1 Ιουν 2010

«Ερείπιο» το ΕΑΚ Κέρκυρας και με τη… βούλα της νέας διοίκησης

altΣε τραγική κατάσταση βρίσκεται το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας. Η νέα διοίκηση του ΕΑΚΚ, παραχώρησε το πρωί την πρώτη της επίσημη συνέντευξη τύπου, μέσα από την οποία αποτύπωσε όλα τα προβλήματα –και είναι πολλά- του αθλητικού κέντρου, αλλά και τους στόχους που θέλει να πετύχει κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Αποτύπωση όλου του ΕΑΚΚ
Ο Πρόεδρος του ΕΑΚΚ, Παύλος Σκορδίλης και ο Αντιπρόεδρος του ΕΑΚΚ, Άκης Παυλογιάννης, παρουσία και των κ.κ. Κομπολίτη και Τσιμπραηλίδου, προχώρησαν σε μια μακροσκελή συνέντευξη τύπου, μέσα από την οποία αποτύπωσαν τα μεγαλύτερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν το συντομότερο.
Εθνικό στάδιο
Τα μεγαλύτερα προβλήματα για το Εθνικό στάδιο, με τη συμμετοχή του ΑΟΚ στη Σούπερ Λιγκ να καραδοκεί και να πιέζει ασφυκτικά, είναι ως γνωστόν η ανακατασκευή του χλοοτάπητα, η ανακαίνιση των αποδυτηρίων και η δημιουργία λυόμενης κερκίδας, καθώς η χωρητικότητα του γηπέδου είναι μικρότερη των προδιαγραφών της διοργανώτριας αρχής.
Φυσικά, τα προβλήματα είναι ακόμα περισσότερα, όμως αυτά είναι πρώτης ανάγκης για την εξασφάλιση μιας καταρχήν αδειοδότησης.
Κολυμβητήριο
Οι πρόσφατοι αγώνες που διεξήχθησαν αναμόρφωσαν κατά πολύ την εικόνα του κολυμβητηρίου, όμως ακόμα παραμένει άλυτο, το πρόβλημα με το μηχανοστάσιο, αν και γι΄ αυτό αναμένεται να υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις μέσα στον επόμενο μήνα.
Κλειστό γυμναστήριο
Εκεί, τα προβλήματα είναι αρκετά, τόσο σε λειτουργικές ανάγκες, όσο και σε θέματα ασφάλειας.
Κλειστό προπονητήριο
Είναι η νεότερη κτιριακή εγκατάσταση, όμως δεν της λείπουν τα προβλήματα. Χαρακτηριστικό μάλιστα, της προχειρότητας με την οποία κατασκευάστηκε είναι το γεγονός ότι το «παρκέ» δεν έχει περαστεί με το κατάλληλο υλικό και γλιστράει επικίνδυνα.
Προσωπικό
Με μόλις έξι άτομα προσωπικό (δύο εκ των οποίων διοικητικοί) και τρεις εποχιακούς, δουλειά δεν γίνεται όσο φιλότιμο κι αν υπάρχει. Δεν είναι τυχαίο ότι βάση κανονισμού το ΕΑΚΚ θα έπρεπε να απασχολεί 19 μόνιμους υπαλλήλους.
Χρέος 200.000 ευρώ, -40% το φετινό μπάτζετ
Το οικονομικό είναι ίσως το βασικότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση, αφού όχι μόνο παρέλαβε το ΕΑΚΚ με χρέος περίπου 200.000 ευρώ, αλλά ο προϋπολογισμός της νέας σαιζόν αναμένεται να είναι κατά 40% μειωμένος.
«Ανάγκη κοινωνικής και αθλητικής συστράτευσης»
Ουσιαστικά αυτό το παραπάνω σύνθημα είναι ο μόνος τρόπος για τους ανθρώπους της νέας διοίκησης να μπορέσουν να πετύχουν κάποια έργα ανάπλασης του ΕΑΚΚ. Εξάλλου, όπως τόνισαν καλώς ή κακώς το ΕΑΚΚ είναι το μόνο μέρος που υπάρχει κλειστό γήπεδο στο νομό και δεν γίνεται να συνεχίσει να είναι απαρχαιωμένο.
Γι΄ αυτό το λόγο θεωρούν ότι επιβάλλεται να υπάρξουν έκτακτες επιχορηγήσεις, για τα παλαιότερα χρέη, ενώ οι τρεις άξονες της πολιτικής της νέας διοίκησης θα είναι:
1. Δυναμικές παρεμβάσεις στους υπάρχοντες χώρους.
2. Απαίτηση για αύξηση του προσωπικού
3. Κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Την Τρίτη η δημοπρασία χλοοτάπητα και αποστραγγιστικού
Εν τω μεταξύ, την Τρίτη 1 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη ΓΓΑ ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάδειξη του εργολάβου, που θα αναλάβει την ανακατασκευή του χλοοτάπητα του Εθνικού Σταδίου, αλλά και για την κατασκευή του αποστραγγιστικού δικτύου.

 
More articles :
» Τη Δευτέρα η πρώτη συνέντευξη τύπου της νέας διοίκησης του ΕΑΚΚ
» Πρώτη επίσημη συνάντηση της ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα με τη διοίκηση του ΕΑΚΚ
» Διασυλλογικό πρωτάθλημα Παμπαίδων - Παγκορασίδων Β΄& μίνι
» Ερώτηση ΚΚΕ για τη λειτουργία του ΕΑΚΚ και η απάντηση της κυβέρνησης
» ΓΓΑ: Σε δημοπρασία η ανακατασκευή χλοοτάπητα και το αποστραγγιστικό δίκτυο του ΕΑΚΚ

Οι 23 εκλεκτοί του Ότο Ρεχάγκελ

Οι 23 εκλεκτοί του Ότο ΡεχάγκελTo παζλ συμπληρώθηκε και πλέον από την Τρίτη έγιναν γνωστοί οι 23 παίκτες που θα ταξιδέψουν στη Νότια Αφρική για την τελική φάση του Μουντιάλ.Ο Ότο Ρεχάγκελ μετά από δύο εβδομάδες περίπου προετοιμασίας, αποφάσισε να "κόψει" από την αποστολή τους Γρηγόρη Μάκο της ΑΕΚ και Γιώργο Τζαβέλλα του Πανιωνίου οι οποίοι αν και ταξίδεψαν με την υπόλοιπη ομάδα στο Μπαντ Ραγκάζ της Ελβετίας, τελικά δεν θα ζήσουν το όνειρο της συμμετοχής στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός προτίμησε τον Σάκη Πρίττα του Άρη ως μία ακόμη λύση στην μεσαία γραμμή έναντι του παίκτη της ΑΕΚ η οποία μένει χωρίς εκπροσώπηση πλέον μετά από αυτή την εξέλιξη στην αποστολή για το Μουντιάλ.

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας της Θεσσαλονίκης, παρότι δεν είχε κληθεί στο παρελθόν στην "γαλανόλευκη" και δεν έχει αγωνιστεί στο φιλικό με τη Βόρεια Κορέα μετά την παρουσία του στην προεπιλογή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, φαίνεται πως κέρδισε την εμπιστοσύνη του Γερμανού προπονητή μέσα από τις προπονήσεις.

Όσον αφορά στην άμυνα, ο αποκλεισμός του Γιώργου Τζαβέλλα από την 23αδα, σημαίνει ότι από τη μία ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας θέλει να έχει μία ακόμη λύση για το κέντρο της άμυνας, τον Στέλιο Μαλεζά του ΠΑΟΚ ενώ από την άλλη θεωρεί ότι υπάρχουν αρκετές λύσεις για το αριστερό άκρο.

Πιο συγκεκριμένα ο ένας είναι ο Νίκος Σπυρόπουλος του Παναθηναϊκού ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Ότο Ρεχάγκελ "ποντάρει" και στον Βασίλη Τοροσίδη του Ολυμπιακού ο οποίος μόλις αποθεραπεύτηκε και στο παρελθόν ως γνωστόν έχει αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Πιο αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι:

Τερματοφύλακες

Μιχάλης Σηφάκης(Άρης)

Αλέξανδρος Τζόρβας(Παναθηναϊκός)

Κώστας Χαλκιάς(ΠΑΟΚ)

Αμυντικοί

Γιώργος Σεϊταρίδης(Παναθηναϊκός)

Λουκάς Βύντρα(Παναθηναϊκός)

Βαγγέλης Μόρας(Μπολόνια)

Σωκράτης Παπασταθόπουλος(Τζένοα)

Σωτήρης Κυργιάκος(Λίβερπουλ)

Αβραάμ Παπαδόπουλος(Ολυμπιακός)

Βασίλης Τοροσίδης(Ολυμπιακός)

Νίκος Σπυρόπουλος(Παναθηναϊκός)

Στέλιος Μαλεζάς(ΠΑΟΚ)

Μέσοι

Κώστας Κατσουράνης(Παναθηναϊκός)

Αλέξανδρος Τζιόλης(Σιένα)

Γιώργος Καραγκούνης(Παναθηναϊκός)

Σωτήρης Νίνης(Νίνης)

Χρήστος Πατσατζόγλου(Ομόνοια)

Σάκης Πρίττας(Άρης)

Επιθετικοί

Αγγελος Χαριστέας(Νυρεμβέργη)

Δημήτρης Σαλπιγγίδης(-)

Παντελής Καπετάνος(Στεάουα)

Φάνης Γκέκας(Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

Γιώργος Σαμαράς(Σέλτικ)

Το Sport24.gr αναλύει την αποστολή της Εθνικής ομάδας και τις λύσεις που υπάρχουν σε κάθε θέση ενόψει της παρουσίας στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Η μάχη στον "άσο"

Στην θέση του τερματοφύλακα, ο Ότο Ρεχάγκελ αποφάσισε να στηριχθεί σε παίκτες που αποτέλεσαν επιλογές του τα τελευταία χρόνια. Ο έμπειρος Κώστας Χαλκιάς είναι η μία λύση καθώς μετά την αποχώρηση του Αντώνη Νικοπολίδη, έγινε αρχικά βασικός στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Το τελευταίο διάστημα πάντως και λόγω και του τραυματισμού του τον περασμένο Νοέμβριο, τον αντικατέστησε κάτω από τα δοκάρια ο Αλέξανδρος Τζόρβας ο οποίος είχε σημαντική συνεισφορά στην πρόκριση στα τελικά με την παρουσία του στα παιχνίδια μπαράζ κόντρα στην Ουκρανία.

Το παζλ συμπληρώνει ο Μιχάλης Σηφάκης του Άρη ο οποίος πήρε φανέλα βασικού μάλιστα στο πρώτο τεστ με την Βόρεια Κορέα αν και στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε. Η μάχη για τη θέση κάτω από τα δοκάρια ενόψει της τελικής φάσης αναμένεται έτσι με ενδιαφέρον καθώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός δείχνει να μην έχει καταλήξει σε αυτόν που θα υπερασπιστεί την Ελληνική εστία.

Οι λύσεις για τα "μετόπισθεν"

Ο Ότο Ρεχάγκελ θέλησε να έχει στην διάθεση του πέντε κεντρικούς αμυντικούς στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής και για τον λόγο αυτό, ο Στέλιος Μαλεζάς του ΠΑΟΚ ο οποίος αποτελεί ένα από τα νέα πρόσωπα στις τελευταίες κλήσεις, επιλέχθηκε και στην 23αδα.

Οι άλλοι είναι οι...αναμενόμενοι και πιο συγκεκριμένα ποδοσφαιριστές στους οποίους είχε στηριχθεί ο τεχνικός της "γαλανόλευκης" και στα προκριματικά του Μουντιάλ. Ο Σωτήρης Κυργιάκος της Λίβερπουλ και ο Βαγγέλης Μόρας της Μπολόνια είναι οι δύο παίκτες που προορίζονται ως βασικοί ενώ σε σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος της Τζένοα αλλά και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος του Ολυμπιακού είναι οι άλλες λύσεις.

Όσον αφορά στα άκρα της άμυνας, στα δεξιά ο Γερμανός επέλεξε τον Σεϊταρίδη λόγω και της εμπειρίας του παρότι φέτος δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής αλλά και τον Λουκά Βύντρα που ήταν η επιλογή γι΄αυτή τη θέση το τελευταίο διάστημα. Βέβαια ο τελευταίος μπορεί να προσφέρει λύσεις και στο κέντρο της άμυνας.

Στο αριστερό άκρο, ο Νίκος Σπυρόπουλος του Παναθηναϊκού ήταν βασικός τον τελευταίο καιρό και είναι η μία επιλογή ενώ η άλλη είναι ο Βασίλης Τοροσίδης τον οποίο χρησιμοποιεί ο Ότο Ρεχάγκελ στην συγκεκριμένη θέση στην Εθνική ομάδα και έχοντας ξεπεράσει πλέον τον τραυματισμό του, "χτυπάει" την πόρτα της ενδεκάδας.

Οι "εκλεκτοί" της μεσαίας γραμμής

Στην μεσαία γραμμή οι τρεις παίκτες που φαίνεται να έχουν και το προβάδισμα για το βασικό σχήμα είναι οι Κώστας Κατσουράνης και Γιώργος Καραγκούνης του Παναθηναϊκού και ο Αλέξανδρος Τζιόλης που αγωνίστηκε το τελευταίο εξάμηνο στην Σιένα.

Οι δύο πρώτοι είναι από τους παίκτες στους οποίους στηρίζεται εδώ και χρόνια ο Γερμανός προπονητής και ήταν μέλη της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004 ενώ ο τελευταίος είναι ένας ποδοσφαιριστής που εμπιστεύεται ο προπονητής της "γαλανόλευκης" ακόμη και σε περίοδο όπου δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα που αγωνιζόταν.

Ακόμη ο Γερμανός έχει στην διάθεση του και τον Σωτήρη Νίνη που μπορεί να μην έχει έως τώρα μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αλλά "ποντάρει" στο ταλέντο του ενώ ο νεαρός άσος περιμένει να του δοθεί η ευκαιρία για να δείξει ότι αξίζει να αγωνίζεται περισσότερο.

Ο Χρήστος Πατσατζόγλου είναι ένας παίκτης που είναι σταθερή επιλογή του Ότο Ρεχάγκελ και η κλήση του για τα τελικά ήρθε να το επιβεβαιώσει καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και δεν είχε πολλές συμμετοχές με την Ομόνοια.

Τέλος ο Σάκης Πρίττας αν και...νέος στην αποστολή, κατάφερε να μπει στην 23αδα,κάτι που είναι ενδεικτικό του ότι οι καλές εμφανίσεις του με τον Άρη την τελευταία σεζόν δεν πέρασαν απαρατήρητες και υπολογίζεται ως εναλλακτική λύση.

Η γραμμή κρούσης

Ο ομοσπονδιακός προπονητής επέλεξε πέντε παίκτες για την γραμμή κρούσης στο Μουντιάλ. Ο πρώτος σκόρερ των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ευρωπαϊκή ζώνη, Φάνης Γκέκας θα είναι ο παίκτης στον οποίο θα στηριχθεί και στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.

Ο χρυσός σκόρερ του τελικού του "Euro 2004", Άγγελος Χαριστέας είναι μόνιμη επιλογή όπως και τα τελευταία χρόνια, ο Γιώργος Σαμαράς της Σέλτικ αλλά και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Τέλος ο Παντελής Καπετάνος της Στεάουα μετά την κλήση του στο φιλικό με τη Σενεγάλη τον περασμένο Μάρτιο, έγινε μέλος της "γαλανόλευκης" και υπολογίζεται ως εναλλακτική λύση για την επίθεση.

Δεν πήρε άδεια για το νέο πρωτάθλημα!

Δεν πήρε άδεια για το νέο πρωτάθλημα!Ο φάκελος της ΠΑΕ Ηρακλής απορρίφθηκε τελικά από την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ και έτσι η ομάδα πέφτει στην Δ' εθνική.Μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας του διανύει ο Ηρακλής καθώς δεν πήρε την άδεια για το επόμενο πρωτάθλημα και έτσι του χρόνου μπορεί να αγωνίζεται στην Δ' Εθνική.

Οι ιθύνοντες του διοίκησης πρωτοδικείου ενημερώθηκε με φαξ πως ο φάκελος δεν ήταν πλήρης και δεν κάλυψε τα όσα έπρπε από την επιτροπή αδειοδότησης.

Φυσικά, ο κόσμος της ομάδας δεν πρόκειται να αφήσει έτσι την συγκεκριμένη απόφαση και αναμένονται αντιδράσεις με πορείες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, οι φίλαθλοι του Ηρακλή έχουν δώσει ραντεβού στις 18:00 στο Ιβανώφειο, προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία διαμαρτυρίας που ξεκίνησε... την Δευτέρα.

Φυσικά, η κινητοποίηση αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη, αφού πλέον υπάρχει και επίσημα η απόφαση που καταδικάζει τον Ηρακλή στην Δ' Εθνική.

Πάντως ακόμα κι αυτή την ώρα έχουν αρχίσει να μαζεύονται άτομα για να διαμαρτυρηθούν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από μέλη της διοίκησης πρωτοδικείο, θα είναι και αυτοί του γυμναστικού συλλόγου, αλλά και ολόκληρη η οικογένεια του Ηρακλή.

Οι διοικούντες του Γηραιού πάντως αναμένεται να ζητήσουν έφεση και έτσι οι επόμενες ημέρες αναμένονται με αγωνία.

Κάτι τέτοιο επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της διοίκησης πρωτοδικείου, Γιάννης Τάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sport103 FM.

"Η μάχη τώρα ξεκινά. Δεν καταλαβαίνουν πως έχουν να κάνουν με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και όχι τον Ηρακλή Κηφισιάς. Μ' ένα σωματεία με ιστορία τόσω ετών. Η μοναδική μας ενημέρωση έγινε μ' ένα φαξ που έλεγε ότι απορρίπτεται ο φάκελός μας. Περιμένουμε να δούμε το σκεπτικό και να το εξετάσουμε. Το σίγουρο είναι πως εμείς θα προχωρήσουμε από την πλευρά μας στην έφεση, αλλά θα κάνουμε και προτάσεις σε κάθε αρμόδια αρχή".

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ Ηρακλής εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

"Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει 102 χρόνια αθλητικής και κοινωνικής δυναμικής, με οποιαδήποτε απόφαση. Ούτε ο εισηγητής της Επιτροπής Αδειοδότησης, Γιώργος Δημητρίου, ούτε ο πρόεδρός της, Χρήστος Σάββας. Την δυναμική αυτή θα την αντιληφθούν όλοι τους, καθώς ο λαός του ΗΡΑΚΛΗ τώρα αρχίζει τον ΠΟΛΕΜΟ..

Σαλπιγγίδης: «Δεν έπαιξα με το όνομα του ΠΑΟΚ»

Σαλπιγγίδης: «Δεν έπαιξα με το όνομα του ΠΑΟΚ»Θέμα ημερών τόνισε πως είναι η ανακοίνωση για το πού θα συνεχίσει την καριέρα του ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε συνέντευξή του στο σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην Ελβετία. Όλα δείχνουν πως ο διεθνής φορ επιστρέφει στο «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ ο ίδιος δήλωσε πως «… έκανα λάθη, αλλά δεν έπαιξα με το όνομα του ΠΑΟΚ» και εξέφρασε την άποψη πως «… η ομάδα μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Να σε καλωσορίσουμε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ ή να περιμένουμε τις υπογραφές αν αυτές υπάρξουν;
«Ακόμη δεν ξέρω. Είναι θέμα ημερών. Θα δούμε».

-Πολλοί σε μίσησαν όταν έφυγες κι άλλοι σε αγαπούν ακόμη. Θα ήθελα δύο λόγια και για τις δύο πλευρές...
«Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν όσοι με αγαπούν, αλλά κι αυτοί που με μίσησαν. Η αντίδραση είναι κι αυτή από αγάπη, γιατί έπαιξα αρκετά χρόνια στον ΠΑΟΚ. Το αποδέχομαι και δεν μπορώ να κάνω κάτι. Ακόμη και τη στιγμή που έφυγα, πάντως, δεν το έκανα εις βάρος του ΠΑΟΚ, καθώς έφερα χρήματα στην ομάδα. Σίγουρα δεν έχω το αλάθητο, αλλά δεν έπαιξα με το όνομα του ΠΑΟΚ».

-Απέρριψες προτάσεις καλύτερες, αλλά δείχνεις ότι επιστρέφεις στον ΠΑΟΚ. Μπορούμε να πούμε ότι είσαι παίκτης που παίζει και για τη φανέλα;
«Είχα ευκαιρίες να πάω στο εξωτερικό, με πολύ καλές προτάσεις, ακόμη κι όταν έπαιζα στον ΠΑΟΚ. Έφυγα γιατί δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Στην τελική μου απόφαση παίζουν ρόλο πράγματα που έχω ζήσει».

-Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα;
«Τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα έχει κάνει τεράστια άλματα. Την τελευταία σεζόν βρέθηκε κοντά να κατακτήσει τον τίτλο. Πιστεύω ότι είναι σε θέση να πάρει το πρωτάθλημα. Άλλωστε, έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που συνέβη αυτό».

Το διπλό πρόβλημα του Γιάννη Βαρδινογιάννη

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει κάτι που σπανιότατα γίνεται στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Να διαλυθεί διοικητικά, έπειτα από μια χρονιά απολύτως επιτυχημένη, με κατάκτηση πρωταθλήματος, Κυπέλλου και μια «συμπαθητική» πορεία στο Europa League. Ο Πατέρας αποτελεί παρελθόν, μαζί του αποχώρησε και ο Αντωνίου (που τις τελευταίες μέρες ήταν μια «ανάσα» από το μεγάλο κόλπο με τον Γκαλάς) και πλέον το πρόβλημα αφορά τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Κι’ όταν γράφω πρόβλημα, εννοώ αυτό της ανεύρεσης νέου προέδρου και νέου τεχνικού διευθυντή. Οσο δύσκολο είναι να τα «διαλύεις» όλα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, άλλο τόσο δύσκολο είναι αν βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους που θα καθίσουν στις δυο πιο σημαντικές θέσεις της διοίκησης και θα έχουν τα προσόντα, προκειμένου η επιτυχία να συνεχιστεί. Ο «Τζίγκερ», λοιπόν, σαν μεγαλομέτοχος καλείται να επιλύσει το πρόβλημα του Παναθηναϊκού, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (πρέπει να αρχίσει, βλέπετε, κι ένας σχεδιασμός…). Ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» (συμπεριλαμβανομένου και του Βαρδινογιάννη) και από κανέναν άλλον. Πάμε παρακάτω…

Η πρωτοβουλία του Βαρδινογιάννη για τη σημερινή του συνάντηση με τους οργανωμένους οπαδούς και ειδικά με τον «Ενιαίο Φορέα», το «κομμάτι» δηλαδή που ήταν και είναι απέναντί του, αποτελεί έκπληξη. Μια τέτοια κουβέντα έχει να γίνει χρόνια (τρία αν θυμάμαι καλά). Με αυτήν την κίνηση ο «Τζίγκερ» προσπαθεί να δείξει ότι οι πιο παλιές εποχές της έχθρας και του μίσους έχουν περάσει. Ξέρετε, οι εποχές της άδειας Λεωφόρου, οι εποχές που ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ένας μεγάλος εχθρός, σύμφωνα με τα όσα έβλεπε και… συμβούλευε το… περιβάλλον του Βαρδινογιάννη, οι εποχές που η κριτική απαγορευόταν, οι εποχές που ο δημοσιογράφος, ο οποίος θα έλεγε κάτι αντίθετο με αυτό που υποστήριζε η διοίκηση, θα έμπαινε στο περίφημο media watch…

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει καταλάβει, επίσης, ότι μετά τη φυγή του Πατέρα από την προεδρία, δεν υπάρχει, πλέον, προστατευτική ασπίδα της διοίκησης και γι’ αυτό θέλει να κάνει μια νέα αρχή στις σχέσεις του με τους οργανωμένους οπαδούς. Δυο λέξεις, που πριν από λίγα χρόνια προκαλούσαν… αλλεργία στον Βαρδινογιάννη. Δεν είναι κακό, πάντως, να είσαι πρόεδρος ή ιδιοκτήτης μιας ομάδας και να έχεις καλές σχέσεις με τον κόσμο. Δεν είναι κακό, επίσης, που και που να… αποθεώνεσαι από τους φιλάθλους, όταν αυτοί ικανοποιούνται απ’ αυτό που βλέπουν. Οι Γιαννακόπουλοι και ο Πατέρας, δηλαδή, απέτυχαν με το να τους γουστάρει ο κόσμος, ο οποίος το έκανε και το κάνει γιατί απλούστατα είδε έργα; Μάλλον το αντίθετο…

Όπως καταλαβαίνετε, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει μπροστά του ένα διπλό πρόβλημα, που καλείται να επιλύσει. Το πρώτο είναι η ανεύρεση προέδρου, τεχνικού διευθυντή και η εξασφάλιση ηρεμίας στα διοικητικά, κάτι που πρέπει να γίνει σύντομα, προκειμένου να μη χαθεί άλλο πολύτιμο έδαφος για τον Παναθηναϊκό. Το δεύτερο είναι η αποκατάσταση των σχέσεών του με τη μεγάλη μάζα του κόσμου, από την οποία πολλές φορές ακούει τον εξάψαλμο. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν θα τα καταφέρει ο «Τζίγκερ». Και το γράφω αυτό γιατί όταν στο παρελθόν έπεφταν πολλά μαζί, το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό…

Ένας «δάσκαλος» για την ΑΕΚ

Ένας «δάσκαλος» για την ΑΕΚΠρόταση συνεργασίας στον Άλμπερτ Μπενάιζες, εκ των υπευθύνων των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, έκανε σύμφωνα με τη «SportDay» ο Σταύρος Αδαμίδης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ ταξίδεψε στη Βαρκελώνη και ξεναγήθηκε από τον επί 18 έτη προπονητή στα τμήματα υποδομής του καταλανικού συλλόγου, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει αναδείξει τους Μέσι, Ινιέστα, Φάμπρεγκας και Πέδρο.

Ασφαλώς δεν είναι εύκολο ο Άλμπερτ Μπενάιζες να αφήσει την «Μπάρτσα» για να έρθει να δουλέψει στην Ελλάδα, αλλά δεν αποκλείεται να οργανώσει τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ και να προσφέρει, έστω και εξ αποστάσεως, την τεχνογνωσία του στην ανάδειξη ποδοσφαιριστών.

Τελειώνει του «Λύμπε», ακολουθεί ο Δέλλας

Την Τετάρτη ορίστηκε το ραντεβού του Σταύρου Αδαμίδη με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του Μεσσήνιου φορ στην ΑΕΚ. Ο 35χρονος φορ πιθανότατα θα υπογράψει για 1+1, ενώ πρόθεση της διοίκησης είναι όταν ολοκληρώσει την καριέρα του να προσφέρει από άλλο πόστο. Ομοίως και για τον Τραϊανό Δέλλα, με τον οποίο θα ακολουθήσει συνάντηση.

Ανησυχία για Ντιόπ και Ζεοβάνι

Η ΑΕΚ περιμένει την αποδέσμευση του Ζεοβάνι από τη Χαλ και του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ από την Πόρτσμουθ για να τους αποκτήσει, αλλά επειδή τα χρήματα που τους προσφέρει δεν είναι πολλά, ο κίνδυνος να χαθούν είναι υπαρκτός. Ο Βραζιλιάνος μέσος έχει πρόταση από άλλη ομάδα, ενώ η Σέλτικ ενδιαφέρεται για τον Σενεγαλέζο αμυντικό χαφ. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο από το να περιμένουν και να ελπίζουν πως δεν θα προτιμήσουν κάποια άλλη προσφορά.

* Εντός της ημέρας ολοκληρώνεται η μεταγραφή του Λουίς Έντερ στην ΑΕΚ, καθώς ο μάνατζέρ του, Βεριντιάνο Μαρσέλο, θα συναντηθεί με τον Άρναρ Γκρέταρσον. Η «Ένωση» αποκτά τον Βραζιλιάνο περιφερειακό φορ για ένα χρόνο από τη Φλαμένγκο έναντι 130.000 ευρώ, ενώ με το ίδιο ποσό έχει το δικαίωμα να τον διατηρήσει στις τάξεις της για έναν ακόμη χρόνο.

* «Έχουμε κάποιες επαφές με ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Αραούχο, 2-3 από την Ευρώπη, αλλά δεν υπάρχει κάτι το τόσο ελκυστικό. Αν υπάρχει κάτι αρκετά ενδιαφέρον θα μιλήσω με την ΑΕΚ, αλλά τώρα δεν υπάρχει λόγος», δήλωσε ο μάνατζερ του Κάρλος Αραούχο στο «Goal».

Δυνατά φιλικά

Πέντε δυνατά φιλικά παιχνίδια θα δώσει στο διάστημα της παρουσίας της στο εξωτερικό η ΑΕΚ. Στην Αυστρία η «Ένωση» θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τη Νταντί Γιουνάιτεντ, ενώ στην Αυστραλία θα λάβει μέρος σε τουρνουά στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα συμμετέχουν η Σίδνεϊ FC, η Μπλάκμπερν και η Ρέιντζερς (τα ματς θα γίνουν 25, 28 και 31 Ιουλίου).

Όταν ο Κόκκαλης μιλήσει…

Όταν ο Κόκκαλης μιλήσει…Είναι περίεργο αυτό που συμβαίνει με τον Ολυμπιακό και πραγματικά περιμένω με αγωνία την στιγμή που θα μιλήσει ο Σωκράτης Κόκκαλης. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες ανακοίνωσε στο ΔΣ πως έχει κουραστεί και πως θα αναζητήσει «συμπαίκτες» στην ΠΑΕ ή ακόμα και κάποιον να την δώσει. Είναι δεδομένο πως η πρόταση που έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν ήταν αυτή που θα ήθελε ο Κόκκαλης και δεν φαίνεται πως θα υπάρξει κάποια εξέλιξη εκεί. Είναι επίσης δεδομένο πως οι Αγγελόπουλοι την δεδομένη στιγμή δεν θέλουν να μπλεχτούν με την ΠΑΕ, ενώ ο Λαυρεντιάδης επίσης δεν τα «βρίσκει» με τον Κόκκαλη.

Εγώ όμως δεν βλέπω κάποια έκπληξη και δεν μπορώ να φανταστώ ότι εκπλήσσεται ο Κόκκαλης. Με τον Λαυρεντιάδη δεν τα βρήκαν πριν από ενάμιση περίπου μήνα, οπότε είναι λογικό πως δεν θα είχε αλλάξει κάτι. Οι Αγγελόπουλοι από πέρυσι είχαν κάνει γνωστό το που βρίσκονται όσον αφορά την ΠΑΕ. Ο Μαρινάκης επίσης ήταν γνωστό από πέρυσι ότι ήθελε την ομάδα, αλλά μετά από την στάση που είχε κρατήσει ο Κόκκαλης απέναντι του, επίσης θα έπρεπε να περιμένει πως κάπως έτσι θα εξελιχθεί τώρα το πράγμα.

Πραγματικά λοιπόν δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να νόμιζε ο πρόεδρος πως θα συμβεί και δεν έγινε. Πως ξεκίνησε και πάλι, δύο εβδομάδες μετά από το ΔΣ να ασχολείται με προπονητή και παίκτες, ενώ στις 14 Ιουνίου εκκρεμεί η Γενική συνέλευση των μετόχων απ’ όπου μπορεί να προκύψει νέα διοίκηση. Κουραφέξαλα, λέω εγώ. Ο πρόεδρος μόνο χαζός δεν είναι. Φυσικά και ήξερε. Πραγματικά περιμένω με αγωνία να μιλήσει και να εξηγήσει στον κόσμο του Ολυμπιακού τι συμβαίνει. Και κάτι ακόμα.

Οι φίλοι της ομάδας καταλαβαίνουν πως χρειάζεται να αλλάξουν πολλά πράγματα. Πως χρειάζονται και μεταγραφές. Δεν υπάρχει περίπτωση να… μειώσουν τις απαιτήσεις τους. «Εκπτώσεις» δεν πρόκειται να κάνουν.

Παραιτήθηκε ο Αντωνιάδης

Παραιτήθηκε ο ΑντωνιάδηςΤην παραίτησή του από την θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπέβαλε στο ΔΣ ο Αντώνης Αντωνιάδης, με σχετική επιστολή. Ο παλαίμαχος του «τριφυλλιού» δηλώνει ενοχλημένος από την ενέργεια του Γιάννη Βαρδινογιάννη να προσκαλέσει σε συνάντηση του εκπροσώπους των οργανωμένων, παρακάμπτοντάς τον.

Ο τέως -πλέον- αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταλήγει στην επιστολή του: «έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων προσωπικών του ενεργειών που μου έκαναν σαφές ότι είμαι ΑΝΕΠΙΘΎΜΗΤΟΣ».


Αναλυτικά η επιστολή:

Προς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αγαπητοί κύριοι,

Δια της παρούσης υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Ά Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με άμεση ισχύ.

Κύρια αρμοδιότητά μου, μεταξύ άλλων, ως σήμερα υπήρξε και η αποκλειστική ευθύνη της σχέσης της ΠΑΕ με τους συνδέσμους οργανωμένων φιλάθλων.

Η ενέργεια του μεγαλομετόχου, κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη να προσκαλέσει σε συνάντηση τους εκπροσώπους των συνδέσμων οργανωμένων φιλάθλων μέσω του Γενικού Διευθυντή της ΠΑΕ, κ. Φάνη Βουτσαρά, παρακάμπτοντάς με και χωρίς να έχω την παραμικρή σχετική ενημέρωση, θεωρώ ότι αφενός θίγει το πρόσωπό μου και τη θεσμική μου υπόσταση στην ΠΑΕ και αφετέρου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων προσωπικών του ενεργειών που μου έκαναν σαφές ότι είμαι ΑΝΕΠΙΘΎΜΗΤΟΣ.

Ουσιαστικά η τελευταία αυτή ενέργεια με κατήργησε από σήμερα. Σεβόμενος την τιμή, την υπόληψη και την προσφορά μου στο Σύλλογο δεν μου μένει παρά να παραιτηθώ και τυπικά από έναν ρόλο που ούτως ή άλλως μου στέρησε.
Παραμένω μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και στρατιώτης του Παναθηναϊκού.

Με εκτίμηση,
Α΄ Αντιπρόεδρος
Αντώνης Αντωνιάδης

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES