20 Σεπ 2009



Προοδευτική Περάματος-Θεσπρωτός
0-1
Μεσολόγγι-Αραχθος Παχυκαλάμου
-
Σούλι Παραμυθιάς-Ανατολή
-
Σκουφάς Κομποτίου-Απόλλων Πάργας
-
Οδυσσέας ΕΑΣ-Απόλλων Πάργας
-
Βολίς-Αστήρ Ρόκας
-
Αναγέννηση Aρτας-Ελαιόφυτο
-
Πρέβεζα-Τηλυκράτης Λευκάδας
-
Ναυπακτιακός Αστέρας-Λευκίμη
-
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ – ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ 0-1
Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα ο Θεσπρωτός ο οποίος πέρασε νικηφόρα με 1-0 από την έδρα της νεοφώτιστης Προοδευτικής Περάματος. Το γκολ της νίκης για τους φιλοξενούμενους σημείωσε ο Αθανασίου στο 59’ με απευθείας χτύπημα φάουλ. Ο Θεσπρωτός είχε και δοκάρι στο 30’ μετά από σουτ του Τόρη.
Χωρίς λάθη η διαιτησία του Γκοτσόπουλου (Αχαϊας)
ΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Μποζιάρης, Καμποσιώρης, Αντωνόπουλος, Κώτσινας, Λαδιάς, Οικονόμου. Τσολάκος, Σύττος (73’ Αναστάσης), Αντωνόπουλος (73’ Νέος), Γιαννόπουλος, Γιάτσε (50’ Κίτσιος).
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Ζιάκκας, Γόγολος, Σ. Παππάς, Μπάρκας, Δ. Παππάς, Αθανασίου, Μουρούτης, Η. Παππάς (62’ Μπουρνάς), Σ. Στέφος, Τόρης (82’ Κωνσταντάκος), Σιάννης (75 Π. Στέφος).



www.periaferiako.com

Και τώρα βάθρο

Η Εθνική ηττήθηκε στον χθεσινό ημιτελικό από την Ισπανία με 82-64 και θα παλέψει απόψε (19:30, ET1-ΝovaΣΠΟΡ FM 94,6) στον μικρό τελικό για το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στη Σλοβενία, η οποία έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ηττήθηκε από τη Σερβία με 96-92.

Η Εθνική δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση κόντρα στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Ισπανία, αλλά έχει απόψε μπροστά της μια μεγάλη πρόκληση. Με νίκη κόντρα στη Σλοβενία, κατακτά το χάλκινο μετάλλιο, κάτι, που όπως δήλωσε και ο Βασίλης Σπανούλης, αν συμβεί θα ισοδυναμεί με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Ο Γιόνας Καζλάουσκας, αν και άργησε κάπως, απέσυρε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού με την Ισπανία τους βασικούς, ώστε να τους έχει κάπως πιο «φρέσκους» απόψε στον μικρό τελικό. Από την άλλη, οι Σλοβένοι χρειάστηκε να παίξουν και παράταση και παράλληλα με την απογοήτευση που έχουν από τον αποκλεισμό, θα πρέπει να ξεπεράσουν και την κούραση τους καθώς θα κληθούν σε λιγότερο από 20 ώρες να ξαναμπούν στο παρκέ.



www.sport-fm.gr

ΠΑΟ: Ενοχλημένος ο Πατέρας

Ιδιαίτερα ενοχλημένος είναι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νικόλας Πατέρας, λόγω της προσωπικής επίθεσης που δέχθηκε χθες από εφημερίδα προσκείμενη στον Παύλο Γιαννακόπουλο και με αφορμή την προχθεσινή του δήλωση να σταματήσει η εσωστρέφεια.

Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» έλεγε ότι ο καθένας μπορεί να κρίνει και να βγάζει τα συμπεράσματά του για το τι γίνεται και ότι θα κάνει τα πάντα για να προασπίσει την ηρεμία της ομάδας. Και όλα αυτά εν όψει του προγραμματισμένου Δ.Σ. της ερχόμενης Τρίτης, στο οποίο θα συζητηθεί ο οικονομικός προϋπολογισμός για την τρέχουσα περίοδο και θα αναλυθεί ότι, και με τα χρήματα που δόθηκαν για τις μεταγραφές, στο τέλος της περιόδου δεν θα υπάρχει απόθεμα στο ταμείο.

Τότε το πιο πιθανό είναι η ΠΑΕ να προχωρήσει σε αύξηση Μ.Κ. Το αν αυτό θα ειπωθεί την Τρίτη δεν το ξέρει κανένας. Το πιο πιθανό είναι να συζητηθεί την άνοιξη. Ασφαλώς στην περίπτωση αυτή ενδιαφέρον έχει η στάση των Βγενόπουλου (παρακολουθεί τις εξελίξεις, στηρίζοντας 100% τον Πατέρα), Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλου (φαίνεται να έχουν κοινές απόψεις). Οπως και ενδεχόμενη παρουσία του προέδρου της ΚΑΕ στο Δ.Σ. της Τρίτης θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη στάση που αυτός θα κρατήσει.

Βασικός ο Τζόρβας

Ο Αλέξης Τζόρβας θα ξεκινήσει σήμερα (21:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) βασικός κόντρα στον Αρη και θέλει να αρπάξει την ευκαιρία να καθιερωθεί. Από την αποστολή του αγώνα με τους «κίτρινους» κόπηκε ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση. Από εκεί και πέρα, η ενδεκάδα αναμένεται να έχει κάποιες αλλαγές. Ο Σισέ επιστρέφει, ενώ θέση διεκδικούν οι Νίνης και Πετρόπουλος.

Στα της προπόνησης, oι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν το σημερινό πρόγραμμα με ζέσταμα και ασκήσεις στα σπριντ. Στην συνέχεια οι «πράσινοι» επιδόθηκαν σε ασκήσεις πέντε εναντίον δύο και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με τελειώματα. Ατομικά προπονήθηκαν οι Σειταρίδης και Μαχλελής. Ατομική προπόνηση έκανε ο Τζιόλης. Εκτός αποστολής, πλην του Γκαλίνοβιτς, έμειναν οι Μαχλελής, Σειταρίδης, Ρουκάβινα, Καντέ, Κλέιτον, Μάντζιος, και Τζιόλης.

«Μικρό το κόστος για δήμο ή κράτος»

Σημαντικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν και έχουν να κάνουν με την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού και το συνολικό πρότζεκτ της διπλής ανάπλασης.

«Το πρώτο στοιχείο είναι αυτό που αναφέρει ρητά ότι ήδη στην περιοχή του Βοτανικού γι' αυτόν τον σκοπό έχουν αγοραστεί 112 στρέμματα αντί του ποσού των 47 εκατ. ευρώ με τη συμβολή του κράτους από το οποίο εξασφαλίστηκαν τα κονδύλια. Γι' αυτό, άλλωστε, ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον πρώην και τον νυν υπουργό Οικονομίας. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Οτι η κυβέρνηση, όπως είχε φυσικά υποχρέωση για ένα τόσο μεγάλο έργο, συνέβαλε στην υλοποίησή του και ότι ο δήμος δεν έχει χρεωθεί, επί της ουσίας, αυτά τα ποσά ή τουλάχιστον είχε μικρή επιβάρυνση. Αν με βάση την απόφαση του ΣτΕ προκύψει θέμα με την έκταση που ανήκει στον Βωβό και χρειάζεται για το χτίσιμο του γηπέδου, τότε η απαλλοτρίωση που ίσως ως λύση επιλέξει ο δήμος (αν δεν συμφωνηθεί κάτι άλλο) θα είναι ένα ακόμα μικρό σχετικά κόστος που δεν θα βαρύνει μόνο τον δήμο, αλλά και το κράτος. Οπότε, θα είναι μία εφικτή λύση, με δεδομένο ότι, όπως υπολογίζεται, αν θα προκύψει θέμα απαλλοτρίωσης, η αποζημίωση θα είναι περίπου 25 εκατ. ευρώ και σαφώς είναι ένα ποσό που μπορεί να διατεθεί από τα κρατικά κονδύλια, με δεδομένο ότι θα λύνει οριστικά και αμετάκλητα το θέμα της κατασκευής του γηπέδου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου της Αθήνας, με την οποία επαναλαμβάνεται ξεκάθαρα η βούληση του Νικήτα Κακλαμάνη να κατασκευαστεί το γήπεδο στον Βοτανικό.

Στην ερώτηση «γιατί να δοθούν αυτά τα χρήματα στον Παναθηναϊκό;» οι «πράσινοι» απαντούν: «Δεν δίνονται στον Παναθηναϊκό, αλλά στον δήμο. Διότι η έκταση στην οποία θα χτιστεί το γήπεδο, οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη αλλά και τα κτίσματα (γήπεδο, κλειστό) θα έλθουν ύστερα από χρόνια στην ιδιοκτησία του δήμου, που βεβαίως δεν θα κάνει έξωση στα "πράσινα" τμήματα, αλλά θα μπορεί να εκμεταλλευτεί περισσότερα έσοδα όταν αποπληρωθούν τα δάνεια για τα έργα».

Μία εντονη φημολογία κυκλοφόρησε χθες ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε επαφή με τον Μίκαελ Λάουντρουπ, που είναι άνεργος. Κάτι που διαψεύδεται με κατηγορηματικό τρόπο. Ετσι κι αλλιώς, και χθες σας είπαμε ότι θέμα Τεν Κάτε δεν υπάρχει όσο η ομάδα είναι πρώτη στην Ελλάδα, ανεξάρτητα με το τι θα κάνει στην Ευρώπη.

Τη Δευτέρα στη σύσκεψη που θα γίνει για το ντέρμπι με την ΑΕΚ θα αποφασιστεί αν ο Παναθηναϊκός θα πάρει εισιτήρια για το ματς του ΟΑΚΑ.


www.sport-fm.gr

Τσαρτσαρής: «Μας πρόδωσε η κούραση»

Η Εθνική μας δεν τα κατάφερε χθες κόντρα στην Ισπανία και απόψε θα κοντραριστεί με τη Σλοβενία στον μικρό τελικό του Ευρωμπάσκετ με έπαθλο το χάλκινο μετάλλιο. Ο Κώστας Τσαρτσαρής έγραψε στο www.sportfm.gr για το παιχνίδι της Εθνικής με τους «φούριας ρόχας» αλλά και τον αποψινό μικρό τελικό. «Μας πρόδωσε η κούραση» έγραψε για το ματς με τους Ισπανούς ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Κώστας Τσαρτσαρής

«Τα παιδιά έκαναν υπερπροσπάθεια, αλλά τελικά μας “πρόδωσε” η κούραση. Δώσαμε δύο πολύ δυνατά παιχνίδια σε λιγότερο από 24 ώρες και κάποια στιγμή “έσκασαν” όλοι. Το γεγονός πως ηττηθήκαμε από τους Ισπανούς και δεν περάσαμε στον τελικό δεν σημαίνει πως η ομάδα απέτυχε. Το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα. Η ομάδα είναι απόλυτα επιτυχημένη και τα παιδιά έχουν κάνει μια σπουδαία πορεία. Κόντρα στη Σλοβενία, θα παίξουν για το μετάλλιο και ελπίζω να το κατακτήσουν γιατί το αξίζουν. Θεωρώ πως και οι Σλοβένοι θα είναι κουρασμένοι, οπότε θα κερδίσει η ομάδα που θα έχει πιο καθαρό μυαλό και καλύτερες επιλογές στο τέλος της αναμέτρησης. 

www.sport-fm.gr 

Τεν Κάτε: «Στο τέλος θα κριθώ»!

Το μήνυμα της διοίκησης του Παναθηναϊκού στον Χενκ Τεν Κάτε αποκάλυψε ο ίδιος ο Ολλανδός προπονητής, παραχωρώντας τετρασέλιδη συνέντευξη στο ολλανδικό περιοδικό «Voetbal international». «Εχουμε ένα πλάνο χρόνων και μόνο στο τέλος αυτού του διαστήματος θα κριθείς», είπε οι διοικούντες την «πράσινη» ΠΑΕ στον 55χρονο τεχνικό. Τι είπε για το «τριφύλλι», το πρωτάθλημα, τον Ολυμπιακό και πως θα μπορέσει ο Παναθηναϊκός να ξεπεράσει σε βάρος του διαιτητικές αποφάσεις, εξαιτίας των οποίων -όπως τόνισε- πέρυσι ξέφυγε ο «αιώνιος αντίπαλος» με μεγάλη διαφορά.

«Είμαι ικανοποιημένος από το “3/3”. Ο Ολυμπιακός έχει μείνει πίσω, ενώ έχει να παίξει πέντε πολύ δύσκολα παιχνίδια στην Ευρώπη και την Ελλάδα σε λίγες μέρες κι ίσως ενδεχόμενες απώλειές του μας επιτρέψουν να ανοίξουμε λίγο τη διαφορά, αφού και το δικό μας πρόγραμμα το επιτρέπει στο ξεκίνημα. Αν και πρέπει να πω ότι η δική μου εμπειρία, τόσο πέρυσι με τον Παναθηναϊκό όσο και παλιότερα με τον Αγιαξ, είναι τραυματική όταν αντιμετωπίζω μικρές θεωρητικά ομάδες. Γι' αυτό και για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα -που είναι ο βασικός μας φετινός στόχος- πρέπει να είμαστε καλοί στο γήπεδο. Παντού. Σε κάθε έδρα, κόντρα σε κάθε ομάδα, σε κάθε θέση. Η περσινή χρονιά πρέπει να μας διδάξει ότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια διαφορά που δεν θα επηρεάζεται από ενδεχόμενα εις βάρος μας πέναλτι ή γκολ-οφσάιντ. Κάτι που δεν μας επέτρεψε πέρυσι να φτάσουμε τον Ολυμπιακό, ο οποίος ετσι δημιούργησε μεγάλη απόσταση. Και ειλικρινά, δεν νομίζω ότι υπάρχει πρωτάθλημα στην Ευρώπη που ο πρώτος να έχει τόσο μεγάλη απόσταση από τον δεύτερο, πέραν φυσικά του ότι κερδίζει το πρωτάθλημα, με μία μόνο εξαίρεση, τα τελευταία 13 χρόνια», δήλωσε αρχικά ο Τεν Κάτε.

Ερωτηθείς για τον αποκλεισμό της ομάδας από το Champions League και αν φοβήθηκε για τη θέση του, ο Τεν Κάτε απάντησε: «Αν όλα πάνε καλά, το καλοκαίρι θα ολοκληρώσω το συμβόλαιό μου, κάτι πολύ σπάνιο για προπονητή στην Ελλάδα. Για κάποιες μέρες μετά την Ατλέτικο επικράτησε ένας μικρός πανικός. Εβλεπα συνεχώς το κεφάλι μου στις εφημερίδες. Για μένα κάτι τέτοιο δεν έχει λογική. Αντιμετωπίσαμε την πιο δυνατή ομάδα που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε. Συζήτησα με τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι μου είπαν "Ο.Κ., ό,τι έγινε, έγινε. Εχουμε ένα πλάνο χρόνων και μόνο στο τέλος αυτού του διαστήματος θα κριθείς". Και έτσι κι αλλιώς, αυτό το πλάνο απαιτεί την κατάκτηση του τίτλου φέτος. Ως πρωταθλητές, θα επιστρέψουμε απευθείας στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν».

Όσον αφορά το φετινό ρόστερ, σχολίασε: «Εχουμε καλύτερη ισορροπία στο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι, καλύτερους παίκτες σε κάθε θέση, ωστόσο, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό σημείο της περασμένης σεζόν, ακόμα δεν έχουμε καλύτερη ομάδα. Είναι λογικό. Είναι νωρίς, αλλά έχουμε την απαιτούμενη ποιότητα για να γίνουμε πολύ καλύτεροι».

Για τις μεταγραφικές επιλογές, αποκάλυψε: «Φυσικά και είχα την ελευθερία να διαλέξω τους ποδοσφαιριστές που ήθελα, έχοντας το βλέμμα μου και στην Ολλανδία. Είχαμε συζητήσει με τον Τέο Γιάνσεν της Τβέντε, αφού θέλαμε έναν αριστεροπόδαρο μέσο με καλές εκτελέσεις στημένων φάσεων. Προχωρήσαμε με τον Ορλάντο Ενχελάαρ. Είχαμε συμφωνήσει τόσο με τον ίδιο όσο και με τη Σάλκε. Τελευταία στιγμή, όμως, επέλεξε την PSV γιατί έτσι θεώρησε ότι θα είχε περισσότερες πιθανότητες να πάει στο Μουντιάλ με την εθνική Ολλανδίας. Δεν μου άρεσαν ούτε ο τρόπος του ούτε η απόφασή του, ωστόσο τη σέβομαι. Προσπαθήσαμε για αρκετούς μήνες να πάρουμε τον Μάικ Ζόνεφελντ, κυρίως για να ενισχυθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Καλός παίκτης και καλό παιδί, χρήσιμος σε πολλές θέσεις στην ενδεκάδα. Δεν θέλαμε να τον αγοράσουμε, αλλά οι απαιτήσεις της PSV για τον δανεισμό του ήταν τελείως παράλογες. Με τον Λεονάρντο συζητήσαμε, του προτείναμε ένα εξαιρετικό συμβόλαιο κι είμαι σίγουρος ότι δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο βάσει του ιατρικού του ιστορικού. Προφανώς ο ίδιος είχε διαφορετική άποψη και ήθελε να περιμένει. Εμείς, όμως, δεν μπορούσαμε. Και, τελικά, δικαιωθήκαμε, μια και ο Λεονάρντο έπαιξε κι έχασε (είναι τώρα στην Μπρέντα)».

Ο Τεν Κάτε εξέφρασε την άποψη ότι ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες πιθανότητες να καταλάβει τη δεύτερη θέση στους ομίλους του Champions League, που οδηγεί στους «16» της διοργάνωσης: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι προφανώς καλύτερο από την ιδέα που έχουμε γι' αυτό στην Ολλανδία. Πέρυσι τερματίσαμε πρώτοι σε έναν όμιλο με την Ιντερ και τη Βέρντερ. Δώσαμε έξι παιχνίδια, κάτι που δείχνει ότι δεν ήταν τυχαίο το επίτευγμά μας. Γι' αυτό και θεωρώ ότι μπορεί στην Ολλανδία να πιστεύουν ότι η Αλκμααρ έχει την τύχη να τερματίσει δεύτερη, όμως, ο Ολυμπιακός λόγω νοοτροπίας και εμπειρίας έχει περισσότερες πιθανότητες».

Μάλιστα, ο Ολλανδός αναφέρθηκε στον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού, Τιμούρ Κετσπάγια, τον οποίο χαρακτήρισε αμυντικογενή προπονητή: «Δεν τον ήξερα. Τον έμαθα από την περσινή εξαιρετική πορεία της Ανόρθωσης στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένας πολύ αμυντικογενής προπονητής. Οι ομάδες του ελάχιστα προσπαθούν να επιτεθούν. Το έκανε πέρυσι στην Ανόρθωση, το έκανε και φέτος στον Ολυμπιακό. Κόντρα στη Σέριφ η ομάδα αποδοκιμάστηκε για τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, μια και δεν ήταν δημιουργική, δεν προσπαθούσε να παίξει».

Στη συνέχεια, ο 55χρονος προπονητής υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός και η Λάρισα είναι οι μόνες ελληνικές ομάδες που προσπαθούν να παράγουν ποδόσφαιρο: «Αποδείξαμε με την περσινή μας πορεία στο πρωτάθλημα ότι προσπαθούμε και μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, αλλάζοντας έτσι το στυλ παιχνιδιού που υπάρχει στην Ελλάδα. Η μοναδική ομάδα που προσπαθεί να παίξει όπως εμείς είναι η Λάρισα. Το πρόβλημά της είναι ότι δεν έχει επιθετικό για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, κάτι που πλήρωσε στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, όταν αποκλείστηκε από μια ισλανδική ομάδα, η οποία το μόνο που έκανε ήταν να αμύνεται».

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τις αλλαγές στην ΕΠΟ, τη Superleague και τη διαιτησία απάντησε: «Στην Ελλάδα νομίζω πως υπάρχει μεγάλη δυσκολία να βρεις ανθρώπους που να μην έχουν συσχετισμούς με ομάδες. Γι' αυτό κι υπάρχει μόνιμη ένταση, η οποία συντηρείται σε όλα τα επίπεδα».

www.sport-fm.gr

ΟΣΦΠ: Με... μπροστάρη τον Στολτίδη!

Με πολλές απουσίες, λόγω των τραυματισμών που έχουν προκύψει, θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός απόψε (21:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Το τελευταίο θύμα της παραπάνω «κατάρας» είναι ο Ζαουάντ Ζαϊρί, ο οποίος έχει αιμάτωμα στο πέλμα και τέθηκε εκτός μάχης του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς (και ο Ανδρέας Νινιάδης) είναι πιθανό να ρίξει στη «μάχη» τον Στολτίδη, ο επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους στη νίκη επί της Άλκμααρ για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Αυτή τη στιγμή είναι δύο πλάνα που έχει ο υπηρεσιακός προπονητής των Πειραιωτών. Το πιο πιθανό είναι να καθίσει κάτω από τα δοκάρια ο Νικοπολίδης. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, να αγωνιστούν ο Ζεβλάκοφ, ο Μέλμπεργκ, ο Α. Παπαδόπουλος και ο Μπράβο.

Εκεί που υπάρχει δίλλημα είναι όσον αφορά το κέντρο της μεσαίας γραμμής και την επίθεση. Το πρώτο σενάριο θέλει Ντουντού, Λεντέσμα και Στολτίδη στο κέντρο και μπροστά Τοροσίδη (δεξί χαφ), Λεονάρντο (αριστερό χαφ) και Μήτρογλου (επιθετικός) Το άλλο (σενάριο) θέλει Τοροσίδη (δεξί χαφ), Ντουντού, Λεντέσμα (ή Στολτίδη ανασταλτικοί μέσοι) και Λεονάρντο (αριστερό χαφ) στα χαφ και μπροστά Ντιόγο (ή Όσκαρ) και Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι: Πάρντο, Γκαλίτσιος, Πάντος, Κ. Παπαδόπουλος και Γ. Παπαδόπουλος. Ο Μπάντοβιτς δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Γκαλέτι, Ντάρμπισαϊρ, Μαρέσκα, Ντόμι, Σοϊλέδη και Ζαϊρί.

Ντεμπούτο με ΑΕΚ, από την τηλεόραση τον ΠΑΟΚ

Στο ντέρμπι της Τετάρτης (21:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) κόντρα στην ΑΕΚ θα πραγματοποιήσει ο Ζίκο το ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός δεν ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη (θα δει το παιχνίδι από την τηλεόραση), όμως βρέθηκε στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας και κρατούσε σημειώσεις…

Εξάλλου, ο 56χρονος δήλωσε στην προσωπική του ιστοσελίδα: «Είναι μεγάλη ευθύνη για εμάς, να κρατήσουμε τον Ολυμπιακό στους τίτλους. Ο Ολυμπιακός είναι μια εξαιρετική ομάδα. Είδα το ματς με την Άλκμααρ και το κοινό της ομάδας είναι φανατικό. Πιστεύω ότι την Τρίτη θα προπονήσω για πρώτη φορά την ομάδα, για το παιχνίδι της Τετάρτης. Το ντεμπούτο μου θα είναι με την ΑΕΚ, ένα κλασικό ντέρμπι. Το ματς θα είχε διεξαχθεί, αλλά είχε αναβληθεί λόγω των πυρκαγιών στην Αθήνα».

Ο Ζίκο προχθές το βράδυ δείπνησε μαζί με τους Μπάντοβιτς, Νινιάδη και Δουρέκα. Ο Βραζιλιάνος ρωτούσε συνεχώς τους τρεις άντρες, θέλοντας να μάθει περισσότερα πράγματα για τον Ολυμπιακό και να κάνει καλύτερα τη δουλειά του.

«Υποκλίνονται στον Ζίκο»

Αρκετά είναι τα μεταγραφικά σενάρια που έχουν δημοσιευτεί, ύστερα από την ανακοίνωση της συνεργασίας του Ζίκο με τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι ο Βραζιλιάνος καλοβλέπει την περίπτωση του Αλεξ της Φενερμπαχτσέ, ωστόσο ο 32χρονος μεσοεπιθετικός είναι λίγο… αλμυρός.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν δημοσιεύματα και για τον Καρβάλιο της CSKA Μόσχας (θέλει να φύγει από τη ρωσική και για αυτό πήγε δανεικός στην Ιντερνασιονάλ πέρυσι. Το συμβόλαιο του παίκτη λήγει τον Ιανουάριο και δεν επιθυμεί να το ανανεώσει).

Εν τω μεταξύ, ένας ατζέντης που ασχολείται με την αγορά της Βραζιλίας δήλωσε στη «SportDay»: «Στη Βραζιλία υποκλίνονται στον Ζίκο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει Βραζιλιάνος παίκτης που θα πει "όχι" στον Ζίκο».

Όσον αφορά την περίπτωση του Φερναντίνιο, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των Πειραιωτών και ο Ζίκο εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο της απόκτησής του. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή παραμένει άγνωστο πότε οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα κάνουν την κίνησή τους για τον 23χρονο παίκτη.

Κετσπάγια: «Καλύτερα παίκτης του Ολυμπιακού»!

Στη χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού βρέθηκε χθες ο Τιμούρ Κετσπάγια και μίλησε με τους παίκτες της ομάδας. «Χάρηκα που συνεργάστηκα μαζί σας και όπου και να βρίσκομαι θα λέω ότι έχω φίλους στον Ολυμπιακό. Εσάς. Μακάρι σε αυτή την ομάδα να ήμουν παίκτης και όχι προπονητής. Διότι το έργο των προπονητών στον Ολυμπιακό είναι πολύ δύσκολο», είπε αρχικά ο Γεωργιανός τεχνικός και στη συνέχεια μίλησε για όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα. «Δεν είμαι ο άνθρωπος που παρουσιάζουν οι εφημερίδες. Δεν είχα κανένα πρόβλημα μαζί σας και πιστεύω ότι δεν έχετε κι εσείς μαζί μου. Περάσαμε στους ομίλους και αν έμενα στην ομάδα, είμαι βέβαιος ότι θα παίζαμε καλύτερο ποδόσφαιρο». Ο 41 ετών προπονητής ευχήθηκε καλή επιτυχία στους «ερυθρόλευκους» και να πετύχουν όλους τους στόχους τους τη φετινή σεζόν.

www.sport-fm.gr

Πρωτοσέλιδα

Η ήττα της Εθνικής μπάσκετ από την Ισπανία και ο σημερινός της αγώνας για το χάλκινο μετάλλιο κυριαρχούν σήμερα (20/09) στα πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου. Παράλληλα, οι εφημερίδες ασχολούνται και με τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό. Επίσης, ψηλά στη θεματολογία βρίσκεται το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ο αγώνας της ΑΕΚ στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννενα.

Ειδικότερα:

«Πάμε για το μετάλλιο», είναι ο κεντρικός τίτλος της Sport Day και αναφέρεται στον σημερινό αγώνα της Εθνικής μπάσκετ για το χάλκινο μετάλλιο. Από την πλευρά της, η Εξέδρα γράφει «P(A)OWER GAME (στον Παναθηναϊκό)».

Το Goal News αναφέρει «Το 1ο κρας τεστ», ενώ ο «Φιλάθλος» λέει «Το βιολί του ο Τεν Κάτε».

Το «Φως» γράφει «Σοκ με Ζαϊρί! Επιστράτευση Στολτίδη», ενώ ο «Πρωταθλητής» αναφέρει «Δείξτε πάλι…την ψυχή σας!».

Η «Ώρα των Σπορ» γράφει «Κόμβος τίτλου τα Γιάννενα», ενώ το «Score Live» αναφέρει «Συμβόλαιο με την κούπα».

Τέλος, η «Πράσινη» γράφει «Εξιλέωση!», ενώ η Derby News αναφέρει «Τρίποντο βάλσαμο και απογείωση». Από την πλευρά της, η Γάτα αποκαλύπτει ότι «ο Ζίκο θέλει τέσσερις παίκτες!».

www.sport-fm.gr

Primera Division: «Καταιγίδα» στο ντέρμπι η Μπαρτσελόνα

Ποιο ντέρμπι; Η Μπαρτσελόνα δείχνει και φέτος ασταμάτητη-τουλάχιστον μέχρι να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης-στο ισπανικό πρωτάθλημα. Για την τρίτη αγωνιστική συνέτριψε με 5-2 την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Καμπ Νου» κάνοντας μάλιστα συντήρηση δυνάμεων αφού προηγείτο με 4-0 στο 41ο λεπτό του αγώνα. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες για τους Καταλανούς, ενώ οι προβληματικοί «ροχιμπλάνκος» παραμένουν χωρίς νίκη και με συγκομιδή μόλις ενός βαθμού.

Μόλις στο 4’ ο Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το σκορ με έκπληκτο σκάψιμο της μπάλας, ενώ με ο Μέσι έκανε το 2-0 στο 16’ με κοντινό πλασέ. Στο 30’ ο Ντάνιελ Άλβες με φάουλ-οβίδα πέτυχε το τρίτο τέρμα της ομάδας του, ενώ στο 41’ ο Μέσι σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Κεϊτά για το 4-0. Ο Αγκουέρο μείωσε στο 45’ με όμορφο πλασέ σε αντεπίθεση της Ατλέτικο και στο 85’ ο Φορλάν πέτυχε το 4-2. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μέσι με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ολοκλήρωσε το θρίαμβο της «Μπάρτσα».

«Διαλύοντας» την παράδοση

Στις εννέα τελευταίες επισκέψεις της στο «Ριαθόρ» η Εσπανιόλ τις εφτά έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι. Σήμερα όμως ανέτρεψε την παράδοση και πραγματοποιώντας «αρχοντική» εμφάνιση πήρε τη νίκη από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια με 3-2. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε στο 20’ ο Καγιεχόν, ενώ οχτώ λεπτά αργότερα ο Ρίκι ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1. Η Εσπανιόλ όμως εμφανίστηκε αποφασισμένη για τη νίκη και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Φορλίν στο 43’ και τον Βερντού στο 54’. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η «Ντέπορ» ήταν να μειώσει σε 3-2 με τον Νουιούι στο 76’. Εντυπωσιακή η πρώτη νίκη της Εσπανιόλ στο πρωτάθλημα.

Τεσσάρα στο νησί

«Εφιαλτικό» το απόγευμα που πέρασε η Τενερίφη στο νησί, αφού είδε τη Μαγιόρκα να την κερδίζει με το εμφατικό 4-0. Το σκορ άνοιξε στο 17ο λεπτό ο Σουάρες ενώ στο 51΄ο Αντούριθ και στο 59΄ο Άλβαρεθ ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 3-0 και για καλό της Τενερίφης, οι γηπεδούχοι «κατέβασαν ταχύτητα». Παρόλα αυτά, οι νεοφώτιστοι είχαν χάσει την ψυχραιμία τους και είδαν τον Λούνα να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη στο 75’. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Μπερτράν υπέπεσε σε πέναλτι και είδε και αυτός το δρόμο για τα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη. Ο Γουεμπό ευστόχησε από τα 11 μέτρα και έγραψε το τελικό 4-0.

Άνετο πέρασμα από την Παμπλόνα

Με κεκτημένη ταχύτητα από το 4-1 επί της Σαραγόσα την προηγούμενη αγωνιστική, η Σεβίλλη πέρασε και από την Παμπλόνα, επικρατώντας της Οσασούνα με 2-0. Οι Σεβιγιάνοι προηγήθηκαν με τον Αλβάρο Νεγρέδο στο 37΄ ενώ ο Κανουτέ στο 71΄έδωσε τέλος στις ελπίδες των γηπεδούχων για θετικό αποτέλεσμα. Η Σεβίλλη έδειξε απλά ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Οσασούνα, η οποία προσπάθησε με το «ξύλο» να κόψει βαθμούς. Ενδεικτικό ότι ο Σέρχιο είδε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο 80’ με απευθείας κόκκινη.

Ο Μόρις κρατούσε τα κλειδιά της νίκης

Σπουδαία νίκη για την Σανταντέρ η οποία πέρασε από τη «δύσκολη» έδρα της Μάλαγα με 2-1. Κόντρα στα προγνωστικά, ο Αράνα άνοιξε το σκορ για τη Ράσινγκ στο 37’, και με το 1-0 οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια. Το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι και όλα έδειχναν ότι θα άλλαζε η ροή του αγώνα όταν ο Ντούντα (για τον οποίο είχε ενδιαφερθεί έντονα πέρυσι ο Ολυμπιακός) ισοφάρισε σε 1-1 στο 72’. Τελικά όμως, ο Νασίφ Μόρις χάρισε τη νίκη στην ομάδα του αφού στο 80’ πέτυχε το γκολ της νίκης και βοήθησε την Σανταντέρ να αποδράσει με το «τρίποντο» από το «Λα Ροσαλέδα».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

Σάββατο 16/9/09

Λα Κορούνια – Εσπανιόλ 2-3
(27’ Αντριάν, 75’ Λασάντ-19’ Καγιεχόν, 42’ Φορλίν, 54’ πεν. Βερντού)

Μαγιόρκα – Τενερίφη 4-0
(17’ Σουάρες, 51’ Αντούριθ, 59’ Άλβαρεθ, 87’ πεν. Γουεμπό)

Μάλαγα – Σανταντέρ 1-2
(72’ Ντούντα-37’ Αράνα, 80’ Μόρις)

Οσασούνα – Σεβίλλη 0-2
(37’ Νεγκρέδο, 71’ Κανουτέ)

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μ. 5-2
(2’ Ιμπραΐμοβιτς, 16’, 93’ Μέσι, 30’ Άλβες, 41’ Κεϊτά-45’ Αγκουέρο, 85’ Φορλάν)

Κυριακή 17/9/09

(18:00) Αλμερία – Χετάφε
Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ
Σαραγόσα – Βαγιαδολίδ
(20:00) Ρεάλ Μ. – Χερέθ
(22:00) Βαλένθια – Σπόρτινγκ Χιχόν

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Primera Division

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Τρίτη 22/9/09

(21:00) Σεβίλλη – Μαγιόρκα
(23:00) Σανταντέρ – Μπαρτσελόνα

Τετάρτη 23/9/09

(21:00) Ατλέτικο Μ. – Αλμερία
Εσπανιόλ – Μάλαγα
Βαγιαδολίδ – Οσασούνα
Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μ.
Χερέθ – Λα Κορούνια
(22:00) Τενερίφη – Μπιλμπάο
(23:00) Χετάφε – Βαλένθια

Πέμπτη 24/9/09


www.sport-fm.gr

Ελλάδα-Σλοβενία... πρόσωπο με πρόσωπο

Η Εθνική Ελλάδος θα διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο αντιμετωπίζοντας στον μικρό τελικό του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας τη Σλοβενία. Το www.sport-fm.gr σάς παρουσιάζει την εικόνα των δύο ομάδων μέσα από τη γλώσσα των αριθμών.

Ομαδικά στατιστικά

Επίθεση (πόντοι ανά αγώνα): Ελλάδα 78,3 (2η) – Σλοβενία 77,6 (3η)
Άμυνα (πόντοι κατά ανά αγώνα): Ελλάδα 71,6 (6η) – Σλοβενία 70,5 (5η)
Ευστοχία στις βολές: Ελλάδα 72% (4η) – Σλοβενία 75,9% (2η)
Ευστοχία στα δίποντα: Ελλάδα 53,1% (3η) – Σλοβενία 55,1% (1η)
Ευστοχία στα τρίποντα: Ελλάδα 34,4% (9η) – Σλοβενία 38,3% (3η)
Συνολικά ριμπάουντ ανά αγώνα: Ελλάδα 37,1 (1η) – Σλοβενία 32,5 (9η)
Αμυντικά ριμπάουντ ανά αγώνα: Ελλάδα 25,6 (2η) – Σλοβενία 25 (3η)
Επιθετικά ριμπάουντ ανά αγώνα: Ελλάδα 11,5 (1η) – Σλοβενία 7,5 (11η)
Ασίστ ανά αγώνα: Ελλάδα 13,4 (8η) – Σλοβενία 14,5 (6η)
Κλεψίματα ανά αγώνα: Ελλάδα 7,9 (2η) – Σλοβενία 5,5 (10η)
Τάπες ανά αγώνα: Ελλάδα 2 (9η) – Σλοβενία 2 (9η)
Λάθη ανά αγώνα: Ελλάδα 13,9 (4η) – Σλοβενία 11 (12η)
Φάουλ ανά αγώνα: Ελλάδα 20,3 (9η) – Σλοβενία 22 (6η)

Ατομικά στατιστικά

Σκόρερ (πόντοι ανά αγώνα)

1. Σπανούλης 15,5 – Ε. Λόρμπεκ 17
2. Μπουρούσης 10,6 – Λάκοβιτς 13,8
3. Σχορτσανίτης 10,5 – Νάχμπαρ 12,6

Ριμπάουντ (ανά αγώνα)

1. Μπουρούσης 7,2 – Ε. Λόρμπεκ 7,25
2. Φώτσης 6,5 – Νάχμπαρ 4,6
3. Ζήσης 3,75 – Λάκοβιτς 3,1

Ασίστ (ανά αγώνα)

1. Σπανούλης 4,5 – Λάκοβιτς 4,1
2. Καλάθης 1,8 – Ε. Λόρμπεκ 2,3
3. Περπέρογλου 1,5 – Γκόλεματς 2

Χρόνος συμμετοχής (λεπτά ανά αγώνα)

1. Σπανούλης 30,75 – Λάκοβιτς 36,8
2. Ζήσης 27 – Ε. Λόρμπεκ 30,1
3. Φώτσης 25,75 – Νάχμπαρ 27,6

www.sport-fm.gr

Superliga: Νίκησε και την Πόρτο η Μπράγκα!

Ικανή να διεκδικήσει τον τίτλο και να μπει σφήνα στις παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας δείχνει η Μπράγκα, καθώς για την πέμπτη αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος επικράτησε με 1-0 της Πόρτο. Έτσι διατήρησε το απόλυτο και παράμεινε στην κορυφή φτάνοντας στους 15 βαθμούς, την ώρα που οι «δράκοι» έμειναν στους 10. Ο Άλαν στο 69ο λεπτό πέτυχε το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους με μία σέντρα-σουτ που αιφνιδίασε τον Έλτον.

Οι συνθέσεις:

Μπράγκα: Εντουάρντο, Περέιρα, Μοϊσές, Λεόνε, Εβάλντο, Βαντίνιο, Βιάνα, Άλαν, Μοσορό (84 Μαντρίντ), Μεγιόνγκ Ζε (85’ Βαλέντε), Σέζαρ (80’ Ματέους)

Πόρτο: Έλτον, Φουτσίλε, Ρολάντο, Μπρούνο Άλβες, Περέιρα, Φερνάντο, Γκουαρίν, Μεϊρέλες (64’ Φαρίας), Χουλκ, Φαλκάο (63’ Ροντρίγκες), Βαρέλα.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Παρασκευή 18/09/09

Λεϊσόες-Γκιμαράες 3-1
(18' πεν. Λαρανζέιρο, 49' Πόουγκα, 90' Ζε Μανέλ-30' Ασίς)

Σάββατο 19/09/09

Πάκος Φερέιρα-Ρίο Άβε 1-1
(86’ πεν. Ουίλιαμ-81’ Αντριάνο)

Μπράγκα-Πόρτο 1-0
(69’ Άλαν)

Κυριακή 20/09/09

Ακαντέμικα-Μπελενένσες (18:00)
Ναβάλ-Σετούμπαλ (19:00)
Νασιονάλ-Μαρίτιμο (20:00)
Λεϊρία-Μπενφίκα (22:15)

Δευτέρα 21/09/09

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ολανένσε (22:15)

Δείτε τη βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική:

Παρασκευή 25/09/09

Ολανένσε-Μπράγκα (22:15)

Σάββατο 26/09/09

Μαρίτιμο-Ναβάλ (18:00)
Ρίο Άβε-Ακαντέμικα (18:00)
Σετούμπαλ-Πάκος Φερέιρα (18:00)
Πόρτο-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (21:15)
Μπενφίκα-Λεϊσόες (23:15)

Κυριακή 27/09/09

Γκιμαράες-Λεϊρία (22:15)


www.sport-fm.gr

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES