4 Αυγ 2010

Grande Panathinaikos!

Grande Panathinaikos!Ο Πρωταθλητής Ελλάδας επικράτησε της Πρωταθλήτριας Ευρώπης!

Αποδίδοντας φοβερό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο και με μεγάλους πρωταγωνιστές τον εκπληκτικό Σεμπάστιαν Λέτο και τον εκτελεστή Τζιμπρίλ Σισέ, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 την Ίντερ στο «Rogers Centre» του Τορόντο.

Δύο γκολ πέτυχε ο Γάλλος, ένα ο Αργεντινός.

Το ματς

Το σόου του Λέτο

Οι Μιλανέζοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Προσπαθούσαν να βρουν τον Ετό με μακρινές μπαλιές, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. Μάλιστα, από το 5ο (μόλις) λεπτό, οι «πράσινοι» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήλεγξαν το ρυθμό και έβρισκαν, ειδικά από αριστερά, όπου ο εκπληκτικός Σεμπάστιαν Λέτο… χόρευε τους αμυντικούς των «νερατζούρι», διαδρόμους προς την εστία του Ορλαντόνι. Ιδιαίτερα κινητικοί, επίσης, ήταν και οι Γάλλοι, Τζιμπρίλ Σισέ και Σίντνεϊ Γκοβού, αλλά και ο Σωτήρης Νίνης. Ο Αργεντινός, όμως, ήταν… όλα τα λεφτά!

Ο αριστερός χαφ του «τριφυλλιού» ήταν εντυπωσιακός και εκτός από κάποιες περιττές ενέργειες στο ξεκίνημα του αγώνα, ήταν μόνιμη απειλή στην άμυνα των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, με τα επιθετικά του «όπλα» (κυρίως) σε μεγάλη μέρα, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 13' με τον Σισέ, έπειτα από σέντρα του Λέτο, ενώ δέκα λεπτά αργότερα (στο 23') και πάλι ο Γάλλος «έγραψε» με φοβερό σουτ το 2-0!





Οι παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ, στην προσπάθειά τους να… βρουν τι τους «χτύπησε», ανέβασαν την απόδοσή τους, χωρίς αυτό να σημαίνει, ωστόσο, ότι υποχώρησε ο Παναθηναϊκός. Σε μία αδράνεια (δεν μπόρεσε να απομακρύνει ο Καντέ) στην άμυνα του «τριφυλλιού» στο 31' ο Ετό μείωσε για τους Ιταλούς, οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια, όμως, «σκύλιασαν» ακόμα παραπάνω…



Στο 41' ο Νίνης έφυγε στην αντεπίθεση, άνοιξε την μπάλα στον Λέτο, ο οποίος μόνος του απέναντι από τον Ορλαντόνι πέτυχε το τρίτο γκολ των «πρασίνων» και ολοκλήρωσε με θριαμβευτικό τρόπο ένα απίστευτο πρώτο ημίχρονο για την ομάδα του, που «έκανε πλάκα» στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης και νταμπλούχο Ιταλίας.



Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι «αχίλλειος πτέρνα» των «πράσινων» ήταν η άμυνα (και αυτό φάνηκε και στο δεύτερο 45λεπτο), η οποία φαίνεται πως ακόμα δεν έχει βρει τη «χημεία» της.

Πολλές αλλαγές, λίγη μπάλα

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Οι δύο προπονητές έκαναν πολλές αλλαγές και όπως είναι λογικό, ο ρυθμός έπεσε. Η Ίντερ προσπάθησε να μειώσει και πίεζε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κρατούσε, όμως, -μάλλον εύκολα- το υπέρ του 3-1.

Οι Ιταλοί μόνο με κάποια μακρινά σουτ απειλούσαν την εστία του Τζόρβα, κατάφεραν εν τέλει να μειώσουν στο 86' με τον Κουτίνιο, αλλά μέχρι εκεί…



Το «τριφύλλι» πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη, έστω και σε φιλικό επίπεδο, κόντρα στη σπουδαία Ίντερ, δείχνοντας (και αυτό είναι το κυριότερο) έτοιμος για μεγάλα πράγματα (και) τη νέα σεζόν.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Γκοβού, Λέτο, Νίνης, Σισέ

Ίντερ: (Ράφα Μπενίτεθ): Ορλαντόνι, Κόρντομπα, Ζανέτι, Ετό, Μαρίγκα, Καμπιάσο, Όμπι, Ματεράτσι, Κίβου, Πάντεφ, Ομπίνα

«Βουβή» αναχώρηση για Ισραήλ

ΟΣΦΠ: «Βουβή» αναχώρηση για ΙσραήλΧωρίς να κάνει δηλώσεις αναχώρησε η αποστολή του Ολυμπιακού για το Ισραήλ, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:00, conn-x TV sport1 - NovaΣΠΟΡ FM 94,6). Έχοντας ως παρακαταθήκη το 2-1 του πρώτου αγώνα στο, οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν στο «Bloomfield Stadium» να πάρουν την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

Το ραντεβού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν προγραμματισμένος για τις εννέα το πρωί. Όλα τα μέλη της «ερυθρόλευκης» αποστολής, με εξαίρεση τον Ντουντού (έχει εξασφαλίσει ειδική άδεια) που θα μεταβεί απευθείας στο Ισραήλ, έδωσαν το «παρών» για την αναχώρηση. Ωστόσο, κανείς από τους παίκτες και ο Έβαλντ Λίνεν δεν έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Οι περισσότεροι παίκτες έκαναν μια χαλαρή βόλτα στα μαγαζιά του αεροδρόμιο, ενώ υπέγραφαν αυτόγραφα και μιλούσαν με οπαδούς της ομάδας. Από την πλευρά του, ο Γερμανός τεχνικός συνομιλούσε με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς και τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς για αρκετή ώρα.

Πέτα ψηλά Δικέφαλε!

Πέτα ψηλά Δικέφαλε! Την ευκαιρία να πετύχει μια ιστορική πρόκριση επί του Άγιαξ θέλει να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται (21:45, Novasports 1 - NovaΣΠΟΡ FM 94,6) την ολλανδική ομάδα, έχοντας ως στόχο τη συμμετοχή στα πλέι οφ του Champions League.

Τα κέρδη για τους Θεσσαλονικείς από μια ενδεχόμενη πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης είναι πολλά. Συγκεκριμένα, γράφουν ιστορία, έχοντας καταφέρει να αποκλείσουν μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη φθάνει πιο κοντά στο όνειρο των ομίλων.

Επίσης, θα μπει στα ταμεία του συλλόγου ένα ποσό κοντά στα 5 εκατ. ευρώ. 2,4 εκατ. από τη συμμετοχή στα πλέι οφ και άλλα τόσα από εισιτήρια, αλλά και τους ομίλους του Europa League στους οποίους εξασφαλίζει τη συμμετοχή. Η ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει καλύτερα το επόμενο διάστημα, αφού οι οπαδοί είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και θέλουν πάση θυσία την πρόκριση σε αυτό το παιχνίδι.

Πώς θα παίξει ο ΠΑΟΚ

Τη θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Κρέστις, ο οποίος μπροστά του θα έχει τον Μπουσαϊντί, τον Κοντρέρας, τον Τσιρίλο και τον Σνάουτσνερ. Αμυντικά χαφ θα είναι ο Βιτόλο και ο Γκαρσία. Πιο μπροστά θα παίξουν ο Βιεϊρίνια, ο Σορλέν και ο Ίβιτς. Μοναδικό προωθημένος θα είναι ο Σαλπιγγίδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Φιλομένο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι και Ζουέλα. Στις τάξεις του «Δικεφάλου» επικρατεί ανυπομονησία για το μεγάλο παιχνίδι και όλοι εμφανίζονται έτοιμοι για την υπέρβαση που θα αλλάξει τα δεδομένα της ομάδας.

Πώς θα παίξει ο Άγιαξ

Με σύστημα 4-2-3-1 θα παρατάξει ο Μάρτιν Γιολ τον Άγιαξ απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Στεκέλεμπουργκ και την άμυνα θα αποτελέσουν ο Φαν Ντερ Βιλ, ο Αλντερβέιρελντ, ο Βερντόνγκεν και ο Ανίτα. Ως αμυντικά χαφ θα παίξουν ο Ντε Ζέου και ο Λίνγκρεν. Την τριπλέτα στο κέντρο θα αποτελέσουν ο Ντε Γιονγκ, ο Σουλεϊμάνι και ο Εμάνουελσον. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σουάρες.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Φερμέερ Ολεγέρ, Μπλιντ, Μπονεβάτσια, Αϊσάτι, Έρικσεν, Σουκ και Ζέγκελαρ. Ο «Αίαντας» έχει ανατρέψει ουκ ολίγες φορές εις βάρος του αποτελέσματα. Πλεονέκτημα σε αυτή την προσπάθειά του είναι η δεδομένη ποιότητα των παικτών του, οι οποίοι όμως θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την ατμόσφαιρα της Τούμπας.

Θυμηθείτε τι έγινε στην Ολλανδία

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ: Μικρές αλλά σημαντικές ειδησούλες!

Εκλέχθηκαν οι αρχηγοί της ομάδας του ΑΟ Κέρκυρα για τη νέα σαιζόν. Αυτοί θα είναι οι Ιεροκλής Στολτίδης, Δημήτρης Ιωάννου, Τάσος Βενέτης και Λουκάς Αποστολίδης.

Το χρονικό ενός... αναμενόμενου «διαζυγίου»! Παρελθόν για τον ΑΟ Κέρκυρα, και τυπικά πλέον, αποτελεί από σήμερα Τρίτη ο Λουρένσο Ντα Σίλβα. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός από την Αγκόλα είχε συμβόλαιο με τους «κυανέρυθρους» για ακόμη ένα χρόνο, όμως δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή για τη νέα σαιζόν και είχε ειδοποιηθεί από τους ανθρώπους της ομάδας να μην έρθει στην προετοιμασία. Η συνεργασία των δύο πλευρών λύθηκε κοινή συναινέσει και η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει τα εξής: «Ο ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΕ ανακοινώνει τη λύση συνεργασίας με τον LOURENCO NTA SILVA LUIS o οποίος αγωνίστηκε σε 22 αγώνες με τη φανέλα της ομάδας μας και σημείωσε και 6 τέρματα.Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. ευχαριστούν θερμά τον ποδοσφαιριστή για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχονται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Στην Εθνική ομάδα των Ελπίδων κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Γεωργιάδη ο νεοαποκτηθέντας ποδοσφαιριστής του ΑΟΚ, Δημήτρης Γιάντσης, για τον φιλικό αγώνα κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Ελβετίας, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11 Αυγούστου.

Η προετοιμασία της ομάδας συνεχίζεται με καθημερινό διπλό πρόγραμμα. Αύριο Τετάρτη οι ποδοσφαιριστές θα κάνουν γυμναστήριο το πρωί και προπόνηση στα Γαζάτικα το απόγευμα.

Σήμερα Τρίτη «κυκλοφόρησε» πως στην απογευματινή προπόνηση της ομάδας πήρε μέρος και ο Ντένις Επστάιν, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Το ερχόμενο Σάββατο οι «Φαίακες» θα αναχωρήσουν με προορισμό τη Ξάνθη, στην οποία και θα... στρατοπεδεύσουν για μία εβδομάδα.

Στο δεύτερο βοηθητικό γήπεδο του ΑΟΚ, στον Πλάντραφο Ποταμού, το γρασίδι στον αγωνιστικό χώρο άρχισε να φυτρώνει και σε μερικές εβδομάδες το γήπεδο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την ομάδα.

  

Χρήστος Γραμμένος


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES