22 Οκτ 2009

Ολα στραβά κι ανάποδα

Με νίκη θα έμπαινε γερά στο κόλπο της πρόκρισης. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Μπλάνκο κόντρα στη Μπάτε στη Λευκορωσία αλλά μετά όλα πήγαν κατά διαόλου. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, ο Μαϊστόροβιτς αποβλήθηκε και η ήττα 2-1 για την 3η αγωνιστική του Europa League ήταν τελικά αναπόφευκτη. Στην τελευταία θέση του ομίλου η «Ένωση» που διατηρεί όμως ελπίδες πρόκρισης.

15 μέρες έξω ο Ρεπερνέ

Πιο σοβαρό, από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί, είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Φαμπρίς Ρεπερνέ στην γάμπα.
Ο Γάλλος μέσος του ΑΟΚ έμεινε εκτός προπονήσεων όλη την εβδομάδα λόγω των ενοχλήσεων που ένοιωθε στην γάμπα, έτσι αποφασίστε να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία η οποία έδειξε θλάση. Κάτι που σημαίνει ότι ο Μπάμπης Τεννές δεν μπορεί να υπολογίζει τον παίκτη για τα παιχνίδια με Εθνικό Αστέρα και ΟΦΗ μιας και ο χρόνος αποθεραπείας εκτιμάται στις 15 ημέρες.
Συνεπώς μετά τον Μπάλι Σμαρτ, ο Φαμπρίς Ρεπερνέ είναι η νούμερο 2 φετινή απώλεια για τον ΑΟΚ

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ- ΑΕΚ


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Βερέμκο, Γιούροβιτς, Μπορντάτσοφ, Σοσνόφσκι, Σίτοφ, Νεχκχάιτσικ, Λιχτάροβιτς, Παβλόφ, Ραντιόνοφ, Κρίβετς, Βολόντκο.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Άρτσε, Χουανφράν, Καφές, Ενσαλίβα, Μπλάνκο, Νέμεθ, Μαντούκα, Σκόκο.

ΓΗΠΕΔΟ: «Ντιναμό»
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζολτ Σάμπο (Ουγγαρία)

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πρόβλημα με Ντιέ και Γιαννούλη

Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Σερζ Ντιέ και του Κώστα Γιαννούλη, στο παιχνίδι του Ηρακλή με τον Λεβαδειακό, μια και οι δύο ποδοσφαιριστές του «Γηραιού» δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την προπόνηση της Πέμπτης (22/10).

Ο πρώτος αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων στη δεξιά πτέρνα, ενώ ο δεύτερος στη μέση (ισχιαλγία). Το ιατρικό επιτελείο έδωσε αρκετές πιθανότητες σε Ντιέ και Γιαννούλη, σχετικά με την συμμετοχή τους στον αγώνα της Λιβαδειάς. Ο Ολεγκ Προτάσοφ δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα, πλην της απουσίας του Μάουρο Μιλάνο, ο οποίος περιορίστηκε σε ατομικό πρόγραμμα, αλλά σε εντατικό ρυθμό.

Στα αγωνιστικά πλάνα, ο Ουκρανός τεχνικός σκοπεύει να αλλάξει αρκετά πρόσωπα στην ενδεκάδα, ενώ ενδεχομένως να αλλάξει και σύστημα με στόχο να έρθει -μετά από καιρό- ένα θετικό αποτέλεσμα και να αντιστραφεί το κλίμα στις τάξεις της ομάδας. Η προπόνηση της Παρασκευής θα γίνει και πάλι στις εγκαταστάσεις της Μίκρας και θα ξεκινήσει στις 10:00.

ΟΣΦΠ: Μέσα ο «Τόρο»

Ο οργανισμός του Βασίλη Τοροσίδη έχει εξασθενήσει από την ίωση των τελευταίων ημερών, αλλά ο Ζίκο αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στην αποστολή του αγώνα με τον Εργοτέλη. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού είναι έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό δράση, αλλά παραμένει άγνωστο αν ο Βραζιλιάνος προπονητής του δώσει φανέλα βασικού.

Από κει και πέρα, υπάρχουν σκέψεις για συμμετοχή του Ιεροκλή Στολτίδη στην αρχική ενδεκάδα, ο οποίος στο περασμένο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με την Σταντάρ Λιέγης άφησε απόλυτα ικανοποιημένο το τεχνικό τιμ με την εμφάνιση και το νικητήριο τέρμα που σημείωσε.

Όσον αφορά το σημερινό πρόγραμμα, ο Ντάρμπισαϊρ συνέχισε το έντονο ατομικό πρόγραμμα προπόνησης που ακολουθεί στο γήπεδο, ενώ οι Γκαλέτι, Μαρέσκα δεν συμμετείχαν σε ολόκληρη την προπόνηση και ολοκλήρωσαν με ατομικό, στο πλαίσιο του προγράμματος ξεκούρασης που ακολουθούν κατά διαστήματα οι ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά οι 18 «εκλεκτοί» του Ζίκο για το Σαββατιάτικο (24/10, 19:00) εντός έδρας παιχνίδι με τους Κρητικούς: Νικοπολίδης, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Γκαλέτι, Όσκαρ, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Στολτίδης, Ζαϊρί, Μήτρογλου.

Επίσκεψη ρουτίνας από Κόκκαλη

Στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός βρέθηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» συναντήθηκε με άμεσους συνεργάτες του και αναφέρθηκαν σε οργανωτικά θέματα που αφορούν την ομάδα.

«Πιθανό του Αντριάνο στον Ολυμπιακό»!

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Αντριάνο να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου, Ζιλμάρ Ρινάλντι, στη «SportDay». Ο ατζέντης του διεθνούς επιθετικού της Φλαμένγκο διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Ζίκο και οι δύο άνδρες αναμενόταν να δειπνήσουν μαζί, ενώ προχθές είχε ακουστεί ότι ήταν επίσημος προσκεκλημένος των «ερυθρολεύκων» στο ματς με τη Σταντάρ Λιέγης. Από την πλευρά τους, οι Πειραιώτες τόνιζαν ότι η παρουσία του Ρινάλντι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεν έχει καμία σχέση με μεταγραφικά ζητήματα.

«Ήμουν στον αγώνα και διατηρώ πολύ καλές σχέσεις με τον Ζίκο. Έχουμε πολλά να πούμε. Μην ξεχνάτε ότι έχει και μια ακαδημία παικτών στη Βραζιλία. Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για μεταγραφές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αντριάνο στη «SportDay» και ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση ο 27χρονος στράικερ να έρθει στο Λιμάνι, απάντησε: «Όλα είναι πιθανά»!

Φήμες θέλουν τον Ζίκο και τον Ρινάλντι να συζήτησαν την περίπτωση του Φάμπιο Σιμπλίσιο. Πρόκειται για τον κεντρικό μέσο της Παλέρμο, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2010 και είναι πελάτης του μάνατζερ του Αντριάνο. Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν η παρουσία του Βραζιλιάνου ατζέντη έχει σχέση με μεταγραφικές υποθέσεις.

3η αγ.: Γεμάτο ντέρμπι το πρόγραμμα

Στα μισά του δρόμου έφθασε η φάση των ομίλων του Europa League και είναι αρκετά τα μεγάλα παιχνίδια που θα φιλοξενηθούν ανά την Ευρώπη το βράδυ της Πέμπτης. Ξεχωρίζουν αυτά της Λάτσιο με τη Βιγιαρεάλ, της Μπενφίκα με την Έβερτον, της Σαχτάρ με την Τουλούζ, της Σέλτικ με το Αμβούργο, της Λιλ με τη Τζένοα και της Φούλαμ με τη Ρόμα.
Στον 1ο όμιλο ο Άγιαξ συνεχίζει να μην πείθει με την παρουσία του και ο αγώνας με αντίπαλο τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι το τελευταίο του χαρτί για να μην χάσει το τρένο για τις δύο πρώτες θέσεις. Με αρκετά προβλήματα τραυματισμών να την έχουν αποδυναμώσει η Άντερλεχτ ταξιδεύει στη Ρουμανία, με μοναδικό στόχο να παραμείνει στην κορυφή του γκρουπ. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν περιθώρια για απώλειες, αλλά και φιλοδοξίες για τη συνέχεια.
Στον 2ο όμιλο η Λιλ συνεχίζει να εκπλήσσει με την παρουσία τους και την δίνεται η ευκαιρία να αμφισβητήσει περαιτέρω τα δύο φαβορί του. Μετά την ισοπαλία με τη Βαλένθια φιλοξενεί την Τζένοα, με τους Ιταλούς να προέρχονται από την ταπεινωτική ήττα από την Ίντερ, ωστόσο έχουν τις επιστροφές των Μέστο και Κρισίτο. Η ομάδα του γαλλικού Βορρά είναι αήττητη για επτά αγώνες, αλλά οι απουσίες των Ντεμπουσί και Ντε Μέλο είναι σημαντικές. Την ευκαιρία για τη 2η νίκη της θα έχει η Βαλένθια κόντρα στην αδύναμη Σλάβια Πράγας.
Στον 3ο όμιλο υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι του «Σέλτικ Παρκ». Η Σέλτικ ήδη έχασε σημαντικό έδαφος τις δύο πρώτες αγωνιστικές και δεν θα ήθελε να πάει χαμένο το πλεονέκτημα της έδρας, το οποίο βέβαια δεν ισχύει επί εποχής Μόουμπρεϊ, αφού οι Καθολικοί έχουν κερδίσει μόνο 2 από τα 7 παιχνίδια στο σπίτι τους. Με τα γνωστά προβλήματα τραυματισμών το Αμβούργο πάει για την πρώτη εκτός έδρας νίκη. Στον άλλον αγώνα η Χάποελ Τελ Αβίβ και η Ραπίντ Βιέννης κοντράρονται στο Ισραήλ με τους Αυστριακούς να απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής και τους γηπεδούχους να ποντάρουν πολλά στην έδρα τους.
Στον 4ο όμιλο η Σπόρτινγκ Λισαβόνας αναζητά το 3Χ3 στην έδρα της Βέντσπιλς. Τα «λιοντάρια» δεν πηγαίνουν καλά εντός συνόρων, ωστόσο στο Europa League δείχνουν ότι δεν θα έχουν πρόβλημα να περάσουν ως πρώτοι στον επόμενο γύρο. Οι Λετονοί απέσπασαν ισοπαλία στο Βερολίνο και ποντάρουν πολλά στη δύναμη του κόσμου τους. Σε μία απογοητευτική περίοδο για το σύλλογο δεν γνωρίζουμε κατά πόσο η Χέρτα ενδιαφέρεται για να συνεχίσει στην Ευρώπη, αφού στην Μπουντεσλίγκα παραπαίει. Η Χέρενφεν δεν τα πάει καλύτερα εντός συνόρων και θέλει να εκμεταλλευτεί την απογοήτευση των Γερμανών. Ωστόσο, οι τραυματισμοί έχουν μειώσει τις επιλογές του προπονητή της.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης Ώρα έναρξης 20:00
Σάλτσμπουργκ – Λέφσκι Σόφιας
Λάτσιο – Βιγιαρεάλ
Σέριφ – Τβέντε
Στεάουα Β. – Φενέρμπαχτσε
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – ΑΕΚ
Μπενφίκα – Έβερτον
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Τουλούζ
Μπριζ – Παρτιζάν
Αϊντχόφεν – Κοπεγχάγη
Σπάρτα Πράγας – Κλουζ
Αούστρια Βιένης – Βέρντερ Βρέμης
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Νασιονάλ Μαδέιρα
Ώρα έναρξης 22:05
Tιμισοάρα – Άντερλεχτ
Άγιαξ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Βαλένθια – Σλάβια Πράγας
Λιλ – Τζένοα
Σέλτικ – Αμβούργο
Χάποελ Τελ Αβίβ – Ραπίντ Βιένης
Βέντσπιλς – Σπόρτινγκ Λ.
Χέρτα – Χέρενφεν
Φούλαμ – Ρόμα
ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Βασιλεία
Γαλατασαράι – Ντιναμό Βουκουρεστίου
Παναθηναϊκός – Στουρμ Γκρατς
Στον 5ο όμιλο η πρωτιά της Φούλαμ θα δοκιμαστεί κόντρα στη Ρόμα. Παίζοντας παιχνίδι την περασμένη Δευτέρα (νίκησε με 2-0 τη Χαλ) η ομάδα του Χόγκτσον θα πρέπει να ξεπεράσει την κούραση, αλλά και τις απουσίες των Μέρφι, Κάλιο, Ετούχου, Τζόνσον, Ντέιβις. Η Ρόμα θα παραταχθεί χωρίς τον Τότι, φωνάζοντας ακόμα για τις αποφάσεις του διαιτητή του ντέρμπι με τη Μίλαν. Χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα, Κοστάντσο, η Βασιλεία ταξιδεύει στη Σόφια για να πάρει την πρωτοπορία. Στον 6ο όμιλο η Γαλατασαράι μένει στην έδρα της και δεν θέλει να πέσει στην ίδια παγίδα, μ’ αυτή της Στουρμ Γκρατς. Χωρίς μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα θα παραταχθεί η ομάδα του Ράικαρντ, που…τα χρειάστηκε στο παιχνίδι με τη Στουρμ Γκρατς, αλλά είχε μοιραίο τον Μπάρος. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε παρατεταμένη περίοδο κρίσης και μόνο για τον αγώνα της Πόλης δεν ενδιαφέρονται.
Στον 7ο όμιλο το ντέρμπι της Λάτσιο με τη Βιγιαρεάλ προσελκύει το ενδιαφέρον. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των δύο μηνών χωρίς εντός έδρας νίκη (τελευταία με Αταλάντα στις 23/09) και οι Ισπανοί την αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος δεν θα έχει τον Ιμπαγκάσα. Με δύο νίκες στο γκρουπ η Σάλτσμπουργκ σαλπάρει για την πρωτιά και θα την καπαρώσει αν εκμεταλλευτεί την έδρα της κόντρα στη Λέφσκι.
Στον 8ο όμιλο η Τβέντε ταξιδεύει στο Τίρασπολ, όπου την περιμένει η Σέριφ. Ωστόσο, μετά το διπλό στην Πόλη η ομάδα του ΜακΛάρεν μπορεί να λέει ότι η έδρα των Μολδαβών δεν την φοβίζει για το δεύτερο εκτός έδρας τρίποντο. Στο άλλο παιχνίδι η Στεάουα μετρά δύο ισοπαλίες χωρίς γκολ και θέλει να αλλάξει τη μοίρα της, αλλά η Φενέρμπαχτσε είναι δύσκολος αντίπαλος. Οι γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με την αμφισβήτηση των οπαδών στο πρόσωπο του μεγαλομετόχου, Τζίτζι Μπεκάλι, ενώ η ομάδα του Ντάουμ έκανε την πρώτη της ήττα στο εγχώριο πρωτάθλημα με «θύτη» τη Γκαζιάντεπσπορ.
Στον 9ο όμιλο η Μπενφίκα και η Έβερτον αποτέλεσαν από την αρχή τα μεγάλα ονόματα, αλλά μόνο οι Άγγλοι έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν μέχρι στιγμής. Οι δύο νίκες τους έχουν χρίσει φαβορί, ωστόσο ο Ντέιβιντ Μόγιες έχει κουραστεί να μετρά απουσίες. Συνολικά φθάνουν τις δέκα, αφού οι Γιόμπο, Όσμαν, Πίεναρ, Νέβιλ, Τζαγκιέλκα, Ανιτσέμπε, Αρτέτα, Βόαν είναι τραυματίες, ενώ οι Νιλ και Χάιτινχα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Οι Λουζιτανοί έχουν τεράστια ευκαιρία να επιστρέψουν στις νίκες, ώστε να σβήσουν την ήττα από την ΑΕΚ.
Στον 10ο όμιλο η Σαχτάρ Ντόνετσκ δείχνει ικανή να πάρει με άνεση την πρωτιά και να συνεχίσει με στόχο τη διατήρηση των σκήπτρων. Οι Ουκρανοί φιλοξενούν την υπολογίσιμη Τουλούζ και με νίκη θα οδηγήσουν το γκρουπ ως πρωτοπόροι μέχρι τέλους. Οι Γάλλοι δίνουν τον πρώτο αγώνα της ιστορίας του με ουκρανική ομάδα, αλλά το έργο τους είναι πιο δύσκολο, απ’ ότι της πρεμιέρας με την Παρτιζάν. Οι Σέρβοι κοντράρονται με τη Μπριζ στο Βέλγιο, αλλά οι ελπίδες τους για κάτι καλό έχουν εξανεμιστεί.
Στον 11ο όμιλο η Αϊντχόφεν με την Κοπεγχάγη είναι δύο από τις τρεις ομάδες που διεκδικούν την πρωτιά. Στο «Φίλιπς Στάντιον» οι Ολλανδοί διατηρούν προβάδισμα έναντι σε κάθε αντίπαλο, πράγμα που αποδεικνύουν και στην Eredivisie με 5 νίκες σε 6 αγώνες. Δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι για την Σπάρτα Πράγας και πάλι μακριά από τη Ρουμανία δοκιμάζεται η Κλουζ.
Στον 12ο όμιλο η Βέρντερ Βρέμης ταξιδεύει στη γειτονική Αυστρία για να διατηρήσει το απόλυτο. Οι Γερμανοί είναι αρκετά αποτελεσματικοί στην επίθεση, ενώ έχουν καλύψει και το χαμένο έδαφος στην Μπουντεσλίγκα. Η επιστροφή του Μπορόφσκι θα προσφέρει λύσεις στο κέντρο, ωστόσο οι Γιένσεν, Αλμέιδα και Πρεντλ αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Οι Αυστριακοί έχουν μόνο έναν βαθμό και θα στερηθούν των υπηρεσιών του τιμωρημένου Νιεμάιερ. Γειτονικό ντέρμπι και στον άλλο αγώνα με την Μπιλμπάο να φιλοξενεί τη Νασιονάλ, αλλά να ταλανίζεται από προβλήματα τραυματισμών. Οι επιστροφές των Γέστε, Βέλεζ και Λόπεζ δεν θεωρούνται δεδομένες, ενώ ο νεαρός Μουνιαϊν λείπει με την εθνική Ισπανίας U-17. Η Νασιονάλ έχει κάνει ήδη το χρέος της με το να είναι στους ομίλους και θα κυνηγήσει στο καλύτερο.

Καφέ και χαλάρωση πριν την Στουρμ

Καφέ και χαλάρωση πριν την ΣτουρμΓια άλλη μια φορά ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε θέλοντας να χαλαρώσει τους ποδοσφαιριστές του, τους πήγε σε γνωστό στέκι για καφέ στην Βουλιαγμένη.                           
Οι "πράσινοι" που το είχαν ανάγκη αυτό απόλαυσαν σχεδόν δύο ώρες στιγμές χαλάρωσης και το μεσημέρι επέστρεψαν στην βάση τους στην Παιανία ενόψει του καθοριστικού αγώνα το βράδυ (22:05 ΑΝΤ1) με την Στουρμ Γκρατς στο πλάσιο της 3ης αγωνιστικής του Europa League.

Κάτω από τον θαυμάσιο ήλιο και με φόντο την θάλασσα, μερικά από τα θέματα συζήτησης στα "πηγαδάκια" των παικτών ήταν τα αποτελέσμα των αγώνων στο Τσάμπιονς Λιγκ, το διήμερο που πέρασε με κυριότερα την ήττα της Μπαρτσελόηνα από τοην Ρούμπικ Καζάν αλλά και την σποδαία νίκη της Μίλαν στο τέλος επί της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο Μπερναμπέου.

Εξάλλου, το παιχνίδι των "μερένχες" με τους "ροσονέρι" το παρακολούθησαν όλοι μαζί μέσα στους ξενώνες της Παιανίας. Παράλληλα πολλοί ήταν αυτοί που διάβασαν εφημερίδες.

Αξίζει να θυμίσουμε πως ο Ολλανδός τεχνικός την πράξη αυτή την έχει ξανακάνει αρκετές φορές στο παρελθόν (ξεκίνησε από πέρσι) και πριν από σπουδαίες αναμετρήσεις, γνωρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό αποβάλει το άγχος από τους παίκτες του.

Με 4-2-3-1 και επιστροφή Σισέ

Αγωνιστικά για το κρίσιμο παιχνίδι με τους Αυστριακούς, τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά από την ώρα που ο ίδιος ο Χενκ Τεν Κάτε "αποκάλυψε" στους παίκτες του ποιοι θ' αγωνιστούν και παράλληλα με ποιον τρόπο.

Με σύστημα 4-2-3-1 και με δεδομένη την επιστροφή του Τζιμπρίλ Σισέ στην κορυφή της επίθεσης, μετά την τιμωρία του στην Ευρώπη, ο Γάλλος επιθετικός θα είναι στην κορυφή της επίθεσης έχοντας στα άκρα τους Σαλπιγγίδη (δεξιά) και Λέτο (αριστερά) με τον Καραγκούνη πίσω του.

Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κατσουράνης θα είναι οι δύο αμυντικοί μέσοι ενώ τον Αλέξανδρο Τζόρβα θα προφυλάσουν οι Γκάμπριελ (δεξιά), Σπυρόπουλος (αριστερά) και Βύντρα, Σαριέγκι το κεντρικό δίδυμο της αμυντικής γραμμής.

Άλλαξε όνομα ο Ολυμπιακός Βόλου

Άλλαξε και επίσημα ονομασία ο Ολυμπιακός Βόλου. Πλέον η ομάδα, μετά την εγγραφή της στο Μητρώο Ελληνικών Εταιριών, αποκαλείται «ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της βολιώτικης ΠΑΕ:

«H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και επίσημα πλέον μετά την έγκριση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου ανακοινώνει την αλλαγή της επωνυμίας, την τροποποίηση και τη μετονομασία της σε «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937» καθώς και τη μεταφορά, της έδρας της εταιρίας στο Βόλο.
Η απόφαση καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών και θα δημοσιευτεί τις αμέσως επόμενες ημέρες σ
το τεύχος ΑΕ και ΕΠΕ της εφημερίδας της Κυβέρνησης.
Επίσης, εγκρίθηκε και πιστοποιήθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 1.027.250 ευρώ και πλέον το νέο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ανέρχεται σε 2.054.500 ευρώ. Κατόπιν τούτου, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την πραγματοποίηση της νέας Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της, η οποία έχει οριστεί για τις 20 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 9.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο DOMOTEL XENIA ΒΟΛΟΥ, με θέματα τα οποία θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Στη Γενική Συνέλευση της 20ης Νοεμβρίου θα δοθούν στους κατόχους οι νέες μετοχές με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937», υπογεγραμμένες από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ κ. Αχιλλέα Μπέο.
Το ΔΣ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ έκανε πράξη όλες τις δεσμεύσεις της σχετικά με όλα αυτά τα θέματα που ταλαιπωρούσαν επί σειρά ετών την οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου».

ΑΡΗΣ: Δύσκολα με ΑΕΚ ο Ρονάλντο


Για ακόμη μία μέρα ο Ρονάλντο Γκιάρο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στην προπόνηση του Άρη κι έτσι ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες συμμετοχής του Βραζιλιάνου αμυντικού στην κυριακάτικη αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Όλα δείχνουν πως ο Θέμης Κουλουχέρης θα είναι ο παρτενέρ του Κριστιάν Νασούτι στο κέντρο άμυνας της ομάδας.

Μόνοι τους συνεχίζουν να προπονούνται οι Νάτσο Γκαρσία και Κρίστι Βανγκέλι, που ούτως ή άλλως δεν υπολογίζονται από τον Ιομάρ Μαζίνιο για την αναμέτρηση της όγδοης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Αντιθέτως, ο Βραζιλιάνος προπονητής είδε με ικανοποίηση τον Μιχάλη Σηφάκη να ξεπερνά τις ενοχλήσεις στη μέση και να γυμνάζεται κανονικά. Παράλληλα δοκίμασε διάφορα σχήματα για τον αγώνα με την «Ένωση».

Αξίζει να σημειωθεί πως η προπόνηση έγινε μετά από καιρό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», έπειτα από τα βελτιωτικά έργα που έγιναν για την κατάσταση του χλοοτάπητα. Στο μεταξύ, με γοργούς ρυθμούς πωλούνται τα εισιτήρια για το παιχνίδι της Κυριακής και εκφράζεται η βεβαιότητα πως το γήπεδο θα είναι κατάμεστο.

ΑΕΚ: Όνειρο για… σωτηρία και πρόκριση


Θετικά εξελίσσονται στο Σικάγο οι επαφές του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Νίκου Νοτιά, με τον επιχειρηματία Χαράλαμπο Κοζώνη για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου. Ο 65χρονος υποψήφιος επενδυτής θεωρείται ότι διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να δώσει μία σίγουρη και μόνιμη λύση στα οικονομικά προβλήματα της «Ένωσης». Τα κιτρινόμαυρα αισθήματά του δεν αμφισβητούνται, όπως και η μεγάλη οικονομική του επιφάνεια. Ο Νίκος Νοτιάς γνωρίζει από πρώτο χέρι, καθώς και ο ίδιος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στις ΗΠΑ, το status του «Μπομπ» Κοζώνη και τον θεωρεί ιδανική διάδοχη κατάσταση για να απεμπλακεί ο ίδιος από την ΠΑΕ, δίχως να μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες ο πολύπαθος σύλλογος.

Οι επαφές επιβεβαιώνονται πλέον τόσο από την ΠΑΕ ΑΕΚ, όσο και από την πλευρά του επιχειρηματία. «Έχουμε ενημερωθεί λεπτομερώς για όλα όσα πρέπει. Ο κ Κοζώνης είναι ενήμερος για όλα τα θέματα της ΑΕΚ. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και αυτό που μπορώ να πω τώρα είναι ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», είπε στο aek365.gr ο χρηματιστής του Χαράλαμπου Κοζώνη, Γιώργος Πρασσάς. Οι οικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι του επιχειρηματία «ξεσκονίζουν» την ΠΑΕ ΑΕΚ, πράγμα που δείχνει πως οι επαφές έχουν προχωρήσει αρκετά και σύντομα ίσως υπάρξουν ευχάριστες ειδήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόθεση του Χαράλαμπου Κοζώνη είναι να έρθει να κατοικήσει μόνιμα στην Ελλάδα, προκειμένου να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αλλά και να βρίσκεται κοντά στην ΑΕΚ, αφήνοντας τις επιχειρήσεις του στις ΗΠΑ στα χέρια του μεγαλύτερου γιου του, Ρόμπερτ.

Πρώτα για νίκη, θετική και η ισοπαλία

Στο παγωμένο Μινσκ δοκιμάζεται απόψε η ΑΕΚ για την τρίτη αγωνιστική του Europa League απέναντι στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (ΑΝΤ1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6). Η «Ένωση» θέλει να χτίσει στα θεμέλια που έβαλε με τη νίκη της στην Αθήνα επί της Μπενφίκα προ τριών εβδομάδων και να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στη φάση των «32».

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προτίθεται να παρατάξει την ομάδα του με τρία αμυντικά χαφ σε ένα σύστημα 4-3-3, ενώ ετοιμάζει κάποιες αλλαγές με κυριότερη αυτή του Νέμεθ αντί του Μπλάνκο. Ο Σάχα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Χουανφράν θα πάρει στο αριστερό άκρο της άμυνας τη θέση του Καράμπελα, ενώ στα δεξιά θα αγωνιστεί ο Γιάχιτς ελλείψει των τιμωρημένων Αραούχο και Γεωργέα. Μαϊστόροβιτς και Γιάχιτς θα είναι το κεντρικό δίδυμο της άμυνας, ενώ μπροστά τους θα τους «θωρακίζουν» τρία αμυντικά χαφ, οι Μάκος, Ενσαλίβα και Καφές. Οι Σκόκο και Μαντούκα θα είναι οι ακραίοι μεσοεπιθετικοί της ομάδας αλλάζοντας συνεχώς θέσεις, ενώ σέντερ φορ θα είναι ο Νέμεθ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αραμπατζής, Μπλάνκο, Γκέντσογλου, Γιαχάγια, Λεονάρντο, Ταχτσίδης, Ιορντάκε και Παυλής. Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Αραούχο, Γεωργέας, οι τραυματίες Ζεράλντο, Κουτρομάνος, Αλεξόπουλος και ο Γκερέιρο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Στο πλευρό της ΑΕΚ θα βρίσκονται περίπου 35 ηρωικοί οπαδοί που ταξίδεψαν από την Ελλάδα αψηφώντας το κρύο, που την ώρα του αγώνα θα είναι τσουχτερό (υπολογίζεται σε 2 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία).

Η ΜΠΑΤΕ, που ψάχνει τους πρώτους της βαθμούς, θα παραταχθεί από τον Βίκτορ Γκοντσαρένκο πιθανότατα με 4-4-1-1 και τους: Βερέμκο, Σοσνόφσκι, Μπορντάτσοφ, Γιούροβιτς, Σίτοφ, Παβλόφ, Λιχτάροβιτς, Νεχάιτσικ, Κρίβετς, Ροντιόνοφ, Σκάβις.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Ούγγρος Ζολτ Σάμπο. Ο 37χρονος ρέφερι είχε διευθύνει τους αγώνες Βόρειος Ιρλανδία-Ελλάδα 2-6 για τις Ελπίδες (1/4/2004, προκριματικά EURO), ΠΑΟΚ-Άλκμααρ 2-3 (16/9/2004 για το Κύπελλο UEFA) και Πανιώνιος-Μπορντό 2-3 (19/12/2007 για το Κύπελλο UEFA).

Τραυματίστηκε σε σύγκρουση με... κούκλα ο Λυμπερόπουλος

Μία άτυχη στιγμή είχε ο Νίκος Λυμπερόπουλος στην προπόνηση της Άιντραχτ. Όπως αναφέρεται στον γερμανικό Τύπο, στη διάρκεια μίας άσκησης συγκρούστηκε με ένα μεταλλικό ομοίωμα αντιπάλου με αποτέλεσμα να σκιστεί βαθιά στο σημείο της κνήμης.
Πάντως δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό και πιθανότατα θα είναι στη διάθεση του Μίχαελ Σκίμπε για την αναμέτρηση του Σαββάτου απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου στην «Αλιάντς Αρένα».
«Δεν είναι τίποτα σοβαρό», είπε ο Μεσσήνιος άσος, η συμμετοχή του οποίου κρίνεται επιβεβλημένη από τη στιγμή που θα απουσιάσει ο τραυματίας Γιάννης Αμανατίδης.

ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ : ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΚΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ....

ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ : ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΚΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ....

Ο κατήφορος για την ιστορική ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής συνεχίζεται. Ήδη χτες υπέστη την 4η συνεχόμενη ήττα της και βέβαια παραμένει καθηλωμένη στην ουρά της βαθμολογίας χωρίς βαθμό.
Το αρνητικό ρεκόρ σε 4 αγώνες να έχει 4 ήττες και μάλιστα με μεγάλα σκορ σίγουρα προβληματίζει. Αυτό φαίνεται και από τον συντελεστή τερμάτων, αφού έχει δεχτεί 16 γκολ και έχει πετύχει μόνο 2 !!! Κατ' αρχάς σε όλα σχεδόν τα ματς που έχει δώσει παρατηρήθηκε το φαινόμενο να πέφτει κατακόρυφα η απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που δείχνει ότι η ομάδα δεν έχει φυσική κατάσταση. Βέβαια υπάρχουν ελαφρυντικά, αφού....

... οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές εργάζονται σε τουριστικές εργασίες και δεν έκαναν την κατάλληλη προετοιμασία. Ακόμα να σημειώσουμε ότι στην φετεινή ΑΕΛ δεν υπάρχει ούτε ένας ''ξένος'' ποδοσφαιριστής. Όλοι οι παίκτες είναι από την ευρύτερη περιοχή της νότιας Κέρκυρας, νεαροί στην πλειοψηφία τους και φυσικά χωρίς εμπειρίες.

Όλα αυτά, πιστεύουμε , ότι ήταν στα υπ' όψιν των υπευθύνων του ΔΣ πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Το ερώτημα είναι με ποιά προοπτική ''μπήκε'' η ιστορική αυτή ομάδα σ'αυτή την Κατηγορία φέτος. Εαν ο σκοπός ήταν η αξιοποίηση ταλέντων από την περιοχή, τότε ασφαλώς θα περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη. Εαν όμως στόχος ήταν μια καλή πορεία και παραμονή στην Κατηγορία, τότε έγινε μεγάλο λάθος στον προγραμματισμό το περασμένο καλοκαίρι. Έχουμε πολλά παραδείγματα κατά το παρελθόν που δείχνουν ότι όπως έχει γίνει η Δ' Εθνική, είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία και για να ''επιβιώσει'' μια ομάδα θα πρέπει να διαθέτει και μερικούς έμπειρους ποδοσφαιριστές, αλλά και τουλάχιστον 8-10 καλούς ''μικρούς''.
Όπως λοιπόν έδειξαν οι κινήσεις του ΔΣ αυτό το καλοκαίρι, ο βασικός σκοπός ήταν η αξιοποίηση και προώθηση των νεαρών ποδοσφαιριστών της περιοχής. Καμμιά αντίρρηση μέχρι εδώ. Όμως σκέφτηκαν το ''κόστος'' που θα είχε αυτό, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα;; Διότι δεν νοείται μια ομάδα με την ιστορία της ΑΕΛ και με τους μεγάλους ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει κατά το παρελθόν να ''τρώει'' τεσσάρες και πεντάρες και να έχει γίνει ο ''σάκκος του μποξ'' για τις άλλες ομάδες !!! Ούτε φυσικά θέλουμε να δούμε την ΑΕΛ να μένει τελευταία η ακόμα να εγκαταλείπει και το πρωτάθλημα, όπως έκαναν κάποιες άλλες ομάδες τα προηγούμενα χρόνια...

Αυτή τη στιγμή για να βγει η ομάδα από την κρίση θα πρέπει κατ' αρχάς αγωνιστικά να δοθεί μεγάλο βάρος στην προπόνηση. Να γίνει δηλαδή μια ''μίνι'' προετοιμασία για να αποκτηθεί φυσική κατάσταση και να μπορούν οι παίκτες να ''βγάζουν'' το εννενηντάλεπτο.
Επίσης διοικητικά να βοηθηθεί η ομάδα και τον Δεκέμβριο να αποκτηθούν 3-4 καλοί ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν άμεσα. Ακόμα πιστεύουμε ότι τίποτα δεν χάθηκε και υπάρχει χρόνος ανάκαμψης.

Νέμεθ: «Όνειρο να παίξω και να σκοράρω»

Πώς και πώς περιμένει την αποψινή αναμέτρηση της ΑΕΚ με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ για το Europa League ο Κρίστιαν Νέμεθ. Όλα δείχνουν πως ο 20χρονος επιθετικός θα πραγματοποιήσει την παρθενική του συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης και ονειρεύεται να συνδυαστεί με γκολ, όπως ανέφερε στο προσωπικό του blog.

«Χαίρομαι πολύ, γιατί αν αγωνιστώ θα είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε Κύπελλο Ευρώπης. Ήμουν στον πάγκο στο ματς με την Έβερτον, έχασα το παιχνίδι με την Μπενφίκα επειδή έλειπα στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ελπίζω να παίξω απέναντι στην ΜΠΑΤΕ. Θα είναι δύσκολη η αποστολή μας. Όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτή την περίοδο σε αυτές τις χώρες με τόσο κρύο. Ελπίζω να προσαρμοστούμε γρήγορα στις συνθήκες του αγωνιστικού χώρου. Θα είναι όνειρο να αγωνιστώ και να σκοράρω», δήλωσε ο νεαρός Ούγγρος.

Παράλληλα στάθηκε στη… βαρυχειμωνιά που συνάντησε η αποστολή της ΑΕΚ στη Λευκορωσία. «Πριν από λίγες ημέρες ήμουν στην Αίγυπτο με θερμοκρασία 32 βαθμούς και τώρα στη Λευκορωσία, όπου η θερμοκρασία είναι στους 4 βαθμούς στη διάρκεια της ημέρας και υπολογίζεται την ώρα του αγώνα να είναι 2 βαθμούς ή πιο χαμηλή. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες σε σχέση με την Αίγυπτο, αλλά και την Αθήνα που έχει 25 βαθμούς. Φυσικά δεν είμαι μετεωρολόγος, αλλά ποδοσφαιριστής».

Όσο για το πώς τον υποδέχτηκαν στην Ελλάδα μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε με την Ουγγαρία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων, τόνισε: «Η επιστροφή στην Αθήνα κύλησε ομαλά. Όλοι με υποδέχτηκαν πολύ θερμά και μου έδωσαν συγχαρητήρια για την πορεία της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων. Έκανα χαλαρή προπόνηση τη Δευτέρα και την Τρίτη μπήκα στο κανονικό πρόγραμμα με προσοχή. Πίστευα πως αυτό σήμαινε ότι δεν θα είμαι στην αποστολή για τον αγώνα του Europa League και ήταν έκπληξη όταν είδα πως θα ταξιδέψω με την υπόλοιπη ομάδα».

Τέλος, ο Κρίστιαν Νέμεθ αναφέρεται και στην προσπάθεια που γίνεται για να συγκεντρωθούν χρήματα για έναν νεαρό Ούγγρο ποδοσφαιριστή, που κατάρρευσε στη διάρκεια προπόνησης της ομάδας του και είναι σε κώμα. «Η οικογένειά του είναι σε δύσκολη κατάσταση, γιατί δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο οικονομικό βάρος της θεραπείας», ανέφερε ο Νέμεθ που θα συμβάλλει προσφέροντας σε δημοπρασία τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του.

Να γίνει και η Ευρώπη… αυτοσκοπός!

Δεκτό ότι το πρωτάθλημα είναι προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό. Δεκτό ότι κάνει τα πάντα για να κατακτήσει τον εγχώριο τίτλο. Δεκτό ότι η εν Ελλάδι κούπα είναι πάνω απ’ όλα για το «τριφύλλι». Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι οι «πράσινοι» πρέπει να βάλουν την Ευρώπη σε δεύτερη μοίρα.

Το «τριφύλλι» χρόνια τώρα συνδέθηκε με πορείες σε Τσάμπιονς Λιγκ και ΟΥΕΦΑ. Χρόνια τώρα κατάφερνε να κάνει κάτι εκεί σχεδόν κάθε χρόνο. Δεν πρέπει τώρα να αφήνει στην άκρη το νεοσύστατο Europa League. Κάθε μεγάλη ομάδα, άλλωστε, οφείλει να κοιτάζει για το καλύτερο. Να έχει σαν στόχο να πάει όσο ψηλότερα μπορεί παντού. Σε όλες τις διοργανώσεις. Γι’ αυτό, άλλωστε, λέγεται μεγάλη ομάδα…

Αυτό, λοιπόν, πρέπει να κάνει και ο Παναθηναϊκός. Το ξέρουν και οι ίδιοι οι παίκτες, το ξέρει και η διοίκηση, το ξέρει και ο κόσμος. Ολοι τους μπορεί να θέλουν σαν τρελοί το πρωτάθλημα, αλλά ξέρουν ότι θα πικραθούν αν δεν προχωρήσει η ομάδα τους στην Ευρώπη. Είναι θέμα νοοτροπίας και αν θέλετε συνήθειας. Γι’ αυτό, λοιπόν, η νίκη απόψε απέναντι στην (πολύ καλή και επικίνδυνη) Στουρμ Γκρατς, αλλά και η όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο Europa League πρέπει να είναι… αυτοσκοπός για την ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε. Όπως, ακριβώς, δηλαδή είναι το πρωτάθλημα…

Θυμηθείτε με ότι το παιχνίδι απόψε μόνο εύκολο δεν θα είναι. Οι Αυστριακοί έχουν να χάσουν εκτός έδρας στην Ευρώπη 7 ολόκληρα χρόνια! Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Η Στουρμ Γκρατς έχει έρθει στην Αθήνα για το «διπλό». Συνάδελφοι που την έχουν παρακολουθήσει μου είπαν ότι πρόκειται για μια ομάδα… φωτιά στις αντεπιθέσεις, που έχει το γκολ. Και αυτό θα κυνηγήσει στο ΟΑΚΑ.

Ο Τεν Κάτε το γνωρίζει καλά και γι’ αυτό έχει δώσει εντολή, πέρα από τα υπόλοιπα, για πίεση ψηλά. Πίεση, προκειμένου να μην μπορεί να αναπτυχθεί η Στουρμ, συνεπώς να μην είναι ικανή να απειλήσει. Αν αυτό το κάνει καλά ο Παναθηναϊκός, τότε, όπως καταλαβαίνετε θα έχει διπλό κέρδος. Και θα εγκλωβίσει τους Αυστριακούς και θα γίνει απειλητικός. Ετσι, (θεωρητικά) και θα κρατήσει το μηδέν στην άμυνά του και θα σκοράρει.

Υπομονή (που θα χρειαστεί και στο ματς) και θα τα δούμε όλα το βράδυ στην Καλογρέζα…

Κανονικά ο Λουρένσο

Οι μικροενοχλήσεις που άφησαν εκτός προπόνησης τον Λουίς Λουρένσο την Τρίτη ξεπεράστηκαν και ο Ανγκολέζος επιθετικός του ΑΟΚ ακολούθησε την Τετάρτη χωρίς πρόβλημα το διπλό πρόγραμμα (πρωί και απόγευμα) προπόνησης που είχε ετοιμάσει για τους παίκτες του ο Μπάμπης Τεννές. Ενα πρόγραμμα που το πρωί περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής με την μπάλα και οικογενειακό δίτερμα το απόγευμα.
Σε αντίθεση με τον Λουρένσο, ο Φαμπρίς Ρεπερνέ συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την γάμπα του και δεν συμμετέχει στο κανονικό πρόγραμμα.
Για την Πέμπτη οι παίκτες του ΑΟΚ έχουν ρεπό ενώ την Παρασκευή επιστρέφουν στα γήπεδα για την τελική προετοιμασία ενόψει Εθνικού Αστέρα.

ΠΑΟ: Μονόδρομος η νίκη!

Τη νίκη, με την οποία θα γίνει το φαβορί για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στους «32» του Europa League και θα έχει βάσιμες ελπίδες για την πρωτιά στον έκτο όμιλο, θέλει απόψε (22:05, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΑΝΤ-1) ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Στουρμ Γκρατς. Οι «πράσινοι» αναμένεται να έχουν τη στήριξη περίπου 30-35.000 φίλων τους, που θέλουν να δουν την ομάδα τους να παίρνει το πρώτο εντός έδρας «τρίποντο» στη νέα διοργάνωση της UEFA.

Η ενδεκάδα του «τριφυλλιού» θα αποτελείται από έμπειρους παίκτες, αφού η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε. Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Γκάμπριελ, Βύντρα, Σαριέγκι και Σπυρόπουλο.

Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Κατσουράνης με τον Ζιλμπέρτο, έχοντας στα πλάγια τον Σαλπιγγίδη (δεξιά) και τον Λέτο (αριστερά). Πιο μπροστά θα βρίσκεται ο Καραγκούνης, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σισέ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκαλίνοβιτς, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Σιμάο, Νίνης, Δάρλας, Ρουκάβινα, Χριστοδουλόπουλος και Καρνέζης. Εκτός έμειναν οι Σεϊταρίδης, Μαρίνος, Τζιόλης, Μαχλελής, Κλέιτον, Μάντζιος και Πετρόπουλος.

Πώς θα αγωνιστούν οι Αυστριακοί

Με σύστημα 4-4-1-1 αναμένεται να παρατάξει ο Φράνκο Φόντα τη Στουρμ Γκρατς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το αρχικό σχήμα της αυστριακής ομάδας αναμένεται να αποτελείται από τους: Γκρατσάι (τερματοφύλακας), Ερενράιχ (δεξί μπακ), Σονλάιντερ, Σίντεφελντ (τα δύο στόπερ), Καντελάκι (αριστερό μπακ), Βέμπερ, Χλίνκα (αμυντικοί μέσοι), Χελτσλ (δεξί χαφ), Γιάντσερ (αριστερό χαφ), Μουράτοβιτς (πιο μπροστά από τους υπόλοιπους μέσους) και Μπάιχλερ (επιθετικός). Την αποστολή συμπληρώνουν οι Λάβριτς, Χάας, Χάσλερ, Μπούκβα, Λαμότε, Φελντχόφερ, Λούκσε, Τάουσμαν και Κάιντς.

* Διαιτητής του σημερινού ματς είναι ο Δανός, Πέτερ Ράσμουσεν, και βοηθοί του θα είναι οι Μάρτιν Γουλφ και Νιλς Χογκ. Πρόσθετοι βοηθοί Άντερς Χέρμανσεν και Μίκαελ Σβέντσεν, ενώ τέταρτος ο Λαρς Κριστόφερσεν.

«Κατάσκοποι» στο ΟΑΚΑ

Αρκετοί θα είναι οι… κατάσκοποι που θα βρεθούν απόψε στα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου. Όπως είναι γνωστό, η Μίλαν φέρεται να εξετάζει την περίπτωση του Σωτήρη Νίνη. Πληροφορίες θέλουν άνθρωπο της ιταλικής ομάδας να έρχεται στο Στάδιο της Καλογρέζας, προκειμένου να τσεκάρει τον διεθνή ποδοσφαιριστή. Εκτός του Νίνη, σκάουτερ γερμανικών και γαλλικών ομάδων θα έρθουν για να δουν από κοντά τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ένας από τους παίκτες που παρακολουθούνται από ομάδες του εξωτερικού είναι και ο Σεμπάστιαν Λέτο.

Όλα ανοιχτά για το γήπεδο

Εξώδικο αναμένεται να στείλει στο Δήμο Αθηναίων ο Παναθηναϊκός όσον αφορά την υπόθεση με την ονοματοδοσία του γηπέδου στον Βοτανικό. Η ΓΗΠΕΛ με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες βγάζει «κόκκινη κάρτα» στον Δήμο Αθηναίων, επειδή αρνείται να τηρήσει τη σύμβαση και να δώσει την εγγυητική επιστολή.

Οι δύο πλευρές (ΠΑΕ και Δήμος) έχουν ανταλλάξει πολλές επιστολές (από τον Αύγουστο του 2008 μέχρι την τελευταία επιστολή της 1ης Οκτωβρίου 2009), επειδή ο Δήμος Αθηναίων δεν ανταποκρίθηκε στις συνεχείς υπομνήσεις των «πράσινων» σχετικά με τις υποχρεώσεις του.

Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν η ρήξη με τον Δήμο στο θέμα της ονοματοδοσίας θα είναι οριστική. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η ΓΗΠΕΛ θα δώσει προτεραιότητα στη Marfin του Ανδρέα Βγενόπουλου για να διατηρήσει την ονοματοδοσία του γηπέδου.

Η πλευρά του κορυφαίου επιχειρηματία υποστηρίζει ότι αν ο Δήμος χάσει το δικαίωμα της ονοματοδοσίας, τότε θα συνεργαστούν με τη ΓΗΠΕΛ. Παρόλα αυτά, στην παρούσα φάση δεν έχει κάποια ενημέρωση.

Τελικώς ο… τελικός στο ΟΑΚΑ!

Στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας θα διεξαχθεί ο… τελικός με την Ουκρανία στις 14 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Μάλιστα, η ΕΠΟ και το Mega Channel αποφάσισαν το ματς να διεξαχθεί νωρίτερα.

Συνήθως οι αγώνες της «γαλανόλευκης» άρχιζαν στις 21:30, όμως οι δύο πλευρές αποφάσισαν αυτή τη φορά το ματς να διεξαχθεί στις 20:00 για να διευκολυνθούν οι οικογένειες και κυρίως τα παιδιά που θέλουν να δουν από κοντά τους διεθνείς.

Όσον αφορά την παρουσία του κόσμου, η Ομοσπονδία εκτιμά ότι περίπου 50.000 θεατές θα βρεθούν στο Στάδιο της Καλογρέζας, αφού το παιχνίδι είναι κρίσιμο και οι φίλαθλοι της ομάδας θα στηρίξουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

«Να γίνει στο Ντόνετσκ»

Την επιθυμία του το Ουκρανία-Ελλάδα να διεξαχθεί στο Ντόνετσκ εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης, Αλεξάντερ Λουκιανιτσένκο.

«Σε συνεργασία με τη διοίκηση της Σαχτάρ στείλαμε έγγραφα από κοινού στην Ομοσπονδία και ζητήσαμε να γίνει το ματς εδώ, στην πόλη μας. Δηλώνουμε με βεβαιότητα ότι το γήπεδο θα γεμίσει και εγγυόμαστε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διεξαγωγής. Από την πλευρά μας έχουμε κάνει τα πάντα για να γίνει το ματς εδώ, στο Ντόνετσκ», δήλωσε χθες ο κ. Λουκιανιτσένκο σε συνέντευξη Τύπου.

Η διορία της FIFA στις ομοσπονδίες, που οι ομάδες τους συμμετέχουν στα μπαράζ του Μουντιάλ, να δηλώσουν έδρα λήγει τη Δευτέρα, με τους Ουκρανούς να μην έχουν αποφασίσει ακόμα αν το ματς θα γίνει στο Ντόνετσκ ή το Χάρκοβο.

Ένα μήνα εκτός ο Ριμπερί

Ακόμα ένα μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης θα παραμείνει ο Φρανκ Ριμπερί. Ο 26χρονος Γάλλος συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στο γόνατο που τον έχει αφήσει ήδη νοκ άουτ για τρεις εβδομάδες. Ο μεσοεπιθετικός των Βαυαρών εξετάστηκε στο Στρασβούργο από τον καθηγητή Ζαν Ανρί Τζεγκερ, ο οποίος εκτιμά ότι το πρόβλημα στο γόνατο που έχει ο διεθνής παίκτης θα αποκατασταθεί σε διάστημα περίπου τεσσάρων εβδομάδων.

Ο Λουίς Φαν Γκάαλ μετά την εκτός έδρας ήττα της Μπάγερν από τη Μπορντό με 2-1 μίλησε για την απουσία του Ριμπερί. «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω το χρονικό διάστημα απουσίας του Ριμπερί. Πήραμε την απόφαση να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή προκειμένου να γίνει εντελώς καλά. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έναν μήνα, όμως τώρα δεν είμαι σε θέση να προσθέσω κάτι περισσότερο».

Η υπόσχεση του… κουτσού

  Δέκα μήνες έτρεχε σε γιατρούς και φυσιοθεραπευτές. Έκανε ειδικά προγράμματα, έτρεχε σαν τρελός όλο το καλοκαίρι, για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

  Στα 34 προς τα 35 χρόνια του κι έχοντας μόλις ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο στον Ολυμπιακό, θα μπορούσε να την αράξει, να πάρει τα λεφτά του και το άλλο καλοκαίρι να φύγει σαν κύριος. Κι ευχαριστώ θα του έλεγαν, ούτως η, άλλως, με τόσα πολλά που είχε προσφέρει πέντε-έξι χρόνια στην ομάδα. Δυσανάλογα πολλά, σε σχέση με όσα είχε κοστίσει.

  Αυτός διάλεξε τον δύσκολο δρόμο. Υποσχέθηκε στη διοίκηση το περασμένο καλοκαίρι ότι θα βοηθήσει την ομάδα. Διαβεβαίωσε ότι είναι καλά. Κι έκανε πράξη την υπόσχεσή του.

  Με το που έφυγε ο Κετσπάγια, ο προπονητής που όχι απλά δεν τον έβαλε ούτε λεπτό από την αρχή της σεζόν (μολονότι ο παίκτης έλεγε ότι είναι εντάξει), αλλά και είχε πει στον Ολυμπιακό ότι, «αυτός ο παίκτης δεν θα ξαναπαίξει μπάλα», ο Στολτίδης πήρε την ευκαιρία.

  Και πρόκειται για παίκτη, που είναι να μην του δώσεις την ευκαιρία! Το Καραϊσκάκη σείστηκε όταν μπήκε αλλαγή με την Άλκμααρ. Έκτοτε, το νερό μπήκε στο αυλάκι. Ο Στολτίδης όποτε παίζει, είτε βασικός, είτε αλλαγή, είτε ένα ημίχρονο, είτε δέκα λεπτά, θα την βοηθήσει την ομάδα. Θα βάλει γκολ (στην Σταντάρ), θα φτιάξει γκολ (στη Λιβαδειά το 1-0), θα χάσει γκολ, θα τρέξει, θα πιέσει, θα μαρκάρει, θα δώσει ρυθμό. Για να παραδοθεί, πάντως, αποκλείεται.

  Την πρώτη φορά που έπαιξε, έστω σε φιλικό, μετά το σοβαρό τραυματισμό του, σε εκείνο το φιλικό με τον Εργοτέλη, όπου και πάλι είχε ξεχωρίσει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα από το ναυάγιο της ομάδας στο 0-5, κάποιοι βιάστηκαν να τον βγάλουν…κουτσό.

  Ο…κουτσός τώρα παίρνει τη ρεβάνς απ΄ όσους βιάστηκαν…

ΠΑΟΚ: Με Ίβιτς στην ενδεκάδα


Σε ρόλο τρίτου επιθετικού σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ο Φερνάντο Σάντος τον Βλάνταν Ίβιτς, στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται πως έχει καταλήξει στην ενδεκάδα που θα παρατάξει κόντρα στους «πράσινους». Ο «δικέφαλος του Βορά» θα εμφανιστεί με σχήμα που δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι τώρα σε φετινό αγώνα. Ο Σάντος θα ξεκινήσει με τους Κοντρέρας και Τσιρίλο στο κέντρο της άμυνας με τον Σαβίνι στα αριστερά και τον Σνάουτσνερ δεξιά ενώ στην εστία θα είναι ο Χαλκιάς και μπροστά από την αμυντική γραμμή θα βρίσκεται ο Γκαρσία. Αριστερά του θα είναι ο Σορλέν και δεξιά ο Φωτάκης. Στην κορυφή της επίθεσης ο 55χρονος προπονητής χρησιμοποίησε τον Ίβιτς,έχοντας δεξιά τον Βιεϊρίνια και αριστερά τον Κουτσιανικούλη.

Κανονικά με την ομάδα προπονήθηκε μετά από ένα μήνα απουσίας ο Λόυσιο Φιλόμενο. Ο Αργεντίνος επιθετικός είναι έτοιμος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί στον αγώνα με τον ΟΦΗ για το Κύπελλο.Ατομικό πρόγραμμα για δεύτερη μέρα ακολούθησε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο αφού νιώθει ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Ο Σάντος δε φαίνεται να υπολογίζει τον παίκτη στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό αν και σήμερα θα ακολουθήσει κανονικό πρόγραμμα προπόνησης.

Μαντούκα: «Δύσκολα τα πράγματα αν χάσουμε…»

Δύσκολη χαρακτήρισε την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ ο Γκουστάβο Μαντούκα μιλώντας σε πορτογαλικό ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ τόνισε πως σε περίπτωση ήττας θα καταστεί δύσκολο το έργο της πρόκρισης στους «32» του Europa League.

«Σε περίπτωση ήττας θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Το παιχνίδι με την ΜΠΑΤΕ δεν θα είναι εύκολο. Κάνει πολύ κρύο στη Λευκορωσία, ο αγωνιστικός χώρος είναι βαρύς και ο αντίπαλός μας είναι δυνατή ομάδα. Ο αγώνας μας είναι ανοικτός σε κάθε αποτέλεσμα και θα πρέπει να παίξουμε καλά», τόνισε ο Πορτογάλος μέσος.

Παράλληλα, ως πρώην παίκτης της Μπενφίκα κι έχοντας αντιμετωπίσει ήδη την Έβερτον, μίλησε για το άλλο ματς του ομίλου, στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας. «Η Μπενφίκα έχει ένα γεμάτο ρόστερ με σπουδαίους και έμπειρους παίκτες. Ξέρει πώς πρέπει να αγωνιστεί. Με το υλικό που έχει μπορεί να προχωρήσει στην Ευρώπη και θα μπορούσε να προκριθεί ακόμη και από τη φάση των ομίλων του Champions League. Κάθε παιχνίδι όμως έχει τη δική του ιστορία. Η Έβερτον είναι επίσης καλή ομάδα, αλλά η Μπενφίκα αξίζει το σεβασμό της και το ξέρει. Όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά».

Ο «Μαντού» τόνισε πως κάθε κουβέντα περί πρόκρισης είναι πρόωρη. «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για την πρόκριση. Απομένουν ακόμη τέσσερα παιχνίδια και όλα είναι ανοικτά. Μετά τα παιχνίδια αυτής της Πέμπτης όλα θα είναι πιο ξεκάθαρα».

«Πιθανό του Αντριάνο στον Ολυμπιακό»!

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Αντριάνο να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου, Ζιλμάρ Ρινάλντι, στη «SportDay». Ο ατζέντης του διεθνούς επιθετικού της Φλαμένγκο διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Ζίκο και οι δύο άνδρες αναμενόταν να δειπνήσουν μαζί, ενώ προχθές είχε ακουστεί ότι ήταν επίσημος προσκεκλημένος των «ερυθρολεύκων» στο ματς με τη Σταντάρ Λιέγης. Από την πλευρά τους, οι Πειραιώτες τόνιζαν ότι η παρουσία του Ρινάλντι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεν έχει καμία σχέση με μεταγραφικά ζητήματα.

«Ήμουν στον αγώνα και διατηρώ πολύ καλές σχέσεις με τον Ζίκο. Έχουμε πολλά να πούμε. Μην ξεχνάτε ότι έχει και μια ακαδημία παικτών στη Βραζιλία. Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για μεταγραφές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αντριάνο στη «SportDay» και ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση ο 27χρονος στράικερ να έρθει στο Λιμάνι, απάντησε: «Όλα είναι πιθανά»!

Φήμες θέλουν τον Ζίκο και τον Ρινάλντι να συζήτησαν την περίπτωση του Φάμπιο Σιμπλίσιο. Πρόκειται για τον κεντρικό μέσο της Παλέρμο, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2010 και είναι πελάτης του μάνατζερ του Αντριάνο. Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν η παρουσία του Βραζιλιάνου ατζέντη έχει να κάνει με μεταγραφικές υποθέσεις.

Τώρα κοιτάει Εργοτέλη

Στο σαββατιάτικο (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) παιχνίδι με τον Εργοτέλη στρέφουν στον Ολυμπιακό την προσοχή τους, ύστερα από τη νίκη επί της Σταντάρ Λιέγης. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να συνεχίσουν το νικηφόρο τους σερί στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφότου η ομάδα ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Πειραιώτες θα υποδεχτούν με ανεβασμένο ηθικό την κρητική ομάδα, ενώ ο Ζίκο δεν υπολογίζει τον Ντάρμπισαϊρ (συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα που ακολουθεί) και τον Ντιόγο (συνέχισε τη θεραπεία του, ενώ του τοποθετήθηκε ένας μικρός νάρθηκας στο πόδι, προκειμένου να το κρατά σταθερό) για το συγκεκριμένο ματς. Από την πλευρά του, ο Βασίλης Τοροσίδης δεν προπονήθηκε ούτε χθες, επειδή συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ίωση.

Φόβος για τιμωρία!

Πιθανή είναι η τιμωρία της έδρας του Ολυμπιακού, έπειτα από τα προχθεσινά γεγονότα με τη Σταντάρ Λιέγης (σ.σ.: ο Αυστριακός παρατηρητής δεν έδειχνε καθόλου ικανοποιημένος) και σε συνδυασμό με το ότι ο σύλλογος είναι υπόεπιτήρηση με διετή αναστολή. Μάλιστα, στην ΠΑΕ φοβούνται και για μεγαλύτερη τιμωρία και ετοιμάζουν υπόμνημα, αφού περιμένουν την απόφαση του αρμόδιου οργάνου της UEFA.

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 22/10/2009

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 22/10/2009






powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES