8 Ιαν 2010

ΠΑΣ ΓIANNENA:Η αποστολή για τον αγώνα με τον Πανθρακικό

Ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα για τον αγώνα με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.Ο Βαγγέλης Κοντογουλίδης γυμνάστηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα όμως αισθάνθηκε ενοχλήσεις και πάλι στους προσαγωγούς.Ο Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς παρέμεινε για μια ακόμη ημέρα κλινήρης, ενώ ατομικό πρόγραμμα προπόνησης ακολούθησαν οι Σωτήριος Μπαλάφας, Βάντερσον Σκαρντουέλι (ενοχλήσεις στη μέση).Ο Πατρίκ Ντιμπαλά ζήτησε άδεια δύο ημερών για ένα προσωπικό του θέμα, μετέβη στο Βέλγιο και θα βρίσκεται στην πόλη των Ιωαννίνων την ερχόμενη Δευτέρα.Εκτός προπόνησης και οι νεαροί ποδοσφαιριστές Παππάς, Μαργαρίτης, Βατσής που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.Ο τεχνικός της ομάδας Ευθύμιος Γεωργούλης συμπεριέλαβε στην αποστολή τους εξής ποδοσφαιριστές: Ανδράλας, Βαγγελής, Ελευθερόπουλος, Κανακούδης, Κούσας, Κώτσιος, Μενδρινός, Μιχαήλ, Μιχαλόπουλος, Ντάσιος, Σαϊτιώτης, Σιαλμάς, Σικαλιάς, Τζάνης, Μπακαγιόκο, Μπουχάν, Σενόνε, Σίσιτς, Σιλά, Βαρτζιώτης (20άδα).Οι ποδοσφαιριστές Σωτήρης Μπαλάφας, Πατρίκ Ντιμπαλά, Βάντερσον Σκαρντουέλι που έχουν συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες, στην μεθαυρινή αναμέτρηση θα εκτίσουν την ποινή του αποκλεισμού της μιας αγωνιστικής ημέρας.

Μένει μέχρι να φύγει κι ο Πουρσανίδης

Στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Αντώνη Ρέμο, θα ανακοινώσει την απόφασή του ο Ηλίας Πουρσανίδης σχετικά με το μέλλον του στον Ηρακλή. Ο νυν τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107.4, στην οποία εξέφρασε τους προβληματισμούς του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ομάδα, έπειτα από τα όσα έλαβαν χώρα στον αγώνα με τον Πανθρακικό.
"Πληροφορήθηκα για το συμβάν λίγο αργότερα, αλλά έχω άψογη συνεργασία και εμπιστοσύνη στον κ. Κωφίδη και τους συνεργάτες του. Αν ήμουν μάλιστα εκεί ίσως να είχα αντιδράσει πολύ έντονα, είμαι φυσικά κι εγώ αντίθετος σε τέτοιες πρακτικές και φιλοσοφίες. Είμαι σύμφωνος λοιπόν με τον Σάββα, δεν μου ταιριάζουν και εμένα αυτά και το θέμα δεν πρέπει να μείνει έτσι", είπε αρχικά και συμπλήρωσε: "Ο κάθε ένας αντιδρά ανάλογα με τον χαρακτήρα του, ο Σάββας επέλεξε αυτό τον τρόπο, η δική μου απόφαση πάντως θα ειπωθεί δημόσια αφού πρώτα μιλήσω με τον κ. Ρέμο. Είμαι φυσικά, επαναλαμβάνω, κάθετα αντίθετος σε τέτοιες ενέργειες αλλά ακόμη δεν λέω τίποτα. Η ομάδα έχει μπροστά της ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι τώρα με τον Άρη και είναι θετικό ότι και ο Σάββας είπε πως θα είναι κοντά στην ομάδα και στους παίκτες. Έτσι από Δευτέρα θα έχουμε τις τελικές αποφάσεις όλων μας, όπως είπα θέλω να το συζητήσω πρώτα με τον πρόεδρο αλλά νομίζω ότι είναι προφανες ποια είναι η απόφαση μου".
"Ψάχνει να βρει  λύσεις ο Ρέμος"
Ο Πουρσανίδης ρωτήθηκε για την κριτική που δέχεται ο Αντώνης Ρέμος και απάντησε ότι "ο κ. Ρέμος είναι πολύ προβληματισμένος, είναι πιεσμένος και επίσης αγχωμένος για την ομάδα, αυτό έχω αντιληφθεί εγώ από την επαφή που είχαμε ως τώρα. Ο πρόεδρος έχει τεράστια αγωνία αλλά και αγάπη για τον Ηρακλή και προσπαθεί να βρει λύσεις για όλα τα θέματα της ομάδας", σημείωσε και επανήλθε επί του ενδεχομένου παραίτησης. "Εγώ θέλω να μιλώ πάντα για όσα αφορούν σε μένα μόνο, δεν έχω πάντως μεγάλη ανησυχία καθώς έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες και στον προπονητή της ομάδας και με τις προσθήκες που θα γίνουν θα έχουμε μια καλύτερη συνέχεια. Σίγουρα λάθη έγιναν αλλά θέλω να μιλήσω μόνο για τα δικά μου. Ως χαρακτήρας δεν τα παρατάω ποτέ, γενικά στην ζωή μου ισχύει αυτό, το εύκολο λοιπόν είναι να πεις φεύγω.
"Η διοίκηση θα αποφασίσει αν φύγω"
Με την επαφή που είχα με τον κόσμο του Ηρακλή μετά το παιχνίδι της Κυριακής, ένοιωσα την ανάγκη να πω ότι έχω σαφώς ευθύνες και εγώ και τις αναλαμβάνω αλλά είναι στο χέρι της διοίκησης να με απομακρύνει και όχι να φύγω μόνος. Η διοίκηση είναι αυτή που θα αποφασίσει τελικά αν φύγω ή όχι, άλλωστε η σχέση μου με τον Ηρακλή δεν είναι αμιγώς επαγγελματική όπως γνωρίζετε. Με την κίνηση μου αυτή ήθελα να λύσω τα χέρια της διοίκησης στις αποφάσεις που ενδεχομένως πρέπει να πάρει. Έπαιξα 5 χρόνια στον Ηρακλή, δεν ξέρω πόσα χρόνια πρέπει να παίξεις σε μια ομάδα για να σε θεωρούν δικό τους ενώ αμέσως μετά την αποχώρηση μου ανέλαβα το πόστο, χωρίς καν να ζητήσω χρόνο προσαρμογής. Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως είμαι εντάξει με την συνείδηση μου, νοιώθω καθαρός απέναντι στην ομάδα και αισθάνομαι πως είμαι δίπλα σε ανθρώπους που θέλουν το καλό της ομάδας. Δεν με ενοχλούν τα λάθη λοιπόν όταν γίνονται από ανθρώπους με καλά κίνητρα".
"Δεν θεωρώ αποτύχια τις μεταγράφες, αλλά θα γίνουν προσθήκες"
Σχετικά με την κακή αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει - συνολικά - ο Ηρακλής, ουσιαστικά άφησε να εννοηθεί ότι παίκτες-κλειδιά δεν είχαν την αναμενόμενη απόδοση. "Δικαιολογίες για την πορεία της ομάδας θα μπορούσαμε να βρούμε πολλές, ειδικά πάντως φέτος φέραμε στην ομάδα παίκτες με εμπειρία και πλούσιο βιογραφικό, κάτι που μας έλειπε πέρυσι. Βέβαια, οι περισσότεροι δεν είχαν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους πέρυσι αλλά αν είχαν παιχνίδια, δεν θα μπορούσε ο Ηρακλής να φτάσει τελικά στην απόκτηση τους. Κατά συνέπεια, τέθηκαν κάπως υψηλότεροι στόχοι καθώς οι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα ήταν μαθημένοι να δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο. Θεωρώ πάντως ότι είναι νωρίς να λέμε πως απέτυχαν οι παίκτες, σίγουρα κάποιοι δεν είχαν ως τώρα καλή απόδοση αλλά ας περιμένουμε πρώτα να κλείσει ο κύκλος της σεζόν και μετά να κάνουμε τις κρίσεις μας.
Αυτούς τους παίκτες έχουμε τώρα, με αυτούς θα συνεχίσουμε και θα κάνουμε σύντομα μερικές προσθήκες ακόμη. Οι αποφάσεις πάντως για τις μεταγραφές ήταν συλλογικές, δεν το λέω για να αποποιηθώ ή να μεταφέρω ευθύνες αλλά για τις μεταγραφές αποφάσιζαν ο προπονητής, ο πρόεδρος και εγώ φυσικά. Δεν θεωρώ αποτυχία τις μεταγραφές, όταν βλέπεις ότι μπορείς να πάρεις έναν παίκτη όπως ο Ντίκα, απλά τον παίρνεις, δεν υπάρχει άλλη εκδοχή. Θα ήθελα επίσης να προσθέσω πως δεν φέραμε κάποιον τραυματία στην ομάδα αλλά ήμασταν άτυχοι και σε αυτό, έναν παίκτη φέραμε με πλήρη σεζόν και είχε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και δεν έχει παίξει ακόμη".
Προσφυγή Κοβαλέφσκι, Ντιέ
Στο μεταξύ, ο Βόιτσεχ Κοβαλέφσκι έκανε πράξη τα λόγια του και κατέθεσε προσφυγή διεκδικώντας τα χρήματά του, ίσως και την ελευθερία του. Μάλιστα, ο Πολωνός τερματοφύλακας με δηλώσεις του στον Τύπο της χώρας του σημείωσε ότι είναι απλήρωτος τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Επί τούτου, ο Πουρσανίδης απάντησε ότι "τον Κοβαλέφσκι από το καλοκαίρι ακόμη θέλαμε να τον κρατήσουμε στην ομάδα και του κάναμε κάποιες προτάσεις για ανανέωση. Αυτά για να μην λένε κάποιοι ότι θέλουμε να τον διώξουμε", ενώ μίλησε και για τον Σερζ Ντιέ: "Στον Ντιέ το περασμένο καλοκαίρι κάναμε μια αναπροσαρμογή στις αποδοχές καθώς όλοι θέλαμε να τον ανταμείψουμε για την προσπάθεια του την περασμένη σεζόν. Αυτός όμως στην συνέχεια δεν συμπεριφέρθηκε ανάλογα στην ομάδα και αυτό μας στεναχώρησε πολύ. Εκανε δύο σοβαρά παραπτώματα και ο προπονητής μας είπε τι δεν τον υπολογίζει για την ομάδα. Έτσι αρχίσαμε συζητήσεις με τον ίδιο και τον μάνατζερ του ενώ έκανε και προσφυγή, αυτή την στιγμή λοιπόν ψάχνουμε για την χρυσή τομή ώστε να λυθεί το συμβόλαιο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είναι πλέον θέμα της διοίκησης".
"Η κατάσταση με τις πληρωμές δεν είναι τόσο τραγική"
Σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια, παραδέχθηκε ότι τα όσα συμβαίνουν στο διοικητικό κομμάτι δεν αφήνουν ανεπηρέαστη την ομάδα. "Σίγουρα όσα συμβαίνουν δεν βοηθούν στην διατήρηση ενός καλού κλίματος στην ομάδα Οι καθυστερήσεις στα πριμ και στους μισθούς, η αβεβαιότητα στο διοικητικό και η κόντρα του κόσμου με την διοίκηση δεν περνούν απαρατήρητα από τους παίκτες και είναι λογικό να επηρεάζονται. Πιστεύω πάντως, ειδικότερα στο θέμα των πληρωμών, ότι κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική όσο παρουσιάζεται, δεν είναι η κατάσταση στον Ηρακλή η χειρότερη της Ελλάδας, όπως λέγεται. Σίγουρα οι παίκτες πρέπει να πληρώνονται κανονικά και στην ώρα τους αλλά η κατάσταση δεν είναι σαφώς τόσο τραγική όσο περνάει προς τα έξω".
"Θα αποχωρήσει ο Ντάλα Μπόνα"
Σε ερώτηση για το μέλλον των Ντάλα Μπόνα και Λέκι, είπε πως "είμαι της φιλοσοφίας ότι αν δεν έχει τελειώσει κάτι, είτε αφορά μεταγραφή είτε αποδέσμευση, δεν θα πρέπει να λέμε τίποτε προς τα έξω. Είναι σαφές πάντως ότι ο Ντάλα Μπόνα δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, δεν τον υπολογίζει ο προπονητής και έτσι έχουν αρχίσει συζητήσεις για να αποχωρήσει. Για τον Λέκι δεν υπάρχει κανένα θέμα, δεν ξέρω πως προέκυψε κάτι τέτοιο, είναι παίκτης της ομάδας και πλέον είναι στην τελική ευθεία για επανέλθει στους αγώνες", είπε και αναφέρθηκε στα μεταγραφικά ζητήματα. "Για τις μεταγραφές, έχει γίνει προγραμματισμός στην ομάδα, υπάρχουν στόχοι και έχουμε αρχίσει ήδη τις συζητήσεις, πιστεύω πως από την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουμε μερικές ανακοινώσεις. Το πιο σημαντικό όμως τώρα δεν είναι οι μεταγραφές αλλά ο αγώνας με τον Άρη, πρέπει να φροντίσουμε όλοι ώστε να παραμείνει συγκεντρωμένη η ομάδα στο παιχνίδι καθώς είναι κρίσιμο για μας".

Ρεκόρ 15ετίας για το τριφύλλι

H νίκη του Παναθηναϊκού επί του Εργοτέλη, σε συνδυασμό με την ήττα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη από την ΑΕΚ, έδωσε στο τριφύλλι αέρα 5 βαθμών, όσον αφορά τη μάχη του τίτλου.Από την περίοδο 1994-95 είχε ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει τόσο σημαντικό προβάδισμα με το ξεκίνημα του β` γύρου. Εκείνη τη σεζόν η 18η αγωνιστική (το πρωτάθλημα διεξήχθη με τη συμμετοχή 18 ομάδων) είχε βρει την ομάδα του τριφυλλιού στο +12 από την 2η θέση!
Συγκεκριμένα είχε 48 βαθμούς έναντι 36 της δεύτερης ΑΕΚ. Στο τέλος της σεζόν πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με 16 βαθμούς διαφορά! Με 83 βαθμούς έναντι μόλις 67 του 2ου Ολυμπιακού!
Το φετινό +5 (41 έναντι 36 των ερυθρόλευκων) είναι το καλύτερο ρεκόρ από τότε, ενώ και την περίοδο 2002-03 που ήταν στο +2, έχασε το πρωτάθλημα σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό (από 70 βαθμούς).
Η χειρότερη θέση του με το ξεκίνημα του β` γύρου ήταν την περίοδο 2005-06 όταν βρέθηκε 12 βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας!
* Τζιμπρίλ Σισέ και Σεμπαστιάν Λέτο έχουν σημειώσει τα 6 από τα 7 γκολ που έχει πετύχει φέτος ο Παναθηναϊκός σε βάρος του Εργοτέλη!

Θα μείνει ή θα φύγει τελικά ο Ζίκο;

Θα μείνει ή θα φύγει τελικά ο Ζίκο;Τα δύο σενάρια που... κυριαρχούν είναι: το πρώτο να καθίσει μαζί με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στον πάγκο της ομάδας στο παιχνίδι με την Λάρισα και αναλόγως με την τελική έκβασή του ν' αποφασιστεί η τύχη του και το δεύτερο να τεθεί νοκ άουτ από τώρα! Πάντως και ο Αλέκος Αλεξανδρής έχει αρκετές πιθανότητες για ν' αποτελέσει την διάδοχη λύση, καθώς τον εκτιμά πολύ ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Λιγοστεύουν οι μέρες του Ζίκο στον πάγκο του Ολυμπιακού! Δύο είναι τα σενάρια για την επόμενη μέρα της ομάδας. Ή μένει μαζί με τον Μπάντοβιτς στο ματς με την Λάρισα, είτε ο Σέρβος θα είναι μόνος του στον πάγκο. Το δεύτερο φαντάζει και είναι το πιο πιθανό.
Παρότι θεωρείται πολύ δύσκολο να βγει απόψε ανακοίνωση ο Ζίκο, ίσως τελειώσει και μέσα στην νύχτα! Η δυσφορία προς το πρόσωπό του είναι μεγάλη και οι πιέσεις που υπάρχουν για να πει το αντίο πολλές. Βέβαια σε περίπτωση αποδέσμευσής του θα πρέπει ν' αποζημιωθεί

Δεκτή η συγνώμη του Κλέιτον

Δεκτή η συγνώμη του ΚλέιτονΜια δεύτερη ευκαιρία αποφάσισε να δώσει ο Νίκος Νιόπλιας στον Σίλβα Κλέιτον, εφόσον ο μεσοεπιθετικός του «τριφυλλιού», αποφάσισε να ζητήσει συγνώμη για το παράπτωμα του στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Έχοντας πάντα κατά νου το καλό της ομάδας ο τεχνικός των «πρασίνων», κρίνοντας πως ο Βραζιλιάνος παίκτης μπορεί να βοηθήσει αγωνιστικά, ζήτησε από τον Νικόλα Πατέρα να παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας. Ο προπονητής του Τριφυλλιού σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο, του ανέλυσε γιατί επιθυμεί κάτι τέτοιο και πήρε θετική απάντηση. Άλλωστε είναι γεγονός πως ο Νικόλας Πατέρας επιθυμεί όσο τίποτα άλλο το πρωτάθλημα κι έτσι δεν θα ήταν
δυνατό να αρνηθεί στον Νιόπλια να έχει ένα επιπλέον όπλο στα χέρια του. Η εισήγηση του Έλληνα τεχνικού έγινε δεκτή και μοναδική περίπτωση να φύγει ο Βραζιλιάνος, είναι να έρθει μια πολύ καλή πρόταση. Εφόσον συμβεί αυτό, θα πωληθεί. Διαφορετικά, είναι στο χέρι του να δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να κατακτήσει το νταμπλ.

Δεν υπάρχει θέμα πώλησης του Σκόκο

Δεν υπάρχει θέμα πώλησης του ΣκόκοΚατηγορηματική ήταν η διάψευση της ΑΕΚ σε δημοσιεύματα που θέλουν την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Νάτσο Σκόκο. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα στην πιθανή μεταγραφή εμπλέκεται και ο Παναθηναϊκός.
Σύμφωνα τουλάχιστον με την παρούσα κατάσταση είναι σχεδόν αδύνατον τη συγκεκριμένη περίοδο η ΑΕΚ να διαπραγματεύεται την πώληση του παίκτη, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δύο ομάδες είχαν συμφωνήσει την παραχώρηση του, στο ποσό περίπου των 1,5 – 2 εκ. ευρώ και υψηλό ποσοστό μεταπώλησης.
Το συγκεκριμένο άρθρο θέλει την ΑΕΚ να αλλάζει γνώμη, μετά το ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη» βλέποντας και την απόδοση του Σκόκο, και να μην εμφανίζεται σε προγραμματισμένο ραντεβού για το θέμα, ενώ στο «κόλπο» φαίνεται ότι έχει μπει και ο Παναθηναϊκός. Από την πλευρά της ΑΕΚ, πάντως, διέψευδαν για μία ακόμα φορά χθες τις φήμες γύρω από το θέμα. «Είναι ειλημμένη απόφαση να μην τον παραχωρήσουμε, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Καλό θα ήταν να μην τον συντηρεί και ο Τύπος», είναι η θέση των «κιτρινόμαυρων», που με μια ειρωνική διάθεση έλεγαν για την πληροφόρηση που έκανε λόγο για συμφωνία με τον Ολυμπιακό: «Θέλουμε οχτώ εκ. ευρώ και τον Μήτρογλου. Αν μας τα δώσουν, τότε το συζητάμε»!
Εξάλλου, ακόμα και αν ισχύει η φημολογία περί παραχώρησης του Σκόκο, μετά την εμφάνιση και τα γκολ που πέτυχε εναντίον του Ολυμπιακού στο Φάληρο, θα ήταν τουλάχιστον… άστοχη κίνηση να παραχωρηθεί στους «ερυθρόλευκους» τώρα.
Ειδικά σε μία εποχή που οι οπαδοί δείχνουν ότι έχουν τη διάθεση να σταθούν στο πλευρό της ομάδας και να τη στηρίξουν

Ζιάκας: «Δεν θέλουμε να προσβάλουμε τον Κωφίδη»

Για παρεξήγηση έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Παναγιώτης Ζιάκας, αναφορικά με τα όσα είπε περί μπράβων ο Σάββας Κωφίδης, στη συνέντευξη Τύπου.

«Είχαμε την αγωνία μας για τον αγώνα, με το αποτέλεσμα στο ημίχρονο να είναι άσχημο. Ζητήσαμε από τους παίκτες να κερδίσουν τον αγώνα. Ήταν μία παρεξήγηση. Δεν ήξεραν τον κ. Σαμαβάρι, είναι το σωματότυπο του τέτοιο που ίσως να τον μπέρδεψαν και να είπαν ότι υπήρχαν ορισμένοι εύσωμοι μαζί μας. Αλλά μόνος εγώ και ο κ. Σαμαβάρι πήγαμε στα αποδυτήρια. Δεν ήταν κανένας άλλος. Ο κ. Τσινός μου ζήτησε να βγούμε έξω για να ηρεμήσουν οι παίκτες, και μίλησε με τον κ. Σαμαβάρι».

Έπρεπε να ζητήσουμε την άδεια του προπονητή για να μιλήσουμε στους παίκτες; Ναι αλλά από απειρία και αγωνία κάναμε ότι κάναμε. Θεωρώ ότι το θέμα είναι λήξαν και δεν έχουμε καμία πρόθεση να προσβάλουμε το τεχνικό τιμ και τον προπονητή».

Σχετικά με τα μεταγραφικά τόνισε: «Έχουμε ήδη ορισμένες συμφωνίες, η ομάδα θα ενισχυθεί είναι δεδομένο. Οι φίλαθλοι να είναι σίγουροι ότι η ομάδα του Ηρακλή θα ενισχυθεί. Δεν έχουμε στο μυαλό μας να αντικαταστήσουμε κάποιους παίκτες που φεύγουν, αλλά να ενισχυθεί η ομάδα. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος, η ενίσχυση της ομάδας» και συμπλήρωσε: «Η παρουσία μας δεν έχει καμία σχέση με τον κ. Λαντάνι. Κάθε ΠΑΕ πρέπει να λειτουργεί, υπάρχουν αρκετά θέματα που απασχολούν και μπορεί ο καθένας να προσφέρει. Από την διοικητική οργάνωση, ως τις δημόσιες σχέσεις».

Για το θέμα με τον Κοβαλέφσκι επισήμανε: «Ετοιμάζεται ο Κοβαλέφσκι να κάνει προσφυγή, έχουμε ενημερωθεί και θα κάνουμε κάποιες κινήσεις για να βρούμε λύση».

«Υπάρχει διαφορά»

Λίγες είναι οι πιθανότητες να έχουν θετικό αποτέλεσμα οι προσπάθειες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού να ντύσουν στα χρώματα της ομάδας τον Μάρκο Ματεράτσι. Ο Κώστας Αντωνίου και ο Στέφανος Ησαϊας βρέθηκαν την Πέμπτη στην Ιταλία και συναντήθηκαν με τον Ιταλό κεντρικό αμυντικό και τον μάνατζέρ του, Κλαούντιο Βιγκορέλι.

Το αποτέλεσμα των πρώτων διαπραγματεύσεων δεν ήταν το καλύτερο για τους "πράσινους". Ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός επιθυμεί συμβόλαιο 2,5 ετών, δηλαδή όσο και αυτό που έχει με την Ίντερ και απολαβές ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Εγκώμια Ματεράτσι για ΠΑΟ

Με κολακευτικά λόγια μίλησε ο Μάρκο Ματεράτσι για τον Παναθηναϊκό και θυμήθηκε τη νίκη των "πρασίνων" για το περσινό Τσάμπιονς Λιγκ. «Είναι μία ομάδα που παίζει χρόνια στην Ευρώπη και κάνει σπουδαίες νίκες, όπως πέρυσι που μας νικήσατε στην Ιταλία», είπε στους Κώστα Αντωνίου και Στέφανο Ησαϊα.

«Δεν έχω πρόβλημα να έρθω να παίξω στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό, αρκεί να μου καλύψετε το συμβόλαιο που έχω στην Ίντερ για άλλα δυόμιση χρόνια», κατέληξε.

«Διαπραγματευόμαστε, άρα…»

«Συναντηθήκαμε και μιλήσαμε με ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Από τη στιγμή που διαπραγματευόμαστε σημαίνει ότι κάτι μπορεί να γίνει», τόνισε ο μάνατζερ του Ματεράτσι στη Sportday. Η διάρκεια του συμβολαίου που μας πρότεινε ο Παναθηναϊκός είναι ένα πρόβλημα», πρόσθεσε.


Λίγες οι πιθανότητες


Λίγες είναι οι πιθανότητες να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή εκτιμούν στην Ιταλία. Η “Sportday” μίλησε με ρεπόρτερ της Ίντερ, ο οποίος δεν προέβλεψε … «γάμο». Από την Ιντερ ενημέρωσαν τους ρεπόρτερ της ομάδας ότι ο Παναθηναϊκός ζήτησε δανεικό τον παίκτη για έξι μήνες με αποδοχές 500.000 ευρώ, οι οποίες μπορούν με μπόνους να φτάσουν στις 800.000.

Επιστροφή και στο «περίμενε»

Την Παρασκευή αναμένεται να επιστρέψουν από την Ιταλία οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Το επόμενο τριήμερο θα περιμένουν την απάντηση της Ίντερ. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις και είναι αρνητική, τότε οι "πράσινοι" να κινηθούν για άλλον …”killer”.

Κορυφαίος προπονητής στον κόσμο ο Γκουαρντιόλα

H Mπαρτσελόνα κατέκτησε και τους έξι τίτλους που διεκδίκησε μέσα στο 2009 (πρωτάθλημα Ισπανίας,Copa del Rey, Τσάμπιονς Λιγκ, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ισπανικό Σούπερ Καπ, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων), με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της και σαν συνέπεια των επιτυχιών αυτών, ήρθε η ανάδειξη του ως κορυφαίου τεχνικού στον κόσμο για το2009.
Ο 38χρονος Καταλανός τεχνικός, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν στο «Καμπ Νου» οδήγησε τους «μπλαουγκράνα» στην πιο θριαμβευτική χρονιά της ιστορίας τους, δέχτηκε μία σπουδαία ατομική διάκριση καθώς αναδείχτηκε κορυφαίος τεχνικός στον κόσμο για το 2009 βάσει της ψηφοφορίας που διενήργησε η Διεθνής Ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Ο Γκουαρντιόλα συγκέντρωσε συνολικά 300 ψήφους και κέρδισε την πρώτη θέση με χαρακτηριστική άνεση, με τον τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Άλεξ Φέργκιουσον να τον ακολουθεί με 137 ψήφους και τον Ζοσέ Μουρίνιο της Ίντερ να έρχεται τρίτος με 66 ψήφους.

Να σημειωθεί οτι ο τεχνικός της Μπορντό, Λοράν Μπλαν, ο οποίος θα τεθεί αντιμέτωπος του Ολυμπιακού στους «16»του Champions League , κατέλαβε την 8η θέση με 34 ψήφους , εξαργυρώνοντας το γεγονός ότι οδήγησε τους Γιρονδίνους στην κατάκτηση του γαλλικού πρωταθλήματος.

Γκέκας: «Δική μου επιλογή να φύγω»

Για τη δική του, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, απόφαση να αποχωρήσει από τη Λεβερκούζεν για χάρη της Χέρτα Βερολίνου μίλησε ο Φάνης Γκέκας στον novaΣΠΟΡ FM 94,6. O διεθνής επιθετικός μίλησε για την προσπάθεια της νέας του ομάδας να αποφύγει τον υποβιβασμό, για το αν τον προβληματίζει το γεγονός πως δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του, αλλά και για την Εθνική Ελλάδας και το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Για την απόφαση του να φύγει από τη Λεβερκούζεν, δήλωσε: «Πιο πολύ ήταν δική μου επιλογή και όχι της ομάδας μου. Η Χέρτα με κάλυψε με την πρότασή της και εγώ την αποδέχτηκα».

Όσον αφορά τις φήμες που ήθελαν τον Ότο Ρεχάγκελ να τον προτρέπει να πάει στο Βερολίνο, είπε: «Όχι, δεν μίλησα με τον κ. Ρεχάγκελ. Ήταν δική μου επιλογή. Ήθελα να φύγω και έφυγα».

Για το αν η Χέρτα μπορεί να αποφύγει τον υποβιβασμό, τόνισε: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να τα καταφέρουμε και να σωθούμε. Έχουμε μισό γύρο μπροστά μας και πιστεύω ότι μπορούμε».

Για την ετοιμότητά του, σημείωσε: «Οπωσδήποτε, θεωρώ ότι έμεινα λίγο πίσω επειδή δεν έπαιζα, αλλά αν συμμετέχω στις προπονήσεις και στα παιχνίδια θα επιστρέψω σε καλό επίπεδο».

Πως εξηγεί, όμως, ο Έλληνας στράικερ, το γεγονός πως παρότι δεν έπαιζε με την Μπάγερ, σκόραρε συνεχώς με την Εθνική μας ομάδα: «Δεν μπορώ να δώσω απάντηση σ’ αυτό. Ίσως αν έπαιζα συνέχεια να μην τα κατάφερνα…»

Τέλος, για την Εθνική ομάδα και το Μουντιάλ, σχολίασε: «Το θέμα είναι ότι η Εθνική πήγε στο Μουντιάλ και ελπίζω όλα τα παιδιά που θα πάνε εκεί να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους».

Ήττα από τη ''Morgan Stanley''


Τη στιγμή που οι πανηγυρισμοί για τη νίκη επί του Ολυμπιακού συνεχίζονται, η ΑΕΚ γνώρισε την ...ήττα από τη Morgan Stanley και μπαίνει σε κίνδυνο το σχέδιο των μετόχων. Συγκεκριμένα, οι προσπάθειες του Σταύρου Αδαμίδη να υπάρξει ρύθμιση με τη μεγάλη πολυεθνική τράπεζα (στην οποία εργάζεται ο Νάσος Θανόπουλος, αδερφός του Νίκου) παραμένουν άκαρπες.

Η Morgan Stanley παραμένει αμετακίνητη, αφού αρνήθηκε την πρόταση των «κιτρινόμαυρων» να «απελευθερωθούν» οι μετοχές της Εταιρείας με την καταβολή περίπου 1,8 εκατ. ευρώ σε μετρητά (το 30% του συνολικού ποσού) και τη ρύθμιση του υπόλοιπου ποσού σε δόσεις. Μάλιστα, η τράπεζα φέρεται να ζητά άμεσα τα 5,7 εκατ. ευρώ που οφείλονται και η κατάσταση για την ΑΕΚ είναι εξαιρετικά κρίσιμη!

Οι προσπάθειες του Σταύρου Αδαμίδη θα συνεχιστούν, αλλά αν δεν κλείσει θετικά το «καυτό» ζήτημα με τη Morgan Stanley, οι μέτοχοι της ΑΕΚ δεν θα είναι σε θέση να προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου τους.

Όσον αφορά το «αγκάθι» της Puma, οι πληροφορίες της «SportDay» αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει ήδη λυθεί. Οι διοικούντες την ΠΑΕ συμφώνησαν με την εταιρεία αθλητικών ειδών για το μεγάλο χρέος που είχε διαμορφωθεί (υπόθεση «Empire»), με ρύθμιση που κάλυψε και τις δύο πλευρές.

Τέλος, το ζήτημα Μπάγεβιτς θα κριθεί όταν λυθεί το ζήτημα με τη Morgan Stanley και η διοίκηση που θα προκύψει θα ασχοληθεί για τα καλά με το ποδοσφαιρικό τμήμα.

«Δεν τους πουλάμε»!

Αρνητικοί στο ενδεχόμενο παραχώρησης του Νάτσο Σκόκο και του Ράφικ Τζεμπούρ παραμένουν οι μέτοχοι της ΑΕΚ. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός φημολογείται ότι βρίσκεται στο «στόχαστρο» των Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και για τον Γαλλοαλγερινό στράικερ ενδιαφέρεται η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Ωστόσο, η νέα μετοχική σύνθεση της «Ένωσης» εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεχίσει χωρίς να πουλήσει κάποιους ποδοσφαιριστές, όπως φοβούνταν οι οπαδοί της.

Οι Γερμανοί εξέφραζαν την πίστη ότι ο Τζεμπούρ θα βρισκόταν από χθες στο Μπελέκ, όπου προετοιμάζεται η ομάδα! «Εχουμε συμφωνήσει με τον παίκτη και τον μάνατζέρ του και περιμένουμε την απάντηση της ΑΕΚ», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Αϊντραχτ, Χέριμπερτ Μπρουχάγκεν, στον Τύπο της Γερμανίας. Όπως αναφέρει η «SportDay», ο 24χρονος φορ και ο εκπρόσωπός του, Γιάννης Λυπημένος, ήρθαν σε επικοινωνία με τον Νίκο Θανόπουλο, ο οποίος ωστόσο παρέπεμψε στη γενική συνέλευση της 18ης Ιανουαρίου: «Περιμένετε δέκα μέρες που θα υπάρχει νέο Δ.Σ. και νέος πρόεδρος».

Από την πλευρά του, ο γερμανικός Τύπος ανέφερε ότι η Αϊντραχτ θα αποσύρει προσωρινά το ενδιαφέρον της, αφού περίμενε μέχρι χθες την απάντηση της ΑΕΚ στην πρόταση που υπέβαλε την Τρίτη (σ.σ.: 300.000 ευρώ για τον δανεισμό και 1,9 εκατ. ευρώ οψιόν αγοράς, με την Αϊντραχτ να καλύπτει το συμβόλαιο του παίκτη και να του προσφέρει ετησίως 750.000 ευρώ με τα μπόνους για την επόμενη τριετία). Ομως, οι Γερμανοί ισχυρίζονται πως θα επανέλθει σύντομα. Παρόλα αυτά, οι μέτοχοι της ΑΕΚ δεν έχουν την πρόθεση να πουλήσουν τον Σκόκο και τον Τζεμπούρ.

* Εντός της ημέρας θα υπάρξει συνάντηση του εκπροσώπου του Παναγιώτη Ταχτσίδη με τους Νίκο Θανόπουλο και Βασίλη Δημητριάδη, κατά την οποία αναμένεται η απάντηση του παίκτη στην πρόταση που του έχει υποβληθεί για νέο, πολυετές (τριετές ή τετραετές) συμβόλαιο με 120.000 ευρώ ετησίως. Ωστόσο, ο 19χρονος δεν εμφανίζεται έτοιμος να υπογράψει σύντομα και ίσως υπάρξει μια νέα παράταση στη συγκεκριμένη υπόθεση.

* Το πριμ των 150.000 ευρώ για νίκη επί του Ολυμπιακού μοιράστηκαν χθες οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Αναλογικά, κάθε παίκτης από τους 14 που αγωνίστηκαν έλαβε περίπου 7.000 ευρώ, 3.500 ευρώ όσοι συμπεριελήφθησαν στην αποστολή και περίπου 700 ευρώ οι υπόλοιποι παίκτες του ρόστερ. Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να μπει στους λογαριασμούς των παικτών ένα ακόμη 20% των οφειλομένων.

* Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν χθες Νάτσο Σκόκο και Ισμαέλ Μπλάνκο, αλλά οι δύο Αργεντινοί επιθετικοί θα είναι στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Αντίθετα, ο Παντελής Καφές είναι αμφίβολος και η συμμετοχή του στον αγώνα με τον Ατρόμητο θα κριθεί στη σημερινή προπόνηση. Υπενθυμίζεται ότι στο παιχνίδι με τους Περιστεριώτες θα απουσιάσει ο Σάνελ Γιάχιτς.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES