15 Ιαν 2010

Επόμενη στάση: Καβάλα!

Στην έδρα που έχασε βαθμούς και ο Παναθηναϊκός αλλά και η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για να παραμείνει στο «κυνήγι» των πράσινων και της κορυφής.

Η 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ανοίγει την αυλαία της το Σάββατο με τρία παιχνίδια. Το www-sport-fm.gr και ο Κώστας Μιαούλης αναλύουν για εσάς όλες τις αναμετρήσεις.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010

ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (16: 45 ΣΚΑΪ)

Ο ΠΑΟΚ με λειψή επίθεση μιας και διαθέσιμος αυτή τη στιγμή από τους φορ είναι μόνον ο Φιλομένο, θα προσπαθήσει να σπάσει μια αρνητική παράδοση που έχειαπέναντι στον Αστέρα. Δεν τον έχει κερδίσει στην Τούμπα αφού έχουν προηγηθεί μια νίκη και μια ισοπαλία των Αρκάδων τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου δείχνει ικανή να κάνει ζημιά, αλλά ο Σάντος ελπίζει πως έστω και δύσκολα η ομάδα του μπορεί να πάρει αυτό το ματς παγίδα. Από τους Αρκάδες μάλλον νοκ-άουτ ο Μπαστία. Ο Ντάκος έχει πέντε στους πέντε άσους φέτος, οπότε καλό είναι να το λάβετε υπόψη σας. Αν μπουν πάνω από δύο γκολ στο παιχνίδι θα πρόκειται για μεγάλη έκπληξη.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΕΚ (19:00 NOVA)

Η ΑΕΚ είναι ικανή συνήθως φέτος για το χειρότερο και σπανιότερα για το καλύτερο, έχω όμως την αίσθηση ότι αυτή τη φορά θα παίξει καλά. Από την άλλη μεριά ο Ηρακλής σίγουρα ψάχνει πόντους γιατί οι περιπέτειες είναι πολύ κοντά. Η «Ένωση» αναμένεται να κατέβει με τη ίδια σύνθεση όπως στο «Καραϊσκάκη» και πιθανολογώ ότι αυτό το σχήμα θ' αποτελεί σημείο αναφοράς μέχρι να τελειώσει η περίοδος. Όπως πάνε τα πράγματα αυτό το ματς μπορεί να είναι το τελευταίο του Μπάγεβιτς. Ο Ηρακλής κατεβαίνει δίχως Ιάκομπ, ενώ πέρα από το 4-0 το 2005-06 δεν έχει πάρει άλλο ματς την πενταετία από την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη, έχοντας τρεις ήττες και μια ισοπαλία. Ο Κουκουλάκης τα ακούει όλη την εβδομάδα από τις «κιτρινόμαυρες» εφημερίδες, αλλά δε νομίζω να ιδρώσει τ' αυτί του.

ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (19:00 NET)

Αγνοεί τη νίκη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές ο Εργοτέλης και αν δεν πάρει επειγόντως πόντους, δεν αποκλείω να μπει σε περιπέτειες. Χωρίς τον Ρομάνο οι Κρητικοί χάνουν μεγάλο μέρος της δυναμικότητας τους στη μεσαία γραμμή, κυρίως σε δημιουργικότητα. Ο Μπαλάφας θα προσφέρει κάποιες λύσεις ανασταλτικά στο κέντρο. Η Σκόντα παίζει χωρίς Ζίεντσουκ, αλλά με τις ομάδες που είναι στα κυβικά της, θα πάρει τα ματς εντός έδρας. Ο Τσινιάρης έχει παίξει από ένα ματς των δύο αντιπάλων, έχασαν αμφότεροι. Πιο κοντά στη νίκη βλέπω την ακριτική ομάδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ (14:30 NOVA)

Μετά την προηγούμενη ομάδα του, ο Γιώργος Δώνης συναντά μια παλιά αγάπη. Στην πρώτη επιφύλαξε μια άσχημη έκπληξη με την ισοπαλία που απέσπασε στο ΟΑΚΑ, στη δεύτερη πιθανώς να φερθεί πιο σκληρά. Ο Ατρόμητος θεωρώ ότι ψυχολογικά πήρε πολύ πάνω του και τον βλέπω να έχει το πάνω χέρι. Η Λάρισα θα πρέπει να πιάσει απόδοση υψηλών στάνταρ για να πάρει αποτέλεσμα στο Περιστέρι. Με έξι γκολ σε εννέα ματς εκτός δεν πας πουθενά πάντως. Σε τρία ματς ωστόσο έχει «τσιμπήσει» δύο ισοπαλίες στο Περιστέρι. Ο Τριτσώνης είδα ότι σφυρίζει και συμπεραίνω πως δεν έχει τρέξει μία για την παρέμβαση του στο Καραϊσκάκη.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (14:30 NOVA)

Ο Πανιώνιος πρέπει να βρει τρόπο να λυθεί επιθετικά και η μοναξιά του Μπάλαμπαν είναι αλήθεια πως είναι αβάσταχτη. Αποκτήθηκε ο Μπουβάλ γι' αυτό το λόγο, αλλά ο Φερέρα σκέφτεται να ρίξει Γουνδουλάκη την Κυριακή για έχει έναν παίκτη για δημιουργία και σκοράρισμα. Ο Λεβαδειακός εκτός έδρας εκτιμώ πως θα είναι πολύ επικίνδυνος γιατί θα βρίσκει χώρο. Έκανε ζημιά στην Καβάλα, παραλίγο να κάνει στην ΑΕΚ, πρέπει να προσέξουν πολύ το ματς οι «κυανέρυθροι».Στον Πανιώνιο παρότι το οφσάιντ στο γκολ του Ονουάτσι, δεν είναι δική του ευθύνη, δεν έχουν και τις καλύτερες αναμνήσεις από τον Σιδηρόπουλο σε εκείνο το «διπλό» της Καβάλας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΑΡΗΣ (16:45 NOVA)

Ο allenatore στην πρεμιέρα της 5ης θητείας του στον ΠΑΣ Γιάννενα θα συναντήσει ένα από τα προπονητικά είδωλα του. Μια χαρακτηριστική ιστορία νομίζω πως οφείλει να διηγηθεί στους ακροατές του ΝΟVAΣΠΟΡ FM κάποια στιγμή ο Αντώνης Καρπετόπουλος. Ο Άρης αυτή τη στιγμή παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα με τον Κάμπορα και τον Τόνι Κάλβο να βγάζουν φωτιές στην επίθεση. Αν δεν ανακοπεί ούτε στις Ζωσιμάδες ο Άρης, πιστεύω πως δεν θ' αργήσει η στιγμή που θα περάσει μπροστά από τον ΠΑΟΚ. Σαφώς ο ΠΑΣ Γιάννενα με τον Αναστόπουλο στον πάγκο μπορεί να παρουσιάσει τελείως διαφορετική δυναμική. Αίσθηση μου είναι ότι θα δούμε ματς με πολλά γκολ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (16:45 NOVA)

Μπορεί ν' απουσιάζουν Σισέ, Κατσουράνης και Λέτο, αλλά δεν μπορώ να δω το πώς ο Παναθηναϊκός μπορεί ν' απειληθεί απ' αυτή την ομάδα. Ο Πανθρακικός βέβαια με τον Παύλο Δερμιτζάκη στον πάγκο δεν πάει ν' αλλάξει τη μοίρα του, αλλά βρήκε έναν άνθρωπο που θα προετοιμάσει την ομάδα για την περιπέτεια στη Β' Εθνική του χρόνου. Ευκαιρία για τους «πράσινους» να έχουν ένα εύκολο απόγευμα και να ελπίζουν σε μια γκέλα του Ολυμπιακού στην Καβάλα στο τελευταίο ματς πριν από μια δύσκολη εξάδα αγώνων που ακολουθεί. Μετά απ' αυτό το ματς οι «πράσινοι» έχουν Άρη εκτός, ΑΕΚ εντός, Λάρισα εκτός, Καβάλα εντός, ΠΑΟΚ και Πανιώνιο εκτός. Ένα εύκολο τρίποντο πριν πέσει στα βαθιά.

ΚΑΒΑΛΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (19:00 NOVA)

Μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας αυτό το ματς δίχως αύριο για τον Ολυμπιακό. Δίχως Ντουντού, Μήτρογλου, Γκαλέτι και μάλλον χωρίς τον Ντιόγκο οι «ερυθρόλευκοι» θα επισκεφθούν το «Ανθή Καραγιάννη» με μόνο παρήγορο σημείο ότι η Καβάλα αυτή τη στιγμή δεν δείχνει να έχει τη δυναμική του πρώτου γύρου. Ξέρω ότι ορισμένοι θα σκέφτεστε πως με Κάκο πέρασε από Αλκαζάρ και Τούμπα ο Ολυμπιακός αλλά εκεί ήταν αρχή της χρονιάς. Κρατήστε στα υπόψη ότι οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την συμπαράσταση 7000-7500 οπαδών του, οπότε θέμα έδρας δεν τίθεται, ότι ο Λούα-Λούα ενδέχεται να κάνει την εμφάνιση του, αλλά και κάτι ακόμα. Μπορεί ο Ζίκο να στηρίζεται για την ώρα από τη διοίκηση, αλλά αν στραβώσει και αυτό το ματς, ένας νέος γύρος προπονητολογίας αναμφίβολα θ' ανοίξει.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκας

Η επόμενη αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 16:45 ΣΚΑΪ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 16:45 ΝOVA
ΛΑΡΙΣΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ 19:00 ΝOVA

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ 14:30 ΝOVA
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 14:30 ΝOVA
ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 16:45 ΝOVA
Α.Ε.Κ. - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 19:00 ΝOVA
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. 19:00 ΝΕΤ

Πήρε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός Βόλου

Πήρε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός Βόλου"Ερυθρόλευκο" βάφτηκε το ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, μεταξύ του Ολυμπιακού Βόλου και του Εθνικού, που έγινε στο ΕΑΚ Βόλου παρουσία 4.000 φιλάθλων.Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη επικράτησε εύκολα με 2-0 του Εθνικού και έμεινε μόνη στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 32 βαθμούς. Από την άλλη ο Εθνικός που είχε πολλές απουσίες με την ήττα αυτή έπεσε στην τρίτη θέση με 29 βαθμούς.

Τα γκολ για τους "ερυθρόλευκους" -που είχαν και δύο δοκάρια με τους Αμπράμοβιτς (10’), Πλιάγκα (71’)- πέτυχαν οι Μπουλούτ στο 55’ και Σολάκης στο 69’.

Ο διαιτητής του αγώνα Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ζαραδούκα, Αμπράμοβιτς, Ψιάνο και Γκράϊμ.

Ολυμπιακός Βόλου: Κηπουρός, Ψυχογιός, Ζαραδούκας (79’ λ.τρ. Καρλόπουλος), Κόρμπος, Μπουλούτ, Άλβαρεζ, Πλιάγκας (87’ Ιακωβάκης), Μόνχε, Ροτζέριο, Αμπράμοβιτς (74’ Καπετάνος), Σολάκης.

Εθνικός: Σουλογάνης, Παγώνης, Γκράϊμς, Σύρος (21’ λ.τρ. Βιδάλης), Καρακώστας, Αλημπάς (61’ Ραμπαβίλας), Ψιάνος, Κωστάκης (80’ Γιλμάζ), Σουμπίνιο, Χαϊκάλης, Φαρινόλα.

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον δημοσιογράφο Γιώργο Πλακίδα που έφυγε από την ζωή την προηγούμενη Κυριακή.

ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΜΠΟΛΑΝΟ : ''ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΤΕΣ''

Φανερά ενοχλημένος ο προπονητής της ΒΟΛΙΔΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Ρομπέρτο Μπολάνο, από τη συμπεριφορά του συναδέλφου του προπονητή του ΘΕΣΠΡΩΤΟΥ κ. Ξανθόπουλου, επικοινώνησε μαζί μας και όπως χαρακτηριστικά μας είπε του προκαλεί έκπληξη πως ένας άνθρωπος μπορεί να λέει άλλα σήμερα και άλλα αύριο !!!!
Συγκεκριμένα ενώ σε τοπικό τηλεοπτικό site ο κ. Ξανθόπουλος

ζήτησε συγγνώμη από τον προπονητή της ΒΟΛΙΔΑΣ, αποδίδοντας το επεισόδιο στην ''κακή στιγμή'' και στην ένταση του αγώνα, την επομένη σε άλλο site μίλησε εναντίον του κ. Μπολάνο !!!!!!
Εμείς βέβαια δεν είμαστε παρόντες στο ματς, όμως από πληροφορίες συναδέλφου που ήταν παρών, ο κ. Ξανθόπουλος συμπεριφέρθηκε άσχημα στον προπονητή της Κερκυραικής ομάδος. Κρίμα γιατί ο Ρομπέρτο δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα ανάρμοστης συμπεριφοράς, ούτε σαν ποδοσφαιριστής, ούτε βέβαια σαν προπονητής και είναι ένας αδαμάντινος χαρακτήρας, κόσμημα για το κερκυραικό ποδόσφαιρο. Και βέβαια ο χαρακτήρας του Μπολάνο ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία των διοικούντων τη ΒΟΛΙΔΑ, μια ομάδα που ''βγάζει υγεία'', πράγμα αρκετά δύσκολο στους καιρούς μας.....

 

Αναστόπουλος: «Ποτέ δεν έχω φύγει αποτυχημένος»

Αισιόδοξος για την παραμονή του ΠΑΣ Γιάννινα στη μεγάλη κατηγορία παρουσιάστηκε ο Νίκος Αναστόπουλος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Ποτέ δεν έχω φύγει αποτυχημένος. Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, η ομάδα δεν έχει αποδώσει ούτε το 30% από αυτό που μπορεί», τόνισε. «Κάθε φορά που έρχομαι, αισθάνομαι ότι αγαπώ όλο και περισσότερο την πόλη, τους ανθρώπους και την ομάδα».

Αναλυτικά, ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στην πρώτη αθλητική συχνότητας της χώρας:

Για την επιστροφή του στον ΠΑΣ: «Είναι μία πόλη γνώριμη για μένα. Κάθε φορά που έρχομαι, αισθάνομαι ότι αγαπώ όλο και περισσότερο την πόλη, τους ανθρώπους και την ομάδα. Ο ΠΑΣ βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή και θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνουμε στην κατηγορία. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους της ομάδας επειδή είχα φύγει από εδώ στο παρελθόν. Σημασία έχει να είμαστε όλοι κοντά στον ΠΑΣ. Σε αυτό θα πρέπει να βοηθήσουν οι παίκτες, που είναι πρωταγωνιστές, ο κόσμος, όλοι. Ποτέ δεν έχω φύγει αποτυχημένος. Άλλοι φεύγουν αποτυχημένοι και με τις κλωτσιές, αλλά δεν τα γράφετε».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα: «Ξέρω τον ΠΑΣ καλύτερα από τον καθένα. Είναι αλήθεια αυτό, έστω κι αν ακούγεται εγωιστικό. Οι παίκτες δεν έχουν αποδώσει ούτε το 30% από αυτό που μπορούν, ατομικά και ομαδικά. Σε τόσο λίγες μέρες δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά. Μάγοι και προφήτες υπήρχαν προ Χριστού. Θα προσπαθήσουμε αρχικά να αλλάξουμε την ψυχολογία. Δεν νοείται μία ομάδα όπως ο ΠΑΣ να μην ξέρει πώς να σταθεί στο γήπεδο».

Για την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Άρη: «Ο Άρης είναι καλή ομάδα, αλλά θα προσπαθήσουμε. Πρέπει να έχουμε πλάνο σαν ομάδα. Ο Κούπερ είναι μεγάλος προπονητής κι όπου έχει πάει έχει αφήσει τη σφραγίδα του. Είχα πάει και είχα παρακολουθήσει τη δουλειά του στην Ίντερ».

Για το ενδεχόμενο ενίσχυσης και τις φήμες περί Στολτίδη και Γιαννακόπουλου: «Όλες οι ομάδες χρειάζονται ενίσχυση. Ο Στολτίδης είναι πολύ καλός παίκτης, έμπειρος και σε όποια ομάδα κι αν έπαιζε θα βοηθούσε. Το ίδιο και ο Γιαννακόπουλος. Καλά είναι τα όνειρα, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές».

Για το αν θα παραμείνει στον ΠΑΣ και μετά το τέλος της περιόδου: «Ας παραμείνουμε στην κατηγορία και το ξανασυζητάμε. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή δεν είναι τι θα κάνω εγώ, αλλά να μείνουμε στην κατηγορία. Μετά θα δούμε».

Για την επιστροφή του Καστίγιο στον Ολυμπιακό και τον Ντάτολο: «Ο Καστίγιο είναι παικταράς, δεν το συζητάμε. Θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό. Δεν έχει σημασία που δεν έκανε καριέρα από τη στιγμή που έφυγε. Αν έπαιζε στη Σαχτάρ δεν θα επέστρεφε, θα πήγαινε στην Μπαρτσελόνα. Ο Ντάτολο είναι τρομερός παίκτης, γρήγορος και διεισδυτικός. Ο Ολυμπιακός έχει ακόμη ελπίδες για το πρωτάθλημα. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη».

Φερέρα: «Να μην κάνουμε τα λάθη του πρώτου γύρου»


Στον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Λεβαδειακό επικεντρώθηκε ο Εμίλιο Φερέρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή. Ο προπονητής των «κυανέρυθρων» αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, στους στόχους της, αλλά και τις μεταγραφές.

«Για τον επόμενο αγώνα της Κυριακής δεν θα έχω στην διάθεσή μου τον Ριέρα και τον Καστελιόνε, που θα εκτίσουν ποινή από κίτρινες κάρτες. Στην αποστολή θα είναι και ο Μπουβάλ. Κατά τα άλλα για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι. Ο αγώνας ενάντια στον Λεβαδειακό είναι πολύ σημαντικός για μας. Γενικά έχω την αίσθηση ότι στο Ελληνικό πρωτάθλημα για όλες τις ομάδες όλοι οι αγώνες είναι σημαντικοί. Η διαφορά βαθμολογικά μεταξύ της 4ης και της 14ης θέσης είναι πολύ μικρή» δήλωσε ο Βέλγος τεχνικός προσθέτοντας πως «ο Λεβαδειακός έρχεται από δύο χαμένους αγώνες. Έναν στο πρωτάθλημα και έναν στο Κύπελλο. Δεν γνωρίζω όμως πόσο σημαντικό είναι το Κύπελλο για εκείνους. Πρέπει να δούμε λοιπόν τους αγώνες του πρωταθλήματος . Ο Λεβαδειακός στους τελευταίους αγώνες κέρδισε τη Λάρισα, είχε μία καλή εμφάνιση στην Καβάλα. Δεν θεωρώ πως θα έρθουν με άσχημη ψυχολογία για τον αγώνα. Σημαντικό για μας, είναι το πως θα είμαστε έτοιμοι εμείς πρώτα απ’ όλα».

Αναφερόμενος στο νέο μεταγραφικό απόκτημα των Νεοσμυρνιωτών, Μπουβάλ, τόνισε: «O Μπουβάλ ήταν παίκτης του Πανθρακικού, ήταν βασικός και έχει παίξει σε όλους τους αγώνες του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Είναι έτοιμος αγωνιστικά και ξέρει καλά το πρωτάθλημα. Η παρουσία του μας δίνει περισσότερες επιλογές στα άκρα, πολλές επιλογές και λύσεις, όπως επίσης πολύ δουλειά για εμένα για να επιλέξω το καλύτερο. Πιστεύω στον Μπουβάλ, αλλά για να αλλάξει το σύστημα που παίζουμε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Είμαστε στο σωστό σημείο και πρέπει να αφοσιωθούμε στους στόχους για αυτή τη χρονιά. Ένας από τους κύριους στόχους μας είναι να βελτιωθούμε αμυντικά και να έχουμε ισορροπία στο παιχνίδι μας»

Για τις μεταγραφές, υπογράμμισε πως «είμαι πολύ ικανοποιημένος. Η διοίκηση έκανε μεταγραφές τόσο για το παρόν, το σήμερα δηλαδή, όσο και για το μέλλον της ομάδας».

Για τη μετέπειτα πορεία της ομάδας, κατέληξε: «Ελπίζω να μην κάνουμε τα ίδια λάθη με αυτά του πρώτου γύρου, να βελτιωθούμε και να συνεχίσουμε για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει, κυρίως την οργάνωση της άμυνας που όπως προείπα είναι το πιο σημαντικό για μένα».

«Ο Νέρι χαμογελά και πάλι»

Πανευτυχής για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό είναι ο Νέρι Καστίγιο, όπως δήλωσε ο αδερφός και μάνατζέρ του, Χεσούς Αλεχάντρο, μιλώντας σε μεξικανική ιστοσελίδα «Esto».

«Απομένουν κάποιες λεπτομέρειες ανάμεσα στις δύο ομάδες, όπως κάποια ζητήματα που θα ρυθμίσουν οι δικηγόροι και η καταβολή των δόσεων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Σαχτάρ για την καλή διάθεση που έδειξε στις διαπραγματεύσεις. Δαπάνησε πολλά χρήματα για την απόκτηση του Νέρι, αλλά αντιλήφθηκε την ανάγκη του να επιστρέψει για να είναι και πάλι ενεργός. Θυσίασε πολλά πράγματα για το καλό της καριέρας του», τόνισε και πρόσθεσε: «Ήταν δύο πολύ δύσκολα χρόνια για τον Νέρι και την οικογένειά του, αλλά επιτέλους επιστρέφει και μπορεί να χαμογελά και πάλι. Μέσω του Ολυμπιακού θα μπορέσει να ξαναβρεί τη φόρμα του και να επιστρέψει στα γνωστά του αγωνιστικά επίπεδα».

ΠΑΟ: Επιμένει για Ντίας

Προσπάθειες για την απόκτηση του Κάτα Ντίας καταβάλλει ο Παναθηναϊκός, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στη συγκεκριμένη περίπτωση. Οι «πράσινοι» έχουν κάνει δύο κρούσεις στη Χετάφε για τον Αργεντινό αμυντικό, προσφέροντας αρχικά 1 εκατ. ευρώ και εν συνεχεία 1,5 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού ως το καλοκαίρι και οψιόν αγοράς στα 2,5 εκατ. ευρώ. Η απάντηση των Μαδριλένων όμως ήταν αρνητική με την υποσημείωση πως ο Ντίας παραχωρείται μόνο με μεταγραφή και όχι με λιγότερα από 2,5-3 εκατ. ευρώ.

«Αν ο Παναθηναϊκός θέλει τον Κάτα Ντίας, να κάνει πρόταση για να το συζητήσουμε. Αποκλείσαμε την περίπτωση δανεισμού. Δεν έχουμε κάτι επίσημο στα χέρια μας και δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω τις απαιτήσεις μας», δήλωσε στη «SportDay» ο αθλητικός διευθυντής της Χετάφε, Τόνι Μουνιόθ.

Ο Παναθηναϊκός έχει στα υπόψη του αρκετές εναλλακτικές λύσεις, την ώρα που καθημερινά μειώνονται οι πιθανότητες απόκτησης του Εμάνουελ Πόγκατετς από τη Μίντλεσμπρο. Μία περίπτωση που κερδίζει έδαφος είναι του Φιλίπ Σεντέρος, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Άρσεναλ τον Ιούνιο. Ο 25χρονος Ελβετός, ωστόσο, έχει πολύ υψηλό κασέ (περίπου 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο) και φέρεται να προτιμά να αγωνιστεί στην χώρα καταγωγής του, την Ισπανία.

Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του 26χρονου Γάλλου μέσου της Μαρσέιγ Ματιέ Βαλμπουενά, στον Παναθηναϊκό επιβεβαιώνουν πως έχει προταθεί, αλλά δεν ενδιαφέρονται τώρα για την απόκτηση χαφ.

Παραμένει στην ενδεκάδα ο Κλέιτον

Τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στον Πιερικό, αλλά και οι πολλές απουσίες που υπάρχουν για το ματς της Κυριακής με τον Πανθρακικό, είναι πιθανό να διατηρήσουν τον Σίλβα Κλέιτον στην ενδεκάδα και του προσεχή αγώνα. Εκτός μάχης είναι οι τιμωρημένοι Σισέ, Κατσουράνης, Σιμάο (που έχει υποχρεώσεις για το Κόπα Άφρικα), Λέτο (που έχει και μία κάκωση στα πλευρά) και Ρουκάβινα, ενώ ο Σεϊταρίδης επέστρεψε στις προπονήσεις, αλλά δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί στην αποστολή νωρίτερα από το ματς με τον Άρη την επόμενη αγωνιστική.

Εννέα παίκτες φαίνεται να έχουν εξασφαλισμένη θέση στο αρχικό σχήμα. Πρόκειται για τους Τζόρβα, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Καντέ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνη, Νίνη και Σαλπιγγίδη. Ο Χριστοδουλόπουλος αναμένεται να παίξει ως αριστερό εξτρέμ αντί του Λέτο, ενώ για μία ακόμη θέση ερίζουν Κλέιτον και Πετρόπουλος.

«Δεν έχει συμφωνήσει με καμία ομάδα ο Ταχτσίδης»

Διέψευσε τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Παναγιώτη Ταχτσίδη να έχει ήδη συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Τζένοα από το ερχόμενο καλοκαίρι ο μάνατζέρ του, Γιάννης Ευαγγελόπουλος, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο εκπρόσωπος του 19χρονου μέσου διευκρίνισε πως απλώς υπάρχει ενδιαφέρον από την ιταλική ομάδα, όπως και από συλλόγους άλλων πρωταθλημάτων, ενώ αποκάλυψε πως δέχτηκε κρούσεις και από την Ελλάδα αλλά έχει δεσμευτεί απέναντι στην «Ένωση». «Δεν αποκλείεται να μείνει και στην ΑΕΚ», τόνισε.

Αναλυτικά, ο μάνατζερ του Παναγιώτη Ταχτσίδη μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τις φήμες περί συμφωνίας με τη Τζένοα: «Υπάρχει ενδιαφέρον και περιμένουμε να γίνει ουσιαστικό. Όμως από αυτό το σημείο, μέχρι να μιλάμε για προσύμφωνα και ρήτρες υπάρχει μεγάλη απόσταση και φτάνουμε στο σημείο να μιλάμε για ροζ δημοσιογραφία».

Για το αν υπάρχουν προτάσεις από άλλες χώρες ή από ελληνικές ομάδες: «Υπάρχει ενδιαφέρον όχι μόνο από Ιταλία αλλά και ομάδες από άλλες χώρες. Το αν θα υπάρξει πρόταση θα το δούμε. Έχει υπάρξει ενδιαφέρον και από την Ελλάδα, αλλά έχουμε δεσμευτεί απέναντι στην ΑΕΚ για κάτι τέτοιο, χωρίς να μας το ζητήσει η διοίκηση της ομάδας. Αν ο Παναγιώτης μείνει στην Ελλάδα, τον πρώτο λόγο έχει η ΑΕΚ».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει ο Ταχτσίδης στην ΑΕΚ: «Δεν αποκλείεται καθόλου να συνεχίσει ο Ταχτσίδης στην ΑΕΚ. Εξαρτάται από το ενδιαφέρον που θα προκύψει και την προοπτική που θα υπάρχει».

Για τα κριτήρια με τα οποία θα αποφασίσει για το μέλλον του ο Ταχτσίδης: «Σαφώς προτεραιότητα για τις επιλογές του έχει το αγωνιστικό κομμάτι και μετά έρχεται το οικονομικό».

Για την παρουσία του Ταχτσίδη στην ΑΕΚ: «Πρόβλημα δεν έχει υπάρξει με τον Παναγιώτη και την ΑΕΚ. Πέρυσι πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής, ενώ φέτος δεν έχει πάρει όσο θα περίμενε, αλλά έχει δείξει τι μπορεί να προσφέρει. Είναι σε μία ηλικία που πρέπει να δουλέψει πολύ για να βελτιωθεί και να μπορεί να διεκδικήσει κάποια πράγματα. Ο Παπασταθόπουλος όταν έφυγε από την ΑΕΚ ήταν βασικός. Ο Ταχτσίδης δεν έχει τον ίδιο χρόνο συμμετοχής, αλλά έχει πάρει ευκαιρίες».

Για το πρωτάθλημα που θα του ταίριαζε περισσότερο αγωνιστικά: «Θεωρώ πως περισσότερο θα του ταίριαζε το γαλλικό, το ισπανικό και το ιταλικό, λιγότερο το αγγλικό ή γερμανικό».

Για το αν το γεγονός ότι μένει ελεύθερος προσφέρει περισσότερες επιλογές: «Είναι σαφές πως είναι θετικό, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό».

Για το αν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος (τον οποίο επίσης εκπροσωπεί) θα παραχωρηθεί από τη Τζένοα: «Ο Σωκράτης έχει βελτιωθεί πολύ. Δεν νομίζω ότι θα μετακινηθεί από την Τζένοα γιατί έχει επενδύσει πολλά πάνω του και προς το παρόν δεν πιστεύω πως είναι διατεθειμένη να τον πουλήσει».

Απέκτησε τον Μπρούνο Σούντοφ

Σε προφορική συμφωνία με τον Κροάτη πανύψηλο σέντερ (2.21), Μπρούνο Σούντοφ, ήρθε η Καβάλα.Απομένουν πλέον τα τυπικά για να υπογραφεί το συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο πλευρές και να ανακοινωθεί επίσημα η απότηση του αθλητή.

Ο Σούντοφ έχει επταετή θητεία στο ΝΒΑ. Ηταν ντραφτ πικ δεύτερου γύρου το 1998 στο Ντάλας, όπου αγωνίστηκε από το 1998 (σε ηλικία μόλις 18 ετών) μέχρι το 2000. Την επόμενη διετία πήγε στους Ιντιάνα Πέισερς και το 2002-03 έπαιξε στους Μπόστον Σέλτικς. Επόμενοι σταθμοί του, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς (2003-04) και Νιου Γιορκ Νικς (2004-05). Στη θητεία του στο ΝΒΑ είχε 1.7 πόντους και 1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Το 2004 αγωνίστηκε για λίγο στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Πένπιστερ, πριν επιστρέψει στους Νικς. Το 2005, μετά το "αντίο" του στο ΝΒΑ, υπέγραψε στην Αλικάντε και δύο χρόνια αργότερα μετακόμισε στην Κύπρο και τον Πρωτέα.

Το Φεβρουάριο του 2008 επέστρεψε στην Ισπανία υπογράφοντας στη Λεόν. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους πήγε στη λετονική Ρίγα και ακολούθως στην Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ.

Αλεξανδρής: "Μία μεγάλη πρόκληση"
Χωρίς πρόβλημα ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο κλειστό της Καλαμίτσας η προετοιμασία της Καβάλας για το παιχνίδι του Σαββάτου (19:00) με τον Άρη στο "Αλεξάνδρειο".

Ο τεχνικός της Ένωσης Καβάλας, Βαγγέλης Αλεξανδρής, αναφερόμενος στην αναμέτρηση τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ: "Για μας αυτό το παιχνίδι είναι μία μεγάλη πρόκληση, για να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες μας αφήσει ο Άρης".

"Το ότι είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα δε χρειάζεται να το τονίσουμε και προέρχεται από μία καλή εμφάνιση στην Ευρώπη, αν και στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα δεν πήρε σαφώς, τα αποτελέσματα που ήθελε. Σίγουρα πάντως, η αλλαγή του προπονητή, θα είναι ένα τεράστιο κίνητρο για τους παίκτες του Άρη. Εμείς δουλέψαμε σκληρά αυτές τις μέρες, για να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί και να δείξουμε ότι βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο
".

Όσο για τον Αλέξη Κυρίτση, υπογράμμισε: "Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία καλή ομάδα, που μπορεί να δείχνει ότι έχει προβλήματα τον τελευταίο καιρό, έχει όμως μεγάλη ιστορία, βαριά φανέλα και μπορεί να τα ξεπεράσει. Εμείς δείχνουμε ότι από παιχνίδι, σε παιχνίδι βελτιωνόμαστε και θέλουμε να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες μας αφήσει για τη νίκη ο Άρης".

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να σημειωθεί όσον αφορά στο ρόστερ της ομάδας, ότι ο Ντε Χουάν Κόλινς μετά τις τελευταίες του εμφανίσεις κέρδισε πόντους όσον αφορά την παραμονή του στο ρόστερ της ομάδας με αποτέλεσμα να μην τίθεται θέμα απομάκρυνσής του.

Την ίδια ώρα ο Αλεξανδρής συνεχίζει να βρίσκεται στην αναζήτηση ενός παίκτη που θα γεμίσει την ρακέτα της με την περίπτωση του Τζάζβιν να μην απασχολεί και ο "εκλεκτός" του "τίγρη" να μην έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι Αμερικανός ή κοινοτικός.

ΑΕΚ: Ο πρόεδρος ζητεί… εγγυήσεις

Εγγυήσεις για το θέμα του προπονητή και την κάλυψη όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους μετόχους φέρεται να ζητεί ο Σταύρος Αδαμίδης προκειμένου να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ έχοντας στο πλευρό του τον Γιώργο Κιντή. Ο 36χρονος δικηγόρος, που έχει αναλάβει δράση εδώ και αρκετές ημέρες, θεωρεί-σύμφωνα με πληροφορίες-πως μία αλλαγή στην τεχνική ηγεσία είναι επιβεβλημένη καθώς στο σύλλογο θα πρέπει να πνεύσει άνεμος αλλαγής σε όλα τα επίπεδα. Παρά την τοποθέτηση του Πέτρου Παππά υπέρ του Ντούσαν Μπάγεβιτς, το σύνολο των μετόχων δεν θα σταθούν εμπόδιο στην απομάκρυνση του Σερβοέλληνα τεχνικού, για την αντικατάσταση του οποίου έχουν εξεταστεί οι περιπτώσεις του Νίκου Κωστένογλου και του Χριστόφορου Κόλλα.

Παράλληλα, οι κ.κ. Αδαμίδης και Κιντής ζητούν την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΠΑΕ, με προτεραιότητα αυτή της ρύθμισης του ομολογιακού δανείου της «Morgan Stanley». Το ζήτημα, το οποίο χειρίζεται προσωπικά ο Σταύρος Αδαμίδης, είναι σε πολύ καλό δρόμο, ενώ οι μέτοχοι εμφανίζονται έτοιμοι να δεσμευτούν και για συνέπεια στις πληρωμές της ομάδας. Τα χρέη από τον οικονομικό έλεγχο της «BDO», που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, ανέρχονται σε περίπου 35 εκατ. ευρώ, αριθμός που ικανοποιεί τους μετόχους αφού δεν υπήρχαν δυσάρεστες εκπλήξεις. Εφόσον όλα τα ζητήματα αυτά τακτοποιηθούν, ο Σταύρος Αδαμίδης αναμένεται να πάρει τη θέση του προέδρου στη ΓΣ της Δευτέρας πιάνοντας αμέσως δουλειά.

Πέρα από το ζήτημα του προπονητή, πρόθεση του-κατά τα φαινόμενα-νέου προέδρου είναι να προσεγγίσει τον Νάτσο Σκόκο για να διερευνήσει τις προθέσεις του για ανανέωση συμβολαίου με αυξημένες αποδοχές. Επίσης δεν θα πρέπει να αποκλειστεί-παρά την οικονομική στενότητα της ΠΑΕ-το ενδεχόμενο μίας ή και δύο προσθηκών (προτεραιότητα στη θέση του αμυντικού χαφ).

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νίκος Νοτιάς δεν θα είναι παρών στη ΓΣ της Δευτέρας και θα εκπροσωπηθεί από τον Νίκο Θανόπουλο, ενώ οι Πέτρος Παππάς και Γκίκας Γκούμας έχουν εξουσιοδοτήσει να τους εκπροσωπήσει ο Σταύρος Αδαμίδης.

Α λα… «Καραϊσκάκη»

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν είχε την πολυτέλεια να χρησιμοποιήσει την πετυχημένη συνταγή της νίκης επί του Ολυμπιακού στο ματς με τον Ατρόμητο ελλείψει Καφέ και Γιάχιτς. Τώρα που αμφότεροι επέστρεψαν-από τραυματισμό και τιμωρία αντίστοιχα-ο Σερβοέλληνας τεχνικός έδειξε πως προτίθεται να χρησιμοποιήσει το σχήμα που νίκησε στο «Καραϊσκάκη». Δηλαδή 4-4-2 με τους Αραμπατζή, Αραούχο, Καράμπελα, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλντο, Γιάχιτς, Καφέ, Μαντούκα, Σκόκο, Τζεμπούρ και Μπλάνκο. Εκτός αποστολής έμειναν ο τραυματίας Γκέντσογλου (κάκωση στο γόνατο, δεν υπάρχει ανησυχία), οι ανέτοιμοι Νέμεθ και Αλεξόπουλος, οι Ενσαλίβα, Ιορντάκε, Άρσε, Λούκατς και Χουανφράν για λόγους τακτικής, καθώς και οι Παυλής, Γιαχάγια και Ρίκκα, που θα παίξουν με την ομάδα Νέων.

Σιγά μη φύγει…

Αρνητικός στο ενδεχόμενο λύσης της συνεργασίας του με την ΑΕΚ είναι ο Χουανφράν, όπως διαβεβαίωσε ο μάνατζέρ του, Αρτούρ Κανάλες, μέσω της «SportDay». Μετά και το πειθαρχικό παράπτωμα του Ισπανού μπακ, ο οποίος τιμωρήθηκε με πρόστιμο και μέχρι νεωτέρας θα προπονείται μόνος του, επιχειρήθηκε να λυθεί το συμβόλαιό του, αλλά ο 34χρονος άσος δεν παραιτείται έστω κι ενός μέρους από τις 700.000 ευρώ που προβλέπονται ως απολαβές του για την τελευταία σεζόν του στην ΑΕΚ. «Δεν ξέρω αν η ΑΕΚ του πρότεινε ή θα του προτείνει να αποδεσμευτεί, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις μας. Θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του», είπε ο ατζέντης του Χουανφράν.

Γκαλέτι: «Θα επιστρέψω σύντομα»

Αποφασισμένος να αφήσει γρήγορα πίσω του το πρόβλημα υγείας που του προέκυψε και να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι εξερχόμενος από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. «Ευχαριστώ τους γιατρούς για τη φροντίδα τους όλες αυτές τις μέρες. Νιώθω καλά. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την υποστήριξή του όλο αυτό το διάστημα. Πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα είμαι έτοιμος», δήλωσε ο Αργεντινός εξτρέμ, που θα ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή το προσεχές διάστημα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της δυσλειτουργίας στα νεφρά του.

Εκτιμάται,πάντως, πως είναι δύσκολο έως απίθανο να αγωνιστεί ξανά φέτος ο 28χρονος άσος, ενώ από την πορεία της υγείας του, η οποία θα παρακολουθείται στενά από τους γιατρούς, θα κριθεί αν και πότε θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους.

Δικός του ο Ντάτολο!

Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Χέσους Ντάτολο. Ο Αργεντινός αριστερός εξτρέμ απάντησε θετικά στην πρόταση των «ερυθρολεύκων» και ενδέχεται εντός της ημέρας να ανακοινωθεί η απόκτησή του από τη Νάπολι με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες και οψιόν αγοράς (σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ θα ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ).

Παρά το ενδιαφέρον της Παρί Σεν Ζερμέν και το δέλεαρ που του πρόσφερε το πιο ανταγωνιστικό γαλλικό πρωτάθλημα, ο 26χρονος άσος προτίμησε την πολύ καλύτερη από οικονομικής πλευράς πρόταση του Ολυμπιακού και την προοπτική να αγωνιστεί στο Champions League (έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ματς με την Μπορντό για τους «16»).

Ο ίδιος ο παίκτης μίλησε στη «SportDay» αποφεύγοντας τα… πολλά λόγια προτού κλείσει και τυπικά η υπόθεση: «Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Θέλω να έρθω στον Ολυμπιακό, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όταν τελειώσει η μεταγραφή, θα μπορώ να μιλήσω», ανέφερε, ενώ ο μάνατζέρ του, Χοσέ Σαμπιέρι, τόνισε: «Ναι, μπορώ να πω πως ο Ντάτολο είναι με το ενάμιση πόδι στον Ολυμπιακό. Η προσφορά είναι πολύ δελεαστική και υπάρχει κατ’αρχήν συμφωνία. Πιστεύω πως μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα ανακοινωθεί ο δανεισμός του.

Με την προσθήκη του Ντάτολο και του Καστίγιο ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τις κινήσεις του στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, εκτός κι αν γίνει η έκπληξη με την απόκτηση του Νάτσο Σκόκο. Η απόκτηση του Καστίγιο θα ανακοινωθεί μέχρι τη Δευτέρα και θα αφορά το δανεισμό του για ενάμιση χρόνο έναντι 1,5 εκατ. ευρώ. Η Σαχτάρ θα ορίσει οψιόν πώλησης του παίκτη στα 12 εκατ. ευρώ (!), ωστόσο στον Ολυμπιακό εκτιμούν πως θα μπορούν να επαναδιαπραγματευτούν το ποσό, μιας και με τη λήξη του δανεισμού του θα απομένει ένας χρόνος για να εκπνεύσει το συμβόλαιό του με τους Ουκρανούς (λήγει τον Ιούνιο του 2012).

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES