24 Σεπ 2009

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Θα έρθουν να δουν τον Μενδρινό

Στο «στόχαστρο» ομάδων από το εξωτερικό βρίσκεται ο Κώστας Μενδρινός, σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay». Σύλλογοι από την Ισπανία, την Αγγλία και τη Γερμανία ενημέρωσαν τη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα ότι σύντομα θα στείλουν ανθρώπους στην Ελλάδα για να τσεκάρουν από κοντά τις δυνατότητες του 24χρονου μέσου.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού υποφέρει από τραυματισμό στο γαστροκνήμιο, κάτι που μπορεί να του στοιχίσει τη συμμετοχή του στο σαββατιάτικο (16:45, ΣΚΑΪ) παιχνίδι με τη Λάρισα στο «Αλκαζάρ». Ο Μενδρινός είχε χτυπήσει στον αγώνα με την ΑΕΚ και οι πόνοι ήταν έντονοι χθες, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να προπονηθεί.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σαϊτιώτης αποχώρησε με ενοχλήσεις στη γάμπα από τη χθεσινή προπόνηση, όμως εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμος για το ματς με τους «βυσσινί». Όσον αφορά τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, έπαιξε για ένα ημίχρονο στο χθεσινό διπλό και έδειξε ότι δεν είναι 100% έτοιμος.

Χθες, ο Γιώργος Παράσχος ανέλυσε στους παίκτες τον τρόπο παιχνιδιού της Λάρισας, δείχνοντας στο βίντεο τους αγώνες των «βυσσινί» με Ηρακλή και Ατρόμητο. Ο έμπειρος τεχνικός συνέστησε προσοχή στον Μετίν και τις προωθήσεις του Νταμπίζα.

«Εβρεξε» πρόστιμα για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιο

Με πρόστιμα τιμωρήθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενες ΠΑΕ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στους αγώνες της 4ης αγωνιστικής.
Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ

Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: πειθαρχική χρηματική ποινή εννέα χιλιάδων ευρώ

Γ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: πειθαρχική χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων ευρώ

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δέκα έξι χιλιάδων ευρώ

«Απαιτούμε ισότιμη αντιμετώπιση»!

Η έντονη δυσαρέσκεια που επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ, μετά τη διαιτησία του Δαλούκα στο χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, πήρε επίσημο χαρακτήρα. Η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία υποστηρίζει ότι η ομάδα αδικήθηκε κατάφορα και υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος. Παράλληλα, προειδοποιεί πως αν δεν υπάρξει ισότιμη μεταχείριση και οι αρμόδιοι δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους: «θα το πράξει η ΑΕΚ με όλα τα μέσα που διαθέτει»!

Η ανακοίνωση:

Μετά τη χθεσινή διαιτησία του κ.Δαλούκα, όπου αδικήθηκε κατάφορα η ομάδα μας και αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα του αγώνα, έχουμε να επισημάνουμε ότι:

Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, αλλά απαιτούμε ισότιμη αντιμετώπιση.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, τώρα που είναι ακόμα η αρχή.

Προειδοποιήσαμε ήδη τους αρμόδιους να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους, πριν να είναι αργά.

Αν δεν τον πράξουν, θα το πράξει η ΑΕΚ με όλα τα μέσα που διαθέτει
.

Μονόδρομος η νίκη την Κυριακή

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αμέσως μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό έδωσε το σύνθημα για άμεση ανασύνταξη, αφού ακολουθεί ο αγώνας της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπου η νίκη πλέον είναι επιβεβλημένη για να μη μείνει η ΑΕΚ πολύ νωρίς μακριά από το στόχο του πρωταθλήματος. «Πρέπει να ξεχάσουμε αυτή τη μέρα όσο γίνεται πιο γρήγορα. Θέλω να πιστεύω πως οι παίκτες μου θα συνεχίσουν με το ίδιο πάθος», είπε ο Σερβοέλληνας τεχνικός.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είναι απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα, αλλά ουδόλως από την εμφάνιση, η οποία ανταμείφθηκε με χειροκρότημα από τους 35.000 θεατές που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. «Δεν έχει τελειώσει ακόμη τίποτα, είμαστε μόλις στην τέταρτη αγωνιστική», έλεγαν στις μεταξύ τους συζητήσεις και εμφανίζονταν πεισμωμένοι για τη συνέχεια, τονίζοντας πως όσο περνά ο καιρός θα παρουσιάζουν και καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Άλλωστε, με νίκη επί του Παναθηναϊκού η διαφορά από τους «πράσινους» θα μειωθεί στο -2, ενώ ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα μόλις τριών βαθμών κι απομένουν άλλοι 26 αγώνες.

Τα είπε με Ζίκο και αρχηγούς ο Γιάννης Χρυσικόπουλος

Συναντήσεις στα γραφεία της ΠΑΕ με τον Ζίκο αλλά και με τους αρχηγούς του Ολυμπιακού περιείχε το πρόγραμμα του Γιάννη Χρυσικόπουλου την Πέμπτη (24/9).
Ο γενικός διευθυντής της ερυθρόλευκης ΠΑΕ συνομίλησε αρχικά με τον βραζιλιάνο τεχνικό για διαδικαστικά θέματα που αφορούν τον ίδιο και το επιτελείο του και κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν το συμβόλαιο του.

Στη συνέχεια, ο Χρυσικόπουλος συναντήθηκε σε καλό κλίμα με τους τρεις αρχηγούς, Νικοπολίδη, Ντουντού και Γκαλέτι, προκειμένου να καθοριστούν τα πριμ της φετινής σεζόν.
Υπενθυμίζουμε πως αρχικά το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο να γίνει τη Δευτέρα (7/9), την επομένη της ήττας από τον Εργοτέλη, το οποίο τότε είχε αναβληθεί.

Η διαιτησία του αγώνα Θρασύβουλος - ΑΟΚ

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη τους διαιτητές που όρισε να διευθύνουν τις
αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Ο Χ.Αποστολίδης της ΕΠΣ Πειραιά ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση της Φυλής
Αναλυτικά η διαιτησία του αγώνα:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αποστολίδης Χ. ΕΠΣ Πειραιά

ΒΟΗΘΟΣ: Παπανδριόπουλος Γ. ΕΠΣ Πειραιά

ΒΟΗΘΟΣ: Φώσκολου Ουρ. ΕΠΣ Πειραιά

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος Σ. ΕΠΣ Αθηνών

Ντριμπλάροντας τους ταύρους!

Ντριμπλάροντας τους ταύρους!Μία παρέα ποδοσφαιρόφιλων που ειδικεύονται σε ζογκλερικά ποδοσφαιρικά κόλπα κέρδισαν το στοίχημα που είχαν βάλει.

Μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση σε αρένα με αντίπαλο έναν ταύρο! Εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, άψογη φυσική κατάσταση αλλά πάνω από όλα παροιμιώδη ψυχραιμία χαρακτηρίζει τις θεαματικές προσπάθειες τους.

Ο μαύρος ταύρος μάταια προσπαθεί να γίνει κάτοχος της κόκκινης μπάλας, καθώς οι "γητευτές" πιάνουν το θηριώδες ζώο από τα κέρατα.

Πολλοί ισχυρίζονται πως πρόκειται για φάρσα καθώς οι φιγούρες τους φαντάζουν εξωπραγματικές από τη στιγμή που ο ταύρος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Όπως και να έχει όσοι θεωρούν πως οι ταυρομαχίες είναι ένα αιμοδιψές και βάρβαρο αγώνισμα δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα παρατηρώντας τα ζώα να υποφέρουν.

"Πονοκέφαλος" για Παράσχο οι τραυματίες

"Πονοκέφαλος" για Παράσχο οι τραυματίεςΜε αρκετά προβλήματα αναμένεται να ταξιδέψει στην Λάρισα ο ΠΑΣ για το ματς με την ΑΕΛ, αφού ο Γιώργος Παράσχος είδε τον Κώστα Μενδρινό να ταλαιπωρείται από ένα τράβηγμα στη δεξιά γάμπα και να ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα.

Πονοκέφαλο για τον Έλληνα τεχνικό αποτελεί και η κατάσταση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, που πονάει ακόμα στη μέση και δύσκολα θα παίξει στο Αλκαζαάρ.

Τέλος τα καλά νέα έρχονται από τον Γιώργο Σαϊτιώτη που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις και τέθηκε στη διάθεση του Παράσχου για το Κυριακάτικο ματς.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΣ


Μετά το πρώτο στραβοπάτημα της  Βολίδας και τα καινά που παρουσίασε στα φιλικά στη μεσαία γραμμή.Ξαναγύρισαν  τα χαμόγελα τόσο στο προπονητικό team όσο και στους παράγοντες της ομάδας.¨Οταν κατάφεραν να πείσουν τον έμπειρο ποδοσφαιριστή Ανδρέα Δούση να επανέλθει στην ομάδα και να βοηθήσει για ενα χρόνο,ανακαλόντας  την απόφασή του να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Τα ζευγάρια του Κυπέλλου

tras2009.jpgΟ Θρασύβουλος αν και πιέστηκε πολύ στον σημερινό εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΝΕ κατάφερε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στην συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας. Επικράτησε με σκορ 1-0 με γκολ στο 93'. Την έκπληξη έκανε ο Ασπρόπυργος, ο οποίος επικράτησε του Εθνικού Αστέρα με 2-1 στην παράτασηη (κ.α 1-1)





Ο Θρασύβουλος με γκολ του Ντελγκάδο στο 93' νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΝΕ εκτός έδρας. Ένας ΠΑΟΝΕ που απ' το 91' έπαιζε με 10 παίκτες, καθότι ο Σπαθάρας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μεγάλη έκπληξη στον Ασπρόπυργο, όπου η ομώνυμη ομάδα επικράτησε 2-1 στην παράταση του Εθνικού Αστέρα. Οι φιλοξενούμενοι ανοίξαν το σκορ στο 70’ με σουτ του Ουκάρ. Ωστόσο, στο 89’ ο Μωραΐτης ισοφάρισε, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Τελικά, ο Ασπρόπυργος ήταν αυτός που πήρετην πρόκριση, αφού στο 101' ο Χαλιμούρδας με σουτ διαμόρφωσε το 2-1.


Σε αγώνες για την Γ' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

ΠΑΟ Νέων Επιβατών-Θρασύβουλος 0-1
Ασπρόπυργος-Εθνικός Αστέρας 2-1

Αναλυτικά τα ζευγάρια της Δ' φάσης:

Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός

Εορδαϊκός-Παναθηναϊκός

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

Καλαμάτα-ΠΑΣ Γιάννινα

Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα

Βισαλτιακός-Ατρόμητος

Εθνικός-Ξάνθη

ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα

Ιωνικός-Λεβαδειακός

Καλλιθέα-Πανθρακικός

Ηλυσιακός-Αστέρας Τρίπολης

Πιερικός-Εργοτέλης

Παναιτωλικός-Πανιώνιος

Τρίκαλα-Ηρακλής

Ασπρόπυργος-Άρης

Θρασύβουλος-ΑΕΚ

Στην κορυφή η Ίντερ, νέα ήττα για την Μίλαν

Στην κορυφή η Ίντερ, νέα ήττα για την Μίλανο'ο, Μιλίτο και Λούσιο πέτυχαν τα τέρματα για τους "νερατζούρι", ενώ οι "βιόλα" επικράτησαν της ομάδας της Γένοβας χάρη στα τέρματα των Γιόβετιτς και Τζιλαρντίνο.

Ο Αντόνιο Ντι Νατάλε πέτυχε το 7ο γκολ του πρωτάθλημα και οδήγησε την Ουντινέζε σε μία σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Μίλαν στο "Φρίουλι".

Σε ένα εντυπωσιακό ματς η Ρόμα κατάφερε να πάρει βαθμό το Παλέρμο με τον Φραντσέσκο Τότι να ισοφαρίσει σε 3-3 στο 89' με πέναλτι.

H Aταλάντα, στο ντεμπούτο του Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της, πήρε τον πρώτο της βαθμό φέτος χάρη στην "λευκή" ισοπαλία με την Κατάνια. Πάντως, ο Κόντε λίγο πριν το τέλος του ματς αποβλήθηκε από τον πάγκο!

Όλες οι συνθέσεις

OYNTINEZE: Χαντάνοβιτς, Ίζλα (27' Μπάστα), Κόντα, Ντομίτσι, Λούκοβιτς, Ίνλερ, Ντ'Αγκοστίνο, Λόντι (83' Σαμάρκο), Πέπε (77' Αλέξις Σάντσες), Φλόρο Φλόρες, Ντι Νατάλε.
ΜΙΛΑΝ: Στοράρι, Όντο, Νέστα, Καλάντζε, Τζαμπρότα, Γκατούζο (59' Αμπάτε), Πίρλο, Φλαμινί, Ζέεντορφ, Ιντζάγκι (73' Χούντελααρ), Πάτο (59' Ροναλντίνιο).

ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο (89' Κόρντομπα), Σάμουελ, Κίβου, Στάνκοβιτς, Καμπιάσο, Ζανέτι, Σνάιντερ (46' Μουντάρι), Ντιέγκο Μιλίτο, Ετο'ο (90' Μαντσίνι).
ΝΑΠΟΛΙ: Ντε Σάνκτις, Σαντακρότσε (60' Αρόνικα), Πάολο Καναβάρο, Κοντίνι, Μάτζιο (68' Ντένις), Γκαργκάνο, Μπολιατσίνο (85' Πατζιέντζα), Χάμσικ, Σούνιγκα, Κουαλιαρέλα, Λαβέτσι.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Φρε, Κομότο (63' Γιόργκενσεν), Γκαμπερίνι, Κρόντλουπ, Γκόμπι, Κριστιάνο Τζανέτι (68' Μοντολίβο), Ντοναντέλ, Μαρκιόνι (75' Σαντάνα), Γιόβετιτς, Βάργκας, Τζιλαρντίνο.
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Καστελάτσι, Στανκεβίτσιους (52' Τζίγκλερ), Γκασταλντέλο, Μ. Ρόσι, Τζάουρι, Μ. Πανταλίνο (58' Πότσι), Παλόμπο, Τισόνε, Μανίνι (60' Πόλι), Πατσίνι, Κασάνο.

ΛΑΤΣΙΟ: Μουσλέρα, Λιχτστάινερ, Ντιακιτέ, Σιβίλια (35' Κριμπάρι), Κολάροφ, Νταμπό, Μπαρόνιο (76' Μεχνί), Μάουρι, Ματουζάλεμ (46' Φότζια), Χούλιο Κρους, Σάρατε.
ΠΑΡΜΑ: Μιράντε, Τζακάρντο, Ντελαφιόρε (69' Πάτσι), Α. Λουκαρέλι, Τζενόνι, Μαρίγκα, Ντζεμαϊλί (77' Μορόνε), Γκαλόπα, Καστελίνι, Αμορούζο (83' Παλόσκι), Μποζίνοφ.

ΠΑΛΕΡΜΟ: Ρουμπίνιο, Κασάνι, Γκοϊάν, Κτζάερ, Μπαλτζαρέτι, Νοτσερίνο, Μιλιάτσιο, Μπρεσιάνο, Σιμπλίσιο (74' Μπλάζι), Μπουντάν (76' Μχντεντλίντζε), Μίκολι.
ΡΟΜΑ: Μπερτανιόλι, Κασέτι (61' Μάρκο Μότα), Μπουρντίσο, Ζουάν, Ρίισε, Ταντέι, Ντε Ρόσι, Μπρίγκι (57' Φατί), Νταβίντ Πισάρο (80' Οκάκα), Βούτσινιτς, Τότι.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Βιβιάνο, Ράγκι, Πορτανόβα, Μπρίτος, Λάνα, Βιτζιάνι (87' Τζενόνι), Μινγκατσίνι, Μουταρέλι (5' Μουντιγκάγι), Τεντέσκο (57' Βαλιάνι), Ντι Βάιο, Σαλαγέτα.
ΛΙΒΟΡΝΟ: Ντε Λουτσία, Ραϊμόντι, Κνέζεβιτς, Μιλιονίκο, Μαρκίνι, Μόρο (46' Μπέργκβολντ), Α. Φιλιπίνι (59' Ταβάνο), Βιτάλε, Καντρέβα, Ντανιλεβίτσιους, Κριστιάνο Λοκαρέλι (65' Ντιονίζι).

ΣΙΕΝΑ: Κούρτσι, Τέρτζι (72' Ρόζι), Φικάνια (91' Ρόσι), Μπραντάο, Ντελ Γκρόσο, Βεργκασόλα, Κοντρέα, Φίνι, Γκετσάλ, Μακαρόνε, Καλάιο (69' Γιάγιαλο).
ΚΙΕΒΟ: Σορεντίνο, Φρέι, Μορέρο, Γέπες, Μαντοβάνι, Λουτσιάνο, Ιόρι, Πίντζι, Μπερτιβόλιο (75' Μαρκολίνι), Μπογκντάνι (77' Γκρανότσε), Πελισιέρ (91' Αριάτι).

ΜΠΑΡΙ: Ζιλέ, Α. Μαζιέλο, Ρανότσια, Μπονούτσι, Σ. Μαζιέλο, Άλβαρες (55' Λάντζελα), Ντονάτι, Γκάτσι (83' Ντε Βέτσε), Ρίβας (66' Κουτούζοφ), Μετζιορίνι, Μπαρέτο.
ΚΑΛΙΑΡΙ: Μαρκέτι, Μαρτζοράτι, Κανίνι, Αστόρι, Αγκοστίνι, Ντεσένα, Παρόλα, Λατσάρι, Κόσου (81' Μπιοντίνι), Τζέντα (89' Μπαρόνε), Μάτρι (73' Νενέ).

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Κονσίλι, Γκάρικς, Μπιάνκο, Μανφρεντίνι, Μπελίνι, Βαλντές, Κασέρτα (70' Τσεράβολο), Γκουαρέντε, Παντοΐν, Ντόνι (73' Τιριμπόκι), Ακουαφρέσκα.
ΚΑΤΑΝΙΑ: Αντούχαρ, Ποτέντζα, Σιλβέστρε, Σπόλι, Καπουάνο, Μπιαγκιάντι (85' Πλασμάτι), Καρμπόνι (77' Ίτζκο), Ντελβέκιο, Μαρτίνες (71' Λάμα), Μοριμότο, Μασκάρα.

Αναστόπουλος και Σκάζνι τα φαβορί

Αναστόπουλος και Σκάζνι τα φαβορί Σε δίλημμα βρίσκεται ο ισχυρός άνδρας του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης, όσο αφορά τον αντικαταστάτη του Μόμτσιλο Βούκοτιτς στον πάγκο της ομάδας του.

Πρώτη επιλογή είναι ένας προπονητής γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, που δεν θα θέλει μεγάλο χρόνο προσαρμογής. Δεύτερη επιλογή είναι η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από έναν ξένο προπονητή με μεγάλο όνομα.

Δεν αποκλείεται ωστόσο να βρεθεί και η μέση λύση τύπου Ζντέρεκ Σκάζνι. Ο Τσέχος προπονητής έχει μεγάλη εμπειρία από το πρωτάθλημα μας, αφού έχει βρεθεί σε Παναθηναϊκό και ΟΦΗ, ενώ πέρασε και ένα φεγγάρι από ομάδες της Β' Εθνικής.

"Αναστό" και Γκουλής

Όσο αφορά τα εγχώρια προϊόντα, αξιόλογες λύσεις είναι αυτές του Νίκου Αναστόπουλου και του Νίκου Γκουλή. Ο πρώτος θεωρείται εξαιρετική επιλογή, αφού είναι μετρ της ψυχολογίας και του καλού ποδοσφαίρου, ενώ ο δεύτερος έχει στα θετικά του την ωραία μπάλα που έπαιξε ο Ιωνικός.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση του Γιάννη Κομπότη, καθώς το πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν θέλει να μείνει πίσω.

Με κόσμο με την Στουρμ

Με τον κόσμο στο πλευρό του θα υποδεχτεί την Στουρμ Γκρατς στις 23/10 στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός. Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA, για τα έκτροπα των φίλων της ομάδας στα παιχνίδια με την Σπάρτα Πράγας και την Ατλέτικο Μαδρίτης, θα καθυστερήσει κι άλλο, καθώς η εκδίκαση ορίστηκε για τις 29 Οκτωβρίου.




Αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για τους πράσινους, οι οποίοι θα έχουν την στήριξη των οπαδών τους στον αγώνα με την Στουρμ Γκρατς, στο πλαίσιο του Europa League.
Παράλληλα, την Δευτέρα (28/9) η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα γνωστοποιήσει την απόφαση της, αναφορικά με την έφεση του Παναθηναϊκού για την τιμωρία των τριών αγωνιστικών στον Τζιμπρίλ Σισέ, με τους πράσινους να ελπίζουν σε μείωση της ποινής, προκειμένου να έχουν στην διάθεση τους τον γάλλο επιθετικό στα επόμενα παιχνίδια του Europa League.

Πήδηξε απ` το καράβι!

Ο πρώτος που... πήδηξε απ` το καραβί του ΠΑΟΚ είναι ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Ο γενικός διευθυντής της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ, μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας και την κατάσταση που επικρατεί μέσα και έξω από το "στρατόπεδο" του Δικεφάλου υπέβαλε την παραίτησή του!



Οι πληροφορίες θέλουν τον Βασίλη Γκαγκάτση να έχει προβεί στην συγκεκριμένη ενέργεια από την περασμένη Δευτέρα (21/9), την επομένη, δηλαδή της ήττας από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και όσων επακολούθησαν αυτής. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ την έκανε αποδεκτή κάτι που γνωστοποιήθηκε και με επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης.

"Ο κ. Βασίλης Γκαγκάτσης υπέβαλλε, για προσωπικούς λόγους, την παραίτηση του από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η παραίτηση του κ. Γκαγκάτση έγινε σήμερα το μεσημέρι αποδεκτή από τον πρόεδρο κ. Θόδωρο Ζαγοράκη και το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ετσι, η θητεία του πρώην ισχυρού άνδρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, λαμβάνει τέλος στον ΠΑΟΚ μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την πρόσληψή του το περασμένο καλοκαίρι.

ΟΣΦΠ: Από την κρίση, στην… πτήση

Ενθουσιασμός επικρατεί στον Ολυμπιακό μετά το 2-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη των «ερυθρόλευκων» σε σημαντικό παιχνίδι μέσα σε μία εβδομάδα, ύστερα από αυτές επί της Άλκμααρ και του ΠΑΟΚ, και φαίνεται πως η κατάσταση στην ομάδα έχει αλλάξει άρδην. Ο προβληματισμός που υπήρχε μετά την κακή εμφάνιση και την ισοπαλία (0-0) απέναντι στην Καβάλα στο «Καραϊσκάκη» έχει δώσει τη θέση της στην αισιοδοξία. Οι πρωταθλητές «υπερκάλυψαν» την γκέλα αυτή περνώντας νικηφόρα από «Αλκαζάρ», Τούμπα και ΟΑΚΑ, ενώ οι δέκα βαθμοί σε τέσσερις αγωνιστικές και με τόσο βαρύ πρόγραμμα κρίνονται θετικός απολογισμός.

Η επιλογή του Σωκράτη Κόκκαλη να απομακρύνει τον Τιμούρ Κετσπάγια από την τεχνική ηγεσία έχει αποδειχθεί ευεργετική, αφού το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια είναι καλό και η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών είναι πλέον στα ύψη. Ασφαλώς υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης, αλλά υπάρχει η βεβαιότητα πως με τη σταδιακή επιστροφή των τραυματιών και τη δουλειά του Ζίκο, που θα φαίνεται όσο περνά ο καιρός, η εικόνα της ομάδας θα είναι όλο και καλύτερη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη νίκη στο ντέρμπι και μετά το τέλος του αγώνα μετέφερε μέσω του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Κούλη Δουρέκα, τα συγχαρητήριά του στους παίκτες, ενώ η αποστολή γνώρισε την αποθέωση από 100 και πλέον φιλάθλους επιστρέφοντας στις εγκαταστάσεις του Ρέντη περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Όλοι μιλούν για «Τόρο»

Η σπουδαία εμφάνιση και τα δύο γκολ, ιδιαίτερα το δεύτερο που ήταν μοναδικής ομορφιάς, του Βασίλη Τοροσίδη είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων. «Είναι παίκτης μεγάλης κλάσης και το γκολ που πέτυχε είναι αντάξιο της αξίας του. Είναι ευτυχία για τον Ολυμπιακό να έχει στις τάξεις του έναν τέτοιο παίκτη», δήλωσε ο Ζίκο, που ως θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου τα λόγια του έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. «Ήταν εξωπραγματικό, απίστευτο, πανέμορφο», ήταν τα λόγια με τα οποία περιέγραψε ο Ζαϊρί το δεύτερο τέρμα του συμπαίκτη του.

«Σίγουρα περνάω την καλύτερη φάση της καριέρας μου», δήλωσε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι, που σημείωσε για πρώτη φορά στην καριέρα του δύο γκολ σε έναν αγώνα! Ο 24χρονος πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής έφτασε τα δύο γκολ σε τρεις συμμετοχές στο πρωτάθλημα, όσα είναι το μάξιμουμ που έχει πετύχει σε μία σεζόν στη μεγάλη κατηγορία. Ο «Τόρο» θα παραλάβει σήμερα το βραβείο του MVP της τρίτης αγωνιστικής για την εμφάνισή του απέναντι στον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο πως θα βραβευτεί ως πολυτιμότερος παίκτης και σκόρερ του καλύτερου γκολ για την πρώτη αγωνιστική.

Άμεση… προσγείωση

Οι παίκτες του Ζίκο χρειάζεται να κρατήσουν χαμηλά το κεφάλι, αφού ακολουθεί το σαββατιάτικο (16:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) παιχνίδι με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα και το ματς της Τρίτης (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Mega) με την Άρσεναλ στο «Emirates» για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Γκαλέτι, Μαρέσκα και Ντάρμπισαϊρ. Ο Γκαλέτι αναμένεται να επιστρέψει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων (σ.σ.: δεν θα παίξει μέχρι και στο ματς με τον Λεβαδειακό). Από την πλευρά του, ο Μαρέσκα ενδέχεται να προλάβει να είναι έτοιμος για το παιχνίδι στη Λιβαδειά (στις 3 Οκτωβρίου).

* Σήμερα αναμένεται στην Ελλάδα ο Εντού Κοΐμπρα, αδερφός του Ζίκο, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα βοηθού προπονητή. Πάντως η συνεργασία του Βραζιλιάνου προπονητή με τους Μπάντοβιτς και Νινιάδη θα συνεχιστεί.

Μπάγεβιτς: «Χάσαμε άδικα, μη με προκαλείτε για τη διαιτησία»


Άδικη χαρακτήρισε την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στο εξ αναβολής ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τη διαιτησία για να μην πει κάτι που δεν θα έπρεπε. «Δεν μπορώ να σας απαντήσω. Για διαιτησία δεν μπορώ να μιλήσω, δυστυχώς, γιατί έχω τόσα νεύρα. Μην με προκαλείτε», απάντησε όταν κλήθηκε να μιλήσει για τη διαιτησία.

Αμιγώς αγωνιστικά, ο Σερβοέλληνας τεχνικός μίλησε για άδικο αποτέλεσμα. «Πιστεύω ότι η ΑΕΚ σήμερα έχασε άδικα. Είχαμε ευκαιρίες, παίξαμε καλά και αυτά που έγιναν… έγιναν. Κάναμε λάθη στα δύο γκολ που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε. Το πρώτο γκολ ήρθε σε πολύ άσχημο σημείο κι αφού είχαμε χάσει 4-5 μεγάλες ευκαιρίες. Στα δύο τελευταία ματς χάσαμε τόσες ευκαιρίες όσες δεν έχουμε χάσει σε όλο το διάστημα που είμαι εδώ».

Ο 61χρονος τεχνικός έδωσε σύνθημα ανασύνταξης για τη συνέχεια: «Η ήττα είναι δύσκολη για τους φιλάθλους μας και για μας, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Έχουμε ένα ντέρμπι που ακολουθεί και πρέπει να το σκεφτόμαστε αμέσως. Οι φίλαθλοί μας χειροκρότησαν τους παίκτες κι αυτό σημαίνει κάτι. Θέλω να πιστεύω ότι οι παίκτες μου θα συνεχίσουν να δουλεύουν και να παίζουν με το ίδιο πάθος. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτή τη μέρα όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Τρέμε Αντώνη, έρχεται ο «Τόρο»!

Όταν αποφασίσει ο Αντώνης Νικοπολίδης να «κρεμάσει τα γάντια του», στον Ολυμπιακό δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν, ούτε να τους πιάσει «κρύος ιδρώτας». Κι όταν οι καθαρόαιμοι επιθετικοί, που έχει έλλειψη από τέτοιους η ομάδα φέτος, δεν βρίσκουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, επίσης δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο Βασίλης Τοροσίδης μπορεί να καλύψει και τις δύο θέσεις με μεγάλη ευκολία.

Το γκολ έχει δείξει ότι το «μυρίζεται», αλλά και για τη θέση κάτω από τα δοκάρια θα έχει μια ιδέα… Άλλωστε, είναι η μοναδική που δεν τον έχουμε δει να αγωνίζεται. Σε όλες τις άλλες έχει παίξει και τα έχει καταφέρει περίφημα. Έχει καλύψει όλες τις θέσεις στην άμυνα, έχοντας καθιερωθεί ως δεξιός μπακ από τα χρόνια που έπαιζε στην Skoda Ξάνθη, έχει παίξει στον άξονα της μεσαίας γραμμής, δεξί χαφ, ακόμη και αριστερό στο μικρό χρονικό διάστημα παραμονής του Τιμούρ Κετσπάγια, αλλά και «κρυφός» κυνηγός. Τι έμεινε λοιπόν; Να παίξει και τερματοφύλακας…

Πέρα από την πλάκα, ο «Άγιος Βασίλης» του Ολυμπιακού την τελευταία εβδομάδα, απέδειξε και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ότι είναι αν όχι ο πιο πλήρης, αλλά από τους πληρέστερους Έλληνες ποδοσφαιριστές της γενιάς του. Πήρε τους «ερυθρόλευκους» από το χέρι και από εκεί που βρίσκονταν στην… εντατική, τους πήγε στα ουράνια, όντας ο καλύτερος παίκτης στα τρία διαδοχικά και εξόχως δύσκολα παιχνίδια με Αλκμάαρ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, στα οποία τους οδήγησε στη νίκη, είτε ως σκόρερ, είτε βοηθώντας τους συμπαίκτες του να το κάνουν.

Αν δεν κάνω λάθος, σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του στην αρχή της σεζόν, δήλωσε ότι θέλει να γίνει ο «νέος Τζόλε» του Ολυμπιακού. «Τζόλε» ήταν ένας και δεν θα υπάρξει άλλος, αλλά το να γίνει ο νέος ηγέτης των Πειραιωτών και να έχει την διάρκεια του «Πέτρου» έχει όλα τα φόντα να το κάνει.

Αν και κατά την ταπεινή μου άποψη, με τόσους σκάουτερς που έχουν έρθει κατά καιρούς να τον δουν αγωνιζόμενο είτε με την «ερυθρόλευκη», είτε με την «γαλανόλευκη» φανέλα, δύσκολα θα μείνει για πολύ ακόμη εντός συνόρων. Και ανεξάρτητα από τις συλλογικές προτιμήσεις του καθενός, παίκτες όπως ο Τοροσίδης είναι κρίμα να «φυλακίζονται» εντός Ελλάδας και να ζουν στην κακομοιριά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Υ.Γ. 1: Όσοι βιάστηκαν να μιλήσουν για σκανδαλώδη εύνοια του Παναθηναϊκού λόγω του μη καταλογισθέντος πέναλτι υπέρ του Άρη από τον Ντάκο και ότι φέτος οι «πράσινοι» θα έχουν μεγάλο «σπρώξιμο» από την διαιτησία, ας αναθεωρήσουν καλύτερα…

Υ.Γ. 2: Όταν οι παράγοντες των ομάδων παραπονιούνται για τη διαιτησία και ζητούν ίση μεταχείριση, αυτό το περίφημο 50-50, πως ακριβώς το εννοούν; Γιατί κάποιες φορές, οι ομάδες τους δεν παίρνουν μόνο τα… κουκούτσια, αλλά ολόκληρο το καρπούζι…

ΑΕΚ: Παράπονα Δημητριάδη σε Τεροβίτσα

Την έντονη δυσαρέσκεια που υπάρχει στις τάξεις της ΑΕΚ για τη διαιτησία στο χθεσινό ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Δημητριάδης, στον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Βασίλη Τεροβίτσα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του το πρωί. Ο παλαίμαχος επιθετικός στάθηκε στις φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρονται οι «κιτρινόμαυροι» και ζήτησε η ΚΕΔ να επιληφθεί του θέματος για να μην επαναληφθούν ανάλογα φ

ΠΑΟΚ: Φωνάζει για διαιτησία, ξεμένει από φορ

Δυσαρέσκεια για τη διαιτησία στον αγώνα της Νέας Σμύρνης απέναντι στον Πανιώνιο (0-0) υπάρχει στις τάξεις του ΠΑΟΚ. Η λανθασμένη ακύρωση του γκολ που πέτυχε ο Βιεϊρίνια προκάλεσε έκρηξη οργής στις τάξεις διοίκησης, παικτών, τεχνικής ηγεσίας και φιλάθλων.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν έξω φρενών και μετά τη λήξη του αγώνα περπατούσε νευρικά στον αγωνιστικό χώρο με τα χέρια στις τσέπες. Ο ρέφερι Δημήτρης Κύρκος ζήτησε συγγνώμη από τον πρόεδρο της ΠΑΕ όταν ενημερώθηκε για το σοβαρό λάθος που έγινε για να λάβει την απάντηση: «Τι να το κάνουμε τώρα που χάσαμε τη νίκη;».

Ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε απορημένος: «Δεν κατάλαβα γιατί δεν κερδίσαμε το παιχνίδι, αφού πετύχαμε ένα κανονικό γκολ», ενώ πιο γλαφυροί ήταν οι ποδοσφαιριστές. «Τα χαρτιά έχουν στηθεί αλλιώς. Το γκολ ήταν πεντακάθαρο και αδικούμαστε από το αποτέλεσμα», είπε ο Πάμπλο Γκαρσία, ενώ ο Κώστας Χαλκιάς τόνισε: «Προκαλεί γέλια η απόφαση της ακύρωσης του γκολ».

Ξέμεινε από επιθετικούς

Σαν να μην έφτανε στον ΠΑΟΚ η απώλεια βαθμών και ο τρόπος που αυτή ήρθε, ο αγώνας της Νέας Σμύρνης επέφερε απώλειες και σε παίκτες. Ο Φιλομένο αποχώρησε τραυματίας και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει υποστεί θλάση στους προσαγωγούς. Ο Αργεντινός επιθετικός θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί πόσο καιρό θα μείνει εκτός μάχης.

Παράλληλα η αποβολή του Παπάζογλου στερεί από τον ΠΑΟΚ έναν ακόμη φορ για τουλάχιστον έναν αγώνα, ενώ υπενθυμίζεται ότι για τουλάχιστον δύο ακόμη εβδομάδες θα είναι εκτός δράσης λόγω θλάσης πρώτου βαθμού στον δεξιό δικέφαλο. Ο Φερνάντο Σάντος θα πρέπει να προχωρήσει σε αλχημείες για να καλύψει το κενό στην επίθεση της ομάδας του στον κυριακάτικο αγώνα απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Χατζάρας: «Μέτρησε η ποιότητα στο ντέρμπι»

Την άποψη ότι η χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ προήλθε από την ποιοτική ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων» εξέφρασε ο Γιώργος Χατζάρας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Για άλλη μια φορά φάνηκε ότι η ποιότητα μπορεί να κρίνει ένα ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερους ποιοτικά ποδοσφαιριστές και μετά το “διπλό” στην Τούμπα έχει αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεσσαλονικέας προπονητής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χατζάρας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Νομίζω ότι πέρα από τις τακτικές και τα δυνατά-αδύνατα σημεία που έχει η κάθε ομάδα, για άλλη μια φορά φάνηκε ότι η ποιότητα μπορεί να κρίνει ένα ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερους ποιοτικά ποδοσφαιριστές και μετά το “διπλό” στην Τούμπα έχει αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, κάτι φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Οι τακτικές των δύο ομάδων ήταν ίδιες. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός είχε εμπιστοσύνη στις αμυντικές του προσπάθειες. Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ δεν δικαιούταν να χάσει, επειδή έλεγχε το παιχνίδι», δήλωσε αρχικά ο Θεσσαλονικέας προπονητής.

Στη συνέχεια, ο πρώην τεχνικός της Βέροιας, του Αιγάλεω, του Άρη, ΠΑΣ Γιάννινα και Ηλυσιακού αναφέρθηκε στην εικόνα του νικητή του χθεσινού ντέρμπι: «Ο Ολυμπιακός νίκησε στο Champions League, πήγε σε μια Τούμπα που κατόρθωσε και πήρε το “τρίποντο”. Στο ΟΑΚΑ πήγε με αυτοπεποίθηση και πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός είναι από τα βασικά φαβορί του τίτλου, επειδή ξεπέρασε νωρίς μια κρίση. Δεν είναι ότι καλύτερο να αλλάζει προπονητή μετά από δύο αγωνιστικές». Βλέπω ότι και ο Παναθηναϊκός είναι μια συνέχεια της περσινής του αγωνιστικής συμπεριφοράς. Τον βλέπεις και λες ότι δεν είσαι σίγουρος πως μπορεί να νικήσει κάποια ομάδα».

Όσον αφορά την «Ένωση», σχολίασε: «Η ΑΕΚ δεν είναι έτοιμη από πλευράς έμψυχου δυναμικού, αν και έχει έναν εξαιρετικό προπονητή (σ.σ.: Ντούσαν Μπάγεβιτς). Χρειάζεται ενίσχυση στο κέντρο και στην άμυνα. (Η ΑΕΚ) έρχονταν από άσχημα αποτελέσματα και είχε χαμηλή αυτοπεποίθηση, ενώ ο Ολυμπιακός προερχόταν από θετικά αποτελέσματα. Δεν θέλω να αναλύσουμε τα τακτικά σημεία του αγώνα, αφού θα μπούμε στα χωράφια του Μπάγεβιτς».

Καταλήγοντας, ο Χατζάρας μίλησε για τον εαυτό του, καθώς έχει μείνει αρκετό διάστημα χωρίς να εργάζεται σε κάποια ομάδα: «Χρειαζόμουν μια αποτοξίνωση. Βλέπω διαφορετικά το ποδόσφαιρο και είμαι πιο αντικειμενικός. Οι προπονητές πάντα δέχονται προτάσεις και τις αξιολογούν. Πρώτη φορά ακούω για τον Λεβαδειακό».

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES