29 Νοε 2009

Πριμ 200.000 ευρώ από Κόκκαλη

Πριμ 200.000 ευρώ από ΚόκκαληΌλοι στην ομάδα του Ολυμπιακού πλέουν σε... πελάγη ευτυχίας μετά από την σπουδαία νίκη στο ντέρμπι του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" επί του "αιώνιου" αντιπάλου, Παναθηναϊκού, με σκορ 2-0. Ωστόσο ένας λόγος παραπάνω για τους παίκτες του Ολυμπιακού να είναι ακόμα πιο χαρούμενοι, είναι και το γνωστό... παχυλό φακελάκι που είχε τάξει ο Σωκράτης Κόκκαλης σε ενδεχόμενη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Έναν είπαμε; Συγγνώμη, διότι εννοούσαμε 200.000 λόγους ή ακόμα καλύτερα 200.000 ευρώ! Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ είχε υποσχεθεί σε περίπτωση νίκης 100.000 ευρώ για κάθε γκολ και το υψηλό ποσό που προέκυψε θα το μοιραστούν οι "ερυθρόλευκοι".

Φυσικά τα πειράγματα δεν θα μπορούσαν να λείψουν από μία τέτοια ημέρα για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, με τον Όσκαρ να είναι εκείνος που "μάζεψε" τα περισσότερα.

Αφορμή βέβαια στάθηκε η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του στα τελευταία λεπτά του αγώνα που στέρησε ένα ακόμα γκολ στην ομάδα του Πειραιά και φυσικά άλλα 100.000 ευρώ τόσο από τις τσέπες του όσο και από εκείνες των συμπαικτών του.

Γιατί έχασε το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Παραθέτω τις απόψεις μου, για τις οποίες ο Παναθηναϊκός έχασε το ντέρμπι…

• Παρά το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο, οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό, παρατηρήθηκε μια ατολμία. Δείτε τις φάσεις και θα διαπιστώσετε ότι τα περισσότερα σουτ είναι μακρινά. Οι χαφ δεν πατούσαν περιοχή, με αποτέλεσμα να μη δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τον Νικοπολίδη.

• Στο ποδόσφαιρο και ειδικά στα ντέρμπι χρειάζεται συγκέντρωση 100%. Τέτοια το «τριφύλλι» δεν είχε. Δέχθηκε το πρώτο γκολ σε σημείο που απαγορεύεται στο ποδόσφαιρο να μένεις πίσω στο σκορ. Μετά το 2-0, θα μπορούσε να είχε δεχθεί άλλα τόσα γκολ, αν ο Ολυμπιακός ήταν πιο προσεκτικός…

• Στα ντέρμπι και στα δύσκολα το πάθος και η συνοχή είναι απαραίτητα. Πάθος που είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, όχι, όμως και αυτοί του Παναθηναϊκού. Σε κάποιες στιγμές σου έδιναν την εντύπωση ότι έβλεπαν το ματς σαν… φιλικό. Στην επανάληψη, μάλιστα, έδειχναν σαν να παράτησαν το παιχνίδι. Οσο για τη συνοχή, συγνώμη, αλλά τέτοια δεν υπάρχει στο "τριφύλλι", εδώ και καιρό...

• Η μεσαία γραμμή βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα. Πλην του Ζιλμπέρτο, ο οποίος πάλευε μόνος του, ο Κατσουράνης δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του παιχνιδιού, ενώ μέτριος ήταν και ο Σιμάο. Δεν μπορώ, επίσης, να μην αναφερθώ ΞΑΝΑ στην άμυνα της ομάδας. Μια άμυνα που όταν πιεστεί έχει προβλήματα. Δείτε παιχνίδια δύσκολα και θα το διαπιστώσετε...

• Ντεφορμέ νομίζω ότι ήταν και ο Χενκ Τεν Κάτε. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί επέλεξε τον Γκάμπριελ αντί του Λέτο! Ο Βραζιλιάνος δεν προσέφερε τίποτα στην ομάδα του και δεν δικαίωσε τον προπονητή του για την επιλογή του να τον βάλει βασικό. Ποτέ δεν κατάλαβα, επίσης, ποια ήταν η θέση του Σαλπιγγίδη. Ο Ελληνας φορ ήταν πότε αριστερά, πότε δεξιά, πότε πίσω από τον Σισέ και πότε δίπλα του! Οσο για το πλάνο του Ολλανδού τεχνικού, αυτό δεν υπήρχε πουθενά. Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα ποιοτική, αλλά χωρίς σχέδιο στο παιχνίδι του.

• Εν ολίγοις, μιλάμε για μια δίκαιη νίκη για τον Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που έκανε απλά πράγματα, είχε πάθος στο παιχνίδι του, και χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα πήρε ένα πολύτιμο «τρίποντο». Το ντέρμπι είναι ένα «μάθημα» για τον Παναθηναϊκό. Η ποιότητα από μόνη της δεν παίρνει τέτοια ματς. Χρειάζεται συγκέντρωση για 90 λεπτά, πάθος και τακτική. Στοιχεία που δεν είχαν οι «πράσινοι».

MVP: Κώστας Μήτρογλου

Ο «πιστολέρο» του Ολυμπιακού χτύπησε δύο φορές στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων των «ερυθρολεύκων».

Μάλιστα, γκολ σαν το δεύτερο που πέτυχε, τα βλέπουμε σπάνια στα ελληνικά γήπεδα. Ο μοναδικός υγιής φορ πλέον των Πειραιωτών έφτασε τα πέντε γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα και βάζει πλώρη για πολλά άλλα. Ο Μήτρογλου πανηγύρισε με τον γνωστό τρόπο τα τέρματά του, σχηματίζοντας με τα χέρια του δύο πιστόλια.

Κούπερ: «Είμαι τσατισμένος»

Ιδιαίτερα απογοητευμένος για το ισόπαλο αποτέλεσμα στον αγώνα με τον Πανιώνιο εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Αργεντινός τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος απ’ την υπερπροσπάθεια των παικτών του Άρη, όμως όχι και απ’ τον έναν βαθμό, ενώ άφησε σαφείς αιχμές κατά της διαιτησίας.

«Ορισμένες φορές είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσεις κάποιες καταστάσεις, αλλά η τσατίλα είναι η λέξη που έχω στο μυαλό μου. Κάποιες φορές η ομάδα σου μπορεί να κάνει μια υπερπροσπάθεια χωρίς να πούμε ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο γιατί δεν παίξαμε. Σε ένα παιχνίδι όπου στο πρώτο ημίχρονο αντιμετωπίσαμε δυσκολίες και βελτιωθήκαμε στο δεύτερο σε σχέση με το πρώτο, αλλά υπάρχουν κάποια σημεία που σε κάνουν να χάνεις την ισορροπία σου. Κάναμε μεγάλη δουλειά, για την προσπάθεια και ψυχή που δείξανε οι ποδοσφαιριστές μας.

Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι θα πρέπει να βελτιωθούμε, αλλά ως συμπεριφορά θα πρέπει να τους συγχαρώ. Τα νεύρα που έχω προκαλούνται γιατί παρά την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου όπου για 20' αγωνιστήκαμε με 10 παίκτες και εκεί που μπορείς να πιστέψεις ότι έχει τελειώσει το παιχνίδι, σου στερεί έναν μεγάλο θρίαμβο. Σε ένα παιχνίδι που έχει προηγηθεί υπερπροσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές μου απέναντι σε μια ομάδα που είναι πάνω από μας στην βαθμολογία.


Πιστεύω ότι η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου ήταν μεγάλη, αλλά θα πρέπει να μελετήσουμε κομβικά σημεία. Όπως ένα πλάγιο που θα πρέπει να δοθεί αλλαγή, ένα οφσάιντ που δεν δόθηκε ή ένα γκολ που ακυρώθηκε και το θεωρώ καθαρό και θα πρέπει να τα δούμε πριν αξιολογήσουμε την προσπάθειά μας. Γνωρίζω βέβαια ότι ο ένας βαθμός που πήραμε ήταν πάρα πολύ λίγος, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να βγάλουμε τον Άρη από αυτό το αρνητικό ρεύμα και σε αυτό θα βοηθούσε ένας μεγάλος θρίαμβος που ήμασταν κοντά σήμερα. Η ψυχολογία της ομάδας μπορεί να αλλάξει με έναν μεγάλο θρίαμβο.

Θα πω ότι υπάρχουν κομβικά σημεία που κρίνουν αποτελέσματα. Δεν μου αρέσει να σχολιάζω την διαιτησία. Όπως είδα την διαιτησία, στο γκολ μας από εκεί που το είδα θεωρώ ότι ήταν καθαρό, σε πλάγιο δικό μας δόθηκε αλλαγή όπως και θα έπρεπε να γίνει και στο πλάγιο του Πανιωνίου που προήλθε το γκολ που ήταν νωρίτερα οφ σάιντ, επομένως δεν έχω πολλά λόγια να πω».


Απ’ τη μεριά του ο Εμίλιο Φερέρα στάθηκε στην ψυχραιμία που διατήρησε ο Πανιώνιος μετά το γκολ που δέχτηκε, στην καλή εμφάνιση, ενώ χαρακτήρισε δίκαιο το 1-1: «Ερχόμενοι εδώ γνωρίζαμε ότι ο Άρης είναι μία πολύ καλή ομάδα, που είχε αλλάξει προπονητή και που είχε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την προηγούμενη εβδομάδα και ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολος αντίπαλος. Ο τρόπος με τον οποίο παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλός. Με πολλή κατοχή της μπάλας και μεγάλη ευκαιρία με τον Μπάλαμπαν, αλλά και ευκαιρίες για τον Άρη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης είχε λιγότερες ευκαιρίες, αλλά εμείς χάσαμε το κοντρόλ του παιχνιδιού. Είχαμε δύο καλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο.

Μία με τον Ριέρα που ήταν ένας εναντίον ενός με τον τερματοφύλακα και μία με τον Κουμόρτζι που ήταν μόνος του. Μετά τις δύο αυτές ευκαιρίες νομίζω ότι δεν θα ήταν δίκαιο να χάσουμε το παιχνίδι. Η ψυχολογία της ομάδας μάς βοήθησε να επανέλθουμε στο παιχνίδι αφού μετά το 1-0 του Άρη δεν είχαμε πολύ χρόνο. Η ομάδα μου έδειξε ότι έχει φανταστική ψυχολογία, ενώ στα στατιστικά φαίνεται ότι ήμασταν καλύτεροι».

SUPER LEAGUE-Βαθμολογία

Βαθμολογία
Θέση
Ομάδα
Αγ
Βαθμοί
Σύνολο
Εντός
Εκτός
N-I-H
Γκολ
N-I-H
Γκολ
N-I-H
1
Ολυμπιακός
12
30
9-3-0
21-6
4-2-0
9-2
5-1-0
2
Παναθηναϊκός
12
29
9-2-1
21-8
5-1-0
12-4
4-1-1
3
ΠΑΟΚ
12
21
6-3-3
16-8
5-0-1
12-3
1-3-2
4
Καβάλα
12
18
5-3-4
13-10
4-1-1
10-5
1-2-3
5
Πανιώνιος
12
18
5-3-4
16-13
3-2-1
10-7
2-1-3
6
ΑΕΚ
12
18
5-3-4
15-13
4-0-2
9-6
1-3-2
7
Εργοτέλης
11
17
4-5-2
17-12
2-2-1
7-5
2-3-1
8
Αστέρας Τρίπολης
12
16
4-4-4
14-14
2-3-2
9-8
2-1-2
9
Αρης
12
16
3-7-2
12-13
3-3-0
5-2
0-4-2
10
Ξάνθη
12
14
4-2-6
7-10
4-1-1
7-4
0-1-5
11
Λάρισα
11
13
3-4-4
12-16
2-3-1
7-6
1-1-3
12
Ηρακλής
12
12
3-3-6
10-15
2-2-2
7-9
1-1-4
13
Πας Γιάννενα
11
11
2-5-4
10-15
2-3-0
8-5
0-2-4
14
Λεβαδειακός
12
11
3-2-7
8-18
2-1-3
4-8
1-1-4
15
Ατρόμητος Αθηνών
11
10
2-4-5
11-12
1-2-2
3-2
1-2-3
16
Πανθρακικός
12
1
0-1-11
7-27
0-1-5
4-11
0-0-6

Εν ψυχρώ εκτέλεση

Τα ντέρμπι θα το έπαιρνε ο πιο παθιασμένος. Αυτός ήταν ο Ολυμπιακός. Με σκόρερ και εκτελεστή τον Μήτρογλου που πήρε το όπλο του δύο φορές (45+’,54’), «σκότωσε» 2-0 τον Παναθηναϊκό και τον γκρέμισε από την κορυφή! Μόνοι πρώτοι για πρώτη φορά φέτος οι ερυθρόλευκοι μετά από 12 αγωνιστικές. Με μια ώρα καθυστέρηση άρχισε το ματς λόγω επεισοδίων εκτός γηπέδου.

Το παιχνίδι:

Οι «ερυθρόλευκοι» -κόντρα στα προγνωστικά- μπήκαν πιο δυνατά. Είχαν την κατοχή και ασκούσαν πίεση στα αντίπαλα καρέ με σέντρες «φαρμάκι» από την δεξιά πτέρυγα, κυρίως με τον Ζαϊρί, αλλά και με τον Γκαλίτσιο. Το πρώτο σουτ, όμως στον αγώνα προήλθε από την ομάδα του Παναθηναϊκού και τον Σισέ (8’).

Η προσπάθεια του Γάλλου επιθετικού βρήκε σε ετοιμότητα τον Νικοπολίδη. Τη σκυτάλη στις ευκαιρίες πήραν οι γηπεδούχοι με τον Μαρέσκα δύο λεπτά αργότερα (10’), ο Ιταλός μέσος επιχείρησε ένα δυνατό βολέ από μακρινή απόσταση αναγκάζοντας τον Τζόρβα να πέσει προκειμένου να διώξει. Λίγο μετά (12’) οι πράσινοι εκτέλεσαν ένα φάουλ, από την λανθασμένη έξοδο του Νικοπολίδη επωφελήθηκε ο Σισέ, ο οποίος σούταρε πρώτα πάνω στον Μπράβο που σαν από μηχανής βρέθηκε μπροστά στην κενή εστία και στη συνέχεια ψηλά άουτ.

«Κλάταρε» μετά το 20’…

Το σύνολο του Ζίκο παρουσίαζε επιθετικό πλάνο, αλλά δεν είχε τις δυνάμεις για τον υποστηρίξει. Ο έλεγχος του παιχνιδιού πέρασε ξεκάθαρα στα χέρια των φιλοξενούμενων. Με κορυφαίο τον Σισέ που αποτελούσε μόνιμο κίνδυνο για την αντίπαλη και με αρκετά μακρινά σουτ προσπάθησε να πάρει κεφάλι στο σκορ, χωρίς τελικά να το πετύχει. Στο μεταξύ ο Ζεβλάκοφ έδωσε τη θέση του στον Αβ. Παπαδόπουλο, μια και ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό. Αλλαγή που δεν επηρέασε πάντως τη λειτουργία της αμυντικής γραμμής των Πειραιωτών.

Πήρε το «όπλο» του ο Μήτρογλου!

Η αναμέτρηση είχε περάσεις στις καθυστερήσεις και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες στα αποδυτήρια ο Μήτρογλου τους διέψευσε. Η μπάλα έφτασε στην περιοχή έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Ντουντού έδωσε με γυριστό σουτ την ασίστ στον 21χρονο επιθετικό και εκείνος με όμορφο πλασέ «νίκησε» τον Τζόρβα γράφοντας το 1-0.

«Πυροβόλησε» και πάλι!

Το δεύτερο μέρος ήταν πιστή αντιγραφή του πρώτου. Δέκα λεπτά σχεδόν μετά το πρώτο σφύριγμα στην επανάληψη (54’), ο Ζαϊρί ξεκίνησε μια κούρσα από την δεξιά «πτέρυγα» την κατάλληλη στιγμή γύρισε το βλέμμα του προς το κέντρο, «σημάδεψε» τον Μήτρογλου που περίμενε καρτερικά στην μικρή περιοχή έπιασε το γυριστό σουτ διπλασιάζοντας τα τέρματα του Ολυμπιακού.

Η «επιστροφή» του Λέτο

Ο Χενκ Τεν Κάτε αποφάσισε να κάνει ορισμένες αλλαγές στην «σκακιέρα» για να πετύχει την ανατροπή. Μία από αυτές ήταν η είσοδος του Λέτο στον αγωνιστικό χώρο (66’). Το «κόκκινο» παρελθόν του Αργεντινού μέσου δεν λησμονήθηκε από τους οπαδούς των «ερυθρολεύκων» που τον αποδοκίμασαν έντονα. Ο Λέτο ζωντάνεψε την επιθετική ανάπτυξη του Παναθηναϊκού, αλλά ως εκεί. Τελικό σκορ στο «Γ. Καραϊσκάκης» 2-0.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Ρ. Μπράβο (63' Ντομί), Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ (28' Αβ. Παπαδόπουλος), Γκαλίτσιος, Ντούντου, Μαρέσκα, Λεονάρντο (70' Πάντος), Ζαϊρί, Όσκαρ, Μήτρογλου.

Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σεϊταριδης Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Σιμάο (63' Νίνης), Γκάμπριελ (55' Λέτο), Σαλπιγγίδης (75' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

Το χρονικό μιας «καθυστερημένης» σέντρας

Δύο ώρες πριν από την προκαθορισμένη σέντρα του ντέρμπι Ολυμπιακού–Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη όλα έμοιαζαν να κυλούν ομαλά. Κάπου εκεί τα πράγματα στράβωσαν.

Τα επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και της Αστυνομίας ανάγκασαν την αποστολή του Παναθηναϊκού να ακινητοποιηθεί στο ύψος του Καλλιμάρμαρου για περισσότερο από μια ώρα μέχρι να καθαρίσουν οι δρόμοι που οδηγούσαν στο γήπεδο.

Λίγο πριν τις 18.00 υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ότι το παιχνίδι που ήταν προγραμματισμένο για τις 18.30 θα αρχίσει 75 λεπτά μετά την άφιξη της αποστολής των πράσινων στο γήπεδο.

Το πούλμαν έφτασε τελικά στο γήπεδο στις 18.15 και έτσι η σέντρα προγραμματίστηκε για τις 19.30.

Δ' ΕΘΝΙΚΗ 5ος ομιλος12η αγωνιστική-Βαθμολογία



       
Βαθμολογία
Θέση Ομάδα Αγ Βαθμοί Σύνολο Εντός Εκτός
N-I-H Γκολ N-I-H Γκολ N-I-H Γκολ
1
Ναυπακτιακός Αστέρας
12
26
8-2-2
25-9
5-1-1
16-3
3-1-1
9-6
2
Βολίς
12
26
8-2-2
22-8
4-0-2
11-5
4-2-0
11-3
3
Τηλυκράτης Λευκάδας
12
23
7-2-3
20-10
4-0-2
12-4
3-2-1
8-6
4
Θεσπρωτός
12
23
7-2-3
21-14
4-1-1
11-6
3-1-2
10-8
5
Πρέβεζα
12
23
6-5-1
15-9
3-3-0
6-3
3-2-1
9-6
6
Απόλλων Πάργας
12
22
6-4-2
11-7
4-2-0
8-2
2-2-2
3-5
7
Σκουφάς Κομποτίου
12

         22
7-1-4
17-10
4-0-2
8-5
3-1-2
8-5
8
Ελαιόφυτο
12
18
5-3-4
19-15
2-2-2
8-7
3-1-2
11-8
9
Μεσολόγγι
12
18
5-3-4
13-9
3-2-1
11-6
2-1-3
2-3
10
Αραχθος Παχυκαλάμου
12
15
4-3-5
20-21
3-0-3
13-10
1-3-2
7-11
11
Σούλι Παραμυθιάς
12
15
4-3-5
13-22
4-2-0
12-6
0-1-5
1-16
12
Οδυσσέας ΕΑΣ
12
14
4-2-5
11-9
2-2-2
4-4
2-0-3
7-5
13
Αστήρ Ρόκας
11
13
3-4-4
11-12
2-1-1
3-2
1-3-3
8-10
14
Απόλλων Ευπαλίου
12
12
4-0-8
16-19
2-0-3
7-8
2-0-5
9-11
15
Αναγέννηση ¶ρτας
12
11
3-2-7
9-19
3-2-2
7-7
0-0-5
2-12
16
Προοδευτική Περάματος
12
10
2-4-6
11-17
1-2-3
9-8
1-2-3
2-9
17
Ανατολή
12
7
1-4-7
8-20
1-3-2
5-8
0-1-5
3-12
18
Λευκίμη
11
0
0-0-11
8-39
0-0-6
5-19
0-0-5
3-20
Αποτελέσματα
29/11
1-0

Σκουφάς Κομποτίου-Οδυσσέας ΕΑΣ
Αναγέννηση ¶ρτας-Αραχθος Παχυκαλάμου
2-3
Βολίς-Σούλι Παραμυθιάς
3-0
Θεσπρωτός-Αστήρ Ρόκας
1-0
Ναυπακτιακός Αστέρας-Απόλλων Ευπαλίου
1-2
Πρέβεζα-Ανατολή
1-0
Τηλυκράτης Λευκάδας-Μεσολόγγι
0-1
Λευκίμη-Ελαιόφυτο
2-4
Προοδευτική Περάματος-Απόλλων Πάργας
0-1

B; EUNIKH Βαθμολογία

     
Βαθμολογία
Θέση Ομάδα Αγ Βαθμοί Σύνολο Εντός Εκτός
N-I-H Γκολ N-I-H Γκολ N-I-H Γκολ
1
Κέρκυρα
11
27
8-3-0
24-9
5-0-0
15-4
3-3-0
9-5
2
Εθνικός Πειραιώς
11
21
6-3-2
13-6
3-1-1
7-3
3-2-1
6-3
3
Εθνικός Αστέρας
11
21
6-3-2
15-9
3-2-1
9-6
3-1-1
6-3
4
Δόξα Δράμας
11
19
5-4-2
16-13
3-2-1
10-8
2-2-1
6-5
5
Ολυμπιακός Βόλου
10
17
5-2-3
15-14
2-0-3
6-8
3-2-0
9-6
6
Ηλιούπολη
11
16
4-4-3
11-10
3-2-1
7-5
1-2-2
4-5
7
Παναιτωλικός
11
16
4-4-3
15-14
3-2-0
8-3
1-2-3
7-11
8
Πανσερραϊκός
11
16
4-4-3
13-15
2-2-2
6-6
2-2-1
7-9
9
ΟΦΗ
11
16
4-4-3
11-13
2-3-1
6-6
2-1-2
5-7
10
Αναγέννηση Καρδίτσας
11
14
3-5-3
10-12
2-3-0
6-3
1-2-3
4-9
11
Πιερικός
10
12
3-3-4
17-16
2-0-3
11-10
1-3-1
6-6
12
Θρασύβουλος Φυλής
11
12
3-3-5
14-15
1-3-1
4-2
2-0-4
10-13
13
Διαγόρας Ρόδου
10
11
3-2-5
12-14
2-1-2
8-7
1-1-3
4-7
14
Ιωνικός
11
10
2-4-5
11-14
2-2-1
6-5
0-2-4
5-9
15
Ρόδος
11
10
2-4-5
10-13
1-1-3
7-7
1-3-2
3-6
16
Αγροτικός Αστέρας
11
10
2-4-5
11-15
2-2-2
5-6
0-2-3
6-9
17
Καλαμάτα
11
8
1-5-5
5-9
1-4-1
5-4
0-1-4
0-5
18
Ηλυσιακός
10
3
0-3-7
6-18
0-2-3
3-7
0-1-4
3-11
Αποτελέσματα Επόμενοι αγώνες
Εθνικός Πειραιώς-Ρόδος
2-0
Δόξα Δράμας-Αναγέννηση Καρδίτσας
0-0
Ηλιούπολη-Αγροτικός Αστέρας
2-1
ΟΦΗ-Ολυμπιακός Βόλου
1-1
Παναιτωλικός-Καλαμάτα
0-0
Εθνικός Αστέρας-Ιωνικός
1-1
Κέρκυρα-Πανσερραϊκός
4-0
Ηλυσιακός-Θρασύβουλος Φυλής
0-2
30/11
18:00
Διαγόρας Ρόδου-Πιερικός

Β’ Εθνική: Η κορυφή είναι δική της

Η Κέρκυρα ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής, καθώς επικράτησε 4-0 του Πανσερραϊκού στο νησί των Φαιάκων και διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Στην κορυφή παραμένει το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ. «Γκέλα» για τον Εθνικό Αστέρα καθώς παραχώρησε ισοπαλία(1-1) στον Ιωνικό στην Καισαριανή, ενώ ούτε και ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης, μένοντας στο 1-1 με τον ΟΦΗ, στο Ηράκλειο.

Η Κέρκυρα έδειξε για ακόμα μία φορά το καλό της πρόσωπο, διατηρώντας το αήττητο στο πρωτάθλημα, στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής. Οι Φαίακες επιβλήθηκαν εύκολα 4-0 του Πανσερραϊκού και όχι απλά παρέμειναν στην κορυφή αλά αύξησαν τη διαφορά από τους διώκτες τους… Τα γκολ για το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ πέτυχαν οι Γκουστάβο(12’), Τσίγκας (πεν. 47’) , Λουρένσο (49’) και Λαμπρόπουλος (87’).

Η μεγάλη έκπληξη της ημέρας παραλίγο να πραγματοποιηθεί στην Καισαριανή με τον Ιωνικό να κρατάει το υπέρ του 1-0, λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα. Παρόλα, ο Σικαλόπουλος, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης έσωσε την παρτίδα για τον Εθνικό Αστέρα, αφού ισοφάρισε σε 1-1, χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός Βόλου δείχνει ότι περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος, αφού ούτε τώρα κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να αποδράσουν από το Ηράκλειο μένοντας στο 1-1 με τον ΟΦΗ.

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, η Ηλιούπολη επικράτησε 1-0 του Αγροτικού Αστέρα, ο Θρασύβουλος νίκησε 2-0 το Αιγάλεω, ενώ στο 0-0 έμειναν Παναιτωλικός και Καλαμάτα.

11η αγωνιστική

Παρασκευή 27/11

Εθνικός-Ρόδος 2-0 (45’ Σουμπίνιο, 72’ Ροντρίγκο)

Σάββατο 28/11

Δόξα Δράμας- Αναγέννηση Καρδίτσας 0 - 0

Κυριακή 29/11

Αιγάλεω- Θρασύβουλος 0-2
(70' Κόμπο, 74' Χατζηπαντελίδης)

Κέρκυρα- Πανσερραϊκός 4-0
(12' Γκουστάβο, 47' πεν. Τσίγκας, 49' Λουρένσο, 87' Λαμπρόπουλος)

Εθνικός Αστέρας- Ιωνικός 0-1
(90’ Σικαλόπουλος -14' Γεωργίου)

Παναιτωλικός- Καλαμάτα 0-0

ΟΦΗ- Ολυμπιακός Βόλου 1-1
(28' Βλόνταρτσικ -11' πεν. Ροτζέριο)

Ηλιούπολη- Αγροτικός Αστέρας 2-1
(39' αυτ. Χασιώτης, 52' αυτ Παπαδόπουλος-85' Γέβντζοβιτς)

Δευτέρα 30/11

Διαγόρας- Πιερικός (15:15, ΕΤ3)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 28-29.11.2009

                                                             
Α1' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (9η)
ΑΠΟΤ.
ΑΟ ΠΑΞΟΙ
ΑΠΣ ΑΝΑΓ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
1-1
ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ 
0-1
ΑΟ ΑΤΡ.ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ
ΑΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ 
1-0
ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΓ ΜΑΡΚΟΥ
ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ 
3-2
ΑΟ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ
ΟΦΑΜ
1-0
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΑΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ 
1-3
ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
0-1
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (9η)

ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΠΑΡΤΥΛΑΣ 
ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ
0-3
ΑΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ
ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 
1-0
ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
ΑΟ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ

ΑΟ ΣΥΝΑΡΑΔΩΝ
ΑΟ ΟΜΟΝΟΙΑ
1-1
ΠΑΟΚ
ΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ

ΠΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
0-5
Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΒΟΡΕΙΟΣ (7η)

ΑΠΣ ΟΣΤΡΙΑ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΑΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΡΙΛΛΑ 
2-2
ΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
ΑΠΣ ΑΕ. ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
2-4
ΑΟ ΚΕΡ. ΚΑΒΒΑΔΑΔΩΝ
ΑΣ ΗΡ. ΣΦΑΚΕΡΩΝ 
1-2
ΑΟ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΡΟΥΛΑΔΩΝ
ΑΟ ΛΥΚΟΙ    
2-3
ΓΕΘ
ΑΟ ΒΕΛΟΣ ΒΕΛΟΝΑΔΩΝ
2-2
Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΝΟΤΙΟΣ (7η)

ΑΟ ΠΕΝΤΑΤΙ
ΑΠΣ ΚΕΡ.ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
0-0
ΑΠΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ ΔΕΚΑ 
ΑΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΦΡΑΣ 
2-2
ΑΣ ΚΕΡ. ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ
ΑΟ ΚΑΒΟΣ 
6-1
ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ 
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 96
2-3
ΑΕ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΠΣ ΘΥΕΛΛΑ
4-0
                                                                   

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 28-29.11.2009



ΑΟ ΚΑΒΟΣ 
ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ 
0-3 
ΑΟ ΚΕΡ.ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ
ΑΠΣ ΑΝΑΓ.ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
2-8
ΑΟ ΑΤΡ.ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ
ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ
4-9
2ος όμιλος

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 
Ο.Φ.Α.Μ
8-0
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
0-3 α.α
ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ
ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
1-0
3ος όμιλος

ΓΕΘ
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
5-2
ΓΕ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ
ΑΠΣ ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ
ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ

 

Η κορυφή χωράει μόνο έναν!

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό για τη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με τον νικητή να παίρνει για έπαθλό την κορυφή. Στην αποστολή των ερυθρόλευκων ο Τοροσίδης, έτοιμος για τους πράσινους ο Καραγκούνης. Στις 18.30 η σέντρα στο Καραϊσκάκη. Συντονιστείτε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για μια Κυριακή γεμάτη ντέρμπι.

ΟΣΦΠ: Παίζει και ο «Τόρο»

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Βασίλης Τοροσίδης συμμετείχε για δεύτερη φορά στη σειρά κανονικά στην προπόνηση και έτσι …ανάγκασε τον Ζίκο να τον συμπεριλάβει στην αποστολή της ομάδας.

Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο διεθνής αμυντικός θα είναι σε θέση να αγωνιστεί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά στο Ρέντη γνωρίζουν καλά ότι η παρουσία του στην αποστολή θα είναι άλλη μία «ένεση» στο ηθικό των ερυθρόλευκων.

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι ακολούθησε το πρώτο μέρος του προγράμματος της ομάδας και στη συνέχεια έκανε ατομικό πρόγραμμα καθαρά για προληπτικούς λόγους και –φυσικά- για να ξεκουράσει το πόδι του λίγες ώρες πριν την σέντρα του μεγάλου αγώνα.

Ο Ντάρμπισάιρ έκανε ατομικό και τρέξιμο στο γήπεδο. Ο Στολτίδης συνέχισε το πρόγραμμα αποθεραπείας. Ο Λεντέσμα και ο Ντιόγκο ατομικό στο γυμναστήριο.

Συνολικά οι 20 παίκτες που πήρε ο Ζίκο για την αποστολή του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Κυριακής:

Νικοπολίδης, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Φετφατζίδης, Γκαλέτι, Όσκαρ, Κατσικογιάννης, Μαρέσκα, Νικλητσιώτης, Ζαϊρί, Μήτρογλου, Τοροσίδης.

ΠΑΟ: Στην αποστολή ο Καραγκούνης!

Στην αποστολή του Παναθηναϊκού συμπεριλήφθηκε ο Γιώργος Καραγκούνης για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο αρχηγός του τριφυλλιού προπονήθηκε και το Σάββατο μόνος του αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για τον Χενκ ΤενΚάτε να τον πάρει μαζί με τους άλλους παίκτες της ομάδας που θα βρεθούν στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Παρόλα αυτά οι πιθανότητες να ξεκινήσει στον αγώνα είναι λίγες.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Πετρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Μαρίνος, Μαχλελής, Μάντζιος Κλέιτον και Τζιόλης.
Πατέρας και οπαδοί στην Παιανία

Με τον Νικόλα Πατέρα να δίνει το «παρών» στην Παιανία ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η έκπληξη όμως, προήρθε από τους οπαδούς της ομάδας.

Παρά την ενημέρωση ότι δεν θα βρεθούν στην Παιανία εκπρόσωποι των οργανωμένων, περίπου 20 άτομα πήγαν στο προπονητήριο και ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΠΑΕ να παρακολουθήσουν την προπόνηση, όπως και έγινε.

ΠΑΟ: Να φύγει θριαμβευτής!


Το «διπλό» με το οποίο θα γίνει το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος θα κυνηγήσει απόψε (18:30, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) ο Παναθηναϊκός στην έδρα του Ολυμπιακού. Οι «πράσινοι» βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και εάν νικήσουν σήμερα τους Πειραιώτες μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», τότε θα αποκτήσουν… αέρα 5 βαθμών. Όπως γίνεται αντιληπτό, το «τριφύλλι» έχει την ευκαιρία να κάνει το μεγάλο βήμα για τον τίτλο, τον οποίο έχει να κατακτήσει από τη σεζόν 2003/04.

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός παραμένει αήττητος από την αγωνιστική περίοδο 2005/06, όταν είχε ηττηθεί (με 3-2) για τελευταία φορά από τον Ολυμπιακό μέσα στο φαληρικό γήπεδο. Από τότε μετρά μία νίκη (τη σεζόν 2006/07 με γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου) και δύο ισοπαλίες (τη σεζόν 2007/08 1-1 και την περσινή 0-0).

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Χενκ Τεν Κάτε αναμένεται να παρατάξει αρκετά επιθετικά την ομάδα του. Τη θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Τζόρβας, ο οποίος θα έχει μπροστά του τους Σεϊταρίδη (δεξί μπακ), Βύντρα, Σαριέγκι (κεντρικοί αμυντικοί) και Σπυρόπουλο (αριστερό μπακ). Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα παίξουν ο Σιμάο και ο Ζιλμπέρτο, έχοντας στα άκρα τον Σαλπιγγίδη (δεξιά) και Λέτο (αριστερό). Πίσω από το Σισέ θα βρίσκεται ο Κατσουράνης.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο Ολλανδός τεχνικός να επιφυλάσσει κάποια έκπληξη, αλλά αυτό θα γίνει γνωστό λίγα λεπτά πριν από τη σέντρα του ντέρμπι. Όσον αφορά τον Καραγκούνη, έκανε και χθες ατομικό πρόγραμμα και ο Τεν Κάτε ενδέχεται να τον χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης (και όχι από την αρχή).

Την αποστολή συμπληρώνον οι Γκαλίνοβιτς, Καρνέζης, Γκάμπριελ, Νίνης, Καντέ, Δάρλας, Χριστοδουλόπουλος και Ρουκάβινα. Εκτός έμειναν οι Πετρόπουλος, Μαρίνος, Μπιέρσμιρ, Μαχλελής, Τζιόλης, Μάντζιος και Κλέιτον (που δεν υπολογίζονται).

Τεν Κάτε: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»

Αισιόδοξος για την έκβαση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Χενκ Τεν Κάτε, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. Σε γενικές γραμμές τα όσα δήλωσε ο Ολλανδός τεχνικός ήταν ανάλογα με εκείνα που είπε στους ποδοσφαιριστές του πριν από μερικές ημέρες: «Ελπίζω η ομάδα μου να κάνει ένα καλό παιχνίδι. Θα δούμε τι θα γίνει. Θεωρώ ότι είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο. Είμαστε αισιόδοξοι κι όπως έχω ξαναπεί τους σεβόμαστε όλους, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν», ανέφερε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Κανένα πριμ

Δεν ευσταθεί το σενάριο που θέλει τον Νικόλα Πατέρα να έχει υποσχεθεί πριμ στους παίκτες του Παναθηναϊκού, εάν εκείνοι νικήσουν τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» να θελήσει να τους επιβραβεύσει, στην περίπτωση που εκείνοι φύγουν ως θριαμβευτές από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Χθες ο κ. Πατέρας βρέθηκε στην Παιανία, αλλά δεν μίλησε στους παίκτες ενόψει του σημερινού ντέρμπι. Μάλιστα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει και σήμερα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσει το «παρών» στο φαληρικό γήπεδο μαζί με τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας και τους Στέφανο Ησαΐα, Φάνη Βουτσαρά, Δημήτρη Σκιάνη.

Τουρκικά… παραμύθια

Καμία βάση δεν έχει το δημοσίευμα της «Sabah», που επικαλέστηκε ελληνική ιστοσελίδα, και υποστήριζε ότι η Μίλαν και η Φενερμπαχτσέ εμφανίζονται διατεθειμένες να ξοδέψουν 13 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Σωτήρη Νίνη. Πάντως, η ιταλική ομάδα είναι δεδομένο ότι έχει παρακολουθήσει τον νεαρό διεθνή μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Χέρτα Βερολίνου, η οποία σήμερα θα έχει άνθρωπό της στα επίσημα του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Παρόλα αυτά, ο διεθνής επιθετικός του «τριφυλλιού» δεν ασχολείται αυτή την περίοδο με το συγκεκριμένο θέμα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει καλύτερα τη δουλειά του, ώστε η ομάδα του να πετύχει τους στόχους της.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES