15 Οκτ 2009

Ήττα του ΠΑΟΚ από την Τσεχόβσκι Μεντέντι με 37-25 στη Ρωσία

Την ήττα γνώρισε ο ΠΑΟΚ στη Ρωσία από την Τσεχόβσκι Μεντβέντι με 37-25 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο του Champions League στο χάντμπολ των ανδρών. Στο πρώτο ημίχρονο ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρισκόταν πίσω στο σκορ με 18-9.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, οι πρωταθλητές Ελλάδας μετρούν τρεις ήττες στην κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ η ρωσική ομάδα «σκαρφάλωσε» προσωρινά στην κορυφή της κατάταξης του γκρουπ με τέσσερις βαθμούς.

"Κόκκινη κάρτα" σε βία και ρατσισμό

H Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε τη συμμετοχή της για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία κατά του ρατσισμού και της βίας, σε συνεργασία με την UEFA και την FARE (Football Against Racism in Europe).



Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της φίλαθλης κοινής γνώμης, την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή, 17 και 18 Οκτωβρίου αντίστοιχα, θα διανεμηθούν κόκκινες κάρτες στους φιλάθλους σε όλα τα γήπεδα με το σύνθημα "Κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό! Κόκκινη κάρτα στη βία!".
Παράλληλα, όλοι οι ποδοσφαιριστές αλλά και τα παιδιά μεταναστών που θα τους συνοδεύουν κατά την είσοδο στους αγωνιστικούς χώρους, θα φορούν πολύχρωμα μπλουζάκια με μηνύματα κατά των διακρίσεων, του ρατσισμού και της βίας.
"Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ στηρίζει αυτή την προσπάθεια που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε κοινωνικά προβλήματα που απασχολούν όλους μας. Το μήνυμα της αλληλεγγύης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και του δικαιώματος στη διαφορετικότητα βρίσκει ιδανικό πρεσβευτή το ποδόσφαιρο. Λέμε όχι στο ρατσισμό και στη βία, στηρίζουμε την προσπάθεια της UEFA και της FARE", δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Νίκος Θανόπουλος.

ΠΑΟ: Την «πάτησε» ο Γιούρκας!

Αυτό που φοβόντουσαν στον Παναθηναϊκό επιβεβαιώθηκε. Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης επιβάρυνε τον οργανισμό του με τη συμμετοχή στο παιχνίδι του προηγούμενου Σαββάτου της Εθνικής κόντρα στη Λετονία και εγκατέλειψε λόγω ενοχλήσεων τη σημερινή προπόνηση!

Ο δεξιός μπακ του «τριφυλλιού» επιχείρησε ένα σουτ, κατά τη διάρκεια του προγράμματος και ένιωσε τσίμπημα στον τετρακέφαλο. Την Παρασκευή θα εξεταστεί εκ νέου προκειμένου να διαπιστωθεί επ ακριβώς το μέγεθος του τραυματισμού. Πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις δεν είναι ενθαρρυντικές, μια και κρίνεται εξαιρετικά απίθανο να προλάβει τον αγώνα με την Καβάλα την Κυριακή!

Όσον αφορά το πρόγραμμα της προπόνησης, ο Χενκ Τεν Κάτε είχε στη διάθεσή του μετά από αρκετές μέρες τους διεθνείς συνεχάρη τους Έλληνες για τις νίκες με Λετονία και Λουξεμβούργο), εκτός του Ζιλμπέρτο Σίλβα ο οποίος αγωνίστηκε τα ξημερώματα με τη Βραζιλία και θα επιστρέψει στην Ελλάδα την Παρασκευή. Ο Κατσουράνης, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση ακολούθησε αποθεραπεία, όπως και ο Μπιέρσμιρ.

Οι υπόλοιποι έκαναν ζέσταμα, επιδόθηκαν σε ασκήσεις με πάσες ενώ ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα τους με δίτερμα στο μισό γήπεδο και ασκήσεις αντοχής στη ταχύτητα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Πετρόπουλος, Τζιόλης και Μαχλελής.

Κατσουράνης: «Φαβορί για τον τίτλο ο Ολυμπιακός»!

Την άποψή του ότι τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος έχει ο Ολυμπιακός εξέφρασε ο Κώστας Κατσουράνης. Στο περιθώριο της βράβευσής του για το καλύτερο γκολ της 6ης αγωνιστικής, ο μέσος του Παναθηναϊκού στήριξε την παραπάνω δήλωση στο γεγονός ότι ο «αέρας» της περσινής επιτυχίας του νταμπλ, είναι λογικό να δίνει στους «ερυθρόλευκους» τον τίτλο του φαβορί από την αρχή της νέας περιόδου.

«Ο Παναθηναϊκός δεν είναι φαβορί. Φαβορί είναι πάντα ο προηγούμενος πρωταθλητής, άρα στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ολυμπιακός. Όμως, εμείς διαθέτουμε καλή ομάδα, θα χτυπήσουμε τον τίτλο, είμαστε ικανοί γι` αυτό και μπορούμε. Σημασία έχει για το πρωτάθλημα όλες οι ομάδες να το παίξουν στον αγωνιστικό χώρο. Μέσα στο γήπεδο να παίζουν ποδόσφαιρο και μόνο εκεί. Να γίνει δίκαιο πρωτάθλημα για όλους και στο τέλος να χειροκροτήσουμε τον πρωταθλητή», τόνισε χαρακτηριστικά ο έμπειρος μέσος και συνέχισε αναφερόμενος στον άμεσο εγκλιματισμό του στο «τριφύλλι»:

«Το περίμενα ότι θα έχω εύκολη προσαρμογή, αλλά και γενικά όλοι οι νέοι παίκτες προσαρμόστηκαν γρήγορα. Παίζει ρόλο το καλό κλίμα, αλλά και ο προπονητής και οι καλές συνθήκες δουλειάς». Καλύτερη αρχή με το "6 στα 6" στη φετινή Σούπερ Λίγκα δεν μπορούσαν να φανταστούν οι «πράσινοι». Ποια είναι όμως η άποψη του διεθνούς χαφ; «Έχουμε κάνει καλό ξεκίνημα και εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι. Ακολουθεί ένας δύσκολος αγώνας με την Καβάλα, που είναι καλή ομάδα, παίζει καλά και χάνει δύσκολα, ιδίως στην έδρα της. Εμείς πρέπει να νικήσουμε και βήμα - βήμα όλα θα έρθουν».

Το βραβείο ανέλαβε να παραδώσει στον «Κατσούρ» ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού», Τάκης Λουκανίδης: «Τον Κώστα τον παρακολουθώ από τότε που αγωνιζόταν στην ΑΕΚ. Τότε βέβαια δεν ήταν τόσο έμπειρος όπως τώρα, αλλά είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που χαίρεσαι να τον βλέπεις. Είναι κυρίως μεσοαμυντικός, αλλά δημιουργεί και τις προϋποθέσεις για γκολ. Πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ και εύχομαι να φτάσει ακόμα πιο ψηλά», είπε ο Τ Λουκανίδης.

Ζεσταίνουν τις μηχανές

Ζεσταίνουν τις μηχανές
O ‘ 2ος αγώνας Enduro Αγίων Δέκα’ για το 2009, θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στην περιοχή του Δήμου Αχιλλείων..
με διοργανωτές τον Οργανισμό Νεότητας και Άθλησης Δήμου Αχιλλείων, την Αθλητικής Μοτολέσχη Αχιλλείων και τον ΟΜΕ.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η γνωριμία των νέων με τη φύση και την απαράμιλλη ομορφιά του βουνού. Ο ενθουσιασμός, το πάθος και η τεχνογνωσία παρακίνησαν τους διοργανωτές να διοργανώσουν ένα μοτοσυκλετιστικό γεγονός που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους αναβάτες.
Για πληροφορίες E-mail: dachill@otenet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Τηλέφωνο γραμματείας: 26613 – 61819
Fax. γραμματείας: 26610 – 49303
Ωράριο λειτουργίας: 9 π.μ. - 2.30 μ.μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Έναρξη εγγραφών: 20 Οκτωβρίου 2009
Λήξη εγγραφών: 29 Οκτωβρίου 2009
Δημοσίευση πίνακα συμμετοχών: 30 Οκτωβρίου 2009, ώρα 6 μ.μ. στο Δήμο Αχιλλείων και στα ΜΜΕ
Tεχνικός έλεγχος: Κυριακή 8/11/2009, από τις 9 π.μ. έως 10:30 π.μ.
Ενημέρωση συμμετεχόντων: Κυριακή 8/11, ώρα 10:45 π.μ. έως ώρα 11:00 π.μ.
Εκκίνηση 1ου αναβάτη: Κυριακή 8/11/2009, ώρα 11.15 π.μ.
Δημοσίευση αποτελεσμάτων: Κυριακή 8/11/2009, μισή ώρα μετά τον τερματισμό του τελευταίου αναβάτη.
Απονομή επάθλων: Κυριακή 8/11/2009, στο κέντρο των Αγίων Δέκα.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα παίρνουν νούμερο συμμετοχής αυτόματα με τη υποβολή της δήλωσής τους.

Το μονοθέσιο της Lotus

Η Lotus έδωσε στο κοινό μια γεύση από την όψη του μονοθεσίου με το οποίο θα τρέξει στην πρώτη της σεζόν στην F1, δημοσιεύοντας τις πρώτες φωτογραφίες από το μοντέλο που δοκίμασε στην αεροδυναμική της σήραγγα.

Φαβορί για να καλύψει τη μία από τις δύο αγωνιστικές θέσεις της Lotus θεωρείται ο Γιάρνο Τρούλι, ο οποίος δεν θα ανανεώσει τη συνεργασία του με την Toyota


Το μονοθέσιο της ομάδας με την μαλαισιανή υποστήριξη κατασκευάζεται υπό την επίβλεψη του πολύπειρου Μάικ Γκασκόιν, ο οποίος κατέχει τη θέση του επικεφαλής της.
Ο βρετανός μηχανικός εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την πρόοδο που έχει γίνει μέχρι στιγμής στο όλο εγχείρημα, και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Lotus θα είναι σε θέση να δώσει κανονικά το παρών στην πρεμιέρα της ερχόμενης σεζόν, στο Μπαχρέιν τον Μάρτιο του 2010.
"Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν η FIA έκανε δεκτή την αίτηση συμμετοχής μας στο πρωτάθλημα, καταφέραμε να επιταχύνουμε τους ρυθμούς στην στελέχωση και τη διαδικασία ανάπτυξης του μονοθεσίου", τόνισε ο Γκασκόιν.
"Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά είμαι αισιόδοξος πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στόχος μας είναι να έχουμε το μονοθέσιο έτοιμο ως τα μέσα του Φεβρουαρίου, ώστε να μπορέσουμε να διεξάγουμε τις δοκιμές προετοιμασίας ενόψει Μπαχρέιν".
Η Lotus δεν έχει ακόμα καταλήξει στο δίδυμο οδηγών της, με τον Γκασκόιν να επιβεβαιώνει πάντως ότι η πρώτη προτεραιότητα της ομάδας είναι να βρει πρόσωπα με πείρα σε αγώνες και τεχνικά ζητήματα.
"Παρακολουθούμε προσεκτικά την αγορά των οδηγών για να διαπιστώσουμε ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων πιλότων από την Μαλαισία, αλλά δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση ως τώρα", υποστήριξε.
"Χρειαζόμαστε 'ευέλικτους' οδηγούς, αξιόπιστους και με τεχνικές γνώσεις, οι οποίοι να μπορούν να μας βοηθήσουν στην εξέλιξη του μονοθεσίου κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ταυτόχρονα να διψούν για επιτυχίες και να μπορούν να παίρνουν το καλύτερο από το μονοθέσιο κάθε φορά".
Φαβορί για να καλύψει τη μία από τις δύο αγωνιστικές θέσεις της Lotus θεωρείται ο Γιάρνο Τρούλι, ο οποίος δεν θα ανανεώσει τη συνεργασία του με την Toyota.

"Τα ήξερε όλα ο Αλόνσο"

του βραζιλιάνου περί ανάμιξης του ισπανού στο στήσιμο του περσινού αγώνα της Σιγκαπούρης, για το οποίο η Renault έχει ήδη βρεθεί ένοχη και καταδικαστεί.

"Οσα είπα ήταν το αποτέλεσμα μιας διαίσθησης που είχα και δεν βασίζονται σε απτά στοιχεία" - Φελίπε Μάσα (σε διευκρινιστική του δήλωση για τα σχόλια περί ανάμιξης του Αλόνσο στο σκάνδαλο της Σιγκαπούρης)


Ο Μάσα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Αλόνσο γνώριζε σίγουρα από πριν τα σχέδια για το σκηνοθετημένο ατύχημα του Νελσίνιο Πικέ σε εκείνο τον αγώνα, το οποίο τον βοήθησε να πάρει τη νίκη.

Η άποψη αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ετυμηγορία της FIA για το σκάνδαλο τον περασμένο μήνα, η οποία απέκλειε το ενδεχόμενο ο ισπανός να είχε πρότερη γνώση για τα όσα συμφώνησαν οι Πικέ, Φλάβιο Μπριατόρε και Πατ Σίμοντς μεταξύ τους.
"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ήξερε όλα", τόνισε ο Μάσα σε συνέντευξη Τύπου στο Σάο Πάολο το βράδυ της Τετάρτης (14/10).
"Το έκανε η ομάδα του και ο Νέλσον (Πικέ), αλλά και ο Αλόνσο ήταν μέρος του προβλήματος. Είναι λογικό ότι γνώριζε τι συνέβαινε και δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει το αντίθετο. Είμαι απόλυτα βέβαιος για αυτό".
Οπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις αυτές του Μάσα προκάλεσαν σάλο στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, την ίδια ώρα που ρεπορτάζ στον ιταλικό Τύπο ανέφεραν ότι οι δύο πιλότοι δεν έχουν καμία επικοινωνία μεταξύ τους από τότε που ανακοινώθηκε η συμφωνία του Αλόνσο με την Ferrari.
Η ιταλική ομάδα προσπάθησε να υποβαθμίσει άμεσα το ζήτημα μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε λίγες ώρες αργότερα, στην οποία ο Μάσα προβαίνει σε διευκρινήσεις επί των δηλώσεών του.
"Οσα είπα ήταν το αποτέλεσμα μιας διαίσθησης που είχα και δεν βασίζονται σε απτά στοιχεία", ανέφερε ο 28χρονος οδηγός.
"Το Παγκόσμιο Συμβούλιο της FIA ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι ο Φερνάντο είχε ενδεχομένως πληροφορηθεί για όσα συνέβησαν, και εγώ σέβομαι την απόφαση αυτή.
"Ασφαλώς είμαι πολύ απογοητευμένος για όσα αποκαλύφθηκαν σχετικά με το περσινό GP Σιγκαπούρης. Εχω εκφράσει πολλές φορές τις σκέψεις μου για το θέμα, αλλά τώρα είναι η ώρα να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο και να κοιτάξουμε το μέλλον.
"Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το επεισόδιο δεν θα χαλάσει με κανέναν τρόπο την σχέση που θα έχω με τον Φερνάντο όταν θα είμαστε team mates"

"Δυο παίκτες κι έναν... Ινιέστα"!

Τις πρώτες του σκέψεις αναφορικά με την ενίσχυση του Ολυμπιακού στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αποκάλυψε ο Ζίκο σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Πρωταθλητής". "Πιστεύω ότι λείπει ένας μεσοεπιθετικός από την αριστερή πλευρά, ένας επιθετικός περιοχής, ίσως και ένας κεντρικός μέσος που μπορεί να φτάνει εύκολα στην επίθεση. Ένας ποδοσφαιριστής, δηλαδή σαν τον Ινιέστα", τόνισε χαρακτηριστικά ο βραζιλιάνος τεχνικός.





Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Ζίκο:
-Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις από τη διοίκηση του Ολυμπιακού;
Οι καλύτερες. Δεν έχουν επιτρέψει να μου λείψει τίποτα. Μου παρέχουν τα πάντα. Υπάρχουν όλες οι συνθήκες, εντός και εκτός ομάδας για να δουλέψω όπως θέλω και πρέπει. Δεν μου λείπει το παραμικρό. Με ρωτάνε συνεχώς αν θέλω κάτι. Με βοήθησαν ήδη να βρω και σπίτι. Όλα είναι καλά. Είναι σημαντικό για μένα αυτό. Να έχουν λυθεί τα πάντα και να μπορώ να αφιερωθώ 100% στη δουλειά μου. Υπάρχουν τα κατάλληλα άτομα στις κατάλληλες θέσεις και είναι σημαντικό αυτό.

Το τονίζω αυτό γιατί έχω συναντήσει δυσκολίες σε τέτοια θέματα στις προηγούμενες ομάδες μου. Πρέπει να πω ότι η συνεργασία μου είναι πολύ καλή και με τους Νινιάδη και Μπάντοβιτς. Το τμήμα σκάουτιγνκ δηλαδή που πηγαίνει σε όλο τον κόσμο. Ξέρουν από ποδόσφαιρο.
- Η πρώτη σας εντύπωση για τον πρόεδρο, που είναι και φανατικός οπαδός της ομάδας;
Εξαιρετική. Ναι το ξέρω ότι αγαπάει πολύ τον Ολυμπιακό. είναι φυσιολογικό. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι πρόεδροι, είναι οπαδοί
- Ποιες είναι οι πρώτες σας σκέψεις για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου;
Έτσι όπως είναι τώρα η ομάδα πιστεύω ότι λείπει ένας μεσοεπιθετικός από την αριστερή πλευρά, ένας επιθετικός περιοχής, ίσως και ένας κεντρικός μέσος που μπορεί να φτάνει εύκολα στην επίθεση. Ένας ποδοσφαιριστής, δηλαδή σαν τον Ινιέστα με αυτό το στυλ. Δεξιά, αριστερά, στο κέντρο.
- Ο Ντιέγκο Σόουζα μπορεί να καλύψει αυτό το ρόλο;
Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Μιλάμε για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος. Παρακολουθώ τις εξελίξεις στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα συνεχώς. Προσπαθώ βέβαια να βλέπω αγώνες από όλο τον κόσμο. Ένας προπονητής οφείλει να το κάνει αυτό, να ενημερώνεται για όσο το δυνατόν περισσότερα και ιδιαιτέρως για όσα γίνονται στη Βραζιλία. Είναι φυσιολογικό γιατί εκεί υπάρχουν αρκετοί σπουδαίοι παίκτες.
- Αντριάνο, Βάγκνερ Λοβ, Καρβάλιο, Μαντσίνι… Υπάρχει περίπτωση να καταφέρει ο Ολυμπιακός να πείσει κάποιον από αυτούς να έρθει να παίξει εδώ; Δεν είναι δύσκολο να πειστούν να έρθουν;
Δεν πιστεύω ότι σήμερα οι παίκτες ανησυχούν, ιδιαίτερα για το αν θα πάνε στη μία χώρα ή την άλλη. Θεωρώ πως το ζητούμενο για τους παίκτες είναι οι διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός που παίζει συνέχεια στο Champions League πιστεύω ότι αν κάνει μια καλή πρόταση κανείς δεν θα πει όχι.
- Με εσάς στον πάγκο θα είναι πιο εύκολο…
Μάλλον ναι αλλά δεν είναι απόλυτο αυτό. Εγώ όταν ήμουν στην ΤΣΣΚΑ είχα παίκτη τον Βάγκνερ Λοβ, αλλά αυτός ήθελε να φύγει. Και ο Αντριάνο ήθελε να γυρίσει πίσω στη Βραζιλία, να κάτσει με την οικογένειά του. Ήθελε να μείνει στο Ρίο. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να τα σέβεσαι. Δεν χρειαζόμαστε πολλούς παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ καλό ρόστερ
- Αν αποκτηθούν οι τρεις παίκτες που λέτε ότι χρειάζεστε, θα περιμένουμε έναν πολύ καλύτερο Ολυμπιακό στο συνέχεια;
Το σημαντικό είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση του Champions League με αυτούς που έχουμε. Αυτό είναι το πιο δύσκολο. Αν καταφέρουμε και περάσουμε, μετά υπάρχουν δύο αγώνες, ένας εντός και ένας εκτός όπου μπορούν να συμβούν πραγματικά τα πάντα. Σε αυτή τη φάση ακόμα και οι μεγαλύτερες ομάδες έχουν το φόβο μην μείνουν έξω.
Ακόμα και ομάδες όπως η Μάντσεστερ ή η Μπαρτσελόνα, όταν φτάσουν εκεί δεν θα παίξουν ανοιχτά όπως παίζουν στη φάση των ομίλων. Στα νοκ άουτ δεν παίζουν ρόλο μόνο η ποιότητα ή η τεχνική. Παίζει ρόλο και το ψυχολογικό κομμάτι. Εγώ πιστεύω ότι αν περάσουμε στην επόμενη φάση και κάνουμε μεταγραφικές επενδύσεις, οι πιθανότητές μας για κάτι καλύτερο αυξάνονται. Όποιος και να είναι ο αντίπαλος, θα ξεκινήσουμε από το 0-0.
- Όσον αφορά στα μεταγραφικά, εσείς λέτε συγκεκριμένα ονόματα ή αναφέρετε τα χαρακτηριστικά των παικτών που θέλετε και σας προτείνει το τμήμα σκάουτινγκ;
Μου αρέσει να κουβεντιάζω. Είναι σωστό να συζητάς. Δεν είμαι ο τύπος του προπονητή που λέω ‘θέλω αυτόν, εκείνον ή τον άλλο’. Δεν λέω πχ θέλω τον Κακά ή τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Είμαι άνθρωπος του διαλόγου. Πρέπει να εξετάσουμε τι είναι σημαντικό για την ομάδα. Θα το κουβεντιάσουμε με τους ανθρώπους της ομάδας, είμαι σε άμεση επαφή με την διοίκηση. Μιλάω ιταλικά και σε άλλες γλώσσες που μιλάει ο πρόεδρος και η διοίκηση. Μιλάμε απευθείας. Δεν έχω ανάγκη κάποιον ενδιάμεσο. Μιλάω με τους διοικούντες απευθείας. Όλοι εδώ μιλάνε αγγλικά επίσης. Θα δούμε τι παίκτες θα πάρουμε. Δεν είμαι απόλυτος.
- Έχετε καλή σχέση με τη Φλαμένγκο, μήπως να περιμένουμε κάτι από εκεί το Γενάρη;
Είμαι επαγγελματίας προπονητής. Η Φλαμένγκο είναι επαγγελματική ομάδα. Έχω καλή σχέση μαζί τους. Αν υπάρχει πιθανότητα να κάνουμε κάτι καλό δε νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Έχει μερικούς καλούς νεαρούς παίκτες η Φλαμένγκο. Οι μεγάλοι της παίκτες όμως είναι μερικοί που τους ξέρει όλος ο κόσμος.
-Είστε της λογικής ότι είναι καλό οι ξένοι παίκτες σε μια ομάδα να είναι από την ίδια χώρα;
Για μένα το σημαντικό είναι να ξέρουν να παίζουν μπάλα. Να μιλάνε τη γλώσσα του ποδοσφαίρου. Προσωπικά δεν είχα συναντήσει πρόβλημα ούτε στη Φενέρ, ούτε στην ΤΣΣΚΑ, ούτε στην Μπουντιονκόρ, ούτε εδώ

Μπαρικέλο: «Έχω μιλήσει με Williams»

Τις τελευταίες μέρες όλο και αυξάνονταν οι φήμες για τη μεταγραφή του Ρούμπενς Μπαρικέλο από την Brawn GP στην Williams...

Τελικά, οι φήμες επιβεβαιώθηκαν την Τετάρτη, αφού ο Βραζιλιάνος πιλότος ξεκαθάρισε πως έχει έρθει σε επαφή με τη γερμανική ομάδα και ίσως υπάρξουν εξελίξεις στο άμεσο μέλλον, σε ό,τι αφορά τη μετακίνησή του.

«Δεν έχω συμφωνήσει με κάποια ομάδα ακόμα, αλλά είναι αλήθεια ότι έχω μιλήσει με ανθρώπους της Williams», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπαρικέλο.

Williams με νέους κινητήρες αντί Toyota


Το πάρε – δώσε των ομάδων της Φόρμουλα 1 συνεχίζεται όχι μόνο σε μεταγραφικό επίπεδο οδηγών αλλά και κινητήρων. Χθες η Williams ανακοίνωσε ότι η τριετής εν συμφωνία με την Toyota για την προμήθεια κινητήρων, λήγει φέτος και δεν πρόκειται να ανανεωθεί. Ο σερ Φρανκ Γουίλιαμς ευχαρίστησε μάλιστα την ιαπωνική φίρμα για το σεβασμό που έδειξε στην ανεξαρτησία της βρετανικής μάρκας, δίνοντας προφανώς ισάξιους κινητήρες με αυτούς που χρησιμοποιούσε η Toyota στα δικά της μονοθέσια.

Η αλλαγή εταιρείας κινητήρων είναι βέβαιο ότι θα φέρει και αλλαγή οδηγού. Ο Ιάπωνας Καζούκι Νακαζίμα, που ήταν μέρος της συμφωνίας ήδη ψάχνει για ομάδα, ενώ αναμένεται να οριστικοποιηθεί η ανταλλαγή Ρόσμπεργκ – Μπαρικέλο μεταξύ Williams – Brawn. Πάντως σε κάθε περίπτωση η Williams θέλει και δεύτερο οδηγό, ενώ επικρατέστερες εταιρείες για προμήθεια κινητήρων είναι η Renault που δίνει και στη Red Bull ή η βρετανική Cosworth που επανέρχεται.

ΠΑΟ: Στο στόχαστρο της Μίλαν ο Νίνης

Ο Σωτήρης Νίνης έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να στρέψει πάνω του τα βλέμματα κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Ο 19χρονος μέσος του Παναθηναϊκού παρακολουθείται από τη Μίλαν, άνθρωποι της οποίας τον έχουν δει αγωνιζόμενο σε τέσσερα παιχνίδια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα οι «ροσονέρι» ασχολούνται σοβαρά με την περίπτωση του. Στο παιχνίδι με την Καβάλα στρέφονται πλέον οι «πράσινοι».

Παρακολουθούν τον Νίνη οι Μιλανέζοι

Το ταλέντο του Σωτήρη Νίνη δεν έχει περάσει απαρατήρητο στην Ευρώπη, όπου ο 19χρονος μέσος θεωρείται απο τα μεγαλύτερα ταλέντα. Χθες η «SportDay» αποκάλυψε ο Νίνης παρακολουθείται από κορυφαία ιταλική ομάδα και λίγο αργότερα ήρθε η επιβεβαίωση από την ιταλική έκδοση της ιστοσελίδας Goal.com. Συγκεκριμένα, οι Ιταλοί αναφέρουν ότι οι άνθρωποι της Μίλαν έχουν παρακολουθήσει τέσσερις φορές φέτος τον «μικρό» και εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του. Ταυτόχρονα, αναφέρεται ότι και η συμπολίτισσα Ίντερ έχει στα υπόψη της τον Νίνη, ενώ ακούγεται και το όνομα της Βαλένθια. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο συμβόλαιο του Νίνη έχει προβλεφθεί ρήτρα αποδέσμευσης 10 εκατ. ευρώ.

Εξαπλώνεται το «πράσινο» δίκτυο

Ο Παναθηναϊκός έχει ρίξει μεγάλο βάρος στις μικρές ηλικίες και ειδικά από φέτος με τη δημιουργία της Golden Team προσπαθεί να βγάζει κάθε χρόνο τουλάχιστον έναν παίκτη για την πρώτη ομάδα. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, Κώστας Αντωνίου, προσπαθεί σύμφωνα με πληροφορίες να διαμορφώσει ένα νέο «πράσινο» δίκτυο, με στόχο ο Παναθηναϊκός να έχει τον πρώτο λόγο για παίκτες που αγωνίζονται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Υπάρχουν πολλά ταλέντα στις μικρές κατηγορίες και οι «πράσινοι» αποσκοπούν στη συνεργασία με αρκετές από αυτές τις ομάδες. Ηδη σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay» ο Παναθηναϊκός έχει συμφωνήσει με την ομάδα της Βάρης Κυανούς Αστήρ, που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία ΕΠΣΑΝΑ. Το ίδιο θα γίνει σε λίγο καιρό και με το Χαλάνδρι, το οποίο αγωνίζεται στην Α' ΕΠΣΑ. Οι «πράσινοι» βρίσκονται σε επαφή και με άλλες ομάδες μικρότερων κατηγοριών για να συμφωνήσουν.

Και τώρα η Καβάλα

Όπως ήταν λογικό οι πολλές απουσίες λόγω των εθνικών ομάδων δεν έδωσαν την ευκαιρία στο τεχνικό επιτελείο του «τριφυλλιού» να κάνει τα πλάνα ενόψει Καβάλας. Πλέον, από σήμερα η Παιανία γεμίζει αφού επιστρέφουν όλοι οι διεθνείς, εκτός του Ζιλμπέρτο Σίλβα που αναμένεται αύριο το απόγευμα στην Αθήνα. Οι «πράσινοι» σήμερα θα προπονηθούν στις 17:00, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι οι δοκιμές για το κυριακάτικο παιχνίδι με τους Αργοναύτες θα πραγματοποιηθεί αύριο.

ΑΕΚ: Δεν αφήνει την ομάδα ο Σκόκο

Ο Νάτσο Σκόκο πληροφορήθηκε χθες για την απώλεια δύο αγαπημένων του προσώπων, της θείας του και της γιαγιάς του, αλλά ευτυχώς όχι και του πατέρα του που επέβαινε και αυτός στο αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα. Ο Αργεντινός, όμως, αποφάσισε να μην επιστρέψει στην πατρίδα του και να μείνει δίπλα στην ομάδα. Την Παρασκευή το ραντεβού με τον μάνατζερ του Ίσμαελ Μπλάνκο. Απογοητευμένος από την στάση της ΑΕΚ ο Τζεμπούρ. Έρχεται τη Δευτέρα ο Νέμεθ.

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση είναι από χθες το μεσημέρι ο Νάτσο Σκόκο. Ο Αργεντινός πληροφορήθηκε ότι η αγαπημένη του γιαγιά και η θεία του έχασαν τις ζωές τους σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Το γεγονός ότι η μοίρα επιφύλαξε καλύτερη τύχη στον πατέρα του (που οδηγούσε) και σε μία ακόμα θεία του που επεβαιναν στο αυτοκίνητο (σ.σ.: έχουν κάποιους μικροτραυματισμούς, αλλά όχι κάτι σοβαρό) δεν ελάφρυνε τον πόνο του παίκτη. Η ψυχολογική κατάσταση του Σκόκο, όπως είναι λογικό, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, γι' αυτό και δεν μπόρεσε να πάει στη χθεσινή προπόνηση.
«Δεν μπορώ ν' αφήσω την ομάδα τώρα, προτιμώ να μείνω εδώ, η ομάδα μάς χρειάζεται όλους. Εχουμε σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι για να αντιστρέψουμε το κλίμα», εξηγούσε ο Σκόκο στους συμπαίκτες του, οι οποίοι τον έπαιρναν τηλέφωνο για να του συμπαρασταθούν και να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκεται. «Μακάρι να παίξω καλά την Κυριακή για να βοηθήσω την ομάδα και να μπορέσω να σκοράρω για να αφιερώσω το γκολ στη γιαγιά μου και τη θεία μου», εξέφρασε την επιθυμία σε κάποιους συμπαίκτες του, οι οποίοι τον ρωτούσαν μήπως είναι προτιμότερο για τον ίδιο να μείνει στο σπίτι και σήμερα, από τη στιγμή που είχε σχετική άδεια από τους ανθρώπους της ΑΕΚ. «Δεν έχει νόημα να κάθομαι στο σπίτι και να στενοχωριέμαι. Καλύτερα να έρθω στην προπόνηση, να τρέξω λίγο, να ξεφύγει το μυαλό μου, να μη σκέφτομαι, έστω και για δύο ώρες, αυτό που συνέβη», τους εξηγούσε ο Σκόκο.

Τζεμπούρ: «Πώς να έρθει πρόταση έτσι;»

Για το αδιέξοδο της υπόθεσης του Ραφίκ Τζεμπούρ μίλησε στη «SportDay» ο μάνατζερ του παίκτη, Γιάννης Λυπημένος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ακόμη ελπίζει να «ακυρωθεί» η νέα άδεια του «τρομοκράτη» και να γυρίσει στη δουλειά: «Ο Ραφίκ είναι διατεθειμένος να επιστρέψει και να βοηθήσει την ΑΕΚ. Το θέσαμε υπόψη του κ. Δημητριάδη, με τον οποίο είχαμε μια φιλική συζήτηση με διάθεση συνεργασίας, αλλά δεν λάβαμε ξεκάθαρη απάντηση. Οπως αντιλαμβάνεστε, είναι πολύ δύσκολο να φέρουμε τον Ιανουάριο πρόταση στην ΑΕΚ για τον Τζεμπούρ αν δεν παίζει στην ομάδα του και παραμένει σ' αυτή την κατάσταση. Προσπαθούμε, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο.

Επιθυμία δική μας και της ΑΕΚ είναι να βρεθεί μια κοινώς αποδεκτή λύση. Τα πάντα, όμως, είναι στο χέρι της ΑΕΚ κι αυτή αποφασίζει. Συζητήσαμε διάφορες εναλλακτικές (σ.σ.: πιθανότατα και αυτή του δανεισμού), αλλά δεν καταλήξαμε κάπου. Είμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την ΑΕΚ μέσω του κ. Δημητριάδη και ελπίζουμε να βρεθεί μια καλή λύση. Να προπονείται στην ΑΕΚ ή σε κάποια άλλη ελληνική ή ξένη ομάδα», τόνισε. Οταν ρωτήθηκε αν υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί δανεικός ο Τζεμπούρ σε άλλη ομάδα, ο κ. Λυπημένος σημείωσε: «Είναι πολύ πρόωρο να προβλέψουμε τι μπορεί να συμβεί τον Ιανουάριο».

ΠΑΟΚ: Έτοιμο το νέο προπονητικό κέντρο

Ένα πολύ σημαντικό έργο για τον ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμο στις 26 του μήνα. Το νέο προπονητικό κέντρο στη Νέα Μεσημβρία ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του και οι φίλοι του «Δικεφάλου του Βορρά» είναι ευτυχείς, αφού περίμεναν τόσα χρόνια την κατασκευή αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την ομάδα τους. Ο νέος χώρος έχει έκταση 77 στρεμμάτων και είναι ήδη έτοιμα έξι γήπεδα, ενώ το έβδομο θα ετοιμαστεί στο επόμενο διάστημα. Προς το παρόν, στο νέο προπονητικό κέντρο θα φιλοξενούνται τμήματα ακαδημιών, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό η πρώτη ομάδα θα μετακομίσει μέσα στο 2010.

Ικανοποίηση για την επιστροφή του Βίτολο

Σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων μπήκε ο Βίτολο, ένα μήνα μετά τον τραυματισμό του στην Τρίπολη. Ο Ισπανός μέσος αποθεραπεύτηκε από την κάκωση έσω πλάγιου συνδέσμου και πιθανόν να βρίσκεται στην αποστολή με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά 100% έτοιμος για να παίξει θα είναι στον μεθεπόμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο Φερνάντο Σάντος βλέπει με ικανοποίηση να επιστρέφουν όλοι οι τραυματίες και οι μόνοι που ακόμα δεν είναι έτοιμοι είναι οι Λούσιο Φιλομένο και Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι.

Βασικός ο Κοντρέρας

Για το βασικό σχήμα του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα προορίζει ο Φερνάντο Σάντος τον Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Πορτογάλος τεχνικός δοκίμασε στο κέντρο της άμυνας τον 31χρνο Χιλιανό μαζί με τον Μπρούνο Τσιρίλο. Για δεξί μπακ δοκίμασε τον Αραμπατζή και για αριστερό τον Σαβίνι. Στα χαφ είχε τους Γκαρσία, Ιβιτς και Σορλέν.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης ο 55χρονος προπονητής θα έχει την ευκαιρία να κάνει περισσότερες δοκιμές, αφού θα ενταχθούν οι Κονσεϊσάο και Βιεϊρίνια, ενώ θα επιστρέψουν και οι τρεις διεθνείς από την Εθνική Ελπίδων Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου και Κουτζαβασίλης.

Κλίμα ενθουσιασμού στον ΑΟΚ

Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις του ΑΟ Κέρκυρα από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές οι «Φαίακες» απολαμβάνουν την … μοναξιά κορυφής στον βαθμολογικό πίνακα, κάτι που έχει δημιουργήσει εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα.

Ο ΑΟΚ είναι αήττητος, έχοντας τρείς νίκες και μια ισοπαλία, ενώ είναι σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει «πολυπροσωπία» στο σκοράρισμα.

Οι «κυανέρυθροι» αύριο Πέμπτη θα ολοκληρώσουν τη προετοιμασία τους για το εκτός έδρας παιχνίδι με το Αιγάλεω, το οποίο θα διεξαχθεί την Παρασκευή. Το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα για τον προπονητή Μπάμπη Τεννέ είναι ο Μπαλί Σμαρτ, που θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES