31 Αυγ 2009

«Μπαμ» με Μουν!


Μία μεταγραφή που θα προκαλέσει αίσθηση έχει «στα σκαριά» ο ΠΑΟΚ. Οπως μετέδωσε πρώτος ο «Sentra 103,3» ο «Δικέφαλος» συζητά με τον Παναθηναϊκό την παραχώρηση με τη μορφή δανεισμού του Νοτιαφρικανού, Μπράις Μουν!

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει πρόβλημα σ’ αυτή τη θέση και ο Σάντος είχε ζητήσει επικτακτικά την απόκτηση ενός δεξιού μπακ και ο Μουν προβάλει ως ιδανικότερη λύση από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός σκέφτεται να τον παραχωρήσει. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από ώρα σε ώρα, είτε από τον ΠΑΟΚ είτε από τον Παναθηναϊκό.

ΑΟ.ΚΕΡΚΥΡΑ


Την τελευταία ημέρα των μεταγραφων ο ΑΟ .ΚΕΡΚΥΡΑ προχώρησε στην απόκτηση του Θανάση Τσίγκα απο την ΛΑΡΙΣΑ.Ο Τσίγκας θα δώσει λύση στην επίθεση του ΚΕΡΚΥΡΑ μετα την αποχώρηση του Βακουφντζή.


Α1: Δύο φιλικά στην Αθήνα ο Κολοσσός


Οριστικοποιήθηκαν τα δύο φιλικά παιχνίδια που θα δώσει ο Κολοσσός κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του, στην Αθήνα. Στο πρώτο εξ αυτών, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, θα αντιμετωπίσει τον Πανελλήνιο, ενώ στο δεύτερο (26/09/08) το Περιστέρι. Σκοπός αυτών των φιλικών αναμετρήσεων, είναι να μπορέσει το προπονητικό τιμ να εξάγει τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα για την περίοδο της προετοιμασίας. Όσον αφορά στις προπονήσεις, συνεχίζονται κανονικά και χωρίς προβλήματα τραυματισμών.

Στήριξη ΠΣΑΚ σε Τσιάρα, Καυκή


Τη στήριξη του προς τους Γιώργο Τσιάρα και Παναγιώτη Καυκή, εξέφρασε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) με ανακοίνωση που ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του www.psak.gr. Αιτία στάθηκε η απαγόρευση συμμετοχής των δύο παικτών στις προπονήσεις της ομάδας από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ και τα εξώδικα που έλαβαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Γεγονότα πέρα από κάθε λογική! Με μεγάλη λύπη και απογοήτευση παρακολουθούμε τον διασυρμό ακόμη δύο καλαθοσφαιριστών – μελών μας. Γιώργος Τσιάρας και Παναγιώτης Καυκής αντιμετωπίζουν τις …εξευτελιστικές ποινές από μια ομάδα που δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα. Αμφότεροι δεν έχουν δικαίωμα να παραστούν στις προπονήσεις της ΚΑΕ ΠΑΟΚ καθώς απαιτούν να ισχύσει το κλειστό συμβόλαιο που έχουν υπογράψει από πέρσι με τη συγκεκριμένη ομάδα και είναι επικυρωμένο από το αρμόδιο τμήμα του ΕΣΑΚΕ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών βρίσκεται στο πλευρό των παικτών και θα βεβαιωθεί πως θα τηρηθούν και θα ισχύσουν τα νόμιμα, διότι οι παίκτες – μέλη μας δεν είναι πλέον απροστάτευτοι και δεν θα αφήσουμε κανένα να τους σύρει σε αυτό το παιχνίδι. Οι ομάδες πλέον πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους πως από τη στιγμή που υπάρχουν υπογεγραμμένα συμβόλαια οφείλουν να τα τηρούν και όχι να παρουσιάζουν και να αντιμετωπίζουν τους αθλητές ως αποδιοπομπαίους τράγους.»

ΛΑΡΙΣΑ: «Έκλεισε» Μελίσση, παρελθόν ο Τσίγκας


Τελικά η λύση για τη θέση του αμυντικού στην ομάδα της Λάρισας ακούει στο όνομα του… Χρήστου Μελίσση. Ο 26χρονος αμυντικός τα βρήκε σε όλα με τους «βυσσινί» και από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται με την ομάδα του Κάμπου. Το μόνο που απομένει αυτή τη στιγμή, το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, είναι αν παίκτης θα αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού ή αν η Λαρισα έχει αγοράσει τα δικαιώματα του Έλληνα στόπερ.

«Τέλος» ο Τσίγκας…

Παρελθόν αποτελεί από την Λάρισα ο Θανάσης Τσίγκας. Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ το απόγευμα της Δευτέρας, οι δύο πλευρές έλυσαν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους.

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου της με τον ποδοσφαιριστή Θανάση Τσίγκα, στον οποίο εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

ΟΣΦΠ: Από Αύγουστο… χειμώνα


Για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο παίρνει αναβολή η ενίσχυση του Ολυμπιακού στη θέση του αριστερού χαφ. Παρά τη φημολογία περί ύστατης προσπάθειας να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής για τη συγκεκριμένη θέση, οι «ερυθρόλευκοι» θα μείνουν ως έχουν. Οι Κοεντράο της Μπενφίκα, Τόσιτς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρόουζ της Τότεναμ λέγεται πως απασχόλησαν, λιγότερο ή περισσότερο, τις τελευταίες ημέρες, αλλά η απόφαση ελήφθη και σφραγίστηκε με την αποχώρηση των διοικούντων από τα γραφεία της ΠΑΕ νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.

Παίκτης για τα αριστερά θα αποκτηθεί τον Ιανουάριο και αυτός δεν αποκλείεται να είναι ο Φερναντίνιο, τον οποίο οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να κλείσουν από τώρα. Μέχρι τότε η θέση του αριστερού χαφ θα καλυφθεί εκ των έσω. Με τον Ζαϊρί, που αποκτήθηκε ως μπακ απ του Γκαλέτι, τον Λεονάρντο, η φυσική θέση του οποίου είναι αριστερός οπισθοφύλακας και τον νεαρό Σοϊλέδη. Ο Τιμούρ Κετσπάγια, που είχε ζητήσει την απόκτηση ενός αριστερού χαφ, θα πρέπει να πορευτεί με το υπάρχον ρόστερ τουλάχιστον έως την 1η Ιανουαρίου.

Προπονήσεις με ελλείψεις

Χωρίς τους διεθνείς θα γίνονται οι προπονήσεις του Ολυμπιακού μέχρι την επόμενη Πέμπτη. Οι εγκαταστάσεις του Ρέντη «αδειάζουν», αφού ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Ανδρών, οι Σοϊλέδης, Κατσικογιάννης, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Μήτρογλου με τις Ελπίδες, ενώ οι Μέλμπεργκ (Σουηδία), Ζεβλάκοφ (Πολωνία) και Ζαϊρί (Μαρόκο) με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους. Ο Τιμούρ Κετσπάγια μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος θα μπορεί να υπολογίζει σταδιακά στους Τοροσίδη, Ντάρμπισαϊρ, Γιάννη Παπαδόπουλο και Γκαλέτι.

Ουέιφερ: «Πρωτόγνωρη εμπειρία»


Ο Ολυμπιακός αρχίζει την Τρίτη την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν και ο νέος Αμερικανός των «ερυθρολεύκων», Βον Ουέιφερ, θα ζήσει μια πρωτόγνωρη εμπειρία καθώς θα είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που θα ξεκινήσει τόσο νωρίς προετοιμασία. «Είναι κάτι καινούργιο για μένα το ότι ξεκινάμε προπονήσεις τόσο νωρίς στη σεζόν, αλλά μου αρέσει» δήλωσε ο 24χρονος φόργουορντ.

«Ξέρω ότι δεν είμαστε όλοι οι παίκτες στην ομάδα αφού υπάρχουν τα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων, αλλά είναι σημαντικό από τώρα να ξεκινήσουμε τη σκληρή δουλειά. Αυτό που θέλω εγώ είναι να καταλάβω τι θέλουν οι προπονητές μου από μένα και να συνηθίσω το παιχνίδι των συμπαικτών μου. Νομίζω ότι ο Τζος θα με βοηθήσει πολύ σ’ αυτό το κομμάτι», είπε ο Αμερικανός.

Κατά τα άλλα, «η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι η πρώτη επίσημη συγκέντρωση της ομάδας για τη νέα σεζόν θα πραγματοποιηθεί στο βοηθητικό γήπεδο του ΣΕΦ την Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 11.00 π.μ. Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ θα μπορούν να παρευρεθούν στα πρώτα λεπτά της προπόνησης εντός του αγωνιστικού χώρου όπου και θα συνομιλήσουν με τον προπονητή της ομάδας μας, κ. Παναγιώτη Γιαννάκη».

Πήρε Σίσκο η Σανταντέρ


Τον επιθετικό της Νιούκαστλ Σίσκο πήρε η Ρασίνγκ Σανταντέρ, ως δανεικό για ένα χρόνο. Ο Ισπανός φορ είχε μεταγραφεί στις «καρακάξες» μόλις τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, αλλά δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στην Premier League. Μετά τον υποβιβασμό της αγγλικής ομάδας στην Championship, ο 23χρονος στράικερ έψαχνε ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο.

Στη Στουγκάρδη ο Κουζμάνοβιτς!


Στην απόκτηση του μέσου της Φιορεντίνα, Ζντράβκο Κουζμάνοβιτς, προχώρησε η Στουτγκάρδη την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Ο γεννημένος στην Ελβετία, Σέρβος ποδοσφαιριστής, που είναι 20 φορές διεθνής, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη γερμανική ομάδα και θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 32.

Ο προπονητής της Στουτγκάρδης, Μάρκους Μπάμπελ, αμέσως μετά την οριστικοποίηση της μετακίνησης του Κουζμάνοβιτς, εμφανίστηκε χαρούμενος για το καινούριο απόκτημα της ομάδας του.

«Ο Ζντράβκο είναι ένας μοντέρνος μέσος, έχει δυναμικό τρόπο παιχνιδιού αλλά και αντίληψη του χώρου. Από μικρή ηλικία αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και παρά τα 22 του χρόνια διαθέτει εμπειρία από μεγάλα παιχνίδια», δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός.

Η Πρέμιερ Λιγκ στα πόδια του Ζέντεν!


Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ προσφέρουν συμβόλαιο συνεργασίας στον Μπουντεβάιν Ζέντεν, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Μαρσέιγ. Ο Ολλανδός μοσοεπιθετικός δεν θα είχε πρόβλημα να επιστρέψει στο αγγλικό πρωτάθλημα, μετά το πέρασμά του από την Λίβερπουλ το διάστημα 2005-07.
«Η μεταγραφική περίοδος λήγει όπου να’ ναι, αλλά αυτό δεν με ανησυχεί» είπε ο 33χρονος διεθνής και συμπλήρωσε ότι «ξέρουν πως είμαι ελεύθερος, αλλά δεν σημαίνει ότι θα τους περιμένω για πάντα. Οι προτάσεις που έχω είναι όλες από ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ», «φωτογραφίζοντας» τις ομάδες που προαναφέραμε.

Ένα ακόμη «Triple Crown»

Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ευθύμης Ρεντζιάς και Δημήτρης Παπανικολάου ανοίγουν για μια ακόμη φορά τις πύλες της ακαδημίας «Triple Crown» και περιμένουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τους μικρούς φίλους του μπάσκετ με σκοπό να τους μάθουν τα μυστικά του αθλήματος. Από την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι εγγραφές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Triple Crown Basketball Academy

«Ύστερα από έναν επιτυχημένο χρόνο λειτουργίας της Triple Crown Basketball Academy, σας υποδεχόμαστε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πλέον σύγχρονη Ακαδημία Μπάσκετ στην Ελλάδα!Το νέο πρόγραμμα προπονήσεων της Triple Crown Basketball Academy ξεκινάει στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος Ιουνίου.Οι εγγραφές ξεκινούν από 2 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας, στο κολλέγιο St.Lawrence στο Κορωπί.

Ώρες εγγραφών:
Καθημερινά: 16:30 – 19:30
Σαββατοκύριακο: 10:00 – 16:00

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε το επίσημο website της Ακαδημίας, http://www.facebook.com/l/;www.triplecrown.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 61 95 709 και το 210 61 80 380
».

ΠΡΑΣΙΝΗ

DERBY NEYS

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ

EΞΕΔΡΑ

SPORT DAY

GOAL NEWS

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ : ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ : ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ - ΒΟΛΙΔΑ










Αγώνας Σούπερ Κυπέλλου:
Α.Ε ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ - ΒΟΛΙΔΑ Κ. ΓΑΡΟΥΝΑ
Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, 18.30 στο Αθλητικό Κέντρο της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας,
στο Κανόνι.
Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο δυστύχημα.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Χαμογέλασαν και οι τέσσερις

Ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τις νίκες του στη Σούπερ Λιγκ καθώς επικράτησε με 1-0 της Skoda Ξάνθης και απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής. Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ξεκίνησαν με το δεξί τη νέα αγωνιστική περίοδο επικρατώντας των Λάρισα (με 2-0 στο Αλκαζάρ), Ατρομήτου (1-0 στο Περιστέρι) και Λεβαδειακού (3-0 στην Τούμπα). Νίκη και για τον ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 τον Πανθρακικό.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ντροπιαστική ήττα και αποκλεισμός του ΑΟΚ από τον Βισαλτιακό!


Στο ποδόσφαιρο, οι εκπλήξεις είναι μέσα στο πρόγραμμα. Όμως, το σημερινό αποτέλεσμα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Νιγρίτας Σερρών αποτέλεσε μια... βόμβα μεγατόνων!

Ο ΑΟ Κέρκυρα γνώρισε μια πολύ οδυνηρή ήττα από τον νεανικό Βισαλτιακό, με σκορ 2-0. Από μία ομάδα άσημη, η οποία πριν από μερικά χρόνια δεν «υπήρχε» στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ιδρύθηκε πριν από 11 χρόνια και προβιβάστηκε στη Γ' Εθνική πρόσφατα.

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, οι «Φαίακες» δεν στάθηκαν στο... ύψος τους και σκόρπισαν τη στεναχώρια στους φιλάθλους τους. Με το «καλημέρα» ο ΑΟΚ αποκλείστηκε από τον θεσμό του Κυπέλλου και τώρα του... απομένει να ασχοληθεί μόνον με το Πρωτάθλημα...

Τα άσχημα σημάδια είχαν φανεί από κάποιους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας. Πάντως, δεν χρειάζεται πανικός ή απογοήτευση. Ο Μπάμπης Τεννές καλείται να διαχειριστεί το σημερινό αποτέλεσμα στις Σέρρες και να βρει λύσεις, ώστε η ομάδα να παρουσιάσει ένα διαφορετικό και καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, όταν θα πέσει στη μάχη της Β' Εθνικής.

Στο σημερινό ματς, το 1-0 έκανε στο 56' ο Φωτιάδης με σέντρα - σουτ από τα 40 μέτρα, κρεμώντας τον Αποστολίδη, ενώ στο 73' ο Τσιντογιάννης με σουτ (έπειτα από κόρνερ του Ρούμπου και κεφαλιά του Πεχλιβανίδη) διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

«Σημειώσαμε μια μεγάλη επιτυχία απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα», δήλωσε ο προπονητής των θριαμβευτών, Κυριάκος Αλεξανδρίδης, τονίζοντας: «Είχαμε ευκαιρίες να σημειώσουμε και μεγαλύτερο σκορ».

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής του ΑΟ Κέρκυρα, Μπάμπης Τεννές, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα ο μεγαλομέτοχος Σπύρος Καλογιάννης ήταν έτοιμος να «σκάσει» από την εμφάνιση των «κυανέρυθρων».
Παρέα του ήταν ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, Νίκος Λυράκης.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ζαχσριάδης από τον Σύνδεσμο Μακεδονίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΒΙΣΑΛΤΙΑΚΟΣ (Κυριάκος Αλεξανδρίδης):
Πουλάκης, Παραλίκης, Συρόπουλος, Κουκούλης, Πασχαλούδης, Φωτιάδης, Πεχλιβανίδης (87' Αλεξανδρίδης), Τσιντογιάννης (80' Λακίζος), Φεύγας, Ρούμπος, Κουλτσιάκης (70' Ζέττας)

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές):
Αποστολίδης, Βενέτης (46' Ρεπερνέ), Κοντοδήμος, Μουστόγιαννης, (46' Νικολόπουλος), Γιαννιτσανάκης, Φλαβίνιο, Κολοτούρος, Πελαγίας, Γκουστάβο, Μακρυδημήτρης (62' Σμαρτ), Ισραελ Σίλβα


ΑΕΚ: Υπογράφει ο Γιάχιτς, πάει για δύο ακόμα

Παίκτης της ΑΕΚ και του τΝτούσαν Μπάγεβιτς θα γίνει σήμερα το μεσημέρι ο Σάνελ Γιάχις. Η «Ένωση» συμφώνησε στις 590.000 ευρώ με τον Άρη (για δύο ισόποσες δόσεις που θα πάρει φέτος και του χρόνου) για την απόκτηση του Βόσνιου μεσοαμυντικού, ο οποίος θα αναχωρήσει στις 11:00 το πρωί από τη Θεσσαλονίκη και θα μεταβεί άμεσα στα γραφεία των «κιτρινόμαυρων» στο Μαρούσι.

Ο 27χρονος παίκτης αναμένεται να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν τις 320.00 ευρώ. Μάλιστα, ο Γιάχιτς ήταν προγραμματισμένο να ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής Βοσνίας, αλλά ζήτησε άδεια από την ομοσπονδία της χώρας του για να ρυθμίσει το θέμα της μεταγραφής του.

Να σημειωθεί ότι στη συμφωνία των δύο ομάδων δεν έχουν οριστεί ούτε ποσοστό μεταπώλησης ούτε άλλα επιπλέον μπόνους από τις συμμετοχές που θα έχει ο ποδοσφαιριστής με την ΑΕΚ και τη Βοσνία.

Πλησιάζει στον Ζόνας

Εκτός του Γιάχιτς, η ΑΕΚ φέρεται να είναι κοντά και στην απόκτηση του Ζόνας. Οι άνθρωποι της «Ένωσης» εκφράζουν την αισιοδοξία ότι σήμερα θα κλείσει η μεταγραφή του Βραζιλιάνου επιθετικού, αφού κατέθεσαν νέα βελτιωμένη πρόταση στην Γκρέμιο.

Ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομάδας, Ντούντα Κρόεφ, μίλησε στη «SportDay» και ζήτησε από την ΑΕΚ να ανεβάσει κι άλλο την προσφορά της: «
Είχα σήμερα (σ.σ.: χθες) μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον μεσάζοντα (σ.σ.: Πάουλο Αντριόλι), ο οποίος μου μετέφερε ανεπίσημα πρόταση αγοράς του Ζόνας από την ΑΕΚ με 1,2 εκατ. ευρώ. Η προηγούμενη ήταν στο 1 εκατ. ευρώ. Κρίναμε μικρή και την πρόταση του 1,2 εκατ. ευρώ και για τον λόγο αυτό δεν ζητήσαμε καν να μας υποβληθεί εγγράφως», δήλωσε αρχικά και αν θα παραχωρούσε με 1,8 εκατ. ευρώ τον 25χρονο στράικερ, απάντησε: «Θα αποδεχόμασταν μια τέτοια πρόταση. Πιστεύω, ωστόσο, ότι ο παίκτης θα μείνει στην Γκρέμιο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον ο χρόνος για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή».

Παρόλα αυτά, οι διοικούντες την «Ένωση» πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να κάνουν δικό τους τον Ζόνας, τον οποίο σχεδιάζουν να αποκτήσουν με συνιδιοκτησία με εταιρεία μάνατζερ-επενδυτών (κάτι σύνηθες στη Λατινική Αμερική).

Καλοβλέπει τον Ρίβας

Η περίπτωση του Ολεγκέρ δεν προχωράει, η υπόθεση του Ρικάρντο Κόστα είναι δύσκολη και η ΑΕΚ στρέφεται στις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν. Όπως αποκαλύπτει η «SportDay», η «Ένωση» καλοβλέπει τον Νταβίντ Ρίβας της Ρεάλ Μπέτις. Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός παραχωρείται από την ισπανική ομάδα, η οποία αναζητεί ήδη τον αντικαταστάτη του. Δεν αποκλείεται να γίνει παίκτης των «κιτρινόμαυρων» με μικρό αντίτιμο ή ακόμη και ως ελεύθερος.

Στα υπ’ όψιν των ανθρώπων της ΑΕΚ βρίσκεται το όνομα του Γκαμπριέλ Ταμάς. Πρόκειται για τον 25χρονο διεθνή Ρουμάνο της Ντιναμό Βουκουρεστίου, του οποίου η περίπτωση δεν είναι εύκολη. Ο λόγος είναι ότι η ομάδα του τον κοστολογεί στα 2 εκατ. ευρώ και φαίνεται δύσκολο οι Ρουμάνοι να μειώσουν στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου τις απαιτήσεις τους.

Εν τω μεταξύ, ο Ρικάρντο Κόστα δήλωσε στη «SportDay»: «
Επικοινώνησα σήμερα (σ.σ.: χθες) με τον μάνατζέρ μου, ο οποίος με ενημέρωσε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της ΑΕΚ με τη Βόλφσμπουργκ. Η ομάδα μου, ωστόσο, είπε στον μάνατζέρ μου ότι επιθυμία της πλέον είναι να μείνω στην ομάδα. Σήμερα (σ.σ.: χθες), πούλησε στην Πάρμα τον στόπερ Τζακάρντο. Δεν ήταν βασικός, αλλά μειώνονται οι λύσεις στην άμυνα και δεν είναι εύκολο να φύγω. Λέγεται μάλιστα ότι είναι πιθανό πλέον να κερδίσω θέση βασικού, διότι έχουμε προβλήματα στην άμυνα. Εγώ εξακολουθώ να θέλω να φύγω από τη Βόλφσμπουργκ και να έρθω στην ΑΕΚ. Αυτό που μετέφερε, όμως, στον μάνατζέρ μου η Βόλφσμπουργκ είναι ότι δεν πέφτει από το 1,5 εκατ. ευρώ».

Μένει, αλλά τι γίνεται…

Στην αποστολή της Εθνικής Αλγερίας για τα παιχνίδια με τη Ζάμπια και τη Ρουάντα ενσωματώθηκε ο Ραφίκ Τζεμπούρ, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το μέλλον του στην ΑΕΚ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να ενδιαφέρεται για τον «τρομοκράτη» και, εκτός απρόοπτου, θα παραμείνει στο ρόστερ της «Ένωσης», χωρίς να είναι γνωστό αν θα υπολογιστεί στη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Οι «λαβωμένοι» του Περιστερίου

Δεν εμπνέουν ανησυχία τα προβλήματα τραυματισμών του Λεονάρντο και του Νάτσο Σκόκο. Ο πρώτος αποχώρησε με αιμάτωμα από το νικηφόρο παιχνίδι επί του Ατρομήτου και ο δεύτερος υπέφερε από πόνους στο μετατάρσιο, που δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί παραπάνω από 29 λεπτά.

Το ιατρικό επιτελείο της «Ένωσης» θεωρεί ότι η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων βοηθά τους δύο ποδοσφαιριστές να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους.

Σε ό,τι αφορά τον Γκουστάβο Μαντούκα, ο Βραζιλιάνος δέχτηκε δυνατό χτύπημα στα πλευρά και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο 29χρονος μέσος θα υποβληθεί σήμερα σε ακτινογραφία και το ιατρικό τιμ ελπίζει ότι δεν πρόκειται κάτι σοβαρό.

Τέλος, ικανοποίηση επικρατεί στην ΑΕΚ από την εμφάνιση του Κρίστιαν Νέμεθ στη
νίκη επί του Ατρόμητου. Ο Μαγυάρος φορ εξελίχθηκε στον μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, αφού έδωσε την τελική πάσα στο γκολ του Μπλάνκο και έδειξε ότι πρόκειται για μια αξιόπιστη λύση στην επίθεση.

Το δύο στα δύο έκανε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε χθες της Ξάνθης στο Ολυμπιακό στάδιο με 1-0. Θετικά μηνύματα από Μπιέρσμιρ και Νίνη που ήταν από τ

Τελικά ο Ολυμπιακός φαίνεται πως δεν θα αποκτήσει κανέναν παίκτη στις υπόλοιπες ώρες που μένουν μέσα στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιρού. Ο τελευταίος παίκτης με τον οποίο ασχολήθηκαν οι Πειραιώτες ήταν ο Φερναντίνιο και εκείνος δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα, αφού είχε δώσει τον λόγο του στη Χέρτα Βερολίνου.

Χθες, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες να μεταπείσουν τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, αλλά ο παίκτης δεν άλλαξε γνώμη και ξαφνικά προέκυψε το σενάριο ότι θα κινηθούν για να τον κλείσουν από τώρα για τον Ιανουάριο! Οι νταμπλούχοι Ελλάδας φέρονται να πιστεύουν στο ταλέντο του 23χρονου ποδοσφαιριστή και ο Σωκράτης Κόκκαλης θα αποφασίσει αν πρέπει να γίνει εκ νέου «κρούση» για να την απόκτησή του.

Δεν αποκλείεται, όμως, την τελευταία στιγμή ο Ολυμπιακός να πάει για κάποιον άλλον παίκτη. Τα ονόματα που βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι του Ζόραν Τόσιτς, τον οποίο παραχωρεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, και του Ντάνι Ρόουζ της Τότεναμ, που είναι 19 ετών και αγωνίζεται στην εθνική Ελπίδων της Αγγλίας (σ.σ.: περίπτωση Σοϊλέδη που είναι στέλεχος της Εθνικής Ελπίδων της Ελλάδας).

Η μεταγραφική περίοδος, όπως ανακοίνωσε και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, λήγει στις 8 το απόγευμα και αν μπορούν να κάνουν κάτι οι Πειραιώτες πρέπει να κινηθούν άμεσα, ώστε να μην υπάρχει «κενό» στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής της ομάδας.

Έσπασε την «κατάρα»

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να… γητεύσει τη Λάρισα και απέδρασε με το
«διπλό» από το Αλκαζάρ, κάτι που είχε να κάνει από το 1987. Πρωταγωνιστής των Πειραιωτών ήταν ο Έντσο Μαρέσκα, ο οποίος στο 32’ της αναμέτρησης πέτυχε ένα υπέροχο γκολ και σφράγισε τη νίκη της ομάδας του (σ.σ.: το πρώτο γκολ σημείωσε ο Λεονάρντο στο 22’ έπειτα από ασίστ του Ζαϊρί). Το συγκεκριμένο τέρμα του Ιταλού μέσου μοιάζει με εκείνο που είχε σημειώσει το 2007 με τη φανέλα της Σεβίλλης κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε αυτό αναφέρθηκε ο 27χρονος παίκτης μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΛ: «
Είναι σίγουρα δύο από τα καλύτερα γκολ της καριέρας μου, αλλά σίγουρα προτιμώ αυτό που έβαλα με τον Ολυμπιακό», δήλωσε ο Μαρέσκα και πρόσθεσε: «Ήταν πολύ σημαντικό το παιχνίδι και το τέρμα που σημείωσα. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά όπως και στα πρώτα δέκα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά μετά έπαιξε ρόλο η κούραση και το σκορ και έπεσε η απόδοσή μας. Πρέπει η ομάδα να προσέξει αυτά τα διαστήματα».

Από την πλευρά του, ο Τάσος Πάντος, ανέφερε: «
Σίγουρα είχαμε μια κακή παράδοση σ' αυτό το γήπεδο, άλλα σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια που παίξαμε ήμασταν μπροστά στη βαθμολογία και κάποια από αυτά καθόρισαν και το πρωτάθλημα. Έπρεπε να ξεκινήσουμε με νίκη και να δείξουμε ότι είμαστε μια καλή ομάδα. Πιστεύω ότι επικρατήσαμε δίκαια. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα αλλά οι μεγάλες ομάδες θα πρέπει να μπορούν να αντεπεξέλθουν και να πάρουν αποτελέσματα σε δύσκολες έδρες. Ήμασταν αποφασισμένοι, σοβαροί και εκμεταλλευτήκαμε άψογα τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν. Θα βοηθήσει πάρα πολύ την ψυχολογία μας αυτό το παιχνίδι».

ΠΑΟ: Κρατάει την ουσία, παίρνει Μαρίνο

Το δύο στα δύο έκανε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε χθες της Ξάνθης στο Ολυμπιακό στάδιο με 1-0. Θετικά μηνύματα από Μπιέρσμιρ και Νίνη που ήταν από τους καλύτερους του «τριφυλλιού» στο ματς με τους Ακρίτες. Στην απόφαση να αποκτήσουν τώρα τον Στέργο Μαρίνο προχώρησαν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού». Σήμερα αναμένεται να κλείσει θετικά το θέμα. Μεταξύ Παναθηναικού και Χέρεθ βρίσκεται ο Βαγγέλης Μάντζιος.

Έκανε το δύο στα δύο

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε με
1-0 της Ξάνθης και παρέμεινε στη θέση του οδηγού. Οι πράσινοι δεν έπιασαν ψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά ήταν καλύτεροι της Ξάνθης και δίκαια έφτασαν στη νίκη. Το τέρμα που έκανε τη διαφορά σημείωσε ο Κώστας Κατσουράνης, μετά από κόρνερ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Ωστόσο, αν και αμυντικά η ομάδα του Τεν Κάτε δεν αντιμετώπισε, στο δημιουργικό κομμάτι υστέρησε και για μια ακόμη φορά δεν μπόρεσε δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Βέβαια, τόσο ο προπονητής όσο και οι παίκτες στάθηκαν στην κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και τον αμυντικό τρόπο που αγωνίστηκε η Ξάνθη.

Θετικά μηνύματα για δύο

Για μια ακόμη φορά η σύνθεση του Παναθηναϊκού είχε αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Από το σχήμα που παρατάχθηκε χθες στο ΟΑΚΑ, η παρουσία του Μπιέρσμιρ στο κέντρο της άμυνας και η είσοδος του Νίνη στο τελευταίο ημίωρο ήταν τα ενθαρρυντικά μηνύματα. Ο Σουηδός αμυντικός ήταν σταθερός, έβγαινε πρώτος στις φάσεις και απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση για τη θέση που αγωνίζεται. Από την άλλη, ο Νίνης είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκει τον εαυτό του και η πρώτη ουσιαστικά προετοιμασία με την ομάδα τον μεταμόρφωσε προς το καλύτερο.

Καλύτερα νωρίτερα…

Όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες ο Στέργος Μαρίνος έχει υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, το οποίο έχει ισχύ από τον ερχόμενο Γενάρη που μένει ελεύθερος. Ωστόσο, χθες είχαμε αλλαγή δεδομένων στην περίπτωση του νεαρού μπακ, μια και οι πράσινοι κίνησαν τις διαδικασίες να τον πάρουν τώρα στην Παιανία. Χθες το βράδυ έγινε επαφή μεταξύ των δύο ομάδων και οι άνθρωποι του Ατρόμητου ζήτησαν ως αντάλλαγμα το δανεισμό του Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος χαφ είναι αρνητικός αλλά όλα δείχνουν ότι και έτσι το πρόβλημα θα λυθεί. Οι Περιστεριώτες χάνουν τον παίκτη τον Δεκέμβριο και με ένα μικρό ποσό θα πουν το «ναι». Έτσι, το πιθανότερο είναι σε λίγες ώρες να έχουμε την οριστικοποίηση της μετακίνησης του στην Παιανία.

Θρίλερ με Μάντζιο

Εξελίξεις υπήρξαν χθες το βράδυ και με την περίπτωση της μετακίνησης του Βαγγέλη Μάντζιου στη Χερέθ. Οι Ισπανοί ανέβασαν αρκετά την προσφορά τους προς τον παίκτη (500.000 ευρώ συν 100.000 ευρώ μπόνους συμμετοχών) και ο επιθετικός των «πρασίνων» έδειχνε διαλλακτικός σε σχέση με το προηγούμενο διήμερο, ωστόσο επιμένει στις 600.000 ευρώ καθαρά. Αν ολοκληρωθεί ο δανεισμός του, ο Παναθηναϊκός θα πάρει 150.000 ευρώ, ποσό που δεν είναι ικανοποιητικό αλλά προκειμένου να μείνει ο παίκτης στην ομάδα χωρίς να υπολογίζεται, ο Παναθηναϊκός προτιμά την παραχώρηση του παίκτη στη Χερέθ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ γίνονταν συζητήσεις για να πειστεί ο παίκτης και να δεχθεί την πρόταση του ισπανικού συλλόγου.

Ανησυχητική εμφάνιση


Την ήττα με 81-64 από τη Σλοβενία γνώρισε η Εθνική ομάδα στο Μάριμπορ στο τελευταίο της φιλικό πριν από το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Ένα νεκρό διάστημα στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και ένα ακόμη στο φινάλε χάλασαν την εικόνα που είχε το ελληνικό συγκρότημα στο υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης. Ξεχώρισαν Σχορτσανίτης, Ζήσης και Πρίντεζης. Δεν έπαιξαν Τσαλδάρης και Παπανικολάου.

Ο αγώνας...

Το καλό επιθετικό ξεκίνημα της ελληνικής ομάδας δεν είχε συνέχεια. Το μικρό προβάδισμα (4-6) μετά από δύο αγωνιστικά λεπτά, ακολούθησε ένα «νεκρό» διάστημα, στο οποίο η Σλοβενία πήρε τα ηνία του αγώνα με οκτώ αναπάντητους πόντους. Πολύ κακή κυκλοφορία και επιλογές στην επίθεση, καθώς επίσης κενά στην άμυνα και αργές επιστροφές συνέθεταν την εικόνα... αποσύνθεσης της Εθνικής. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους και με μπροστάρη τον Μπόστιαν Νάχμπαρ που πέτυχε 8 πόντους έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενη με +13 (23-10).

Η κακή εικόνα του ελληνικού συγκροτήματος συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου. Με τους Γιάγκοντνικ και Μπ. Ούντριχ οι Σλοβένοι έφεραν γρήγορα τη διαφορά στο +16 (32-16) και σε απόγνωση τον Γιόνας Καζλάουσκας. Ο Λιθουανός τεχνικός πέρασε στο παρκέ τους Καλάθη, Καλαμπόκη και Πρίντεζη και δικαιώθηκε. Ο πρώτος «νοικοκύρεψε» τις ελληνικές επιθέσεις και οι άλλοι δύο πετυχαίνοντας από τέσσερις πόντους έτρεξαν ένα σερί 10-0 ψαλιδίζοντας τη διαφορά στο -6 (32-26). Ένα τρίποντο του Περπέρογλου 3’’ πριν το ημίχρονο μείωσε ακόμη περισσότερο τη διαφορά, αλλά ο Λάκοβιτς «απάντησε» πετώντας την μπάλα σχεδόν πέντε μέτρα πίσω από τη σέντρα στο ελληνικό καλάθι για το 37-31 της ανάπαυλας.

Η πεντάδα που... πελαγοδρομούσε στην πρώτη περίοδο, Σπανούλης, Ζήσης, Περπέρογλου, Φώτσης και Μπουρούσης, έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ζήσης πήρε πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες, η ελληνική άμυνα μασούσε σίδερα και απέφερε πολλά κλεψίματα με αποτέλεσμα το 44-36 να γίνει 44-44. Οι Σλοβένοι έχασαν την ψυχραιμία τους και λίγο έλειψε ο Νάχμπαρ να έρθει στα χέρια με Περπέρογλου και Σπανούλη, με συνέπεια οι δύο πρώτοι να αποβληθούν. Η Εθνική κατάφερε με τον Σχορτσανίτη να πάρει προβάδισμα (49-50) λίγο πριν τη λήξη της περιόδου, η οποία τελικά ολοκληρώθηκε με σκορ 52-51.

Με πρωταγωνιστή τον Έραζεμ Λόρμπεκ η Σλοβενία ξέφυγε με +6 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (59-53), αλλά η Ελλάδα ισοφάρισε γρήγορα με δύο τρίποντα από Πρίντεζη και Σπανούλη (59-59). Ο επίλογος για την Εθνική όμως δεν ήταν καλός. Ένα «νεκρό» διάστημα, ανάλογο εκείνου μεταξύ των μέσων της πρώτης και της δεύτερης περιόδου, έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς να «χτίσουν» μία διαφορά 11 πόντων (70-59) και να φτάσουν τελικά στην επικράτηση με τη μέγιστη διαφορά στον αγώνα (+17), 81-64.

Δεκάλεπτα: 23-10, 37-31, 52-51, 81-64.

Σλοβενία (Ζντοβτς): Σλόκαρ, Λάκοβιτς 11, Μπρέζετς 12 (5 ριμπ.), Μπ. Ούντριχ 5, Νάχμπαρ 11 (9 ριμπ.), Ντράγκιτς 3 (1), Γιάγκοντνικ 4, Σ. Ούντριχ 10 (2), Γκόλεματς 5 (1), Ε. Λόρμπεκ 13, Ντ. Λόρμπεκ 7 (1), Βίντμαρ.

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης 6, Μπουρούσης 4, Ζήσης 10 (2), Σπανούλης 8 (2), Τσαλδάρης, Φώτσης 7 (1), Πρίντεζης 11, Κουφός 4, Περπέρογλου 3 (1), Σχορτσανίτης 10, Καλάθης 1, Καϊμακόγλου, Γλυνιαδάκης (δεν χρησιμοποιήθηκαν Τσαλδάρης και Παπανικολάου).

* Η αποστολή της Εθνικής επιστρέφει στην Αθήνα τη Δευτέρα για να συνεχίσει την προετοιμασία της ως τις 4 Σεπτεμβρίου, όταν και θα αναχωρήσει για την Πολωνία.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES