7 Δεκ 2009

ΑΕΚ: Εκρηκτικό κλίμα!

Απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας έγινε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στην οδό Γράμμου, κάτι που συνδέθηκε-μοιραία-με την οργή του κόσμου για τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα. Τα γραφεία εκκενώθηκαν και στον τόπο έφτασε η αντιτρομοκρατική για να ερευνήσει το κτίριο, διαπιστώνοντας πως επρόκειτο για φάρσα. Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά το απειλητικό τηλεφώνημα και από νωρίς το απόγευμα τα γραφεία της ΠΑΕ άδειασαν από όσους βρίσκονται εκεί.

Παράλληλα, φημολογείται πως επίκεινται δυναμικές κινητοποιήσεις των φιλάθλων της ομάδας, με συλλαλητήριο διαμαρτυρίας. Είναι πασιφανές πως η υπομονή του κόσμου έχει τελειώσει και ίσως υπάρξουν ακραίες αντιδράσεις. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίστηκε να αναβληθεί η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (7/12) γενική συνέλευση των μετόχων, που ορίστηκε για τις 30 Δεκεμβρίου.

Ανησυχία

Έντονος είναι ο προβληματισμός στις τάξεις του ποδοσφαιρικού τμήματος και των φιλάθλων της ΑΕΚ λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο διοικητικό πεδίο. Όλα δείχνουν πως το «ναυάγιο» στις επαφές με τον Χαράλαμπο Κοζώνη είναι προ των πυλών, αφού ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας δεν προτίθεται να παρουσιάσει τραπεζικές εγγυήσεις που του έχουν ζητηθεί από τους μετόχους, ενώ οι τελευταίοι δεν έχουν καμία διάθεση να παρουσιάσουν τις εγγυητικές επιστολές που τους ζητεί ο υποψήφιος επενδυτής ή να του δώσουν το δικαίωμα να ασκήσει διοίκηση από την Πέμπτη.

Οι ποδοσφαιριστές και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ασφαλώς και είναι ενήμεροι για το αλαλούμ που υπάρχει και εκφράζουν την ανησυχία για το αν θα γίνει πράξη η δέσμευση της διοίκησης (όπως μεταφέρθηκε στους ίδιους την Παρασκευή από τον Βασίλη Δημητριάδη) για καταβολή μέρους των οφειλομένων την τρέχουσα εβδομάδα.

Μέσα σε όλα αυτά, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς καλείται να περισώσει ό,τι μπορεί και να προετοιμάσει την ομάδα του για την αναμέτρηση της Κυριακής κόντρα στον Λεβαδειακό. Εκτός μάχης είναι ο Σκόκο (πρόγραμμα αποθεραπείας). Κάκωση στο αριστερό γόνατο έχει ο Σάχα (υποβλήθηκε σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα την Τρίτη), που τραυματίστηκε στη φάση του δευτέρου γκολ του Πανιωνίου, ενώ ο Αραούχο υπέστη κάκωση στο ζυγωματικό από τη γροθιά του Εστογιανόφ μετά τον αγώνα. Στη δράση αναμένεται να επιστρέψουν ο Νέμεθ (ανεβάζει καθημερινά ρυθμούς), ο Μάκος (εξέτισε την τιμωρία του), καθώς και ο Καφές. Ο αρχηγός της ομάδας παρέμεινε σπίτι του τη Δευτέρα καθώς είχε κάποιες ζαλάδες από το τροχαίο που είχε την Παρασκευή, αλλά πιθανότατα θα προπονηθεί κανονικά την Τρίτη. Επίσης ετοιμοπόλεμος θα είναι και ο Γιάχιτς, που προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά σε πιο συντηρητικούς ρυθμούς.

* Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κάρλος Αραούχο δεν θα καταθέσει τελικά μήνυση σε βάρος του Φαμπιάν Εστογιανόφ για τη γροθιά που του έδωσε μετά το παιχνίδι ανάμεσα στον Πανιώνιο και την ΑΕΚ.

ΟΣΦΠ: Νικά το χρόνο ο Ζαϊρί

Στη διάθεση του Ζίκο για την αναμέτρηση με την Άρσεναλ που θα γίνει την Τετάρτη στο «Καραϊσκάκη» και θα κρίνει την πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League αναμένεται να τεθεί ο Ζαουάντ Ζαϊρί. Ο Μαροκινός εξτρέμ δεν γυμνάστηκε κανονικά τη Δευτέρα, αλλά θα το κάνει την Τρίτη και θα βρίσκεται στην αποστολή των «ερυθρολεύκων». Αν κριθεί 100% έτοιμος, θα πάρει τη θέση του Λεονάρντο, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές. Έτσι πιθανότερο σχήμα είναι αυτό που θα απαρτίζεται από τους: Νικοπολίδη, Γκαλίτσιο, Μπράβο, Αβρ. Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Μαρέσκα, Λεονάρντο ή Ζαϊρί, Γκαλέτι, Όσκαρ και Μήτρογλου. Εκτός μάχης είναι οι Στολτίδης, Τοροσίδης, Λεντέσμα, Ντάρμπισαϊρ, Ντιόγο και Ζεβλάκοφ.

Η 18μελης αποστολή που επέλεξε ο Ζίκο είναι η ακόλουθη: Νικοπολίδης, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Ντουντού, Γκαλέτι, Όσκαρ, Κατσικογιάννης, Μαρέσκα, Νικλητσιώτης, Ζαϊρί, Μήτρογλου. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται την Τρίτη με προπόνηση στις 19:30 στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

«Προστατέψτε την ομάδα»

Έκκληση στον κόσμο του Ολυμπιακού να μην υπάρξουν παρατράγουδα την Τετάρτη στο «Καραϊσκάκης», καθώς ο σύλλογος είναι ήδη υπό τριετή επιτήρηση από την UEFA και ελλοχεύει ο κίνδυνος τιμωρίας της έδρας, έκανε η διοίκηση με ανακοίνωσή της.

«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ οφείλει, εν όψει του αγώνα του Champions League μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ARSENAL, να υπενθυμίσει στους φιλάθλους που θα έρθουν στο γήπεδο ότι βασικό μέλημα, εκτός της νίκης, είναι η προστασία του γηπέδου μας και κατ' επέκταση της ομάδας μας.

Είμαστε ήδη σε καθεστώς επιτήρησης για τα επόμενα 3 χρόνια εξ' αιτίας ενεργειών από ελάχιστους που όμως βάζουν σε κίνδυνο ολόκληρο το σύλλογο, καθώς και τους πολλούς χιλιάδες φιλάθλους μας, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι το καλό της ομάδας μας έχουν άριστη συμπεριφορά.

Παρακαλούμε όλους όσους έρθουν την Τετάρτη στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» να έχουν υποδειγματική συμπεριφορά, καθώς και το παραμικρό δυσάρεστο συμβάν (ρήψη αντικειμένων, χρήση laser, καπνογόνα) θα προκαλέσει τιμωρία για την ομάδας μας, κάτι που είμαστε βέβαιοι ότι κανένας δεν επιθυμεί
», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Και επισήμως παρελθόν ο Παράσχος

Παρελθόν και επίσημα αποτελεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιώργος Παράσχος. Η διοίκηση της ομάδας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε ότι η παραίτηση του Έλληνα τεχνικού έγινε δεκτή, ενώ σημείωσε ότι χρέη προπονητή θα εκτελεί προσωρινά ο Ευθύμης Γεωργούλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει ότι κάνει αποδεκτή την παραίτηση του προπονητή κ. Γεωργίου Παράσχου από την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας, τον ευχαριστεί για την μέχρι τώρα προσφορά του και του εύχεται κάθε επιτυχία στην συνέχιση της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας. Με απόφαση του Προέδρου κ. Γεώργιου Χριστοβασίλη την Τεχνική Ευθύνη της ομάδας μας αναλαμβάνει από σήμερα ο κ. Ευθύμιος Γεωργούλης, Γενικός Αρχηγός ορίζεται ο παλιός ποδοσφαιριστής της ομάδας μας και μέχρι πρότινος προπονητής της Κ21 κ. Βασίλειος Παπαγγέλης, ενώ στην θέση του Διευθυντή Ποδοσφαιρικού Τμήματος παραμένει ο κ. Γεώργιος Θεοδωρής».

Τεν Κάτε: «Δεν είστε συγκεντρωμένοι»

Αδυναμίες στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του στις στημένες φάσεις διέγνωσε ο Χενκ Τεν Κάτε και μιλώντας στους παίκτες του προανήγγειλε δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα.

«Συγχαρητήρια για τη νίκη. Το ματς έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες (σ.σ τα χημικά που έπεσαν έξω από το γήπεδο δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα)», τόνισε ο Ολλανδός τεχνικός αλλά επισήμανε πως «… δεχόμαστε συνέχεια γκολ από στημένες φάσεις και αυτό πρέπει να σταματήσει. Θα δουλέψουμε σε αυτό το κομμάτι, αλλά πρέπει κι εσείς να είστε πιο συγκεντρωμένοι. Ξεχνιέστε και αφήνετε αμαρκάριστους αντιπάλους».

Ατομικά προπονήθηκαν οι Σαλπιγγίδης, Λέτο και Μαχλελής, με τον πρώτο να δίνει μάχη με το χρόνο για το ματς του Σαββάτου απέναντι στον Ηρακλή στο «Καυταντζόγλειο» και το δεύτερο να έχει αρκετές ελπίδες να παίξει. Ο Σωτήρης Νίνης έχει ένα ελαφρύ διάστρεμμα που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για 3-4 ημέρες, αλλά θα είναι παρών στο ματς με το Γηραιό, όπως και ο Καντέ που «κληρονόμησε» κάποια ράμματα από χτύπημα στο κεφάλι.

Αρνητικό ρεκόρ εισιτηρίων

Τα 9.759 εισιτήρια που έκοψε χθες ο Παναθηναϊκός αποτελούν αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης για τη φετινή περίοδο. Μέχρι στιγμής το χαμηλότερο ήταν τα 18.000 και πλέον εισιτήρια που είχαν κοπεί στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Αιτία –φυσικά- ήταν τα τρία κακά αποτελέσματα του τριφυλλιού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Χέρι-χέρι Ολυμπιακός και Emirates

Την επέκταση της συνεργασίας του με μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες, τη «Fly Emirates», ανακοίνωσε σήμερα ο Ολυμπιακός. Οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν για την επόμενη διετία, ενώ άφησαν ανοιχτό «παράθυρο» για το ενδεχόμενο διαφήμισης στη φανέλα της ομάδας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας παρευρέθηκαν τρεις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Ο εκ των αρχηγών, Λουτσιάνο Γκαλέτι, τιμήθηκε από τους εκπροσώπους της «Emirates».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γκαλίτσιος τόνισε: «Αυτή η συνεργασία δείχνει τη δυναμική του Ολυμπιακού, που συνεργάζεται με μια τόσο μεγάλη εταιρεία. Εμείς καλούμαστε να κρατήσουμε τον Ολυμπιακό ψηλά, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Άρσεναλ, όπου θέλουμε την πρόκριση».

Ο Έντσο Μαρέσκα δήλωσε: «Εμείς είμαστε μια ποδοσφαιρική ομάδα, το πόσο ψηλά μπορούμε να «πετάξουμε», θα φανεί στο μέλλον. Για εμάς ο αγώνας με την Άρσεναλ είναι το παιχνίδι της χρονιάς.».

Την Emirates εκπροσώπησαν οι Τέρι Φλιν, Σάρεμ Ομπαιντάλλα, ενώ από τους "ερυθρόλευκους" ο εμπορικός διευθυντής, Γιώργος Σπυρόπουλος.

ΑΕΚ: «Κατηφόρα»!

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η αγωνία για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Νίκου Νοτιά και του Χαράλαμπου Κοζώνη στην ΑΕΚ. Εάν λάβουμε υπόψη τα όσα συνέβησαν την Κυριακή, με τη δημοσιοποίηση της τελικής πρότασης του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία και της απάντησης του Νίκου Νοτιά, τότε δύσκολα θα υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη στο ζήτημα της μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ. Τουλάχιστον εάν οι δύο πλευρές μείνουν αμετακίνητες στις θέσεις τους.

«Δώστε μου την ΠΑΕ»

Το τελεσίγραφο από τον Χαράλαμπο Κοζώνη στους μετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο. Ζητεί να αναλάβει τα ηνία της ομάδας από την Πέμπτη, και αυτός θα καλύψει το ποσό των 34.2 εκατ. ευρώ, με απαραίτητη προϋπόθεση οι μέτοχοι της "Ένωσης" να δώσουν εγγυητικές επιστολές ύψους 15 εκατ. ευρώ. Το ερώτημα που πλανάται όμως είναι το πώς οι μέτοχοι μπορούν να καλύψουν αυτό το ποσό, όταν νωρίτερα δεν έχουν αντεπεξέλθει σε εγγυητικές ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Αμφισβητούν οι μέτοχοι

Ο λόγος για τον οποίο δεν υπεγράφη το προσύμφωνο μεταξύ του Νίκου Νοτιά και του Χαράλαμπου Κοζώνη είναι επειδή ο μεγαλομέτοχος της "Ένωσης" θεώρησε ότι δεν αποτελεί εγγύηση το έγγραφο που του προσέφερε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας στη συνάντηση της Φλόριντας.

Η απάντηση

«Ο κ. Κοζώνης είναι πελάτης μας 22 χρόνια και έχει δικαίωμα εκδόσεως τραπεζικής επιταγής 44 εκατ. δολαρίων», τόνισε στο Novasports o Χρήστος Παπαδημητρίου. «Αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα μπορεί να εκδώσει σήμερα επιταγή με αυτά τα χρήματα. Άρα ότι τα έχει», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Χαράλαμπου Κοζώνη.

Η άλλη αμφισβήτηση

Νωρίτερα, ο Χρήστος Μαυρομάτης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6, αμφισβητούσε τη δήλωση του Νίκου Νοτιά και το κατά πόσο αυτή έγινε εν γνώσει του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ. Ο νομικός εκπρόσωπος του Κοζώνη, μέσω των ‘’94.6’’, δεν έμεινε εκεί. «Ίσως να μην θέλουν να φύγουν από την ΠΑΕ», τόνισε αναφερόμενος σε κάποιους μετόχους. «Μετά από όσα συμβαίνουν, αυτό φτάνω να πιστεύω», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του γραφείο Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΚ, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας του NovaΣΠΟΡ FM με την επικεφαλής του, Αγγελική Αρκάδη, είχε ξεκαθαρίσει «Φυσικά και γνωρίζει ο Νίκος Νοτιάς», δίνοντας απάντηση στις αμφισβητήσεις του κ.Μαυρομάτη.

Αγωνιστικό ναυάγιο

Μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν στα διοικητικά της ΑΕΚ, η ήττα από τον Πανιώνιο ήρθε να προβληματίσει ακόμη περισσότερο. Η "Ένωση" έπεσε κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα. Βρίσκεται πλέον στην όγδοη θέση, ισοβαθμώντας με την Καβάλα στους 18 βαθμούς.

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, γιατί δεν έχουμε την κατάλληλη ψυχολογία. Έχουμε νεύρα και με νεύρα δεν μπορούμε να κερδίσουμε», τόνισε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

«Ο θάνατός σου, η ζωή μου» στο Champions League

Μεγάλα παιχνίδια περιλαμβάνει η έκτη αγωνιστική του Champions League. Ομάδες-θρύλοι των ευρωπαϊκών γηπέδων θα παίξουν την Τρίτη, 8/12 για την «επιβίωσή» τους. Η Γιουβέντους υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου σε ματς «ο θάνατος σου, η ζωή μου», ενώ Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν ψάχνουν σενάρια και αποτέλεσμα πρόκρισης απέναντι σε Μαρσέιγ και Ζυρίχη. Νίκη επί της Ατλέτικο στη Μαδρίτη θέλει ο ΑΠΟΕΛ για να συνεχίσει στο Europa League.

1ος όμιλος

Αλλιώς περίμεναν την τελευταία αγωνιστική οι άνθρωποι των Γιουβέντους και Μπάγερν στο άκουσμα της κλήρωσης τον περασμένο Αύγουστο. Η ξέφρενη πορεία της Μπορντό, η οποία έχει προκριθεί και αντιμετωπίζει την χωρίς βαθμό Μακάμπι Χάιφα, τις άφησε πίσω να παλεύουν για την πρόκριση. Οι Ιταλοί βολεύονται και με ισοπαλία, καθώς είναι ένα βαθμό μπροστά, παίζουν ενώπιον του κοινού τους και προέρχονται από μεγάλη νίκη επί της Ίντερ στη Serie A. Όταν αντιμετωπίζεις όμως, έστω και «πληγωμένους» Βαυαρούς, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Το πρόγραμμα

Τρίτη 08/12/09

Γιουβέντους-Μπάγερν Μονάχου
Μακάμπι Χάιφα-Μπορντό

Βαθμολογία

1. Μπορντό 13 (8-2)
2. Γιουβέντους 8 (3-3)
3. Μπάγερν Μονάχου 7 (5-4)
4. Μακάμπι Χάιφα 0 (0-7)

2ος όμιλος

Με την άνεση που της προσφέρει το γεγονός ότι υπερτερεί σε οποιαδήποτε περίπτωση ισοβαθμίας, ταξίδεψε στη Γερμανία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η γηπεδούχος Βόλφσμπουργκ αντιμετωπίζει τους «κόκκινους διάβολους» έχοντας στο μυαλό της το αποτέλεσμα του αγώνα Μπεσίκτας-ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Τούρκοι θέλουν νίκη με 1-0 για να συνεχίσουν στο Europa League, αφήνοντας εκτός Ευρώπης τους Ρώσους. Σε αυτήν την περίπτωση οι Γερμανοί προκρίνονται ακόμη και με ήττα απέναντι στην Γιουνάιτεντ αφού υπερτερούν στην τριπλή ισοβαθμία που θα υπάρξει. Για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο βέβαια, θα κυνηγήσουν τη νίκη που τους οδηγεί στην επόμενη φάση.

Το πρόγραμμα

Τρίτη 08/12/09

Βόλφσμπουργκ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπεσίκτας-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10 (7-5)
2. Βόλφσμπουργκ 7 (8-5)
3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7 (8-9)
4. Μπεσίκτας 4 (2-6)

3ος όμιλος

Πολλά τα σενάρια και στον τρίτο όμιλο. Η Μαρσέιγ φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης και χρειάζεται νίκη με 3-0 για να πάρει σίγουρα την πρόκριση. Εάν νικήσει, αλλά με μικρότερο σκορ, θα παρακαλάει για στραβοπάτημα της Μίλαν κόντρα στην αδιάφορη και ήδη αποκλεισμένη Ζυρίχη. Με το παραπάνω σενάριο και νίκη της Μίλαν, μένει εκτός η Ρεάλ. Οι Ιταλοί πανηγυρίζουν με οποιοδήποτε αποτέλεσμα, αρκεί η Ρεάλ να μην χάσει στο «Βελοντρόμ». Μύλος!

Το πρόγραμμα

Τρίτη 08/12/09

Ζυρίχη-Μίλαν
Μαρσέιγ-Ρεάλ Μαδρίτης

Βαθμολογία

1. Ρεάλ Μαδρίτης 10 (12-6)
2. Μίλαν 8 (7-6)
3. Μαρσέιγ 7 (9-7)
4. Ζυρίχη 3 (3-13)

4ος όμιλος

Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στον τέταρτο όμιλο. Ότι κι αν συμβεί το βράδι της Τρίτης, η Τσέλσι θα είναι πρώτη και η Πόρτο δεύτερη. Το αποτέλεσμα του αγώνα Ατλέτικο Μαδρίτης-ΑΠΟΕΛ θα κρίνει ποια ομάδα θα καταλάβει την τρίτη θέση, συνεχίζοντας στο Europa League. Ευχή όλων είναι να το καταφέρουν οι Κύπριοι, αλλά για να συμβεί θα πρέπει να νικήσουν στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Το πρόγραμμα

Τρίτη 08/12/09

Τσέλσι-ΑΠΟΕΛ
Ατλέτικο-Πόρτο

Βαθμολογία

Τσέλσι 13 (9-2)
Πόρτο 9 (5-3)
Ατλέτικο 3 (3-9)
ΑΠΟΕΛ 2 (2-5)

Α1' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (10η)
ΑΠΟΤ.
ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ
ΑΟ ΠΑΞΟΙ   
4-1
ΑΠΣ ΑΝΑΓ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
ΑΟ ΑΤΡ.ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ
1-0
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ
ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΓ ΜΑΡΚΟΥ
3-0
ΑΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ
ΑΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ
2-0
ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
2-4
ΟΦΑΜ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
1-1
ΑΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ 
ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ 
2-2
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (10η)

ΑΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ
ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΠΑΡΤΥΛΑΣ 
3-0
ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ
ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
0-3
ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 
ΑΟ ΣΥΝΑΡΑΔΩΝ
3-1
ΑΟ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ
ΠΑΟΚ
6-2
ΑΟ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
1-3
ΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
0-5
ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ
ΠΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 
4-0
Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΒΟΡΕΙΟΣ (8η)

ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΦΑΚΕΡΩΝ
ΑΟ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΡΟΥΛΑΔΩΝ
0-0
ΑΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΡΙΛΛΑ
ΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ 
3-2
ΑΟ ΒΕΛΟΣ ΒΕΛΟΝΑΔΩΝ
ΑΠΣ ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
2-5
ΑΟ ΛΥΚΟΙ
ΑΠΣ ΟΣΤΡΙΑ ΑΓΡΑΦΩΝ
2-2
ΓΕΘ
ΑΟ ΚΕΡ.ΚΑΒΒΑΔΑΔΩΝ
0-3
Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΝΟΤΙΟΣ (8η)

ΑΠΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ ΔΕΚΑ 
ΑΟ ΠΕΝΤΑΤΙ
6-1
ΑΠΣ ΚΕΡ. ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΣ ΚΕΡ.ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ
2-0
ΑΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΦΡΑΣ 
ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ 
5-0
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 96
ΑΕ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 
0-2
ΑΟ ΒΑΣΙΛΑΤΙΚΑ 
ΑΠΣ ΘΥΕΛΛΑ 
2-2

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 5-6.12.2009



3η αγωνιστική
ΑΠΟΤ.


ΒΑΘΜ


ΒΑΘΜ
1ος όμιλος


Βαθμολογία 1ου ομίλου
ΑΟ ΚΑΒΟΣ 
ΑΟ ΚΕΡ.ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ
0-1
1
ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ 
9
4
ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ
3
ΑΟ ΑΤΡ.ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ
ΑΠΣ ΑΝΑΓ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
3-4
2
ΑΝΑΓ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
9
5
ΑΤΡ.ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ
0
ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ 
ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ 
8-0
3
ΚΕΡ.ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ
6
6
ΑΟ ΚΑΒΟΣ 
0
2ος όμιλος


Βαθμολογία 2ου ομίλου
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 
αναβλ.
1
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 
6 (2 αγ)
4
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
3 (2 αγ)
ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ
ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
2-8
2
Ο.Φ.Α.Μ
6
5
ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ
3
ΟΦΑΜ
ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
5-0
3
Α.Ε ΚΑΝΑΛΙΩΝ
6
6
ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
0
3ος όμιλος


Βαθμολογία 3ου ομίλου
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ
4-3
1
ΓΕ ΘΙΝΑΛΙΟΥ
4
4
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
3
ΑΠΣ ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΓΕΘ
4-2
2
ΓΕ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ
4
5
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ
1
ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ
ΓΕ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ

3
ΑΕΤΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
4




Στη β’ φάση προκρίνονται οι 4 πρώτες ομάδες των ομίλων.

ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ Η ΒΟΛΙΔΑ 0-0 ΣΤΟ ΝΥΔΡΙ - ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΓΑ 3-1

Η ΒΟΛΙΔΑ πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στη Λευκάδα από τον δυνατό ΟΔΥΣΣΕΑ ΝΥΔΡΙΟΥ 0-0 και μαζί με τον ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟ ΑΣΤΕΡΑ είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Αντίθετα η ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ υπέστη νέα ήττα στην ΠΑΡΓΑ από τον τοπικό ΑΠΟΛΛΩΝΑ με 3-1 και παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Αναλυτικά :


ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ - ΒΟΛΙΔΑ 0-0
Δεν τα κατάφερε σήμερα ο Οδυσσέας Νυδρίου να πάρει την νίκη και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς απέναντι στην Βολίδα Κέρκυρας. Ο Οδυσσέας είχε κάποιες καλές στιγμές στο σημερινό παιχνίδι αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ και έμεινε στο 0-0.
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ: Ευαγγελινός, Παπαδόπουλος, Ματούλας, Ζαλώνης (75′ Ορφανίδης), Γεωργάκης, Καμάρας, Καλογέρης, Ντουντούκης, Λαδάς (60′ Γαζής), Λουίζος, (82′ Κονιδάρης), Ξενάκης.
ΒΟΛΙΔΑ: Ζάχος, Μεσημέρης (42′ λ.τρ. Μαθιουδάκης), Αρμένης, Γκώρος, Σκολαρίκης Γ., Δούσης, Μπάγκαλης Π., Πετρόγιαννης, Σπίνουλας, Σρατηγός (59′ Σκολαρίκης Κ), Λυκώκας (67′ Λάσκαρης).

ΚΟΛΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ - www.prevezasports.gr


ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ - ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ 3-1
Συνεχίζοντας την εκπληκτική φετινή του πορεία ο Απόλλων Πάργας ξεπέρασε σήμερα  εύκολα και το εμπόδιο της Λευκίμης.
Ο Απόλλων Πάργας έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και ικανοποίησε με την απόδοση του τους φίλους της ομάδας.
Στο 20΄ λεπτό Γανώλης πέτυχε το 1-0 και στο 28΄ λεπτό ο Γεράκης πέτυχε  το 2-0.
Ο Γανώλης στο 80’ λεπτό πέτυχε το 3-0 για τον Απόλλων, και στο 85’ λεπτό ο Βλάσσης Δ. μείωσε σε 3-1.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ: Μπάμπης, Μώκος (63′ Δήμας), Μάρκος, Γεράκης, Γιάννος, Βάσιος Ε., Λαγουτάρης (85′ Παππάς), Μαυραγγελίδης, Γανώλης, Λουκούμης, Τσιτσόπουλος (53′ Βάσιος Α.).
Α.Ε. ΛΕΥΚΙΜΗΣ: Μακαντάνης, Γαστεράτος, Γαρδικιώτης, Βασιλάκης, Μιάρης (46′ Λέμπουρης), Βλάσσης Ε., Βλάσσης Β. (47′ Βλάσσης Π.), Βλάσσης Δ., Τσεβανέδης, Σάντας, Κουρής (60′ Σουλάνης).

ΤΣΩΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - www.prevezasports.gr

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ – 5ος ΟΜΙΛΟΣ
Σούλι Παραμυθιάς - ΠΑΣ Πρέβεζα 0-2
Άραχθος Παχυκ - Ναυπακτιακός Αστέρ 1-1
Οδυσσέας Νυδρίου - Βολίδα 0-0
Αστέρας Ρόκκας - Τηλυκράτης 1-0
ΑΕ Μεσολογγίου - Ελαιόφυτο 0-0
Απόλλων Ευπαλίου - Θεσπρωτός 0-0
Ανατολή - Προοδευτική Περαμάτος 0-0
Απόλλων Πάργας - ΑΕ Λευκίμμης 3-1
Σκουφάς Κομπ – Αναγέν. Άρτας 1-0


Η βαθμολογία:
Βολίδα  27
Ναυπακτιακός Αστέρας 27
ΠΑΣ Πρέβεζα 26
Απόλλων Πάργας 25
Σκουφάς Κομποτίου 25
Θεσπρωτός 24
Τηλυκράτης  23
Ελαιόφυτο 19
ΑΕ Μεσολογγίου 19
Άραχθος Παχυκαλ 16
Αστέρας Ρόκκας 16
Σούλι Παραμυθιάς 15
Οδυσσέας Νυδρίου 15
Απόλλων Ευπαλίου 13
Αναγέννηση Άρτας 11
Προοδευτική  11
Ανατολή  8
ΑΕ Λευκίμμης 0
Ο Αστέρας Ρόκκα και η ΑΕ Λευκίμμης έχουν ένα ματς λιγότερο.

ΑΕΚ: Ώρα μηδέν!

Μέσα στην εβδομάδα όλα θα έχουν τελειώσει στην ΑΕΚ σχετικά με την υπόθεση Κοζώνη. Είτε θετικά είτε αρνητικά. Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας έστειλε τελεσίγραφο: «Μέχρι την Πέμπτη δώστε μου την ΠΑΕ». O Νίκος Νοτιάς εκ μέρους της ΠΑΕ απάντησε ότι ο κ. Κοζώνης δεν έχει παρουσιάσει τραπεζικές εγγυήσεις άλλα μόνο μια συστατική επιστολή. Έτσι, του δίνει διορία επτά ημερών για να παρουσιάσει τις εγγυήσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση ο Νίκος Νοτιάς αναφέρει ότι η ΠΑΕ θα ψάξει νέους επενδυτές ή αγοραστή με οικονομική επιφάνεια.

Αρχικά, ο Χαράλαμπος Κοζώνης δημοσιοποίησε την τελική του πρόταση προς την ΠΑΕ ΑΕΚ, στην οποία έκανε λόγο για ανάληψη της διοίκησης της ομάδας από την Πέμπτη το πρωί, χωρίς οικονομικό έλεγχο.

Δύσκολα θα προχωρήσει η συμφωνία, αφού ακόμα και αν παρουσιαστούν οι εγγυήσεις οι νυν μέτοχοι θα πρέπει να παραδώσουν εγγυητική επιστολή 15 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε την τελική πρόταση Κοζώνη.

Δείτε τη δήλωση του Νίκου Νοτιά.

Διαβάστε τα όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο νομικός εκπρόσωπος του Χαράλαμπου Κοζώνη, Χρήστος Μαυρομάτης.

«Ξύπνησαν» …Κατσουράνης και ΠΑΟ

Η αγωνιστική «πτώση» του Παναθηναϊκού διήρκησε όσο και αυτή του Κώστα Κατσουράνη. Χθες ο διεθνής μέσος επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και στα γκολ και το «τριφύλλι» στις νίκες. Προβλημάτισαν οι πράσινοι για την αμυντική τους λειτουργία. «Λογική η πίεση», σχολίασε ο Χενκ Τεν Κάτε μετά το παιχνίδι για την μουρμούρα του κόσμου.

Η επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό συνέπεσε με την επιστροφή του Κώστα Κατσουράνη στις καλές εμφανίσεις. Ο διεθνής μέσος πέτυχε δύο τέρματα στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο και με τη βοήθεια του Σισέ (πέτυχε ένα γκολ) οδήγησαν το τριφύλλι στην επικράτηση 3-1 επί του Ατρόμητου.

Οι πράσινοι προβλημάτισαν αμυντικά για άλλη μία αναμέτρηση με τους Περιστεριώτες να έχουν ευκαιρίες να φέρουν στα «ίσα» το παιχνίδι παρά το γεγονός που έπαιζαν με δέκα παίκτες.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Υπήρχε πίεση λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων και θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα . Εγώ προσπαθώ για το καλύτερο», τόνισε ο MVP του χθεσινού αγώνα, Κώστας Κατσουράνης για τη νίκη της ομάδας του και τα δύο γκολ που πέτυχε.

Τεν Κάτε: «Λογική η πίεση»

Στην πίεση που δημιούργησαν στην ομάδα τα τελευταία τρία κακά αποτελέσματα και περισσότερο η ήττα από τον Ολυμπιακό στάθηκε ο Χενκ Τεν Κάτε στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ατρόμητο.

«Όταν προηγείσαι 2-0 φυσιολογικά δεν πρέπει να υφίστασαι πίεση. Πρέπει να προσπαθείς να έχεις κατοχή της μπάλας και να δημιουργείς κι άλλες ευκαιρίες. Παρόλα αυτά η πίεση ήταν μεγάλη. Είναι λογικό να υπάρχει πίεση. Η πίεση δεν έχει να κάνει τόσο με την βαθμολογία διότι αν την παρατηρήσει θα δει ότι έχουμε δέκα νίκες και δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Έχει να κάνει με την ήττα από τον Ολυμπιακό. Όταν ηττάσαι από τον Ολυμπιακό η πίεση αυξάνεται και συζητιέται το ματς για εβδομάδες. Γι’ αυτό υπάρχει αυτή η πίεση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι δύο ακόμη νίκες μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Αυτός είναι ο βασικός στόχος, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να υπάρχει έντονη πίεση», τόνισε ο Ολλανδός τεχνικός.

«Χωράφι» το γήπεδο

Έντονα ήταν τα παράπονα από τον προπονητή αλλά και τους παίκτες του Παναθηναϊκού για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του ΟΑΚΑ. «Είναι χωράφι για να τρώνε αγελάδες. Και σήμερα (σσ χθες) είχαμε πολλές ευκαιρίες. Τρεις από αυτές τις κάναμε γκολ, αλλά θα μπορούσαμε να βάζαμε και επτά γκολ, όπως θα μπορούσαμε να είχαμε δεχθεί και τρία», σχολίασε ο Χενκ Τεν Κάτε.

«Κάναμε φάσεις και σκοράραμε σε ένα άθλιο αγωνιστικό χώρο. Δεν το λέω για δικαιολογία. Τόσο ο Νίνης όσο και εγώ έχουμε πάθει διάστρεμμα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα πρέπει να γυρίσουμε στη Λεωφόρο να παίξουμε κάνα παιχνίδι», τόνισε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καραγκούνης.

Αρνητικό ρεκόρ εισιτηρίων

Τα 9.759 εισιτήρια που έκοψε χθες ο Παναθηναϊκός αποτελούν αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης για τη φετινή περίοδο. Μέχρι στιγμής το χαμηλότερο ήταν τα 18.000 και πλέον εισιτήρια που είχαν κοπεί στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Αιτία –φυσικά- ήταν τα τρία κακά αποτελέσματα του τριφυλλιού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Επεισόδια στο ημίχρονο

Για περίπου μισή ώρα διεκόπη το παιχνίδι λόγω επεισοδίων που έγιναν στο περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ. Ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε στους αστυνομικούς που φύλαγαν τους οπαδούς του Ατρομήτου με μολότοφ. Ο αστυνομικοί αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων και τους απώθησαν με αποτέλεσμα τα επεισόδια να μεταφερθούν μεταξύ της θύρας των επισήμων και του πετάλου των οπαδών του Παναθηναϊκού. «Ήταν αντιεξουσιαστές», υποστήριξε ο Στέφανος Ησαϊας. «Προφανώς όσα έγιναν δεν είχαν να κάνουν ούτε με τον Παναθηναϊκό, ούτε με τον Ατρόμητο και ούτε με το ποδόσφαιρο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του γραφείου του προέδρου του ΠΑΟ.

Ζίκο: «Η Άρσεναλ μπορεί να νικηθεί!»


Την άποψη ότι η Άρσεναλ είναι μια ομάδα που έχει αδυναμίες εξέφρασε ο Ζίκο, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA ενόψει του μεθαυριανού αγώνα του Ολυμπιακού με τους Λονδρέζους.

«Η νοοτροπία του Βενγκέρ ήταν ανέκαθεν να χρησιμοποιεί παίκτες που φέρνουν χαρά στο παιχνίδι μας, τέτοιους παίκτες που μου αρέσουν να παρακολουθώ. Τον έχω παρακολουθήσει από τότε που ήταν στην Ιαπωνία και ανέκαθεν υπήρξε φύλακας της τέχνης του όμορφου ποδοσφαίρου. Στην Άρσεναλ μπορεί να παίρνει το καλύτερο από τους ποδοσφαιριστές του. Έκανε τη σωστή επιλογή και πήγε εκεί, καθώς δημιούργησε μία καλή ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες, όμως δεν είναι αήττητη. Η Άρσεναλ μπορεί να νικηθεί, όπως έχει φανεί και κάποιες φορές φέτος», τόνισε ο Βραζιλιάνος.

Στη συνέχεια, ο 56χρονος προπονητής ανέφερε: «Προσπαθώ να παίρνω το μέγιστο από τους παίκτες μου και να τους βελτιώνω σε ατομικό επίπεδο. Κάποιες φορές ένας παίκτης έχει ποιότητα ή ταλέντο, που δεν την έχει παρουσιάσει και προσπαθώ να δουλέψω μαζί του για να τα καταφέρει. Όταν ένας ποδοσφαιριστής εξελίσσεται ατομικό, βοηθάει και την ομάδα. Αποκτά αυτοπεποίθηση και το βγάζει μέσα στο γήπεδο. Προσπαθώ να του δώσω να καταλάβει τι δυνατότητες έχει και να αναπτύξει τις ικανότητές του με διαφορετική τύπου προπονήσεις. Κάθε ποδοσφαιριστή έχει μια ξεχωριστή ικανότητα και εγώ ξέρω να του τη βγάζω».

Τσιάρτας: «Μια ήττα κατόρθωμα!»

Τους λόγους για τους οποίου η ΑΕΚ δεν… χρειαζόταν προπονητή για να νικήσει τον Πανιώνιο εξήγησε ο Βασίλης Τσιάρτας, όπως αναφέρει στη «SportDay», όπου αρθρογραφεί από την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

«Εκεί που θέλω να σταθώ είναι το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει έλλειψη παικτών με προσωπικότητα και εκεί αποδίδω το γεγονός ότι έχει μόλις ένα "διπλό" φέτος. Δεν χρειάζεται προπονητής για να επισημαίνει τι χρειάζεται να γίνει στις στημένες φάσεις. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται προπονητής για να ξέρουν οι παίκτες ότι ένας πηδάει, ένας κάνει βάθος (είναι χαρακτηριστική η φάση του δεύτερου γκολ)... Δεν χρειάζεται προπονητής για να επισημάνει στον Μαϊστόροβιτς ότι ξεκινώνας το παιχνίδι από πίσω θα πρέπει να μηδενίσει το ρίσκο στις μεταβιβάσεις.

Δεν χρειάζεται προπονητής για να πει στον Σάχα πώς θα χτυπήσει τα ελεύθερα. Πλέον κάποια πράγματα "φωνάζουν" μόνα τους πως σ' αυτή την ΑΕΚ υπάρχει έλλειψη πρωτοβουλίας, έλλειψη διαχείρισης εκ μέρους των ποδοσφαιριστών σε κάθε παιχνίδι. Γιατί οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι ο προπονητής είναι μέχρι τη γραμμή του πλάγιου άουτ. Μέσα στο παιχνίδι τη διαχείριση την αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές
», τόνισε ο παλαίμαχος άσος της «Ένωσης».

Η καλύτερη ενδεκάδα του 2009

Η UEFA ανακοίνωσε τους υποψήφιους ποδοσφαιριστές για την κορυφαία ομάδα του 2009 (team of the year). Η ομάδα της χρονιάς διαμορφώνεται με ψήφους επισκεπτών της ιστοσελίδας, οι οποίοι μπορούν να μπουν στο διαδικτυακό χώρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και να ψηφίσουν τους, κατά τη γνώμη τους, κορυφαίους παίκτες της χρονιάς που φεύγει, σύμφωνα με τα κατορθώματά τους.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι:

Τερματοφύλακας

Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ίκερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης), Βίκτορ Βαλντές (Μπαρτσελόνα), Ζούλιο Σέζαρ (Ίντερ), Μάνουελ Νόιερ (Σάλκε)

Δεξί μπακ

Ντάνι Άλβες (Μπαρτσελόνα), Μάικον (Ίντερ), Ντάριο Σρνα (Σαχτάρ), Χαβιέρ Ζανέτι (Ίντερ), Φίλιπ Λαμ (Μπάγερν Μονάχου)

Κεντρικοί αμυντικοί (2)

Τζον Τέρι (Τσέλσι), Νεμάνια Βίντιτς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα), Τζόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους), Ρίο Φέρντιναντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Κάρλες Πουγιόλ (Μπαρτσελόνα), Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι (Σαχτάρ/Μπαρτσελόνα), Τόμας Βερμάελεν (Άγιαξ/Άρσεναλ), Περ Μερτεσάκερ (Βέρντερ Βρέμης), Μπρούνο Άλβες (Πόρτο)

Αριστερό μπακ

Πατρίς Εβρά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Άσλεϊ Κόουλ (Τσέλσι), Ερίκ Αμπιντάλ (Μπαρτσελόνα), Αλί Σισοκό (Πόρτο/Λιόν), Μάρσελ Σέφερ (Βόλφσμπουργκ)

Δεξί χαφ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ/Ρεάλ Μαδρίτης), Ντέγιαν Στάνκοβιτς (Ίντερ), Μίλος Κράσιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Χεσούς Νάβας (Σεβίλλη), Μάρεκ Χάμσικ (Νάπολι)

Αμυντικό χαφ

Τσάβι (Μπαρτσελόνα), Τσάμπι Αλόνσο (Λίβερπουλ/Ρεάλ Μαδρίτης), Γιαγιά Τουρέ (Μπαρτσελόνα), Σεργκέι Σεμάκ (Ρουμπίν Καζάν), Φρανκ Λάμπαρντ (Τσέλσι)

Επιθετικό χαφ

Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ), Κακά (Μίλαν/ Ρεάλ Μαδρίτης), Γιόαν Γκουρκούφ (Μπορντό), Ζβέζνταν Μισίμοβιτς (Βόλφσμπουργκ), Ντιέγκο (Βέρντερ Βρέμης/Γιουβέντους)

Αριστερό χαφ

Ράιαν Γκιγκς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν Μονάχου), Αντρέι Αρσάβιν (Άρσεναλ), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Μεσούτ Εζίλ (Βέρντερ Βρέμης)

Επιθετικοί (2)

Σαμουέλ Ετο'ο (Μπαρτσελόνα/Ίντερ), Έντιν Ντζέκο (Βόλφσμπουργκ), Γκραφίτε (Βόλφσμπουργκ), Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Φερνάντο Τόρες (Λίβερπουλ), Γουέϊν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Νταβίντ Βίγια (Βαλένθια), Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Ίντερ/Μπαρτσελόνα), Ντιέγκο Φορλάν (Ατλέτικο), Μάρκους Μπεργκ (Γκρόνινγεν/Αμβούργο)

Προπονητής

Πεπ Γκουαρντιόλα (Μπαρτσελόνα), Μιρτσέα Λουτσέσκου (Σαχτάρ), Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Λοράν Μπλαν (Μπορντό), Χορστ Χρούμπες (Γερμανία U21)

Σαραβάκος: «Στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;»

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η άμυνα του Παναθηναϊκού στάθηκε ο Δημήτρης Σαραβάκος, όπως αναφέρει στη «SportDay», όπου αρθρογραφεί από την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

«Υπάρχουν προβλήματα που δεν διορθώνονται και αυτό είναι κάτι που προκαλεί απορίες. Καταλαβαίνω ότι όλα κουκουλώνονται κάτω από τις νίκες που παίρνει εύκολα ή δύσκολα η ομάδα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται επ' άπειρον. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει βελτίωση. Ο Τεν Κάτε όταν είχε έρθει στον Παναθηναϊκό είχε πει ότι η ομάδα θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Εχει περάσει ενάμισης χρόνος και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα όμορφο. Σίγουρα το πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος στόχος και αποτελεί κίνητρο. Για να το καταφέρει, όμως, ο ΠΑΟ θα πρέπει ν' αλλάξει πρόσωπο», τόνισε ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» και πρόσθεσε:

«Στην άμυνα, τα ίδια προβλήματα σε κάθε παιχνίδι. Γιατί δεν γίνεται κάτι γι' αυτό; Εδώ δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: είτε να μην κάνουν αυτοί οι αμυντικοί είτε η τακτική να είναι λάθος και στο τέλος πάντα μένει ακάλυπτη η άμυνα με τον τερματοφύλακα. Αν ο προπονητής βλέπει τι γίνεται, γιατί δεν αλλάζει κάτι; Και οι παίκτες καλοί, και το σύστημα καλό, και οι τρύπες να παραμένουν ανοικτές δεν γίνεται. Κάτι φταίει. Νομίζω ότι χρειάζονται μεταγραφές τον Γενάρη και ειδικά στην άμυνα. Με κάποιον τρόπο πρέπει να βρεθεί λύση».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES