28 Φεβ 2010

Λεβαδειακός- ΠΑΣ Γιάννινα 4-1

«Θρίαμβος» του Λεβαδειακού που επικράτησε 4-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λιβαδειά, στο κρισιμότερο ματς των δύο ομάδων στην «κούρσα» του φετινού πρωταθλήματος. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης της 24ης αγωνιστικής ο Αγκάλι που σκόραρε δύο φορές με κεφαλιά. Εντυπωσιακά ήταν και τα υπόλοιπα τέρματα των γηπεδούχων, στο 12’ από τον Μπάρκογλου και στο 59’ από τον Γκονζάλες. Το "γκολ της τιμής" για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου το πέτυχε ο Μπακαγιόκο στο 87’.

Ματς «ζωής ή θανάτου» χαρακτηριζόταν το Λεβαδειακός- ΠΑΣ Γιάννινα πριν την έναρξή του, και όχι άδικα. Μεγάλος νικητής της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Λεβαδειακός που παρουσιάστηκε με λιγότερο άγχος και τις ευκαιρίες που του δόθηκαν τις μετέτρεψε σε γκολ. Αντίθετα, ο ΠΑΣ ήταν πολύ νευρικός και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις φάσεις που δημιούργησε στα καρέ της εστίας του Βαγέχο.

Η επαλήθευση του περιβόητου άγραφου νόμου του ποδοσφαίρου

Σε ένα ματς με τη κρισιμότητα του συγκεκριμένου, οι δύο ομάδες θα έμπαιναν «μουδιασμένα» μέσα στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό στόχο να θωρακίσουν τα μετόπισθεν και να μη δεχθούν γκολ. Αυτό, όμως συνέβη μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο του Λεβαδειακός- ΠΑΣ Γιάννινα. Στο 12’ ο Μπάρκογλου άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης και από εκεί κι έπειτα τα πόδια… λύθηκαν. Ο μέσος των γηπεδούχων «έπιασε» ένα εξαιρετικό μονοκόμματο σουτ και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Σικαλιά, βάζοντας «φωτιά» στο παιχνίδι.

Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου στη συνέχεια βγήκαν στην επίθεση για να φέρουν την ισορροπία στο ματς, δημιουργώντας κλασσικές ευκαιρίες, χωρίς όμως η μπάλα να τους κάνει το χατίρι. Ο Ανδράλας στο 27’ από μακρινή απόσταση δοκίμασε ένα πολύ δυνατό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στη βάση του δεξιού δοκαριού της εστίας του Βαγέχο.

Στη συνέχεια στο 31’ ο Μαϊστόροβιτς έχασε μία ευκαιρία απ’ αυτές που… δεν χάνονται. Εξ’ επαφής, ύστερα από "στρώσιμο" με το κεφάλι του Κανακούδη, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το γυριστό σουτ που επιχείρησε την έστειλε ψηλά άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Η απάντηση του Λεβαδειακού στις ευκαιρίες του ΠΑΣ δεν άργησε να έρθει! Στο 40’ ο Ταραλίδης, που ήταν πολύ δραστήριος, εκτέλεσε ένα φάουλ από έξω αριστερά στέλνοντας την μπάλα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ. Εκεί βρέθηκε ο Αγκάλι που «έδειξε» στους επιθετικούς των αντιπάλων πόσο εύκολο είναι να σκοράρει κάποιος αν δεν έχει χάσει την ψυχραιμία του. Ο Νιγηριανός φορ των γηπεδούχων πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους ο ΠΑΣ έχασε ακόμη μία ευκαιρία να πετύχει κάποιο τέρμα και να μπει με διαφορετική ψυχολογία στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπακαγιόκο, ύστερα από μία εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Μενδρινού, βγήκε μόνος του απέναντι από τον Βαγέχο αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Ολοκληρώθηκε το… «έγκλημα»!

Ο Λεβαδειακός, φαίνεται ότι είχε βάλει για τα καλά στο… «πετσί» του ότι το σημερινό ματς ήταν ο «θάνατός σου η ζωή» μου και στο δεύτερο ημίχρονο αντιμετώπισε τον ΠΑΣ με την ίδια σοβαρότητα όπως στο πρώτο.

Δεν του άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης και τελικώς πήρε αυτό που ήθελε. Στο 59’ ο Γκονζάλες έκανε «σμπαράλια» την άμυνα της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου και αφού «χόρεψε» με δύο προσποιήσεις τον Κούσα, με δυνατό σουτ «έγραψε» το 3-0. Οι αλλαγές που ακολούθησαν από τον Έλληνα τεχνικό του «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την εικόνα του παιχνιδιού.

Διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του έδωσε ο Αγκάλι στο 71’. Ο Νιγηριανός φορ, φανερώνοντας την ανωτερότητά του στο ψηλό παιχνίδι, έστειλε την μπάλα -για δεύτερη φορά στο σημερινό αγώνα- με κεφαλιά στα δίχτυα της εστίας του Σικαλιά. Η μοναδική αντίδραση από τον ΠΑΣ ήρθε στο 87’, όταν ο Μπακαγιόκο πέτυχε το γκολ της τιμής για την ομάδα του.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός(Δημήτρης Φαράντος): Βαγιέχο, Κόλτζος, Ζησόπουλος, Μασάδο, Αλεξίου, Μπεγκόνια(Αμπουμπακάρι 78'), Ταραλίδης, Σερζίνιο(Σαβιλείου 56'), Μπάρκογλου, Γκονζάλες(Σόλα 74').

ΠΑΣ Γιάννινα(Νίκος Αναστασόπουλος): Σικαλιάς, Καζναφέρης, Κανακούδης, Κούσας, Μαϊστόροβιτς, Ρόβας, Ανδράλας(Σαϊτιώτης 46'), Τζάνης(Ντιμπαλά 62'), Μενδρινός, Σίσιτς(Μιχαλόπουλος 62'), Μπακαγιόκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES