3 Φεβ 2010

Να μείνει ίδια η ποινή

Εκδικάστηκε σήμερα η έφεση που έκανε αυτεπάγγελτα η ΕΠΟ για την πρωτόδικη απόφαση της Σούπερ Λιγκ, με την οποία τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 70.000 ευρώ για τα επεισόδια που έγιναν στο παιχνίδι με την Καβάλα.

Οι ερυθρόλευκοι κατέθεσαν όλα τα στοιχεία που είχαν προβάλει και στον αθλητικό δικαστή, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αυξηθεί η ποινή , για την τιμωρία της έδρας, φέρνοντας σαν παράδειγμα το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Θυμίζουμε σε αυτό οι Πειραιώτες είχαν τιμωρηθεί με πρόστιμο 53.000 ευρώ, ποινή που έμεινε η ίδια μετά από έφεση την οποία και τότε, είχε καταθέσει αυτεπάγγελτα η ΕΠΟ μέσω της αρεοπαγίτου, Δήμητρας Παπαντωνοπούλου. Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή την ερχόμενη Τετάρτη.

Στα γραφεία αύριο ο Κόκκαλης

Συνομιλίες για όλα τα θέματα της ομάδας θα έχει αύριο ο Σωκράτης Κόκκαλης με τους άμεσους συνεργάτες του. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναμένεται να βρεθεί στα γραφεία της ΠΑΕ στην πλατεία Αλεξάνδρας. Πιθανότατα, αναμένεται να τεθεί και πάλι επί τάπητος η ενεργοποίηση του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Απολογούνται οι Ντιόγκο, Παπαδόπουλος

Σε απολογία από την διοίκηση του Ολυμπιακού κλήθηκαν οι Ντιόγκο και Γιάννης Παπαδόπουλος για το επεισόδιο που είχαν στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας. Η ΠΑΕ κάλεσε να παραδώσουν μέχρι αύριο ένα έγγραφο και να εξηγήσουν τους λόγους που δημιούργησαν την ένταση.

Είναι δεδομένο πως οι παίκτες θα τιμωρηθούν με μεγάλο πρόστιμο, όπως ορίζει και ο εσωτερικός κανονισμός.

Προπόνηση

Ο Στολτίδης ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση και ο Ντάτολο λόγω στομαχικών διαταραχών δεν γυμνάστηκαν στην σημερινή προπόνηση της ομάδας ενόψει του αγώνα με τον Λεβαδειακό. Ο Έλληνας μέσος αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς για την αναμέτρηση της Κυριακής.

Ο Ντουντού, συνέχισε το πρόγραμμα θεραπείας του λόγω του τραυματισμού του στο πόδι.

Οι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν σε δύο γκρουπ, το πρώτο στις 10:30 και το δεύτερο στις 11:30. Στο πρώτο γκρουπ συμμετείχαν οι Τοροσίδης, Πάντος, Νικοπολίδης, Πάρντο, Ρ. Μπράβο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Ντομί, Ζεβλάκοφ και Γκαλίτσιος.

Στο δεύτερο οι Κόβατς, Παναγόπουλος, Λούα Λούα, Ντάρμπισιρ, Μήτρογλου, Ντιόγκο, Γ. Παπαδόπουλος, Ζαϊρί, Όσκαρ, Λεντέσμα και Μαρέσκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους αύριο με την προπόνηση που θα γίνει στις 11:00, στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

Άλλαξε ώρα το μνημόσυνο των θυμάτων της ΘΥΡΑΣ 7

Το Σάββατο στις 13.00 –και όχι στις 12.00, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό- θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο για τα θύματα της ΘΥΡΑΣ 7 που βρήκαν τραγικό θάνατο στις 8 Φεβρουαρίου του 1981, κατά την έξοδό τους από το γήπεδο μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο.

Έβγαλε την υποχρέωση

Με αυτόν τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να ανησυχήσει απέναντι στην Καλλιθέα! Ο διεθνής επιθετικός πέρασε στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, άνοιξε το σκορ στο 52' και οδήγησε τους "πράσινους" στη νίκη 2-0, η οποία τους φέρνει στα ημιτελικά του Κυπέλλου “Hellas On Line” με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το αυτογκόλ του Αρκούδα στο 88' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Το ματς:

Με στόχο ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα «έλυνε» τα πόδια των ποδοσφαιριστών του, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να πιέσουν από νωρίς τον αντίπαλό τους και να βάλουν στην περιοχή τους την Καλλιθέα. Ο Στάθης Σταθόπουλος, όμως, είχε στήσει άψογα την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο και με ενισχυμένο κέντρο είχε καταφέρει να δυσκολέψει την κυκλοφορία της μπάλας, ενώ με μοναδικό προωθημένο τον Μαρουκάκη προσπαθούσε να εκμεταλλευθεί τις αντεπιθέσεις.

Ο Λέτο από τα αριστερά προξενούσε ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά οι σέντρες του παρέμειναν ανεκμετάλλευτες από τους συμπαίκτες του. Η άνοδος του Σεϊταρίδη, ο οποίος βοήθησε επιθετικά τον Χριστοδουλόπουλο από τα δεξιά, έδωσε κάποια ποικιλία στον τρόπο ανάπτυξης του «τριφυλλιού», το οποίο άρχισε να πιέζει ασφυκτικά την Καλλιθέα. Ο Σισέ στο 20’ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να «ανοίξει» το σκορ, όταν ύστερα από κάθετη πάσα του Καραγκούνη δεν κατάφερε να πλασάρει τον Αθανασόπουλο. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους σε δύο περιπτώσεις προσπάθησαν να απειλήσουν στην αντεπίθεση, όμως οι γρήγορες αντιδράσεις του Γκαλίνοβιτς απέτρεψαν τον όποιο κίνδυνο πήγε να δημιουργηθεί.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με γρήγορες αλλαγές από τον Νίκο Νιόπλια, ο οποίος έβλεπε πως η ομάδα του δεν μπορούσε να δημιουργήσει εύκολα ευκαιρίες στην επίθεση. Ο Έλληνας τεχνικός πέρασε τους Πετρόπουλο και Σαλπιγγίδη στη θέση των Κλέιτον και Χριστοδουλόπουλου, οι οποίοι δεν είχαν προσφέρει τα αναμενόμενα, αλλάζοντας παράλληλα το σύστημα των «πρασίνων» σε 4-4-2 και «γεμίζοντας» την αντίπαλη περιοχή.

Οι κινήσεις του τεχνικού των γηπεδούχων απέδωσαν γρήγορα καρπούς, αφού στο 52’ ο Σαλπιγγίδης άνοιξε το σκορ. Ο Καραγκούνης σέντραρε από τα αριστερά, ο Σισέ «έστρωσε» με το κεφάλι στον Λέτο, ο οποίος πλάσαρε, αλλά ο Αθανασόπουλος έδιωξε με δυσκολία, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Σαλπιγγίδη και αυτός με νέο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στο» τριφύλλι».

Το γκολ αυτό όχι μόνο δεν ηρέμησε τους παίκτες του Νίκου Νιόπλια, αλλά τους έκανε ακόμα πιο επιθετικούς. Με τους Πετρόπουλο και Σισέ να αναστατώνουν την αντίπαλη άμυνα και τους Λέτο και Σαλπιγγίδη να προβληματίζουν από τα άκρα, οι ευκαιρίες άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη. Ο κ. Σταθόπουλος προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, άλλαξε επιθετικό, βάζοντας τον Παπαναστασίου αντί του Μαρουκάκη, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Γκαλίνοβιτς.

Δύο λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, ο αναμορφωτής της εικόνας των πρωτοπόρων του ελληνικού πρωταθλήματος στο δεύτερο ημίχρονο, Σαλπιγγίδης, μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή της Καλλιθέας, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Αθανασόπουλος, ο Καραγκούνης πήρε το «ριμπάουντ» και σούταρε δυνατά, η μπάλα βρήκε στα πόδια του Αρκούδα και κατέληξε στο βάθος της εστίας της ομάδας του, προς την οποία είχε έτσι κι αλλιώς πορεία. Το γκολ αυτό «κλείδωσε» το ματς υπέρ του Παναθηναϊκού και παράλληλα έδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα σε διπλή αναμέτρηση.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Σισέ, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (46' Πετρόπουλος), Μπιάρσμιρ, Δάρλας, Σεϊταρίδης, Σιμάο (77' Κατσουράνης), Καραγκούνης, Κλέιτον (46' Σαλπιγγίδης)

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Στάθης Σταθόπουλος): Αθανασόπουλος, Ηρακλής, Κισκαμπάνης, Κατσαρός, Καραδήμος (55' Ζουμπουλάκης), Κουτρουμπής, Φουντουκίδης (65' Καλτσάς), Μαρουκάκης (63' Παπαναστασίου), Πλατέλλας, Γουσούλης, Αρκούδας

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Στον πάγκο ο Παράσχος

Ο Γιώργος Παράσχος είναι ο νέος προπονητής του Πανιωνίου. Οι "κυανέρυθροι" ανακοίνωσαν και επίσημα τη συμφωνία με τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος αύριο θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με την νέα του ομάδα.

Η ανακοίνωση του Πανιωνίου:

Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει ότι σήμερα επήλθε κατ’ αρχάς συμφωνία με τον κ. Γιώργο Παράσχο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου για 1,5 χρόνο.

Ο κ. Παράσχος θα αναχωρήσει σήμερα για την ιδιαίτερη πατρίδα του και αύριο θα επιστρέψει στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της συμφωνίας.

Ο κ. Παράσχος θα βρεθεί αύριο Πέμπτη στις 5 μ.μ. στο"Απήλιον" για μία πρώτη γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου.

Περιφερειακό - 5ος όμιλος: Πρόγραμμα - Διαιτητές 20ης αγωνιστικής

Περιφερειακό - 5ος όμιλος: Πρόγραμμα - Διαιτητές 20ης αγωνιστικής
Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 20ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Περιφερειακού πρωταθλήματος
ΚΥΡΙΑΚΗ 7/2 (15.00)
ΣΚΟΥΦΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΚΟΛΥΤΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑΣ)
ΚΟΣΚΙΝΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑΣ) - ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ (ΚΕΡΚΥΡΑΣ)
ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ - ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ (ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ)
ΣΤΑΓΓΟΛΗΣ (ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ) - ΣΙΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ)
ΑΡΑΧΘΟΣ ΠΑΧΥΚΑΛΑΜΟΥ – ΒΟΛΙΔΑ
ΜΠΟΥΜΑΡΣΟΠΟΥΛΟΣ (ΛΑΡΙΣΑΣ)
ΓΟΥΛΑΣ (ΛΑΡΙΣΑΣ) - ΤΖΙΜΟΥΡΤΟΣ (ΛΑΡΙΣΑΣ)
ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ
ΚΟΕΜΤΖΙΔΗΣ (ΚΟΖΑΝΗΣ)
ΤΣΙΜΕΝΤΕΡΙΔΗΣ (ΚΟΖΑΝΗΣ) - ΠΑΥΛΕΡΟΥ (ΚΟΖΑΝΗΣ)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ – ΠΡΕΒΕΖΑ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ (ΒΟΙΩΤΙΑΣ)
ΣΕΜΟΣ (ΒΟΙΩΤΙΑΣ) - ΚΑΚΟΣΑΙΟΥ (ΒΟΙΩΤΙΑΣ)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ – ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΘΑΝΟΣ (ΓΡΕΒΕΝΩΝ)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ (ΓΡΕΒΕΝΩΝ) - ΣΙΟΥΜΠΟΥΡΑ (ΓΡΕΒΕΝΩΝ)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΟΚΚΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗ (ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ)
ΤΣΑΜΠΡΑΣ (ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ) - ΓΚΑΛΙΜΑΝΗΣ (ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ)
ΕΛΑΙΟΦΥΤΟ – ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ
ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ (ΦΩΚΙΔΑΣ)
ΚΑΡΑΙΝΔΡΟΣ (ΦΩΚΙΔΑΣ) - ΣΑΚΟΥΛΗΣ (ΦΩΚΙΔΑΣ)
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
ΝΤΑΟΥΛΑΣ (ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ)
ΤΖΟΥΡΟΠΑΝΟΣ (ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ) - ΠΙΛΑΡΙΝΟΣ (ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ)

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναιτωλικός


Ανακοίνωση
02/02/10
Ο κ. Μπέος δεν είναι σε θέση να δώσει πειστικές απαντήσεις σε άλλα πολύ σοβαρά ζητήματα που έχουν τεθεί για τη δράση του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πόσο μάλλον να απαντήσει επί της ουσίας σε πραγματικά γεγονότα που αφορούν το παιχνίδι της Κυριακής στο Βόλο, παραδεχόμενος της αλήθεια.
Ήταν όντως παράληψή μας που δεν τον ευχαριστήσαμε «για την υψηλή φιλοξενία» που μας παρείχε…
Οι χαρακτηρισμοί για τον προπονητή μας κ. Νταλακούρα, ο οποίος έχει τα τεκμήρια της επιστημονικής κατάρτισης αλλά κυρίως ηθικής ακεραιότητας και καταξίωσης, όταν εκτοξεύονται από ανθρώπους τέτοιου επιπέδου αποτελούν εύσημα.
Αυτό που μάθαμε από την ανακοίνωσή του είναι το ιδιαίτερο χάρισμα και η ευχέρεια που διαθέτει, να ανακαλύπτει εξ αποστάσεως… μπράβους (!!!) στο γήπεδο Παναιτωλικού, όπου χρέη προσωπικού Ασφαλείας κάνει επίσημη εταιρεία Security και στελέχη ασφαλείας δηλωμένα στην Ελληνική Αστυνομία.
Για την αγωνιστική ανωτερότητα της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου θα συμφωνήσουμε. Έστω κι αν η εμπειρία μας στα δύο φετινά μεταξύ μας παιχνίδια, έπρεπε να δημιουργεί αμφιβολίες. Γιατί, στο Αγρίνιο αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα από ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στον Παναιτωλικό και στο Βόλο από ένα πέναλτι που δόθηκε (σουτ από μισό μέτρο στο σώμα αμυντικού) στον Ολυμπιακό.
Η γενικότερη παρουσία της ομάδας του πάντως στο φετινό πρωτάθλημα, δικαίως την κατατάσσει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και τα όποια «δεκανίκια» (είναι καταγεγραμμένες ανακοινώσεις και άλλων ομάδων) ή οι πρακτικές του παρελθόντος, χρησιμοποιούνται καλού – κακού.
Λυπούμαστε που η συμπεριφορά του κ. Μπέου μας ανάγκασε να ασχοληθούμε με τα παραπάνω και να οδηγηθούμε σ’ ένα επίπεδο που δεν ταιριάζει ούτε στον Παναιτωλικό, ούτε και στον Ολυμπιακό Βόλου. Μακάρι τα αντανακλαστικά των θεσμοθετημένων οργάνων της πολιτείας και του ποδοσφαίρου να ήταν τέτοια που να μην επέτρεπαν σε κανέναν συμπεριφορές και πράξεις που οξύνουν τα προβλήματα που πλήττουν το ποδόσφαιρο.

ΠΗΓΗ:http://panetolikos.gr

Στο «ραντάρ» της Άρσεναλ ο Νίνης

Στη λίστα των υπό παρακολούθηση παικτών της Άρσεναλ συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Σωτήρη Νίνη. Το ενδιαφέρον των «κανονιέρηδων» για τον 19χρονο μέσο του Παναθηναϊκού φαίνεται ότι είναι υπαρκτό, αλλά ακόμη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Κατά καιρούς, ο Νίνης έχει «συνδεθεί» με ομάδες «μεγαθήρια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μίλαν. Μάλιστα, οι «Ροσονέρι» έχουν στείλει σκάουτερ στην Ελλάδα, για να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για τον διεθνή παίκτη των «πρασίνων».

«Προσπάθησε ο Βαλβέρδε, αλλά…»

Απογοητευμένος από την απόλυση του Ερνέστο Βαλβέρδε από την τεχνική ηγεσία της Βιγιαρεάλ εμφανίστηκε ο Ντιέγκο Λόπεθ, μιλώντας στην «Marca». Ωστόσο, ο Ισπανός στήριξε την επιλογή του αντικαταστάτη του Βάσκου, Χουάν Κάρλος Γαρίδο.

«Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αυτό έχει επίπτωση σε όλους στην ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι (ο Βαλβέρδε) έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Δουλέψαμε αρκετά, αλλά ποτέ δεν καταφέραμε να βρεθούμε στην κατάλληλη κατάσταση», ανέφερε αρχικά ο και πρόσθεσε.

«Υπάρχουν πολλά που χρειάζεται να βελτιώσουμε, ειδικά στην απόδοσή μας. Ο νέος προπονητής μας (ο Γαρίδο) ζήτησε να δείξουμε φιλοδοξία και μας είπε πως θέλουμε να επιλύσουμε τη συγκεκριμένη κατάσταση».

* Να σημειωθεί ότι το πρώτο παιχνίδι του Γαρίδο στον πάγκο της Βιγιαρεάλ θα είναι την Κυριακή κόντρα στη Μαγιόρκα.

«Πρώτα το νταμπλ»

Κλειστά κρατάει ο Ανδρέας Βγενόπουλος τα χαρτιά του, ενόψει της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Σε δύο μήνες αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις στο Δ.Σ. του «τριφυλλιού» και ένα σενάριο θέλει τον μέτοχο να επιδιώκει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να μπουν τα χρήματα που χρειάζεται η ομάδα για τη νέα χρονιά, ίσως και για τα επόμενα δύο χρόνια.

«Δεν είναι της παρούσης αυτό το θέμα. Πρώτα μας ενδιαφέρει να πάρουμε το νταμπλ. Τώρα εκεί έχει πέσει όλο το βάρος. Πρώτα το νταμπλ και μετά όλα τα άλλα», είναι το μήνυμα του «Mr MIG». Πάντως, ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ επιμένει ότι δεν ασχοληθεί παραγοντικά με το «τριφύλλι»: «Οπως έχω πει εδώ και καιρό, έχω τελειώσει ως παράγοντας στον Παναθηναϊκό. Δεν με ενδιαφέρουν αξιώματα».

Επίσης, ο «Βγενό» διαψεύδει ότι επιθυμεί να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και υποστηρίζει ότι εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι μόνο να διατηρήσει το ποσοστό των μετοχών του (11%). Εξάλλου, είναι δεδομένο ότι ο κ. Βγενόπουλος στηρίζει τον πρόεδρο Νικόλα Πατέρα και ενδεχόμενη αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου θα επηρεάσει αρνητικά και εκείνον στις όποιες αποφάσεις του.

Ο μέτοχος του «τριφυλλιού» εμφανίζεται αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αφού πιστεύει στις δυνατότητες της ομάδας και θεωρεί ότι από το επόμενο ματς θα αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα ανάλογα με την απόδοσή της στο γήπεδο.

Επίσης, ο «Mr MIG» παρουσιάζεται απόλυτα ευχαριστημένος από τη δουλειά του Νίκου Νιόπλια και θα ήθελε να ανανεωθεί το συμβόλαιο του 45χρονου προπονητή, εφόσον η ομάδα κατακτήσει το νταμπλ. Να σημειωθεί ότι από το περιβάλλον του κ. Βγενόπουλου έβγαινε χθες ότι δεν έκανε καμία αναφορά στον Σπύρο Λιβαθηνό.

Αναστόπουλος: «Γιορτάζουμε σήμερα, αλλά ο στόχος μας είναι άλλος»

Απόλυτα ευχαριστημένος από τη μεγαλειώδη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μετά το 4-0 επί του ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Νίκος Αναστόπουλος. Ωστόσο τόνισε ότι οι πανηγυρισμοί θα πρέπει να κρταήσουν μόνο για ένα βράδι και από την επόμενη όλοι θα πρέπει να σκέφτονται το προσεχές ματς για το πρωτάθλημα, αφού αυτός είναι ο στόχος της ομάδας. «Ακόμη και αν προκριθούμε στον τελικό, δεν θα σημάνει τίποτα αν δεν τα καταφέρουμε στο πρωτάθλημα», τόνισε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο προπονητής του ΠΑΣ επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν πρέπει να πάρουν αέρα τα μυαλά κανενός στην ομάδα από αυτήν την πρόκριση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

''Επί εννιά παιχνίδια κρατούσε το μηδέν ο ΠΑΟΚ, ενώ ήταν αήττητος εδώ και καιρό. Δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Θα πρέπει να μείνουν στη θέση τους,. Ο σκοπός μας είναι άλλος. Αν εξαιρέσεις δύο δεκάλεπτα ήμασταν καλύτεροι. Ελέγξαμε το ματς. Απομονώσαμε κάποιους παίκτες του αντιπάλου και βγήκαμε ταχύτατα στην αντεπίθεση. Θα χαρούμε σήμερα άλλα από αύριο το μυαλό μας θα είναι στο παιχνίδι για το πρωτάθλημα με την Καβάλα. Μπράβο στα παιδιά, η υγεία που έχουμε στα αποδυτήρια φαίνεται. Έχουμε βάθος σαν ομάδα, είναι σημαντικό να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους γιατί έχουμε δύσκολα ματς στη συνέχεια''.

Για τις πολλές απουσίες που είχε ο ΠΑΣ, ο κ. Αναστόπουλος είπε:

''Δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί στην ομάδα. Όλα τα παιδιά δίνουν την ψυχή τους. Τα πράγματα που σχεδιάσαμε μας βγήκαν και αυτό σήμερα είχε σημασία. Ο προπονητής πρέπει να είναι και παιδαγωγός, οφείλει να βρίσκει το κουμπί κάθε παίκτη''.

Για τους στόχους της ομάδας, δήλωσε: ''Ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Το λέω ξεκάθαρα και τελικό να παίξουμε αν δεν σωθούμε θα είναι αποτυχία''.

Για τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο, ο Νίκος Αναστόπουλος είπε: "Αν το γήπεδο ήταν καλύτερο, θα παίζαμε και εμείς πιο καλά. Είναι πρόβλημα ο αγωνιστικός χώρος αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό".

"Επί των ημερών μου να ξέρετε εάν δεν μπορούμε να μην κερδίσουμε ένα παιχνίδι, τουλάχιστον να μην το χάνουμε".

Για την αποβολή του είπε: ''Όπως ξέρετε εγώ δεν βρίζω. Με απέβαλλε γιατό βγήκα έξω από την επιτρεπόμενη περιοχή''.

Τέλος ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε και για τον αντίπαλο του ΠΑΣ στα ημιτελικά, που πιθανότατα θα είναι ο Παναθηναϊκός.

"Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα, θα είναι το φαβορί, αλλά από εκεί και πέρα όλα θα φανούν στο γήπεδο''.

Για αυτό πλακώθηκαν!

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού. Ο Ντιόγο τσακώθηκε με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, προσθέτοντας ακόμη ένα μελανό σημείο στη φετινή χρονιά για τους Πειραιώτες. Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του (οικογενειακού;) διπλού της ομάδας. Οι δύο παίκτες ήταν σε αντίπαλες ομάδες και ο Έλληνας μέσος έβαζε πιο δυνατά τα πόδια του σε διεκδικήσεις με τον Βραζιλιάνο.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο τελευταίος πήγε να ζητήσει εξηγήσεις και είπε στον 21 ετών χαφ: «Respect» (Σεβασμός). Ο νεαρός μέσος, όπως έγινε γνωστό, σηκώθηκε και παρότι είναι πιο κοντός, έβαλε το πρόσωπό του σε εκείνο του Ντιόγο, κάτι ανάλογο με τις κοκορομαχίες που συμβαίνουν ανάμεσα σε αντίπαλους παίκτες. Ο Βραζιλιάνος φέρεται να έριξε μια δυνατή σφαλιάρα (!) στον… συμπαίκτη του και τότε ο Παπαδόπουλος προσπάθησε να του «απαντήσει».

Πριν εκτραπεί τελείως η κατάσταση, υπήρξε παρέμβαση των ψυχραιμότερων, αφού οι φωνές των δύο ποδοσφαιριστών ακούστηκαν μέχρι τα αποδυτήρια που βρίσκονταν οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού. Αμέσως ενημερώθηκε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, που είχε πει νωρίτερα ότι δεν θα ανεχτεί κρούσματα απειθαρχίας, και εκείνος έστειλε τους δύο παίκτες στη διάθεση της διοίκησης, η οποία σήμερα θα τους καλέσει σε έγγραφη απολογία για ανάρμοστη συμπεριφορά. Πρόθεση της διοίκησης είναι να τους τιμωρήσει με την αυστηρότερη ποινή, προκειμένου να μην επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό

Πάντως, οι περισσότεροι λένε ότι ο Ντιόγο μετά το «Respect», έριξε γροθιά στον Παπαδόπουλο και για αυτό καταλογίζουν ευθύνες στον Βραζιλιάνο, για τον οποίο το κλίμα είναι αρνητικό το τελευταίο διάστημα. Εν τω μεταξύ, εδώ και καιρό φαίνεται να υπάρχει μία «κόντρα» μεταξύ Ελλήνων και ξένων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, αφού η μία πλευρά κατηγορεί την άλλη για διάφορα ζήτημα (π.χ. από την απομάκρυνση του Ζίκο μέχρι τα όσα διαρρέονται στον Τύπο).

Δεν αποκλείεται ο Σωκράτης Κόκκαλης να «ενεργοποιήσει» σύντομα τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ή τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς σε ρόλο γενικού αρχηγού, ώστε να διατηρούνται οι ισορροπίες μέσα στην ομάδα. Από την πλευρά του, ο Μπάντοβιτς βρίσκεται σε κακή κατάσταση, αφού δεν περίμενε τόσο σύντομα να εμφανιστούν τόσα πειθαρχικά παραπτώματα.

Μπάντοβιτς: «Να με σέβεστε»

Σαν να το προαισθανόταν ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος θέλησε να δείξει στους παίκτες ότι δεν θα αφήσει να ξεφεύγουν οι καταστάσεις. «Μίλησα με τον Εντσο και θα είμαι αυστηρός σε κάποια θέματα. Καταλαβαίνω ότι ο καθένας σας έχει προσωπικότητα, αλλά όπως σας σέβομαι εγώ, έτσι θέλω να με σέβεστε κι εσείς. Δεν έχω πρόβλημα να φεύγει κάποιος για τα αποδυτήρια όταν γίνεται αλλαγή, αλλά πρέπει πρώτα να με ρωτάει και να παίρνει άδεια. Αλλωστε, μην ξεχνάτε ότι υπάρχει εσωτερικός κανονισμός. Θα είμαι αυστηρός σε θέματα πειθαρχίας», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός.

Στη συνέχεια, ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην αποβολή του Χεσούς Ντάτολο στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο: «Δεν έπρεπε να συμβεί αυτό. Και στα αποδυτήρια είχα πει στον Χεσούς να προσέχει, γιατί είχε παρατηρηθεί με κίτρινη. Επρεπε να ήσουν πιο προσεκτικός».

* Μέσα σε όλα έγινε γνωστό ότι οι Μπράβο και Λούα Λούα τιμωρήθηκαν με πρόστιμο, επειδή άργησαν σε παλιότερες προπονήσεις. Οι δύο παίκτες θα κάνουν την Παρασκευή το τραπέζι στους συμπαίκτες τους. Το πρόστιμο αυτό δείχνει ότι πλέον στον Ολυμπιακό δεν θα αφήνουν να περνά τίποτε απαρατήρητο.

* Στη διάθεση του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς τέθηκαν οι Μήτρογλου, Λούα Λούα και Γκαλίτσιος ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Λεβαδειακό. Ο πρώτος ξεπέρασε τη λοίμωξη στο αναπνευστικό και προπονήθηκε κανονικά. Στον Λούα Λούα το ιατρικό τιμ συνέστησε να είναι λίγο πιο προσεκτικός, αλλά προπονήθηκε κανονικά. Το ίδιο συνέβη και με τον Γκαλίτσιο, ο οποίος πάντως λίγο έλειψε να σταθεί και πάλι άτυχος. Σε μια φάση τον πάτησε ο Ντιόγο και αποχώρησε από την προπόνηση. Εξετάστηκε από το ιατρικό τιμ, δεν είχε κάτι σοβαρό και επέστρεψε κανονικά στο γήπεδο.

ΑΕΚ: «Παρατράγουδα» στην κοπή της πίτας

Ένταση, πανό διαμαρτυρίας και αποχωρήσεις στην κοπή της πίτας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Αποδοκιμασίες και συνθήματα κατά του Τάκη Κανελλόπουλου, όταν ανέβηκε στο βήμα. «Έχουμε γίνει χίλια κομμάτια με αυτή τη νοσηρή κατάσταση», δήλωσε το πρώην μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ. «Ενωσίτες ενωθείτε» φώναξε ο Μιχάλης Τροχανάς, ενώ ο Δημήτρης Χατζηχρήστος εξέφρασε την ευχή να βρεθούν άνθρωποι με χρήματα για να αναλάβουν τα ηνία της ομάδας.

Επεισοδιακή ήταν η εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Ένταση δημιουργήθηκε όταν στο βήμα ανέβηκε ο Τάκης Κανελλόπουλος προκειμένου να βραβεύσει τον παλιό ποδοσφαιριστή της ομάδας, Ανδρέα Σταματιάδη. Από τη μεγαλύτερη μερίδα του συγκεντρωμένου πλήθους άρχισαν οι αποδοκιμασίες, ενώ από οργανωμένους σηκώθηκε πανό που έγραφε: «Παραμυθάδες-Άφραγκοι-Επικίνδυνοι». Ο κ. Κανελλόπουλος ζήταγε από το μικρόφωνο να σταματήσουν, αλλά τα αίματα άναψαν για τα καλά όταν κάποιος δοκίμασε να κατεβάσει το πανό. Προς στιγμή απειλήθηκε γενικευμένη σύρραξη, αλλά τα πράγματα ηρέμησαν με την αποχώρηση μιας μερίδας οργανωμένων. Αφού αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, το πρώην μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ άρχισε τις δηλώσεις του.

«Η γκρίνια φέρνει φτώχια, αλλά και η φτώχια φέρνει γκρίνια. Έχουμε γίνει χίλια κομμάτια με αυτή τη νοσηρή κατάσταση. Όποιος και να έχει εμπλακεί με την ΑΕΚ αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις. Αλλά και για το σύλλογο τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Σχεδόν όλα τα τμήματα βρίσκονται σε χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Αντίθετα από ότι πιστεύουν μερικοί, η ΑΕΚ δεν είναι επιχείρηση ή εταιρία. Είναι αθλητικός σύλλογος και για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται να έχει επιτυχίες. Μόνο με συνεργασία και όχι με διχόνοια και αρνητισμό μπορούμε να πάμε μπροστά. Διαφορετικά θα περιμένουμε για 30 χρόνια ακόμα κάποιον Μεσσία», ήταν συνοπτικά τα λόγια του κ. Κανελλόπουλου που ζήτησε μεταξύ άλλων, η εκλογή νέων μελών σε όλα τα τμήματα να γίνεται από τη βάση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κλίμα ήταν εντελώς διαφορετικό και μάλιστα κάποιοι χειροκρότησαν τον κ. Κανελλόπουλο στο τέλος της τοποθέτησής του.

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Δημήτρης Χατζηχρήστος μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν την εκδήλωση τόνισε: «Θα μπει το νερό στο αυλάκι. Όταν γίνονται συζητήσεις για λεφτά, δεν υπάρχει αισιοδοξία, αλλά με χαμόγελο αντλούμε δύναμη. Αν γίνουν το καλοκαίρι σωστές κινήσεις, η ΑΕΚ μπορεί να ξαναγίνει μεγάλη», ενώ για τους τωρινούς μετόχους είπε: «Αυτοί οι άνθρωποι βάζουν τα λεφτά τους…»

Από το βήμα ο κ. Χατζηχρήστος δήλωσε: «Έλεγαν παλιά ότι εμείς θέλαμε να διοικήσουμε και να κάνουμε κουμάντο. Καταρρίψαμε αυτόν τον μύθο αλλά συμβαίνει κάτι παράδοξο. Ναι μεν είμαστε διοίκηση και κάνουμε κουμάντο αλλά δεν το κάνουμε και πολύ καλά. Αν είναι στο μπάσκετ να νικάμε στα Τρίκαλα και να κάνουμε λες και έγινε σεισμός, αυτό δεν είναι επιτυχία. Το να προσπαθείς να μαζέψεις 2.500 ευρώ για να γίνει αυτή η εκδήλωση, ούτε αυτό είναι επιτυχία. Ελπίζω του χρόνου να μπουν στην ΑΕΚ, άνθρωποι με λεφτά, όχι μόνο με αγάπη προς την ομάδα κι εμείς να φύγουμε και να επιστρέψουμε εκεί που θέλουμε ως οπαδοί».

Όπως πάντα ξεχωριστή ήταν η τοποθέτηση του πρώην προέδρου της ΑΕΚ, Μιχάλη Τροχανά. «Ενωσίτες ενωθείτε. Έχουμε γίνει σαν τα γερμανικά κρατίδια προ Καρλομάγνου. Για κάθε δύο φίλους της ΑΕΚ αντιστοιχούν και τρεις αντίπαλοι. Ενωσίτες ενωθείτε…» επανέλαβε.

Την ποδοσφαιρική ομάδα εκπροσώπησε ο Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος αφού ευχήθηκε υγεία σε όλους και κάθε επιτυχία στα διάφορα τμήματα της ΑΕΚ, εξέφρασε την επιθυμία να φτιαχτεί γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τζεμπούρ: «Στόχος το Τσάμπιονς Λιγκ»!

ην επιθυμία να βοηθήσει την ΑΕΚ να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ εξέφρασε ο Ραφίκ Τζεμπούρ, μιλώντας στο «Goal». «Θέλω να βγάλω την ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός ο στόχος μας μένει και θα κάνω τα πάντα», τόνισε ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός. «Έχω φιλοδοξίες αλλά, αν δεν τα φέρει η ζωή να παίξω σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο, δεν έχω πρόβλημα να μείνω στην ΑΕΚ και την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τζεμπούρ:

Πώς εξηγείς την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας στον δεύτερο γύρο. Τι έχει αλλάξει;

«Το μοναδικό πράγμα που έχει αλλάξει είναι ότι παίζω στη θέση μου. Είμαι επιθετικός και τόσον καιρό αγωνιζόμουν σε άλλη θέση και όχι ως φουνταριστός. Είναι γεγονός πως στον πρώτο γύρο και πριν από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό η ομάδα ήταν λίγο άρρωστη. Στον πρώτο γύρο δεν έπαιζε καλά, δεν είχε επιτυχίες. Τώρα έχουμε άλλη εικόνα, άλλη ψυχολογία και παίζουμε όλοι πάνω απ' όλα για την ομάδα.

Τώρα που παίζω και εγώ έχουν και τα άλλα παιδιά περισσότερη αυτοπεποίθηση. Εχει αλλάξει το παιχνίδι μας γιατί με εμπιστεύονται. Ξέρουν ότι μπορώ να παίξω σε πολλές θέσεις, έχω άλλο πνεύμα, βγάζω δύναμη και συναίσθημα στο παιχνίδι, μπορώ να σκοράρω, να δώσω ασίστ και να κρατήσω την μπάλα. Δεν φοβούνται πως θα μου δώσουν την μπάλα και θα τη χάσω και υπάρχει καλύτερη συνεργασία
».

Πώς βλέπεις το μέλλον σου στην ΑΕΚ;

«Θέλω να βγάλω την ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός ο στόχος μας μένει και θα κάνω τα πάντα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που πίστεψαν σε μένα και δεν έχω κανένα πρόβλημα να μείνω στην ομάδα. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Ίσως έρθει η ώρα να φύγω, ίσως έρθει η ώρα να μείνω για πάντα. Έχω φιλοδοξίες αλλά, αν δεν τα φέρει η ζωή να παίξω σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο, δεν έχω πρόβλημα να μείνω στην ΑΕΚ και την Ελλάδα».

Η σχέση σου με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς πώς είναι;

«Αυτό που ενδιαφέρει όλους μας είναι να πηγαίνει καλά η ΑΕΚ. Εγώ δεν ασχολούμαι με τους άλλους. Το μόνο που με νοιάζει είναι να κάνω σωστά τη δουλειά μου. Η σχέση μας είναι ίδια».

Ποια πιστεύεις πως ήταν τα λάθη σου;

«Δεν έχω κάνει κάτι λάθος. Θέλω να ανταποδώσω τη στήριξη των φιλάθλων που με πιστεύουν, αλλά να αποδείξω και σε αυτούς που με βρίζουν ότι μπορώ να προσφέρω και θέλω το καλό της ομάδας. Αλλωστε, οι οπαδοί επηρεάζονται από τις εφημερίδες και δεν ξέρουν πως όποιος μιλάει στις εφημερίδες επωφελείται. Εγώ δεν μιλάω και ήταν εύκολο να με χτυπήσουν από πίσω και να χρησιμοποιούν μόνο τις αντιδράσεις μου, χωρίς να ξέρουν τι έχει γίνει για να με διαβάλουν. Εγώ δεν δημιουργώ προβλήματα. Εχω προσωπικότητα όμως».

Η βαθμολογική διαφορά της ΑΕΚ είναι πλασματική;

«Υστερούμε σε λεπτομέρειες από τις άλλες ομάδες. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε προπονητικό κέντρο. Αυτό μας βγάζει κούραση και είναι πολύ επικίνδυνο να τραυματιστούμε. Επίσης υπάρχει πρόβλημα και στην τακτική. Πρέπει να ξέρει ο κάθε παίκτης πού παίζει, πού είναι η θέση του και πολλές φορές δεν παίζουμε στη θέση μας. Εχω διαφορετική οπτική και φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο. Ολοι οι παίκτες χωράνε σε μια ομάδα, αρκεί να ξέρεις πώς να τους αξιοποιήσεις. Αυτό είναι θέμα προπονητή. Είναι εύκολο, αν θέλεις και ξέρεις να το κάνεις. Αλλωστε, οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν ήρεμο χαρακτήρα και είναι συνεργάσιμοι».

Θέλεις να τοποθετηθείς στο θέμα που είχε προκύψει μετά το ματς με τα Γιάννενα και την ένταση με τον Παντελή Καφέ;

«Δεν έγινε τίποτα. Τον σέβομαι πολύ τον Καφέ σαν άνθρωπο. Είναι ο αρχηγός μας. Σε αυτόν απευθυνόμαστε. Του είπα να πάρουμε ρεπό γιατί πάνω απ' όλα είναι η υγεία του ποδοσφαιριστή. Χρειαζόμαστε ξεκούραση για να αποφύγουμε και τους τραυματισμούς. Απλά ακουγόμασταν γιατί μιλούσαμε αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ελληνικά και μέχρι να γίνει η μετάφραση καταλαβαίνεις».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES