην Ερασιτεχνική, β) θα τον υποστηρίξω ώστε να μπορέσει να βρει μια σωστή λύση για την ΑΕΚ, γ) σκέφτομαι θετικά να ακολουθήσω μελλοντική αύξηση κεφαλαίου στο ποσοστό μου και στην περίπτωση που τελικά δεν το κάνω προτιμώ να παραχωρήσω σε αυτόν τις μετοχές μου», ανέφερε από τη μεριά του ο Πέτρος Παππάς.
Σήμερα αναμένεται να γίνουν οι τελικές επαφές, με τον Νίκο Νοτιά να περιμένει πλέον να εξασφαλίσει και τυπικά το 51% των μετοχών έχοντας ήδη αρχίσει την αναζήτηση επενδυτή ο οποίος θα τον βοηθήσει στο έργο του και θα αλαφρύνει το βάρος που έχει πέσει σχεδόν εξ ολοκλήρου πάνω του.

Φήμες κάνουν λόγο για προσπάθεια επαναπροσέγγισης του Κύπριου επιχειρηματία Κρις Αναστασίου (με τον οποίο δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρώσουν τη συμφωνία οι Νίκος Θανόπουλος και Παντελής Αθηνής), την ώρα που ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρά τις πιέσεις που δέχεται δεν δείχνει διάθεση στην παρούσα φάση να επιστρέψει στην ΠΑΕ.

«Καμία σχέση Βοτανικός- Καραϊσκάκη»


Το… δώρο του Παναθηναϊκού από τον Βοτανικό περιμένουν στον Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» πιστεύουν πως σε περίπτωση που χτιστεί το νέο «σπίτι» των «πρασίνων» θα κερδίσουν 4500 τ.μ! Το Sportnet επικοινώνησε με τον κ. Γιώργο Μπαλτογιάννη που είναι αρχιτέκτων μηχανικός και δήλωσε πως «δεν έχει καμία σχέση ο Βοτανικός με το Καραϊσκάκη.
Κερδισμένος από το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού θέλει να βγει ο… Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» όταν έχτισαν το Καραϊσκάκη είχαν υπογράψει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση με την Πολιτεία για την κατασκευή του γηπέδου, είχαν προβλέψει να πάρουν στο μέλλον ότι θα πάρουν και οι άλλοι. Άρα ότι θα ισχύσει για τον Βοτανικό, θα ισχύσει και για το φαληρικό γήπεδο.

Επομένως αν αλλάξουν οι συντελεστές κάλυψης και δόμησης που ισχύουν αυτή τη στιγμή για το «Γ. Καραϊσκάκης», τότε θα κερδίσει 4.500 τ.μ.!

Το Sportnet επικοινώνησε με τον κ. Γιώργο Μπαλτογιάννη, ο οποίος είναι αρχιτέκτων μηχανικός και έχει κάνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον τομέα της Πολεοδομίας του Ε.Μ.Π. και τόνισε πως δεν έχει καμία σχέση η περίπτωση του Βοτανικού με το Καραϊσκάκη.

«Βάση λογικής δεν έχει καμία σχέση το γήπεδο που θα φτιαχτεί στο Βοτανικό με αυτό του Φαλήρου. Μία πολεοδομία μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τον συντελεστή δόμησης κι άλλη να τον κρατήσει σταθερό» δήλωσε αρχικά ο κ. Μπαλτογιάννης και ερωτηθείς για το αν δεσμεύεται η πολιτεία για τον όρο που έχει υπογράψει ο Ολυμπιακός σχολίασε:

«Ασχετα με το τι έχει υπογράψει ο Ολυμπιακός για το Καραϊσκάκη, οι δύο περιπτώσεις δεν συγχέονται. Βέβαια όπως ξέρουμε ο συντελεστής δόμησης δεν είναι… σταθερός και ανάλογα με τα συμφέροντα αλλάζει! Αν ψηφιστεί το διάταγμα τότε θα αλλάξει…»

Ζίκο: «Να ριζώσω στην Ελλάδα»


Για πάντα στον Ολυμπιακό. «Μετά λοιπόν από αρκετά χρόνια ήρθε πλέον η στιγμή να ριζώσω σε μία χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος τεχνικός των «ερυθρολεύκων» σε συνέντευξη που παραχώρησε στη εφημερίδα «Cruzeiro Online». Παράλληλα, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για τον Ντέιβιντ της Φενέρμπαχτσε.
«Έχω ζήσει σε πολλές χώρες του κόσμου και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως πρέπει να προσαρμόζομαι ανάλογα με τον τρόπο ζωής κάθε χώρας. Μετά λοιπόν από αρκετά χρόνια ήρθε πλέον η στιγμή να ριζώσω σε μία χώρα», ανέφερε αρχικά ο Ζίκο.
Και συνέχισε: «Δεν είχα προγραμματίσει να γίνω προπονητής. Όταν όμως μου το ζήτησαν από την Κασίμα Άντλερς και ύστερα από την Ιαπωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ήταν πολύ δύσκολο να αρνηθώ. Στην πορεία βέβαια ανακάλυψα ότι μου άρεσε η συγκεκριμένη δουλειά και συνειδητοποίησα πως μετά την καριέρα του ποδοσφαιριστή είχα την ευκαιρία να ανοίξω μία νέα σελίδα.

Έχω πια πολλές εμπειρίες από διαφορετικές χώρες και, μόνο αν καταφέρει κάποιος να ζήσει σε τόσα μέρη του κόσμου, μπορεί να καταλάβει τι εννοώ». Ο Ζίκο αναφέρθηκε και στα πολλά δημοσιεύματα του τούρκικου Τύπου, που θέλουν τον Ολυμπιακό να έχει κάνει πρόταση στη Φενέρμπαχτσε για τον Ντέιβιντ: «θέλω πολύ να δω τον Ντέιβιντ στον Ολυμπιακό».

ΠΑΟ: Ικανοποίηση για Γιούρκα

Τα εύσημα του Τεν Κάτε απέσπασε ο Γιούρκας Σειταρίδης για την εμφάνιση του με την εθνική ομάδα: «Τα πήγες καλά κι έδειξες ότι έχεις δυνατότητες», είπε στον 28χρονο μπακ ο Ολλανδός τεχνικός. Συνεχίζονται οι διαδικασίες για το γήπεδο και στο επίκεντρο είναι τα χρήματα για την ονομασία του. Στους κορυφαίους της Μπουντεσλίγκα ο Αντρέας Ίβανσιτς.

Τεν Κάτε: «Έδειξες τις δυνατότητες σου»

Ο Γιούρκας Σειταρίδης επέστρεψε χθες στην Παιανία, αφού αφού έχει συμπληρώσει κάρτες και δεν μπορεί να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα εναντίον του Λουξεμβούργου. Τον 28χρονο μπακ παρακολούθησε το Σάββατο ο Τεν Κάτε και σε γενικές γραμμές έμεινε ικανοποιημένος, μια και διέκρινε την ποιότητα του παίκτη:

«Είχες πάρα πολύ καιρό να αγωνιστείς, αλλά σε γενικές γραμμές τα πήγες καλά κι έδειξες ότι έχεις δυνατότητες. Μπράβο», ήταν τα λόγια του Ολλανδού. Στο «τριφύλλι» φυσικά έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες μετρήσεις και ξέρουν σε ποια κατάσταση είναι ο παίκτης, ο οποίος χθες ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας. Όλα δείχνουν ότι στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα ο Τεν Κάτε θα πάρει στην αποστολή τον Γιούρκα. Το αν θα παίξει και πόσο θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

«Θα δώσει τα λεφτά»

Μια απορία που εξέφρασε ο Τάκης Μπέης στο χθεσινό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων παραλίγο να δημιουργήσει θέμα για το γήπεδο, αλλά αμέσως χαμήλωσαν οι τόνοι και μένει να δούμε στην πράξη τι θα συμβεί. Ο Μπέης, που ανήκει στον σχηματισμό του ΠΑΣΟΚ, ρώτησε τον πρόεδρο της ΕΕΣ, Θοδωρή Μπεχράκη, για τα χρήματα της ονοματοδοσίας του γηπέδου του Παναθηναϊκού, τα οποία είναι 23 εκατ. ευρώ.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος και η εταιρεία Marfin, όπως είναι γνωστό, κέρδισαν τον Αύγουστο του 2008 τον διαγωνισμό για το όνομα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. «Ο Βγενόπουλος θα δώσει τα χρήματα για το όνομα του γηπέδου ή όχι;», ρώτησε ο Μπέης και ο Μπεχράκης του είπε: «Πώς το λες αυτό; Γιατί να μην τα δώσει; Εχεις ακούσει τίποτα;».

Ο Μπέης απάντησε: «Κάτι ακούγεται ότι μπορεί να μην τα δώσει. Εχει καταθέσει εγγυητική;». Ο Μπεχράκης πήρε ξανά τον λόγο και ήταν ξεκάθαρος: «Θα δώσει τα λεφτά. Υπάρχουν συμβάσεις ανάμεσα στον Δήμο και τον κ. Βγενόπουλο. Θα ζητήσουμε την εγγυητική. Δεν μπορεί να μη δώσει τα χρήματα. Αν γίνει κάτι διαφορετικό θα το εξετάσουν οι νομικοί».

Σ' αυτό το σημείο έληξε το θέμα, το οποίο ήταν και το μοναδικό που συζητήθηκε για το σπίτι του «τριφυλλιού» στο χθεσινό Δ.Σ. Να σημειωθεί ότι από τα 23 εκατ. ευρώ τα τρία θα τα κρατήσει ο Δήμος και τα υπόλοιπα είκοσι θα δοθούν στην ΠΑΕ για να κατατεθούν σε τράπεζα ως εγγύηση για το δάνειο που θα συναφθεί.

Η ΠΑΕ επίσης είχε ζητήσει πριν από τις εκλογές, με επιστολή της στον Δήμο, την κατάθεση της εγγυητικής των είκοσι εκατ. ευρώ. Γι' αυτόν τον λόγο θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα η ΕΕΣ για να ζητήσει από τον Βγενόπουλο τα χρήματα.

Ανακοίνωση για τα εισιτήρια

Τη συμπαράσταση 3.300 οπαδών του θα έχει ο Παναθηναϊκός στην Καβάλα και η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους φίλους της ομάδας που μένουν στη Βόρεια Ελλάδα με ποιον τρόπο θα προμηθευτούν εισιτήρια για το παιχνίδι της Κυριακής στην Καβάλα: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει τους φιλάθλους μας που επιθυμούν να προμηθευτούν εισιτήρια για τον προσεχή αγώνα με την Καβάλα ότι η διάθεσή τους θα γίνεται από αύριο (σ.σ.: σήμερα) μέχρι την Παρασκευή στην Καβάλα, από τη διεύθυνση Ελευθερίας και Ισμήνης μεταξύ 18:00-22:00, το Σάββατο από τις 10:00 μέχρι τις 22:00 και την Κυριακή από τις 10:00 μέχρι λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα. Την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα εισιτήρια θα διατίθενται επίσης στο γήπεδο, στο εκδοτήριο της θύρας 9, από τις 10:00 μέχρι την έναρξη του αγώνα. Επισημαίνεται, τέλος, ότι η τιμή των εισιτηρίων είναι 25 ευρώ».

Να θυμίσουμε ότι στο παιχνίδι αυτό ο Παναθηναϊκός θα έχει τη συμπαράσταση 3.300 οπαδών του.

Στους κορυφαίους ο Ίβανσιτς

Εκπληκτικό είναι το ξεκίνημα του Αντρέας Ίβανσιτς στην Γερμανία με τη φανέλα της Μάιντζ. Αρκεί να αναφέρουμε ότι σε οχτώ παιχνίδια και παίζοντας σε ρόλο επιτελικού μέσου μετρά τέσσερα γκολ κι άλλες τόσες ασίστ, ενώ η ομάδα του βρίσκεται στην 5η θέση.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του 1/4 της Μπουντεσλίγκα, το γερμανικό περιοδικό «Kicker» έκανε έναν απολογισμό στις μεταγραφές του καλοκαιριού και ο «μαέστρος» είναι στην καλύτερη εξάδα.

Στην ίδια κατηγορία με τον πρώην μέσο του Παναθηναϊκού, ο οποίος στοίχισε στη Μάιντς μόλις 900 χιλ. ευρώ για δύο χρόνια δανεισμού (100 χιλ. ευρώ είναι η οψιόν αγοράς του), συγκαταλέγονται ο συμπαίκτης του Χάιντς Μίλερ (τερματοφύλακας) και οι Ζε Ρομπέρτο (Αμβούργο), Πιζάρο (Βέρντερ), Σίμουνιτς (Χοφενχάιμ), Χίπια (Λεβερκούζεν).

Θα τον αποχαιρετήσουμε σύντομα

Το όνομα του Βασίλη Τοροσίδη «παίζει» εδώ και καιρό σε διάφορες ξένες εφημερίδες με αφορμή το ενδιαφέρον κάποιων ομάδων για την περίπτωση του. Ωστόσο, παρότι υπάρχουν ομάδες που τον έχουν παρακολουθήσει να αγωνίζεται δεκάδες φορές, o διεθνής αμυντικός δεν έχει δεχτεί κάποια εξαιρετική πρόταση.

Το ενδιαφέρον της Μαρσέιγ πάντως φαίνεται να είναι αρκετά έντονο και μετά την συζήτηση που είχαν οι υπεύθυνοι της Γαλλικής ομάδας με τον Βενγκέρ, θα έγινε ακόμα πιο έντονο. Θεωρώ τιμητικό για τον Τοροσίδη ο, τι ο τεχνικός της Άρσεναλ μίλησε με θερμά λόγια για εκείνον.

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο διακρίνεται ο Γάλλος τεχνικός είναι πως έχει «μάτι». Είναι ο κορυφαίος στο να διακρίνει ταλέντα και γι’ αυτό η γνώμη του έχει ιδιαίτερη σημασία. Πιστεύω πως θα τον αποχαιρετήσουμε σύντομα τον Τοροσίδη. Από την στιγμή που το έχει αποφασίσει και ο ίδιος, θα το κάνει το βήμα.

Υ.Γ. Πήρα χθες ένα μήνυμα με το οποίο συμφωνώ. Αναφέρονταν στον Σαμαρά και σημείωνε πως θα ήταν η πλέον κατάλληλη λύση για τον Ολυμπιακό. Περισσότερο από τον Γκέκα. Συμφωνώ πως ο Σαμαράς είναι ένας εξαιρετικά ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως πιστεύω πως έχουν ανάγκη έναν φορ- γκολτζή. Όχι, πως ο Σαμαράς δεν το «έχει», αλλά νομίζω πως θα ταίριαζε περισσότερο αυτή τη στιγμή ο Γκέκας στην ομάδα.

Κόκα… καλής κοινωνίας!

Γνωστά ονόματα της κοσμικής Αθήνας περιλαμβάνει, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, η ατζέντα της 32χρονης από το χώρο του μόντελινγκ, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν δύο κιλά κοκαΐνης. Αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος όπως και τα άλλα τρία άτομα που συνελήφθησαν για την ίδια υπόθεση. Αύριο Τετάρτη απολογούνται και οι τέσσερις στην 27η τακτική ανακρίτρια.

Μετ’ εμποδίων οι θαλάσσιες συγκοινωνίες, λόγω των 8 και 9 Μποφόρ που πνέουν στα πελάγη. Βροχές και καταιγίδες σε Ιόνιο, Αιγαίο και ηπειρωτικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Μείωση του αριθμού των περίπου 55.000 κρατικών αυτοκινήτων, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Τρίτη, ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Το ετήσιο κόστος συντήρησης ανέρχεται στα 350 εκατομμύρια ευρώ!

Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας με βάση τους ρύπους και όχι την ηλικία ή τα κυβικά των παλαιών αυτοκινήτων, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Την εκλογή της πρώτα από το συνέδριο και μετά από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά της για την προεδρία. Εκλογή από τη βάση προτιμούν Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αντώνης Σαμαράς.

Συνεδριάζει την Τρίτη (16:00), για πρώτη φορά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, για την ανάδειξη και τυπικά του Χρήστου Παπουτσή στη θέση του Γραμματέα. Επίσημη πρώτη σήμερα και για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Χρηματιστήριο: Στο μείον 0,24% πριν από λίγο (11:30), στις 2.824 μονάδες.

Θύμα των επιτήδειων του Facebook έπεσε ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν. Την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΚΑΙΡΟΣ: Άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και στην Αττική. Στους 24 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αθήνα.

ΠΑΣ: «Γεύση» από Ζωσιμάδες στην Τούμπα!

Θερμή συμπαράσταση των οπαδών του θα έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα στον αγώνα εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Τα περίπου 1.300 εισιτήρια που θα πάρει η ομάδα των Ιωαννίνων αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα και ήδη οι κρατήσεις είναι πάρα πολλές. Έτσι, η ομάδα της Ηπείρου θα έχει μια σημαντική βοήθεια από τους φιλάθλους της, που με τη συμπεριφορά τους έχουν πάρει άριστα τόσο στα εκτός όσο και στα εντός έδρας παιχνίδια.

Στα αγωνιστικά, δεν υπάρχει καμία ελπίδα να αγωνιστεί στο ματς με τον ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, αφού οι πόνοι στη μέση επανήλθαν. Πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Βάντερσον, ο οποίος έχει ένα τράβηγμα στο ισχίο. Βέβαια, από το ιατρικό τιμ υπάρχει αισιοδοξία ότι θα προλάβει το ματς με τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη, ο Κώτσιος και ο Tζάνης ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και μάλιστα μπήκαν χθες σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

Μπλάνκο, Νέμεθ, Τζιμπούρ, Ζόνας: 4 θέματα που… καίνε!

Οι τρεις νυν επιθετικοί της ΑΕΚ και ένας πιθανός μεταγραφικός «στόχος» του Ιανουαρίου, είναι αυτή την στιγμή στην πρώτη γραμμή της κιτρινόμαυρης επικαιρότητας. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας αποτελούν και σημαντικά ζητήματα που πρέπει να λύσει η διοίκηση της ομάδας.

Ισμαέλ Μπλάνκο: Τις επόμενες μέρες θα έρθει στην Ελλάδα ο μάνατζέρ του και θα συζητήσει και πάλι με την διοίκηση για την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2013, με νέους οικονομικούς όρους φυσικά. Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει σημαντική οικονομική διαφορά –όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ- με τον κόσμο ούτε καν να θέλει να σκέφτεται την πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία.

Θεωρώ ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να κάνουν βήματα η μία προς την άλλη για να φτάσουμε στην συμφωνία. Να εκτιμήσει η διοίκηση την προσφορά του Αργεντινού επιθετικού, έστω κι αν τώρα δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά να εκτιμήσει και ο ίδιος ο παίκτης ότι η ΑΕΚ είναι η ομάδα που αγόρασε την… μετοχή του όταν κανένας ποδοσφαιρικός επενδυτής δεν είχε ασχοληθεί και ανέβασε την τιμή της.

Κρίστιαν Νέμεθ: Ο Ούγγρος επιθετικός-αποκάλυψη «ζωγραφίζει» αυτή την περίοδο στα γήπεδα της Αιγύπτου, όπου διεξάγεται το παγκόσμιο κύπελλο κάτω των 20. Οι περισσότεροι –αν όχι όλοι- οι σκάουτερς των ευρωπαϊκών ομάδων έχουν σημειώσει το όνομά του στο μπλοκάκι τους και θεωρώ βέβαιο ότι θα ανιχνεύσουν τις προθέσεις της Λίβερπουλ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η ΑΕΚ πρέπει να κάνει ακριβώς το ίδιο και να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι έχει ήδη τον ποδοσφαιριστή στο δυναμικό της. Έναν ποδοσφαιριστή που είναι ικανοποιημένος από την παραμονή του στην ομάδα η οποία –όπως έχει δηλώσει- τον βοηθάει πολύ στην εξέλιξή του.

Ράφικ Τζιμπούρ: Η υπόθεση του Αλγερινού επιθετικού είναι αρκετά δύσκολη, αλλά ο χρόνος που περνάει είναι εις βάρος της ΑΕΚ. Κι εννοώ εις βάρος της, σκεπτόμενος το οικονομικό κομμάτι της υπόθεσης. Μη συμμετέχοντας ο παίκτης στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, οδηγείται η μετοχή τους σε πτώση και ίσως η ΑΕΚ να μην μπορεί στο τέλος να περισώσει τίποτα.

Η λύση είναι πιθανότατα να δοθεί κάπου δανεικός, να αρχίσει να αγωνίζεται, να βρει και πάλι την θέση του στην εθνική ομάδα και το καλοκαίρι να ελπίζει η ΑΕΚ σε άνοδο της… μετοχής του μέσω συμμετοχής στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου.

Ζόνας: Ο βραζιλιάνος επιθετικός απασχόλησε την ΑΕΚ μέχρι την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Μάλιστα φάνηκε ότι θα συνεχίσει η ομάδα να εξετάζει την πιθανότητα να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο. Οι εμφανίσεις του με την Γκρέμιο πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο και η τιμή του ανέβαινε.

Μέχρι που ήρθε ο πρόσφατος τραυματισμός ο οποίος δημιούργησε νέα δεδομένα. Εδώ θα πρέπει η διοίκηση να σταθμίσει τα δεδομένα και να δει μήπως τελικά αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να ασχοληθεί σοβαρά με την υπόθεση. Ίσως έτσι πετύχει μία καλή τιμή και κερδίσει και ψυχολογικά τον παίκτη δείχνοντάς του την μεγάλη της επιθυμία να τον αποκτήσει, παρά τον τραυματισμό του.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES