15 Απρ 2010

Έχασε στο φινάλε για τη Βολίδα, διασυρμός της ΑΕ Λευκίμμης

Ηττήθηκαν και οι δύοΔύο ήττες ήταν ο απολογισμός των κερκυραϊκών ομάδων στην εμβόλιμη αγωνιστική του 5ου ομίλου του Περιφερειακού πρωταθλήματος.
Η Βολίδα ηττήθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα στην Παραμυθιά από το Σούλι με 1-0, ενώ η ΑΕ Λευκίμμης γνώρισε βαριά ήττα από το Ελαιόφυτο στο Αγρίνιο με 6-0.
Ήττα στις καθυστερήσεις
Σε ένα μέτριο ματς που έγινε στην Παραμυθιά, το Σούλι επικράτησε με 1-0 της Βολίδας, χάρη σε τέρμα του Ρίζου στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.
Η κερκυραϊκή ομάδα είχε δοκάρι στο 75΄ με το Σπίνουλα.
Σούλι Παραμυθιάς: Φίλιας, Λαγός Τάσος, Γεωργίου, Ζούμας, Χ. Ρίζος, Νταής (75΄ Σακαρέλης), Θεολόγης, Τζανής (65΄ Α. Ρίζος), Παπαδόπουλος, Γιαννάκης
Βολίδα: Ζάχος, Κονισπολιάτης (46΄ Βρακάς), Αρμένης, Πάγκαλης, Γκόρος, Δούσης, Κ. Σκολαρίκης, Λυκόκας, Σπίνουλας, Σουπιώνης (88΄ Λάσκαρης), Μοναστηριώτης, Γκερέκος

Βαριά ήττα της Λευκίμμης
Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Ελαιόφυτου με την ΑΕ Λευκίμμης, στο γήπεδο Emileon, όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 6-0.
Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Τσιούνης (10΄, 44΄, 70΄), Νάκος (55΄) και Κατοπώδης (75΄, 80΄).
Ελαιόφυτο: Μπαμπανιώτης, Μπούρος, Τίμπας, Καραγκούνης, Τσαντίλας (65' Μανέντης), Καλογεράκης, Μαντζάνας, Λιάρος (65' Σαμαράς), Τσιούνης, Νάκος, Μπαρμπαρούσης.
ΑΕΛ: Γαρδικιώτης, Νικόπουλος, Καλογερόπουλος, Κάντας (66' Κουλούρης), Α. Βλάσσης, Π. Βλάσσης, Σουλάνης (80' Σ. Βλάσσης), Τσεβανέδης, Κουτρούλης, Σάντα, Κουρής.
Περιφερειακό πρωτάθλημα – 29η αγωνιστική
Απόλλων Πάργας – Προοδευτική Περάματος 2-1
Άραχθος Παχυκαλάμου – Αναγέννηση Άρτας 2-0
Ελαιόφυτο – ΑΕ Λευκίμμης 6-0
Ανατολή – Πρέβεζα 1-5
Απόλλων Ευπαλίου – Ναυπακτιακός 0-2
Αστέρας Ρόκκα – Θεσπρωτός 1-1
Μεσολόγγι – Τηλυκράτης 2-1
Οδυσσέας Νυδρίου – Σκουφάς Κομποτίου 1-0
Σούλι Παραμυθιάς – Βολίδα 1-0
Βαθμολογία
1. Ναυπακτιακός 66
2. Πρέβεζα 52
3. Βολίδα 50
4. Θεσπρωτός 50
5. Τηλυκράτης 50
6. Σκουφάς Κομποτίου 48
7. Μεσολόγγι 46
8. Σούλι Παραμυθιάς 44
9. Οδυσσέας Νυδρίου 44
10. Απόλλων Πάργας 44
11. Αστέρας Ρόκκα 43
12. Ελαιόφυτο 37
13. Ανατολή 34
14. Άραχθος Παχυκαλάμου 34
15. Αναγέννηση Άρτας 31
16. Προοδευτική Περάματος 26
17. Απόλλων Ευπαλίου 22
18. ΑΕ Λευκίμμης 7

Προσέχει για να έχει…

Προσέχει για να έχει…Στο «πράσινο στρατόπεδο» πανηγυρίζουν ακόμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο, ο Νίκος Νιόπλιας υπενθύμισε στους παίκτες του ότι η χρονιά δεν τελείωσε ακόμη. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θέλει να κλείσει πανηγυρικά η σεζόν με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και γι’ αυτό προφυλάσσει τα «αστέρια» του στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Επιχείρηση προσγείωση για τον Νίκο Νιόπλια που θέλει να επαναφέρει τους παίκτες του στα αγωνιστικά θέματα και να κοπάσει για λίγο τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. «Η σεζόν δεν τελείωσε. Θέλω το άλλο Σάββατο να πανηγυρίζουμε και το Κύπελλο γιατί πάντα η τελευταία εντύπωση είναι αυτή που μένει» είπε ο τεχνικός των «πρασίνων» στους ποδοσφαιριστές του και σε αυτό το ματς θα δώσει περισσότερο βάρος. Άλλωστε στην μονή αναμέτρηση με τον Άρη κρίνεται ένα τρόπαιο και όχι σε αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Γι’ αυτό, και στην αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες» αναμένεται να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες όπως οι Καρνέζης, Μαρίνος, Μπιέρσμιρ, Σπυρόπουλος. Με αξιώσεις διεκδικούν «ενδεκάδα» και οι Κλέιτον, Ρουκάβινα, αφού ο Έλληνας τεχνικός θέλει να προφυλάξει τους -θεωρητικά- βασικούς του για τον αγώνα (της χρονιάς, πλέον) με τον Άρη.

Επιστροφή Σπυρόπουλου

Ο Νίκος Νιόπλιας σκοπεύει να ρίξει τον διεθνή μπακ στον αγώνα με τα Γιάννινα έτσι ώστε να πάρει παιχνίδι στα πόδια του και να είναι «ετοιμοπόλεμος» για τον τελικό Κυπέλλου με τον Άρη. Μάλιστα, αν ο Έλληνας αμυντικός δείξει σε καλή κατάσταση, ο προπονητής του «τριφυλλιού» θα τον βάλει στο αρχικό σχήμα με τους «κίτρινους». Αντιθέτως, αγώνας δρόμου γίνεται για να προλάβει τον τελικό της 27ης Απριλίου ο Σεντρίκ Καντέ. Ο στόπερ από το Μάλι υπέστη αιμάτωμα στον δικέφαλο και οι πιθανότητες να προλάβει είναι μοιρασμένες.

Ενδιαφέρει η… ΑΕΚ

«Οι μεταγραφές μπορούν να περιμένουν» είναι η αγαπημένη φράση της διοίκησης τη δεδομένη χρονική στιγμή, αφού άπαντες είναι προσηλωμένοι στην κατάκτηση και του έτερου τίτλου στην Ελλάδα, δηλαδή του Κυπέλλου. Ωστόσο, δεν αποτελεί μυστικό ότι άρεσαν οι δηλώσεις του Αδαμίδη για τον Σκόκο. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πουληθεί ο Αργεντινός σε ελληνική ομάδα και στον Παναθηναϊκό καραδοκούν. Προς το παρόν, παρακολουθούνται διακριτικά οι εξελίξεις, αλλά οι «πράσινοι» θα κάνουν την κίνηση τους κρίνουν ότι ήρθε η ώρα.

Βέβαια, ο Σκόκο δεν είναι ο μοναδικός παίκτης της ΑΕΚ που απασχολεί τον Παναθηναϊκό. Θετική γνώμη υπάρχει και για τον Μαϊστόροβιτς και αν μάλιστα επαληθευτούν τα σενάρια που τον θέλουν να μένει ελεύθερος, δεν αποκλείεται οι πρωταθλητές να τον προσεγγίσουν.

* Άλλος ένας λόγος που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα ήταν και η άμυνα του. Παρά το γεγονός ότι σε αρκετά παιχνίδια τον πρόδωσε και έμοιαζε να είναι η αχίλλειος πτέρνα του, οι «πράσινοι» βρίσκονται ένα βήμα πριν ολοκληρώσουν τη χρονιά με την καλύτερη αμυντική επίδοση των τελευταίων δέκα ετών. Συγκεκριμένα, αν ο Παναθηναϊκός κρατήσει το μηδέν στον αγώνα με τον ΠΑΣ, θα έχει πετύχει την καλύτερη επίδοση της τελευταίας δεκαετίας. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που δεν αποκτήθηκε το «Hummer» για τη θωράκιση της οπισθοφυλακής. Ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί μόλις 17 γκολ σε 29 ματς, τη στιγμή που η αμέσως καλύτερη επίδοση ήταν το 2001, το 2004 και '05 όταν είχε 18 γκολ παθητικό.

Ο Ντομί προλογίζει και σχολιάζει τον ηθοποιό Σισέ

Ο Ντομί προλογίζει και σχολιάζει τον ηθοποιό ΣισέΕυτυχής στην Ελλάδα δήλωσε ο Ντιντιέ Ντομί, σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία». Ο Γάλλος μπακ του Ολυμπιακού μίλησε με αφορμή το γεγονός ότι τη Δευτέρα θα προλογίσει μία γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων, στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, ενώ σχολίασε και ένα σύντομο κινηματογραφικό πέρασμα του συμπατριώτη του, Τζιμπρίλ Σισέ.

Ερωτηθείς αν μετά από τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα αγαπά τη χώρα, απάντησε: ««Εννοείται! Δεν υπάρχει κάτι που να μου ήταν δυσάρεστο. Στην Ελλάδα είχα την τύχη να παίξω στον Ολυμπιακό, ένα από τα top clubs της Ευρώπης. Κι έζησα τέσσερα χρόνια σε μια ωραία χώρα, με ήλιο, θάλασσα και ωραίους ανθρώπους. Τι περισσότερο θα μπορούσα να ζητήσω;», ενώ για το αν έχει πέσει θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς, απάντησε: «Όχι. Στην Ισπανία και την Αγγλία, όπου αγωνίστηκα παλαιότερα, είχαν αντιμετωπίσει πρόβλημα κάποιοι άλλοι παίκτες, αλλά σε μένα δεν έτυχε ποτέ».

Όταν κλήθηκε να μιλήσει για τη συμμετοχή του Τζιμπρίλ Σισέ στην ταινία «Taxi», είπε: «Ε, πώς να τα πάει, δεν έπαιξε και πολύ! Έμπαινε σε ένα ταξί και μετά από λίγο κατέβαινε. Έπαιξε όταν ήταν στη Μαρσέιγ. Όλες οι ταινίες ‘Taxi’ του Μπεσόν γυρίστηκαν στη Μασσαλία, γι’αυτό», ενώ τόνισε πως θα έπαιζε και ο ίδιος σε κάποια ταινία αν του γινόταν σχετική πρόταση.

Όσο για το αν θεωρεί πως ο Τζιμπρίλ Σισέ έχει θέσει στην εθνική Γαλλίας, δήλωσε: «Δεν έχει σίγουρη τη θέση, αλλά αφού τον κάλεσε πρόσφατα ο Ντομενέκ και τον έβαλε να παίξει, σημαίνει ότι τον υπολογίζει. Συνεπώς, μπορεί να είναι παρών στο Μουντιάλ».

Επέτειος με… απαιτήσεις

Επέτειος με… απαιτήσειςΔεκαεπτά χρόνια στην προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός συμπληρώνει σήμερα ο Σωκράτης Κόκκαλης και η επέτειος αυτή συμπίπτει ίσως με την πιο «απαιτητική» για τον ίδιο περίοδο. Ο πρόεδρος του συλλόγου καλείται να πάρει αποφάσεις και να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για να επαναφέρουν τους «ερυθρόλευκους» στο δρόμο των επιτυχιών μετά από μία αποτυχημένη σεζόν.

Τα «μέτωπα» είναι πολλά για τον Σωκράτη Κόκκαλη. Στο διοικητικό τοπίο, θα καλύψει μόνος του την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά είναι δεδομένο πως αναζητεί «συμπαίκτες» για να μοιραστεί το βάρος της χρηματοδότησης του συλλόγου. Παράλληλα μετά από μία χρονιά με συνεχείς αλλαγές προπονητή μετά τις επιλογές Κετσπάγια και Ζίκο που αποδείχτηκαν αποτυχημένες, θα πρέπει να βρει τον άνθρωπο που θα «χτίσει» μία νέα ομάδα και θα επιστρέψει στην κορυφή. Φυσικά όμως θα απαιτηθούν ποιοτικές μεταγραφές και πρόθεση είναι να υπάρξουν τουλάχιστον τέσσερις σημαντικές προσθήκες.

Ο απολογισμός του Σωκράτη Κόκκαλη στα χρόνια που βρίσκεται στην κεφαλή του συλλόγου δημιουργεί από μόνος του αυξημένες προσδοκίες στους πολυπληθείς φίλους της ομάδας: 12 πρωταθλήματα με δύο δυναστείες από το 1996 έως το 2003 και από το 2004 έως το 2009, τέσσερα Κύπελλα, καθιέρωση της ομάδας στο Champions League, σύγχρονο γήπεδο και προπονητικό κέντρο, εκκαθάριση τις ΠΑΕ από υπέρογκα χρέη των προηγούμενων ετών, σπουδαίες μεταγραφές όπως Ριβάλντο, Ζιοβάνι, Καρεμπέ, Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς, Μέλμπεργκ, Τζόρτζεβιτς και Νικοπολίδης, αλλά και 25 αλλαγές προπονητών.

Αναμονή για Σκόκο, παζάρι για Μορένο

Το αποτέλεσμα της συνάντησης του μάνατζερ του Νάτσο Σκόκο, Παύλου Διαννή, με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Σταύρο Αδαμίδη, περιμένουν στον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν προτίθεται να δεχτεί να επεκτείνει το συμβόλαιό του με την «Ένωση» και το πιθανότερο είναι να ενημερωθεί ο εκπρόσωπός του από τη διοίκηση για τις απαιτήσεις της προκειμένου να τον πουλήσει. Οι «ερυθρόλευκοι» προτίθενται να προσφέρουν περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στον Τζιοβάνι Μορένο, σε μία πρώτη επαφή που υπήρξε, ο παίκτης της Ατλέτικο Νασιονάλ κοστολογείται 3,4 εκατ. ευρώ, χρήματα που δύσκολα θα δώσει ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια και θα παρακολουθήσουν τον 23χρονο αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό στο ντέρμπι με την Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν που θα γίνει τα ξημερώματα της Παρασκευής. Για τον Μορένο έχει προκύψει ζωηρό ενδιαφέρον και από τη Φιορεντίνα.

Στάσιμο του προπονητή

Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν έχει υπάρξει στο θέμα προπονητή. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραμένει η πρώτη επιλογή, ωστόσο η αναβλητικότητα προκαλεί εύλογες απορίες. Καθημερινά η ΠΑΕ Ολυμπιακός δέχεται βροχή προτάσεων για ξένους προπονητές, ανάμεσα στους οποίους και μεγάλα ονόματα όπως του Χουάντε Ράμος, που έχει δουλέψει σε Σεβίλλη, Τότεναμ και Ρεάλ Μαδρίτης. Πάντως σαν εναλλακτική λύση του Βαλβέρδε φαίνεται να προκρίνεται ο 56χρονος Τούρκος Φατίχ Τερίμ.

Ξανά στο 4-3-3

Οι απουσίες του τιμωρημένου Μήτρογλου και του τραυματία Ντάρμπισαϊρ υποχρεώνουν τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς να μετατρέψει το σύστημα του Ολυμπιακού σε 4-3-3 για τον αγώνα της Κυριακής με τον Άρη. Εκτός μάχης είναι λόγω καρτών και οι Νικοπολίδης και Αβρ. Παπαδόπουλος, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μέλμπεργκ και Ντουντού, που προέρχονται από τραυματισμούς. Σίγουρη θέση στην ενδεκάδα έχουν οι Πάρντο (τερματοφύλακας), Κ. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ (κεντρικοί αμυντικοί), Ντομί (αριστερό μπακ), Μαρέσκα, Γ. Παπαδόπουλος (μεσαία γραμμή) και Λούα Λούα (δεξιός μεσοεπιθετικός). Αν ο Τοροσίδης χρησιμοποιηθεί ως δεξί μπακ, την τριάδα του κέντρου θα πλαισιώσει ένας εκ των Όσκαρ και Λεντέσμα, ενώ αν ο «Τόρο» παίξει στη μεσαία γραμμή, το δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Γκαλίτσιος. Για τη θέση του αριστερού εξτρέμ ο Λεονάρντο είναι φαβορί.

* Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρωταθλητής», ο Κριστιάν Καρεμπέ έχει βγάλει εισιτήρια για να ταξιδέψει στην Ελλάδα και αναμένεται να είναι στο «Καραϊσκάκη» για το ματς της Κυριακής. Η επίσκεψη του Γάλλου πρώην μέσου του Ολυμπιακού είναι εύλογο να «γεννά» φήμες για επιστροφή του στην ομάδα, μιας και είχε ακουστεί παλαιότερα ως υποψήφιος για τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Αναστόπουλος: «Δεν φταίει ο Κόκκαλης»!

Αναστόπουλος: «Δεν φταίει ο Κόκκαλης»!Σε όσους ήταν υπεύθυνοι να προετοιμάσουν τον Ολυμπιακό για τη φετινή σεζόν και όχι στον Σωκράτη Κόκκαλη επέρριψε ο Νίκος Αναστόπουλος τις ευθύνες για την αποτυχία των Πειραιωτών να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. «Η ευθύνη είναι αλλού και δεν είναι του προέδρου», τόνισε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα και πρώην άσος των «ερυθρολεύκων» στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Σημαντικό ρόλο έπαιξε η διαιτησία, ιδιαίτερα στο ματς με τον Εργοτέλη», το σχόλιό του για τον υποβιβασμό της ομάδας των Ιωαννίνων. «Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει παντού, αφού είναι ένας ελεύθερος παίκτης. Μπορεί κατά κάποιον τρόπο να αντικαταστήσει τον Μπελούτσι», είπε για τον Σκόκο.

Ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για το θέμα του Νάτσο Σκόκο:
«Χρειάζεται να προσεγγίσει πρώτα την ομάδα του, αφού εκείνη θα τον πουλήσει. Από όσα έχει δείξει μέχρι σήμερα, πρόκειται για πολύ καλό παίκτη, ντριμπλέρ και δεν χρειάζεται κάποια ομάδα τη συγκατάθεση ενός προπονητή για να τον αποκτήσει. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει παντού, αφού είναι ένας ελεύθερος παίκτης. Κινείται από τη σέντρα και κάτω. Μπορεί κατά κάποιον τρόπο να αντικαταστήσει τον Μπελούτσι».

Για τον λόγο που υποβιβάστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Β’ Εθνική:
«Υποβιβαστήκαμε για διάφορους λόγους, τους οποίους δεν μπορούμε να αναφέρουμε τώρα. Παλέψαμε μέχρι το τέλος για να μείνουμε στην κατηγορία. Αν η εξέλιξη του αγώνα με τον Εργοτέλη ήταν διαφορετική, ειδικά στη φάση του πέναλτι που κέρδισαν οι αντίπαλοί μας, τώρα θα κινδύνευαν και εκείνοι με υποβιβασμό. Η κατάσταση είναι περίπου ίδια, αν και χειρότερη, με εκείνη που είχα βρει την προηγούμενη φορά που είχα έρθει (σ.σ.: το 2004). Πρώτη φορά ασχολούμαι με τη διαιτησία, αφού σε υπολογίζουν όταν ασχολείσαι συνέχεια με το συγκεκριμένο θέμα. Έπρεπε να ασχοληθώ πιο νωρίς με αυτό το ζήτημα. Πήρα μία απόφαση, η οποία θα μπορούσε να φανεί ευεργετική για την ομάδα. Εγώ λέω ότι η δουλειά του προπονητή είναι να επιδεικνύει το έργο του μέσα στο γήπεδο».

Για το μέλλον και τα σχέδιά του:
«Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα ματς την Κυριακή με τον Παναθηναϊκού. Μετά, τη Δευτέρα είναι μία άλλη μέρα και δεν έχουμε προλάβει να μιλήσουμε με τον κ. Χριστοβασίλη για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού είχαμε άλλα θέματα να κοιτάξουμε. Τελειώνουν οι υποχρεώσεις της ομάδας και με πιο καθαρό μυαλό θα μιλήσουμε για αυτό με τον πρόεδρο».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν έχασε τέσσερις βαθμούς από δύο πρώην παίκτες του, τον Κωφίδη (τεχνικό του Ηρακλή) και τον Αναστόπουλο (τεχνικό του ΠΑΣ), ο τελευταίος τόνισε: «Δεν πιστεύω ότι οφείλεται σε αυτό το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα. Η ευθύνη είναι αλλού και δεν είναι του προέδρου (σ.σ.: κ. Κόκκαλη). Υπεύθυνοι είναι εκείνοι που είχαν την ευθύνη να σχεδιάσουν την ομάδα και είχαν την ευθύνη να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις. Πάντως, δεν είναι δική μου ευθύνη. Πρέπει να έχεις τα εφόδια για να προπονήσεις τον Ολυμπιακό και όχι να είσαι φίλος του φίλου. Να ξέρεις τι είναι ο Ολυμπιακός και να είσαι προετοιμασμένος για αυτό».

Καταλήγοντας, ο Αναστόπουλος αναφέρθηκε στο παιχνίδι Ίντερ-Μπαρτσελόνα: «Θα πάω να δω αυτό το ματς. Δεν χάνεται με τίποτα αυτό το παιχνίδι! Επιλέγω άλλες μεθόδους να ενημερωθώ για την τακτική. Παρακολουθώ ένα μήνα σεμινάρια και ό,τι μπορεί να βοηθήσει το έργο μου».

Οριακές διαπραγματεύσεις

Οριακές διαπραγματεύσειςΗ συνάντηση του Σταύρου Αδαμίδη με τον εκπρόσωπο του Νάτσο Σκόκο, Παύλο Διαννή, κλέβει την παράσταση σήμερα στην ΑΕΚ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα προτείνει σε πρώτη φάση επέκταση συμβολαίου με αυξημένες αποδοχές (από τις 600 ίσως φτάσει και στις 800 χιλιάδες ευρώ ετησίως) στην πλευρά του Αργεντινού μεσοεπιθετικού. Αν διαπιστώσει πως ο παίκτης είναι αρνητικός και δεν πείθεται από τα χρήματα ή τις διαβεβαιώσει για ανταγωνιστικότητα της ομάδας, τότε θα ενημερωθεί ο μάνατζέρ του για τις απαιτήσεις του συλλόγου.

Προτεραιότητα της ΑΕΚ είναι να πωληθεί ο Σκόκο σε ομάδα του εξωτερικού. Για να παραχωρηθεί σε ομάδα εντός των τειχών, Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, θα πρέπει η προσφορά να είναι αρκετά μεγαλύτερη από όποια πρόταση φτάσει εκτός συνόρων.

Εξάλλου, ο Σταύρος Αδαμίδης θα συναντηθεί με τον κοινό μάνατζερ του Σάββα Γκέντσογλου και του Μιχάλη Παυλή για να τους καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την επέκταση των συμβολαίων τους (που λήγουν το 2011), ενώ πιθανότατα την Παρασκευή σειρά θα πάρουν οι εκπρόσωποι του Γιάννη Αραμπατζή και Κώστα Μανωλά (μένουν ελεύθεροι το 2011 και το 2012 αντίστοιχα). Σύντομα θα υπάρξει πρόταση ανανέωσης και στον Γκουστάβο Μαντούκα, που μένει ελεύθερος, ενώ για τα τέλη του μήνα μετατίθεται το θέμα επέκτασης συμβολαίου στον Μπλάνκο. Την ερχόμενη Τρίτη ο Σταύρος Αδαμίδης θα μεταβεί στο Λίβερπουλ για να ζητήσει την επέκταση δανεισμού του Κρίστιαν Νέμεθ. Θα τον συνοδεύει πιθανότατα και ο Άρναρ Γκρέταρσον, ο οποίος αναμένεται εντός της ημέρας στην Αθήνα.

Ενημέρωση από Τζένοα για Ταχτσίδη

Με επίσημο έγγραφό της, η Τζένοα ενημέρωσε την ΠΑΕ ΑΕΚ για τις διαπραγματεύσεις της με τον Παναγιώτη Ταχτσίδη. Η συμφωνία των Ιταλών με τον νεαρό μέσο είναι δεδομένη και τις επόμενες ημέρες θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο. Από την «Ένωση» αποχωρεί σαν ελεύθερος, αλλά στα ταμεία του συλλόγου θα μπουν περίπου 200.000 ευρώ ως «τροφεία», για την ανάδειξη του ποδοσφαιριστή από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ.

Φόβοι για «συλλαλητήριο»

Η σκληρή ανακοίνωση της «Original 21» κατά του Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά και όσα δήλωσε ο Σταύρος Αδαμίδης στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας κάνουν τον αγώνα της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης να μυρίζει… μπαρούτι. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι πολύ πιθανό να εκφράσει ανοικτά τις θέσεις του απέναντι στον προπονητή (που έχει πιστούς οπαδούς αλλά και ορκισμένους εχθρούς) αλλά και τον πρόεδρο.

Έρχεται ο Νοτιάς

Το προσεχές Σάββατο αναμένεται στην Αθήνα ο Νίκος Νοτιάς για τις τελικές συζητήσεις και την υπογραφή της σύμβασης με τη «Μεσογαία» για τη χρήση του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα. Η συμφωνία θα προβλέπει πως η ΠΑΕ θα καταβάλει 600.000 ευρώ ετησίως για τα δύο πρώτα γήπεδα, που θα είναι έτοιμα προς χρήση στα τέλη Ιουλίου, ενώ όταν ολοκληρωθεί και η κατασκευή του τρίτου γηπέδου και των κερκίδων-κάτι που υπολογίζεται στα τέλη Οκτωβρίου-το «ενοίκιο» θα ανέλθει στις 720.000 ευρώ.

* Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κρίστιαν Νέμεθ στο ματς της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, καθώς έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Απών θα είναι ο τιμωρημένος Γιάχιτς, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει αν είναι έτοιμοι Ζεράλντο και Αλεξόπουλος.

«Η ΑΕΚ είναι σε τραγική κατάσταση…»

«Η ΑΕΚ είναι σε τραγική κατάσταση…»Λάβρος για τα όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ εμφανίστηκε, μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο Δημήτρης Χατζηχρήστος. «Η ΑΕΚ είναι σε τραγική κατάσταση», τόνισε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής. «Αποπροσανατολίζονται από τα πραγματικά προβλήματα όσοι ασχολούνται με τον Μπάγεβιτς», πρόσθεσε. «Ο Αδαμίδης δεν είναι λαμόγιο», το σχόλιό του για τον πρόεδρο. «Χρειάζεται ένας οικονομικός γίγαντας. Να κάνουμε το σταυρό μας μη φύγει ο Παππάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας:

Για την κατάσταση στην ΑΕΚ:
«Το μπλέξιμο που παρουσιάζεται με το πραγματικό μπλέξιμο δεν έχει σχέση. Λέω καθημερινά ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε μια τραγική κατάσταση και ο κόσμος δεν θέλει να το καταλάβει. Ο Εδεσσαϊκός ή ο Κολοσσός Ρόδου είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Το μόνο που έχει απομείνει είναι τα εμβλήματα, η ιστορία και η φανέλα. Και κάποιοι λίγοι άνθρωποι που τρέχουν όσο μπορούν και όταν μπορούν».

Για την επίθεση της «Original» κατά Μπάγεβιτς: «Δεν υπάρχει θέμα Μπάγεβιτς. Δεν υπάρχει ανακοίνωση, υπάρχει ένα σάιτ στο οποίο υπάρχει πολυφωνία. Είδατε να βγει κανείς με το όνομα και το πρόσωπό του και να βρίσει τον Μπάγεβιτς; Να τον ρωτήσει γιατί η ομάδα είναι 18 βαθμούς πίσω. Είδατε καμία ηχητική ατασθαλία στο γήπεδο;».

Για την παρουσία του στην προεδρία της Ερασιτεχνικής: «Δεν υπάρχει Ερασιτεχνική. Είμαι πρόεδρος των απομεινάντων. Έχω βαρεθεί να λέω ότι φταίω και κάνω λάθη. Αλλά εκεί με οδηγεί η ανυπαρξία των άλλων. Η ανάδειξή μου στην προεδρία της Ερασιτεχνικής εκεί οφείλεται. Επιτρέπεται να έχουμε Ολυμπιακό χορηγό στη μπλούζα του βόλεϊ;».

Για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στα play-offs:
«Η ομάδα δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται. Μας ήρθε μία ολόχρυση ευκαιρία. Να κυνηγήσουμε όλοι μαζί αυτή την ευκαιρία. Όποιος αντέχει το οπτικό μαρτύριο της ΑΕΚ είναι άξιος συγχαρητηρίων».

Για την ανάγκη ενός ισχυρού επενδυτή: «Εάν ο Παππάς του τη βαρέσει και πει ‘Αϊ στο διάολο, με πρήξατε’, θα πάει ο Χατζηχρήστος, ο Καραμανλής και ο αγανακτισμένος ΑΕΚτζής να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Για να μη συντηρείται η ΑΕΚ με μηδενικά, πρέπει να έρθει ένας Βαρδινογιάννης ή ένας Κόκκαλης να την πάρει να τελειώνουμε. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει αυτός ο άνθρωπος. Ο πρώτος που πιστεύει στο λαό της ΑΕΚ είμαι εγώ, αλλά ο κόσμος δεν πιστεύει στον εαυτό του. Ο Παππάς είναι που στηρίζει όλο το σύστημα και να κάνουμε το σταυρό μας να παραμείνει. Ο Νοτιάς, αφού τον αρμέξανε, το μόνο που τον ερεθίζει είναι το προπονητικό κέντρο. Αν πει ο Παππάς ότι βαρέθηκε, θα πει ‘Έλα Χατζηχρήστο ιδεολόγε να βγάλεις εσύ το φίδι από την τρύπα και να πληρώσεις τον Σκόκο’. Θα πρέπει να έρθει ένας οικονομικός γίγαντας, να κρατήσει Σκόκο, Τζεμπούρ και Μπλάνκο και να φέρει άλλους πέντε παιχταράδες. Όποιος το κάνει θα τον φιλήσω στο μέτωπο. Μπορεί να πηγαίνει η ΑΕΚ και να ρίχνει τριάρες και τεσσάρες παντού; Αυτό θέλω εγώ».

Για τις δηλώσεις Αδαμίδη: «Ο Αδαμίδης είναι ένας δικηγόρος, ένα καλό παιδί, αλλά τι να κάνει. Πριν από αυτόν υποψήφιος της μ…ας φανταστείτε πως ήμουν εγώ. Είπε μια μπαρούφα ο άνθρωπος. Λες και είναι μεστός εμπειριών. Είπε αυτό που γίνεται στην Αγγλία. Να έρθει ένας μάγκας να πληρώσει αυτός τον Σκόκο. Η υπόθεση με τον Σκόκο είναι πρόσχημα. Ο Σκόκο θα πρέπει να κρατηθεί στην ομάδα και να παίζει μπάλα σε κάθε παιχνίδι. Για μένα ας πουλήσουμε τον Σκόκο με 4 εκατ. ευρώ στη Χαλ. Δεν μπορούμε να τον δώσουμε εκεί να τελειώνουμε; Πιστεύω πως ο Αδαμίδης θα κάνει σωστά τη δουλειά, γιατί δεν είναι λαμόγιο. Θα δω τη δουλειά του και θα τον κρίνω».

Για το σχέδιο δημιουργίας εταιρείας λαϊκής βάσης: «Καλά, εντάξει. Είμαι από αυτούς που έχουν αναπτύξει τις θεωρίες αυτές χρόνια τώρα. Δυστυχώς, η ΑΕΚ που είναι λαϊκή ομάδα δεν μπορεί να δώσει σάρκα και οστά στη φύση της, στη λαϊκότητά της. Δυστυχώς, το σύστημα προχωρά μόνο με ηγέτες. Ανοίξαμε ένα λογαριασμό να σώσουμε το μπάσκετ και αν δεν πήγαινε ο Καφές, ο Γεωργέας, ο Μπάγεβιτς και ο Φιλίππου, δεν θα το σώζαμε. Όσοι υποστηρίζουν την ΑΕΚ μιλούν για ένα εκατομμύριο οπαδούς της ΑΕΚ. Πού είναι όλοι αυτοί; Μας έχουν κάνει επιχείρηση και δεν έχουμε πάρει χαμπάρι».

Για την αξιοποίηση των παλαιμάχων: «Ορισμένοι από αυτούς που διοίκησαν την ΑΕΚ χειρίστηκαν αυτό το θέμα σωστά και ορισμένοι λάθος. Αυτό το κομμάτι έχει μείνει λίγο πίσω. Όποιος έρθει σε μια κοπή πίτας των παλαιμάχων θα ζήσει έστω και για λίγο τη μαγεία της βραδιάς. Εκεί δεν έρχεται ο πρίγκηπας όμως. Ο πριγκηπάκος δεν έρχεται».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES