25 Φεβ 2010

Τι Νίνης… και δεν μας δίνεις!

Ένας εκπληκτικός Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 τη Ρόμα μέσα στο «Ολίμπικο» και πήρε την πανηγυρικά την πρόκριση για τους «16» του Europa League. Από άλλο πλανήτη ο Νίνης μέσα σε έξι λεπτά (40’-45+) κέρδισε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Σισέ, πέτυχε το δεύτερο γκολ και έφτιαξε το τρίτο και πάλι για τον Γάλλο. Συγκλονιστική εμφάνιση από τους πράσινούς που δεν πτοήθηκαν όταν οι Ιταλοί (πριν πέσουν στο καναβάτσο) προηγήθηκαν με τον Ρίισε. Ο Ντε Ρόσι το δεύτερο γκολ.

«Ήλθε, είδε, νίκησε»

Θα ακούει Παναθηναϊκός και θα τρέχει η Ρόμα. Αφού στο ΟΑΚΑ τη νίκησε 3-2 και σταμάτησε το σερί της των είκοσι συνεχόμενων αγώνων, είπε να της χαλάσει τη γιορτή και μέσα στο «Ολίμπικο». 14 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια είχαν πριν από αυτό το ματς οι Ρωμαίοι και κυνηγούσαν το ρεκόρ της μεγάλης ομάδας της δεκαετίας του ’80, που ήταν 16. Με έναν τεράστιο Σωτήρη Νίνη στη σύνθεσή του και εμφάνιση βγαλμένη από τα παλιά, οι «πράσινοι» επικράτησαν και πάλι με το ίδιο σκορ, προκρίθηκαν στους «16» του Europa League και πλάον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους που θα προκύψει από την αναμέτρηση Σάλτσμπουργκ-Σταντάρ Λιέγης. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Κατσουράνη, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90’.
Τρελό πάρτι από 8.000 οπαδούς του «τριφυλλιού» που μετέτρεψαν σε «Λεωφόρο» το γήπεδο αλλά και από τους πολυάριθμους φίλους του στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα υποχρεώνει και εμάς να καταφύγουμε στα γνωστά πολυφορεμένα κλισέ τύπου «Ευρωπαίος», «Πρέσβης», «Ευρωπαϊκό DNA» αυτής της ομάδας.

Το ματς
Δεν φοβήθηκε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός και από την αρχή ήταν φανερό ότι στόχος των παικτών του Νίκου Νιόπλια ήθελαν να κρατήσουν όσο το δυνατό περισσότερο την μπάλα στην κατοχή τους μη επιτρέποντας στους γηπεδούχους να ασκήσουν πίεση στους αμυντικούς. Το σχέδιο, αν και φάνηκε να δουλεύει, πήγε περίπατο στο 11’ όταν η τύχη γύρισε την πλάτη στους «πράσινους». Από μια στημένη φάση οι Ρωμαίοι μπήκαν μπροστά στο σκορ, με φάουλ του Ρίισε και αφού η μπάλα βρήκε και στον Μαρίνο.
Κάπου εκεί ίσως κρίθηκε και το ματς. Δίχως να πανικοβληθεί ή να αλλάξει τακτική, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πατάει καλά μέσα στο γήπεδο και να περιμένει την όποια ευκαιρία του παρουσιαζόταν. Τελικά δεν είχε μία, αλλά τρεις και ένα απίστευτο Σωτήρη Νίνη που μας υπενθύμισε γιατί μείναμε με το στόμα ανοιχτό όταν τον πρωτοείδαμε έφηβο ακόμα, επί Μουνιόθ στην ενδεκάδα του «τριφυλλιού».
«Καίσαρας» Νίνης
Ο μικρός ήταν ο «Κάισαρας» της μεγάλης πρόκρισης. Στο 38’ με προσωπική ενέργεια μπήκε στην περιοχή όπου ανατράπηκε, αναγκάζοντας τον Παϊσάο, μετά από στιγμιαίο δισταγμό να υποδείξει πέναλτι. Η μπάλα έκαιγε, αλλά ο Σισέ ήταν αυτός που ευστόχησε και ισοφάρισε σε 1-1. Κάπου εκεί αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ότι οι «πράσινοι» έπρεπε να διαχειριστούν σωστά το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε λογαριάσει όμως χωρίς τον Σωτήρη Νίνη. Στο 40’ με προσωπική ενέργεια και εκπληκτικό σουτ από 30 μέτρα, έβαλε τους «πράσινους» μπροστά στο σκορ και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έβγαλε μπαλιά πάρε-βάλε στον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος ξεκίνησε την προσπάθεια του από τη σέντρα, πέρασε τον Ντόνι και από πλάγια θέση έκανε το σκορ 3-1 και τους φίλους της ομάδας στο έβδομο ουρανό.
Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ήταν φυσικό, η Ρόμα μπήκε αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα και πίεσε τους παίκτες του Νίκου Νιόπλια. Μια φορά ο Βύντρα πάνω στη γραμμή και άλλες δύο ο Τζόρβας κράτησαν το σκορ, αλλά η επιθετικότητα των γηπεδούχων δεν κόπαζε. Τελικά, στο 66’ ο αρχηγός των Ρωμαίων νίκησε την άμυνα του «τριφυλλιού» και μείωσε σε 3-2. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει και τέταρτο γκολ, αλλά κατάφερε να έχει δύο διαδοχικά δοκάρια στην ίδια φάση, πρώτα σε σουτ του Κατσουράνη και στη συνέχεια σε εξ επαφής κεφαλιά του Σαλπιγγίδη.
Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έπρεπε να φτάσουν σε σκορ 5-3 για να προκριθούν, δεν σταμάτησαν και συνέχισαν να επιτίθενται, προσπαθώντας τουλάχιστον να αποφύγουν την ήττα. Έχασαν ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν τίποτα παραπάνω. Μπορεί σ



Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΡΟΜΑ: Ντόνι, Ζουάν, Μεξές, Ρίισε, Κασέτι, Μπρίγκι (46' Μπαπτίστα), Ταντέι, Ντε Ρόσι, Περότα, Τσέρτσι (67' Τσέρτσι), Βούτσινιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (86’ Λέτο), Νίνης (72' Ζιλμπέρτο), Σισέ (90’ Χριστοδουλόπουλος).

Διαιτητής: Μπρούνο Παϊσάο. Βοηθοί: Τιάγκο Τρίγκο, Ζοσέ Ραμάλιο, Ζοάο Φερέιρα, Μπρούνο Εστέβες (Πορτογαλία).

Στάδιο "Ολίμπικο", Ρώμη.

Ρόμα-Παναθηναϊκός

Στις 20.00 η σέντρα στη μεγάλη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Ρόμα στην Ιταλία στον επαναληπτικό της φάσης των «32» του Europa League. Οι πράσινοι θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν το 3-2 του ΟΑΚΑ και να πάρουν την πρόκριση. Μετάδοση του αγώνα από τον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1. Με σύστημα 3-4-2-1 ο Παναθηναϊκός, Σισέ στην κορυφή της επίθεσης και Νίνη, Σαλπιγγίδη πίσω από τον Γάλλο, ξεκινά ο Παναθηναϊκός.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΡΟΜΑ: Ντόνι, Ζουάν, Μεξές, Ρίισε, Κασέτι, Μπρίγκι, Ταντέι, Ντε Ρόσι, Περότα, Τσέρτσι, Βούτσινιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Νίνης, Σισέ.

Σαράντα λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού, οι παίκτες της Ρόμα κάνουν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο για το καθιερωμένο ζέσταμα και ένα λεπτό αργότερα ακολουθούν και οι ποδοσφαιριστές του "τριφυλλιού".

Περίπου 5.500 φίλοι του Παναθηναϊκού βρίσκονται στο "Ολίμπικο" μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Περισσότεροι από 8.000 αναμένεται να βρεθούν τελικά στο γήπεδο.

Μήνυμα από τον Νικόλα Πατέρα, μετέφερε ο Κώστας Αντωνίου: "Σας εύχομαι καλή τύχη για το σημερινό ματς. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να προκριθεί. Πάμε να περάσουμε. Τιμήστε το κόσμο που ήρθε να σας συμπαρασταθει", ήταν τα λόγια του προέδρου του "τριφυλλιού".

Από το πρωί όλοι οι δρόμοι της Ρώμης θυμίζουν… "Λεωφόρο" με τους οπαδούς των "πρασίνων" να τραγουδούν ζητώντας πρόκριση και…τίτλο*Εκτός αποστολής ο Καραγκούνης που ανέβασε πυρετό.

Η Ρώμη έχει βαφτεί πράσινη. Κάνοντας μια μικρή βόλτα στις μεγαλύτερες πλατείες της ιταλικής πόλης, δεν βλέπεις τίποτα άλλο από Έλληνες, οι οποίοι με κασκόλ και εμφανίσεις του Παναθηναϊκού έχουν δώσει άλλο χρώμα στην καθημερινότητα των Ιταλών. Χωρίς ακρότητες και συγκεντρωμένοι στην Piazza Di Spagna από νωρίς το πρωί, τραγουδούν και προετοιμάζονται για τη δική τους…μάχη στις εξέδρες του «Ολίμπικο». Ο ήλιος και η σχετικά υψηλή θερμοκρασία, σε σχέση με τις τελευταίες δύο ημέρες, βοηθούν στο μίνι-πάρτι που έχει στηθεί τις τελευταίες ώρες. Σε τρία κεντρικά σημεία της Ρώμης υπήρχαν ειδικά περίπτερα και η πώληση των εισιτηρίων συνεχίστηκε μέχρι και αργά το μεσημέρι, αφού οι τελευταίοι φίλαθλοι της ομάδας έφτασαν σήμερα στην Ιταλία

ΟΣΦΠ: Εκτός ο Όσκαρ

Χωρίς τον Όσκαρ διεξήχθη η σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού, επειδή ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα και γι'αυτό έκανε θεραπεία.

Πάντως, αυτό δεν φαίνεται να προβληματίζει τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς εν όψει του αγώνα με τον Ατρόμητο, στο «Γ. Καραϊσκάκης», την Κυριακή, αφού δεν ήταν ένας από τους παίκτες που ο Σέρβος τεχνικός είχε στα πλάνα του. Μόνος του γυμνάστηκε ο Ντουντού, καθώς δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τις ενοχλήσεις στο πέλμα.

Πρόγραμμα θεραπείας ακολούθησε ο Ντιόγο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει υποστεί θλάση στον δεξιό δικέφαλο και θα χρειαστεί περίπου ένα μήνα μέχρι να επανέλθει στην αγωνιστική δράση. Η προπόνηση της Παρασκευής θα γίνει στις 11:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

ΑΕΚ: Εκτός Νέμεθ και Γεωργέας

Στο οικογενειακό διπλό της προπόνησης της Τετάρτης πέτυχε δύο γκολ. Όμως, ο Κρίστιαν Νέμεθ έμεινε εκτός αποστολής της ΑΕΚ για το παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας με τον Εργοτέλη. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έκρινε ότι ο Ούγγρος επιθετικός είναι ανέτοιμος για την αναμέτρηση με τους Κρητικούς, καθώς προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς για περίπου μία εβδομάδα.

Εκτός αποστολής για την αναμέτρηση της Κυριακής έμεινε και ο Νίκος Γεωργέας. Και στη σημερινή προπόνηση δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη μέση και έκανε θεραπεία, όπως και ο Νίκολας Άρτσε, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στη χθεσινή προπόνηση.

Στην αρχή της προπόνησης ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έδειξε στους παίκτες του βίντεο με αγώνες του Εργοτέλη. Στη συνέχεια ακολούθησαν ασκήσεις τακτικής στο γήπεδο.

Οι 19 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι οι: Σάχα, Αραμπατζής, Άλβες, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Καράμπελας, Αραούχο, Καφές, Λαγός, Μαντούκα, Μάκος, Χέρσι, Γιαχάγια, Γκέντσογλου, Παυλής, Τζιμπούρ, Μπλάνκο, Σκόκο, Λεονάρντο.

Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 14.00.

Γκέραρντ: «Ήρθα αμέσως μόλις με πήρε τηλέφωνο ο Κούγιας»

Ευτυχισμένος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του εμφανίστηκε ο νέος τεχνικός της Παναχαϊκής, Ευγένιος Γκέραρντ. Ο Ολλανδός τεχνικός αποκάλυψε τον σύντομο διάλογο που είχε με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας της Πάτρας, Αλέξη Κούγια, όταν ο τελευταίος επικοινώνησε μαζί του στο τηλέφωνο. Παράλληλα δήλωσε ικανοποιημένος από το υλικό που βρήκε στην ομάδα.

Πως προέκυψε το ενδιαφέρον της Παναχαϊκής;

«Ξαφνικά τη Δευτέρα το απόγευμα που ήμουν σπίτι μου και τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά για μένα, διότι καθόμουν στο τζάκι με την γυναίκα μου πίνοντας κρασί, λέω ζωή είναι αυτή τώρα; Μου έλειπε το γήπεδο και τα παιδιά. Με πήρε τηλέφωνο ο κ. Κούγιας και μου λέει: «Θες να αναλάβεις»; Και σκεπτόμενος τα παραπάνω είπα είναι δυνατόν; Θα πάω. Και ο κ. Κούγιας μου είπε: «Πάρε το πρώτο αεροπλάνο και έλα». Πήρα το πρώτο αεροπλάνο και ήρθα στην Πάτρα και συμφωνήσαμε».

Ήταν εύκολο για εσάς;

«Για τον κ. Κούγια ήταν εύκολο, αλλά για μένα όχι. Είναι μεγάλη ομάδα η Παναχαϊκή αλλά πρόκειται για μια πόλη που δεν έχει λεφτά, χωρίς να είναι απαραίτητο, καθώς αυτή την ώρα σημασία έχει να δουλέψουμε. Θα τα καταφέρουμε. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και στους συνεργάτες μου».

Την έχετε παρακολουθήσει καθόλου την Παναχαϊκή;

«Καθόλου δεν την έχω δει. Είδα μόνο ένα ματς Χερσόνησος – Παναχαϊκή αλλά για 30 λεπτά. Είναι όλα μικρά παιδιά, μόνο δύο 2 είναι έμπειροι παίκτες όπως οι Παπαποστόλου και Κοζανίδης αλλά τα άλλα παιδιά είναι 21, 22, 23 ετών. Δεν είναι κανένας 28, 29, 30 αλλά δεν πειράζει. Θα τα καταφέρουμε μην φοβάστε. Ελπίζω ο κόσμος να μείνει μαζί μας. Είναι καλή ποιότητα κόσμου εδώ. Το ξέρω χρόνια εδώ. Εγώ έχω πει στον κ. Κούγια. Σε 3-4 χρόνια η Παναχαϊκή πρέπει να είναι Σούπερ Λίγκα, αλλιώς δεν πάμε καλά».

Βαρύ πρόστιμο σε ΠΑΟΚ

Το ποσό των 27.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο ΠΑΟΚ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας «μοίρασε» πρόστιμα σε άλλες επτά ΠΑΕ, αλλά και σε φυσικά πρόσωπα.

Αναλυτικά οι πειθαρχικές αποφάσεις:

- ΠΑΕ ΑΕΚ : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της : επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ.

- ΠΑΕ Ατρόμητος, Γ.Σπανός (Πρόεδρος) : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του προέδρου της κ. Γ.Σπανού : επιβάλλει στην ΠΑΕ Ατρόμητος συνολική χρηματική ποινή δεκατριών χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον πρόεδρο κ. Γ.Σπανό την ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για είκοσι (20) ημέρες και χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ.

- ΠΑΕ Εργοτέλης : Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά φιλάθλων «που έφεραν διακριτικά της ομάδας του Ολυμπιακού» στον αγώνα ΠΑΕ Εργοτέλης - ΠΑΕ Ολυμπιακός καθώς « την ευθύνη για τη συμπεριφορά των οπαδών φέρει η εγκαλουμένη λόγω μη διαθέσεως εισιτηρίων του αγώνα στη φιλοξενούμενη ομάδα.» : επιβάλλει χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων ευρώ.

- ΠΑΕ Ηρακλής, Α.Κολιάδης (διερμηνέας), Γ.Φανάρας ( εκπρόσωπος), Δ.Μαργαρίτης (μέλος ΔΣ) : Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των κ.κ. Α.Κολιάδη (διερμηνέα), Γ.Φανάρα ( εκπρόσωπο) και Δ.Μαργαρίτη (μέλος ΔΣ) : επιβάλλει στην ΠΑΕ Ηρακλής συνολική χρηματική ποινή είκοσι δύο χιλιάδων ευρώ. Επίσης, επιβάλλει : α) Στον διερμηνέα κ. Α. Κολιάδη την ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) μήνες και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ. β) Στον εκπρόσωπο κ. Γ.Φανάρα ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για επτά (7) ημέρες και χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ. γ) Στο μέλος ΔΣ κ. Δ.Μαργαρίτη την ποινή της επίπληξης.

- ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της : επιβάλλει χρηματική ποινή έξι χιλιάδων ευρώ.

Επίσης, για την 22η αγωνιστική, πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:

Α) ΠΑΕ Λεβαδειακός : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της : επιβάλλει χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της : επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή δώδεκα χιλιάδων ευρώ.

* Η εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΕ Skoda Ξάνθη-Κασναφέρης αναβλήθηκε για την επόμενη δικάσιμο.

Πυρετό ο Καραγκούνης, δεν παίζει με Ρόμα

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον Παναθηναϊκό. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού», Γιώργος Καραγκούνης ανέβασε πυρετό και δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο παιχνίδι με τη Ρόμα για τους «32» του Europa League. Ο Νίκος Νιόπλιας απέκλεισε τον μέσο των «πρασίνων» από την αποστολή του αγώνα.

H Eλλάδα 5η πιο μισητή ομάδα στην ιστορία!!!

Δείτε τι λένε για την Εθνική ομάδα της χώρας μας...

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ιστοσελίδας "goal", η Εθνική Ελλάδας (του 2004)είναι η 5η πιο μισητή ποδοσφαιρική ομάδα στην ιστορία. Και δεν αναφέρεται μόνο σε επίπεδο εθνικών συλλόγων...



Πριν από το Euro 2004, οι Έλληνες είχαν προκριθεί δύο μόλις φορές σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης σε όλη την ιστορία τους, στο Euro 1980 και στο Μουντιάλ του 1994-, όπου έδωσαν συνολικά 6 ματς, χάνοντας τα πέντε και φέρνοντας ισοπαλία σε ένα, με 1 τέρμα στο ενεργητικό τους και 14 στο παθητικό τους.

Μία ομάδα με καθόλου μεγάλα ονόματα καθοδηγούμενα από τον επαρχιώτη Γερμανό θρύλο Ότο Ρεχάγκελ, με μοναδική ομάδα υποδεέστερη της Ελλάδας να θεωρείται η Λετονία. Και όμως ο Ρεχάγκελ έθεσε σε εφαρμογή το τέλειο σχέδιο παιχνιδιού, με την Ελλάδα να κάθεται πίσω και να ασκεί πίεση πριν τιμωρήσει την αντίπαλη ομάδα από στημένες φάσεις ή αντεπιθέσεις.

Η Ελλάδα κατάφερε να προκριθεί από έναν όμιλο που περιελάμβανε τη διοργανώτρια Πορτογαλία και την Ισπανία, νικώντας μάλιστα την πρώτη στο εναρκτήριο αγώνα του τουρνουά. Έπειτα σόκαραν την κάτοχο του τροπαίου Γαλλία στον προημιτελικό, νίκησαν το φαβορί Τσεχία με το χρυσό γκολ στα ημιτελικά, και τελείωσαν τη δουλειά νικώντας για δεύτερη φορά την Πορτογαλία, αυτή τη φορά με 1-0 χάρη στον Άγγελο Χαριστέα.

Αυτό ήταν το μεγαλύτερο σοκ στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία όμως οι Έλληνες θεωρήθηκαν πυροτέχνημα από τον διεθνή Τύπο.

Χαρακτηρίστηκαν από πολλούς ως "ομάδα των στημένων φάσεων" ενώ ο όρος αντί-ποδόσφαιρο χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές για να τους περιγράψει"

Τη λίστα με τις 10 πιο μισητές ομάδες συμπληρώνουν:

1. Αργεντινή (1990)
2. Μπάγερν Μονάχου (της δεκαετίας του 70)
3. Εστουντιάντες (1967-1970)
4. Λίντς (του Ντέιβις)
5. Ελλάδα 2004
6. Γιουβέντους (Πάντα)
7. Μάντσεστερ Γ. (1993)
8. Ιταλία (Πάντα)
9. Αρσεναλ (1985-1995)
10. Ρεάλ Μαδρίτης (Του Ραμόν Καλτερόν)

Διαψεύδουν τα περί Ντιόγο στον Ολυμπιακό

Κατηγορηματικά διαψεύδονται από την ΠΑΕ Ολυμπιακός τα δημοσιεύματα στη Βραζιλία που κάνουν λόγο για επικείμενη συμφωνία της Σάο Πάουλο με τους «ερυθρόλευκους» για την απόκτηση του Ντιόγο με τη μορφή δανεισμού ως το καλοκαίρι και προοπτική επέκτασης της συνεργασίας για έναν ακόμη χρόνο.

Όπως ανέφερε το «UOL Esporte», το απόγευμα της Τετάρτης υπήρξε κατ’αρχήν συμφωνία για την παραχώρηση του Βραζιλιάνου φορ μέχρι την ολοκλήρωση του Κόπα Λιμπερταδόρες (18/8), ενώ και η Παλμέιρας φερόταν να διεκδικεί τον Βραζιλιάνο άσο. Σημειώνεται πως ο Ντιόγο λόγω θλάσης θα απουσιάζει από την αγωνιστική δράση τουλάχιστον ως τα μέσα Μαρτίου.

Ντε Μος: «Με προσέγγισε ο Ολυμπιακός»

Κρούση από άνθρωπο του Ολυμπιακού ισχυρίστηκε πως δέχτηκε ο Αάντ Ντε Μος επιβεβαιώνοντας τα ολλανδικά δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος των «ερυθρολεύκων» στο πρόσωπό του. Παράλληλα επιβεβαίωσε πως έχει δεχτεί πρόταση από τη διοίκηση της Καβάλας για την ανανέωση του συμβολαίου του για δύο ή τρία χρόνια.

«Με προσέγγισε άνθρωπος του Ολυμπιακού και με ρώτησε αν όντως λήγει το συμβόλαιό μου με την Καβάλα το καλοκαίρι. Κάτι που ισχύει. Αμέσως μετά με επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Καβάλας, ο οποίος είχε μάθει για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και αμέσως μου πρόσφερε νέο συμβόλαιο για δύο ή τρία χρόνια.
Απάντησα πως θα περιμένουμε να περάσει το ματς της Κυριακής με τον Πανθρακικό
», τόνισε ο 63χρονος Ολλανδός τεχνικός στον Τύπο της πατρίδας του και πρόσθεσε: «Η Καβάλα έχει τον πρώτο λόγο στις συζητήσεις μαζί μου. Είναι μία ομάδα με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Έχω το ίδιο συναίσθημα με την εποχή που ήμουν στον πάγκο της Μαλίν».

Κίνδυνος τιμωρίας

Η επίθεση μερίδας οπαδών του Ολυμπιακού σε εκδρομείς της Μπορντό με τη λήξη του αγώνα των δύο ομάδων την Τρίτη απειλεί τους «ερυθρόλευκους» με βαριά ποινή. Τα επεισόδια καταγράφθηκαν από τον Ολλανδό παρατηρητή και δεδομένου ότι οι πρωταθλητές βρίσκονται υπό καθεστώς τριετούς επιτήρησης από την UEFA, είναι πολύ πιθανό να τιμωρηθούν αυστηρά, είτε με ποινή κεκλεισμένων των θυρών ή ακόμη και με αποκλεισμό!

«Έτσι και στο πρωτάθλημα»

Όντας ικανοποιημένοι μόνο από την προσπάθεια και την εμφάνιση ειδικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Μπορντό οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν αρχίσει από χθες το απόγευμα την προετοιμασία τους για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» (Κυριακή, 16:45). Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς πλέον ζητά αντίστοιχες εμφανίσεις και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παρόλα, αυτά στο Ρέντη επικρατεί και μια έντονη δυσαρέσκεια για την απόφαση του διαιτητή που στέρησε το γκολ της ισοφάρισης ή έστω την ευκαιρία για ισοφάριση εφόσον έδινε το πέναλτι στον Ντάρμπισαϊρ. Οι παίκτες των «ερυθρόλευκων», όμως δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν στον επαναληπτικό στο Μπορντό για να διεκδικήσουν όσες πιθανότητες πρόκρισης έχουν απομείνει.

Αποθεραπεία και… θεραπεία

Αποθεραπεία για όσους αγωνίστηκαν την Τρίτη και θεραπεία για τους τραυματίες συμπεριλάμβανε η χθεσινή προπόνηση της ομάδας. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θέλησε να μην επιβαρύνει τους παίκτες του ενόψει του αγώνα της Κυριακής με τον Ατρόμητο. Άλλωστε πρόκειται για το τρίτο παιχνίδι μέσα σε οκτώ ημέρες. Ο Ντουντού συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα και ο Ντιόγκο έκανε θεραπεία για τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί στο πόδι. Και οι δύο παίκτες θα απουσιάζουν από το ματς της Κυριακής.

Πρώτα πρόκριση, μετά πρωτάθλημα

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και με συγκρατημένη αισιοδοξία, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε στις 20:00 (NovaΣΠΟΡ FM 94,6-ANT1) τη Ρόμα, στον επαναληπτικό του 3-2 για τους «32» του Europa League. Σύστημα 3-4-2-1 ετοιμάζει ο Νίκος Νιόπλιας, ο οποίος θα αλλάξει και αρκετά πρόσωπα στην 11άδα. Περίπου 7,000 φίλοι του «τριφυλλιού» θα βρεθούν στο «Ολίμπικο». «Τα θέλουμε όλα και δεν αδιαφορούμε για κανένα ματς» τόνισε ο Γιώργος Καραγκούνης.

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε κάτω από δυνατή βροχή χθες βράδυ στη Ρώμη. Ο Νίκος Νιόπλιας λίγα λεπτά πριν Η προπόνηση του ΠΑΟ βγει στον αγωνιστικό χώρο του «Ολίμπικο» μαζί με τους παίκτες του ξεκαθάρισε ότι στο μυαλό όλων είναι το ματς με τη Ρόμα και όχι αυτό με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα. «Πάντα σκεφτόμαστε το ματς που προηγείται. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα αλλά σε καμία περίπτωση δεν αδιαφορούμε για ένα τόσο σημαντικό ματς όπως αυτό με τη Ρόμα», ανέφερε. Ο τεχνικός των πρασίνων αναφέρθηκε στις απουσίες των «τζιαλορόσι» τονίζοντας «Μόνο ο Πιζάρο αποτελεί τη νέα και πολύ σημαντική απουσία. Οι υπόλοιποι δεν αγωνίστηκαν ούτε στην Αθήνα. Μια ομάδα σαν τη Ρόμα έχει λύσεις και πιστεύω ότι αυτό το έχει αποδείξει με τις συνεχόμενες νίκες της στο Καμπιονάτο το τελευταίο διάστημα», ενώ μίλησε και για την τακτική που θα ακολουθήσει το τριφύλλι. «Πρέπει να προσέξουμε το ξεκίνημα. Η Ρόμα θα μπει δυνατά και θα πιέσει. Θα Συν.Τύπου Νιόπλια προσπαθήσουμε να αντέξουμε και στη συνέχεια με αντεπιθέσεις να ψάξουμε το γκολ. Το γεγονός ότι θα κάνουμε αλλαγές στην 11αδα και στα πρόσωπα δεν σημαίνει ότι θα παίξουμε πιο αμυντικά. Η τακτική αλλάζει ακόμα κι αν σε δυο παιχνίδια χρησιμοποιήσεις τους ίδιους παίκτες. Εξαρτάται πάντα από τον αντίπαλο».

Ο Νιόπλιας σκέφτεται να αφήσει στον πάγκο τους Καραγκούνη, Λέτο και Σαλπιγγίδη τοποθετώντας τρεις κεντρικούς αμυντικούς, Βύντρα, Σαριέγκι και Καντέ, δεξιά τον Μαρίνο, αριστερά τον Σπυρόπουλο, τους Σιμάο και Κατσουράνη στον άξονα και δίπλα στον Σισέ τους Χριστοδουλόπουλο και Νίνη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτό μεταφράζεται σε ένα σύστημα 3-4-2-1 χωρίς πάντως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια αλλαγή, κυρίως στα πρόσωπα που θα επιλέξει ο Έλληνας τεχνικός.

Αποφασίζει για Ζιλμπέρτο

Ο Νιόπλιας τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις στο πόδι του και ότι η τελευταία προπόνηση θα έκρινε και το χρόνο συμμετοχής που θα πάρει ο Βραζιλιάνος στην αναμέτρηση. Θεωρείται απίθανο να ξεκινήσει το παιχνίδι αλλά είναι στην αποστολή, κάτι που σημαίνει ότι ίσως χρησιμοποιηθεί ανάλογα και με τις ανάγκες του αγώνα.

Είτε 7.000 είτε μόλις ένας…

Για τον κόσμο που ταξίδεψε στη Ρώμη, ο προπονητής της ομάδας ξεκαθάρισε ότι είτε στις εξέδρες του «Ολίμπικο» βρεθούν 7.000 φίλαθλοι είτε μόλις ένας, η ομάδα του θα παλέψει με αποφασιστικότητα για τον ίδιο στόχο και κατέληξε: «Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο αριθμός αλλά για εμάς δεν έχει σημασία. Είμαστε εδώ για να ανταμείψουμε όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού»

Καραγκούνης: «Ίδιες πιθανότητες πρόκρισης»

«Από χθες που συναντώ τους φιλάθλους μας στο δρόμο ακούω να μου λένε συνέχεια ότι θέλουν το πρωτάθλημα. Δεν διαφωνώ, αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος αλλά νομίζω ότι όταν θα βρεθούν στις εξέδρες και θα ξεκινήσει το ματς, τότε Συν.Τύπου Καραγκούνηόλοι θα θέλουν την πρόκριση. Είμαστε ο Παναθηναϊκός και δεν μπορούμε να επιλέγουμε παιχνίδια» δήλωσε ο «Καρα» και συμπλήρωσε «Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Είμαστε όμως έτοιμοι. Είτε αγωνιστώ εγώ είτε κάποιος άλλος να ξέρετε ότι δεν θα σκεφτόμαστε τίποτα άλλο από το πώς θα πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους και αυτό είναι φοβερό». Ο μέσος των «πρασίνων» κλήθηκε να διαλέξει μάλιστα σε ποιο από τα επόμενα ματς θα ήθελε να αγωνιστεί αλλά δεν δέχθηκε να μπει σε αυτή τη διαδικασία τονίζοντας ότι θέλει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια, παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Πρωινός περίπατος

Το πρωί της Τετάρτης, ο Νίκος Νιόπλιας και οι ποδοσφαιριστές του βρήκαν την ευκαιρία να περπατήσουν στην «Piazza De Spagna» και να χαλαρώσουν χαζεύοντας τις βιτρίνες γνωστών μπουτίκ. Φυσικά έγιναν αντιληπτοί από τους φίλους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί τους και να τους χειροκροτήσουν ζητώντας τους πρόκριση και φυσικά…πρωτάθλημα.

Περιμένουν 45.000 κόσμο

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού που θα βρεθούν στις εξέδρες του γηπέδου θα είναι περίπου 7.500-8.000 γεγονός που σημαίνει ότι η ελληνική ομάδα θα έχει τη δική της δυνατή εξέδρα στο «Ολίμπικο». Θετική ήταν πάντως και η προπώληση εισιτηρίων για τη Ρόμα, η οποία υπολογίζεται πως θα έχει περίπου 40-45.000 οπαδούς στο πλευρό της.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Τετ-α-τετ εμψύχωσης

Συνάντηση με τον Νίκο Αναστόπουλο και τους τέσσερις αρχηγούς της ομάδας (Ντάσιο, Κούσα, Ελευθερόπουλο και Κώτσιο) θα έχουν στελέχη της διοίκησης του ΠΑΣ Γιάννινα, πριν από τη σημερινή προπόνηση της ομάδας. Οι διοικούντες την ΠΑΕ θα εκφράσουν τη στήριξή τους στους παίκτες, όμως θα ζητήσουν να τα δώσουν όλα για τη νίκη στο κυριακάτικο παιχνίδι στην έδρα του Λεβαδειακού.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τον αγώνα με τον Πανιώνιο ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Χριστοβασίλης, είχε πληρώσει μισθούς και συμβόλαια, δίνοντας 60.000 ευρώ μετρητά και 190.000 σε επιταγές με ημερομηνίες Απριλίου και Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το βράδυ ο κ. Αναστόπουλος θα παραθέσει δείπνο στους ποδοσφαιριστές, θέλοντας να κρατήσει «ζεστό» το κλίμα μεταξύ τους. Ο προπονητής του ΠΑΣ έχει τονίσει στους παίκτες του ότι αν νικήσουν στη Λειβαδιά, τότε θα αυξηθούν οι πιθανότητες παραμονής της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία. Οι Γιαννιώτες περιμένουν η Λάρισα και η Ξάνθη να στραβοπατήσουν απέναντι σε Άρη και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, ώστε να εκμεταλλευτούν ενδεχόμενες απώλειες των δύο ομάδων και να κρατήσουν ζωντανές τις ελπίδες για παραμονή.

Τέλος, η διοίκηση πήρε την απόφαση η ομάδα να προπονηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στην Αθήνα, αφού τα γήπεδα όπου προετοιμάζονται οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα είναι σε κακή κατάσταση. Έτσι ο «Άγιαξ» θα αναχωρήσει την Παρασκευή το πρωί για την πρωτεύουσα, όπου το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει η πρώτη προπόνηση, το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ακόμα μία και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για τη Βοιωτία και το ματς με τον Λεβαδειακό.

Εκτός μάχης είναι ο τιμωρημένος και τραυματίας Κώτσιος, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Ντάσιου και Ελευθερόπουλου, που έχουν κάκωση στην ποδοκνημική και ενοχλήσεις στη μέση αντίστοιχα.

Σισέ: «Μόνο να σκοράρω»

Σκόρερ... από κούνια δηλώνει ο Τζιμπρίλ Σισέ σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της UEFA. Ο Γάλλος φορ του Παναθηναϊκού τονίζει πως ζει και αναπνέει για το γκολ. «Από την αρχή το σκοράρισμα ήταν αυτό που μου έδωσε έμπνευση για να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Δεν με ενδιέφερε να γίνω αμυντικός, μέσος ή τερματοφύλακας. Από τα πρώτα βήματα ως ποδοσφαιριστής, σε ηλικία επτά ετών, ήθελα να πετυχαίνω γκολ», δήλωσε.

Όσο για το είδωλό του; «Όταν ήμουν μικρός ήμουν οπαδός της Μαρσέιγ και είδωλό μου ήταν ο Ζαν-Πιέρ Παπέν. Η ομάδα είχε ποδοσφαιριστές όπως ο Ντεσάμπ, ο Μπολί και ο Ντεσαγί, αλλά εμένα μου άρεσε περισσότερο ο Παπέν. Ήταν ο καλύτερος παίκτης, ο κορυφαίος επιθετικός της εποχής του και ακόμη και σήμερα τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους όλων των εποχών. Εγώ έχω το δικό μου στυλ και δεν μπορώ να πω ότι τον αντέγραψα, αλλά τον παρακολούθησα πολλές φορές πώς κινείται και τις θέσεις που έπαιρνε για να σκοράρει. Εγώ είμαι ο εαυτός μου, αλλά βοηθήθηκα παρακολουθώντας τον Παπέν».

Το ένστικτο του σκόρερ και το ταλέντο δεν αρκεί, όπως επισημαίνει ο 28χρονος στράικερ. «Όταν αγωνίζεσαι σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται να έχεις δυνατό χαρακτήρα. Ασφαλώς και χρειάζεται το ταλέντο, αλλά μερικές φορές δεν αρκεί. Υπάρχουν οι τραυματισμοί και οι κακές σου μέρες. Πρέπει να παραμένεις δυνατός και να λες στον εαυτό σου ‘Δεν είμαι σε καλή κατάσταση σήμερα, αλλά αύριο θα είμαι καλύτερα’. Φιλοσοφία μου είναι να διασκεδάζω το ποδόσφαιρο και απλώς να χαίρομαι που παίζω. Είναι ένα παιχνίδι, άρα πρέπει να το απολαύσεις».

Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία συνδέσμου της ΑΕΚ

Τα γραφεία του συνδέσμου της ΑΕΚ, που βρίσκονται επί της οδού Ταξιαρχών 102 στον Κορυδαλλό, πυρπολήθηκαν από δύο αγνώστους περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα. Οι δράστες έριξαν τέσσερα πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά, η οποία έσβησε από μόνη της. Η μόνη ζημιά που σημειώθηκε ήταν ο αποχρωματισμός των τοίχων. Η αστυνομία έχει αρχίσει έρευνα για τον εντοπισμό των αγνώστων

Κοντά σε Σάο Πάουλο ο Ντιόγο;

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Ντιόγο είναι η Σάο Πάουλο, σύμφωνα με ΜΜΕ της Βραζιλίας. Όπως αναφέρεται στο «UOL Esporte», το απόγευμα της Τετάρτης υπήρξε κατ’αρχήν συμφωνία για την παραχώρηση του Βραζιλιάνου φορ δανεικού μέχρι την ολοκλήρωση του Κόπα Λιμπερταδόρες (18/8), με οψιόν επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο. Στη συνέχεια προέκυψε κάποια διαφορά στα χρήματα που αξιώνουν οι «ερυθρόλευκοι» και μένει να φανεί αν θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τους οι Βραζιλιάνοι. Σημειώνεται πως σήμερα εκπνέει η προθεσμία για μεταγραφές παικτών που θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα Παουλίστα, ωστόσο η Σάο Πάουλο ενδιαφέρεται να έχει στη διάθεσή της τον Ντιόγο κυρίως για το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Για τον Ντιόγο φέρεται, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, να έχει επιδείξει ενδιαφέρον και η Παλμέιρας, παρόλο που κάτι τέτοιο διαψεύστηκε από τα χείλη του προέδρου της, Λουίς Γκονσάγκα Μπελούτσο. Σημειώνεται πως ο Ντιόγο λόγω θλάσης θα απουσιάζει από την αγωνιστική δράση τουλάχιστον ως τα μέσα Μαρτίου.

Κίνδυνος τιμωρίας

Η επίθεση μερίδας οπαδών του Ολυμπιακού σε εκδρομείς της Μπορντό με τη λήξη του αγώνα των δύο ομάδων την Τρίτη απειλεί τους «ερυθρόλευκους» με βαριά ποινή. Τα επεισόδια καταγράφθηκαν από τον Ολλανδό παρατηρητή και δεδομένου ότι οι πρωταθλητές βρίσκονται υπό καθεστώς τριετούς επιτήρησης από την UEFA, είναι πολύ πιθανό να τιμωρηθούν αυστηρά, είτε με ποινή κεκλεισμένων των θυρών ή ακόμη και με αποκλεισμό!

Σενάρια για Ντε Μος

Για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού να προσλάβει τον Αάντ Ντε Μος στην τεχνική του ηγεσία κάνει λόγο η ολλανδική «De Telegraph». Ο 63χρονος Ολλανδός προπονητής της Καβάλας έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις με το έργο του, ενώ διαθέτει πλούσιο βιογραφικό έχοντας εργαστεί με επιτυχία στην πατρίδα του και το Βέλγιο.

«Έτσι και στο πρωτάθλημα»

Όντας ικανοποιημένοι μόνο από την προσπάθεια και την εμφάνιση ειδικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Μπορντό οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν αρχίσει από χθες το απόγευμα την προετοιμασία τους για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» (Κυριακή, 16:45). Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς πλέον ζητά αντίστοιχες εμφανίσεις και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παρόλα, αυτά στο Ρέντη επικρατεί και μια έντονη δυσαρέσκεια για την απόφαση του διαιτητή που στέρησε το γκολ της ισοφάρισης ή έστω την ευκαιρία για ισοφάριση εφόσον έδινε το πέναλτι στον Ντάρμπισαϊρ. Οι παίκτες των «ερυθρόλευκων», όμως δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν στον επαναληπτικό στο Μπορντό για να διεκδικήσουν όσες πιθανότητες πρόκρισης έχουν απομείνει.

Αποθεραπεία και… θεραπεία

Αποθεραπεία για όσους αγωνίστηκαν την Τρίτη και θεραπεία για τους τραυματίες συμπεριλάμβανε η χθεσινή προπόνηση της ομάδας. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θέλησε να μην επιβαρύνει τους παίκτες του ενόψει του αγώνα της Κυριακής με τον Ατρόμητο. Άλλωστε πρόκειται για το τρίτο παιχνίδι μέσα σε οκτώ ημέρες. Ο Ντουντού συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα και ο Ντιόγκο έκανε θεραπεία για τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί στο πόδι. Και οι δύο παίκτες θα απουσιάζουν από το ματς της Κυριακής.

Σκόκο: «Θα μείνω, αν...»

Ανοικτό το ενδεχόμενο παραμονής στην ΑΕΚ και επέκτασης του συμβολαίου του άφησε ο Νάτσο Σκόκο μιλώντας στη «SportDay», τονίζοντας πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γίνει η ομάδα ανταγωνιστική. «Αν μου προσφέρει αγωνιστικούς λόγους για να παραμείνω, δεν έχω λόγο να φύγω. Εγώ θέλω να προοδεύσω. Αν μπορώ να προοδεύσω στην ΑΕΚ θα μείνω», τόνισε ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός.

Αρχικά ο 24χρονος άσος έδωσε διευκρινίσεις για τις τοποθετήσεις του στην «Ole». «Θα ήθελα να μιλήσω, επειδή είπα κάποια πράγματα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, αποτυπώθηκαν όμως διαφορετικά στην αργεντίνικη εφημερίδα. Εμφανίζομαι να μιλάω για το τι συνέβη στην προηγούμενη μεταγραφική περίοδο ή τι θα συμβεί στην επόμενη, ενώ ποτέ δεν μιλάω για τέτοια ζητήματα και πάντα λέω πως αυτά τα χειρίζονται οι μάνατζερ μου στους οποίους παραπέμπω. Για παράδειγμα, αυτό που λέω για την αντιπαλότητα των τριών ομάδων της Αθήνας δεν το λέω για να εξηγήσω για ποιο λόγο δεν πήγα στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό το χειμώνα. Εξάλλου ποτέ δεν έχω μιλήσει για αυτές τις δύο ομάδες. Το είπα κατόπιν ερώτησης για την αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα στις μεγάλες ελληνικές ομάδες και τις συνέκρινα μάλιστα με το μίσος που υπάρχει ανάμεσα σε Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς», τόνισε.

-Στη συνέντευξη αυτή λες πως τον Ιανουάριο δεν σε άφηνε η ΑΕΚ να φύγεις, επειδή διέρχεται μια δύσκολη φάση σε διοικητικό επίπεδο και κανένας δεν τολμούσε να πάρει την απόφαση να φύγεις.
«Τα είπα αυτά, αλλά αναφέρθηκα σε μια πρόταση που είχαν οι εκπρόσωποι μου χωρίς να αναφέρω το όνομα της ομάδας. Δεν μίλησα για τον Ολυμπιακό. Είπα ότι οι μάνατζερ μου παρουσίασαν μια πρόταση στη διοίκηση η οποία όμως δεν την άκουσε».

-Σου υποσχέθηκε η διοίκηση πως το καλοκαίρι θα σε αφήσει να φύγεις;
«Το μόνο που είπε η διοίκηση και σε εμένα και στους εκπροσώπους μου είναι πως κάποια στιγμή τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Ιούνιο θα ξανασυζητήσουμε γα το μέλλον μου. Δεν μου υποσχέθηκαν σε καμία περίπτωση πως θα φύγω στο τέλος της χρονιάς και κακώς έχει αποδοθεί σε μερικά ελληνικά σάιτ, όπως μου μετέφεραν, ότι ηρέμησα επειδή έλαβα την υπόσχεση ότι θα φύγω. Μου είπαν πως αν προκύψει κάτι ενδιαφέρον και για τις δύο πλευρές θα το συζητήσουμε.

-Από τη συνέντευξη στην «Ole» προκύπτει ότι το καλοκαίρι θέλεις να δοκιμάσεις την τύχη σου σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα.
«Εμφανίζομαι σαν να υποτιμώ το ελληνικό πρωτάθλημα ενώ αντίθετα είμαι ευγνώμων σε αυτό. Είπα όντως ότι υπάρχουν πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα από το ελληνικό και ότι ήθελα να εξελιχθώ σε κάποια από αυτά αλλά η ερώτηση δεν αφορούσε το μέλλον μου. Αφορούσε την Εθνική και εννοούσα πως αγωνιζόμενος στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο να κληθώ σε αυτή, επειδή στην πατρίδα μου δεν παρακολουθούν αυτό το πρωτάθλημα. Για να παίξω στην Εθνική θα πρέπει να πάω σε ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα. Δεν ήθελα όμως να υποτιμήσω το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζομαι».

-Με αυτό που λες όμως πολλοί θα σκεφτούν ότι δεν υποτιμάς το ελληνικό πρωτάθλημα επειδή στην άκρη του μυαλού σου βρίσκεται ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός...
«Εγώ δεν έχω μιλήσει και δεν θα μιλήσω ποτέ για τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Λέω πως τα μεταγραφικά ζητήματα τα χειρίζονται οι μάνατζερ μου».

-Είναι κοινό μυστικό ότι και οι δύο θα επιμείνουν το καλοκαίρι στην απόκτηση σου. Ο κόσμος της ΑΕΚ αντιλαμβάνεται την επιθυμία σου να αγωνιστείς σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, αλλά δεν αντιλαμβάνεται γιατί θεωρεί πρόοδο μια πιθανή μεταγραφή σου σε κάποια από αυτές τις δύο ομάδες....
«Μένω στο περιθώριο απ' όσα γράφονται και ακούγονται και είμαι επικεντρωμένος στις υποχρεώσεις της ΑΕΚ. Μέχρι την τελευταία μέρα που θα παίζω στην ΑΕΚ θα υπερασπίζομαι τη φανέλα της όπως κάνω πάντα. Ο μόνος στόχος που μας έχει απομείνει είναι η δεύτερη θέση και η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα τα δώσουμε όλα για να το καταφέρουμε. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε όταν ολοκληρωθεί η σεζόν. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρει τι γίνεται. Το βέβαιο είναι πως αν φύγω η πρόταση που θα γίνει αποδεκτή θα είναι συμφέρουσα και για εμένα και για την ΑΕΚ. Εξάλλου πιστεύω πως είναι προτιμότερο για την ΑΕΚ να φύγω το καλοκαίρι από την άποψη ότι σε έναν χρόνο μένω ελεύθερος και δεν θα επωφεληθεί από την αποχώρηση μου.

-Με αυτά που λες, προαναγγέλλεις το τέλος της καριέρας σου στην ΑΕΚ στο τέλος της σεζόν τη στιγμή που τον επόμενο μήνα η διοίκηση σκοπεύει να σου προτείνει να ανανεώσεις. Οι μάνατζερ σου εμφανίζονται αρνητικοί σε αυτό το ενδεχόμενο.
«Εγώ δεν είμαι αρνητικός σε μια πρόταση ανανέωσης. Ζήτησα να φύγω για αγωνιστικούς λόγους. Δεν ξέρω τι σκέφτεται η διοίκηση για την επόμενη μέρα. Αν μου προσφέρει αγωνιστικούς λόγους για να παραμείνω, αν μου παρουσιάσει ένα αγωνιστικό πλάνο με προοπτική δεν έχω λόγο να φύγω. Θα μιλήσουμε και θα αναλύσουμε την πρόταση. Σε αυτή τη φάση θεωρώ πιο σημαντικό το αγωνιστικό κομμάτι χωρίς να παραγνωρίζω φυσικά και το οικονομικό. Αν η ομάδα με πείσει πως θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για να είμαστε του χρόνου πρωταγωνιστές και να παλεύουμε για τίτλους θα σκεφτώ σοβαρά την πρόταση ανανέωσης. Εγώ θέλω να προοδεύσω. Αν μπορώ να προοδεύσω στην ΑΕΚ θα μείνω».

-Δηλαδή αν η ΑΕΚ σου προσφέρει αγωνιστικούς λόγους εσύ είσαι πραγματικά διατεθειμένος να μείνεις;
«Θα πρέπει να μιλήσουμε πρώτα και αν υπάρχει σχέδιο θα εξετάσω σοβαρά την πρόταση».

-Τον Ιανουάριο δήλωσες πως δεν είσαι ευτυχισμένος εξηγώντας έτσι γιατί θέλεις να φύγεις. Έκτοτε έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση σου και ο κόσμος διερωτάται πως θα έπαιζες αν δεν ήσουν δυστυχισμένος;
«Τον Ιανουάριο ήμουν σαφής ως προς τους λόγους που ζήτησα να αποχωρήσω. Είπα ότι δεν είμαι ευτυχισμένος, διότι μείναμε εξ αρχής εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος. Μείναμε εκτός Κυπέλλου και δεν δώσαμε στο Europa League τη σημασία που έπρεπε. Επίσης υπήρχε μεγάλη διοικητική αστάθεια. Αλλάζουμε συνεχώς πρόεδρο. Δεν υπάρχει ηρεμία μέσα στην ομάδα και έτσι είναι δύσκολο και για τους παίκτες να μείνουν ανεπηρέαστοι. Η κατάσταση μέσα στην ομάδα ήταν πολύ δύσκολη και για αυτό ζήτησα μεταγραφή. Από εκεί και πέρα όμως όταν μπαίνω στο γήπεδο ξεχνάω την αγωνιστική δυστυχία που μου προκαλούν όλα αυτά και επικεντρώνομαι στο παιχνίδι και στο να τα δίνω όλα για να κερδίζει η ομάδα».

Τυπική διαδικασία

Η συμφωνία μεταξύ Σταύρου Αδαμίδη και Νίκου Νοτιά για την υπογραφή του τριμερούς (με τη συμμετοχή και του Πέτρου Παππά) ιδιωτικού συμφωνητικού είναι δεδομένη και ο 36χρονος δικηγόρος είναι έτοιμος να αναλάβει και τύποις καθήκοντα προέδρου στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Παράλληλα, βρέθηκε η χρυσή τομή στις διαπραγματεύσεις με τη «Μεσόγαια ΑΕ» για τη χρήση του προπονητικού κέντρου των Σπάτων, με την «Ένωση» να καταβάλει ετησίως περίπου 680.000 ευρώ.

Με Νέμεθ κόντρα σε Εργοτέλη

Στην προπόνηση της Πέμπτης θα φανεί αν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πάρει στην αποστολή για το ματς του Σαββάτου κόντρα στον Εργοτέλη τον Κρίστιαν Νέμεθ, με τις πιθανότητες να είναι σαφώς με το μέρος του. Ο νεαρός Ούγγρος φορ ανεβάζει καθημερινά ρυθμούς προπόνησης και χθες πέτυχε δύο γκολ στο δίτερμα. Εκτός πλάνων για το συγκεκριμένο ματς είναι μόνο ο τιμωρημένος Γιάχιτς, ενώ θα επανέλθουν οι Αραμπατζής και Λαγός, που πλέον ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.

Στη χθεσινή δοκιμή για την ενδεκάδα, χρησιμοποιήθηκαν οι «11» που αντιμετώπισαν τον Άρη, με μοναδική αλλαγή τον Μάκο αντί του Γιάχιτς. Στη διάρκεια του διπλού οι Μαντούκα, Χέρσι και Νέμεθ αντικατέστησαν τους Λεονάρντο, Μπλάνκο και Τζεμπούρ.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES