8 Σεπ 2009

Σαλπιγγίδης: «Παναθηναϊκός ή εξωτερικό»


Τέλος στα σενάρια ενδεχόμενης μετακίνησης στον Ολυμπιακό έβαλε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Εγώ θέλω να μείνω και να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό. Αν αυτό δεν συμβεί, μόνο για το εξωτερικό συζητώ», λέει η πλευρά του παίκτη, κάτι που επιβεβαίωσε και ο μάνατζερ του. Έκανε έφεση και ελπίζει σε μείωση της ποινής του Σισέ. Να μην καταγγείλει τη ρατσιστική επίθεση στη FIFA ζήτησαν από τον Γάλλο οι διοικούντες το «τριφύλλι».

Έκλεισε την «πόρτα» για Ολυμπιακό

Ξεκάθαρος είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης για το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Το τελευταίο διάστημα ακούστηκε ότι ενδέχεται να δεχθεί κρούση από τον Ολυμπιακό, αλλά οι χθεσινές δηλώσεις του μάνατζερ του απέκλεισαν πρόωρα αυτό το ενδεχόμενο. «Εγώ θέλω να μείνω και να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό. Αν αυτό δεν συμβεί, μόνο για το εξωτερικό συζητώ. Στον Ολυμπιακό δεν πάω και το έχω πει και στον μάνατζέρ μου για να το γνωρίζει», τονίζει ο 28χρονος επιθετικός.

Μάλιστα, επειδή τέτοιου τύπου δηλώσεις έχουν ακουστεί και στο παρελθόν, αλλά ακολούθησε αλλαγή δεδομένων(σ.σ Κωνσταντίνου), ο Μακεδόνας επιθετικός φέρεται διατεθειμένος να κάνει δήλωση με την οποία να ξεκαθαρίζει ότι ακόμη και αν δεν τα βρει με τους πράσινους δε θα πάει στον Ολυμπιακό, ή και να υπογράψει χαρτί στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ότι δεν πρόκειται να πάει στον αιώνιο αντίπαλο.

Πλέον, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται νέος κύκλος επαφών του Κώστα Αντωνίου με τον «Σάλπι» και στο «τριφύλλι» αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να τον κρατήσουν στην ομάδα.

Κάνει έφεση και ελπίζει

Απογοητευμένος είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ με την τιμωρία τριών αγωνιστικών που του επέβαλε η ΟΥΕΦΑ για την αποβολή του κόντρα στην Ατλέτικο και το μαρκάρισμα στον Ασουνσάο. Ο Παναθηναϊκός μέχρι την Παρασκευή θα καταθέσει έφεση, στην οποία θα αναφέρει ότι: «Ήταν όντως ένα σκληρό μαρκάρισμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση ο Σισέ να τραυματίσει τον αντίπαλό του, γι' αυτό και ζητάμε τη μείωση της ποινής».

Πάντως οι ελπίδες για να αλλάξει η ποινή προς το καλύτερο και να μειωθούν οι αγωνιστικές δεν είναι πολλές. Σε ότι αφορά το περιστατικό στον Βόλο και τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γάλλος τα πράγματα φαίνεται ότι ηρέμησαν. Χθες οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού συζήτησαν μαζί του και ουσιαστικά τον έπεισαν να μην καταγγείλει το περιστατικό στη ΦΙΦΑ.

Καντέ: «Όπου μου ζητήσει ο προπονητής»

Η αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους αποτελεί παρελθόν για τον Σεντρίκ Καντέ, ο οποίος αγωνίστηκε στο φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Γάλλος αμυντικός κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόβλημα για τη θέση που θα παίζει.

«Είναι ωραίο συναίσθημα να παίζεις ύστερα από τόσο καιρό. Δεν ένιωσα το παραμικρό πρόβλημα κι αυτό είναι πολύ καλό. Ο τραυματισμός μου αποτελεί πια παρελθόν και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Όταν παίζεις σε τέτοια ματς, με μια ομάδα της Β' Εθνικής, πρέπει να αποδεικνύεις τι αξίζεις και ποιο είναι το επίπεδό σου. Και φυσικά πρέπει να νικάς. Είμαστε λυπημένοι που δεν τα καταφέραμε. Ουσιαστικά σπαταλήσαμε εντελώς το πρώτο ημίχρονο. Έπειτα απ' αυτό, στο δεύτερο δεν ήταν τόσο κακά τα πράγματα, αλλά όταν δεν σκοράρεις πολλές φορές χάνεις το παιχνίδι. Το πιο σημαντικό για μένα πάντως ήταν το γεγονός ότι επέστρεψα και έπαιξα χωρίς να νιώσω την παραμικρή ενόχληση. Είμαι στενοχωρημένος, όμως, επειδή χάσαμε».

- Σε είδαμε σε τρεις θέσεις, αλλά κυρίως αριστερό μπακ σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

«Παίζω όπου με χρειάζεται ο προπονητής. Ο Δάρλας είναι τραυματίας και ο Σπυρόπουλος έλειπε με την Εθνική ομάδα. Οπότε, όταν μου ζητεί να παίξω σε μια συγκεκριμένη θέση, προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Ήμουν λίγο φοβισμένος γιατί δεν είμαι ακόμα 100% έτοιμος, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν μου πει να παίξω εκεί, θα το κάνω με χαρά και θα προσπαθήσω να βοηθήσω».

-Μετά και το καλό ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα, είσαι έτοιμος να προσφέρεις κι εσύ στην προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου;

«Φυσικά και είμαι έτοιμος. Δούλεψα πολύ σκληρά τις τελευταίες 10 ημέρες και θα συνεχίσω έτσι στον ίδιο ρυθμό και αυτή την εβδομάδα. Την ημέρα που θα με χρειαστεί ο προπονητής, θα είμαι έτοιμος. Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση μετά τις δύο νίκες στο πρωτάθλημα, στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Είναι ενθαρρυντικό για τη συνέχεια της σεζόν ότι κάναμε τόσο καλό ξεκίνημα και πιστεύω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι μέχρι τέλους. Φυσικά εγώ είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να βοηθήσω την ομάδα να τα καταφέρει».

ΟΣΦΠ: Τι φταίει;


Πολλά είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στον Ολυμπιακό και εμφανίστηκαν μετά την ντροπιαστική ήττα από τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Πρώτον, οι προπονήσεις των Πειραιωτών, που ξεκίνησαν τον Ιούλιο, ήταν δυνατές και βάσει προγραμματισμού αυτή την περίοδο προβλεπόταν να αυξηθεί η έντασή τους. Στα εργομετρικά, τα οποία πραγματοποιήθηκαν πριν από μερικές μέρες, φάνηκε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι κουρασμένοι. Υπό αυτές τις συνθήκες κι εν όψει ενός βαρύτατου προγράμματος προκύπτει το ερώτημα για ποιον λόγο η ομάδα πήγε στην Κρήτη και δεν έγινε κάποιο φιλικό με μικρότερης κατηγορίας αντίπαλο στου Ρέντη;

Δεύτερον, αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο βρίσκονται οι σχέσεις του Τιμούρ Κετσπάγια με τους παίκτες. Όλο αυτό το διάστημα προκύπτει ότι ο Γεωργιανός δεν τα πάει καλά ειδικά με τους ξένους ποδοσφαιριστές (σ.σ.: Γκαλέτι, Ντιόγο, Ντουντού…). Ωστόσο, τα αρνητικά αποτελέσματα αποκαλύπτουν ότι υπάρχει πρόβλημα στα αποδυτήρια των «ερυθρόλευκων». Παρόλα αυτά, ο Κετσπάγια εμφανίζεται αισιόδοξος και θεωρεί ότι η ομάδα θα είναι ετοιμοπόλεμη τον επόμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, είναι έντονη η φημολογία που θέλει τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς να επιστρέφει στα αποδυτήρια, αναλαμβάνοντας ένα πόστο μέσα στην ομάδα. Ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε αναφέρει πως αυτήν περίοδο θα κάνει μια συζήτηση με τον μεγάλο αρχηγό των Πειραιωτών για να δουν τον ρόλο που θα επωμιστεί. Η παρουσία του «Τζόλε» στα αποδυτήρια εκτιμάται πως μπορεί ομαλοποιήσει την κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά τη στάση που θα κρατήσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ για την «πεντάρα» στο Παγκρήτιο, ίσως και σήμερα ο κ. Κόκκαλης περάσει από τα γραφεία του συλλόγου ή και το Ρέντη. Δεν αποκλείεται να συναντηθεί με τον Κετσπάγια ή τους παίκτες, πριν περάσει στο τέλος της εβδομάδας (κατά την παρουσίαση των μεταγραφών) τα μηνύματά του εν όψει της δύσκολης συνέχειας που έχει η ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Προλαβαίνει την Άλκμααρ ο Γκαλέτι

Στη διάθεση του Κετσπάγια για το πρώτο παιχνίδι του Champions League με την Άλκμααρ θα βρίσκεται ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντινός αύριο ή το αργότερο μεθαύριο αναμένεται να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα και ίσως παίξει στο παιχνίδι του Σαββάτο με την Καβάλα. Σίγουρα ο Βασίλης Τοροσίδης θα πάρει χρόνο συμμετοχής κόντρα στους νεοφώτιστους, αφού προορίζεται για την βασική ενδεκάδα του αγώνα απέναντι στη πρωταθλήτρια Ολλανδίας.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Παπαδόπουλος αναμένεται σύντομα και εκείνος επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους. Όσον αφορά την κατάσταση του Μαρέσκα και του Μπράβο, ο Ιταλός μέσος θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 15-20 ημέρες, ενώ ο Ισπανός ενδέχεται να προλάβει τον αγώνα της Τετάρτης.

Με 1,2 εκατ. ευρώ τον Φερναντίνιο

Προσπάθειες να κλείσουν από τώρα τον Φερναντίνιο για τον ερχόμενο Ιανουάριο καταβάλουν στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» ίσως δεν θα χρειαστεί να διαθέσουν περισσότερα από 1,2 εκατ. ευρώ, αφού έπειτα από συμφωνία που υπάρχει με τον Χουάν Φίχερ (σ.σ.: τον μάνατζερ του παίκτη) θα πάρουν ένα μέρος των δικαιωμάτων του Βραζιλιάνου επιθετικού.

* Λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα γραφεία σωματείου φίλων του Ολυμπιακού επί της οδού Ν. Πλαστήρα 31 στο Χαϊδάρι σημειώθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ από αγνώστους. Από την επίθεση δεν προκλήθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί.

ΑΕΚ: Ετοιμάζει πρόταση για Ζόνας


Για την απόκτηση του Ζόνας επανέρχεται η ΑΕΚ έχοντας ως στόχο να εξασφαλίσει από τώρα την υπογραφή του Βραζιλιάνου επιθετικού και να τον εντάξει τον Ιανουάριο στο δυναμικό της. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Θανόπουλος, ενημέρωσε σχετικά τον εξουσιοδοτημένο μάνατζερ, Δημήτρη Τζάλα, για τις προθέσεις της ομάδας του. Υπενθυμίζεται πως η «Ένωση» πρόσφερε 1,5 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του 25χρονου επιθετικού, ενώ το υπόλοιπο 50% θα εξασφάλιζε με ένα αντίστοιχο ποσό ένα γραφείο μάνατζερ, με το οποίο υπήρχε συνεργασία. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Ζόνας και τα 11 γκολ που έχει σημειώσει σε 20 συμμετοχές στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα ενδέχεται να έχουν ανεβάσει την τιμή του.

Το ενδεχόμενο απόκτησης ελεύθερου επιθετικού δεν θα πρέπει να αποκλειστεί τελείως, όσο υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν «καίγεται» για την ενίσχυση στη γραμμή κρούσης και προτιμά άλλες… μεταγραφές. Στη θέση του τιμ μάνατζερ, όπου εκλεκτός του προπονητή είναι ο Βασίλης Δημητριάδης, τη θέση του επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ και τη θέση του υπεύθυνου Τύπου και επικοινωνίας.

Δηλώνει απαισιόδοξος, αλλά…

«Έχουν γίνει επαφές, αλλά δεν έχουν προχωρήσει και δεν πιστεύω ότι θα προχωρήσουν», έλεγε χθες ο Νίκος Θανόπουλος για τις επαφές που έχουν γίνει με Κύπριους επιχειρηματίες και το ενδεχόμενο να συμμετέχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Μάλιστα πληροφορίες από την Κύπρο ανέφεραν πως το θέμα έχει «παγώσει», χωρίς όμως να αποκλείεται να έχει επιλεγεί η συγκεκριμένη στρατηγική για να μη δημιουργηθούν προσδοκίες στον κόσμο και εν συνεχεία υπάρχει απογοήτευση, όπως συνέβη και με τον άγνωστο κροίσο που θα… έσωζε την ΑΕΚ τον Ιούλιο. Πάντως ουδείς αποκλείσει να υπάρξει κάποια εξέλιξη ως τις 25 Σεπτεμβρίου, όταν και λήγει η σχετική προθεσμία. Η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Θανόπουλου το μεσημέρι της Τετάρτης θα είναι διαφωτιστική.

Γιάχιτς: «Δεν μετανιώνω…»

Καθόλου βαρέως δεν φέρει ο Σανέλ Γιάχιτς το γεγονός ότι έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Premiership με τη φανέλα της Χαλ. «Δεν μετανιώνω που δεν κατάφερα να πάω στην Αγγλία, γιατί τώρα έχω την ευκαιρία να εργαστώ ξανά με τον Μπάγεβιτς», δήλωσε ο Βόσνιος αμυντικός στην εφημερίδα «Dnevni Avaz» και πρόσθεσε: «Η ΑΕΚ είναι μεγαλύτερη ομάδα από τον Άρη και μου δίνει τη δυνατότητα να κερδίσω τίτλους. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος στην καριέρα μου, να πανηγυρίσω πολλούς τίτλους». Ο 27χρονος άσος ζητεί την… κατανόηση του κόσμου του Άρη για την απόφασή του να κατηφορίσει στην Αθήνα. «Είχα κάποια προβλήματα με τους οπαδούς του Άρη, οι οποίοι θύμωσαν με την απόφασή μου να πάω στην ΑΕΚ. Ελπίζω όμως να καταλάβουν ότι έκανα το καλύτερο για την καριέρα μου και είναι βέβαιο ότι θα κρατώ πάντα τις καλύτερες αναμνήσεις από τον Άρη».

Καμία ανησυχία για Ζεράλντο

Η κάκωση σε δάχτυλο του δεξιού ποδιού που έχει ο Ζεράλντο Άλβες δεν εμπνέει ανησυχία και ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα απέναντι στον Ηρακλή την Κυριακή (21:15, Novasports). Πάντως η παρουσία του Άρτσε αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να «σπάσει» το δίδυμο Μαϊστόροβιτς-Άλβες στο κέντρο της άμυνας. Στην αποστολή πιθανώς να βρίσκονται και οι Γιάχιτς και Γκερέιρο, παρότι δεν έχουν προλάβει καλά-καλά να προπονηθούν με τη νέα τους ομάδας, αφού έχουν υποχρεώσεις με εθνική Βοσνίας και Πολωνίας αντίστοιχα. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Καράμπελα, ο οποίος ταλαιπωρείται από οσφυαλγία και πιθανότατα ο Χουανφράν δεν χάνει τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Στο γκρουπ των ισχυρών η Εθνική


Έτοιμη να χωρίσει σε δύο γκρουπ δυναμικότητας τις ομάδες των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής είναι η FIFA. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «SportDay», αυτή είναι η απόφαση που θα πάρει η αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, κατά τη συνεδρίασή της στις 29 του μήνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Αν τελικά η Εθνική Ελλάδας καταλάβει τη δεύτερη θέση στον 2ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, τότε κατά πάσα πιθανότατα θα μπει στους ισχυρούς των πλέι οφ. Αυτή τη στιγμή η «γαλανόλευκη» βρίσκεται στη 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, όμως μετά την ήττα στην Ελβετία θα υποχωρήσουμε στη 16η θέση.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην 4η θέση του γκρουπ των ισχυρών και αν νικήσουμε τη Μολδαβία, τότε θα μείνουμε στη 16η θέση του FIFA Ranking. Την ίδια ώρα, όμως, θα περιμένουμε τα αποτελέσματα στους άλλους ομίλους της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, όπως έχει η κατάσταση το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα τεθεί αντιμέτωπο με μία εκ των ΕΪΡΕ, Σκωτίας, Βοσνίας και Β. Ιρλανδίας (πάντα με βάση τα σημερινά δεδομένα) στα μπαράζ.

Η κατάσταση για την παγκόσμια κατάταξη της FIFA θα ξεκαθαρίσει μετά τους αυριανούς αγώνες και στο τέλος της προκριματικής φάσης τον Οκτώβριο. Στη βαθμολογία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου μετρούν με ανάλογο συντελεστή όλα τα παιχνίδια της τελευταίας πενταετίας (φιλικά και επίσημα), ενώ μετράνε και τα υπέρ - κατά γκολ για να βγουν οι βαθμοί.

FIFA RANKING

Η πιθανή κατάταξη των ομάδων

Νο-ΧΩΡΑ-ΒΑΘΜΟΙ

2. ΙΣΠΑΝΙΑ 1624
3. ΟΛΛΑΝΔΙΑ 1427
4. ΙΤΑΛΙΑ 1212
5. ΓΕΡΜΑΝΙΑ 1186
6. ΑΓΓΛΙΑ 1138
7. ΚΡΟΑΤΙΑ 1133
8. ΡΩΣΙΑ 1113
10. ΕΛΒΕΤΙΑ 1036
11. ΓΑΛΛΙΑ 1002
15. ΣΕΡΒΙΑ 923
16. ΕΛΛΑΔΑ 915
17. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 897
18. ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 893
20. ΡΟΥΜΑΝΙΑ 890
23. ΤΣΕΧΙΑ 862
24. ΔΑΝΙΑ 861
27. ΤΟΥΡΚΙΑ 800
28. ΕΪΡΕ 799
29. ΙΣΡΑΗΛ 789
30. ΟΥΚΡΑΝΙΑ 778
32. Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ 772
33. ΣΚΩΤΙΑ 769
35. ΝΟΡΒΗΓΙΑ 747
40. ΠΟΛΩΝΙΑ 734
41. ΣΟΥΗΔΙΑ 731
43. ΒΟΣΝΙΑ 704
46. ΣΛΟΒΑΚΙΑ 675
49. ΟΥΓΓΑΡΙΑ 652

* Oι αριθμοί που λείπουν αντιστοιχούν σε χώρες εκτός Ευρώπης.

Αλλάζει το σύστημα το Ρεχάγκελ

Τη σκέψη να επαναφέρει το 4-3-3 έχει ο Ότο Ρεχάγκελ για το αυριανό (21:30, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και MEGA) παιχνίδι με τη Μολδαβία, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει ως δεξί μπακ τον Πατσατζόγλου, ο οποίος αγωνίστηκε το Σάββατο στη συγκεκριμένη θέση από τη στιγμή που αποβλήθηκε ο Βύντρα.

Αν τελικά ο Καραγκούνης πάρει θέση στο αρχικό σχήμα της «γαλανόλευκης», τότε το κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αποτελείται από τον 32χρονο μέσο του Παναθηναϊκού, τον Κατσουράνη και τον Τζιόλη (διεκδικεί με σοβαρές πιθανότητες θέση στην ενδεκάδα).

Στη συνέχεια, ο 71 ετών προπονητής θα κληθεί να επιλέξει έναν εκ των Μόρα ή Παπασταθόπουλου, ο οποίος θα βρίσκεται δίπλα στον Κυργιάκο. Στα αριστερά της άμυνας θα αγωνιστεί ο Σπυρόπουλος, ενώ στη επίθεση θα είναι ο Χαριστέας, Αμανατίδης και έναν εκ των Σαμαρά ή Γκέκα, με επικρατέστερο τον φορ της Σέλτικ. Θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Χαλκιάς.

Με την πλάτη στον τοίχο η Αργεντινή


Τον κίνδυνο να χρειαστεί να περάσει από διαδικασία μπαράζ για να προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ή ακόμη και να αποκλειστεί διατρέχει η Αργεντινή, μετά την εντός έδρας ήττα από τη Βραζιλία με 3-1. Ο αγώνας που θα γίνει τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Ασουνσιόν απέναντι στην Παραγουάη είναι πολύ κρίσιμος για το συγκρότημα του Ντιέγκο Μαραντόνα, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση της ζώνης της Λατινικής Αμερικής με 22 βαθμούς και νιώθει «καυτή» την ανάσα της Κολομβίας και του Ισημερινού που ακολουθούν με 20, αλλά και της Ουρουγουάης που έχει 18. Νοκ άουτ έχει τεθεί λόγω τραυματισμού ο Κάρλος Τέβες, ενώ εκτός μάχης παραμένουν και οι Ντεμικέλις και Γκουτιέρες. Οι Παραγουανοί, που έχουν 27 βαθμούς και μοιράζονται τη δεύτερη θέση με τη Χιλή, σε περίπτωση νίκης εξασφαλίζουν και μαθηματικά την παρουσία τους στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Ο Ζούλιο Σέζαρ Κάσερες εξέτισε την ποινή του κι επανέρχεται για τους γηπεδούχους.

Η Βραζιλία έχοντας «τσεκάρει» το εισιτήριο της πρόκρισης υποδέχεται στο Σαλβαδόρ τη Χιλή στο ντέρμπι κορυφής θέλοντας να πάρει μία ακόμη νίκη. Ο Κάρλος Ντούνγκα δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Ρομπίνιο, Κακά, Λουίς Φαμπιάνο, Λούσιο και Ραμίρες. Ματς ζωής ή θανάτου είναι και για τις δύο ομάδες αυτό του Μοντεβίδεο μεταξύ της Ουρουγουάης και της Κολομβίας με τους γηπεδούχους να παρατάσσονται δίχως Γκοντίν και Λουγκάνο που είναι τιμωρημένοι, ενώ ο Φορλάν εξέτισε την τιμωρία του κι επιστρέφει. Ο Ισημερινός θα πρέπει να περάσει από το Λα Παζ με νίκη κόντρα στην αδιάφορη Βολιβία για να αυξήσει τις ελπίδες για την κατάληψη τουλάχιστον της πέμπτης θέσης που οδηγεί σε μπαράζ. Τέλος, η Βενεζουέλα παίζει το τελευταίο της χαρτί φιλοξενώντας το ήδη αποκλεισμένο Περού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τετάρτη 9/9

Βολιβία-Ισημερινός 22:00

Πέμπτη 10/9

Ουρουγουάη-Κολομβία 00:00
Παραγουάη-Αργεντινή 02:00
Βενεζουέλα-Περού 04:00
Βραζιλία-Χιλή 04:00

Η βαθμολογία μετά από 15 αγώνες

1. Βραζιλία 30 (+21)
2. Χιλή 27 (+9)
3. Παραγουάη 27 (+8)
4. Αργεντινή 22 (+2)
5. Κολομβία 20 (-2)
6. Ισημερινός 20 (-4)
7. Ουρουγουάη 18 (+6)
8. Βενεζουέλα 17 (-7)
9. Βολιβία 12 (-11)
10. Περού 10 (-21)

* Οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται απευθείας στα τελικά, ενώ η πέμπτη δίνει αγώνες μπαράζ (εντός κι εκτός έδρας) με την τέταρτη ομάδα από τη Ζώνη της Βόρειας/Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές:

10/10/2009

Αργεντινή-Περού
Βολιβία-Βραζιλία
Κολομβία-Χιλή
Ισημερινός-Ουρουγουάη
Βενεζουέλα-Παραγουάη

13/10/2009

Ουρουγουάη-Αργεντινή
Βραζιλία-Βενεζουέλα
Παραγουάη-Κολομβία
Περού-Βολιβία
Χιλή-Ισημερινός

Ζιλμπέρτο: «Χαρούμενος που είμαι αρχηγός»


Το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Βραζιλίας θα φορέσει την Τετάρτη ελλείψει του τιμωρημένου Λούσιο απέναντι στη Χιλή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο μέσος του Παναθηναϊκού δεν θα μπορούσε παρά να αισθάνεται περήφανος για αυτό.

«Όταν δεν αγωνίζεται ο Λούσιο είμαι αρχηγός. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ασφαλώς θα ήταν καλύτερο για την ομάδα να ήταν όλοι οι παίκτες διαθέσιμοι, αλλά είμαι ήρεμος και έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ», δήλωσε ο 33χρονος ποδοσφαιριστής της «σελεσάο», η οποία εξασφάλισε την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ. «Στην εθνική ομάδα, ακόμη και αν είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής, είσαι υποχρεωμένος να αποδώσεις καλά και στον επόμενο αγώνα. Είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση, ό,τι κι αν έχει προηγηθεί. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης».

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έχει δεχτεί σκληρή κριτική κατά καιρούς για τις εμφανίσεις του στην Εθνική ομάδα, αλλά δεν πτοείται όσο έχει τη στήριξη του ομοσπονδιακού προπονητή. «Προσπαθώ να μαθαίνω από την κριτική που μου γίνεται. Αυτά τα σχόλια που είναι χρήσιμα τα κρατώ και τα υπόλοιπα τα πετώ, έστω και αν κάποια μου προκαλούν δυσαρέσκεια. Η σχέση μου με τον Κάρλος Ντούνγκα ήταν πάντα πολύ καλή. Μου προσφέρει ηρεμία και όταν ο προπονητής σε εμπιστεύεται μπορείς να προσφέρεις περισσότερα. Φυσικά κάθε προπονητής έχει δυσκολίες στο ξεκίνημά του. Όμως σταδιακά η ομάδα βρίσκει έναν τρόπο παιχνιδιού, στον οποίο όλοι μπορούν να βοηθήσουν».

Κρεμάει τα γάντια του ο Κατεργιαννάκης


Φαίνεται πως το πήρε απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του γάντια. Ο λόγος για τον Φάνη Κατεργιαννάκη της Καβάλας. Ο έμπειρος τερματοφύλακας δεν προβλέπεται να πάρει χρόνο συμμετοχής φέτος μετά τις μεταγραφές των Σαρλ Ιτάνζ και Ζέλικο Κάλατς. Ο 35χρονος πορτιέρο αναμένεται εντός της εβδομάδας να συναντηθεί με τη διοίκηση του συλλόγου και εκεί πιθανότατα να τους ανακοινώσει την απόφασή του.

Στην πλούσια καριέρα του έχει σημαντικότερο παράσημο την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Εθνική ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία το 2004. Από εκεί και πέρα έχει στεφτεί Πρωταθλητής Ελλάδος με τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2003-04, ενώ έπαιξε στον Άρη το διάστημα 1994-02 καταγράφοντας 157 συμμετοχές.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: «Χτυπάει» Χέρλο


Έτοιμος να πραγματοποιήσει τη 18η μεταγραφή του είναι ο Πανθρακικός. Ο Αλμπερ Καρτιέ έχει εισηγηθεί για την απόκτηση ενός ακόμα παίκτη και ο σύλλογος εξετάζει την περίπτωση του Ντανίλο Τέλμο Χέρλο. Ο Αργεντινός στόπερ αγωνιζόταν πριν στη Ρίβερ Πλέιτ για πέντε χρόνια από την οποία έμεινε ελεύθερος. Η τιμή του 30χρονου αμυντικού δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, ποσό στο οποίο μπορεί να αντεπεξέλθει η ΠΑΕ της Κομοτηνής.

Το πρόβλημα όμως εντοπίζεται στο γεγονός ότι ο παίκτης δεν έχει ακόμα πεισθεί να αγωνισθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις και δεν θεωρείται απίθανο ο Χέρλο να βρεθεί αύριο στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η συνεργασία με τον Αργεντινό, ο Πανθρακικός εξετάζει και άλλες δύο περιπτώσεις αμυντικών που έχουν αγωνισθεί στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Στους «8» ο Τζόκοβιτς, νοκ άουτ η Κουζνέτσοβα

Επίδειξη ισχύος έκανε ο Νόβακ Τζόκοβιτς και νικώντας άνετα με 3-0 σετ, 6-1, 6-3 και 6-3, τον Τσέχο Ράντεκ Στέπανεκ, νούμερο 16 στον κόσμο, προκρίθηκε στα προημιτελικά του US Open. Εκεί ο Σέρβος τενίστας, που είναι στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, θα αντιμετωπίσει τον Φερνάντο Βερντάσκο. Ο Ισπανός (Νο 10) απέκλεισε με 3-1 σετ, 4-6, 6-4, 6-4 και 6-4, τον Αμερικανό Τζον Ίσνερ (Νο 55).

Η έκπληξη έγινε στις γυναίκες, όπου η Καρολίνε Βοσνιάτσκι από τη Δανία (Νο 8) πέταξε εκτός συνέχειας και την τελευταία εκπρόσωπο του ρωσικού τένις, Σβετλάνα Κουζνέτσοβα, νικώντας το Νο 6 του κόσμου με 2-1 σετ, 2-6, 7-6 και 7-6, μετά από περίπου δυόμισι ώρες παιχνιδιού. Η Βοσνιάτσκι θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τη 17χρονη Αμερικανίδα Μέλανι Ούντιν.

ΠΑΟΚ: Προς αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου


Στη έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας αποφάσισε τη διερεύνηση εκλογής αιρετής διοίκησης. Την προσεχή Δευτέρα στις 19:00 στο Παλατάκι θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση η οποία θα διεξαχθεί κανονικά, αφού ο Βασίλης Παγώνης που κατέχει μεγάλο ποσοστό μετοχών θα εξουσιοδοτήσει την τωρινή διοίκηση προκειμένου να εκπροσωπηθούν οι μετοχές του.

Επίσης στη συνέλευση θα προκηρυχθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 15,1 εκατ. ευρώ και για τους ενδιαφερόμενους θα ανοίξει από τον Οκτώβριο και θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες. Για το θέμα αυτό θα αναφερθεί ο Θοδωρής Ζαγοράκης στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει το μεσημέρι της Τετάρτης.

Αρόγιο: «Καλός ο Ολυμπιακός, αλλά προτιμώ ΝΒΑ»

Η επιστροφή στο ΝΒΑ αποτελεί προτεραιότητα για τον Κάρλος Αρόγιο. Ο Πορτορικανός γκαρντ ρωτήθηκε πώς θα αντιμετώπιζε μία δελεαστική πρόταση από έναν ευρωπαϊκό σύλλογο, όπως ο Ολυμπιακός, και ιδού η απάντησή του: «Εξετάζω όλες τις προοπτικές και δεν αποκλείω τίποτα. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος με σεβαστή παράδοση και σπουδαία ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των Λίνας Κλέιζα και Τζος Τσίλντρες. Όμως αυτή τη στιγμή επικεντρώνω όλη μου την ενέργεια για να παραμείνω σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού», δήλωσε ο 30χρονος άσος.

Ο Αρόγιο, που κατέλαβε με το Πόρτο Ρίκο τη δεύτερη θέση στους Παναμερικανικούς Αγώνες, την περασμένη περίοδο είχε 15,3 πόντους, 5,8 ριμπάουντ και 3,7 ασίστ κατά μέσο όρο στο Ισραήλ με τη φανέλα της Μακάμπι. Στην Ευρωλίγκα είχε 14,6 πόντους, 4,1 ασίστ και 2,7 ριμπάουντ ανά αγώνα. Από το 2001 αγωνιζόταν στο ΝΒΑ έχοντας περάσει από Ράπτορς, Νάγκετς, Τζαζ, Πίστονς και Μάτζικ, με ένα μικρό διάλλειμα στην Τάου το 2002.

Μπορεί την υπέρβαση;


Ένα από πιο τα δύσκολα παιχνίδια στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος -U21 2011 δίνει απόψε (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και ΝΕΤ) η Εθνική Ελπίδων κόντρα στην αντίστοιχη της Αγγλίας στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια έχει το 2x2 και απέναντι στους Άγγλους καλείται να αποδείξει από τι «μέταλλο» είναι φτιαγμένη, κάτι που πρέπει να συμβεί και με την Πορτογαλία στις 9 Οκτωβρίου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χρειάζεται να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, ώστε να έχει το πάνω χέρι στη συνέχεια της προκριματικής φάσης του Euro.

Θέση κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να πάρει ένας εκ των Στρατηλάτη ή Λάμπρου. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα βρίσκεται ο Αργυρόπουλος, στο κέντρο ο Σιόβας με τον Κ. Παπαδόπουλο (ή τον Τ. Παπάζογλου) και στα αριστερά θα παίξει ο Μπουκουβάλας. Στο χώρο του άξονα θα είναι ο Σιάκκας και ο Πλιάτσικας, έχοντας πιο μπροστά τον Δημούτσο. Η τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελείται από τους Νίνη (δεξιά), Κουτσιανικούλη (αριστερά) και Μήτρογλου (κορυφή).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αργυρίου, Κατσικογιάννης, Μαχλελής, Ριζογιάννης, Ταχτσίδης, Γιάντσης και Παυλής. Εκτός έμειναν ο Ιωαννίδης και ο Σοϊλέδης, οι οποίοι δεν κατάφεραν να πάρουν μέρος στη χθεσινή προπόνηση.

Με 4-4-2 οι Άγγλοι

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Στιούαρτ Πιρς θα παρατάξει τους εξής ένδεκα: Λόουτς (τερματοφύλακας), Νότον (δεξί μπακ), Μουαμπά, Μανσιέν (κεντρικοί αμυντικοί), Γκιμπς (αριστερό), Τόμκινς, Κάτερμολ (ανασταλτικοί μέσοι), Ρόντγουελ (δεξί χαφ), Ρόουζ (αριστερό χαφ), Στάνισλας και Στάριτζ (επιθετικοί). Την αποστολή των «λιονταριών» συμπληρώνουν οι Φίλντινγκ, Σμόλινγκ, Άντισον, Γουίλσιρ, Κλέβερι, Κορκ, Σίαρς και Γουέλμπεκ.

Η βαθμολογία του 9ου ομίλου

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί (Γκολ υπέρ-κατά)

Ελλάδα 2 2 6 (4-1)
Πορτογαλία 1 3(4-1)
Αγγλία 1 3 (2-1)
ΠΓΔΜ 2 0 (2-5)
Λιθουανία 2 0 (1-5)

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα

Ημερομηνία Αγώνας Αποτ.

28/03/2009 Ελλάδα-ΠΓΔΜ 3-1
06/06/2009 Λιθουανία-Ελλάδα 0-1
04/09/2009 Πορτογαλία-Λιθουανία 4-1
04/09/2009 ΠΓΔΜ-Αγγλία 1-2
08/09/2009 Ελλάδα-Αγγλία
09/09/2009 ΠΓΔΜ-Λιθουανία
09/10/2009 Αγγλία-ΠΓΔΜ
09/10/2009 Ελλάδα-Πορτογαλία
13/10/2009 ΠΓΔΜ-Πορτογαλία
13/10/2009 Ελλάδα-Λιθουανία
13/11/2009 Λιθουανία-ΠΓΔΜ
13/11/2009 Αγγλία-Πορτογαλία
17/11/2009 Πορτογαλία-Ελλάδα
17/11/2009 Λιθουανία-Αγγλία
03/03/2010 Αγγλία-Ελλάδα
11/08/2010 Λιθουανία-Πορτογαλία
03/09/2010 Πορτογαλία-Αγγλία
04/09/2010 ΠΓΔΜ-Ελλάδα
07/09/2010 Πορτογαλία-ΠΓΔΜ
07/09/2010 Αγγλία-Λιθουανία

Γίνεται «αρκούδα» ο Άιβερσον


Πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Γκρίζλις για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του βρίσκεται ο Άλεν Άιβερσον. Ο 34χρονος γκαρντ συναντήθηκε στην Ατλάντα με τον πρόεδρο, Μάικλ Χάισλι, τον προπονητή, Λάιονελ Χόλινς, και τον τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας του Μέμφις και οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια οριστική συμφωνία.

Η πρόταση που του έγινε αφορά μονοετές συμβόλαιο ύψους 3,5 εκατ. δολαρίων, όσα χρήματα μπορούν να του προσφέρουν δηλαδή με βάση τα περιθώρια που έχουν στο σάλαρι καπ. Το ποσό αυτό μπορεί να ανέλθει στα 4,4 εκατ. δολάρια, αν οι «αρκούδες» παραιτηθούν των δικαιωμάτων του Χουάν Κάρλος Ναβάρο για το ΝΒΑ, από τη στιγμή που ο Ισπανός γκαρντ δεν δείχνει διάθεση να επιστρέψει στις ΗΠΑ. Ασφαλώς το ποσό αυτό απέχει πολύ από τα 20,8 εκατ. δολάρια που εισέπραξε την περασμένη σεζόν, αλλά ελλείψει άλλων προτάσεων ο «answer» είναι υποχρεωμένος να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES