17 Νοε 2009

Ρεχάγκελ:«Τα λάθη δεν διορθώνονται»

Το παιχνίδι της Τετάρτης με τους Ουκρανούς στο Ντόνετσκ είναι δίχως αύριο για την Εθνική μας και αυτό το γνωρίζουν καλά οι διεθνείς και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός τεχνικός τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως «τα λάθη πλέον δεν διορθώνονται. Θέλω οι παίκτες μου να είναι συγκεντρωμένοι, προσεκτικοί σε κάθε φάση και να εφαρμόσουν μέσα στο γήπεδο όλες τις εντολές μου». Γρίφος ακόμη η ενδεκάδα. Ενοχλήσεις ένιωσε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος μετά το τέλος της προπόνησης.

«Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και έτοιμοι σε ότι παρουσιάσει ο αντίπαλος. Χρειάζεται προσοχή και συγκέντρωση» τόνισε ο Γερμανός τεχνικός και στη συνέχεια εξήγησε πως το πιο σημαντικό στοιχείο του αυριανού παιχνιδιού είναι η συγκέντρωση. «Είναι σημαντικό οι παίκτες να εφαρμόσουν μέσα στο γήπεδο τις εντολές μου. Αυτό θέλω. Θέλω οι παίκτες μου να είναι συγκεντρωμένοι, προσεκτικοί σε κάθε φάση και να εφαρμόσουν μέσα στο γήπεδο όλες τις εντολές μου».

Όσο για το αν σκέφτεται να αλλάξει κάτι σε σχέση με το παιχνίδι του Σαββάτου, ο 71χρονος τεχνικός δήλωσε πως «δεν ξέρω ακόμη αν θα κάνω αλλαγές. Θα κάνουμε προπόνηση και θα δούμε. Το πρόβλημα μας είναι ο Αβραάμ και θα περιμένουμε να δούμε αν είναι έτοιμος». Ο Ότο Ρεχάγκελ ρωτήθηκε για το αν το αυριανό ματς είναι το σημαντικότερο της «γαλανόλευκης» τα τελευταία χρόνια και απάντησε πως «εχουμε δώσει όλα αυτά τα χρόνια πολλά σημαντικά ματς και το αυριανό είναι ένα ακόμη τέτοιο. Ιδιαίτερα σημαντικό».

Δύσκολα προλαβαίνει ο Αβραάμ
Στην πόλη του Ντόνετσκ, το νεόκτιστο "Ντόνμπας Αρίνα" μοιάζει σαν πραγματικό παλάτι. Οι Έλληνες διεθνείς πραγματοποίησαν τη μια και μοναδική προπόνησή τους στο γήπεδο της Σαχτάρ, όμως τα νέα μετά το τέλος της δεν ήταν ενθαρρυντικά όσον αφορά την παρουσία του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην αρχική ενδεκάδα. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού έβγαλε όλο το πρόγραμμα ωστόσο στο τέλος ανέφερε στο ιατρικό επιτελείο και τον Οτο Ρεχάγκελ ότι ένιωσε ενοχλήσεις. Ο Γερμανός τεχνικός όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, ήθελε να αντικαταστήσει τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο προκειμένου να αναθέσει στον Παπαδόπουλο το προσωπικό μαρκάρισμα του Αντρέι Σεφτσένκο. Η εξέλιξη αυτή όμως, δείχνει ότι ο άσος της Τζένοα θα παραμείνει βασικός μαζί με τους Μόρα και Κυργιάκο στο κέντρο της άμυνας.

Στην αρχική 11αδα παίζεται ακόμα μια θέση. Ο Άγγελος Χαριστέας ανάμενεται να ξεκινήσει βασικός αλλά παραμένει άγνωστο ποιος από τους Σαλπιγγίδη, Γκέκα και Σαμαρά θα μείνει εκτός. Σημαντικό ρόλο για τους επιθετικούς θα παίξει επίσης αν ο Ρεχάγκελ αποφασίσει να προωθήσει τον Καραγκούνη στο αριστερό άκρο της επίθεσης προκειμένου να τον φέρει πιο κοντά στην περιοχή.

Έχασε στον πρώτο «τελικό» η Ελλάδα

Την ήττα από την Πορτογαλία, με σκορ 2-1 γνώρισε η Εθνική ομάδα των Ελπίδων, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του ένατου προκριματικού ομίλου, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2011. Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια δεν εκμεταλλεύθηκαν το δώρο που τους έκανε η Λιθουανία, με αποτέλεσμα να παραμείνουν μεν στην πρώτη θέση του ομίλου, αλλά να έχουν πλέον προβάδισμα μόλις δύο βαθμών από τους Άγγλους, τους οποίους αντιμετωπίζουν εκτός έδρας στις 3 Μαρτίου. Τα γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσαν οι Ρουί Πέδρο στο 51’ και Γιαζάλντε στο 74’, ενώ για την Εθνική μείωσε ο Δημούτσος στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Πλέον το έργο της Εθνικής ομάδας κάτω των 21 κρίνεται δύσκολο, αφού θεωρείται αναγκαίο ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα των «λιονταριών» την επόμενη αγωνιστική, για να κατακτήσουν την πρώτη θέση ή έστω να βρεθούν μέσα στις καλύτερες δεύτερες των προκριματικών.

Οι συνθέσεις:

Πορτογαλία (Οσεάνο Αντράντε Κρους): Βεντούρα, Φαρία, Καρίσο, Βίτορ, Αουρέλιο, Ρουί Πέδρο (65' Σίλβα), Περεϊρίνια, Σάντος, Γιαζάλντε (79' Ραμπιόλα), Μορέιρα, Ούκρα (70' Φρέντι)
Στον πάγκο: Ντιέγκο, Α.Πίντο, Τ.Πίντο, Κίντρα

Ελλάδα (Νίκος Νιόπλιας): Μπαμπανιώτης, Μπουκουβάλας, Ιωαννίδης (71' Αργυρίου), Κ.Παπαδόπουλος, Σιόβας, Σιάκας, Γ.Παπαδόπυλος, Σοϊλέδης (50' Δημούτσος), Ταχτσίδης (63' Γιάντσης), Παπάζογλου
Στον πάγκο: Κουτζαβασίλης, Αποστολόπουλος, Κατσικογιάννης, Παυλής

Φιλική νίκη με... θύμα τον Ντουντού

Φιλική νίκη με... θύμα τον ΝτουντούΑπό το φιλικό του Ολυμπιακού κόντρα στον Ιωνικό προέκυψαν τρεις ειδήσεις. Καταρχάς οι "ερυθρόλευκοι" πήραν τη νίκη με 2-1, κατά δεύτερον ο Ζίκο όπως αναμενόταν έκανε κάποιες δοκιμές και πειράματα δίνοντας ευκαιρίες σε νέους παίκτες, όμως το σημαντικό κι αυτό που προβληματίζει είναι άλλο... Ο Ντουντού έχει ένα κτύπημα στο αριστερό ισχίο και την Τετάρτη θα διαπιστωθεί η κατάστασή του.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να ξεκινήσουμε από την εξέλιξη του φιλικού. Οι πρωταθλητές Ελλάδας νίκησαν με 2-1 τον Ιωνικό χάρις στα γκολ του Διαμαντάκου στο 50' και του Λυκογιάννη στο 84ο λεπτό.
Το θέαμα και ο ρυθμός στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλός και οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες. Όλη η δράση ήταν στο δεύτερο μέρος όπου σημειώθηκαν και τα 3 γκολ του αγώνα.
Όσο για τις δοκιμές του Ζίκο, ο Βραζιλιάνος έδωσε ευκαιρίες σε πολλούς νέους παίκτες και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα. Από τις παλιοσειρές στο φιλικό αγωνίστηκαν οι Ντομί, Ραούλ Μπράβο, Μαρέσκα, Στολτίδης και Ντουντού. Ο τελευταίος μάλιστα καλύτερα (για τον Ζίκο) να μην αγωνιζόταν αφού δέχτηκε ένα χτύπημα και αποχώρησε από το γήπεδο.
Ο Βραζιλιάνος μέσος είχε ένα χτύπημα στο αριστερό ισχίο και την Τετάρτη θα διαπιστωθεί η κατάστασή του. Όπως είναι λογικό η αγωνία για το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι μεγάλο, αφού στον Πειραιά δεν θέλουν ούτε να σκεφτούν πως υπάρχει περίπτωση νέας απώλειας. Θα μιλάμε για όσκαρ γκαντεμιάς!
Η εξέλιξη του ματς

17' Ο Μαρέσκα, έξω από την περιοχή και αριστερά, πιάνει δυνατό αριστερό σουτ όμως ο Παγούδης αποκρούει.

23' Ο Γιόνδης με ωραίο γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, προσπαθεί να νικήσει τον Κόβατς, όμως στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ.

25' Σουτ του Μπόε μέσα από την περιοχή, αποκρούει ο Κόβατς.

50' ΓΚΟΛ 1-0 Ο Κουρτάνοβιτς βγάζει ωραία κάθετη μπαλιά προς τον Διαμαντάκο που φεύγει μόνος του προς την αντίπαλη εστία και με αριστερό πλασέ ανοίγει το σκορ.

53' Σουτ του Στολτίδη από πλάγια αριστερά, όμως ο Παγούδης έδιωξε σε κόρνερ.

55' Σέντρα του Νικλητσιώτη από δεξιά, ο Κουρτάνοβιτς πιάνει ωραία κεφαλιά-ψαράκι όμως η μπάλα χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ιωνικού και καταλήγει άουτ .

84' ΓΚΟΛ 2-0 Εξαιρετική σέντρα του Κρητικού από τα δεξιά, ο Λυκογιάννης με δυνατό μονοκόμματο σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ιωνικού για δεύτερη φορά.

85' Σέντρα του Πάντου από τα δεξιά, κεφαλιά του Κρητικού όμως η μπάλα περνάει λίγο άουτ.

88΄ΓΚΟΛ 2-1 Yπό δοκιμή παίκτης του Ιωνικού αποφεύγει έναν αντίπαλο αμυντικό και με ωραίο πλασέ διαμορφώνει το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός:
Κόβατς (59΄Πάρντο), Αποστολόπουλος (70΄Πάντος), Ρ. Μπράβο (72΄Σταμογιάννος), Πολυχρονάκης (72΄Ρουγκάλας), Ντομί, Νικλητσιώτης (67΄Λυκογιάννης), Ντουντού (35΄Κουρτάνοβιτς), Μαρέσκα (68΄ Σούλης), Στολτίδης (86΄Μακαρωνάς), Διαμαντάκος (65΄Γκαβασιάδης), Βάντερσον (82΄Κρητικός)

Ιωνικός: Παγούδης, Μπέριος, Τσολακούδης, Α. Παπαζούδης, Μακράκης, Γιόνδης (38΄Χατζηβασιλειάδης), Γαλάς, Σ. Παπαζούδης, Σιδέρης, Μπόε, Μούλερ. Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι Κεφαλούκος, Τσερκέζος, Πουρής, Τζανετάκος, Μαναριώτης, Καφάκο, Ερρίκος, Μαρινάκης, Λένο, Θεοδωρίδης.

Φουλάρουν για Γιάννενα Ζαϊρί και Όσκαρ

Στο φιλικό -όπως είναι λογικό- δεν αγωνίστηκαν όμως Ζαϊρί και Όσκαρ ετοιμάζονται για το δύσκολο εκτός έδρας ματς με αντίπαλο τον ΠΑΣ. Οι δύο άσοι δούλεψαν την Τρίτη πάνω στην φυσική κατάσταση προκειμένου να καλύψουν το χαμένο έδαφος από τις μέρες που έμειναν εκτός.

Ευχάριστα ήταν τα νέα για Πάντο και Φετφατζίδη που ξεπέρασαν την ίωση και μάλιστα ο έμπειρος αμυντικός έπαιξε και στο φιλικό. Όσο για το νεαρό έκανε ατομική προπόνηση στο γήπεδο.

Στα υπόλοιπα της προπόνησης, ο Λεονάρντο ακολούθησε έντονο ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γήπεδο, ο Γκαλέτι ακολούθησε πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο γυμναστήριο και στο γήπεδο, ενώ ο Ντιόγκο έκανε ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και οι Λεντέσμα Ντάρμπισιρ πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο.

Η προετοιμασία των πρωταθλητών για το σαββατιάτικο αγώνα με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα συνεχίζεται την Τετάρτη με προπόνηση που ξεκινά στις 15:30.
Είδηση «βόμβα» είναι αυτή που έφερε στο προσκήνιο ο γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος, Νάντο Σανβίτο και αναφέρει πως ο τεχνικός της Ίντερ, Ζοσέ Μουρίνιο, θα υπογράψει στο άμεσο μέλλον συμβόλαιο συνεργασίας με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Σανβίτο, ωστόσο, δε σταματάει εκεί. Αναφέρει πως τη θέση του Πορτογάλου στον πάγκο των «νερατζούρι» ενδέχεται να πάρει ο τωρινός προπονητής της Μπορντό, Λοράν Μπλαν.

Στην «προπονητολογία» της Ρεάλ, ο Ιταλός δημοσιογράφος ενέπλεξε και τον Βραζιλιάνο προπονητή, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, του οποίου το όνομα είχε παρουσιαστεί ως πιθανού διαδόχου του Μανουέλ Πελεγκρίνι. «Καταλαβαίνω πως ο Φλορεντίνο Πέρεθ μίλησε για τον Σκολάρι, τον οποίο ωστόσο θεωρεί ως μία προσωρινή λύση. Αν ο Βραζιλιάνος δεν κατακτήσει το Champions League, τότε ο σύλλογος θα στραφεί στον Μουρίνιο», ανέφερε σχετικά ο Σανβίτο στην ιστοσελίδα «ilsussidiario.net». «Ο πρόεδρος της Ίντερ (Μάσιμο Μοράτι) είναι προετοιμασμένος για την αποχώρηση του Μουρίνιο. Από όσα καταλαβαίνω, η ομάδα «φλερτάρει» με τον Λοράν Μπλαν», κατέληξε ο Σανβίτο.

Χωρίς τρεις ενόψει Καλαμάτας

Στον ΑΟ Κέρκυρα αφήνουν πίσω το παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα και η ομάδα ξεκινά την προετοιμασία της για το επόμενο ματς, που είναι εκτός έδρας με αντίπαλο την Καλαμάτα, στο οποίο οι «Φαίακες στοχεύουν στο θετικό αποτέλεσμα, ώστε να παραμείνουν αήττητοι στο Πρωτάθλημα και να διατηρηθούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ενόψει του αγώνα με τους Μεσσήνιους ο προπονητής Μπάμπης Τεννές δεν υπολογίζει στους τραυματίες Γιώργο Παρασκευαϊδη και Μπαλί Σμαρτ, οι οποίοι ακολουθούν θεραπευτική αγωγή, καθώς και στον τιμωρημένο Λουρένσο Ντα Σίλβα. Αντιθέτως, οι Λουκάς Αποστολίδης και Τάσος Βενέτης ξεπέρασαν πλήρως τις ενοχλήσεις που αισθάνονταν στη μέση και είναι 100% «ετοιμοπόλεμοι».

ΟΦΗ: Τρεις με ίωση, ενοχλήσεις ο Σταυρακάκης

Τέσσερις παίκτες δεν πήραν μέρος στην προπόνηση της Τρίτης στον ΟΦΗ. Ο Νίκος Γκουλής ετοιμάζει την ομάδα του για το δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Πιερικό και στην σημερινή προπόνηση δεν είχε στη διάθεσή του, τους Κασμερίδη, Μαρίνκοβιτς και Μπουτ οι οποίοι έχουν ίωση, αλλά και τον Σταυρακάκη, ο οποίος αισθάνεται ενοχλήσεις στη γάμπα.

Η προπόνηση αφιερώθηκε σε ασκήσεις με μπάλα, ενώ την Τετάρτη έχει ορισθεί νέα προπόνηση στις 15:00.Νωρίτερα, στις 11 ο τεχνικός της ομάδας της Κρήτης, Νίκος Γκουλής, θα μιλήσει στα ΜΜΕ στο γήπεδο του ΟΦΗ στα Καμίνια.

Έκκληση του Ολυμπιακού Βόλου στον αθλητικό εισαγγελέα


Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τον αθλητικό εισαγγελέα να παρέμβει στα όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό με τον αγώνα Αιγάλεω- Ολυμπιακός Βόλου.

Το παιχνίδι αυτό αναβλήθηκε για την προσεχή Τετάρτη και υπάρχει περίπτωση να πάρει εκ νέου αναβολή, καθώς ο δήμος Ηλιούπολης έστειλε έγγραφο στην ΕΠΑΕ, το οποίο αναφέρει πως έχει πρόβλημα ο χλοοτάπητας του γηπέδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων»:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ενημερώνει όλο το φίλαθλο κόσμο και συγχρόνως απευθύνει έκκληση στον αθλητικό εισαγγελέα για την άμεση παρέμβασή του, όσον αφορά τη συνεχή και συστηματική διακωμώδηση του αθλήματος του ποδοσφαίρου από την ΠΑΕ Αιγάλεω. Σήμερα το πρωί οι παίκτες της ΠΑΕ Αιγάλεω έκαναν κανονικά την προπόνησή τους».

Το δίλημμα του Ότο

Εντός της ημέρας θα φανεί αν ο Ότο Ρεχάγκελ θα αναθέσει στον Αβραάμ Παπαδόπουλο ή τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο το μαρκάρισμα του Αντρέι Σεφτσένκο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε την πρόθεση να βάλει τον αμυντικό του Ολυμπιακού πάνω στον Ουκρανό επιθετικό, ωστόσο το γεγονός ότι δεν προπονήθηκε και έκανε θεραπεία τόν αναγκάζει να αλλάξει εκ νέου τα πλάνα του.

«Θα δοκιμάσω να μπω αύριο (σ.σ.: σήμερα)», έλεγε ο 24χρονος αμυντικός στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ελλάδας, αλλά εκείνο έχει αμφιβολίες για τη συμμετοχή του. Ως εκ τούτου, η σημερινή προπόνηση θα κρίνει αν ο Παπαδόπουλος ή ο Παπασταθόπουλος θα ξεκινήσουν στο αυριανό (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 946, και Mega) ματς, στη ρεβάνς του 0-0 του Ολυμπιακού Σταδίου.

Όσον αφορά τον Καραγκούνη και τον Κυργιάκο, ο πρώτος που έχει πονόλαιμο έκανε ατομικό πρόγραμμα και ο δεύτερος που είχε ενοχλήσεις στη γάμπα ακολούθησε θεραπεία. Ωστόσο, και οι δύο ποδοσφαιριστές εκτιμάται ότι θα δώσουν το «παρών» στο κρισιμότερο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

«Σας επαναλαμβάνω ότι έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή σας το Σάββατο. Στόχος είναι να σκοράρουμε στο δεύτερο ματς για να πάρουμε την πρόκριση μέσα στην Ουκρανία», το σύνθημα του Γερμανού στους διεθνείς κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης.

Εν τω μεταξύ, ο «Herr Otto» προτίθεται να κάνει κάποιες αλλαγές, αφού δε είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιήσει τον Γκέκα. Ο Λαρισαίος φορ ενδέχεται να αντικατασταθεί από τον Χαριστέα και οι υπόλοιποι θα μείνουν όπως αγωνίστηκαν στο ΟΑΚΑ ή θα πάει στα άκρα ο Καραγκούνης και θα παίξει κάποιος άλλος δίπλα στον Κατσουράνη.

Αν ισχύσει το δεύτερο σενάριο, τότε τη θέση του αριστερού εξτρέμ θα πάρει ο «Κάρα» και θα υπάρχουν δύο θέσεις στο αρχικό σχήμα (δεξί εξτρέμ και επιθετικός) που διεκδικούνται από τους Χαριστέα, Σαλπιγγίδη και Σαμαρά.

Στο β' γκρουπ, αν περάσει

Αν τελικά η Εθνική Ελλάδας καταφέρει αύριο να πάρει την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, τότε θα βρεθεί στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση της φάσης των ομίλων της τελικής φάσης της διοργάνωσης. Τα γκρουπ θα προκύψουν με βάση τη βαθμολογία της FIFA και η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου στο Κέιπ Τάουν.

Ωστόσο, απομένουν ακόμα τα αποτελέσματα των ρεβάνς των μπαράζ του Μουντιάλ σε Ευρώπη (σ.σ.: Ουκρανία-Ελλάδα, Βοσνία-Πορτογαλία, Γαλλία-Ιρλανδία και Σλοβενία-Ρωσία) και Αμερική (σ.σ.: Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα). Η FIFA θα προσπαθήσει με κλειδάριθμους να αποφευχθεί να είναι ομάδες από την ίδια ήπειρο στον ίδιο όμιλο.

ΑΕΚ: Συμφώνησαν!

Το τελευταίο εμπόδιο που παρουσιάστηκε με τα επιπλέον χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ ξεπεράστηκε μετά την καθοριστική παρέμβαση του Νίκου Νοτιά και έτσι οι εκπρόσωποι του Μπομπ Κοζώνη και της «Ένωσης» ήρθαν σε συμφωνία για την υπογραφή του προσυμφώνου. Πλέον, απομένει να καθαρογραφεί το συμφωνητικό και να μπουν οι υπογραφές.

Οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύωρες και λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των δύο πλευρών. Το τελευταίο εμπόδιο μετά τα επιπλέον χρέη που παρουσιάστηκαν ξεπεράστηκε και έτσι επήλθε οριστική συμφωνία για την υπογραφή προσυμφώνου μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων πλευρών.

Η συμφωνία έφτασε μια ανάσα από οριστικό ναυάγιο, αλλά έπειτα από καθοριστική τηλεφωνική παρέμβαση του Νίκου Νοτιά από τη Νέα Υόρκη, το εμπόδιο ξεπεράστηκε και έτσι οι δύο μεριές έδωσαν τα χέρια. Πλέον, απομένει να καθαρογραφεί το προσύμφωνο στο οποίο έχουν συμφωνήσει σε όλα και οι δύο πλευρές, το οποίο δεν έχει μεγάλες αποκλείσεις από αυτό που είχαν αρχικά οι άνθρωποι του Μπομπ Κοζώνη και του Νίκου Νοτιά στα χέρια τους. Aπό την πλευρά Κοζώνη έγινε αποδεκτό το χρέος των 3.800.000 ευρώ στην εφορία παρότι ανεβάζει το ποσόν των χρεών πάνω από 10% σε σχέση με αυτά που του είχαν παρουσιαστεί στην αρχή.

Αήττητοι οι Κερκυραίοι...

Ξεκινά την πρ Β΄Εθνική: Αήττητοι οι Κερκυραίοι...οετοιμασία της η Κέρκυρα για το επόμενο ματς, που είναι εκτός έδρας με αντίπαλο την Καλαμάτα.


Οι «Φαίακες» στοχεύουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε να παραμείνουν αήττητοι για το Πρωτάθλημα και να διατηρηθούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ενόψει του αγώνα με τους Μεσσήνιους ο προπονητής Μπάμπης Τεννές δεν υπολογίζει στους τραυματίες Γιώργο Παρασκευαϊδη και Μπαλί Σμαρτ, οι οποίοι ακολουθούν θεραπευτική αγωγή. Αντιθέτως, οι Λουκάς Αποστολίδης και Τάσος Βενέτης ξεπέρασαν πλήρως τις ενοχλήσεις που αισθάνονταν στη μέση και είναι έτοιμοι για την πρωτιά.

ΠΑΟΚ: Η οικονομική εξυγίανση ο μεγάλος στόχος της διοίκησης

ΠΑΟΚ: Η οικονομική εξυγίανση ο μεγάλος στόχος της διοίκησης
Έγκυρος ο απολογισμός...
Έγκυρος κρίθηκε από την γενική συνέλευση της ΠΑΕ ο οικονομικός απολογισμός και γενικώς οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για την τελευταία εταιρική χρήση που έγινε από τις 1-7-08 μέχρι και τις 30-6-09.

Με την ομόφωνη απόφαση των παρισταμένων μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (που αποτελούσαν το 36,98% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας), εγκρίθηκε η οικονομική διαχείριση του συλλόγου ενώ μίλησε και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Ηλίας Βιολίδης, δηλώνοντας την ικανοποίηση του.
Στην γενική συνέλευση προήδρευε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Ηλίας Βιολίδης, που στην εισαγωγική του τοποθέτηση είπε μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε προσηλωμένοι στην οικονομική εξυγίανση που είναι και ο μεγάλος στόχος της διοίκησής μας. Θα συνεχίσουμε σ αυτήν την κατεύθυνση απαρέγκλιτα» είπε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ηλίας Βιολίδης, για να ευχαριστήσει στη συνέχεια: «τους μετόχους και τον κόσμο για την στήριξή του, αφού παραμένουν ο μοναδικός αρωγός στην προσπάθειά μας. Θέλουμε όμως μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου στις γενικές συνελεύσεις».
Παράλληλα, εγκρίθηκαν όλα τα προς συζήτηση θέματα ημερησίας διατάξεως, όπως η έγκριση αμοιβής του ορκωτού λογιστή αλλά και η απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για την τελευταία εταιρική χρήση.

Διακοπή και Εθνική φέρνουν... αλλαγές

Διακοπή και Εθνική φέρνουν... αλλαγέςΑιτία δεν είναι κάποιο πρόβλημα τραυματισμού ή κάποιο μεταγραφικό ζήτημα αλλά ο προσεχής αγώνας πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου οι "πράσινοι" πέρα από έναν αντίπαλο ψυχολογικά ανεβασμένο μετά το 3-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα (και με τον Βαγγέλο Βλάχο στον πάγκο του) έχουν να ξεπεράσουν και τον παράγοντα κούραση.

Ούτε λίγο ούτε πολύ επτά βασικοί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, οι Τζόρβας, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαλπιγγίδης, Νίνης, αναμένεται να έχουν ενεργό ρόλο στο ματς-τελικό μεταξύ της Ουκρανίας και της Ελλάδας στο Ντόνετσκ το βράδυ της Τετάρτης για "μία θέση στον ήλιο" (τελική φάση Μουντιάλ 2010), ενώ υπάχουν και οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σιμάο με τις υποχρεώσεις τους σε Βραζιλία και Μοζαμβίκη αντίστοιχα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η πλειονότητα των διεθνών άσων του "τριφυλλιού" θα γυρίσουν "σκοτωμένοι" από το ταξίδι στην Ουκρανία, με τους "Κάρα" και "Κατσούρ" να έχουν σίγουρα τρέξει τα περισσότερα χιλιόμετρα και τον Ολλανδό τεχνικό να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεκουράσει είτε τον έναν είτε και τους δύο στο κυριακάτικό ματς.

Είναι πολύ πιθανό πλέον, παίκτες που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονταν στην Παιανία και έπαιρναν μέρος στις προπονήσεις να θέσουν σοβαρή υποψηφιότητα για βασικοί κόντρα στην ομάδα της Τρίπολης, με τους Σαριέγκι, Ρουκάβινα και Γκάμπριελ να εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία, ενώ ο Τεν Κατέ δεν ξεχνάει πως την τελευταία φορά που η ομάδα του έπαιξε στο πρωτάθλημα μετά από διακοπή "έφτυσε αίμα" για να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από την σκληροτράχηλη Καβάλα.

ΟΚ ο Μαρίνος, ατομικό ο Γιούρκας

Συνεχίστηκε η προετοιμασία ενόψει του ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο "τριφύλλι" και στην σημερινή προπόνηση στο αθλητικό κέντροοι "πράσινοι" ξεκίνησαν με ζέσταμα και συνέχισαν κάνοντας εξάσκηση στα τελειώματα. Ακολούθως επιδόθηκαν σε ασκήσεις 3 εναντίον 3, και ολοκλήρωσαν παίζοντας δίτερμα με περιορισμούς.

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα ενώ ο Γιώργος Μαχλελής ο οποίος επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με την εθνική νέων, έκανε αποθεραπεία. Στην προπόνηση συμμετείχε και ο υπό δοκιμή Κορεάτης ποδοσφαιριστής Κονγκ ενώ ο Βαγγέλης Μάντζιος απουσίαζε καθώς του χορηγήθηκε άδεια για προσωπικούς λόγους.

Χαμηλοί τόνοι από διοίκηση για Ντούριτσα

Εν τω μεταξύ, όσον αφορά στην περίπτωση του Γιαν Ντούριτσα, παρότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού επιβεβαίωσε την είδηση ότι ο Χενκ Τεν Κάτε παρακολούθησε το περασμένο Σάββατο την φιλική αναμέτρηση Σλοβακία-ΗΠΑ, θέλησε να ρίξει τους τόνους αναφορικά με πιθανή μεταγραφή.

"Τον είδε ο προπονητής στο πλαίσιο του σκάουτινγκ, που κάνουμε. Αυτή την εποχή δεν ασχολούμαστε με τις μεταγραφές, αλλά μόνο με τα αγωνιστικά της ομάδας, που δίνει μάχη στο πρωτάθλημα.

Εξάλλου, όπως έχουμε πει, τον Γενάρη μάς ενδιαφέρουν κυρίως οι παραχωρήσεις παικτών",
ήταν η επίσημη θέση.

Με δηλώσεις του μάλιστα στα Prasina Nea ο παλαίμαχος άσος και γενικός αρχηγός της Λοκομοτίβ, Βλαντιμίρ Μαμινόφ, υποστήριξε πως δεν υπάρχει επίσημη πρόταση από τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή για τον Ντούριτσα, αλλά αποκάλυψε πως υπήρχαν επαφές το καλοκαίρι που μας πέρασε.

"Ξέρω ότι ο Γιαν τους άρεσε πριν τον πάρουμε εμείς από τη Σάτουρν, ενώ είχαν επικοινωνήσει μαζί μας το καλοκαίρι.

Τους φάνηκαν πολλά τα λεφτά που ζητήσαμε και δεν προχώρησε το θέμα.
Δεν έχουμε ξαναμιλήσει με άνθρωπο του Παναθηναϊκού από τότε.

Οι υποψήφιοι για τον «χρυσό σπουπιδοτενεκέ»

Τα ποδοσφαιρικά… «χρυσά βατόμουρα» θα απονεμηθούν στις 13 Δεκεμβρίου στους ποδοσφαιριστές που κάθε άλλο παρά ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στο 2009 στην Ιταλία. Η εκπομπή «Catersport» του «Radio RAI 2» ανακοίνωσε τη λίστα των δέκα υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τον «χρυσό σκουπιδοτενεκέ», όπως αποκαλείται το διόλου τιμητικό βραβείο.

Οι υποψήφιοι είναι οι Ροναλντίνιο, Κλας-Γιαν Χούντελααρ, Νέλσον Ντίντα (Μίλαν), Ζούλιο Μπαπτίστα (Ρόμα), Αμαντίνο Μανσίνι, Ρικάρντο Κουαρέσμα (Ίντερ), Φελίπε Μέλο, Τιάγκο, Πόουλσεν (Γιουβέντους) και Καρίσο (Λάτσιο).

Το 2003 νικητής ήταν ο Ριβάλντο (Μίλαν), το 2004 ο Νικόλα Λεγκροτάλιε (Γιουβέντους), το 2005 ο Κριστιάν Βιέρι (Μίλαν), το 2006 και το 2007 ο Αντριάνο (Ίντερ) και πέρυσι ο Ρικάρντο Κουαρέσμα (Ίντερ).

Το δώρο του Ετό στους συμπαίκτες του…

Ένα ρολόι αξίας 33 χιλιάδων ευρώ σε κάθε μέλος της αποστολής του Καμερούν δώρισε ο Σαμουέλ Ετό, ύστερα από την πρόκρισή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Τα «λιοντάρια» επικράτησαν με 2-0 του Μαρόκο και εξασφάλισαν την έκτη συμμετοχή τους σε Μουντιάλ. Μάλιστα, ο επιθετικός της Ίντερ πέτυχε εννιά τέρματα κατά τη διάρκεια της προκριματικής φάσης της διοργάνωσης.

Αυτή, όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ετό αποδεικνύεται γενναιόδωρος προς τους συμπαίκτες του, αφού πριν από τέσσερα χρόνια είχε υποσχεθεί σε κάθε συμπαίκτη του περίπου 2,2 χιλιάδες ευρώ αν νικούσαν την Ακτή Ελεφαντοστού. Μάλιστα, το Καμερούν νίκησε 3-2 στο Αμπιτζάν και ο 28χρονος στράικερ είχε δώσει περίπου 67 χιλιάδες ευρώ.

Πριν από τρία χρόνια, είχε συνάψει συμφωνία με τη Ford, που προέβλεπε ότι κάθε φορά που σκόραρε τόσα ασθενοφόρα θα πήγαιναν στην πατρίδα του. Τώρα, ο Ετό συμμετέχει σε καμπάνια, στην οποία οι Ευρωπαίοι μπορούν να ανακυκλώσουν τα παλιά τους παπούτσια για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τα σενάρια για πρόεδρο και ντέρμπι


Η διαδοχολογία στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας έχει αρχίσει μετά τη δήλωση παραίτησης του Νίκου Θανόπουλου. Μέχρι στιγμής ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, ο Γιώργος Μποροβήλος και ο Γιάννης Κομπότης φαίνεται πως θα είναι οι τρεις υποψήφιοι για τη θέση, με τον ισχυρό άνδρα του Πανιωνίου να δείχνει πως έχει ένα προβάδισμα, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να προκύψει και τέταρτος υποψήφιος, εφόσον αποφασίσει κάτι τέτοιο ο Απόστολος Παπουτσάκης του Εργοτέλη.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη ή την Πέμπτη θα ανακοινωθεί η ώρα έναρξης των δύο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, που είναι προγραμματισμένα για την επόμενη Κυριακή. Όλα δείχνουν πως θα προτιμηθεί η περσινή λύση, με τη μετάθεση της διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα κατά μία ή μισή ώρα νωρίτερα (18:00 ή 18:30) και τον ορισμό του τζάμπολ στο μπασκετικό ντέρμπι στις 22:00. Η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά από συνεννόηση με την αστυνομία.

«Γνώριζε το πρόβλημα ο Ντε Νίγκρις»

Πλήρη γνώση του προβλήματος που αντιμετώπιζε με την καρδιά του είχε ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις, όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Παράλληλα τόνισε πως ο αδικοχαμένος Μεξικανός ποδοσφαιριστής είχε υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τη Λάρισα δίχως να προκύψει πρόβλημα, ενώ δικαιολόγησε τη στάση της Ανκαραγκουτσού, που είχε εντοπίσει το πρόβλημα, αλλά σεβόμενη το ιατρικό απόρρητο δεν το κοινοποίησε παρά μόνο στον παίκτη.

«Λόγοι επιστημονικής ακεραιότητας με εξανάγκασαν να πάρω δείγμα από σπλάχνα, αίματος και ούρων. Αιτία θανάτου έχω, αλλά δεν μπορώ να την πω γιατί πρέπει να εξακριβώσω το μηχανισμό από τον οποίο προήλθε πριν τις εργαστηριακές εξετάσεις. Αναφέρομαι στο γιατί έγινε αυτό. Ο θάνατος έχει επίκεντρο την καρδιοπνευμονική λειτουργία. Υπάρχουν ευρήματα που αποδεικνύουν πως ο άνθρωπος είχε χρόνιο καρδιακό πρόβλημα και το ήξερε. Δεν μπορώ να προσδιορίσω από πότε έχει ο άνθρωπος το πρόβλημα. Είναι σίγουρο πως έχει χρόνια βλάβη. Φαίνεται η καρδιά του αρκετά ταλαιπωρημένη. Δεν μπορεί να μην είχε ενοχλήματα. Η εργαστηριακή διερεύνηση θα μας δώσει και το τελικό πόρισμα», τόνισε και πρόσθεσε:

«Αυτό που ισχυρίζονται οι Τούρκοι για δυσπλασία της καρδιάς δεν φαίνεται ιατροδικαστική έρευνα. Είναι εργαστηριακό εύρημα. Προφανώς το έψαξαν και το βρήκαν. Σημαίνει ότι διέκριναν συμπτώματα και θορυβήθηκαν. Συγχαίρω τους Τούρκους συναδέλφους που φύλαξαν το ιατρικό απόρρητο και του έδωσαν το δικαίωμα στην εργασία, έστω κι έτσι. Διαφορετικά δεν θα τον έπαιρνε καμία ομάδα. Το ιατρικό απόρρητο είναι θεμελιώδης νόμος της ιατρικής. Αναλαμβάνει το ρίσκο αυτός που έχει το πρόβλημα. Ήταν προσωπική του επιλογή και απόλυτα σεβαστή να εργαστεί, ακόμη κι έτσι. Ο Ντε Νίγκρις για μένα έπραξε ως ένας αλτρουιστής βιοπαλαιστής».

Δικαιολογώντας γιατί δεν βρέθηκε πρόβλημα στις εξετάσεις που του έγιναν στην Ελλάδα προτού υπογράψει, είπε: «Οι εξετάσεις που κάνουμε σε έναν εργαζόμενο είναι αυτές που κρίνουμε απαραίτητες. Ακολουθούμε ένα πρωτόκολλο ρουτίνας. Την εξειδίκευση την κάνουν οι στιγμές, τα ενοχλήματα, τα συμπτώματα. Ουδείς εξ ημών κάνει το παραπάνω στις εξετάσεις αν δεν υπάρχουν συμπτώματα. Υπάρχουν τεστ που αφορούν το μέσο αθλητή. Οι παραπάνω εξετάσεις γίνονται αν υπάρχουν ενοχλήματα. Η κακή άσκηση της ιατρικής δεν συνίσταται μόνο στο να μην κάνει αυτό που δεν πρέπει, αλλά και στο να κάνει παραπάνω από αυτό που πρέπει. Αν δεν κρίνει σκόπιμο ο γιατρός, δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει περαιτέρω εξετάσεις. Από ό,τι ξέρω, όλα τα απαραίτητα τεστ έγιναν από τη Λάρισα δεόντως και ήταν όπως πρέπει. Βρέθηκαν όλα καλά».

Ερωτηθείς για ποιον λόγο τότε γίνονται οι εξετάσεις σε έναν ποδοσφαιριστή προτού υπογράψει, απάντησε: «Για να προστατέψει τα συμφέροντα του εργοδότη και του εργαζομένου σε μια διαπροσωπική σχέση. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι απόρρητα. Δεν είναι αρμόδιος ο γιατρός να απαγορεύσει στον παίκτη να παίξει. Ο γιατρός είναι λειτουργός».

ΑΕΚ: «Αρραβώνας» με Μπλάνκο και Μπομπ

Σε κατ’αρχήν συμφωνία με τον Ισμαέλ Μπλάνκο για την επέκταση της συνεργασίας τους έως το 2013 ήρθε η ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως αποκάλυψε ο μάνατζέρ του στη «SportDay». Ποιοι είναι οι όροι του νέου συμβολαίου. Πιθανώς κι εντός της ημέρας η υπογραφή προσυμφώνου με τον Χαράλαμπο Κοζώνη. Αποδέχεται το νέο χρέος από την εφορία ο Ελληνοαμερικανός υποψήφιος επενδυτής. Ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Τα βρήκε με «Ζορό»

Από τις ΗΠΑ περίμεναν τα ευχάριστα οι φίλοι της ΑΕΚ, από αλλού τους ήρθαν… Ο μάνατζερ του Ισμαέλ Μπλάνκο, Χουάν Μπέρος, αποκάλυψε στη «SportDay» πως βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στην ομάδα και τον πελάτη του για την επέκταση της συνεργασίας τους έως το 2013. «Ο συνεργάτης μου, ο Γκουστάβο Οναϊντία, συναντήθηκε σήμερα (σ.σ.: χθες) με τον πρόεδρο της ΑΕΚ. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και υπάρχει κατ'αρχήν συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του Μπλάνκο μέχρι το 2013», δήλωσε στη «SportDay» ο Μπέρος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι πάγιες ετήσιες απολαβές του «Ζορό» θα ανέρχονται στις 700.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται μπόνους κατάκτησης στόχων. Οι υπογραφές θα μπουν με την ολοκλήρωση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στον Χαράλαμπο Κοζώνη. Προφανώς, η παραπάνω συμφωνία έγινε με τις ευλογίες του 65χρονου επίδοξου αγοραστή, αφού ο ίδιος αναμένεται να επωμιστεί το βάρος του συμβολαίου του Αργεντινού φορ.

Υπογράφεται το προσύμφωνο

Πιθανότατα εντός της ημέρας θα υπογραφεί το προσύμφωνο ανάμεσα στην ΠΑΕ ΑΕΚ και τον Χαράλαμπο Κοζώνη, που θα αποτελεί τον προπομπό για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στον 65χρονο επιχειρηματία. Ο τελευταίος αναστατώθηκε από δημοσίευμα που έφερε την «Ένωση» να χρωστά 63,7 εκατ. ευρώ από τη μη απόδοση φόρων την περίοδο 1992-2003, ωστόσο διαβεβαιώθηκε πως το χρέος αυτό έχει υπαχθεί στο άρθρο 44 και θα επιβαρύνει την ΠΑΕ με 3.185.000 ευρώ, που θα πρέπει να αποπληρωθούν εντός δέκα ετών (με το 50% όμως να είναι άμεσα καταβλητέο).

Οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών συναντώνται για να συμφωνήσουν στους τελικούς όρους του προσυμφώνου. Ο Ελληνοαμερικανός υποψήφιος επενδυτής έχει θέσει ως όρο να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ των χρεών που του έχουν παρουσιαστεί και εκείνων που θα προκύψουν από την έρευνα των ορκωτών λογιστών. Παράλληλα, στο προσύμφωνο θα προβλέπεται πως οι μέτοχοι δεν θα μπορούν να προβούν σε εμπορική συμφωνία ή σύναψη δανείου, ενώ ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με τα χρέη της «Empire» (δεν δέχεται να τα επωμιστεί ο Χαράλαμπος Κοζώνης) και τη συμμετοχή στην κατασκευή του προπονητηρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Χαράλαμπος Κοζώνης έχει ζητήσει να μεταφερθεί για τις 10 Ιανουαρίου η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (που θα τον καταστήσει και τυπικά «αφεντικό») αντί να γίνει εντός του Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που υπάρξει τέτοια καθυστέρηση, θα είναι δύσκολο να κινηθεί η «Ένωση» όπως θα ήθελε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Συνεχίζεται η αναζήτηση του Τζεμπούρ

Σε αναζήτηση ομάδας εξακολουθεί να βρίσκεται ο Ράφικ Τζεμπούρ, αφού η χειμερινή μεταγραφική περίοδος πλησιάζει και ο ίδιος εξακολουθεί να είναι περιθωριοποιημένος στην ΑΕΚ. «Όλες οι ομάδες που έχουν ρωτήσει για τον Ράφικ, μου έχουν πει πως αν επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους, θα απευθυνθούν σε μένα ή στην ΑΕΚ μετά τον Δεκέμβριο. Οτιδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή είναι πρόωρο», δήλωσε στη «SportDay» ο μάνατζερ του Τζεμπούρ, Γιάννης Λυπημένος

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES