7 Ιαν 2010

Τα είπε με Ματεράτσι

Την ύστατη προσπάθεια να πείσει τον Μάρκο Ματεράτσι να έρθει στον Παναθηναϊκό έκανε ο Κώστας Αντωνίου, ο οποίος συναντήθηκε την Πέμπτη (7/1) στο Μιλάνο με τον διεθνή ιταλό αμυντικό, παρουσία του ατζέντη του Κλαούντιο Βιγκορέλι και του κατέθεσε πρόταση να ντυθεί στα πράσινα. Ο 36χρονος άσος της Ιντερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, αλλά οι απαιτήσεις του στέκονται εμπόδιο στην υλοποίηση της μεταγραφής. Πάντως τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί και όλα είναι ανοιχτά στην συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς υπάρχει καλή διάθεση και από τις δυο πλευρές. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που υπήρξε από την πράσινη ΠΑΕ, ο Κώστας Αντωνίου τα είπε σε καλό κλίμα με τον ποδοσφαιριστή και τον μάνατζέρ του, με την πλευρά του ιταλού άσου να αφήνει ανοιχτό παράθυρο για να έρθει στον Παναθηναϊκό, πλην όμως τα δεδομένα που υπάρχουν καθιστούν εξαιρετικά αμφίβολη την πραγματοποίηση της μεταγραφής, αν και οι πιθανότητες σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες αυξήθηκαν μετά την συνάντηση που έγινε.

Ο Ματεράτσι ζήτησε κλειστό συμβόλαιο 2,5 ετών από τον Αντωνίου, με ετήσιες απολαβές όσα παίρνει στην Ιντερ, δηλαδή ένα ποσό που αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ. Πράγμα που σημαίνει ότι οι πράσινοι πρέπει να καταβάλουν πάνω από 8 εκατομύρρια ευρώ για ικανοποιηθεί ο ιταλός και να γίνει κάτοικος Παιανίας.

Οπως γίνεται αντιληπτό κάτι τέτοιο δεν μπορούν να το εγγυηθούν οι πράσινοι. Αντιθέτως το τριφύλλι διά μέσω του football manager, έκανε αντιπρόταση στον 36χρονο αμυντικό για συμβόλαιο έξι μηνών με προοπτική ανανέωσης για 1+1 χρόνια, δίχως όμως να γίνουν γνωστά τα χρήματα που του προσφέρθηκαν.  

Ο Ματεράτσι ζήτησε λίγες μέρες να το σκεφτεί και να μιλήσει και με την ομάδα του Μιλάνο για να δει τι θα πράξει. Η ουσία είναι πως δεν έκλεισε την πόρτα στον Παναθηναϊκό και με δεδομένο το... ψηστίρι του Γιώργου Καραγκούνη (σ.σ. ο ίδιος ο "Matrix" είπε στον Αντωνίου ότι του έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια ο "Κάρα") όλα είναι πιθανά.

Στο παιχνίδι μπαίνει, όπως είναι λογικό και η Ιντερ, αφού αν είναι θετική στην παραχώρηση του παίκτη, ίσως γίνει προσπάθεια για να καλυφθεί οικονομικά η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στον Ματεράτσι και τον Παναθηναϊκό. Εξελίξεις αναμένονται τα επόμενα 24ωρα με τους πράσινους να δείχνουν ότι παλεύουν για την απόκτηση του ιταλού... killer με όλες τους τις δυνάμεις.

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του τριφυλλιού είχε και επαφές με ατζέντηδες και ομάδες για την παραχώρηση του Αλέξανδρου Τζιόλη και του Σίλβα Κλέιτον. Πληροφορίες από την Ιταλία κάνουν λόγο για μπάσιμο της Νάπολι για την απόκτηση του κατερινιώτη μέσου, ενώ δεδομένο είναι και το ενδιαφέρον της Αταλάντα.

Πάντως επίσημα από τον Παναθηναϊκό, έλεγαν ότι ίσως προκύψει κάτι καλό από τις επαφές του Κώστα Αντωνίου στην Ιταλία για τον βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, δίχως ωστόσο να έκαναν γνωστό κάτι περισσότερο, δηλαδή το ποια ομάδα έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Οπως και να χει μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρξουν εξελίξεις.

Ο Αντωνίου επιστρέφει το πρωί της Παρασκευής (8/1) από το Μιλάνο, προκειμένου να συνοδεύσει την αποστολή του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη για το σαββατιάτικο παιχνίδι με την ακριτική ομάδα.

"'Η εγώ ή αυτοί"

Ο Σάββας Κωφίδης ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία σε περίπτωση που διατηρηθούν στο δ. σ. της ΠΑΕ οι κύριοι που στο ημίχρονο του χθεσινού (6/1) αγώνα με τον Πανθρακικό, εισέβαλλαν στα αποδυτήρια του Καυτανζογλείου έχοντας - την προστασία μπράβων - και βίαιη συμπεριφορά απέναντι στον προπονητή του Ηρακλή (όπως κατήγγειλε). "Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Ηταν σαν να μην υπήρχε κανείς. Αμαύρωσαν την ιστορία του Ηρακλή κι εγώ δεν μπορώ να ανήκω σε τέτοιο περιβάλλον. Ας αποφασίσει ο κ. Ρέμος τι τακτική θέλει να υπάρχει", είπε. Επί της ουσίας έθεσε τον εξής όρο. "Ή εγώ ή αυτοί".
"Εγώ δεν λειτουργώ υπό την αίσθηση της βίας και του τρόμου"
Στην εισαγωγή του, ο Σάββας Κωφίδης δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τα περιστατικά που έλαβαν χώρα, λέγοντας ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει υπό την αίσθηση βίας και τρόμου. "Ποτέ στη ζωή μου δεν έκανα τίποτα για την δόξα και για τα χρήματα, παρά πάντα αγωνιζόμουν για το αντίθετο. Εγώ δεν λειτουργώ υπό την αίσθηση της βίας και του τρόμου. Χθες συνέβη κάτι το οποίο αμαυρώνει ιστορία του Ηρακλή και τον θεσμό του προπονητή. Δεν ξέρω αν γνωρίζετε ότι μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κι ενώ ήμασταν στο 0-1 και οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια για να ηρεμήσουν και να ετοιμαστούν για το δεύτερο ημίχρονο και να σκεφτούν τι πρέπει να αλλάξουν, με όλη την πίεση που υπήρχε.
"Απαξίωσαν τον θεσμό του προπονητή"
Μπήκαν μέσα στα αποδυτήρια οι κ. κ Ζιάκας, Ουίλι, χωρίς την άδεια μας, δίχως να γνωρίζουμε το παραμικρό, απαξιώνοντας τον γενικό αρχηγό, τον τεχνικό υπεύθυνο, τον προπονητή και πάνω απ' όλά την ιστορία του Ηρακλή. Συνοδεύονταν μάλιστα από μπράβους. Απαξίωσαν τον θεσμό προπονητή. Αυτό είναι κάτι αντίθετο στη δική μου φιλοσοφία κι αν υπάρχει μια τέτοια ιδέα, φιλοσοφία, τακτική, αντίληψη, πολιτική για το αθλητικό και το ποδοσφαιρικό πνεύμα, εγώ είμαι αντίθετος και περιττεύω. Την ίδια αντίληψη έχουν και οι κ. κ  Μανώλης Τούμπογλου, Ηλίας Πουρσανίδη, Γρηγόρης Τσινός. Πιστέψτε με, δεν είναι καλό να μπούμε σε λεπτομέρειες, είναι κάτι που δεν ταιριάζει στον Ηρακλή, ούτε στους ανθρώπους που είναι στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Τονίζω ότι εγώ είμαι έξω από αυτό και από εκεί και πέρα, εάν αυτή η τακτική και φιλοσοφία ανήκει στον Ηρακλή, εγώ δεν ανήκω σε αυτή", είπε.
"Πρώτη φορά συμβαίνει να μπουν μπράβοι στα αποδυτήρια"
Μάλιστα εξέφρασε την έκπληξή του λέγοντας ότι "είμαι από έξι χρονών στον Ηρακλή, πρώτη φορά συμβαίνει αυτό. Να μπουν μέσα με μπράβους στα αποδυτήρια", συμπλήρωσε, δίχως να μπορεί να βρει μια λογική εξήγηση. Εκεί ξεκαθάρισε ότι στην παρούσα φάση δεν παραιτείται από την τεχνική ηγεσία, αλλά ουσιαστικά σημείωσε ότι σε περίπτωση που τα δύο συγκεκριμένα μέλη του διοικητικού συμβολαίου παραμείνουν στις θέσεις τους, ο ίδιος θα παραιτηθεί.
"Αν είναι μέλη του δ.σ. αυτοί, εγώ δεν μπορώ να συνεχίσω"
"Αν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ενώ είμαι εκτός ομάδας. Αν είναι μέλη του δ. σ. αυτοί οι άνθρωποι, εγώ δεν μπορώ μα συνεχίσω. Θα είμαι στην προπόνηση της ομάδας, θα κατευθύνω την ομάδα στον αγώνα με τον Αρη, από την άλλη όμως δεν είναι δυνατόν να αφήσω να διαιωνίζεται μια κατάσταση. Η αντίδρασή τους ήταν βίαιη απέναντι σε μένα και στον Γρηγόρη Τσινό κι αυτοί οι άνθρωποι έδειξαν ότι δεν έχουν καμία αίσθηση περί του τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Είναι ξένοι στο ποδόσφαιρο", είπε.
Ουσιαστικά έριξε το μπαλάκι στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Αντώνη Ρέμο, λέγοντας ότι "δεν επικοινώνησα με τον πρόεδρο και για ποιον λόγο να το κάνω. Δεν μπορώ προσδιορίσω πόσο καιρό θα περιμένω. Αυτή είναι η θέση μου και δεν την αλλάζω για οποιοδήποτε τίμημα", είπε και εμμέσως πλην σαφώς έδειξε ότι θα περιμένει μέχρι και τον αγώνα με τον Αρη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Στου Ρέντη Χρυσικόπουλος, Θεοδωρίδης

Αρνητικό το κλίμα στον Ολυμπιακό μετά την ήττα από την ΑΕΚ. Στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη βρέθηκαν για λογαριασμό της διοίκησης, ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Γιάννης Χρυσικόπουλος και ο Προϊστάμενος του τμήματος σκάουτινγκ Δημήτρης Θεοδωρίδης. Οι δύο άντρες είχαν συνάντηση με τον Ζίκο κια τους τρεις αρχηγούς της ομάδας, Αντώνη Νικοπολίδη, Ντουντού Σεαρένσε και Λουτσιάνο Γκαλέτι. Χρυσικόπουλος και Θεοδωρίδης εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια της διοίκησης για τις πρόσφατες κακές εμφανίσεις και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Μπάντοβιτς δίπλα σε Ζικο

Στη διοίκηση είναι απογοητευμένοι από τον Ζίκο. Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν υπάρχουν σκέψεις για απομάκρυνση του Βραζιλιάνου, αλλά εξετάζουν το ενδεχόμενο να βάλουν δίπλα του στη θέση του βοηθού προπονητή, τον Μπάντοβιτς ώστε να τον βοηθήσει σε θέματα που αφορούν την ελληνική πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει πως θα απομακρυνθεί ο αδελφός του Ζίκο, Εντού, που είναι τώρα βοηθός του. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός όταν είχε έρθει στην Ελλάδα ξεκαθάρισε ότι οι επιλογές του τεχνικού επιτελείου θέλει να είναι δικές του.

Διαμαρτυρίες οπαδών

Στου Ρέντη βρέθηκαν εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών της ομάδας και διαμαρτυρήθηκαν σε παίκτες και προπονητή για την κακή εικόνα της ομάδας. Μάλιστα απαίτησαν να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στην ομάδα. ΟΙ 20 περίπου οπαδοί που βρέθηκαν στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού, συναντήθηκαν και με τους κυρίους Χρυσικόπουλο και Θεοδωρίδη, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους και ζήτησαν την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

Αμφίβολος ο Μαρέσκα

Ενοχλήσεις στην ποδοκνημική ένιωθε κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Πέμπτης, ο Εντσο Μαρέσκα, λόγω χτυπήματος που δέχτηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο παίκτης θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του και θεωρείται αμφίβολος για τον αγώνα με την Λάρισα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Ντούντου που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο πέλμα.

ΗΠΑ, Μαλδίβες και χύμα στο κύμα...

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται ο Ολυμπιακός και αυτό δεν οφείλεται στην ήττα από την ΑΕΚ, αλλά σε μια σειρά γεγονότων μέχρι να φτάσουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Με τον Σωκράτη Κόκκαλη να βρίσκεται στις ΗΠΑ, τον Δημήτρη Θεοδωρίδη να επιστρέφει μόλις την Τετάρτη (6/1) από τις Μαλδίβες και τον Ζίκο να βρίσκεται στον κόσμο του, οι παίκτες δεν θα μπορούσαν παρά να επηρεαστούν αρνητικά από όλα αυτά που έβλεπαν να -μην- συμβαίνουν γύρω τους.
Κι ας πάρουμε τα γεγονότα με τη σειρά...
Οταν ο Ζίκο ανακοίνωνε το ρεπό των Χριστουγέννων, οι παίκτες κοιτάζονταν μεταξύ τους, αν όντως άκουσαν τον μαγικό αριθμό... 9 (ημέρες άδεια).
Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, ημέρα επιστροφής, είχε προγραμματιστεί διπλή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, πρωί και απόγευμα. Ο Ζίκο πήγε το πρωί, όχι όμως και το απόγευμα που προτίμησε να πάει μια βόλτα στο αεροδρόμιο για να πάρει τα παιδιά του!
Οι προπονήσεις συνεχίστηκαν στο στιλ "μαζευόμαστε να τρέξουμε και να παίξουμε ένα διπλό", κάτι που βγήκε και στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ενδεχομένως ο Ολυμπιακός να ήταν η χειρότερη ομάδα και από τις 16 που είδαμε μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.
Την Τρίτη στο προγραμματισμένο για τις 19:30GR γεύμα της ομάδας, δεν κατέβηκε ο Ζίκο και έστειλε τον αδερφό του!
Η δικαιολογία του βραζιλιάνου ότι "...ο Λεντέσμα είχε κάνει μόνο μία προπόνηση και γι αυτό αποκλείστηκε από την αποστολή του αγώνα με την ΑΕΚ", δεν ισχύει, καθώς ο αργεντίνος είχε βγάλει 7 προπονήσεις.
Επίσης, ο Ντουντού είχε τραυματιστεί πριν από το παιχνίδι με τον Άρη και όχι κατά τη διάρκεια του αγώνα στο "Κλ. Βικελίδης", όπως ισχυρίστηκε ο Ζίκο. Αρα δεν ισχύει ότι "...το έκρυψε γιατί ήθελε να βοηθήσει την ομάδα".
Αυτή είναι μια σειρά από γεγονότα που πιστοποιούν ότι ο Ζίκο βρίσκεται στον κόσμο του. Μέχρι και ότι δεν ξέρει ακόμα τους παίκτες του Ολυμπιακού, του καταλογίζουν κάποιοι!
Ολη αυτή η -χύμα στο κύμα- κατάσταση διατηρείται και από τους ανθρώπους της διοίκησης, οι οποίοι έχουν δώσει... τα κλειδιά των αποδυτηρίων στον βραζιλιάνο, χωρίς να κάνουν τον κόπο να δουν τι γίνεται μέσα από την πόρτα.
Κάπως έτσι φαίνεται πως φτάνουμε και στο τέλος της συνεργασίας με τον Λευκό Πελέ, ο οποίος μετά την ήττα από την ΑΕΚ έμοιαζε χαμένος στα αποδυτήρια της ομάδας.
Από την πλευρά τους οι παίκτες, όσο κι αν κάποτε δήλωναν ότι άλλαξαν πολλά με την έλευσή του, φαίνεται πως έχουν χάσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση προς το πρόσωπό του.
Για όλες αυτές τις εξελίξεις θα ενημερωθεί σύντομα ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος δεν αποκλείεται να τον τελειώσει με ένα τηλεφώνημα από τις ΗΠΑ (άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα κάνει κάτι τέτοιο).
Για τις 16:00GR έχει προγραμματιστεί ένα φιλικό όσων δεν αγωνίστηκαν με την ΑΕΚ απέναντι στην ομάδα εφήβων και στις 17:00GR θα ακολουθήσει χαλάρωμα γι αυτούς που έπαιξαν (;) στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής. Στο μεσοδιάστημα δεν αποκλείεται να υπάρξει συνάντηση του Δημήτρη Θεοδωρίδη ή του Γιάννη Χρυσικόπουλου με τον Ζίκο, που θα κρίνει πολλά...

Κάκος στην Ξάνθη

Κάκος στην ΞάνθηO Τάσος Κάκος θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα.Στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Λάρισα στο γήπεδο "Καραϊσκάκη", διαιτητής θα είναι ο Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης του συνδέσμου Καβάλας. Πιο αναλυτικά οι διαιτητές των αγώνων της 17ης αγωνιστικής:
Εργοτέλης-Πανιώνιος(Μιχαήλ Ντάκος-Ξάνθης) ,Ξάνθη-Παναθηναϊκός(Τάσος Κάκος-Κέρκυρας) ,Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ(Ανδρέας Παππάς-Αθήνας) ,Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα(Αθανάσιος Γιάχος-Χίου) ,Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα(Μιχαήλ Τσινιάρης-Αθήνας) ,Άρης-Ηρακλής(Γιώργος Σταθόπουλος-Αχαϊας) ,Ολυμπιακός-Λάρισα(Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης-Καβάλας) ,ΑΕΚ-Ατρόμητος(Μάριος Λαμπρόπουλος-Ηλείας

Αναστόπουλος: "Να συνέλθει η ομάδα, αλλιώς θα χαθεί το πρωτάθλημα..."

Αναστόπουλος: "Να συνέλθει η ομάδα, αλλιώς θα χαθεί το πρωτάθλημα..."Σε δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Αναστόπουλος, χαρακτήρισε την χθεσινή εμφάνιση και ήττα των «ερυθρολεύκων», ως συνέχεια της κακής απόδοσης που είχε ο Ολυμπιακός στην εκτός έδρας αναμέτρηση εναντίον του Άρη. Αν και δεν γνωρίζει, όπως τόνισε, ο παλαίμαχος άσος του συλλόγου, τις προθέσεις του Σωκράτη Κόκκαλη, παρόλα αυτά, αν το όφελος του Ολυμπιακού είναι να απομακρυνθεί ο Ζίκο από την ομάδα, θα πρέπει να γίνει. Η χρησιμοποίηση των Μαρέσκα και Κατσικογιάννη στα χαφ, χρεώνεται στον Ζίκο από τον Έλληνα τεχνικό, και συμπληρώνει, ωστόσο, ότι δεν είναι απίθανο να καλυφθεί η διαφορά των πέντε βαθμών από την κορυφή της βαθμολογίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του παλαίμαχου άσου:
Σχετικά με το χθεσινό ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ και την εικόνα του παιχνιδιού:
«Σαν εικόνα δεν ήταν καλή και ειδικά για τον Ολυμπιακό που είχε στόχο τη νίκη η οποία θα του έδινε την ευκαιρία να είναι κοντά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και το μέλλον θα ήταν καλύτερο. Η χθεσινή ήταν συνέχεια της κακής απόδοσης του Ολυμπιακού στην ήττα από τον Άρη στην επόμενη αγωνιστική. Φαινόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά».
Για τις επιλογές Ζίκο:
«Είναι δεδομένο ότι υπήρχαν παίκτες, όπως ο Ντουντού που δεν ήταν σε θέση να αγωνιστούν. Απ' την άλλη μεριά όμως ο υπήρχε και ο Στολτίδης που είναι πολύ έμπειρος και θα μπορούσε να αγωνιστεί σίγουρα για ένα ημίχρονο και ο Λεντέσμα για τα χαφ. Ο Μαρέσκα είναι ένας παίκτης που και από τότε που έπαιζε στην Γιουβέντους και στη Σεβίλλη έπαιζε ως δεύτερος κυνηγός από πίσω και είχε ευχέρεια στο σκοράρισμα. Όπως το έχει δείξει και στον Ολυμπιακό. Ωστόσο για αυτή τη θέση που έπαιξε χθες δεν μπορεί να αποδώσει. Έχοντας απουσίες στα χαφ δεν έπρεπε να βάλει ο Ζίκο τον Κατσικογιάννη που είναι ένα παιδί άπειρο. Υπήρχαν οι λύσεις του Λεντέμα και του Στολτίδη αλλά και η λύση του Τοροσίδη στα χαφ και τη χρησιμοποίηση του Πάντου ως δεξί μπακ, κάτι που το έκανε στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ο Κατσικογιάννης είναι εξελίξιμος παίκτης αλλά έτσι χάνεις και τον παίκτη αλλά και το παιχνίδι».
Για τη διαφορά των πέντε βαθμών που εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός:
«Το πρωτάθλημα έχει δρόμο. Δεν λένε τίποτα οι πέντε βαθμοί. Η πείρα που έχω μου το έχει αποδείξει αυτό. Και στο παρελθόν είχε μείνει ο Ολυμπιακός πίσω με πέντε βαθμούς και το πήραμε τελικά στο μπαράζ. Το θέμα είναι να συνέλθει η ομάδα γιατί αν δε συνέλθει τότε θα χαθεί το πρωτάθλημα. Εγώ δε μπορώ να πω το τι πρέπει να γίνει και το τι θα γίνει. Αυτοί που σχεδιάζουν και οργανώνουν τον Ολυμπιακό ξέρουν καλύτερα τι πρέπει να κάνουν γιατί γνωρίζουν που πονάει η ομάδα. Δε χρειάζεται να κάνουμε τους προπονητές της εξέδρας».
Για το αν υπάρχει θέμα προπονητή:
«Δεν το ξέρω. Δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό του προέδρου του Ολυμπιακού. Εφόσον το επιτάσσει το συμφέρον της ομάδας μπορεί και να γίνει. Ο προπονητής είναι ένας ενώ οι παίκτες πολλοί, οπότε είναι πιο εύκολο να φύγει αυτός. Δεν μπορώ ωστόσο να το κρίνω, να το σκεφτώ και να το υλοποιήσω εγώ. Με το εάν δε γίνεται συζήτηση».
Για την αιτία που έχει φθάσει ο Ολυμπιακός σ' αυτό το σημείο:
«Φαινόταν από την εποχή που ήταν προπονητής ο Κετσπάγια ότι υπήρχαν προβλήματα. Πολλοί τραυματισμοί που δεν αναπληρώνονταν από του υπόλοιπους παίκτες. Ένα ρόστερ με 13 ποδοσφαιριστές όπως έχει ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να ανταποκριθεί και στις διοργανώσεις, Ευρώπη, κύπελλο και πρωτάθλημα. Πρέπει να έχεις 20 παίκτες σε ετοιμότητα να βοηθάνε για να πετύχεις τους στόχους σου. Είδαμε ότι με τον Πανσερραϊκό χάθηκε ο στόχος του κυπέλλου. Έχει μπει ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος και ορισμένοι παίκτες δε ξέρουν και σε ποια θέση παίζουν. Ο Ντομί για παράδειγμα είναι ένας καλός και έμπειρος παίκτης αλλά δεν μπορεί να παίξει εκεί που έπαιξε στο Κλεάνθης Βικέλιδης με τον Άρη. Και γω θέλω τώρα να μπω να παίξω μπάλα αλλά δεν μπορώ. Στα Γιάννενα ο ΠΑΣ στο τέλος έβαλε τρία σέντερ φορ και ο προπονητής βγάζει το Στολτίδη αντί να βάλει τον Πάντο και να κλειδώσει το παιχνίδι. Εγώ ότι λέω το τεκμηριώνω».
Για τη συνέχεια και τα παιχνίδια με Μπορντό για το Τσάμπιονς Λιγκ:
«Θα πρέπει κάποιοι παίκτες όπως ο Μέλμπεργκ, ο Αβραάμ, ο Τοροσίδης παρά τον τραυματισμό του και ο Νικοπολίδης που τραβάνε όλη την ομάδα με την απόδοσή τους να συνεχίσουν να το κάνουν. Και βέβαια δε γίνεται να αγνοείς ποδοσφαιριστές όπως ο Στολτίδης που μπήκε στον αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης και σκόραρε».
Για την κακή απόδοση του Ντιόγο:
«Ο Ντιόγο δεν είναι σε καλή κατάσταση. Δε ξέρω που οφείλεται αυτό. Σίγουρα αυτά που ακούγονται και που γράφονται για αυτόν δεν είναι 100% έγκυρα. Χθες τι θέση έπαιζε ούτε που καταλάβαμε. Είναι ένας παίκτης περιοχής αλλά αν δεν μπορεί να προσφέρει κάτι πρέπει να γίνει».
Για το αν υπάρχει γιατρειά για τον Ολυμπιακό:
«Βεβαίως και υπάρχει γιατρειά. Χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα με κατάλληλους ποδοσφαιριστές για να βοηθήσουν και τους υπόλοιπους. Μαγικά δε γίνονται. Η εποχή με τους προφήτες και τους μάγους ήταν πριν από 400 χρόνια».

ΟΣΦΠ: Βαρύ κλίμα για Ζίκο

Προβληματισμός για το -5 από την κορυφή και δυσαρέσκεια για τον Ζίκο υπάρχει στις τάξεις του Ολυμπιακού, μετά την ήττα με 2-1 από την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη». Οι «ερυθρόλευκοι» πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και γνωρίζοντας δύο ήττες με… κιτρινόμαυρους θύτες (από Άρη και ΑΕΚ) βρέθηκαν από το +1 σε απόσταση πέντε βαθμών από την κορυφή. Και παρότι έχουν σαφώς πιο ευνοϊκό πρόγραμμα από τους «πράσινους» στις τελευταίες 14 αγωνιστικές, το έργο της διατήρησης του τίτλου είναι πολύ δύσκολο. Ο κόσμος αγωνιά βλέποντας μετά το Κύπελλο να απομακρύνεται ένας ακόμη κεκτημένος στόχος και περίπου 50 οπαδοί αποδοκίμασαν την αποστολή της ομάδας κατά την επιστροφή της στου Ρέντη μετά το χθεσινό ματς.

Ο Ζίκο είναι αυτός που χρεώνεται από διοίκηση, φιλάθλους και ΜΜΕ το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης της ήττας. Τόσο λόγω των αγωνιστικών επιλογών του, όσο και για την προετοιμασία της ομάδας (η εννιαήμερη άδεια στη διάρκεια των εορτών δεν άρεσε σε κανέναν στις τάξεις της ομάδας πλην των παικτών). Ο Ολυμπιακός δεν έχει παρουσιάσει βελτίωση στη διάρκεια που ο Βραζιλιάνος τεχνικός είναι στον πάγκο του, παρουσιάζεται ασύνδετος στα περισσότερα παιχνίδια, ενώ φαίνεται πως ο ίδιος έχει χάσει τον έλεγχο. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι δήλωσε άγνοια για τη συμμετοχή του Ντουντού σε αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στις 22/12, παρότι ο παίκτης ταλαιπωρείτο από τραυματισμό.

Το ενδεχόμενο απομάκρυνσής του μόλις τέσσερις μήνες μετά την πρόσληψή του δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Κάποιες άλλες φήμες φέρουν τη διοίκηση να σκέφτεται το ενδεχόμενο τοποθέτησης του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στο πλευρό του, ώστε να είναι περισσότερο… ελεγχόμενος. Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σύντομα, τη στιγμή που ο Σωκράτης Κόκκαλης βρίσκεται στο εξωτερικό.

Μώραλης: «Δεν συζητάμε για μεταγραφές»

Η ανάγκη ενίσχυσης σε συγκεκριμένες θέσεις (αριστερό χαφ και δημιουργικό χαφ) είναι εμφανής στον Ολυμπιακό, αλλά ο Γιάννης Μώραλης μετά την ήττα από την ΑΕΚ δεν είχε διάθεση να μιλήσει για αυτό το θέμα. «Δεν συζητάμε για μεταγραφές», τόνισε, ενώ ο Ζίκο είπε πως «… η διοίκηση κάνει ό,τι μπορεί για να βελτιώσει την ομάδα».

Οι μέρες περνούν και η έλευση ενός αριστερού χαφ, που αποτελεί προτεραιότητα, καθυστερεί. Ο Άλμπερτ Ριέρα της Λίβερπουλ και ο Γκαμστ Πέντερσεν της Μπλάκμπερν αποτελούν δύο από τους στόχους της ομάδας του Πειραιά.

Εξιλέωση με Λάρισα

Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλα περιθώρια απωλειών. Οι νίκες από εδώ και στο εξής είναι μονόδρομος, αρχής γενομένης από το ματς με τη Λάρισα στο «Καραϊσκάκη» το μεσημέρι της Κυριακής (14:30). Από το παιχνίδι αυτό θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Αβραάμ Παπαδόπουλος και τη θέση του στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να πάρει ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ. Επανέρχεται ο Γιώργος Γκαλίτσιος, που εξέτισε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την τιμωρία του, ενώ στις προσεχείς προπονήσεις θα φανεί αν θα είναι διαθέσιμος ο Ντουντού. Όσον αφορά στον Λούα Λούα, δύσκολα θα είναι στην αποστολή, αφού θεωρείται ανέτοιμος από τον προπονητή του.

Ο Παναθηναϊκός στην καλύτερη φάση του…

Ο Παναθηναϊκός αυτή την εποχή βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της φετινής χρονιάς. Όλα πάνε καλά στο «τριφύλλι», ίσως καλύτερη από κάθε άλλη φορά. Εξηγώ τους λόγους:

• Η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο, κατά την άποψή μου το καλύτερο που έχει παίξει στη σεζόν, μέχρι τώρα. Στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, με εξαίρεση το πρώτο ημίωρο (εκεί οι «πράσινοι» ήταν κακοί και στο δημιουργικό, αλλά και στο ανασταλτικό κομμάτι), η ομάδα του Νίκου Νιόπλια έκανε όμορφα πράγματα μέσα στο γήπεδο, ικανοποιώντας τους 30.000 οπαδούς τους που πήγαν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Εξαιρετική κυκλοφορία, πρέσινγκ ψηλά, οι γραμμές πολύ κοντά και τέσσερα γκολ για άλλη μια φορά.

• Ο Τζιμπρίλ Σισέ βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα. Σκοράρει ανελλιπώς και είναι στην καλύτερη κατάσταση από τότε που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, βλέπεις έναν επιθετικό που θα σου κάνει τη… μισή ευκαιρία γκολ, δείχνοντας πόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής είναι.

• Η διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό ανέβηκε στο +5, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος. Αυτό, σε συνδυασμό με την καλή εικόνα που δείχνει το «τριφύλλι», έχει ενθουσιάσει ακόμη περισσότερο τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Υ.Γ: Ο Νίκος Νιόπλιας έχει το απόλυτο στον πάγκο του Παναθηναϊκό, αλλά το πιο σημαντικό γι’ αυτόν είναι ότι σιγά σιγά βγαίνει στο γήπεδο η δική του δουλειά. Φυσικά και είναι πολύ νωρίς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βλέπουμε διαφορές στην ομάδα, κυρίως στον τομέα του αγωνιστικού σχεδίου.

Υ.Γ.2: Στα μεταγραφικά, ο «killer» αναζητείται ακόμη. Ο Νιόπλιας είπε και χθες ότι δεν είναι εύκολο να γίνει η μεταγραφή, για τον πολύ απλό λόγο: Ο Παναθηναϊκός θα πάρει παίκτη μόνο αν αυτός είναι καλύτερος από τους αμυντικούς που ήδη έχει. Διαφορετικά μεταγραφή δεν θα γίνει. Υπομονή και θα δούμε…

ΑΕΚ: Ξέσπασμα χαράς

Πανηγυρικό μετά από πολύ καιρό είναι το κλίμα στις τάξεις της ΑΕΚ έπειτα από τη νίκη επί του Ολυμπιακού με 2-1 στο «Καραϊσκάκη». Μπορεί η «Ένωση» να έχει τεθεί πρόωρα εκτός στόχων και το αποτέλεσμα αυτό να μην αλλάζει πρακτικά τίποτα, ωστόσο ήταν κάτι που χρειάζονταν όλοι στις τάξεις της ομάδας εν μέσω αγωνιστικών και εξωαγωνιστικών προβλημάτων.

Το ξέσπασμα χαράς όλων στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα και των φιλάθλων της ομάδας, που επεφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή στην αποστολή όταν επέστρεψε στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει, μαρτυρούν την ψυχολογική σημασία της νίκης επί του Ολυμπιακού.

Μία νίκη με πολλαπλά κέρδη για την ΑΕΚ. Πέρα από τα προφανή βαθμολογικά, καθώς η «Ένωση» ξεκινά την προσπάθειά της να μπει στην πρώτη πεντάδα που οδηγεί στα play-offs, η ομάδα φαίνεται να ανακτά την εμπιστοσύνη του κόσμου της. Ακόμη και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που έχει διχάσει τον κόσμο αλλά και τους μετόχους, χειροκροτήθηκε θερμά και μάλλον θα πρέπει να αισθάνεται πλέον πολύ πιο ασφαλής στη θέση του. Και φυσικά υπάρχουν και οικονομικά οφέλη, αφού πέραν από ένα ακόμη ποσοστό (περίπου 10%) των οφειλομένων, θα μοιραστούν και το έξτρα πριμ των 150.000 ευρώ από τους μετόχους.

Κέρδισε Αραμπατζή και Τζεμπούρ

Όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν πολύ καλή απόδοση στο «Καραϊσκάκη», αλλά ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Γιάννη Αραμπατζή και τον Ράφικ Τζεμπούρ. Ο 26χρονος πλέον τερματοφύλακας περίμενε χρόνια μία καλή ευκαιρία να δείξει την αξία του και την άρπαξε από τα μαλλιά. Από το 2002 που ανήκει στην «Ένωση» είχε μόλις δύο συμμετοχές ως χθες, καθώς θεωρείτο δεύτερη ή συνήθως τρίτη επιλογή κάτω από τα δοκάρια. Όσο για τον Ράφικ Τζεμπούρ, στην πρώτη του εμφάνιση σε επίσημο ματς μετά τις 20 Αυγούστου, προσέδωσε με την παρουσία του ποιότητα στην επίθεση της ομάδας έχοντας άριστη συνεργασία με Σκόκο, Μαντούκα και Μπλάνκο.

Το μελανό σημείο

Η μοναδική σκιά στη χθεσινή νίκη ήταν η συμπεριφορά του Ισμαέλ Μπλάνκο. Ο Αργεντινός φορ κατά την αντικατάστασή του δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του και έφυγε χωρίς άδεια κατευθείαν για τα αποδυτήρια. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Ζορό» αντιδρά έτσι σε αλλαγή και για το λόγο αυτό αναμένεται να του γίνουν παρατηρήσεις, χωρίς να αποκλείεται και κάποια πιο αυστηρή τιμωρία.

Να δώσει συνέχεια…

Η νίκη επί του Ολυμπιακού σκόρπισε ενθουσιασμό μετά από πολύ καιρό στις τάξεις της ΑΕΚ και οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν να δώσουν συνέχεια σε αυτό το κλίμα στον κυριακάτικο εντός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο (19:00), όπου αναμένεται πολύς κόσμος στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ: Μέσα ο Σκόκο, έξω ο Νέμεθ

Μέσα σε πολύ ευχάριστο κλίμα και με πολλά χαμόγελα πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της ΑΕΚ την Πέμπτη. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είδε με ικανοποίηση τον Νάτσο Σκόκο να ξεπερνά τη διάταση στην ποδοκνημική και να υπολογίζεται κανονικά για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ (19:00).

Αντίθετα, εκτός μάχης τέθηκε εκ νέου ο Κρίστιαν Νέμεθ, ο οποίος συμμετείχε στο διπλό, αλλά χτύπησε και πάλι στον αστράγαλο και στην προπόνηση της Παρασκευής θα επαναξιολογηθεί η κατάστασή του. Το ίδιο ισχύει και για τον Παντελή Καφέ, που έχει ενοχλήσεις στη γάμπα και έκανε θεραπεία.

Ο Ισμαέλ Μπλάνκο, που είχε μία κάκωση στο αριστερό γόνατο από χτύπημα αντιπάλου, θα είναι στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς για το παιχνίδι με την ομάδα του Περιστερίου, από το οποίο θα απουσιάζει ο τιμωρημένος Σανέλ Γιάχιτς. Στο όριο των τριών καρτών βρίσκονται από χθες οι Μαντούκα και Καράμπελας, ενώ τρεις έχει και ο Καφές.

ΠΑΟΚ: Ίβιτς των… βαθμών!

Τεράστια είναι η συμβολή του Βλάνταν Ίβιτς στην πορεία του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν. Ο Σέρβος μέσος έχει πετύχει πέντε γκολ σε ισάριθμες νίκες με 1-0 χαρίζοντας ταυτόχρονα 15 πολύτιμους βαθμούς στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Μάλιστα, ο 32χρονος παίκτης έχει σημειώσει όλα τα τέρματά του μέσα στην Τούμπα, με τελευταίο αυτό στη χθεσινή νίκη (1-0) επί του Πανιωνίου. Με εξαίρεση το 4-1 επί του Άρη, ο Ίβιτς είναι ο σκόρερ στις νίκες με σκορ 1-0 επί Ηρακλή, Skoda Ξάνθη, Λάρισας και Πανιωνίου.

Ημερομηνία Αγώνας Σκορ

05/10/09 ΠΑΟΚ - Ηρακλής 1-0
31/10/09 ΠΑΟΚ - Σκόντα Ξάνθη 1-0
22/11/09 ΠΑΟΚ - Αρης 4-1
05/12/09 ΠΑΟΚ - Λάρισα 1-0
06/01/10 ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 1-0

Με Τσιρίλο κόντρα σε Λεβαδειακο

Στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος για τον σαββατιάτικο αγώνα στην έδρα του Λεβαδειακού επιστρέφει ο Μπρούνο Τσιρίλο, ο οποίος χθες εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής. Στο όριο να συμπληρώσουν κάρτες βρίσκονται ο Βιεϊρίνια με τρεις και ο Κοντρέρας με έξι. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει τους τραυματίες Μουσλίμοβιτς και Σορλέν, ενώ ο Βερόν είναι γνωστό ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του.

Εν τω μεταξύ, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το θέμα της αποχώρησης του Μπισέρα από τον ΠΑΟΚ. Ο Ουρουγουανός αμυντικός βρίσκεται στην πατρίδα του και, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν επιστρέψει θα παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στην Αλμπαθέτε μέχρι το τέλος της φετινή σεζόν. Αν ο 29χρονος ποδοσφαιριστής συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του, τότε θα μπει στην τελική ευθεία το θέμα της ενίσχυσης της επιθετικής γραμμής των Θεσσαλονικέων.

Αρνητικός για Ολυμπιακό ο Άλμπερτ Ριέρα

Αρνητικός για Ολυμπιακό ο Άλμπερτ ΡιέραΑρνητικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε ο Άλμπερτ Ριέρα.

Ο Ισπανός άσος της Λίβερπουλ και αδερφός του Σίτο Ριέρα που αγωνίζεται στον Πανιώνιο με βάση τα τελευταία σενάρια που τον έφεραν να είναι στο στόχαστρο των νταμπλούχων Ελλάδας, διέψευσε μέσω του μάνατζερ του ότι έχει δεχτεί πρόταση από τους Πειραιώτες.

"Δεν έχουμε ακόμη καμία επικοιωνία με τον Ολυμπιακό", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άνχελ Καστέλ και πρόσθεσε:

"Ο Άλμπερτ έχει αυτό τον χρόνο και δύο ακόμη στο συμβόλαιο του και θέλει να μείνει στην Λίβερπουλ. Ο Άλμπερτ απλά σκέφτεται πως θα επιστρέψει από τον τραυματισμό του και θα γυρίσει στην ομάδα".

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής δεν έχει καταφέρει να κερδίσει μία θέση στα πλάνα του Ράφα Μπενίτεθ στους "κόκκινους" καθώς έχει αντιμετωπίσει και προβλήματα με τραυματισμούς.

Στο νοσοκομείο ο Μαϊστόροβιτς

Στο νοσοκομείο ο ΜαϊστόροβιτςΣτο νοσοκομείο Ιωαννίνων βρίσκεται ο Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς. Τα είπαν Γεωργούλης – Μενδρινός.


Η απουσία του Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς από την αποστολή του αγώνα με την Skoda Ξάνθη φούντωσε διάφορα σενάρια. Κάποιοι μάλιστα μίλησαν για δυσαρέσκεια του ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποχώρησε από το ξενοδοχείο της ομάδας μόλις έμαθε ότι δεν θα παίξει.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού ο Μαϊστόροβιτς τις τελευταίες τρεις ημέρες έχει πυρετό, με αποτέλεσμα να πάει την Πέμπτη το πρωί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις, υπό τον φόβο του ιού H1N1.

Τα αποτελέσματα ωστόσο έδειξαν ότι ο ποδοσφαριστής ταλαιπωρείται από μία απλή ίωση και θα πρέπει να παραμείνει κλινήρης για περίπου δύο με τρεις ημέρες.

Τα είπαν Γεωργούλης-Μενδρινός

Οι δηλώσεις του Κώστα Μενδρινού μετά το 4-0 από τον Παναθηναϊκό για την 15η αγωνιστική, δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον Θύμιο Γεωργούλη, ο οποίος μίλησε με τον 26χρονο ποδοσφαιριστή με σκοπό να λυθεί η παρεξήγηση.

Το περιστατικό θεωρείται λήξαν και δεν έχει καμία σχέση με την αποκλεισμό του Μενδρινού από την αποστολή του αγώνα με την Ξάνθη.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES