22 Ιουν 2010

Δικαίωμα στο όνειρο…

Δικαίωμα στο όνειρο…Τον στόχο μας τον πετύχαμε. Το πρώτο γκολ και η πρώτη νίκη σε Μουντιάλ ήρθε. Όμως όσο υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης στους «16», ποιος μπορεί να μας απαγορεύσει να ονειρευόμαστε; Έχουμε κάθε δικαίωμα να το κάνουμε, μέχρι αποδείξεως του εναντίου στην αναμέτρηση με την Αργεντινή στο Πολοκουάνε. Κι αν δεν τα καταφέρουμε, θα φύγουμε με ψηλά το κεφάλι και το βλέμμα στη Βραζιλία, σε τέσσερα χρόνια… Ακούστε ζωντανά τη μεγάλη αναμέτρηση από τον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 σε περιγραφή Γιώργου Χελάκη.

Αποστολή στη Νότιο Αφρική, Σωτήρης Ταμπάκος

Ο Γερμανός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με σύστημα 5-4-1και τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Σεϊταρίδης ή ο Βύντρα (με φαβορί τον πρώτο), αριστερό μπακ ο Τοροσίδης και στο κέντρο άμυνας ο Μόρας (λίμπερο) με τους Κυργιάκο, Παπασταθόπουλο. Λίγο πιο μπροστά, μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής, θα είναι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει το προσωπικό μαρκάρισμα του Μέσι. Μπροστά από τον Αβραάμ -σε θέσεις καθαρόαιμων χαφ- θα είναι ο Τζιόλης στη μέση, ο Κατσουράνης προς τα δεξιά και ο Καραγκούνης προς τα αριστερά. Μοναδικός φορ φαίνεται ότι θα είναι ο Σαλπιγγίδης, εκτός αν υπάρξει έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα είναι επάνω στον Μέσι, ο Σωτήρης Κυργιάκος θα «πέσει» στον Μιλίτο και ο Παπασταθόπουλος θα έχει από κοντά τον Αγκουέρο.

Τα τρία προσωπικά μαρκαρίσματα φαίνεται ότι θα είναι τα εξής: ο Αβραάμ Παπαδόπουλος πάνω στον Μέσι, ο Κυργιάκος πάνω στον Μιλίτο και ο Παπασταθόπουλος πάνω στον Αγκουέρο. Ο Ότο Ρεχάγκελ ζήτησε από τους παίκτες του να κάνουν το ματς της ζωής τους και να μην σκέφτονται το τι συμβαίνει στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου ανάμεσα στη Ν. Κορέα και τη Νιγηρία.

Πολύ κρύο

Η Εθνική Ελλάδος έπαιξε τα πρώτα της δύο παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο υπό νορμάλ καιρικές συνθήκες, αλλά σήμερα οι διεθνείς μας, εκτός της Αργεντινής, θα έχουν να αντιμετωπίσουν και το τσουχτερό κρύο. Στο Πολοκουάνε η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή και το βράδυ αναμένεται να έχει αρκετό κρύο.

Με τον 12ο παίκτη στο πλευρό της

Οι παίκτες της Εθνικής είχαν να το λένε μετά το παιχνίδι με τη Νιγηρία πως ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου τους έδωσε έξτρα ώθηση για να φτάσουν στη νίκη. Απόψε, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι φίλοι της ομάδας που θα βρεθούν στις εξέδρες του «Πίτερ Μοκάμπα», αναμένεται να περάσουν τις 6.000.


Ελλάδα (5-4-1): Τζόρβας, Μόρας, Σεϊταρίδης, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης.

Αργεντινή (4-3-1-2): Ρομέρο, Οταμέντι, Μπουρντίσο, Ντεμικέλις, Κλ. Ροδρίγες, Μάξι Ροδρίγες, Βερόν, Μπολάτι, Μέσι, Αγκουέρο, Μιλίτο.

Στάδιο: «Πίτερ Μοκάμπα», Πολοκουάνε
Διαιτητής: Ρασβάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

Βαθμολογία

1. Αργεντινή 2-0 5-1 6
2. Νότιος Κορέα 1-1 3-4 3
3. Ελλάδα 1-1 2-3 3
4. Νιγηρία 0-2 1-3 0

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES