23 Σεπ 2009

Νέος κίνδυνος τιμωρίας για την Ντιναμό

Χωρίς θεατές κινδυνεύει να αντιμετωπίσει και την Στουρμ Γκρατς η Ντιναμό Βουκουρεστίου εξαιτίας των καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί της στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ στην Αυστρία.
Νέος κίνδυνος τιμωρίας για την Ντιναμό
Μπροστά στο ενδεχόμενο να μην δώσει ούτε και τον τρίτο της αγώνα στο Γιουρόπα Λιγκ παρουσία των φιλάθλων της βρίσκεται η Ντιναμό Βουκουρεστίου.

Η ρουμανική ομάδα ειδοποιήθηκε από την ομοσπονδία της βαλκανικής χώρας πως έφθασε χαρτί από την ΟΥΕΦΑ σύμφωνα με το οποίο θα περάσει από την πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας επειδή οι οπαδοί της άναψαν καπνογόνα στον εκτός έδρας αγώνα με την Στουρμ Γκρατς στις 3 Δεκεμβρίου

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Γιουρόπα Λιγκ έχει τιμωρηθεί από την ΟΥΕΦΑ με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για την εισβολή των οπαδών της κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Σλόβαν Λίμπερετς στα προκριματικά της διόργανωσης.

"Ο παρατηρητής του αγώνα έγραψε στην έκθεση του ότι η οργάνωση των Αυστριακών ήταν εξαιρετική. Τότε πως πέρασαν στο γήπεδο τα καπνογόνα όταν υπήρχαν τέσσερα σημεία ελέγχου" δήλωσε ο δικηγόρος της Ντιναμό Βουκουρεστίου, Βαλεντίν Κοτσεάν και συνέχισε "Ελπίζω να μην τεθεί θέμα τιμωρίας για μερικά καπνογόνα, αλλά αν συνεχίσουν να συμβαίνουν σοβαρά περιστατικά δεν αποκλείω τον αποκλεισμό από την Ευρώπη".

Η ΑΕΚ αρχίζει τις εργασίες για το προπονητικό στα Σπάτα

Μετά από αρκετή ταλαιπωρία και αλλεπάλληλες αναβολές και καθυστερήσεις μηνών, η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει πλέον το απαραίτητο έγγραφο από του ΥΠΕΧΩΔΕ, που της δίνει την άδεια να προχωρήσει στην ανέγερση του νέου προπονητικού της κέντρου στα Σπάτα.
Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Νίκος Θανόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Μεσογαία Α.Ε.», Βασίλης Σίμος συναντήθηκαν με τον Γιώργο Σουφλιά και τον Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, Ευάγγελο Μπαλτά, το πρωί της Τετάρτης, με το τέλος της συνάντησης να βρίσκει τους εκπρόσωπους της Ενωσης περιχαρείς.
Ο λόγος ήταν ότι ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ είχε στα χέρια του την άδεια του υπουργείου, υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον Υπουργό και πλέον όλα μπήκαν στην τελική ευθεία για να αποκτήσει η ομάδα το νέο ιδιόκτητο και υπερσύγχρονο προπονητικό της κέντρο.
Αμεσα πλέον ξεκινούν οι εργασίες για την ανέγερση των πρώτων κτιρίων του έργου, που αφορούν τα αποδυτήρια των παικτών και τα γραφεία των προπονητών, καθώς και το γυμναστήριο της ομάδας. Παράλληλα θα ξεκινήσει και η ανέγερση των πρώτων γηπέδων όπου θα μπορεί να προπονείται η ομάδα.
Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν μέσω επίσημης ανακοίνωσης της ΠΑΕ, ενώ τα πάντα συνηγορούν ότι η ομάδα θα μπορεί να μπορεί να μπει στο νέο της κέντρο, στις αρχές του νέου χρόνου. Τρεις με τέσσερις μήνες το πολύ θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία των παικτών στους Θρακομακεδόνες, κάτι που χαροποιεί όσους ασχολούνται με τα κοινά της ομάδας.
Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ.Γιώργο Σουφλιά και τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ κ.Νίκο Θανόπουλο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του υπουργού. Σε αυτήν παρέστησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου κ.Ευάγγελος Μπαλτάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Μεσογαία Α.Ε.» κ.Βασίλης Σίμος.
»Ο υπουργός υπέγραψε την απόφαση με την οποία εγκρίνονται οι όροι δόμησης για την ανέγερση του προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ στα Σπάτα. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κ.Θανόπουλος ευχαρίστησε τον κ.Σουφλιά για την υλοποίηση της παραπάνω απόφασης».

Σκάουτερς της Μπενφίκα στο ντέρμπι

Στο μεταξύ, το μεγάλο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, θα το παρακολουθήσουν -εκτός των άλλων- και δύο απεσταλμένοι της Μπενφίκα, με την οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη η Ενωση την 1η Οκτωβρίου, για τη δεύτερη αγωνιστική του Europa League, στο ΟΑΚΑ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Κατόπιν ενημέρωσης που είχαμε από την SL Benfica, το παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, θα παρακολουθήσουν δύο εκπρόσωποι της πορτογαλικής ομάδας».

Ο Κουκουλάκης στο ντέρμπι


Ο Μιχάλης Κουκουλάκης (ΣΔ Χανίων) ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το ντέρμπι της Κυριακής (27/9, 21:15GR) στο ΟΑΚΑ μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Βοηθοί του θα είναι οι Δάλλας (ΣΔ Ηπείρου) και Γούκος (ΣΔ Ηπείρου).



Κατά τ` άλλα, στο Ολυμπιακός - Πανιώνιος διαιτητής θα είναι ο Παμπορίδης (ΣΔ Κιλκίς) και στο Ατρόμητος - ΠΑΟΚ ο Λαμπρόπουλος (ΣΔ Ηλείας).

"Ευκαιρία να δείξω τι αξίζω"

Απαντες στο στρατόπεδο της ΑΕΚ ανυπομονούν για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το οποίο αντιμετωπίζουν ως μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους. Ο Κριστιάν Νέμεθ μάλιστα, δεν... κρατιέται καθώς αντιμετωπίζει το εν λόγω ματς ως μια σπάνια εμπειρία και ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου των Νέων, όπου θα λάβει μέρος με την εθνική Ουγγαρίας. Ο νεαρός επιθετικός μίλησε σε ιστοσελίδα της χώρας του για το ματς με τους "ερυθρόλευκους", το γκολ που πέτυχε στα Γιάννινα, την ΑΕΚ αλλά και τον κόσμο της.




"Θα είναι μια σπουδαία εμπειρία. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ματς της χρονιάς για την ομάδα και τους φιλάθλους, στο οποίο θα έχω την ευκαιρία να δείξω ότι είμαι σε καλή κατάσταση. Αμέσως μετά τον αγώνα θα πάω στην Αίγυπτο για να ενσωματωθώ στην αποστολή της εθνικής Νέων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα".
Ο επιθετικός της Ενωσης αναφέρθηκε και στον κόσμο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια η ατμόσφαιρα που δημιουργεί. "Μόνο καλά λόγια μπορώ να πω για τον κόσμο της ομάδας. Είναι αδύνατο να περιγράψω τι ατμόσφαιρα δημιουργούν, πρέπει να τη ζήσει κανείς για να το αντιληφθεί».
Αναφορικά με το γκολ που πέτυχε στα Γιάννινα, είπε: "Ολοι με συνεχάρησαν μετά το γκολ που πέτυχα, αλλά είναι κρίμα που δεν καταφέραμε τελικά να νικήσουμε. Θα μπορούσα να είχα σκοράρει ξανά, αλλά η μπάλα αναπήδησε στον κακό αγωνιστικό χώρο και αστόχησα. Αν είχα βάλει το γκολ, πιθανότατα θα είχαμε πάρει και τη νίκη".

Αβέβαιο το μέλλον του Ράικονεν στη Ferrari

Κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένη θέση στη Ferrari της νέας περιόδου έχει ο Κίμι Ράικονεν. Ο πρόεδρος της «σκουντερία», Λούκα ντι Μοντεζέμολο, δήλωσε πως ακόμη δεν υπάρχει απόφαση για τον πιλότο που θα πλαισιώσει τον Φελίπε Μάσα όταν αυτός επιστρέψει στις πίστες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

«Θα έχουμε τον Μάσα, γιατί αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία αν είναι καλά. Θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή κι έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας. Θα αποφασίσουμε τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε το αφεντικό της Ferrari δίνοντας νέα τροφή στα σενάρια που φέρνουν τον Φερνάντο Αλόνσο προ των πυλών της Ferrari.

Μία κόντρα που μόλις ξέσπασε...

Με σαφή πρόθεση να πικάρει τον μεγάλο του αντίπαλο στο ντέρμπι του Μάντσεστερ την περασμένη Κυριακή, εμφανίστηκε ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι Μαρκ Χιουζ, ο οποίος έδειξε να κατανοεί τους φόβους του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Η συμπεριφορά του τεχνικού της Γιουνάιτεντ, κατά τον Χιουζ, μαρτυρά την ανησυχία του Σκωτσέζου για την εξέλιξη της μεγάλης κόντρας του Μάντσεστερ.

Ο Χιουζ ξεκαθάρισε πως η κριτική που άσκησε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για την επεισοδιακή αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής, δείχνει αν μη τι άλλο πως η Σίτι, δεν αποτελεί απλά και μόνο «έναν ενοχλητικό γείτονα» για τους πρωταθλητές Αγγλίας.

Η τοποθέτηση του Ουαλού προπονητή, ήρθε σαν αποτέλεσμα της κριτικής του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, για τον τρόπο με τον οποίο η «συμπολίτισσα» Σίτι διαχειρίστηκε το παιχνίδι. Ο Χιουζ πιστεύει πως πίσω από όλα αυτά, κρύβεται ο φόβος του πρώην προπονητή του για την δημιουργία μίας νέας μεγάλης δύναμης στο Μάντσεστερ.

Οι δηλώσεις του Χιουζ στην «Daily Mirror» είναι ενδεικτική: «Μετά την αναμέτρηση της Κυριακής και τον χαρακτήρα που δείξαμε σαν ομάδα, κατάλαβαν πως δεν πρόκειται να παίξουμε τον ρόλο του κομπάρσου. Πιστεύω πως ο φίλαθλος κόσμος στην Αγγλία ξέρει πλέον πως θα έχουμε σημαντικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα. Νιώθουμε άνετα με την κριτική του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αφού αυτή είναι πάγια πολιτική του για οποιαδήποτε ομάδα φαίνεται ανταγωνιστική απέναντι στην δική του».

ΠΑΟ: Ημέρα ξεκούρασης και… σκέψεων

Το καθιερωμένο μεσοβδόμαδο-όταν δεν υπάρχει αγωνιστική υποχρέωση-ρεπό τους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού την Τετάρτη. Ο Χενκ Τεν Κάτε ήδη καταστρώνει τα πλάνα του για το ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και προβληματίζεται ιδιαίτερα για τα δύο άκρα της άμυνας.

Ο Ολλανδός τεχνικός δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μαρίνο, Σπυρόπουλο και στον ανέτοιμο Σεϊταρίδη, ενώ αμυδρές ελπίδες για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να αγωνιστεί έχει ο Δάρλας. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η χρησιμοποίηση του Βύντρα στο ένα άκρο και ενός εκ των Καντέ ή Γκάμπριελ στο άλλο. Ο Καντέ δοκιμάστηκε ως αριστερό μπακ στο φιλικό με το Αιγάλεω και έδειξε να αντιμετωπίζει προβλήματα να ανταποκριθεί στο ρόλο αυτό. Αν επιλεγεί για το βασικό σχήμα, ο Βύντρα θα παίξει ως δεξιός μπακ. Αν προτιμηθεί ο Γκάμπριελ ως δεξιός οπισθοφύλακας, ο Βύντρα θα κληθεί να προσφέρει στα αριστερά.

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες θέσεις, δεδομένη είναι η παρουσία των Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνη, Λέτο, Σαλπιγγίδη και Σισέ, ενώ ο Τζόρβας θα υπερασπιστεί και πάλι την εστία του «τριφυλλιού».

Ο πληγωμένος Τότι...

Η ενέργεια των οργανωμένων οπαδών της Ρόμα να πετάξουν... πίσω τη φανέλα του Φραντσέσκο Τότι, όταν ο τελευταίος μετά τη λήξη του αγώνα με τη Φιορεντίνα πήγε στην Curva Sud και τους την έδωσε, στενοχώρησε πολύ τον αρχηγό των "τζιαλορόσι".



"Δεν κατάλαβα τι έγινε, μακάρι να το είχα προσέξει... Μου το είπε μετά στο τηλέφωνο ένας φίλος μου και στενοχωρέθηκα, με πλήγωσε αυτό που έγινε", δήλωσε ο 33χρονος μέσος της Ρόμα.
"Αν θα την δώσω ξανά; Θα δείξει...", πρόσθεσε ο Τότι, ενώ σε παρατήρηση οτι η ενέργεια αυτή ήταν στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των οπαδών για τη γενικότερη πορεία της ομάδας, σχολίασε "και αυτό δηλαδή θ` αλλάξει κάτι;"
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη δημόσια παραίνεση της συζύγου του, Ιλάρι Μπλάζι, να σκεφτεί την επιστροφή του στην Εθνική Ιταλίας, απάντησε με χιούμορ. "Μάλλον θέλει να πάει διακοπές στη Ν.Αφρική"!

Θα γράψει ιστορία ο Κρ. Ρονάλντο;

Την ευκαιρία να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης έχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο αποψινό παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ στο «Μαδριγάλ», σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «AS». Μετά τη μεταγραφή-ρεκόρ των 94 εκατ. ευρώ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το περασμένο καλοκαίρι, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός επιδιώκει να γίνει ο πρώτος παίκτης των «μερένχες» που καταφέρει να σκοράρει στα πρώτα του τέσσερα ματς στη Primera Division για την ομάδα.

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής έχει πετύχει ήδη τέσσερα γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα (δύο γκολ απέναντι στην Χερέθ και από ένα σε Εσπανιόλ και Ντεπορτίβο Λα Κορούνια). Αν ο Ρονάλντο καταφέρει να βάλει τουλάχιστον ένα γκολ, τότε θα πετύχει το ρεκόρ. Να σημειωθεί ότι ο επιθετικός της «αιώνιας αντιπάλου», Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, έσπασε το ίδιο ρεκόρ στη χθεσινή νίκη (4-1) της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ρασίνγκ Σανταντέρ.

My name is Μακρής, Ρος Μακρής!

Ελληνικής καταγωγής είναι ο πλουσιότερος Αυστραλός κάτω των 40 ετών, όπως δημοσιεύεται στο οικονομικό περιοδικό BRW. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη εμπορικών κέντρων, Ρος Μακρή, του οποίου τα περιουσιακά στοιχεία αγγίζουν τα 420 εκατ. δολάρια!

«Σόι πάει το βασίλειο», αφού ο πατέρας του Ρος είναι ο Κώστας Μακρής, ο πρώτος δισεκατομμυριούχος Έλληνας της Αυστραλίας! γνωστός και Το όνομά του περιλαμβάνεται στην οικονομική ελίτ των κατοίκων της Αυστραλίας με την περιουσία του ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια δολάρια. Ο Κώστας Μακρής έχει ασχολείται με επενδύσεις ακινήτων, κυρίως στην Αδελαΐδα, ενώ είναι γνωστός ως πρώην ιδιοκτήτης της ομάδας ποδοσφαίρου της Παναχαϊκής.

«Μου πέταξαν μπανάνες!»

Ρατσιστική επίθεση δέχτηκε από οπαδούς της Έβερτο, ο ποδοσφαιριστής της Μπλάκμπερν, Ελ Χατζί Ντιούφ. Ο Σενεγαλέζος πήγε να εκτελέσει πλάγιο και σύμφωνα με τον ίδιο -χωρίς να προκαλέσει- έγινε αποδέκτης ρατσιστικής επίθεσης! Ο 28χρόνος επιθετικός δήλωσε γι’ αυτό το συμβάν: «Η μπάλα βγήκε έξω και το ball boy μου έδωσε την μπάλα λες και έριχνε κόκκαλο σε ένα σκύλο. Μέσα σε όλα αυτά οι οπαδοί της Έβερτον μου πέταξαν μπανάνες».

Στη συνέχεια ο πρώην ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ τόνισε: «Το περιστατικό το είδε και ο τέταρτος, είπε, πως πρέπει να συνεχίσω το παιχνίδι και θα δει τι θα κάνει στο ημίχρονο. Δεν προκάλεσα κανέναν, οπότε δεν μπορούν να πουν ότι εγώ ευθύνομαι. Είχα κάποια αλλά προβλήματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπως για παράδειγμα δυνατές μάχες, αλλά ποτέ ρατσιστικές. Τέτοιου μεγέθους ρατσιστική συμπεριφορά δεν είχα εισπράξει ποτέ». Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο συμβάν εξετάζεται από την αστυνομία του Μέρσισαϊντ.

Γενικότερα στην Αγγλία την φετινή σεζόν έχουμε μια αύξηση σε εξωαγωνιστικά περιστατικά και η Ομοσπονδία της χώρας, μαζί με τις ομάδες και τους εμπλεκόμενους φορείς της ασφάλειας των γηπέδων, φέρεται πως θα λάβουν μέτρα όλοι μαζί, ώστε να περιοριστούν -όσο είναι εφικτό- παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Προεδρικές «ντόπες»!

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη θα βρεθεί ο Σωκράτης Κόκκαλης, λίγες ώρες πριν από το αποψινό (21:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναμένεται να μιλήσει και να παρουσιάσει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας τον Ζίκο, κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ενδέχεται να έχει τετ-α-τετ με τον Βραζιλιάνο προπονητή, ο οποίος θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο ματς με την «Ένωση».

Πατέρας: «Θα το καλύψω»

Ο Νίκος Πατέρας δεσμεύτηκε στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ ότι θα καλύψει το παθητικό των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Με ποιους τρόπους μπορεί να γίνει αυτό. Ενίσχυση 180.000 ευρώ για τον Ερασιτέχνη. Σε δυο εβδομάδες θα είναι έτοιμος ο Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Δέσμευση του Πατέρα

Στο χθεσινό Δ.Σ. για τον προϋπολογισμό της τρεχούσης περιόδου, ο Νίκος Πατέρας αφού αναφέρθηκε στην πορεία αυτπού, ενημέρωσε τα άλλα μέλη του Δ.Σ. ότι στο τέλος της σεζόν θα υπάρξει ένα παθητικό περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ. «Αυτό δημιουργείται από το γεγονός ότι το καλοκαίρι δεν καταφέραμε να κάνουμε τις πωλήσεις των παικτών που υπολογίζαμε», είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ρώτησε για τα έξοδα και είπε για τον προϋπολογισμό: «Ολα καλά, αρκεί στο τέλος της σεζόν να καλυφθεί το παθητικό. Με αυτή την προϋπόθεση εγκρίνω τον προϋπολογισμό». Το ίδιο ανέφεραν και άλλα μέλη του Δ.Σ. και ο Πατέρας απάντησε: «Δεσμεύομαι ότι αυτό θα γίνει. Και θα σας πω αμέσως τους δύο τρόπους. Πρώτον περιμένουμε χρήματα από τις πωλήσεις των παικτών που δεν υπολογίζει ο προπονητής. Δεύτερον έχουμε δώσει εγγυητικές επιστολές σε κάποιες ομάδες για τις μεταγραφές που κάναμε και έχουν δεσμευτεί από τις τράπεζες χρήματα που θα εισπράξουν οι ομάδες σε ένα και δύο χρόνια. Μπορεί σε συνεννόηση με τις τράπεζες να αποδεσμεύσουμε αυτά τα ποσά και να τα προσθέσουμε στον φετινό προϋπολογισμό, για να καλύψουμε το παθητικό».

Ενίσχυση στον Ερασιτέχνη

Στη διάρκεια του χθεσινού Δ.Σ. ο Νικόλας Πατέρας διάβασε στα άλλα μέλη μία επιστολή του Ερασιτέχνη που ζητούσε σημαντική οικονομική ενίσχυση, διότι έχει πολλά οικονομικά προβλήματα Το αίτημα του προέδρου του Ερασιτέχνη, Μιχάλη Κίτσιου, έγινε δεκτό και αποφασίστηκε ο Ερασιτέχνης να βοηθηθεί. Αποφασίστηκε να γίνει αύξηση του ενοικίου της Λεωφόρου από 120.000 ευρώ σε 300.000 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή ενίσχυση 180.000 ευρώ.

Σε δυο εβδομάδες ο Σεϊταρίδης

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης θέλει να παίξει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Ο παίκτης δεν είναι έτοιμος ακόμα, από πλευράς φυσικής κατάστασης και παρά την επιθυμία του, ο Χενκ Τεν Κάτε δεν πρόκειται να τον πάρει μαζί την Κυριακή. Μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι έκανε μόνο ατομικές προπονήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος για μυϊκό τραυματισμό. Χθες, ο Σεϊταρίδης έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο, στη φιλική νίκη με 2-1 επί του Αιγάλεω.

ΟΣΦΠ: Να συνεχίσει το σερί...

Την τρίτη του νίκη μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας θέλει να πάρει ο Ολυμπιακός απόψε (21:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) κόντρα στην ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούνται από την «Ένωση» στο ΟΑΚΑ, έχοντας στον πάγκο τους για πρώτη φορά τον Ζίκο. Ο Βραζιλιάνος στο σημερινό ματς θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του και θα προσπαθήσει να συνεχίσει το σερί που έχτισαν ο Μπάντοβιτς και ο Νινιάδης.

Ο 56χρονος τεχνικός προπόνησε χθες την ομάδα, αναλαμβάνοντας και τυπικά τα καθήκοντά του στον πειραϊκό σύλλογο. Ο Ζίκο στο σημερινό ματς θα έχει δίπλα του τον Νινιάδη, αφού ο Μπάντοβιτς προτιμήθηκε να πάει σε μπουθ, ώστε να παρακολουθεί από ψηλά τον αγώνα και στο ημίχρονο θα κατέβει στα αποδυτήρια για να μιλήσει με τον προπονητή. Αν δεν αλλάξει κάτι, ο μέχρι πρότινος υπηρεσιακός τεχνικός θα βρίσκεται στον πάγκο στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Πριν από την έναρξη της χθεσινής προπόνησης, ο Ζίκο μίλησε για λίγο στους παίκτες και τους ζήτησε να εργαστούν σκληρά: «Είμαι χαρούμενος που θα συνεργαστώ μαζί σας. Θα σας γνωρίσω καλύτερα και θα με γνωρίσετε και εσείς σιγά σιγά. Θα δουλέψουμε καλά κι αν γίνει αυτό, όλα θα πάνε καλά», ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου, ο οποίος θέλει σταδιακά η ομάδα να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο.

Με μία αλλαγή στη σύνθεσή του θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός απέναντι στην ΑΕΚ, αφού ο Ζαϊρί θα παίξει ως δεξί χαφ και ο Τοροσίδης θα μετακομίσει στον άξονα αντί του Στολτίδη. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Νικοπολίδης. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, θα βρίσκονται ο Ζεβλάκοφ, ο Α. Παπαδόπουλος, ο Μέλμπεργκ και ο Μπράβο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Λεντέσμα (κέντρο), Τοροσίδης (δεξιά) και Ντουντού (αριστερά). Δεξί χαφ θα είναι ο Ζαϊρί και αριστερό ο Λεονάρντο. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Ντιόγο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Μήτρογλου, Στολτίδης, Όσκαρ, Πάντος, Γκαλίτσιος, Κ. Παπαδόπουλος και Γ. Παπαδόπουλος. Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες, ο Γκαλέτι αναμένεται να επιστρέψει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων (σ.σ.: δεν θα παίξει μέχρι και στο ματς με τον Λεβαδειακό). Από την πλευρά του, ο Μαρέσκα ενδέχεται να προλάβει να είναι έτοιμος για το παιχνίδι στην Λιβαδειά (στις 3 Οκτωβρίου). Τέλος, ο Ντάρμπισαϊρ θα επιστρέψει από το Βέλγιο με πρόγραμμα αποκατάστασης.

Να σημειωθεί ότι οι Γκαλέτι, Μαρέσκα, Σοϊλέδης και Κατσικογιάννης, οι οποίοι ήθελαν να στηρίξουν τις προσπάθειες των συμπαικτών τους. Δεν αποκλείεται να θελήσουν να πάνε και άλλοι παίκτες στο Ολυμπιακό Στάδιο, αν και δεν θα βρίσκονται στη διάθεση του Ζίκο.

ΑΕΚ: Μονόδρομος η νίκη!

Πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους η ΑΕΚ χρειάζεται τη νίκη στο αποψινό (21:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο πρώτος είναι ότι η «Ένωση» έχει απογοητεύσει τους οπαδούς της με τα τελευταία της αποτελέσματα (βαριά ήττα στην Αγγλία και ισοπαλία, αν και υπήρχαν οι προϋποθέσεις να πάρει το «τρίποντο», στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ).

Εκείνο που θέλουν τώρα οι παίκτες είναι να χαροποιήσουν τον κόσμο με μια μεγάλη επικράτηση κόντρα στους «ερυθρόλευκους», πηγαίνοντας στο κυριακάτικο ματς με τον Παναθηναϊκό με καλύτερη ψυχολογία. Ο άλλος λόγος είναι ότι οι «κιτρινόμαυροι» βλέπουν σαν… ρεβάνς το σημερινό παιχνίδι απέναντι στους Πειραιώτες, ύστερα από τον περσινό χαμένο τελικό στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αντιμετωπίζει το δίλλημα όσον αφορά το σύστημα με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του, αφού αμφιταλαντεύεται μεταξύ 4-4-2 και 4-2-3-1 και η απορία έγκειται στο αν θα ξεκινήσει ο Κρίστιαν Νέμεθ (οπότε θα επιλέξει το 4-4-2) ή ο Ρότζερ Γκερέιρο (οπότε θα επαναφέρει το 4-2-3-1). Ο Σερβοέλληνας τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σάχα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς και Χουανφράν.

Η πολύ καλή συνεργασία του Μπλάνκο με τον Νέμεθ στην επίθεση φαίνεται να οδηγεί τον «Ντούσκο» στο 4-4-2. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Μάκος και ο Καφές, έχοντας στα πλάγια τους Σκόκο (δεξιά) και Λεονάρντο (αριστερά). Την αποστολή συμπληρώνουν ο Αραμπατζής, Γκερέιρο, Γεωργέας, Άρσε, Χέρσι, Γιαχάγια, Μαντούκα και Παυλής.

Χθες, ο Μπάγεβιτς ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται ο Ολυμπιακός και οι παίκτες παρακολούθησαν εκτεταμένα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων» με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα: «Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, επειδή ο Ολυμπιακός παίζει το ίδιο επιθετικά μ' εμάς και θα έρθει για τη νίκη. Θα έχει και νέο προπονητή στον πάγκο και γνωρίζετε τι σημαίνει αυτό για τους παίκτες. Πρέπει να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να αποφύγουμε τα λάθη για να κερδίσουμε», είπε ο 61 ετών προπονητής και επέστησε την προσοχή των παικτών σε Ντουντού, Ντιόγο και Τοροσίδη.

Νέα πρόταση σε Μπλάνκο

Έτοιμη να βελτιώσουν την προσφορά τους στον Ισμαέλ Μπλάνκο εμφανίζονται στην ΑΕΚ, ύστερα από την απόρριψη της πρότασης ανανέωσης από τον Αργεντινό επιθετικό. Η «Ένωση» πρότεινε 500.000 ευρώ ετησίως (συν 100.000 ευρώ μπόνους) για να υπογράψει μέχρι το 2013, όμως η πλευρά του «Ζορό» δεν ήταν θετική στην παραπάνω προσφορά.

Ο μάνατζερ του 26χρονου στράικερ, Χουάν Μπέρος, αναμένεται να έρθει την Τρίτη στην Αθήνα και να τεθεί επί τάπητος το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο Νίκος Θανόπουλος αναμένεται να προτείνει στον Μπλάνο συμβόλαιο, του οποίου οι ετήσιες απολαβές θα αγγίζουν τις 600.000 ευρώ (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα μπόνους) και να τελειώσει θετικά η υπόθεση.

Ξεκίνησε η προετοιμασία ενόψει Θρασύβουλου

Με ικανοποίηση από το καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με τις δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια αλλά και προσπάθεια να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι για τη δύσκολη συνέχεια που έρχεται ξεκίνησε η προετοιμασία του ΑΟΚ για το εκτός έδρας παιχνίδι της Δευτέρας κόντρα στον Θρασύβουλο.

Την Δευτέρα οι παίκτες που αγωνίστηκαν κόντρα στον Ιωνικό ακολούθησαν πρόγραμμα με βάρη  ενώ όσοι δεν αγωνίστηκαν προπονήθηκαν στα Γαζάτικα. Στο πρόγραμμα της Τρίτης, στο πρώτο μέρος της προπόνησης  όλοι οι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν σε ένα γκρουπ  ενώ στο δεύτερο μέρος αυτοί που δεν αγωνίστηκαν την Κυριακή έπαιξαν οικογενειακό δίτερμα στο μισό γήπεδο.
Το μοναδικό πρόβλημα εξακολουθεί να ακούει στο όμαδα Φλαβίνιο, αφού ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Η συμμετοχή στο παιχνίδι της Δευτέρας θα κριθεί τις προσεχείς ημέρες.

Χείρα βοηθείας στον Σισέ


Ψάχνει τον καλό του εαυτό ο Τζιμπρίλ Σισέ αλλά δεν τα καταφέρνει. Ο Γάλλος επιθετικός ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να «φορτώσει» με γκολ τις αντίπαλες άμυνες, ωστόσο μέχρι στιγμής παραμένει «σκιά» του εαυτού του.
Ο 28χρονος άσος μετά το πέρας τεσσάρων αγωνιστικών στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει σημειώσει μόλις ένα γκολ και οι εμφανίσεις του είναι κάτω του μετρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γάλλος δεν βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση και τα όσα συνέβησαν στο φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου τον επηρέασαν ακόμα περισσότερο.

Η διοίκηση, στην οποία η μεταγραφή του Σισέ κόστισε 17 εκ. ευρώ, έχει «πέσει» πάνω στον Σισέ, έτσι ώστε να τον βοηθήσει να βρει τον καλό του εαυτό. Και ο προπονητής των «πρασίνων», Χενκ Τεν Κάτε είναι έτοιμος να φτιάξει ένα σύστημα που θα ταιριάζει στον παίκτη.

Στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι με το Αιγάλεω χρησιμοποίησε σύστημα 4-4-2 με ρόμβο, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά. «Δεν έχει μάθει να παίζει μόνος του στην επίθεση...», ήταν το σχόλιο του.

Ο Σισέ πάντως από χθες το μεσημέρι βρίσκεται στην Αγγλία, μετά από σχετική άδεια που ζήτησε και έλαβε από τον Ολλανδό τεχνικό. Ο Γάλλος άσος έλαβε μέρος στη χθεσινή προπόνηση και στη συνέχεια αναχώρησε για να τακτοποιήσει κάποιες προσωπικές του υποθέσεις στο Νησί, όπου κατοικούσε μέχρι από λίγους μήνες.

Η παράδοση δεν ευνοεί τον Σάντος


Έντονη είναι η ανάγκη και των δυο ομάδων, ΠΑΟΚ και Πανιωνίου να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης στη σημερινή αναμέτρηση. Ο ΠΑΟΚ θέλει να ανατρέψει το βαρύ κλίμα που υπάρχει τις τελευταίες μέρες στην ομάδα. Οι τελευταίες εμφανίσεις των Θεσσαλονικιών, έχουν προκαλέσει μουρμούρα και υπάρχει έντονος προβληματισμός και αμφισβήτηση, κυρίως προς το πρόσωπο που Φερνάντο Σάντος.
Από την άλλη ο Πανιώνιος θέλει και αυτός τη νίκη αφού στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, έχουν συγκεντρώσει μόλις έναν βαθμό. Την μεγαλύτερη πίεση για αυτήν την κατάσταση, έχει ο προπονητής του συλλόγου Εμίλιο Φερέρα που τις τελευταίες μέρες έχει δεχθεί και τη μεγαλύτερη κριτική.

Για να δούμε όμως και τι λέει η προϊστορία για την μάχη των δύο ομάδων στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Τα νούμερα είναι με το μέρος του Πανιωνίου, αφού σε 14 αγώνες, μετρά 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες. Την τελευταία όμως πενταετία τα πράγματα είναι πάνω – κάτω μοιρασμένα. Τη σεζόν 2005 - 2006 ο Πανιώνιος ήταν νικητής με 1-0, την επόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ πήρε το διπλό με το ίδιο σκορ. Νίκη του Πανιωνίου με 3-1 το2007 - 2008, λευκή ισοπαλία τη σεζόν 2007-2008.

Την περσινή σεζόν ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από τη Νέα Σμύρνη, σε ένα παιχνίδι που στο 57’ έμεινε πίσω στο σκορ και όμως κατάφερε να το ανατρέψει. Πως; Με δύο γκολ του Μπακαγιόκο στο 75’ και στο 90’ ο Ιβοριανός επιθετικός κατάφερε να χαρίσει στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς.

Φέτος ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει Μπακαγιόκο. Όμως και ο Πανιώνιος δεν θα έχει τον περσινό του σκόρερ, τον Λουρέντσο. Μένει να δούμε λοιπόν τι θα γίνει απόψε και αν θα προκύψουν εξελίξεις, με αφορμή το αποτέλεσμα, στις δύο ομάδες, ειδικά σε επίπεδο προπονητών.

Επίσημο αντίο από Βούκοτιτς



Παρελθόν, όπως αναμενόταν, αποτελεί από τον πάγκο του Λεβαδειακού ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς. Ο Σέρβος προπονητής ανακοίνωσε την παραίτησή του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα μέτρια αποτελέσματα της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα.

«Ο πρόεδρος ήθελε να με κρατήσει, έκανε τα πάντα γι' αυτό, αλλά εγώ έχω πάρει την οριστική απόφασή να φύγω. Τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που ήθελα. Υπήρχαν αντιδράσεις από τους φιλάθλους και πήρα την απόφασή μου, που είναι οριστική. Εχουμε καλή ομάδα. Ο Λεβαδειακός μπορεί να πάει καλύτερα. Θέλει να δέσει σαν ομάδα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βούκοτιτς.

Τα ονόματα των Πάουλο Κάμπος, Νίκου Γκουλή και Γιώτη Σταματόπουλου είναι τα πρώτα που έχουν ακουστεί ως υποψήφια για να καλύψουν το κενό του Βούκοτιτς.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

derbySPORTDAYGOALMATCH ΘΕΣΣΑΛΙΑΣMetrosportSCOREΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣΓΑΤΑΕΞΕΔΡΑΠΡΑΣΙΝΗ

ΑΕΚ - Ολυμπιακός


Οι δύο ομάδες που έμελλε να κλείσουν τη χρονιά με τον αλησμόνητο τελικό του Κυπέλλου τον περασμένο Μάιο, ήταν και αυτές βγήκαν από την κληρωτίδα για να σηκώσουν την αυλαία της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς, με το μεταξύ τους ντέρμπι. Ο λόγος για το μεγάλο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ, καθώς στις 23/8 που ήταν η αρχική ημερομηνία της αναμέτρησης, η Αττική βίωνε τον πύρινο εφιάλτη της πυρκαγιάς που κυριολεκτικά την αφάνιζε και υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να παιχτεί ποδόσφαιρο.



Ακριβώς ένα μήνα μετά, ΑΕΚ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους το βράδυ της Τετάρτης (23/9, 21:15GR - Novasport 1) στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου 4,5 μήνες πριν καθήλωσαν την ποδοσφαιρική Ελλάδα σε ένα παιχνίδι που διήρκεσε πάνω από 3 ώρες, το τέλος του οποίου βρήκε Κυπελλούχο τον Ολυμπιακό.
Η ΑΕΚ θέλει την ρεβάνς για τις τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς την προηγούμενη χρονιά, με την τρίτη να έρχεται στα πέναλτι μεν, να πονάει περισσότερο δε καθώς της στοίχισε την απώλεια του Κυπέλλου. Ενός τίτλου που 30`` πριν την λήξη της αναμέτρησης, κρατούσε σφιχτά στα χέρια της, με το γκολ του Σκόκο στις καθυστερήσεις, λίγο πριν απαντήσει ο Νταρμπισάιρ.
Οι ποδοσφαιριστές της Ενωσης δεν έχασαν την ευκαιρία να δηλώσουν αρκετές φορές πως ψάχνουν την ρεβάνς σε αυτήν την αναμέτρηση, ωστόσο αρκετοί από τους πρωταγωνιστές της 2ας Μαΐου, δεν θα δώσουν το παρών στο τωρινό ντέρμπι, για διάφορους λόγους. Συγκεκριμένα, ο Μπάγεβιτς θα στερηθεί των υπηρεσιών του Κυργιάκου που ανήκει πλέον στο δυναμικό της Λίβερπουλ, του Εντίνιο που μεταγράφηκε στη Μάλαγα και των τραυματιών Γεωργέα Ζεράλντο και Αλεξόπουλου. Εκτός και οι Λαγός, Ρίκκα, Κουτρομάνος, Ταχτσίδης και Γκέντσογλου. Απών από το παιχνίδι είναι και ο νεοαποκτηθέντας και επίσης τραυματίας, Νίκος Καράμπελας.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα στηριχτεί και πάλι στο 4-2-3-1 με τον Σάχα κάτω από τα δοκάρια του, τον Αραούχο δεξιά, τον Χουανφράν αριστερά και τους Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς στο κέντρο της άμυνας. Στα χαφ, οι Μάκος, Καφές θα έχουν τον ανασταλτικό ρόλο, με τον Γιαχάγια να είναι το αουτσάιντερ να βρεθεί στην 11άδα.
Ο Γκερέιρο θα αγωνιστεί στον άξονα έχοντας τον ρόλο του οργανωτή, με τον Μπλάνκο να είναι στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας δεξιά του τον Σκόκο και αριστερά του είτε τον Μαντούκα, είτε τον Λεονάρντο. Μοναδικό ερωτηματικό αν ο σέρβος θα επιλέξει 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου, όπως αγωνίστηκε η ΑΕΚ και στα Γιάννινα. Σε αυτήν την περίπτωση, ένας από τους δύο αμυντικούς μέσους θα καθίσει στον πάγκο, δίνοντας τη θέση του στον Νέμεθ που θα παίξει δίπλα στον Μπλάνκο.
Η αποστολή της ΑΕΚ αποτελείται από τους: Σάχα, Αραμπατζή, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Γεωργέα, Αρτσε, Γιάχιτς, Καφέ, Μάκο, Χέρσι, Γιαχάγια, Λεονάρντο, Γκερέιρο, Μπλάνκο, Μαντούκα, Σκόκο, Νέμεθ και Παυλή.
Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός θα μπει στο ΟΑΚΑ με νέο τεχνικό τον Ζίκο, που θα κάνει το ντεμπούτο του απέναντι στην ΑΕΚ. Ο βραζιλιάνος που πρόσφατα αντικατέστησε τον Τιμούρ Κετσπάγια, θα έχει βοηθό τον Μπάντοβιτς, ενώ δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ντομί, Γκαλέτι, αλλά και στον ήρωα του περσινού τελικού, Ματ Νταρμπισάιρ που είναι επίσης τραυματίας. Για τον ίδιο λόγο θα απουσιάσει και ο νεοαποκτηθέντας, Μαρέσκα.
Από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στον περσινό τελικό, απών είναι και ο Μπελούτσι, που πλέον ανήκει στην Πόρτο, ενώ οι πρωταθλητές δεν θα έχουν και τον άνθρωπο που είχε δημιουργήσει τη δική του παράδοση στα ντέρμπι με την ΑΕΚ και συνέδεσε το όνομα του με την πιο επιτυχημένη περίοδο της ιστορίας των πειραιωτών. Ο λόγος για τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Για τον ίδιο λόγο δεν θα συμμετέχουν και οι Κοβάσεβιτς, Αντζας,
Ο Ζίκο αναμένεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό σε διάταξη 4-2-3-1 αποτελούμενη από τους ο Νικοπολίδη (τερματοφύλακας), με αριστερό μπακ τον Ραούλ Μπράβο, δεξί τον Τοροσίδη και τους Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στολτίδης και Λεντέσμα θα είναι οι δύο αμυντικοί χαφ, έχοντας τον Ζαϊρί δεξιά, τον Λεονάρντο αριστερά και τον Ντουντού σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, ο οποίος θα είναι ο Ντιόγκο.
Την αποστολή του Ολυμπιακού αποτελούν οι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Στολτίδης, Οσκαρ, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Ντιόγκο, Μήτρογλου, Ζαϊρί.
Στο ΟΑΚΑ αναμένονται περίπου 40.000-45.000 οπαδοί, όλοι φίλοι της ΑΕΚ, καθώς ο Ολυμπιακός δεν έχει προμηθευτεί εισιτήρια, για τις ανάγκες των δικών του φιλάθλων.
Η προπέρσινη νίκη της ΑΕΚ (4-0) είναι η μοναδική στα τελευταία 14 επίσημα παιχνίδια με αντίπαλο τον Ολυμπιακό! Στα υπόλοιπα 12 ματς, ο Ολυμπιακός έκανε 9 νίκες, 3 ισοπαλίες, πέτυχε 25 γκολ και δέχτηκε 10.
Αυτό είναι το 64ο παιχνίδι για το πρωτάθλημα, που θα γίνει ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχο την Ενωση. Η ΑΕΚ μετράει 21 νίκες, ενώ ο Ολυμπιακός 23. Τα υπόλοιπα 20 ματς έληξαν ισόπαλα.
Mε γηπεδούχο την ΑΕΚ...
Μεγαλύτερη νίκη ΟΣΦΠ στα Εθνικά πρωταθλήματα: 0-5 (1953-54)
Μεγαλύτερη νίκη ΑΕΚ στα Εθνικά πρωταθλήματα: 3-0 (1933 και 1940)
Μεγαλύτερη νίκη ΟΣΦΠ στην Α` Εθνική: 1-5 (1972-73)
Μεγαλύτερη νίκη ΑΕΚ στην Α` Εθνική: 4-1 (1960-61)
Μεγαλύτερη νίκη ΟΣΦΠ στα Επαγγελματικά: 1-3 (2005-06)
Μεγαλύτερη νίκη ΑΕΚ στα Επαγγελματικά: 4-0 (2007-08)

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES