28 Φεβ 2010

Βόκολος: «Ο Νιόπλιας δικαιώνει την επιλογή του ΠΑΟ»

Με τα καλύτερα λόγια για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, Νίκο Νιόπλια, μίλησε ο Λεωνίδας Βόκολος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Δάσκαλε που δίδασκες». Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, πλέον προπονητής στις «μικρές» Εθνικές ομάδες, αναφέρθηκε στο αποψινό, πολύ σημαντικό ματς ανάμεσα σε Πανιώνιο και Παναθηναϊκό (19:00 NOVASPORTS 1), με τις φανέλες των οποίων έχει ζήσει κατά το παρελθόν σπουδαίες στιγμές.

Ο 39χρονος, πλέον, πρώην κεντρικός αμυντικός, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και έγινε γνωστός φορώντας τη φανέλα του Πανιωνίου, από τη σεζόν 1986 ως το 1998(!), όταν και τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός. Από τους «πράσινους» έφυγε το 2003.

Συνέντευξη στο Νίκο Ράλλη

Το σχόλιο του για τη σημερινή αναμέτρηση ήταν το εξής: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό. Και οι δύο ομάδες χρειάζονται τους βαθμούς, η καθεμία, όμως, για διαφορετικούς λόγους. Ο Πανιώνιος νομίζω ότι, έπειτα από τη νίκη που έκανε μέσα στα Γιάννενα, ξέφυγε λίγο από την κρίσιμη θέση που είχε βρεθεί. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από μία πολύ μεγάλη, ευρωπαϊκή βραδιά και μία πρόκριση, όπως μόνο αυτός ξέρει να παίρνει. Θεωρώ, όμως, ότι το ματς της Νέας Σμύρνης θα είναι δύσκολο για τους ''πράσινους''. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο, αφού πλησιάζουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος. Το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού σε αυτό το παιχνίδι είναι ότι κατεβαίνει να αγωνιστεί με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία μετά το ματς της Πέμπτης, ενώ μειονέκτημα θα έλεγα ότι είναι η κούραση. Αγωνίζεται σε μία δύσκολη, παραδοσιακά, έδρα, απέναντι σε έναν Πανιώνιο που έχει πολύ καλό σύνολο, άσχετα από τη βαθμολογική του θέση. Του έχω δει από κοντά, είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και έχει δυνατότητες να δυσκολέψει τον Παναθηναϊκό. Καταλαβαίνεις, πάντως, ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Όσο για το που θα κριθεί, αγωνιστικά, το παιχνίδι, δήλωσε: «Από θέμα ποιότητας των ρόστερ, ο Παναθηναϊκός υπερέχει αισθητά. Απλά το θέμα είναι αν θα αντέξει σε όλο το παιχνίδι, αφού η ομάδα είναι κουρασμένη. Περιμένω, δηλαδή, να υπάρχουν κάποια κενά κατά τη διάρκεια του ματς. Αν καταφέρει να είναι αυτός που πρέπει να είναι θα φτάσει, πάντως, στη νίκη, την οποία έχει τόσο μεγάλη ανάγκη, χωρίς αυτό, επαναλαμβάνω, να είναι εύκολο».

Ο χαμένος του σημερινού ματς, όμως, «χάνεται», σύμφωνα με τον Λεωνίδα Βόκολο; «Δεν θεωρώ ότι ο χαμένος …χάνεται. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο, υπάρχουν ακόμα παιχνίδια, αλλά αν ο Παναθηναϊκός υποθέσουμε πως κάνει ήττα μέσα στη Νέα Σμύρνη, η θέση του γίνεται δυσχερής. Τα πράγματα θα δυσκολέψουν, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Πάνω κάτω το ίδιο ισχύει και για τον Πανιώνιο, αλλά μία ενδεχόμενη ήττα πιστεύω ότι θα πειράξει περισσότερο τον Παναθηναϊκό».

Για το χαρακτηριστικό στοιχείο των αναμετρήσεων ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Πανιώνιο, μιας και ο ίδιος έχει αγωνιστεί και για τους δύο σε αυτά τα ματς, είπε: «Θυμάμαι ότι γινόντουσαν πάντα καλά παιχνίδια και ο Παναθηναϊκός, κυρίως μέσα στη Νέα Σμύρνη, δυσκολευόταν πάρα πολύ. Κατά καιρούς, ο Πανιώνιος είχε πολύ καλές ομάδες».

Πως είναι, όμως, η μετάβαση από έναν ευρωπαϊκό αγώνα στην ελληνική πραγματικότητα για τον Βόκολο, ο οποίος, φυσικά, έχει ζήσει τέτοιες καταστάσεις: «Ο Παναθηναϊκός έδειξε την Πέμπτη το ευρωπαϊκό του πρόσωπο, όπως μόνο αυτός ξέρει. Αλλά, έχω πει και στο παρελθόν, είναι υποχρεωμένος να δείξει ανάλογη εικόνα και στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να κυνηγάει και τους τρεις στόχους του. Αυτή τη στιγμή είναι μέσα και στους τρεις και μοιραία οι δυσκολίες είναι πολλές, αλλά πιστεύω ότι έχει τον τρόπο να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Το ματς της Ρώμης τελείωσε».

Όσο για το αν είναι μύθος ότι οι ξένοι προπονητές είναι καλύτεροι από τους Έλληνες, σχολίασε: «Δεν μου αρέσει να κρίνω πρόσωπα. Στην Ελλάδα έχουν έρθει σπουδαίοι ξένοι προπονητές. Απλά, εγώ θέλω να πω για το Νίκο Νιόπλια ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πίστεψε σε αυτόν, έναν ανερχόμενο τεχνικό, ο οποίος έχει δικαιώσει απόλυτα την επιλογή που έκανε η ομάδα. Έχω προσωπική άποψη για το Νίκο. Είναι παιδί πολύ ψαγμένο, διαβασμένο και του αρέσει πολύ αυτό που κάνει. Νομίζω ότι κανένας Έλληνας προπονητής δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τους ξένους».

Ο Λεωνίδας Βόκολος μίλησε, όμως και για το κεφάλαιο «Εθνική ομάδα». Μαζί με τον Γιώργο Γεωργιάδη, θα κάτσει στον πάγκο της Εθνικής Ελπίδων για ένα μόνο ματς, στον εκτός έδρας αγώνα με την Αγγλία (3/3), ο οποίος θα κρίνει πολλά για την πρόκριση στο EURO U-21 του 2011.

«Η Εθνική ομάδα είναι σχολείο. Παίρνεις πάρα πολλές εικόνες από τα ταξίδια σε ολόκληρη την Ευρώπη, τις οποίες τις αφομοιώνεις και τις χρησιμοποιείς υπέρ σου. Για εμένα ο καλός ποδοσφαιριστής και ο καλός προπονητής είναι αυτός που λέει ότι δεν τα ξέρει όλα. Πάντα μαθαίνεις και ενημερώνεσαι. Είναι πολύ σημαντικό το ότι βρίσκομαι στην Ομοσπονδία. Το ματς με την Αγγλία είναι πολύ δύσκολο, αλλά πιστεύουμε στις δυνατότητες της ομάδας. Είναι πολύ καλό το γεγονός ότι ο κ. Ρεχάγκελ μας παραχώρησε τους Μήτρογλου, Νίνη, Παπασταθόπουλο και Κουτσιανικούλη γι’ αυτό το ματς. Πιστεύω ότι οι προσθήκες αυτές είναι πάρα πολύ σημαντικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES