23 Μαρ 2010

Πάει από τώρα για στόπερ

Για την απόκτηση του στόπερ που θα ενισχύσει την άμυνα του Παναθηναϊκού κινείται το τελευταίο διάστημα ο Κώστας Αντωνίου. Όπως αναφέρει η «SportDay», ο διευθυντής ποδοσφαίρου του «τριφυλλιού» στα πλαίσια των επαφών του πραγματοποίησε χθες ταξίδι-αστραπή. Ο κ. Αντωνίου κινείται με απόλυτη μυστικότητα για συγκεκριμένους παίκτες.

Στη λίστα με τους υποψήφιους κεντρικούς αμυντικούς βρίσκονται τα ονόματα του Κάτα Ντίας (της Χετάφε) και του Περ Κρόλντρουπ (της Φιορεντίνα), όμως οι «πράσινοι» κοιτάζουν και άλλες περιπτώσεις. Στον Παναθηναϊκό εμφανίζονται αποφασισμένοι να ξεκινήσουν τις μεταγραφές του καλοκαιριού από τον στόπερ, ο οποίος θα κάνει τη διαφορά και να ενισχύσει σημαντικά τα μετόπισθεν την ομάδας.

Κάποιοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να κάνουν νωρίς μεταγραφές στον Παναθηναϊκό, όταν ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ούτε το μπάτζετ ούτε αν θα συνεχίσουν ο Πατέρας και ο Αντωνίου. Οι διοικούντες την ΠΑΕ απαντούν πως μπορεί να γίνει η πρώτη μεταγραφή ανεξάρτητα από τις εξελίξεις του καλοκαιριού.

Μετά τη λήξη του πρωταθλήματος αναμένεται να «τρέξουν» οι εξελίξεις, με το Δ.Σ. της ΠΑΕ να αποφασίζει το ύψος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου (περίπου 30 εκατ. ευρώ), τον Νικόλα Πατέρα να αποφασίζει αν θα παραμείνει στην προεδρία της ΠΑΕ και θα αποφασιστεί η παραμονή των Αντωνίου, Νιόπλια.

Νιόπλιας: «Έχουμε μπροστά μας κρίσιμα ματς»

Το απόλυτο στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας ζήτησε ο Νίκος Νιόπλιας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στους παίκτες του Παναθηναϊκού. «Θίχτηκε ο εγωισμός μας απ' αυτή την ήττα. Δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε ουσιαστικά το πρωτάθλημα, ωστόσο έχουμε μπροστά μας κρίσιμους αγώνες και πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες», ανάφερε μεταξύ άλλων ο Μακεδόνας τεχνικός και πρόσθεσε:

«Θέλω να κερδίσουμε και τα τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ώστε εμείς να είμαστε αυτοί που θα χαρούν στο τέλος και να ξεπεράσουμε αυτή την ήττα. Το καλό είναι ότι έχουμε και το ματς Κυπέλλου σύντομα. Μην ξεχνάτε ότι μας ενδιαφέρει πολύ και αυτός ο στόχος και θα πρέπει να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να είμαστε πιο ήσυχοι στη ρεβάνς».

Το πλάνο του Νιόπλια

Ο 45χρονος προπονητής δεν προτίθεται να παρατάξει με πολλές αλλαγές τον Παναθηναϊκό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι «πράσινοι» υποδέχονται αύριο (17:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 - Alpha) τους Γιαννιώτες στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Hellas OnLine. Ο κ. Νιόπλιας θα κάνει τρεις αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι.

Συγκεκριμένα, ο Βύντρα θα επιστρέψει στα δεξιά, αφού ο Σεϊταρίδης δεν είναι ακόμα σε φουλ επίπεδο φυσικής κατάστασης και ο Καντέ θα παίξει αριστερά. Ο Κατσουράνης θα παραμείνει στόπερ με παρτενέρ τον Μπιέρσμιρ, ο οποίος θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα του «τριφυλλιού» μετά το παιχνίδι στη Λιέγη.

Φανέλα βασικού θα πάρει ο Νίνης (αντί του Καραγκούνη), με τον οποίο θα παίξουν στο κέντρο ο Σιμάο και ο Ζιλμπέρτο. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λέτο και τη θέση του είναι πιθανό να πάρει ένας εκ των Ρουκάβινα, Κλέιτον. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Σισέ και δεξιά ο Σαλπιγγίδης.

Χθες προπονήθηκαν ατομικά οι Σαριέγκι, Μαρίνος, Δάρλας, όπως και ο Χριστοδουλόπουλος. Θεραπεία έκανε ο Σπυρόπουλος, ενώ ο Μαχλελής απουσίαζε λόγω υποχρεώσεών του με την Εθνική Νέων.

Το άγνωστο επεισόδιο…

Στην προπόνηση του Σαββάτου ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πήγε πολύ δυνατά σε μία φάση, όταν ετοιμαζόταν να σουτάρει ο Κώστας Κατσουράνης, κι ευτυχώς δεν τραυμάτισε τον συμπαίκτη του. Ο διεθνής μέσος, όμως, εκνευρίστηκε και αντέδρασε άσχημα με τη σειρά του. Κλότσησε στη γάμπα τον νεαρό παίκτη, ο οποίος του ζήτησε τον λόγο.

Οι δύο ποδοσφαιριστές αντάλλαξαν... γαλλικά και πριν έρθουν στα χέρια, παρενέβη ο Νίκος Νιόπλιας και τους έδιωξε από την προπόνηση. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν ήθελε να διαρρεύσει το συγκεκριμένο επεισόδιο για να μην είχε πρόβλημα η ομάδα ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στο συμβάν δεν δόθηκε συνέχεια, αλλά ο Χριστοδουλόπουλος αισθανόταν ενοχλήσεις την Κυριακή το πρωί και για αυτό τον λόγο αποκλείστηκε από την αποστολή του «τριφυλλιού».

Ρεκόρ τα 61.135 εισιτήρια

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού γέμισαν απ' άκρη σ' άκρη το Ολυμπιακό Στάδιο. Καρφίτσα δεν έπεφτε στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής και τα 61.135 εισιτήρια που κόπηκαν αποτελούν ρεκόρ από το 2005 κι έπειτα, όταν επέστρεψε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ.

«Εμείς χάνουμε το πρωτάθλημα»

«Εμείς χάνουμε το πρωτάθλημα»Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός έχασε το φετινό πρωτάθλημα και δεν το κατακτάει ο Παναθηναϊκός εξέφρασε ο Αντώνης Νικοπολίδης, μιλώντας στη «SportDay». «Δεν το λέω μόνον επειδή νικήσαμε στα δύο παιχνίδια τον Παναθηναϊκό, αλλά για πολλούς λόγους ότι το πρωτάθλημα το έχασε ο Ολυμπιακός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρχηγός των Πειραιωτών.

Αποσπάσματα των δηλώσεων του Νικοπολίδη:

«Παίξαμε για το γόητρό μας και τον κόσμο μας. Πιστεύω και το είπα ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Σίγουρα αυτή η νίκη επιδρά θετικά στην ομάδα μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα και εν όψει των επόμενων αγώνων. Πάντα γίνεται αυτό με μία νίκη επί του ''αιώνιου'' αντιπάλου», δήλωσε αρχικά ο 38χρονος τερματοφύλακας.

Ερωτηθείς για το αν χάνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός ή το κερδίζει ο Παναθηναϊκός, απάντησε: «Εμείς το χάσαμε. Και δεν το λέω μόνον επειδή νικήσαμε στα δύο παιχνίδια τον Παναθηναϊκό. Ημασταν πρώτοι μία αγωνιστική πριν από το τέλος του πρώτου γύρου, δείχναμε να είμαστε σε καλή κατάσταση και μέσα σ' ένα μήνα χάσαμε τον τίτλο με όσα έγιναν. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας. Ολοι είμαστε υπεύθυνοι γι' αυτό που έγινε».

Στη συνέχεια, ο πολύπειρος γκολκίπερ στάθηκε στα έκτροπα, όταν έφτασαν οι Πειραιώτες στο ΟΑΚΑ: «Εγώ τα περίμενα. Το δύσκολο ήταν να το αντιληφθούν οι νέοι στην ομάδα. Είναι κάτι που δεν μπορούσαν να το διανοηθούν. Εμείς ξέρουμε τι γίνεται στα ντέρμπι. Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να αφήσουμε έξω από τον αγώνα όλα τα υπόλοιπα. Κι αυτό ήταν το σημαντικό».

Ο Νικοπολίδης αναφέρθηκε στο «αύριο» του Ολυμπιακού: «Δεν αλλάζει κάτι, ούτε θα άλλαζε αν χάναμε. Ολοι έχουμε εμπιστοσύνη στον πρόεδρο, τον κύριο Κόκκαλη, που ξέρει τι πρέπει να κάνει και θα το κάνει ώστε ο Ολυμπιακός να παρουσιάσει πολύ καλύτερη εικόνα την επόμενη χρονιά. Ο πρόεδρος θα κάνει το παν για να αλλάξει αυτή η εικόνα».

Τι θα πει ο Κόκκαλης

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του σημερινού (ξεκινά στις 14:00) Δ.Σ. του Ολυμπιακού, κατά το οποίο θα συζητηθεί το θέμα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, του προπονητή που θα αναλάβει την ομάδα την επόμενη σεζόν και των μεταγραφών που θα γίνουν για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ. Είναι πολύ πιθανό ο Σωκράτης Κόκκαλης να ανακοινώσει κάποια πράγματα και το ερώτημα είναι αν θα επιβεβαιώσει τα όσα έχουν γίνει γνωστά ή θα προχωρήσει σε κάποιες περαιτέρω αποκαλύψεις.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα ενημερώσει τα μέλη του Δ.Σ. για την μέχρι στιγμής κάλυψη της προαναγγελθείσας κατά 26 εκατ. ευρώ αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με το ποσό των 16 εκατ. ευρώ (από τους κ.κ. Κόκκαλη με 4 εκατ. ευρώ, Λαυρεντιάδη με 10 εκατ. ευρώ και Σαλονίκη με 2 εκατ. ευρώ). Έτσι υπάρχει προς κάλυψη ένα ποσό της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ, το οποίο ενδέχεται να καλύψει ο κ. Λαυρεντιάδης.

Ωστόσο, υπάρχει ένα σενάριο που θέλει το ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου να μειώνεται από 26 σε 16 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια να υπάρξει συμφωνία Κόκκαλη-Λαυρεντιάδη με βάση άλλη αποτίμηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα αποφασιστεί και η αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού θα μπουν συνεργάτες του 37χρονου επιχειρηματία, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της «Καραϊσκάκης Α.Ε.» Αντώνης Ρογκόπουλος (ίσως και ο κ. Κυριακίδης).

Όσον αφορά το θέμα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Ισπανός φέρεται να έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Κόκκαλη και έχει συμφωνήσει να επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού το ερχόμενο καλοκαίρι. Εκείνο που απομένει είναι μία συνάντηση του 46χρονου προπονητή με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο για να διευθετήσουν κάποιες λεπτομέρειες και να συνεργαστούν ξανά οι δύο πλευρές. Η συγκεκριμένη συνάντηση αναμένεται να γίνει αρκετά σύντομα, δύσκολα όμως εντός της εβδομάδας.

* Η διοίκηση του Ολυμπιακού φέρεται έτοιμη να κάνει σήμερα καταγγελία ενώπιον της Λίγκας και της ΕΠΟ, για τα όσα διαδραματίστηκαν προχθές στο ΟΑΚΑ εις βάρος της αποστολής της ομάδας από οπαδούς του Παναθηναϊκού.

* Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν ρεπό και σήμερα Τρίτη, ενώ από αύριο θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, ξεκινώντας την προετοιμασία για το ματς της Κυριακής με τη Skoda Ξάνθη στο «Καραϊσκάκη» (19:00, ΝΕΤ).

* Επτά κάρτες συμπλήρωσαν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Έντσο Μαρέσκα για τους οποίους θα αποφασιστεί σε ποια δύο από τα επόμενα παιχνίδια θα εκτίσουν τις ποινές τους. Όσον αφορά τον Όλοφ Μέλμπεργκ, ένιωσε ενοχλήσεις στο σημείο (στον τένοντα) που είχε πονέσει πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και θα υποβληθεί σε εξετάσεις την Τρίτη.

Ώρα αποφάσεων

Ώρα αποφάσεωνΜε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός την Τρίτη. Η ατζέντα της συνάντησης των στελεχών του συλλόγου δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, αλλά πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των κυρίων θεμάτων θα είναι αυτό της αύξησης του μεριδίου μετοχών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο νεαρός επιχειρηματίας και συνέταιρος του Σωκράτη Κόκκαλη στην «Καραϊσκάκης ΑΕ» έχει ήδη το 10% των μετοχών της ΠΑΕ στην κατοχή του και έχει κάνει συζητήσεις με τον πρόεδρο του συλλόγου. Κάποιες πηγές ανέφεραν πως θα αυξήσει σημαντικά το μερίδιό του, μέχρι και στο 45%, κάτι που αν γινόταν θα τον καθιστούσε πανίσχυρο, αφού ανάλογο μερίδιο έχει ο Σωκράτης Κόκκαλης. Πάντως με τα τωρινά δεδομένα δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση από τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ να αφήσει την προεδρία.

Πιθανότατα στο ΔΣ της ΠΑΕ θα συζητηθεί και το θέμα προπονητή. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα παραμείνει στον πάγκο ως το τέλος της σεζόν, αλλά ήδη αναζητείται μία «μόνιμη» λύση για τη νέα περίοδο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι το φαβορί και ο Γιάννης Χρυσικόπουλος περιμένει το… σήμα από τη διοίκηση για να ταξιδέψει στην Ισπανία και να κλείσει τη συμφωνία. Επίσης, ενδέχεται να γίνει κουβέντα και για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, για την οποία έχουν ακουστεί τα ονόματα των Κοβάσεβιτς και Τζόρτζεβιτς.

Τέλος, θα αποφασιστεί αν οι Πειραιώτες θα προβούν σε επίσημες καταγγελίες στον εισαγγελέα κατά του Παναθηναϊκού για τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ.

Τιμωρημένοι και τραυματίες

Επτά κάρτες συμπλήρωσαν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Έντσο Μαρέσκα για τους οποίους θα αποφασιστεί σε ποια δύο από τα επόμενα παιχνίδια θα εκτίσουν τις ποινές τους. Όσον αφορά τον Όλοφ Μέλμπεργκ, ένιωσε ενοχλήσεις στο σημείο (στον τένοντα) που είχε πονέσει πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και θα υποβληθεί σε εξετάσεις την Τρίτη.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν ρεπό τη Δευτέρα και την Τρίτη και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την Τετάρτη, όταν και θα αρχίσει η προετοιμασία για το ματς της Κυριακής με τη Skoda Ξάνθη στο «Καραϊσκάκη» (19:00, ΝΕΤ).

Τζεμπούρ: «Δεν το μετάνιωσα»

Τζεμπούρ: «Δεν το μετάνιωσα»Μπορεί πολλοί να θεωρούν ότι ο Ράφικ Τζεμπούρ μετρά τις… μέρες για να πάρει μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού, ωστόσο σε συνέντευξή του στο ένθετο περιοδικό «Onze Mοndial» της εφημερίδας της πατρίδας του «Competition» ο Αλγερινός φορ δείχνει ικανοποιημένος από όσα έχει συναντήσει στην Ελλάδα, με εξαίρεση τα επεισόδια.

Ο «τρομοκράτης» εμφανίζεται δικαιωμένος από την επιλογή του να αγωνιστεί στην Ελλάδα. «Ήρθα κατά τύχη. Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν το μετάνιωσα. Έπαιξα έξι μήνες στον Εθνικό Αστέρα πριν προσελκύσω το ενδιαφέρον του Ατρομήτου. Οι καλές εμφανίσεις μού εξασφάλισαν μία μεταγραφή στον Πανιώνιο. Το 2008 εντάχθηκα στην ΑΕΚ, μία από τις τρεις μεγάλες ομάδες της χώρας. Στην Ελλάδα κρίνουν τους παίκτες μόνο με βάση την απόδοσή τους. Όσοι διστάζουν να έρθουν, να πάψουν να αμφιβάλλουν. Πέρα από τις οικονομικές και κλιματικές συνθήκες, εδώ μπορείς να παίξεις στην Ευρώπη, κάτι που δεν μπορείς να βρεις σε μικρομεσαίες ομάδες καλύτερων πρωταθλημάτων», τόνισε.

Συγκρίνοντας το ελληνικό με το γαλλικό πρωτάθλημα, είπε: «Τα τελευταία χρόνια η Ligue 1 έχει χάσει σε σταρ και ποιότητα, αλλά έχει προοδεύσει σε τακτική και τεχνική. Η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μπορούν να γεμίσουν γήπεδο 80.000 θέσεων. Σε μπάτζετ και μισθούς η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες χώρες. Βέβαια δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ ή ο Αρης. Αντίθετα, οι περισσότερες από τις υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λίγκας συγκρίνονται μ' αυτές της β' ή της γ' κατηγορίας της Γαλλίας».

Αναφερόμενος στο πώς προσελκύει ξένους παίκτες το πρωτάθλημα, τόνισε: «Η Ελλάδα είναι καταπληκτική. Κάνει καλό καιρό, οι παίκτες μένουν στις σικ συνοικίες, ενώ και το οικονομικό ζυγίζει πολύ στην απόφαση. Εδώ 4-5 παίκτες εισπράττουν πάνω από 2 εκατ. ευρώ. Το επίπεδο του πρωταθλήματος δεν είναι τοπ, αλλά προοδεύει. Κοιτάξτε την Καβάλα που προσελκύει τόσους ξένους ή παίκτες όπως ο Ντενίλσον και ο Κουζέν, που προτιμούν την Ελλάδα».

Όσο για τα αθηναϊκά ντέρμπι και τη βία, δήλωσε: «Είναι τα παιχνίδια που περιμένει ο κόσμος όλη τη χρονιά. Η πίεση είναι τεράστια και η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη. Οι οπαδοί κάνουν ακραία πράγματα στην υποδοχή του αντιπάλου. Η λίγκα έχει κάνει τα πάντα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Κάποια στιγμή η κατάσταση ήταν εκτός ορίων. Πάντως ο χουλιγκανισμός δεν έχει εξαλειφθεί ολοκληρωτικά, ειδικά στη Θεσσαλονίκη».

«Κλείνουν» εκκρεμότητες

«Κλείνουν» εκκρεμότητεςΑν μη τι άλλο η νέα διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι δραστήρια… Ο Σταύρος Αδαμίδης έχει καθημερινά γεμάτη ατζέντα με ζητήματα, αγωνιστικά και μη, που χρήζουν άμεσης διευθέτησης για την καλύτερη λειτουργία της ομάδας. Τα περισσότερα προβλήματα βρίσκουν λύση και μετά από αρκετό καιρό η «Ένωση» δεν εμφανίζεται ακέφαλη.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εξασφάλισε σε χθεσινοβραδυνή συνάντηση με το Νίκο Νοτιά τη διαβεβαίωση του τελευταίου πως ως την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν 1,3 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες της ομάδας, ενώ οι δύο άνδρες συμφώνησαν και για τη σύμβαση χρήσης του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα με ετήσιο «ενοίκιο» 720.000 ευρώ, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από την επόμενη γενική συνέλευση στα μέσα Απριλίου.

Παράλληλα, από σήμερα θα συνεχίσουν οι πληρωμές των παικτών για το μήνα Δεκέμβριο, ενώ υπάρχει δέσμευση πως σύντομα δεν θα υπάρχουν πλέον μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή δόσεων συμβολαίων και δεδουλευμένων. Εξάλλου, εντός της εβδομάδας θα γίνουν επαφές με τον Ισμαέλ Μπλάνκο για την επέκταση του συμβολαίου του με αυξημένες αποδοχές, ενώ θα γίνει πρόταση ανανέωσης και σε Μαντούκα, Λαγό και Ζεράλντο (μένουν ελεύθεροι), με μικρές ή μεγάλες μειώσεις αποδοχών. Παράλληλα η διοίκηση θα προσπαθήσει να «δέσει» με μεγαλύτερης διάρκειας συμβόλαια τους Σάββα Γκέντσογλου και Γιάννη Αραμπατζή, που δεσμεύονται ως το καλοκαίρι του 2011, προκειμένου να μην επαναληφθεί το… πάθημα με τον Παναγιώτη Ταχτσίδη, που είναι κοινό μυστικό πως έχει ήδη συμφωνήσει με τη Τζένοα και θα μετακομίσει στην Ιταλία ως ελεύθερος.

Ο Σταύρος Αδαμίδης, που χθες τα είπε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο ζητώντας ισονομία από τη διαιτησία, θα έχει σήμερα συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για το διακανονισμό του χρέους ύψους 1,2 εκατ. ευρώ που έχει η ΠΑΕ απέναντι στο γήπεδο που χρησιμοποιεί ως έδρα.

Η πρώτη συνέντευξη Τύπου του νέου προέδρου αναμένεται να γίνει μετά το Πάσχα, αφού προέχει η διευθέτηση των παραπάνω, αλλά κι άλλων ζητημάτων προτού ο Σταύρος Αδαμίδης παρουσιάσει το πλάνο του και δώσει απαντήσεις ενώπιον των εκπρόσωπων του Τύπου.

Αναζήτηση μπακ, ανησυχία για Σάχα

Ο Νίκος Γεωργέας τέθηκε νοκ άουτ για 2-3 εβδομάδες με θλάση στον οπίσθιο μηριαίο, ο Κάρλος Αραούχο είναι τιμωρημένος και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προβληματίζεται για το ποιος παίκτης θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας στον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Πανιώνιο. Υποψήφιοι είναι οι Γιάχιτς και Μάκος, που στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί κατ’ανάγκη ως μπακ, ενώ δεν αποκλείεται και η λύση του Ζεράλντο Άλβες, ο οποίος έχει ανταποκριθεί καλά όποτε έχει παίξει ως αριστερό μπακ. Απών θα είναι και ο τιμωρημένος Γκουστάβο Μαντούκα, ενώ σήμερα θα κριθεί η συμμετοχή του Σεμπαστιάν Σάχα, ο οποίος έχει διάταση στον προσαγωγό και υπάρχουν φόβοι για σοβαρό τραυματισμό. Πάντως ο Γιάννης Αραμπατζής είναι σε ετοιμότητα για να αντικαταστήσει, αν χρειαστεί, τον Αργεντινό τερματοφύλακα.

* Για τη Νορβηγία αναχωρεί σήμερα ο Ταμαντανί Ενσαλίβα για να υπογράψει συμβόλαιο με τη Λίλεστρομ, το οποίο πιθανότατα θα έχει διάρκεια τριών μηνών. Από την παραχώρηση του 28χρονου μέσου, που θα έμενε ελεύθερος τον Ιούνιο και δεν υπολογιζόταν από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, η ΠΑΕ ΑΕΚ θα βάλει στα ταμεία της περίπου 30.000 ευρώ.

Ξεκούραση πριν τη Λάρισα

Ξεκούραση πριν τη ΛάρισαΗμέρα ξεκούρασης και ανασύνταξης ήταν η Δευτέρα για τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Στις τάξεις της ομάδας υπάρχει απογοήτευση και προβληματισμός, αφού η ήττα από την ΑΕΚ στέρησε από το «Δικέφαλο του Βορρά» τη δυνατότητα να πλησιάσει την κορυφή στους δύο βαθμούς, εκμεταλλευόμενος την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Ο Φερνάντο Σάντος έδωσε ρεπό στους παίκτες του και από την Τρίτη θα αρχίσει η προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής με τη Λάρισα στο «Αλκαζάρ». Για το ματς αυτό ο Πορτογάλος τεχνικός υπολογίζει και πάλι τους Βιεϊρίνια και Σνάουτσνερ, που εξέτισαν την τιμωρία τους, ενώ αντίθετα από το προσεχές ματς, αλλά και το επόμενο με την Καβάλα στην Τούμπα, θα λείψει ο τιμωρημένος Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός μέσος θα μεταβεί με άδεια στην πατρίδα του για να βρεθεί και στο πλευρό της οικογένειάς του, η οποία ακόμη θρηνεί το θάνατο της μητέρας του.

Κοντρέρας: «Όσο υπάρχουν ακόμη ελπίδες…»

Ο Πάμπλο Κοντρέρας δεν καταθέτει τα όπλα και όσο υπάρχουν ελπίδες για τον τίτλο ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να παλεύει. «Σήμερα ο στόχος είναι ακόμη το πρωτάθλημα. Για τα play-offs θα τα σκεφτούμε όταν τελειώσει το πρωτάθλημα. Φυσικά υπάρχουν οι ελπίδες, μέχρι τα… μαθηματικά να πουν το αντίθετο. Σίγουρα είναι λίγες όμως ακόμα υπάρχουν», τόνισε στο «Metrosport» ο Χιλιανός αμυντικός.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES