21 Σεπ 2009

Βωβός: «Γήπεδο και εμπορικό πάνε μαζί»

Ο Μπάμπης Βωβός, με ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζει ότι το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το εμπορικό κέντρο και ξεκαθαρίζει ότι: «Η εκτιμηθείσα δε αποζημίωση της Εταιρίας από επίσημα, κρατικά όργανα, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το κόστος του εκτελεσθέντος έργου, είχε προσδιορισθεί στο ποσό των 280 εκατομμυρίων ευρώ».

Η ανακοίνωση

Η Διοίκηση της εταιρίας «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Α.Ε.» σχετικά με τις εκτιμήσεις σε μερίδα των ΜΜΕ αναφορικά με το έργο της Διπλής Ανάπλασης, διευκρινίζει τα ακόλουθα:

«Το έργο της Διπλής Ανάπλασης μπορεί να συντελεσθεί μόνο όπως το ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία 257 βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων, με τις διατάξεις των άρθρων 11 και 12 του ν.3481/2006. H τύχη του γηπέδου του ΠΑΟ και του Εμπορικού Κέντρου στο Βοτανικό είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Έτσι άλλωστε χορηγήθηκε και η οικοδομική άδεια του γηπέδου του Παναθηναϊκού συνδεδεμένη με την κατασκευή του Εμπορικού Κέντρου.
Η εκτιμηθείσα δε αποζημίωση της Εταιρίας από επίσημα, κρατικά όργανα, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το κόστος του εκτελεσθέντος έργου, είχε προσδιορισθεί στο ποσό των ευρώ 280 εκατομμυρίων».

www.sport-fm.gr

Περήφανος και απογοητευμένος ταυτόχρονα ο Μπλατ


Ανάμεικτα συναισθήματα έχει αφήσει το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας στον Ντέιβιντ Μπλατ. Αν και κανείς δεν περίμενε η Ρωσία να πετύχει κάτι παραπάνω με το ρόστερ που είχε (και τους Κιριλένκο και Χόλντεν που δεν είχε) ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης το 2007, πίστευε ότι η ομάδα του είχε τις δυνατότητες να τερματίσει στην πρώτη εξάδα και να εξασφαλίσει μια θέση στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, αλλά δεν τα κατάφερε και τώρα ελπίζει να πάρει την wild card.

Τα τελευταία νέα ήθελαν τον Ντέιβιντ Μπλατ να παραιτείται μετά το τέλος της διοργάνωσης της Πολωνίας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο Μουντομπάσκετ που θα διεξαχθεί το 2010. Ωστόσο, ο έμπειρος τεχνικός εμφανίστηκε να μην έχει τάσεις φυγής, αφού όπως είπε: «Θέλω να συνεχίσω στη Ρωσία μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και μετά θα αποσυρθώ και θα ξεκουραστώ. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Η ομάδα πάλευε μέχρι τέλους σε όλα τα παιχνίδια. Κάποιες φορές αυτό οδηγεί σε θρίαμβο και κάποιες άλλες όχι. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, αλλά απογοητευμένος για την θέση μας».

Κι αν οι Ρώσοι εμφανίστηκαν στο Ευρωμπάσκετ πολύ βελτιωμένοι συγκριτικά με το τουρνουά «Ακρόπολις», αυτό δεν ήταν αρκετό για να διακριθούν τόσο ώστε να τερματίσουν στις πρώτες έξι θέσεις. Τώρα, άπαντες στην ομάδα ελπίζουν η Fiba να δώσει σε αυτούς την wild card για να γλυτώσουν την «ταλαιπωρία» των προκριματικών ενόψει Μουντομπάσκετ. Ο Μπλατ χρησιμοποίησε τη λέξη «σκάνδαλο» σε περίπτωση που δεν δοθεί στην ομάδα του, υπενθυμίζοντας ότι το δικαιούνται από τη στιγμή που στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης το 2007.


www.sport-fm.gr

Δύο φιλικά με Λαμία ο ΠΑΟΚ

Δύο φιλικές αναμετρήσεις με τη Λαμία θα δώσει η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ τις επόμενες ημέρες. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα του νομού Φθιώτιδας την Τετάρτη για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα, ενώ την Κυριακή θα την υποδεχτεί στο κλειστό γυμναστήριο της Πυλαίας.

Παράλληλα, ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας, αλλά την εικόνα στα φιλικά, δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Μέλκας. «Βρισκόμαστε σε μία περίεργη φάση, καθώς τώρα ενσωματώθηκαν οι ξένοι. Χρειάζεται χρόνος για να δέσει η ομάδα. Είμαι ευχαριστημένος από τα πρώτα δείγματα γραφής, αλλά χρειαζόμαστε δουλειά για να φθάσουμε στο επιθυμητό σημείο. Όσο περνάει ο καιρός, άλλο τόσο θα βελτιωνόμαστε και θα δένουμε ως ομάδα», τονίζει ο τεχνικός του Δικεφάλου», ήταν τα λόγια του.


www.sport-fm.gr

Πριμ επιβράβευσης από την κυβέρνηση


Η Εθνική ομάδα της Σερβίας ξεκίνησε το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας έχοντας ως στόχο να τερματίσει στην πρώτη εξάδα, έτσι ώστε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Μουντομπάσκετ που θα διεξαχθεί στην Τουρκία. Όμως οι «πλάβι» εξέπληξαν άπαντες και τερμάτισαν δεύτεροι, χάνοντας στον μεγάλο τελικό από την «άτρωτη» Ισπανία.

Όχι και μικρό κατόρθωμα για την πιο νεανική ομάδα του Ευρωμπάσκετ που με το ασημένιο μετάλλιο έκανε περήφανη την Σερβία. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να ανταμείψει την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς με το ποσό των 15.000 ευρώ. Μπορεί τα χρήματα που θα μοιραστούν σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο να μην είναι πολλά, ωστόσο αποτελούν απόδειξη ότι η κυβέρνηση της Σερβίας αναγνωρίζει την προσπάθεια που κατέβαλλε η Εθνική τους ομάδα.


www.sport-fm.gr

«Μύλος» με Φερναντίνιο!


Αρχίζει να θυμίζει κάτι από την… περίπτωση του Ντιόγο, όταν ο Ολυμπιακός προσπαθούσε απεγνωσμένα να βγάλει άκρη με την Πορτουγκέζα για δύο-τρεις μήνες! Μόνο που στην προκειμένη εμπλέκονται πολλές πλευρές και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα. Ο Φερναντίνιο αποτελεί την επόμενη «ανακάλυψη» των Πειραιωτών από τη Βραζιλία, αλλά κανείς (πάλι) δεν ξέρει με ασφάλεια αν η υπόθεση κλείσει θετικά ή όχι τον Ιανουάριο.

Ο 23χρονος αριστεροπόδαρος εξτρέμ ανήκει στην Μπαρουέρι, η οποία σύμφωνα με βραζιλιάνικα δημοσιεύματα έχει δώσει τα «χέρια» με τους «ερυθρόλευκους» στα 4εκατ. ευρώ. Ο ίδιος ο παίκτης, σύμφωνα πάντα με τους Βραζιλιάνους, δεν ενθουσιάζεται με την προοπτική και σκέφτεται να συνεχίσει στην πατρίδα του. Εκεί κάπου «μπλέκεται» και μια εταιρεία μάνατζερ, που θέλει με τη σειρά της να αποσπάσει το μεγαλύτερο μέρος των δικαιωμάτων του παίκτη (60-70%) και να κινεί εκείνη τα νήματα…

Δύο σημερινά δημοσιεύματα, όμως, ήρθαν να μπλέξουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Από τη μία η ιστοσελίδα «abril.com.br» αναφέρει ότι το γραφείο μάνατζερ απέκτησε τελικά το 70% των δικαιωμάτων του Φερναντίνιο και ψάχνει ομάδα να τον παραχωρήσει, ενώ η «esporte.uol.com.br» δεν θεωρεί τίποτα τετελεσμένο. Αντίθετα, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τους μάνατζερ και πως οι ιθύνοντες την Μπαρουέρι περιμένουν σήμερα την τελική πρόταση του Ολυμπιακού, αφού προτιμούν να τον πουλήσουν εξ ολοκλήρου!

Εφόσον τελικά η εταιρεία μάνατζερ προλάβει τους Πειραιώτες και «κλείσει» τον παίκτη, πρώτο λόγο για την απόκτησή του θα έχουν οι Κορίνθιανς και Φιγκεϊρένσε!


www.sport-fm.gr

ΠΑΟΚ: Επέστρεψε ο Κοντρέρας


Στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης του ΠΑΟΚ εντάχθηκε τη Δευτέρα ο Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός αμυντικός ακολούθησε τις ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τακτικής μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στη Σουρωτή, ενώ αντίθετα ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς θα υποβληθεί σε εξέταση μαγνητικού τομογράφου για να διαπιστωθεί το πρόβλημα στον δεξιό δικέφαλο του ποδιού του.

Ατομικό έκαναν οι Βίκτορ Βιτόλο και Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, ενώ οι Μοχάμεντ Αμπουμπακαρί και Μπράις Μουν συνέχισαν την αποθεραπεία τους.

Η προετοιμασία των Θεσσαλονικέων για το ματς της Τετάρτης με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη θα ολοκληρωθεί αύριο (22/9) με προπόνηση στις 10:00. Στις 18:00 η αποστολή θ’ αναχωρήσει για την Αθήνα.

www.sport-fm.gr

Πάου Γκασόλ: «Θα είμαι και στο Μουντομπάσκετ»

Δεν καταλαβαίνει ούτε από τραυματισμούς, ούτε από κούραση, ούτε από τίποτα. Ο Πάου Γκασόλ έχει γεννηθεί νικητής και μαχητής και δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την εθνική Ισπανίας πριν τον εγκαταλείψουν οι δυνάμεις του. Αυτό δήλωσε ο πολυτιμότερος παίκτης του Ευρωμπάσκετ μόλις η αποστολή των Πρωταθλητών Ευρώπης επέστρεψε στην Ισπανία. «Θα είμαι και στο Μουντομπάσκετ» τόνισε.

Ο 29χρονος σέντερ έζησε μια σπουδαία σεζόν φέτος και ονειρεύεται πως του χρόνου θα έρθουν και άλλοι τίτλοι. «Έχω ζήσει μία ονειρεμένη σεζόν. Μετά το δαχτυλίδι του ΝΒΑ, ήρθε και το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ. Δεν μπορώ να ζητήσω τίποτα παραπάνω. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα είμαι στην Τουρκία».


www.sport-fm.gr

«Δύο στα δύο» η Κέρκυρα

Η Κέρκυρα επικράτησε 1-0 του Ιωνικού στο νησί των Φαιάκων και μαζί με τον Εθνικό (νίκησε 2-0 τον Θρασύβολου, το Σάββατο), είναι οι δύο ομάδες που έχουν το απόλυτο των νικών στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Διεκόπη για περίπου 30' η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΟΦΗ και στον Αγροτικό Αστέρα, καθώς οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο! 
Το νικητήριο τέρμα για το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ, πέτυχε μόλις στο 7’ ο Μπερνς (αγωνίζεται δανεικός από την ΑΕΚ), υποχρεώνοντας τον Ιωνικό στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα.

Με Ζαϊρί και …Ζίκο

Ευχάριστα νέα μετά από πολύ… καιρό στο μέτωπο των τραυματιών στον Ολυμπιακό, με τον Ζαουάντ Ζαϊρί να προπονείται την Δευτέρα σε φουλ ρυθμούς και να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή των «ερυθρολεύκων» για τον αγώνα με την ΑΕΚ, την Τετάρτη (23/9). Εκτός πλάνων παρέμεινε ο Ντιντιέ Ντομί, αν και θεωρούνταν εξαρχής δύσκολο να συμβεί το αντίθετο.

Στον πάγκο των Πειραιωτών, εκτός απροόπτου, θα καθίσει για πρώτη φορά ο Ζίκο. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός θα έχει πιθανότατα στο πλευρό του, το δίδυμο Μπάντοβιτς-Νινιάδη που κατεύθυνε τεχνικά την ομάδα, έπειτα από την απομάκρυνση του Τιμούρ Κετσπάγια, στα παιχνίδια με Άλκμααρ και ΠΑΟΚ, τα οποία ήταν και τα δύο νικηφόρα.

Στα της προπόνησης, οΣοϊλέδης ακολούθησε μέρος του προγράμματος της ομάδας, ωστόσο κρίθηκε ανέτοιμος για τον αγώνα με την «Ένωση». Όσον αφορά τους Γκαλέτι και Ντάρμπισαϊρ φαίνεται πως έχουν αρκετό δρόμο να διανύσουν ακόμα πριν να τεθούν στη διάθεση του Ζίκο. Την Δευτέρα πάντως περιορίστηκαν σε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και στο γυμναστήριο.

Οι 19 ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την αποστολή των «ερυθρολεύκων» για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Στολτίδης, Όσκαρ, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Ντιόγκο, Μήτρογλου, Ζαϊρί. Με προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ρέντη την Τρίτη (22/9) στις 19:00 ολοκληρώνεται η προετοιμασία του Ολυμπιακού, ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Σε θέση ισχύος για το πρωτάθλημα

Από θέση ισχύος...

Η νέα επιτυχία -όπως και αν ήρθε πάλι- διατήρησε την ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε στην κορυφής της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκα και η αισιοδοξία είναι διάχυτη στις τάξεις του ποδοσφαιρικού τμήματος αλλά και της διοίκησης. Το φετινό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με το απόλυτο σερί νικών (4Χ4) είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών και δείχνει πάνω απ' όλα ότι οι "πράσινοι" θέλουν να έχουν από την αρχή το πάνω χέρι στην υπόθεση τίτλος.

Δύο παιχνίδια εκτός και δύο εντός με ομάδες που στα προηγούμενα χρόνια είχε απώλειες αποδυκνείουν περίτρανα ότι την χρονιά που διανύουμε οι παίκτες του Παναθηναϊκού, δίνουν όσα μπορούν και κυνηγούν κάθε λεπτό στην διάρκεια των ματς με σκοπό την κατάκτηση της νίκης που θα τους διατηρεί ψηλά στην βαθμολογία. Και όπως φαίνεται εκ των αποτελεσμάτων τα καταφέρνουν...

Δεν "κρύβονται" οι "ασχήμιες"

Το άλλωθι των δώδεκα βαθμών και των τεσσάρων νικών δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να "κρύψουν" τα όσα μπορούσε να διαπιστώσει κανείς στο παιχνίδι του "τριφυλλιού". Δηλαδή μερικά άσχημα εώς νεκρά διαστήματα και αρκετές ανορθόδοξες προσπάθειες ανάπτυξης.

Τα αμυντικά προβλήματα και πάλι δεν έλειψαν όπως και οι χαμένες ευκαιρίες με την αφλογιστία του Σισέ πλέον να εκνευρίζει αρκετούς από τους φίλους της ομάδας στην διάρκεια του ματς (αλλά και με τον Ολλανδό τεχνικό να τον καλύπτει και πάλι μετά στην συνέντευξη Τύπου).

Νίκη τίτλου... με ΑΕΚ

Μετά την ευρωπαϊκή σφαλιάρα οι "πράσινοι" ανόρθωσαν το ανάστημά τους και λειτουργώντας αντιστρόφως ανάλογα σε σχέχη με άλλες χρονιές, επέστρεψαν στις εγχώριες δραστηριότητες τους με μια ακόμα επιτυχία κόντρα μάλιστα σ' έναν αντίπαλο που έπαιζε πραγματικά ποδόσφαιρο και κυνηγούσε την νίκη μέχρι το φινάλε.

Και η νίκη ήρθε για να αλλάξει και πάλι την ψυχολογία των "πράσινων" που θα έχουν μια εβδομάδα προκειμένου να προετοιμαστούν για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Η ΑΕΚ την προσεχή Κυριακή θα φιλοξενήσει το "τριφύλλι" στο κοινό τους γήπεδο (ΟΑΚΑ) και αν οι παίκτες του Τεν Κάτε έχοντας θετική ψυχολογία, αν καταφέρουν και αποδράσουν με το "διπλό" αυτομάτως θα έχουν το πάνω χέρι από πολλές απόψεις για τον φετινό τους αυτοσκοπό. Δηλαδή την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ποντάρουν στους παίκτες "προσωπικότητα"

Αγωνιστικά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατέκτησαν άλλη μια νίκη έχοντας σκόρερ παίκτες που απόκτησαν την φετινή μεταγραφική περίοδο και που ο Ολλανδός τεχνικός είχε τονίσει ότι με τον πρωταθλητισμό που "κουβαλούν" στις πλάτες τους θα πρόσφεραν. Και εκείνοι το πράτουν με τον καλύτερο τρόπο.

Ετσι, μετά τον Σισέ και τον Λέτο (στην πρεμιέρα ο πρώτος και στην Κομοτηνή ο δεύτερος) ήρθε και πάλι ο Κατσουράνης να χαρίσει ένα ακόμα τρίποντο μετά απ' αυτό στο ίδιο γήπεδο κόντρα στην Ξάνθη.

Εκεί πλέον ποντάρουν πολλά οι ιθύνοντες του συλλόγου την φετινή χρονιά και μέχρι στιγμής δικαιώνονται για όσα έχουν κάνει αφού εκτός από τους Σισέ, Λέτο, Κατσουράνη και ο Μπιάρσμιρ στον ανασταλτικό τομέα δείχνει εξαιρετικά στοιχεία παιχνίδι με παιχνίδι.

Χωρίς "original" μπακ... στο ντέρμπι

Αγωνιστικά, η μάχη με τον Αρη είχε και αρκετές απώλειες ενόψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα. Ο Χενκ Τεν Κάτε αναγκάστηκε στο πρώτο ημίωρο να κάνει δύτο αναγκαστικές αλλαγές στα πλάγια μπακ (Δάρλας πρώτα, Μαρίνος μετά) και σαν μην έφτανε αυτό, πραγματοποίησε και αλλαγή στην αλλαγή στην επανάληψη όταν τραυματίστηκε και ο Σπυρόπουλος (πέρασε στο γήπεδο ο ανέτοιμος αλλά παθιασμένος για να βοηθήσει Καραγκούνης).

Ο αριστεροπόδαρος παίκτης του "τριφυλλιού" σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 3 εβδομάδες ενώ οι άλλοι δύο (Δάρλας και Μαρίνος) ίσως λιγότερο, αν και όλα θα αποσαφινιστούν με τις μαγνητικές που θα κάνουν σήμερα, ωστόσο δύσκολα κάποιος από τους τρεις να είναι στο ματς με την "Ενωση" την Κυριακή (21:15).

Παραιτήθηκε, αλλά αναθεώρησε ο Ζαγοράκης

Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό ο Θοδωρής Ζαγοράκης είπε πως παραιτείται, αλλά το πρωί της Δευτέρας ηρέμησε και αναθεώρησε. Θα μιλήσει πάντως στους παίκτες το απόγευμα
Ραγδαίες οι εξελίξεις στον ΠΑΟΚ. Μετά τον χθεσινό αγώνα με τον Ολυμπιακό και τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από την πλευρά των οπαδών προς τον Φερνάντο Σαντος και τους παίκτες, ο Θοδωρής Ζαγορακης, εμφανώς απογοητευμένος, ενημέρωσε τους συνεργάτες του πως αποφάσισε να παραιτηθεί! Έκτακτο Δ.Σ. σε λίγη ώρα ώστε να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Ανάλυση της νίκης του ΟΣΦΠ στην Τούμπα

Οι σαρωτικές αλλαγές του Κόκκαλη άλλαξαν άρδην το μουντό σκηνικό και την ψυχολογία στα αποδυτήρια. Η νίκη με αντίπαλο την Αλκμάαρ απέδειξε πως ο… ασθενής έχει σφυγμό! Το διπλό με τον ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε σε όλους πως το θηρίο, είναι πάντα πιο επικίνδυνο όταν είναι πληγωμένο…

Στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός δεν ήταν θεαματικός. Δεν έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο με εντυπωσιακές ενέργειες, ούτε έθελξε με τον τρόπο ανάπτυξής του και την ολοκληρωτική υπεροχή του. Ας μην κρυβόμαστε, δεν ήταν ικανός να το πράξει και -φυσικά- δεν το αναζήτησε. Αντίθετα, ήταν εντυπωσιακά κυνικός, ορθολογιστής και ψυχρός όταν η νίκη κρεμόταν από ένα τεντωμένο σχοινί. Το γκολ στο 90, για κάποιους είναι τύχη. Για κάποιους άλλους, μαγκιά!

Αγωνιστικά ακρωτηριασμένος

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν ακριβώς από εκεί που σταμάτησαν την Τετάρτη. Μάζεψαν τα κομμάτια τους, μέτρησαν στρατιώτες και ξεκίνησαν για ακόμα μία mission impossible! Έπαιξαν για το αποτέλεσμα, προσπαθώντας είτε να το πάρουν, είτε να το «κλέψουν». Στο ματς με την Αλκμάαρ, είχαν την ώθηση που τους χάριζε ο κόσμος τους. Στην Τούμπα, είχαν την ψυχή μιας ομάδας η οποία χτίζει χαρακτήρα μέσα από τις δυσκολίες, πεισμώνει, αντιδρά και γαντζώνεται με νύχια και με δόντια στην άκρη του γκρεμού που απειλεί να την αρπάξει.

Χαρακτήρας και μαγκιά! Αυτά χρειάστηκαν για το διπλό στην πιο καυτή έδρα του ελληνικού πρωταθλήματος. Άλλωστε, ποιο άλλο συστατικό θα μπορούσε να χαρίσει τη νίκη σε μια ομάδα η οποία μοιάζει… ακρωτηριασμένη -λόγω τραυματισμών- από τη μέση και μπροστά; Μια ομάδα που παρατάσσεται χωρίς Ντάρμπισιρ, Γκαλέτι, Ζαϊρί, Μαρέσκα και Ντομί και παρ’ όλα αυτά αναζητά τη νίκη, αφού χωρίς αυτή σχεδόν χάνεται!

Ούτε με το Ζίκο στην 11άδα

Σε παιχνίδια ψυχής, η παρουσία των Ελλήνων παικτών είναι απαραίτητη. Αυτοί συμπαρασύρουν τους ξένους, αυτοί τους δίνουν να καταλάβουν τι σημαίνει αγώνας επιβίωσης, εγωισμού, υπερηφάνειας, καρδιάς. Όσοι Ζίκο και αν πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη, αν ο Στολτίδης δεν κατέθετε στο χορτάρι της Τούμπας όλες τις ανάσες που είχε στο ταλαιπωρημένο -τους τελευταίους 10 μήνες- κορμί του, ο Ολυμπιακός δε θα κέρδιζε!

Αν ο Τοροσίδης δε ντυνόταν πρόθυμα Γκαλέτι, Ζαϊρί και οτιδήποτε άλλο του ζητούσε ο προπονητής του μοιράζοντας 2 ασίστ, αν ο Αβραάμ δεν έσφιγγε τα δόντια για να παίξει και τελικά να σκοράρει, ο Πάντος δεν ούρλιαζε εμψυχώνοντας τους συμπαίκτες του σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα, ο Γκαλίτσιος, ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Μήτρογλου δε φώναζαν «παρών» στο «προσκλητήριο υγιών» του Μπάντοβιτς και -πάνω απ’ όλα- αν ο Νικοπολίδης δεν εγγυόταν με την ηρεμία του και την τεράστια προσωπικότητα που διαθέτει την ενότητα στα δύσκολα, ο Ολυμπιακός θα έφευγε από την Τούμπα ηττημένος. Ακόμα και αν ο Ζίκο, ήταν 25 ετών και φορούσε τα ερυθρόλευκα!

Η ψυχολογία των ξένων και το συμβόλαιο του Βέρτη

Δίπλα σε όλους αυτούς, ο Ντουντού ένιωσε το υψηλό διακύβευμα της αναμέτρησης. Ο Λεντέσμα άφησε το ψυχρό προσωπείο που θυμίζει μισθοφόρο και πανηγύρισε έξαλλα! Ο Λεονάρντο και ο Μπράβο κατανόησαν την κρισιμότητα της κατάστασης, ενώ ο Ντιόγκο, στην πρώτη του επίσκεψη στην Τούμπα, πέτυχε αυτό που θρέφει τους φορ. Επέστρεψε στα γκολ, τα οποία ανατρέπουν ολοκληρωτικά ένα δυσμενές σκηνικό και χαρίζουν βαθμούς.

Για τους Ζεβλάκοφ και Μέλμπεργκ, είναι αδύνατο να πω οτιδήποτε, αφού οι αρχηγοί των εθνικών ομάδων της Πολωνίας και της Σουηδίας αντίστοιχα, είναι φτιαγμένοι για παιχνίδια φιλότιμου και ψυχής. Ο Μέλμπεργκ ήρθε μόλις πριν από 2 μήνες, όμως ήδη αποτελεί την κορυφαία μεταγραφική κίνηση ελληνικής ομάδας φέτος. Όσο για το Ζεβλάκοφ, αν το μέλλον του βρίσκεται στην Ελλάδα μόνον εφόσον ο Βέρτης συνεχίσει να τραγουδάει, καλό θα είναι ο Κόκκαλης να κάνει ένα συμβόλαιο και στο Νίκο!

Στον αγώνα με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός μοιάζει ακόμη πιο συσπειρωμένος και ισχυρός. Ο Ζίκο αφήνει το θρόνο του και πατάει χορτάρι, ο Ντάρμπισιρ επιστρέφει στον τόπο του περσινού… εγκλήματος και ο Ζαϊρί πιάνει και πάλι τη δεξιά πτέρυγα. Οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν πλέον όλα όσα παραπέμπουν ξεκάθαρα στην έννοια «ομάδα». Χάρη σε ένα 48ωρο σαρωτικών αλλαγών, 2 νίκες ψυχής και κάτι ξεχασμένους Έλληνες παίκτες…

Δ' ΕΘΝΙΚΗ 5ος ομιλος


΅     ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Προοδευτική Περάματος-Θεσπρωτός


0-1


Αναγέννηση ¶ρτας-Ελαιόφυτο


1-0


Βολίς-Αστήρ Ρόκας


1-2


Ναυπακτιακός Αστέρας-Λευκίμη


5-0


Πρέβεζα-Τηλυκράτης Λευκάδας


1-1


Σκουφάς Κομποτίου-Απόλλων Ευπαλίου


2-0-


Μεσολόγγι-Αραχθος Παχυκαλάμου


3-1


Οδυσσέας ΕΑΣ-Απόλλων Πάργας


0-0


Σούλι Παραμυθιάς-Ανατολή


4-1


 
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
 
Απόλλων Πάργας-Αναγέννηση ¶ρτας


-


Αραχθος Παχυκαλάμου-Σκουφάς Κομποτίου


-


Ελαιόφυτο-Ναυπακτιακός Αστέρας


-


Τηλυκράτης Λευκάδας-Προοδευτική Περάματος


-


Ανατολή-Οδυσσέας ΕΑΣ


-


Απόλλων Ευπαλίου-Βολίς


-


Αστήρ Ρόκας-Πρέβεζα


-


Λευκίμη-Θεσπρωτός


-


Σούλι Παραμυθιάς-Μεσολόγγι


-


Έκπληξη στην Κέρκυρα Αποτέλεσμα

που μάλλον εξέπληξε σημειώθηκε στην Κέρκυρα, όπου η Βολίδα Γαρούνας ηττήθηκε με 2-1 από τον Αστέρα Ρόκκα. Το α’ ημίχρονο έκλεισε με τους νησιώτες να προηγούνται με 1-0 χάρις σε τέρμα του Πετρογιάννη στο 43’, ωστόσο το β’ μέρος ήταν διαφορετικό. Τα δύο γκολ του Χριστογιάννη στο 61’ και στο 76’ άλλαξαν τα δεδομένα και έδωσαν τη μεγάλη νίκη στο νεοφώτιστο Αστέρα Ρόκκα. Να τονιστεί ότι ο Πάγκαλης είχε δοκάρι στο 66’. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσιρώνης (Αιτωλοακαρνανίας)
ΒΟΛΙΔΑ: Ζάχος, Σκολαρίκης Κ., Αρμένης (39’ Γκόρος), Κονισπολιάτης, Μεσημέρης, Σκολαρίκης Γ., Γκερέκος (79’ Πάγκαλης), Πετρόγιαννης, Σπίνουλας Σ. (55’ Λάσκαρης), Στρατηγός, Μαθιουδάκης.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ντεκούλης, Νταλάκας (82’ Σιντόρης), Ζώης, Κακκαβάς, Παπαρούνης, Καντελάς, Βρακάς, Νικοπολίδης (89’ Παπακώστας), Βερλέκης (64’ Λάππας), Χριστογιάννης, Μακρής.



Ναύπακτος… πέντε αστέρων Αποδίδοντας 


σε μερικές στιγμές όμορφο θέαμα, το οποίο συνδύασε με ουσία, η Ναύπακτος πήρε σπουδαία νίκη (5-0) με αντίπαλο την ΑΕ Λευκίμμης και έκανε θετικό ξεκίνημα. Μόλις στο 10’ ο Παναγιωτόπουλος άνοιξε το σκορ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ξευγένης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο 18’ ο Παντελίδης ολοκλήρωσε ένα εκπληκτικό δεκάλεπτο για την ομάδα του, βάζοντας τέλος στο ενδιαφέρον του αγώνα. Στο β’ ημίχρονο, και συγκεκριμένα στο 62’, ο Καραγιάννης πέτυχε το τέταρτο γκολ για τη Ναύπακτο, ενώ στο 85’ ο Ζέρβας σφράγισε το τελικό αποτέλεσμα. Να σημειωθεί ότι στο 50’ ο Παναγιωτόπουλος είχε σου στο δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ. Διαιτητής του ματς ήταν ο Μυριούνης (ΣΔ Ηπείρου).
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: Αλυσανδράτος, Καραγιάννης, Τερόλι, Κουτελιέρης, Δενδρινός (46’ Ουζουνίδης), Παντελίδης, Κυρίτσης, Ξευγένης (55’ Ψυχογιός), Παναγιωτόπουλος, Στάμος (46’ Ζέρβας), Σταυρόπουλος.
ΛΕΥΚΙΜΜΗ: Σμοϊλης, Λιτούρτης, Καλογερόπουλος, Βασιλάκης, Ε. Βλάσσης, Φ. Κουρής, Καντάς, Κοκκινίδης, Γ. Κουρής (46’ Νικολόπουλος), Δ. Βλάσσης, Σάντας (46’ Γαστεράτος).


www.periferiako.com

Απέφυγε τα χειρότερα ο Μιχαηλίδης

Δεν επιβεβαιώθηκαν τελικά οι φόβοι των ανθρώπων του Ατρομήτου σχετικά με τον τραυματισμό του Χρυσόστομου Μιχαηλίδη στη μέση, από τον αγώνα με την Καβάλα το Σάββατο.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας υποβλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε εξετάσεις (σ.σ. μαγνητική τομογραφία λεκάνης και οσφυϊκής μοίρας), τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν ότι απέφυγε την θλάση και συνεπώς… τα χειρότερα. Ο Μιχαηλίδης θα προπονείται ατομικά για τις επόμενες τρεις ημέρες, ενώ θα κάνει και θεραπείες, προκειμένου να είναι ετοιμοπόλεμος για το δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί.

www.sport-fm.gr

Κύρκος αντί Ντάκου στο Πανιώνιος-ΠΑΟΚ


Ένα πέναλτι που δεν καταλόγισε υπέρ του Άρη στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό «κόστισε» στον Μιχάλη Ντάκο. Ο εν λόγω διαιτητής φαίνεται πως πήρε μικρή βαθμολογία για την εμφάνισή του στο Ολυμπιακό Στάδιο (από φέτος δεν ανακοινώνονται), η ΚΕΔ αποφάσισε να τον βγάλει από το εξ αναβολής ματς του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ όπως είχε αρχικά οριστεί και στη θέση του έβαλε τον Δημήτρη Κύρκο.

Όσον αφορά στο άλλο παιχνίδι που δεν είχε γίνει λόγω των πυρκαγιών, το ντέρμπι ΑΕΚ και Ολυμπιακού θα διευθύνει κανονικά την Τετάρτη ο Γιώργος Δαλούκας.

Αναλυτικά:

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ

Ημέρα Γήπεδο Ώρα

23/09/2009 Νέας Σμύρνης 19.00

Διαιτητής: Κύρκος Δ. (Ηπείρου)
Βοηθοί: Πάνου Γρ. (Αιτωλ/νίας), Παπαχαραλάμπους Κ. (Αθηνών)
4ος Παππάς Α. (Αθηνών)
Παρατηρητής Κουκούλας Γ. (Λέσβου)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Ημέρα Γήπεδο Ώρα

23/09/2009 Ο.Α.Κ.Α. 21.15

Διαιτητής: Δαλούκας Γ. (Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Ακρίβος Χρ. (Αθηνών), Βασιλειάδης Λ. (Μακεδονίας)
4ος Σταθόπουλος Γ. ΕΠΣ Αχαίας
Παρατηρητής Παπατριανταφύλου Εμμ. (Κιλκίς)


www.sport-fm.gr

Ζήσης: «Αφιερωμένο στους λίγους που μας πίστεψαν»

Στους λιγοστούς-όπως είπε-φιλάθλους που πίστεψαν πως αυτή η Εθνική ομάδα θα μπορούσε να φτάσει ψηλά αφιέρωσε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας ο Νίκος Ζήσης.

«Ήταν μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Στην Ελλάδα πολλοί νομίζουν πως τα μετάλλια έρχονται έτσι, αλλά δεν είναι απλά τα πράγματα και είδαμε πόσες ομάδες έμειναν μακριά από τα μετάλλια. Αφιερώνουμε την επιτυχία σε όσους μας πιστέψανε, που ήταν λίγοι φέτος, αλλά μας βοήθησαν πολύ. Σαν ομάδα ποτέ δεν σκεφτήκαμε τις απουσίες που είχαμε, δεν καθίσαμε να μεμψιμοιρήσουμε, αλλά προσπαθήσαμε όσοι ήμασταν παρόντες να είμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι», δήλωσε ο 26χρονος γκαρντ της Σιένα, ενώ πρόσθεσε: «Πιστεύω πως το χάλκινο μετάλλιο ήταν ταβάνι για την Εθνική. Ίσως θα μπορούσαμε να ήμασταν στον τελικό απέναντι στην Ισπανία, αλλά δύσκολα θα κατακτούσαμε το χρυσό. Αυτή την Ισπανία δεν θα μπορούσε να νικήσει καμία ομάδα στο τουρνουά. Ακόμη και πλήρεις δεν είχαμε καταφέρει να τους νικήσουμε. Η Ισπανία είναι σαν την ενωμένη Γιουγκοσλαβία της δεκαετίας του 1990. Για να τη νικήσεις θα πρέπει να είσαι σε πολύ καλή ημέρα, εκείνοι σε μέτρια και η διαιτησία να είναι καλή. Η τρίτη θέση είναι πολύ σημαντική».

Ο σέντερ της ομάδας, Γιάννης Μπουρούσης, από την πλευρά του είπε: «Δεν δώσαμε καμία απάντηση. Είχαμε πει πως στόχος είναι η τετράδα, τα καταφέραμε και μάλιστα πήραμε και μετάλλιο. Κάποιοι μας αμφισβήτησαν, αλλά εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Είχαμε ενέργεια, ψυχή, πήραμε ένα μετάλλιο που δεν είχαμε κατακτήσει και είμαστε ευτυχισμένοι για αυτό που πετύχαμε. Είμαστε νέα ομάδα, έχουμε το Παγκόσμιο μπροστά μας και ελπίζουμε να πάμε καλά».

www.sport-fm.gr

Τοροσίδης και με διαφορά!

Ο Βασίλης Τοροσίδης ήρθε πρώτος στην ψηφοφορία των αναγνωστών του www.sport-fm.gr για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού που με την συνολική του προσφορά βοήθησε την ομάδα του να πάρει την πολύτιμη νίκη στην Τούμπα, συγκέντρωσε 7,566 ψήφους και ποσοστό 61.29% σε σύνολο 12.345.

Ακολούθησε ο Σωτήρης Νίνης με 3.194 ψήφους και ποσοστό 25.87 %, ενώ τρίτος ήταν ο Κρίστιαν Νέμεθ της ΑΕΚ με 983 ψήφους.

Αναλυτικά:

1) Βασίλης Τοροσίδης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) ψήφοι: 7,566 ποσοστό: 61.29%

2) Σωτήρης Νίνης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) ψήφοι: 3,194 ποσοστό: 25.87%

3) Κρίστιαν Νέμεθ (ΑΕΚ) ψήφοι: 983 ποσοστό: 7.96%

4) Λουίς Λίμα Έντερ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ) ψήφοι: 193 ποσοστό: 1.56%

5) Ντένις Επστάιν (ΗΡΑΚΛΗΣ) ψήφοι: 146 ποσοστό: 1.18%

6) Γιώργος Μπάρκογλου (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ) ψήφοι: 104 ποσοστό: 0.84%

7) Νίκος Σουλτανίδης (ΚΑΒΑΛΑ) ψήφοι: 103 ποσοστό: 0.83%

8) Μίχαελ Γκσπούρνινγκ (SKODA ΞΑΝΘΗ) ψήφοι: 56 ποσοστό: 0.45%

www.sport-fm.gr

Ρόβας: «Θα ‘χτυπήσει’ τριάδα ο Άρης»

Την άποψη ότι ο Άρης είναι ικανός να καταταγεί στις τρεις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα με τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας εξέφρασε ο Βασίλης Ρόβας. Ο μέσος των «κιτρινόμαυρων» μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, σχετικά με την αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό, που η ομάδα του γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1, υποστήριξε ότι: «Δεν μας δόθηκε ένα καθαρό πέναλτι. Μας άξιζε η ισοπαλία».

«Παίξαμε πολύ καλά. Μας αδικεί το αποτέλεσμα. Βέβαια, όταν χάνεις τρεις κλασικές ευκαιρίες δεν μπορείς να ζητάς και πολλά παραπάνω. Παρ’ όλα αυτά, δεν μας δόθηκε ένα καθαρό πέναλτι και μας άξιζε η ισοπαλία», τόνισε αρχικά ο παίκτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης αναφορικά με την αναμέτρηση κόντρα στους «πράσινους» στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Super League και πρόσθεσε:

«Είχαμε διαβάσει πολύ καλά τον Παναθηναϊκό και ξέραμε ότι αν καταφέρουμε να του πάρουμε το χώρο του κέντρου, τότε θα του δημιουργούσαμε πολλά προβλήματα από την επίθεση. Όπως και έγινε, καθώς καταφέραμε και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους του Άρη τη φετινή σεζόν, λέγοντας: «Ο Άρης έχει δέσει σαν ομάδα. Έχει ποιότητα και οι έξι Έλληνες παίκτες που βρισκόμαστε στον σύλλογο μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Ο Άρης θα πρωταγωνιστήσει μέχρι το τέλος της Super League. Αυτή η ομάδα είναι ικανή να ‘’χτυπήσει’’ ακόμα και την τριάδα», είπε και καταλήγοντας εξήγησε τον λόγο που η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί να βρεθεί στις τρεις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος:

«Πέραν του ότι έχουμε ποιότητα σαν ομάδα, έχουμε και βάθος στον πάγκο. Οποιοσδήποτε παίκτης έρθει από τον πάγκο είναι ικανός να βοηθήσει. Απόδειξη σε αυτό που λέω είναι και το ματς με τον Παναθηναϊκό».

 www.sport-fm.gr

«Το καλοκαίρι συνεχίζεται»


Με τιμές που αρμόζουν σε μία μεγάλη επιτυχία όπως αυτή της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ προσγειώθηκε στη βάση της η Εθνική ομάδα. «Είμαι περήφανος για την ομάδα και τους παίκτες», είπε ο Γιόνας Καζλάουσκας. «Πολύ χαρούμενοι για αυτό που καταφέραμε», τόνισε ο Αντώνης Φώτσης. «Το καλοκαίρι για το ελληνικό μπάσκετ συνεχίζεται», δήλωσε ο πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Γιώργος Βασιλακόπουλος (πρόεδρος FIBA Europe): «Το καλοκαίρι είναι στην αποδρομή του, αλλά το καλοκαίρι για το ελληνικό μπάσκετ συνεχίζεται. Ένα καλοκαίρι που ξεκίνησε με την λίγο ως πολύ απρόσμενη επιτυχία των Γυναικών, μετά είχαμε τις επιτυχίες στη Νέα Ζηλανδία και στη Ρόδο και τέλος αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία, που είναι ανάλογη αυτών του παρελθόντος. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία λόγω των περιστάσεων που ήρθε. Τα παιδιά αυτά υπερέβαλαν εαυτούς και είναι πρώτη φορά που νικάμε σε μικρό τελικό. Είναι μία επιτυχία ανάλογη αυτής του Βελιγραδίου και δεν υπερβάλω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Eurobank για τη συνεργασία από το 2000, που συνεχίζεται με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια. Συγχαρητήρια στους παίκτες και τους προπονητές, των οποίων η συμβολή ήταν πολύ μεγάλη και ιδιαίτερα του νέου μας προπονητή, Γιόνας Καζλάουσκας».

Γιόνας Καζλάουσκας (ομοσπονδιακός προπονητής): «Είμαι πολύ περήφανος για αυτή την ομάδα, για τους παίκτες μου και όσους ήταν δίπλα τους, τους προπονητές, όλο το τιμ, την ομοσπονδία που μας υποστήριξε από την πρώτη ημέρα. Η Ελλάδα απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι αξίζει να είναι ψηλά».

Αντώνης Φώτσης (αρχηγός Εθνικής ομάδας): «Αυτό το καλοκαίρι κάναμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια. Τα νέα παιδιά που μπήκαν στην ομάδα έδειξαν διάθεση θέλοντας να βοηθήσουν οι ίδιοι, αλλά και να βοηθηθούν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό που καταφέραμε. Αφήσαμε τον αγώνα με την Ισπανία πίσω μας και δώσαμε τα πάντα για να πάρουμε την τρίτη θέση».

Ν. Νανόπουλος (διευθύνων σύμβουλος Eurobank): «Εμείς όλοι στη Eurobank είμαστε ευχαριστημένοι από την τεράστια επιτυχία της Εθνικής. Είναι μία νέα ομάδα που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες και κατάφερε να κατακτήσει ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εμείς ως χορηγοί είμαστε υπερήφανοι που έχουμε συνδεθεί με αυτή την τεράστια προσπάθεια και πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα έχουμε παρόμοιες επιτυχίες. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας, ξεκινώντας από την ομοσπονδία και τον κύριο Βασιλακόπουλο, το προπονητικό τιμ με τον κύριο Καζλάουσκας και κυρίως τους παίκτες που είναι έμπνευση για όλους τους Έλληνες και ελπίζω να συνεχίσουν στο δρόμο της επιτυχίας».

Σταύρος Δουβής (γενικός γραμματέας αθλητισμού): «Συγχαρητήρια στους παίκτες, το προπονητικό τιμ και την ομοσπονδία. Το μπάσκετ είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για όλα τα αθλήματα. Να συνεχίσετε έτσι. Υπάρχει ακόμη ψηλότερη κορυφή την οποία πρέπει να πατήσετε».

www.sport-fm.gr

Σε απολογία και ο Αλόνσο


Με ανυπομονησία περιμένουν όλοι στο χώρο της Φόρμουλα 1, την απόφαση του Συμβουλίου, για το σκάνδαλο της Renault, περί στημένου ατυχήματος του Νέλσον Πικέ πέρυσι στη Σιγκαπούρη. Στο Συμβούλιο, που πραγματοποιείται σήμερα κλήθηκε και ο Φερνάντο Αλόνσο, μόνος ωφελημένος, ο οποίος έχει ήδη δηλώσει οτι δεν γνώριζε τίποτα για το συμβάν.

Μάλιστα έμεινε έκπληκτος όταν του ζητήθηκε να παρευρεθεί στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, στο Παρίσι. Απο την άλλη πλευρά, ο πατέρας του Πικέ ανέφερε οτι ο Ισπανός, πρέπει να είχε γνώση της προσπάθειας αλλοίωσης του αποτελέσματος, διαφορετικά η στρατηγική του δεν θα είχε σημασία.

www.sport-fm.gr

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES