1 Οκτ 2009

ΠΑΟ: Να ξαναγίνει φαβορί

Με στόχο τη νίκη θα παραταχθεί απόψε στο Βουκουρέστι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αντιμετωπίζει την Ντιναμό (22.00 NovaΣπορfm 94.6-ANT1) για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Την ενδεκάδα που επικράτησε την Κυριακή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ αναμένεται να διατηρήσει ο Χενκ Τεν Κάτε.

Στόχος η νίκη

Να αντιστρέψει την κατάσταση και να μπει για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης θέλει απόψε ο Παναθηναϊκός, που φιλοξενείται από την Ντιναμό Βουκουρεστίου για τη 2η αγωνιστική των ομίλων στο Europa League. Οι «πράσινοι» μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ από τη Γαλατάσαραι δεν έχουν περιθώρια για απώλειες, ενώ οι Ρουμάνοι προέρχονται από την εκτός έδρας νίκη επί της Στουρμ. Η ιδιαιτερότητα της αναμέτρησης θα είναι οι κενές κερκίδες, αφού η Ντιναμό είναι τιμωρημένη από τα προκριματικά.

Κρατάει τους νικητές του ντέρμπι

Διατεθειμένος να διατηρήσει το σχήμα που επικράτησε την Κυριακή της ΑΕΚ φέρεται να είναι ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο στόχος των «πράσινων» είναι να κόψει την Ντιναμό στη «μέση» να κερδίσει δηλαδή τη μάχη του κέντρου και να μην επιτρέψει στους γηπεδούχους να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό. Έτσι, το σύστημα θα είναι το 4-3-2-1 και θα αποτελείται από τον Τζόρβα που θα είναι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μπιέρσμιρ, Σαριέγκι, Καντέ και Βύντρα. Μπροστά τους θα είναι ο Σιμάο με τον Κατσουράνη δεξιά του και τον Ζιλμπέρτο στα αριστερά, ενώ ο Λέτο θα παίξει αριστερό εξτρέμ ο Σαλπιγγίδης στην κορυφή και δεξιά ο Καραγκούνης, αν δεν νιώσει και πάλι ενοχλήσεις. Σε αυτή τη περίπτωση ίσως ξεκινήσει ο Νίνης.

Όλο και καλύτερα οι τραυματίες

Το πρόβλημα στα μπακ για τον Παναθηναϊκό εξακολουθεί να υφίσταται, αφού οι Δάρλας, Μαρίνος, Σπυρόπουλος είναι σε στάδιο αποθεραπείας και ο Γιούρκας είναι ακόμη ανέτοιμος. Ωστόσο, από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ο Ολλανδός να έχει περισσότερες λύσεις. Ο Αλέξανδρος Τζιόλης έκανε χθες προπόνηση με όσους παίκτες έμειναν εκτός αποστολής. Ο διεθνής χαφ γυμνάστηκε υπό τις οδηγίες του Λόρενς Εμπεν μαζί με τους Σισέ, Μάντζιο, Σεϊταρίδη, Κλέιτον, Δάρλα, Σπυρόπουλο και Μαρίνο. Πάντως, οι Σπυρόπουλος και Σ ειταρίδης ενδέχεται την Δευτέρα να είναι έτοιμοι και να παίξουν με τη Λάρισα.

Μπτέρσμιρ: «Τιμή μου να με συγκρίνουν με τον Χένρικσεν»

Κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού ο ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα Ματίας Μπιέρσμιρ αναφέρθηκε στη σημασία του αποψινού αγώνα, αλλά και στη σύγκριση που αναπόφευκτα γίνεται με τον Ρενέ Χένρισκεν.

«Το παιχνίδι με την Ντιναμό Βουκουρεστίου είναι δύσκολο. Θα είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια αν καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη, αφού στην πρεμιέρα ηττηθήκαμε από τη Γαλατασαράι. Θα είναι ένα περίεργο παιχνίδι γιατί θα γίνει χωρίς θεατές».

Έχεις αγωνιστεί ξανά σε παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών;

«Όχι, και νομίζω ότι θα είναι αλλόκοτο και για τις δύο ομάδες. Φυσικά έχω παίξει σε φιλικά χωρίς κόσμο, αλλά τώρα πρόκειται για ένα επίσημο παιχνίδι. Εμείς, πάντως, δεν θα πρέπει να μείνουμε στην απουσία των φιλάθλων. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, για να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Πώς εξηγείς το φαινόμενο στην Ελλάδα η άμυνα του ΠΑΟ να είναι πολύ δυνατή και στην Ευρώπη να παρουσιάζει πολλά κενά;

«Αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε. Πολλές φορές είναι και θέμα τύχης και αυτό το είδαμε στο παιχνίδι με τη Γαλατασαράι. Δεν ήταν τόσο τα λάθη της άμυνας και ότι δεν είχαμε καλή αμυντική λειτουργία, αλλά ότι δεχτήκαμε τα γκολ από κάποια ατομικά λάθη».
Στα πρώτα παιχνίδια δεν είχες ξεκινήσεις ως βασικός, αλλά πλέον έχεις καθιερωθεί στο κέντρο της άμυνας. Πώς αισθάνεσαι;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίζομαι. Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Είναι λογικό στην αρχή να χρειαζόμουν κάποιες εβδομάδες προσαρμογής στον Παναθηναϊκό».
Τις τελευταίες μέρες πολλοί λένε ότι με την παρουσία σου στο κέντρο της άμυνας ο Παναθηναϊκός απέκτησε σταθερότητα και σιγουριά. Μάλιστα, σε συγκρίνουν με τον Χένρικσεν, που εισηγήθηκε και την απόκτησή σου...

«Δεν τον έχω δει αγωνιζόμενο, αλλά έχω ακούσει ότι ο Χένρικσεν ήταν ένας σπουδαίος αμυντικός και ότι είχε πολύ μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ όμορφο να με συγκρίνουν μαζί του. Είναι τιμητικό».

ΑΕΚ: Θέλει νίκη στην «αετομαχία»

Οι κρίσεις ξεπερνιούνται με νίκες και η ΑΕΚ θέλει απόψε να βάλει τέλος στη δική της, επικρατώντας της Μπενφίκα (20:00, ΑΝΤ1 και NovaΣΠΟΡ FM 94.6), για τη δεύτερη αγωνιστική του Europa League. H «Ένωση» μετρά τέσσερις αγώνες χωρίς επιτυχία, προερχόμενη από τη συντριβή στην Αγγλία από την Έβερτον, την ισοπαλία στα Γιάννενα και τις εντός έδρας ήττες στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Αποτελέσματα που προκάλεσαν κλυδωνισμούς στο στρατόπεδο της ομάδας, η οποία αναζητεί την ηρεμία της.

Το έργο της «Ένωσης» μόνο εύκολο δεν θα είναι απέναντι στην πολύ δυνατή και εξαιρετικά φορμαρισμένη ομάδα του Ζόρζε Ζέσους, που σκοράρει τριάμισι γκολ ανά αγώνα φέτος. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πιστεύει στις δυνατότητες της ομάδας του και την… αναγέννησή της στο αποψινό ματς. «Ξεχνάμε ό,τι έγινε με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Μας περιμένει ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι και πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά για να αντιστρέψουμε το κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Ο αντίπαλος είναι πολύ καλός, όπως ξέρετε, ειδικά από τη μέση και μπροστά, και θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά μας», τόνισε στους παίκτες του, ενώ ζήτησε τον περιορισμό της δράσης του Πάμπλο Αϊμάρ, που είναι ο κινητήριος μοχλός της Μπενφίκα.

Με αλλαγές στην ενδεκάδα

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του 4-2-3-1 με κάποιες αλλαγές. Τη θέση του τιμωρημένου Αραούχο στο δεξί άκρο της άμυνας θα πάρει ο Γεωργέας, ενώ ο Γιάχιτς θα χρησιμοποιηθεί ως αμυντικό χαφ δίπλα στον Καφέ (στον πάγκο ο Γιαχάγια), με τον Άρσε να αποτελεί τον παρτενέρ του Μαϊστόροβιτς στο κέντρο της άμυνας. Τερματοφύλακας θα είναι ο Σάχα και αριστερό μπακ ο Χουανφράν, ενώ οι Μαντούκα, Σκόκο και Λεονάρντο θα κινούνται πίσω από τον Μπλάνκο. Εκτός μάχης είναι οι Μάκος, Ενσαλίβα, Ζεράλντο (τραυματίες), Αραούχο (τιμωρημένος), Γκερέιρο (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής) και Νέμεθ (συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων).

Η ενδεκάδα της Μπενφίκα, που ήρθε πάνοπλη στην Αθήνα, αποτελεί αίνιγμα, καθώς ο Ζόρζε Ζέσους θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές για να δώσει ανάσες σε ποδοσφαιριστές της ομάδας του. Ο Ζούλιο Σέζαρ θα προτιμηθεί από τον Κιμ στο τέρμα, ενώ την τετράδα της άμυνας θα συνθέτουν από αριστερά προς τα δεξιά οι Πεϊσότο, Νταβίντ Λουίς, Λουιζάο και Μάξι Περέιρα. Οι Χάβι Γκαρθία (αμυντικό χαφ), Ντι Μαρία (αριστερό χαφ), Ραμίρες (δεξί χαφ) και Αϊμάρ («δεκάρι») θα βρίσκονται στη μεσαία γραμμή, ενώ Καρντόσο και Σαβιόλα θα είναι το δίδυμο στην επίθεση.

Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ δύσκολα θα βρεθούν περισσότεροι από 15.000 από τους απογοητευμένους φιλάθλους της ΑΕΚ, ενώ διαιτητής θα είναι ο Σουηδός Στέφαν Γιόχανσον.

Ζητείται ελπίς...

Ζητείται ελπίς...

Παναγιώτης Κατηφόρης | 1/10/2009 10:22:29 πμ

Βίοι αντίθετοι για ΑΕΚ και Μπενφίκα που συγκρούονται στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Η γηπεδούχος ΑΕΚ προέρχεται από τρεις ήττες και μία ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που έδωσε, ενώ η Μπενφίκα μετράει πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς, τα τέσσερα για το πρωτάθλημα και το ένα για την Ευρώπη.



Η Ενωση απέκλεισε δύσκολα τη Βασλούι από την προκριματική φάση του θεσμού, με ήττα 1-2 στην Ρουμανία και νίκη 3-0 στο Ολυμπιακό στάδιο, ενώ στο πρωτάθλημα μετά από πέντε αγώνες, βρίσκεται στην έβδομη θέση με επτά βαθμούς και τέρματα 4-4.
Οι "Αετοί" της Λισσαβόνας από την άλλη, προκρίθηκαν εύκολα στη φάση των ομίλων, με νίκη 4-0 επί της Βόρσκλα Πολτάβα στην Πορτογαλία και ήττα 2-1 στην -αδιάφορη- ρεβάνς. Στο εγχώριο πρωτάθλημα βρίσκονται στη δεύτερη θέση του πίνακα, με δύο βαθμούς λιγότερους από τη Μπράγκα, με 16 έναντι 18 και πέντε νίκες, αλλά και μία ισοπαλία. Το δυνατότερο τους σημείο όμως είναι η επιθετική γραμμή, έχοντας σκοράρει 21 τέρματα έναντι των 3 μόλις στο παθητικό.
Η Μπενφίκα πάντως θα αναζητήσει τη νίκη μακριά από την έδρα της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για έβδομο ματς, μιας και στις προηγούμενες έξι προσπάθειες της απέτυχε να το καταφέρει. Τελευταία της επικράτηση το 2-1 στην Ουκρανία επί της Σαχτάρ, για τη φάση των ομίλων του Champions League, στις 14/12/2007.
Κανένας παίκτης της Μπενφίκα δεν έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα της ΑΕΚ, σε αντίθεση με την Ενωση η οποία διαθέτει στο δυναμικό της τους Μαντούκα και Ζεράλντο, που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στο σύλλογο της Λισσαβόνας. Από την ΑΕΚ μόνο ο Κατσουράνης είχε μεταγραφεί στους "Αετούς" της Λισσαβόνας, τρία χρόνια πριν, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα των δύο ομάδων και ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης.
"Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, αυτήν τη στιγμήΕίναι μια ομάδα που σκοράρει πολύ, που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και μέσα από αυτά που έχω δει είναι μια πάρα πολύ ομάδα. Δεν είναι δικαιολογία αυτό βέβαια, εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Είναι μία ομάδα που δεν μπορείς να πεις ότι θα την κερδίσεις σίγουρα, ούτε και ότιν θα χάσεις όμως. Θέλουλουμε να αφήσουμε πίσω τις δύο ήττες στα ντέρμπι και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αύριο.Δεν είναι εύκολο να κερδίσουμε, αλλά δεν είναι και μία ομάδα που δεν μπορείς να την κερδίσεις", δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.
"Η περσινή ήττα από τον Ολυμπιακό μας κάνει να θέλουμε ακόμα πιο πολύ τη νίκη, καθώς ξέρουμε ότι η ΑΕΚ είναι μέσα στις καλύτερες ελληνικές ομάδες και πέρυσι ηττηθήκαμε με βαρύ σκορ από μία επίσης πολύ δυνατή ομάδα. Αυτό που θα προσπαθήσουμε εμείς να κάνουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με πειθαρχία και σωστή συμπεριφορά, να πάρουμε αυτό που θέλουμε", ήταν τα όσα είπε ο προπονητής της Μπενφίκα, Ζόρζε Χεσούς.
Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί χωρίς τους τραυματίες Αλεξόπουλο, Ζεράλντο, Ενσαλίβα, Μάκο, τους Γκερέιρο, Νέμεθ που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής και τον τιμωρημένο Αραούχο. Η αποστολή αποτελείται από τους: Σάχα, Αραμπατζή, Καφέ, Χέρσι, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Λεονάρντο, Μαντούκα, Γιάχιτς, Καράμπελα, Μπλάνκο, Παυλή, Γιαχάγια, Ιορντάκε, Γεωργέα, Σκόκο, Ταχτσίδη, Άρτσε, Γκέντσογλου.
Χωρίς προβλήματα οι πορτογάλοι, αφού συμπεριλαμβάνονται όλοι οι ποδοσφαιριστές που είναι δηλωμένοι στην UEFA, για παιχνίδι με την ΑΕΚ. Αναλυτικά η αποστολή της Μπενφίκα: Ζοσέ Μορέιρα, Ζούλιο Σέζαρ, Κιμ (τερματοφύλακες), Μιγκέλ Βίτορ, Λουισάο, Νταβίντ Λουίς, Σέζαρ Πεϊσότο, Μάξι Περέιρα, Σίντνεϊ  (αμυντικοί), Ρούμπεν Αμπορίμ, Τσάβι Γκαρσία (Ισπανία), Πάμπλο Αϊμάρ (Αργεντινή), Ραμίρες (Βραζιλία), Φάμπιο Κοεντράο, Ανχελ Ντι Μαρία (Αργεντινή), Κάρλος Μάρτινς, Φελίπε Μενέσες (μέσοι), Οσκαρ Καρντόσο, Κεϊρίσον, Γουέλντον, Νούνο Γκόμες, Χαβιέ Σαβιόλα (επιθετικοί).
ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Μεγαλύτερη στιγμή στο θεσμό για την Ενωση, η πρόκριση της στα ημιτελικά της διοργάνωσης το 1977, όπου αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους με δύο ήττες (0-1 Αθήνα / 1-4 Τορίνο). Μεγαλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους, η κατάκτηση του τροπαίου το 1983.
Οι δύο ομάδες δεν έχουν τεθεί ποτέ αντιμέτωπες στο παρελθόν, με τη Μπενφίκα να μετρά πέντε νίκες και τέσσερις ήττες απέναντι σε ελληνικές ομάδες, με τέρματα 12-13 κατά. Μεγαλύτερη νίκη το 3-0 επί του Ολυμπιακού το 1983 και μεγαλύτερη ήττα το περσινό 1-5 από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.
Για την ΑΕΚ, ο απολογισμός απέναντι σε πορτογαλικές ομάδες είναι μία νίκη και τρεις ήττες, με τέρματα 9-9. Μεγαλύτερη νίκη το 6-1 επί της Πόρτο το 1978 και μεγαλύτερη ήττα το 1-4 από από την Πόρτο την ίδια χρονιά. Χουανφράν και Αϊμάρ έχουν συνυπάρξει στην Σαραγόσα την περίοδο 2006-2008.

"Γιατί με τραβάς;"

Μικροεπεισόδιο μεταξύ του Χενκ Τεν Κάτε και ρουμάνου καμεραμάν σημειώθηκε στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου κατά την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού στην Ρουμανία για το ματς με την Ντιναμό.


"Οι έλληνες είναι εκνευρισμένοι και για το λόγο αυτό ζήτησαν συνοδεία 20 αστυνομικών στο αεροδρόμιο. Μέχρι και τρόφιμα για δύο μέρες έφεραν", ανέφερε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της "prosport.ro"


Συγκεκριμένα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ζήτησε τον λόγο από τον ρουμάνο τεχνικό της τηλεόρασης, για το γεγονός πως ο τελευταίος έπαιρνε πλάνα του χωρίς να τον ρωτήσει. "Μου ζήτησες την άδεια για να με τραβάς; Eπρεπε να με ρωτήσεις πρώτα. Γιατί το κάνεις;", είπε εκνευρισμένος ο ολλανδός, απωθώντας ταυτόχρονα τον ρουμάνο καμεραμάν.
Το συμβάν φυσικά καταγράφηκε από το συνεργείο της ρουμανικής τηλεόρασης και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα "prosprt.ro". Το επεισόδιο αυτό ήταν αρκετό για να δημιουργήσει ντόρο στα ρουμανικά ΜΜΕ, τα οποία έκαναν λόγο για "φόβο και νευρικότητα των ελλήνων"...

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES