19 Φεβ 2010

Αυτό είναι που λένε… Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός!

Η χθεσινή βραδιά συγκαταλέγεται στις μεγάλες ευρωπαϊκές για τον Παναθηναϊκό. Μετά τον Αγιαξ, την Ιντερ, τη Γιουβέντους, τη Μπαρτσελόνα, την Αρσεναλ κτλ, και η Ρόμα μπαίνει στις ομάδες που έμαθαν να προφέρουν το… Panathinaikos! Μια Ρόμα που είχε να χάσει 20 παιχνίδια, αλλά χθες υπέκυψε στον πεισματάρη και… ευρωπαίο Παναθηναϊκό.

Και τι δεν είδαμε χθες στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πέντε γκολ, μια τεράστια ανατροπή που προσωπικά, όμοιά της δεν έχω δει στην Καλογρέζα, απίστευτο πάθος, μάτι που γυάλιζε από τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» και ένα τρελό πανηγύρι από τους 60.000 τρελαμένους φίλους της ομάδας. Μαγεία!

Ο Παναθηναϊκός πήγε από την κόλαση στον παράδεισο. Παρ’ ότι βρέθηκε να χάνει 2-1 στο 81’, από μια Ρόμα που δεν ήταν εντυπωσιακή, αλλά κατάφερε χάρη στην ποιότητά της να σημειώσει δυο γκολ, το πείσμα των ποδοσφαιριστών, αλλά και του Νίκου Νιόπλια έφεραν τη νίκη. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» τόλμησε με το κοουτσάρισμά του και τις αλλαγές του και δικαιώθηκε. Μην ξεχνάμε ότι οι Σαλπιγγίδης και Χριστοδουλόπουλος, παίκτες δηλαδή που μπήκαν στο παιχνίδι σαν αλλαγή, σκόραραν, ενώ ο πρώτος έβγαλε και την ασίστ στο εκπληκτικό γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ. Πολύ καλή απόδοση πέρα από τους τρεις που έγραψα παραπάνω (που είχαν κυρίως ουσιαστική απόδοση, μια και σημείωσαν τα τέρματα της ομάδας), «έπιασαν» ο συγκλονιστικός χθες Σιμάο, ο Βύντρα, ο Λέτο κατά διαστήματα, ο Σαριέγκι και όπως έγραψα παραπάνω ο Νιόπλιας με τη διαχείριση που έκανε και τις αλλαγές που έπιασαν τόπο. Η νίκη είναι σημαντική όχι μόνο γιατί οι «πράσινοι» παίρνουν προβάδισμα πρόκρισης. Το όφελος είναι διπλό, μια και μετά την ήττα σοκ από την Καβάλα, η ομάδα κερδίζει ηρεμία, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Περισσότερες αναλύσεις θα κάνουμε αύριο. Προς το παρόν απολαύστε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές του Παναθηναϊκού. Μια βραδιά που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του «τριφυλλιού». Από αύριο θα πούμε περισσότερα και φυσικά θα ασχοληθούμε και με το μεγάλο παιχνίδι της Τούμπας…

Νιόπλιας: «Πρέπει και να προβληματιστούμε»

Σημαντική νίκη για τη συνέχεια, η οποία, όμως, πρέπει και να προβληματίσει στους παίκτες του Παναθηναϊκού κΝιόπλιας: «Πάνω απ’ όλους μας η ομάδα»αι τον ίδιο, χαρακτήρισε αυτή επί της Ρόμα ο Νίκος Νιόπλιας στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα του Europa League.
«Πρέπει να δούμε γιατί έχουμε αυτές τις αλλαγές στην απόδοσή μας και ένα δίμηνο είμαστε καλοί και το επόμενο όχι», τόνισε ο τεχνικός του τριφυλλιού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια:

«Δεν μπορώ να εξηγήσω για την Ρόμα τίποτα. Ήμασταν καλοί από την αρχή του αγώνα. Αν εξαιρέσουμε ένα διάστημα, στη συνέχεια, βρήκαμε καλό ρυθμό. Μετά δεν έχεις πρόβλημα αν παίζεις τη Ρόμα ή με κάποια άλλη. Νικήσαμε την καλύτερη ομάδα του κόσμου τον
Ιανουάριου και αυτό που την κάνει πιο μεγάλη αυτή τη νίκη είναι ότι ήρθε σε μία πολύ δύσκολη εβδομάδα».

-Για τα γκολ στο τέλος του παιχνιδιού:

"Όπως και η Ρόμα και εμείς είμαστε δυνατοί στο τέλος του αγώνα. Έχουμε καλή φυσική κατάσταση και σκοράρουμε σε αυτά τα λεπτά του αγώνα. Ήμασταν τακτικά καλά και αυτά μας έδωσαν την νίκη.
Κάθε γκολ είναι σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Στο ποδόσφαιρο κάνεις έναν σχεδιασμό. Κάποια στιγμή θα σου βγουν οι αλλαγές. Κάποια άλλη όχι. Είναι σημαντικό να έχεις έναν σχεδιασμό».

- Για τη σημασία της νίκης:

«Ήταν μεγάλη νίκη. Ήρθε σε μία δύσκολη στιγμή. Με έναν αντίπαλο πολύ καλό. Ήρθε με αυτόν τον τρόπο. Μας δίνει αυτοπεποίθηση. Αλλά πρέπει να προβληματιστούμε όμως,. Γιατί έχουμε αυτές τις αλλαγές στην απόδοση μας. ένα δίμηνο είμαστε πολύ καλοί και μετά όχι. Και αυτό είναι σημαντικό γιατί ειδικά στο πρωτάθλημα όπως έχω πει στα παιδιά οι βαθμοί που χάνεις δεν μπορεί να τους πάρεις πίσω.
Δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε παιχνίδια. Όλοι κουραστήκαμε κάναμε μεγάλη προσπάθεια, πόσο μάλλον σήμερα που είχαμε 60.000 οπαδούς μας».

-Για τα σχόλιο του Κλαούντιο Ρανιέρι ότι οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50:

«Το ίδιο και εγώ, πιστεύω. 50-50. Ήταν το πρώτο ημίχρονο. Απλώς πρέπει να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου αυτή τη νίκη. Και μετά πρέπει να κάνεις μια νέα προσπάθεια.
Είναι μια τόνωση στους παίκτες γιατί τους κάνει να πιστεύουν περισσότερο στους εαυτούς τους αλλά και να γυρίσουν πίσω και να κοιτάξουν τι κάναμε την Κυριακή»

-Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ:

«Είπα και πριν ότι παιχνίδι που παίζεις στο πρωτάθλημα δεν ξανάρχεται. Την Κυριακή παίζουμε με μία καλή ομάδα. Στην έδρα της, κάτι που είναι το μεγάλο της όπλο. Πρέπει να φανούμε πολύ δυνατοί και τότε».

Ρανιέρι: «Στη Ρώμη έχουμε μόνο έναν δρόμο».

Ενοχλημένος από τα γκολ που δέχθηκε η ομάδα του στα τελευταία λεπτά του αγώνα δήλωσε ο Κλαούντιο Ρανιέρι. «Δεν μου άρεσε τα γκολ που δεχθήκαμε στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το τομέα. Ξέραμε ότι ο αντίπαλος θα ήθελε να αντιδράσει στην ήττα της Κυριακής. Πως θα προσπαθήσει για τη νίκη και θα έχει οπαδούς στο πλευρό του.

Δεν πίστευα ότι να χάναμε τον αγώνα στα τελευταία του λεπτά. Είναι μοιρασμένες 50-50 οι πιθανότητες. Πλέον έχουμε μόνο έναν δρόμο στη Ρώμη. Τη νίκη», τόνισε.

«Ξεχάστε την Μπορντό»!

Την προσοχή των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στον αυριανό αγώνα με τον Εργοτέλη επέστησε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην χθεσινή προπόνηση της ομάδας. Πριν από το παιχνίδι της Τρίτης με την Μπορντό, υπάρχει εκείνο στην Κρήτη και οι Πειραιώτες χρειάζεται να πάρουν τη νίκη στη μάχη που δίνουν για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Για αυτό το λόγο ο Σέρβος προπονητής ζήτησε από τους παίκτες να ξεχάσουν τη γαλλική ομάδα και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό κόντρα στους Γάλλους.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος για τη δουλειά που κάνετε όλοι στις προπονήσεις. Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στα παιδιά που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Ακόμη και στο φιλικό με τους Νέους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και τους αξίζει ένα μπράβο. Ξέρω ότι το παιχνίδι έγινε σε δύσκολες συνθήκες. Το γήπεδο ήταν βαρύ, είχε πολύ ήλιο, αλλά παρότι είχαν απέναντί τους τα παιδιά της ομάδας Νέων προσπάθησαν όσο μπορούσαν και πήραν πολύ σοβαρά αυτό το φιλικό που είχε το χαρακτήρα προπόνησης», ανέφερε αρχικά ο Μπάντοβιτς και πρόσθεσε:

«Ξεχάστε το παιχνίδι με την Μπορντό. Δεν υπάρχει για μένα, το ίδιο πρέπει να ισχύει και για σας. Το μοναδικό πράγματα που υπάρχει στο δικό μου μυαλό είναι ο αγώνας με τον Εργοτέλη. Ξέρετε πολύ καλά ότι θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Εργοτέλης είναι πολύ δυνατή ομάδα, με πολύς καλούς παίκτες και πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να πάμε να κερδίσουμε, αφού αυτό είναι το αποτέλεσμα που μας ενδιαφέρει. Δεν ασχολούμαστε με τις άλλες ομάδες, αλλά μόνο με τη δική μας και πώς θα παρουσιαστούμε όσο γίνεται καλύτεροι στον αγώνα της Κρήτης».

Όσον αφορά την ενδεκάδα των Πειραιωτών, ο Μπάντοβιτς προτίθεται να χρησιμοποιήσει στα άκρα της άμυνας τον Γκαλίτσιο (ή Ζεβλάκοφ) και τον Λεονάρντο. Οι δύο παίκτες θα καλύψουν τα κενά των τιμωρημένων Ραούλ Μπράβο και Μαρέσκα, ενώ ο Βασίλης Τοροσίδης θα αγωνιστεί ως χαφ.

Συγκεκριμένα, ο Σέρβος θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Νικοπολίδης και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Γκαλίτσιο (ή Ζεβλάκοφ), Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Λεονάρντο. Την τριπλέτα στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται οι Τοροσίδης, Λεντέσμα και Στολτίδης. Στα αριστερά θα παίξει ο Ντάτολο, δεξιά ο Λούα Λούα και ο Ντάρμπισαϊρ. Εάν δεν παίξει ο Μέλμπεργκ, τότε θα αγωνιστεί στο κέντρο ο Ζεβλάκοφ και στα δεξιά ο Γκαλίτσιος.

Από την πλευρά του, ο Ντουντού εμφανίζεται αποφασισμένος να αγωνιστεί στο παιχνίδι με την Μπορντό, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες να προλάβει το ματς της ερχόμενης Τρίτης.

* Περίπου 2000-2500 οπαδοί του Ολυμπιακού θα βρεθούν στο Παγκρήτιο Στάδιο και θα σταθούν στο πλευρό της ομάδας. Εν τω μεταξύ, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι αναμένεται να πάει στην Κρήτη και να υποστηρίξει από κοντά τους συμπαίκτες του.

Ο Δαλούκας στην Τούμπα

Ο Γιώργος Δαλούκας θα διευθύνει το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, στην Τούμπα, για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Ηλίας Σπάθας θα "σφυρίξει" στο παιχνίδι Εργοτέλης- Ολυμπιακός, στο Παγκρήτιο.

Αναλυτικά:

Σάββατο, 20/2

Ηρακλής-Λεβαδειακός
Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)

Καβάλα-SKODA Ξάνθη
Απόστολος Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

Εργοτέλης-Ολυμπιακός
Ηλίας Σπάθας (Πειραιώς)

Κυριακή, 21/2

Ατρόμητος-Αστ. Τρίπολης
Δημήτρης Κύρκος (Ηπείρου)

Λάρισα-Πανθρακικός
Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος
Γιώργος Σταθόπουλος (Αχαΐας)

ΑΕΚ-Άρης
Μιχάλης Τσινιάρης (Αθηνών)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
Γιώργος Δαλούκας (Θεσσαλίας)

«Να προστατεύσουμε την Τούμπα»

Αισιόδοξοι εμφανίζονται στον ΠΑΟΚ ότι δεν θα σημειωθεί το παραμικρό «παρατράγουδο» στην Τούμπα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης μαζί με τους Σπύρο Μηλιωρίδη και Παναγιώτη Ποικιλίδη είχε συνάντηση με τους οργανωμένους οπαδούς του «Δικεφάλου». «Πρέπει όλοι μαζί να προστατεύσουμε την Τούμπα. Βοηθήστε και εσείς να μην μπουν άνθρωποι με αντικείμενα στο γήπεδο, να μη δημιουργηθεί το παραμικρό που μπορεί να βλάψει την ομάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Τα τελευταία χρόνια οι φίλοι των «ασπρόμαυρων» έχουν καλή συνεργασία με τη διοίκηση και αυτό φαίνεται στα εντός έδρας ματς της ομάδας. Όσον αφορά το θέμα της παρουσίας του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο γήπεδο, όλα δείχνουν ότι θα περάσει απαρατήρητος. «Είναι βέβαιο ότι θα ακουστούν συνθήματα εναντίον του και γι’ αυτό δεν μπορεί να γίνει τίποτα», αναφέρθηκε από τους οπαδούς και οι παράγοντες του ΠΑΟΚ τόνισαν ότι το ενδιαφέρον όλων θα πρέπει να επικεντρωθεί στον αγώνα.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Φερνάντο Σάντος έδειξε έδειξε τις σκέψεις του για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος τεχνικός προτίθεται να χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα τον Σορλέν και τον Κριστιάνο, αλλά θέση διεκδικούν ο Φωτάκης και ο Εντίνιο.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Χαλκιάς, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Μαλεζά και Λίνο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται ο Γκαρσία και ο Σορλέν. Αριστερό χαφ θα είναι ο Κριστιάνο, δεξί ο Ίβιτς και πίσω από τον προωθημένο Μουσλίμοβιτς θα παίξει ο Βιεϊρίνια.

Εν τω μεταξύ, το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ δεν θεωρεί ότι οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε ο Μουσλίμοβιτς δεν θέτουν σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στο παιχνίδι. Από την πλευρά του, ο Λούσιο Φιλομένο ανεβάζει ρυθμό, έστω κι αν ακολουθεί ακόμα ατομικό πρόγραμμα, και σταδιακά θα ενταχθεί και πάλι σε φουλ πρόγραμμα.

ΑΕΚ: Οριστικά στις 15 Μαρτίου

Στις 15 Μαρτίου ορίστηκε και τυπικά η έκτακτη συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ, από την οποία θα προκύψει το νέο διοικητικό συμβούλιο, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Σταύρο Αδαμίδη.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

Κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΑΕΚ, ελήφθη η απόφαση για την πρόσκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων στις 15 Μαρτίου. Σε αυτήν θα εκλεγεί το νέο Δ.Σ. της εταιρείας.

«ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ»
ΑΡ.Μ.Α.Ε. 99113/06/Β/86/57

Πρόσκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων:

Σύμφωνα με το νόμο και το Καταστατικό της εταιρίας, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους μετόχους της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αργοστολίου αρ. 15, και εκπροσωπείται νόμιμα, σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα λάβει χώρα την 15 Μαρτίου 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00 π.μ. στο υποκατάστημα της εταιρίας επί της οδού Γράμμου αρ. 69-71, όροφος β’, Μαρούσι, προκειμένου να λάβει απόφαση για τα παρακάτω θέματα αρμοδιότητάς της:

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.
2. Παροχή άδειας για την κατάρτιση σύμβασης μίσθωσης ακινήτου της κυριότητος εταιρείας συμφερόντων του εκ των μετόχων και μελών της Διοικήσεως κ. Νικολάου Νοτιά σχετικά με το προπονητικό κέντρο της εταιρείας.
3. Θέματα τεθειμένα από μετόχους σχετικά με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή και ζητήματα εταιρικής διακυβέρνησης.
4. Διάφορες ανακοινώσεις.

Οι μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην ως άνω Έκτακτη Γενική Συνέλευση οφείλουν να καταθέσουν τις μετοχές τους στο ταμείο της εταιρίας ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην έδρα της εταιρίας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να υποβάλουν τα σχετικά έγγραφα της κατάθεσης, καθώς και τα έγγραφα της πληρεξουσιότητας τυχόν αντιπροσώπων, στο ταμείο της εταιρίας, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.
Αθήνα, 19/02/2010

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
Νικόλαος Θανόπουλος

Β’ ΕΘΝΙΚΗ: Στις έδρες τους οι πρωτοπόροι

Στην έδρα τους παίζουν οι πρωτοπόροι την 22η αγωνιστική της Β’ Εθνικής. Η Κέρκυρα υποδέχεται το επικίνδυνο και φορμαρισμένο Αιγάλεω, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου αγωνίζεται κόντρα στην Δόξα Δράμας. Ο τρίτος της βαθμολογίας ΟΦΗ, αντιμετωπίζει την Ρόδο. Παράλληλα ενδιαφέρον παιχνίδι θα γίνει στην Καισαριάνη την Δευτέρα, όπου ο Εθνικός Αστέρας υποδέχεται τον Εθνικό Πειραιά με φόντο την πέμπτη θέση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 20-2-2010 ((15:00)
Παναιτωλικός – Αναγέννηση Καρδίτσας

Κυριακή 20-2-2010 (15:00)Ολυμπιακός Βόλου – Δόξα Δράμας
Αγροτικός Αστέρας – Καλαμάτα
Πιερικός – Ιωνικός
Ηλιούπολη – Θρασύβουλος
ΟΦΗ – Ρόδος
Κέρκυρα – Αιγάλεω

Δευτέρα 22-2-2010
Διαγόρας – Πανσερραϊκος (18:00)
Εθνικός Αστέρας – Εθνικός (19:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Β' Εθνικής.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES