10 Μαΐ 2010

«Αδιάφορος» ο ΑΟΚ, ηττήθηκε στην Ηλιούπολη…

Την ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε σήμερα Κυριακή ο ΑΟ Κέρκυρα στην Ηλιούπολη, στα πλαίσια της 33ης (προτελευταίας) αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, στην τελευταία φετινή έξοδο των «Φαιάκων».

(Περιγραφή – Σχολιασμός: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ)

ΑΓΩΝΑΣ… ΚΑΡΜΠΟΝ

Σε γενικές γραμμές, η κερκυραϊκή ομάδα παρουσίασε κακό αγωνιστικό πρόσωπο κι έχασε φυσιολογικά. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε… βραχυκυκλωμένη (εντελώς αδικαιολόγητα), με συνέπεια να δεχθεί και το γκολ με το οποίο κρίθηκε ο αγώνας, όντας ανήμπορη στη συνέχεια να… ανταποδώσει.
Ο σημερινός ΑΟ Κέρκυρα παρουσίασε μια εικόνα που θύμιζε πάρα πολύ εκείνη που είχε στο αμέσως προηγούμενο ματς μέσα στο λεκανοπέδιο, κόντρα στον Εθνικό, πριν από τρεις εβδομάδες, όπου και τότε είχε ηττηθεί με 1-0, δεχόμενος μάλιστα το γκολ σχεδόν στο ίδιο λεπτό με σήμερα!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΒΟΛΟΣ
Στο παιχνίδι της Ηλιούπολης και οι δύο ομάδες ήθελαν το «τρίποντο», για διαφορετικούς λόγους. Οι μεν Αθηναίοι προκειμένου να εξασφαλίσουν μαθηματικά την παραμονή τους στην Κατηγορία και οι δε Κερκυραίοι για να μείνουν… «ζωντανοί» στη μάχη της κατάκτησης του τίτλου, ευελπιστώντας παράλληλα και σε κάποιο… στραβοπάτημα του πρωτοπόρου Ολυμπιακού Βόλου.
Τελικά, το συγκρότημα της πρωτεύουσας ήταν εκείνο που κέρδισε, ενώ οι νησιώτες θα τερματίσουν (οριστικά πλέον) στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφού οι Βολιώτες συνέτριψαν τη Ρόδι και σε συνδυασμό με την… γκέλα του ΑΟΚ ξέφυγαν έξι πόντους στην κορυφή, «σφραγίζοντας» έτσι την πρωτιά και φυσικά θα αναδειχθούν Πρωταθλητές.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ… ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ
Πάντως, το αποτέλεσμα στην Ηλιούπολη και η απώλεια του τίτλου δεν… «χαλάει» τη μεγάλη επιτυχία των «κυανέρυθρων», οι οποίοι από εξαρχής είχαν θέσει ως βασικό σκοπό την πρώτη δυάδα που χαρίζει την άνοδο, κι εντέλει κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους.
Για την ομάδα απομένει ακόμη ένα παιχνίδι, μέσα στο… σπίτι της, με αντίπαλο τον Πιερικό (την ερχόμενη Κυριακή), όπου και θα γίνει η φιέστα για τον προβιβασμό στη Σούπερ Λιγκ.
Σε αυτό το ματς οι Κερκυραίοι θα είναι μεν βαθμολογικά αδιάφοροι, αλλά θεωρούμε πως θα πρέπει να επιδιώξουν τη νίκη, ή στη χειρότερη περίπτωση να φέρουν ισοπαλία, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ισοβαθμίας με τον ΟΦΗ, για λόγους γοήτρου.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Ήταν καλό στο πρώτο ημίχρονο, με αρκετές ευκαιρίες, αλλά άτονο στην επανάληψη.
Οι «Φαίακες» παρουσίασαν καλή εικόνα στο πρώτο 25λεπτο και μάλιστα στο 13’ έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, με πρωταγωνιστή τον Μπερνς, ο οποίος έκανε θαυμάσια προσπάθεια. Στα τελευταία 20 λεπτά του πρώτου μέρους οι Αθηναίοι ήταν καλύτεροι, και είχαν ορισμένες ευκαιρίες, με κυριότερη εκείνη του 41ου λεπτού, όπου ο Σαρμιέντο σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Ψωμιάδη. Έτσι, το πρώτο μισό του ματς τελείωσε με «λευκή» ισοπαλία.
Στο δεύτερο μέρος η κερκυραϊκή ομάδα ήταν απογοητευτική, μη μπορώντας σε καμία περίπτωση να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Και όχι μόνον αυτό, αλλά στο 58’, σε μια αδράνεια της «κυανέρυθρης» άμυνας, ο Ηλίας Κάμπας πέτυχε το γκολ που έμελλε να κρίνει το αποτέλεσμα του αγώνα. Ο ΑΟΚ στο υπόλοιπο διάστημα αδυνατούσε να «δημιουργήσει» ποδόσφαιρο . Τα ατού της ήταν… μπλοκαρισμένα και ειδικά ο Ίσραελ Σίλβα ήταν… ανύπαρκτος, με συνέπεια το 1-0 να μείνει μέχρι το τέλος και με τους γηπεδούχους να αναδεικνύονται δίκαια νικητές…

ΤΟ ΓΚΟΛ
Το τέρμα που έκρινε την έκβαση του αγώνα σημειώθηκε στο 58ο λεπτό. Ο Σαρμιέντο έκανε το σουτ, στην πορεία της μπάλας βρέθηκες ο Κάμπας, ο οποίος με προβολή έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΦΑΣΕΙΣ & ΔΟΚΑΡΙ
Στο 6’ η μπάλα πέρασε άουτ σε σουτ του Στεφανίδη.
Στο 13’ ο Μπερνς πραγματοποίησε εξαιρετική προσπάθεια, περνώντας δύο αντιπάλους, και μπήκε στην περιοχή, ερχόμενος απέναντι από τοιν Τακίδη, αλλά στο πλασέ του Αυστραλού απέκρουσε σωτήρια ο πορτιέρο της Ηλιούπολης.
Στο 14’, σε σουτ του Στεφανίδη, ο Ψωμιάδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
Στο 23’, σε αντεπίθεση των «Φαιάκων», ο Γκουστάβο σούταρε και η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 31’ το δυνατό σουτ του Μουνιόθ βρήκε σε ετοιμότητα τον Ψωμιάδη, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 33’ η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι του Ψωμιάδη, μετά από σουτ του Δημήτρη.
Στο 37’ ο τερματοφύλακας του ΑΟΚ μπλόκαρε τη μπάλα στην κεφαλιά του Στεφανίδη.
Στο 41’ ο Σαρμιέντο σούταρε δυνατά με το αριστερό, έξω από την περιοχή, και η μπάλα χτύπησε στη ρίζα του κάθετου δοκαριού του Ψωμιάδη.
Στο 42’ ο Κάμπας βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ του ΑΟΚ, όμως πλάσαρε άουτ.
Στο 76’ ο Παραράς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Βενέτη και πέρασε κόρνερ.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Καλύτεροι από την Ηλιούπολη ήταν οι Σαρμιέντο, Κάμπας, Μουνιόθ και Δημήτρης, ενώ από την κερκυραϊκή ομάδα ξεχώρισαν οι Ψωμιάδης, Μπερνς και Γκουστάβο.

ΠΩΣ ΠΑΡΑΤΑΧΘΗΚΕ Ο ΑΟΚ
Ο Μπάμπης Τεννές ξεκίνησε τον αγώνα με σχήμα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ψωμιάδης, δεξιά στην άμυνα ο Γκουστάβο, αριστερά ο Κοντοδήμος και στο κέντρο της άμυνας οι Κολοτούρος και Βενέτης. Οι Παρασκευαϊδης και Μακρυδημήτρης ήταν αμυντικά χαφ, ενώ στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν δεξιά ο Μπερνς και αριστερά ο Μπουτζίκος. Στην επίθεση έπαιξαν οι Τσίγκας και Ίσραελ Σίλβα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Φουκάκης από την ΕΠΣ Ηρακλείου είχε πολύ καλή παρουσία και πέρασε… απαρατήρητος. Βοηθοί του ήταν οι Δενδράκης και Σγάντζος από την ΕΠΣ Λασιθίου, και τέταρτος διαιτητής ο Αποστολίδης από την ΕΠΣ Πειραιά.
Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Ίσραελ Σίλβα (στο 28’), Σαρμιέντο (στο 45’), Κάμπας (στο 58’) και Βενέτης (στο 75’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Βλέπουμε τις συνθέσεις των ομάδων:
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Γιώργος Βαζάκας): Τακίδης, Τσιώλης, Δημήτρης, Δωροβίνης, Νικολόπουλος, Κρητικός, Στεφανίδης, Κάμπας (71’ Γήτας), Σαρμιέντο (85’ Σικαλιάς), Παραράς (85’ λ.τρ. Τσώνης), Μουνιόθ.
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές): Ψωμιάδης, Κολοτούρος, Μπουτζίκος, Γκουστάβο, Ίσραελ Σίλβα, Βενέτης, Τσίγκας (73’ Γιαννιτσανάκης), Παρασκευαϊδης (64’ Λαμπρόπουλος), Μπερνς, Μακρυδημήτρης, Κοντοδήμος (82’ Σμαρτ).
(Στον πάγκο έμειναν οι: Αποστολίδης, Σιαράβας, Ρεπερνέ και Βιτουλαδίτης).

Βλέπει Champions League!

Βλέπει Champions League!Πιο ζωντανό από πότε είναι για τον ΠΑΟΚ το όνειρο της εξόδου στο Champions League. Ύστερα από τη νίκη (1-0) επί του Ολυμπιακού, στον «Δικέφαλο» κρατούν στα χέρια τους το «εισιτήριο» για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος βολεύονται με μία ισοπαλία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και στη συνέχεια χρειάζονται μία νίκη στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια (με ΑΕΚ ή Άρη), προκειμένου να καταλάβουν σίγουρα την πρώτη θέση στα πλέι οφ.

Οι Θεσσαλονικείς θα παίξουν για δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία) στο φαληρικό γήπεδο και άπαντες στο «ασπρόμαυρο στρατόπεδο» θεωρούν ότι τελικά θα καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους.

Με τη γλώσσα των αριθμών

Χθες ο ΠΑΟΚ νίκησε για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό σε εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος, μετά τον Οκτώβριο του 1997. Ωστόσο, η νίκη του «Δικεφάλου» ήταν σε αγώνα των πλέι οφ και όχι στην κανονική διάρκεια της σεζόν.

Η ομάδα του Σάντος ήταν περισσότερο απειλητική σε σχέση με τους Πειραιώτες, αφού είχε οχτώ σουτ εντός κι εκτός περιοχής (6 και 2 αντίστοιχα), σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που είχαν μόνο 4 (3 και 1).

Επίσης, οι «ασπρόμαυρο» έκαναν 27 κλεψίματα σε όλο τον αγώνα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στα 22. Το συγκεκριμένο στατιστικό στοιχείο προκύπτει και από την κατοχή μπάλας που είχε ο Ολυμπιακός.

Αποφασίζει ο Σάντος

Εντός της ημέρας θα αποφασίσει ο Φερνάντο Σάντος σε ποια παιχνίδια θα εκτίσουν τις ποινές τους ο Σορλέν και ο Λίνο, οι οποίοι έφτασαν τις τέσσερις κίτρινες κάρτες στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Το αργότερο μέχρι το απόγευμα θα έχει ανακοινωθεί σε ποιο από τα επόμενα τρία ματς θα εκτίσουν οι δύο παίκτες τις ποινές τους.

«Νίκη στο Καραϊσκάκη»!

Πλέον οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν στο μυαλό τους τη νίκη στο φαληρικό γήπεδο. Αρχικά ο Βίκτορ Βιτόλο αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του αγώνα της Τούμπας: «Πήραμε τρεις βαθμούς και είμαστε πρώτοι. Αυτά κρατάμε μόνο και αύριο (σ.σ.: σήμερα) θα πρέπει να τα αφήσουμε πίσω, μια και υπολείπονται άλλα τρία παιχνίδια, τα οποία είναι άκρως σημαντικά. Κάναμε ένα ακόμα βήμα και τίποτα παραπάνω. Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά εμείς είχαμε περισσότερες».

Στη συνέχεια, ο Ισπανός μέσος μίλησε για τον παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης: «Πρέπει να πράξουμε όπως στο πρωτάθλημα. Από τη στιγμή που κερδίσαμε μία φορά στο "Γ. Καραϊσκάκης", για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, γιατί να μην το κάνουμε ξανά. Πρέπει να παίξουμε την Τετάρτη με προσανατολισμό νίκης. Θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου μας, αλλά όχι το τελευταίο. Σίγουρα είναι δύσκολο να κερδίσουμε εκεί, αλλά είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και θα κάνουμε τα πάντα για να φύγουμε νικητές».

Από την πλευρά του, ο Λίνο τόνισε ότι «είμαστε φαβορί για την πρώτη θέση. Ηταν δύσκολο ματς, αλλά πήραμε αυτό που θέλαμε. Ο πρώτος στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το απόλυτο των νικών στην έδρα μας. Απομένουν τρία παιχνίδια και πρέπει να τα κερδίσουμε».

Ο Πάμπλο Γκαρσία υπογράμμισε: «Πετύχαμε μία μεγάλη νίκη γιατί δώσαμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Για να καταφέρουμε, όμως, αυτό το αποτέλεσμα, σφίξαμε τα δόντια στο δεύτερο ημίχρονο και διατηρήσαμε το σκορ νίκης. Το ίδιο ακριβώς πρέπει να κάνουμε και στην έδρα του Ολυμπιακού. Θέλουμε πολύ την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Το μυαλό μας είναι συνέχεια σε αυτό και θα ματώσουμε τη φανέλα για να το πετύχουμε».

Στη συνέχεια, ο Ουρουγουανός παίκτης δήλωσε: «Πρέπει να πάμε για να κερδίσουμε. Είμαστε σε καλή κατάσταση, το πιστεύουμε και μέχρι το τελευταίο παιχνίδι θα δώσουμε τα πάντα για να βγούμε πρώτοι. Αυτή είναι η νοοτροπία μας κι αυτό πρέπει να κάνουμε μέχρι το τέλος των πλέι οφ».

Αυτό ήταν ΑΕΚ!

Αυτό ήταν ΑΕΚ!Ικανοποίηση επικρατεί στην ΑΕΚ, την επομένη της νίκης (4-2) επί του Άρη στο ΟΑΚΑ. Στο χθεσινό ματς οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να κάνουν μία επική ανατροπή, παρά το γεγονός ότι είχαν μείνει με εννέα παίκτες από το 53ο λεπτό της αναμέτρησης. Η «Ένωση» παρέμεινε ζωντανή στο κόλπο της εξόδου στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν, αλλά χρειάζεται να νικήσει στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια των πλέι οφ και ταυτόχρονα να έχουν απώλειες οι υπόλοιποι.

Τα συγχαρητήρια της διοίκησης

Μετά το τέλος του ματς ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Χάρης Κοσμάτος, και τα μέλη του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Καπετανάκης, Δημήτρης Καψής πήγαν στα αποδυτήρια για να συγχαρούν τους παίκτες και τον Μπάγεβιτς για την εμφάνιση και φυσικά την ανατροπή. Παρότι ο Σταύρος Αδαμίδης βρέθηκε στο γήπεδο, δεν πήγε στα αποδυτήρια, αφού επέλεξε να τηλεφωνήσει στον γενικό αρχηγό Βασίλη Δημητριάδη και του ζήτησε να μεταφέρει και τα δικά του συγχαρητήρια στους παίκτες.

Από την πλευρά του, τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης», Αρναρ Γκρέταρσον, τόνισε (κατά την έξοδο του από το ΟΑΚΑ): «Ηταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς. Φανταστικό ματς για την ΑΕΚ. Ηταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Επιστρέφει ο Μανωλάς

Λόγω κάποιων ενοχλήσεων που αισθάνθηκε στην τελευταία προπόνηση της ΑΕΚ, ο Κώστας Μανωλάς δεν αγωνίστηκε στο χθεσινό ματς με τον Άρη. Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός είχε πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο το Σάββατο και χθες το πρωί διαπιστώθηκε πως η συμμετοχή του ήταν αδύνατη. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποφάσισε να τον αφήσει εκτός 18άδας και ο νεαρός παίκτης αναμένεται να επανέλθει στην ενδεκάδα την Τετάρτη, στο ματς με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη.

Προχώρησε για Μουλεμό

Πρόταση στον Λαντρί Μουλεμό κατέθεσε χθες η ΑΕΚ. Ο 24χρονος αμυντικός μένει ελεύθερος από τη Σταντάρ Λιέγης και φαίνεται ότι βρίσκεται αρκετά ψηλά στη λίστα της «Ένωσης», η οποία επισημοποίησε το ενδιαφέρον της. Ο Βέλγος είχε μιλήσει πριν από μερικές ημέρες Αρναρ Γκρέταρσον, ο οποίος γνωρίζει ότι αρκετές ομάδες ενδιαφέρονται για την απόκτηση του παίκτη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, ο Μουλεμό βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Άντερλεχτ (από το Βέλγιο), της Γουίγκαν, της Γουέστ Μπρομ, της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (από την Αγγλία), Τραμπζονσπόρ (από την Τουρκία) και κάποιων γερμανικών ομάδων.

Μπήκε σε περιπέτειες!

Μπήκε σε περιπέτειες!Προβληματισμός επικρατεί στον Ολυμπιακό, την επομένη της ήττας (1-0) από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι Πειραιώτες μπήκαν σε περιπέτειες και τώρα αποτελεί μονόδρομος η νίκη στον μεθαυριανό αγώνα του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», προκειμένου να κατακτήσουν την πρώτη θέση στα πλέι οφ και να πάρουν το «εισιτήριο» που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Μόνο νίκη

Τα πράγματα είναι απλά για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αναζητήσουν μόνο νίκη στο Καραϊσκάκη για να έχουν το «πάνω χέρι» σερ περίπτωση ισοβαθμίας με τον ΠΑΟΚ στην βαθμολογία των πλέι-οφ.

Και αυτό διότι μετά την ήττα στην Τούμπα με 1-0, οι Πειραιώτες ακόμη και με νίκη με το ίδιο σκορ στο Φάληρο υπερτερούν του Δικεφάλου στο τρίτο κριτήριο.

Αναλυτικά τα κριτήρια για την βαθμολογία των πλέι-οφ:
1. Οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια στα πλεϊ-οφ
2. Η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια στα πλεϊ-οφ
3.Η κατάταξη στην τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος


«Μπλέξιμο» με Τοροσίδη!

Ο Βασίλης Τοροσίδης συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο 25χρονος παίκτης θα απουσιάσει σε ένα από τα τρία εναπομείναντα ματς των πλέι οφ. Ωστόσο, υπάρχει ένα ερωτηματικό όσον αφορά την κλήση του στην Εθνική Ελλάδας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής.

Όπως έχει τονίσει η FIFA, οι διεθνείς θα πρέπει να έχουν αποδεσμευτεί από τους συλλόγους στους οποίους αγωνίζονται και να έχουν ενταχθεί στις εθνικές ομάδες μέχρι τις 17 Μαΐου, όμως τα πλέι οφ είναι προγραμματισμένα να τελειώσουν στις 19 του μήνα.

Έτσι υπάρχει πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν γνωρίζει τι θα γίνει και πότε είναι καλύτερο να δηλώσει ότι θα απουσιάσει ο διεθνής μπακ-χαφ. Πάντως, στη διάθεση του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα βρίσκεται ο Ντουντού την ερχόμενη Τετάρτη. Ο Βραζιλιάνος μέσος εξέτισε την πρώτη (από τις δύο) ποινή της τιμωρίας του και θα παίξει στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

* Σύμφωνα με την αγγλική ιστοσελίδα «News of the World», η Μάντσεστερ Σίτι εμφανίζεται έτοιμη να καταθέσει πρόταση στον Ολυμπιακό ύψους 4 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Επίσης, το δημοσίευμα γράφει πως ο νεαρός παίκτης βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Είδε τον Φοφανά

Τον αγώνα Στρασβούργο-Χάβρη (1-1) παρακολούθησε την Παρασκευή ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς, όπως γράφει η εφημερίδα «ΦΩΣ». Ο σκάουτερ του Ολυμπιακού φέρεται να «τσέκαρε» τον Γουεϊντά Φοφανά, ο οποίος είναι μέσος και αγωνίζεται στη Χάβρη. Είναι μόλις 19 ετών (16/05/1991) και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, αφού παρότι είναι η πρώτη του σεζόν σε κάποιον επαγγελματικό σύλλογο έχει 29 συμμετοχές (στις 20 βασικός) και σκόραρε δύο φορές.

«4η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ»


Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας, προκειμένου να αναδείξει τον κοινωνικό ρόλο, την αξία και την προσφορά του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, καθιέρωσε από το 2006 τη «ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ».
Φέτος η γιορτή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 του Μάη, στις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο AQUIS CORFU HOLIDAY PALACE HOTEL (Πρώην Χίλτον στο Κανόνι-Κέρκυρας).
Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετάσχουν σημαντικά στελέχη του ελληνικού ποδοσφαίρου:
·         Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος, που θα εισηγηθεί το θέμα: «Το νέο ποδοσφαιρικό περιβάλλον και η αξία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».
  • Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο κ. . Βασίλης Τεροβίτσας, που θα εισηγηθεί το θέμα: «Η ελληνική διαιτησία στο νέο ποδοσφαιρικό περιβάλλον».
  • Ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής ομάδας Τάκης Φύσσας, που θα εισηγηθεί το θέμα: «Η βία στα ελληνικά γήπεδα και ο ρόλος του ποδοσφαιριστή στην αντιμετώπισή της».
  • Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ενόργανη γυμναστική Μαρία Γεωργάτου, που θα εισηγηθεί το θέμα: «Το ντόπινγκ, μια μάστιγα του αθλητισμού».

Στην εκδήλωση θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις σε παλιούς παράγοντες, παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, διαιτητές, σωματεία, τους ποδοσφαιριστές, που απαρτίζουν τις Μικτές μας ομάδες κ.ά. Συγκεκριμένα φέτος θα τιμηθούν:

1.    Οι Πρωταθλητές-κυπελλούχοι της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας την ποδοσφαιρική περίοδο 2008-2009:
Α1 κατηγορία: Α.Ε ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
Α κατηγορία: ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ
Β1 κατηγορία: Α.Ε ΦΑΙΑΚΩΝ
Β2 κατηγορία: ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ
Γ κατηγορία: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΦΡΑΣ
Κυπελλούχος: ΒΟΛΙΔΑ
Κυπελλούχος ελπίδας: Α.Ο ΚΕΡΚΥΡΑ
Παιδικό: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Προπαίδων: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Τζούνιορς: Α.Ο ΚΕΡΚΥΡΑ

2.    Οι Πρωταθλητές-κυπελλούχοι της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας την ποδοσφαιρική περίοδο 2009-2010:
Α1 κατηγορία: ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Α κατηγορία: Α.Ο ΚΑΣΣΙΩΠΗ
Β1 κατηγορία: ΑΕΤΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Β2 κατηγορία: ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΣΡΟΣ
Κυπελλούχος: ΒΟΛΙΔΑ
Παιδικό: Α.Ο ΚΕΡΚΥΡΑ

  1.   Τα Σωματεία που διακρίθηκαν για το ήθος τους τις προηγούμενες ποδοσφαιρικές περιόδους 2008-2010:
·         ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
·         ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
·         Γ.Ε ΘΙΝΑΛΙΟΥ

  1. Η Ομοσπονδία κρίκετ, για τις δραστηριότητές της στην ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος.

  1. Οι διαιτητές ΤΑΣΟΣ ΚΑΚΟΣ, για τη νέα προαγωγή του ως διεθνή διαιτητή και τη σπουδαία συμμετοχή του στη Super league και ΣΠΥΡΟΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ, για τη σπουδαία παρουσία του στη Super league.

  1. Οι Κερκυραίοι διαιτητές που αγωνίζονται στα εθνικά πρωταθλήματα, Α’, Β’, Γ’ και Δ’ Εθνικής κατηγορίας και Super league.

  • ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  • ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  • ΛΕΖΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
  • ΠΟΥΛΗΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  • ΑΥΘΙΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
  • ΜΠΑΛΛΗΣ ΧΑΡΙΣΟΝ ΤΖΟΝ
  • ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  • ΣΤΟΙΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
  • ΒΛΑΣΣΗΣ ΘΩΜΑΣ
  • ΑΡΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  • ΓΙΟΥΡΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  • ΤΟΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  • ΚΟΛΥΤΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ


  1. Οι παλιοί παράγοντες του ποδοσφαίρου:
·         ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ, πρώην Πρόεδρος του σωματείου ΠΑ.Ο.Κ Κορακιάνας, πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων.
·         ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ, πρώην Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ και μέλος του Δ.Σ του ΟΛΥΜΠΟΥ.
·         ΘΩΜΑΣ ΡΟΚΑΣ, παλιός πρόεδρος του Α.Ο ΚΕΡΚΥΡΑ.
·         ΜΑΧΟΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΤΗΣ, πρώην Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ, ποδοσφαιριστής και παράγοντας του σωματείου ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ.
·         ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΣΣΗΣ, πρώην Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ και Πρόεδρος της Α.Ε ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ.

  1. Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπ/σης, που αναδείχτηκαν πρωταθλητές στα σχολικά πρωταθλήματα τη σχολική χρονιά 2008-2009: Λύκειο Αγρού και Γυμνάσιο Θιναλίων και το 2009-2010 το 1Ο ΕΠΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

9.    Ο προπονητής ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΜΠΟΛΑΝΟ, η προπονητική ομάδα και όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΒΟΛΙΔΑΣ Κ. ΓΑΡΟΥΝΑ, για την κατάκτηση του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας την περίοδο 2008-2009.

  1. Οι παράγοντες που συγκροτούν το σώμα των παρατηρητών αγώνων της Ε.Π.Σ.Κ.

·         ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΡΑΣΥΒ.
·         ΡΕΓΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
·         ΣΑΒΒΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
·         ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ ΧΑΡΑΛ.
·         ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΝΙΚΟΣ
·         ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
·         ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
·         ΦΑΙΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
·         ΨΑΡΡΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
·         ΤΟΜΠΡΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
·         ΘΕΡΙΑΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
·         ΓΕΛΕΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
·         ΓΚΟΥΣΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
·         ΚΟΥΡΣΑΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
·         ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ


  1. Οι δημοσιογράφοι ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΡΑΔΙΟ ΕΠΤΑΝΗΣΑ) και ΣΠΥΡΟΣ ΡΙΚΟΣ (CORFU CHANEL-ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΑ ΝΕΑ-ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ), για την πολύχρονη προσφορά τους στην ενημέρωση των φιλάθλων.

12.   Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές ΚΟΣΚΙΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του Α.Ο ΚΕΡΚΥΡΑ και ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ του ΟΛΥΜΠΟΥ.

  1. Ο προπονητής ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ για την πολύχρονη προσφορά του στο Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο.

  1. Ο καθηγητής φυσικής αγωγής ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΡΟΣ για την πολύχρονη κοινωνική και αθλητική προσφορά του στην Κέρκυρα.

·         Ο ποδοσφαιριστής του Α.Ο ΚΕΡΚΥΡΑ GUSTAVOVERONEZE NACARATO, για την αγωνιστική προσφορά στην ομάδα μας και το ήθος του.

  1.  Οι Κερκυραίοι αθλητές που διακρίθηκαν σε άλλα αθλήματα:
·         ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ, στην κολύμβηση
·         ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΣΣΗΣ, στο στίβο.
·         ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ, στην κωπηλασία.

  1. Ο Κερκυραίος ποδοσφαιριστής του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΡΝΕΖΗΣ για τη συμμετοχή του στην ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ στη Super league την περίοδο που τελείωσε.

17.  Ο γιατρός ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑΣ, για την προσφορά του στην οργάνωση των ιατρικών υπηρεσιών της Ε.Π.Σ.Κ και την υποστήριξη των σωματείων μας.

18.  Ο προπονητής ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΕΝΕΣ, η προπονητική ομάδα και όλοι οι ποδοσφαιριστές της Π.Α.Ε Α.Ο ΚΕΡΚΥΡΑ, για την άνοδο της ομάδας μας στη Super league.
ΒΟΗΘΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: ΤΣΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ και ΛΙΑΠΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

·         ΛΟΥΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
·         ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΟΥΤΖΙΚΟΣ
·         ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
·         ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΕΝΕΤΗΣ
·         ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ
·         FABRICE REUPERNE
·         ΜΙΧ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΝΑΚΗΣ
·         FLAVIO DE CARVALHO (FLAVINHO)
·         NATHAN BURNS
·         BALLY SMART
·         ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
·         ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΣ
·         ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΠΡΑΤΟΣ
·         ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ
·         ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ
·         ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
·         ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ
·         ΑΛΕΞ. ΒΙΤΟΥΛΑΔΙΤΗΣ
·         ΜΙΧΑΛΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ
·         GUSTAVOVERONEZE NACARATO
·         ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΙΑΡΑΒΑΣ
·         ΔΙΟΝ. ΜΑΚΡΥΔΗΜΗΤΡΗΣ
·         LUISLURENCODA SILVA
·         ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
·         ISRAEL MATOS SILVA


19.  Το Δ.Σ του ερασιτέχνη Α.Ο ΚΕΡΚΥΡΑ και οι προπονητές της ομάδας, για την εξαιρετική παρουσία του σωματείου στο πρωτάθλημα νέων της Β’ εθνικής κατηγορίας.

20.  Οι ποδοσφαιριστές των Μικτών ομάδων μας που κλήθηκαν για επιλογή σε Εθνικές ομάδες.
ΠΑΙΔΩΝ:ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΝΕΩΝ: ΜΕΣΗΜΕΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ και ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΡΟΓΓΕΡΗΣ

21.  Οι Ποδοσφαιριστές και οι προπονητές των Μικτών ομάδων της Ε.Π.Σ Κέρκυρας.             

22.  Ειδική απονομή και τιμή θα αποδοθεί στους αδικοχαμένους αθλητές: στον κωπηλάτη, βαλκανιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή ΔΙΟΝΥΣΗ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟ και στον ποδοσφαιριστή του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΡΟΥΛΑΔΩΝ ΝΙΚΟ ΜΠΑΝΤΟΥΝΟ.
                                                             
Παρακαλούμε τους τιμώμενους να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία της Ε.Π.Σ Κέρκυρας, για τον καλύτερο συντονισμό και την προετοιμασία της εκδήλωσης.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

Ανδρέας Προβατάς             Παναγιώτης Ποζίδης

Η τελευταία εμφάνιση;

Η τελευταία εμφάνιση;Η Βολίδα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τον Θεσπρωτό ενώ παραμένει μετέωρη η παρουσία της στο επόμενο Περιφερειακό πρωτάθλημα.
Το καμάρι της Κέρκυρας, η Κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδας 2009 Βολίδα, που έκανε περήφανους όλους τους Κερκυραίους, στηριζόμενη σε νέα παιδιά μόνο από το νησί, την Κυριακή το απόγευμα στο Δημοτικό γήπεδο Καστελλάνων, ίσως να έδωσε το τελευταίο της παιχνίδι στο περιβόητο περιφερειακό πρωτάθλημα αφού σκέφτεται σοβαρά την αποχώρηση της. Οι βασικοί λόγοι είναι η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ των κατοίκων του Δήμου Αχιλλείων και η κακή μεταχείριση που έδειξαν όλοι οι φορείς.
Στο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό η Βολίδα ήταν ανώτερη της ομάδας της Ηγουμενίτσας αλλά παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 2-2.
Το θέμα είναι όμως, ότι σε ένα παιγνίδι που δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο διαιτητής από τα Γρεβενά φρόντισε να γίνει ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδιώκει ο συγκεκριμένος να κατακτήσει τον συγκεκριμένο ρόλο. Κατάφερε με την άθλια συμπεριφορά του να εκνευρίσει τους πάντες, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ένταση του αγώνα, να γίνει ιδιαίτερα σκληρός με αποκορύφωμα τις δύο κόκκινες κάρτες που έβγαλε στο τέλος του παιχνιδιού στους Πετρόγιαννη – Ζάχο.
Ο Θεσπρωτός προηγήθηκε στο σκορ όταν ο Ζάχος στο 61΄ προσπάθησε να διώξει την μπάλα, αυτή όμως κόντραρε στον Παπά Σπ., καταλήγοντας στα δίχτυα του. Δυο λεπτά αργότερα ο Σπ. Σπίνουλας με κεφαλιά πέτυχε το 1-1. Στο 72΄ ο Παπάς Δ. με πλασέ πάνω στην κίνηση εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Τόρη και έκανε το 1-2. Ο Τόρης όμως κατέβασε την μπάλα με το χέρι, χωρίς όμως ο ρέφερι να δώσει φάουλ. Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ο Στρατηγός με σουτ ισοφάρισε για τη Βολίδα. Ο διαιτητής δεν έδωσε δυο καθαρά πέναλτι στην κερκυραϊκή ομάδα και πιο συγκεκριμένα στους Μοναστηριώτη και Πετρόγιαννη.
Διαιτητές: Τσέτσιλας, Βλαχάκης, Σιουμπούρα (Γρεβενών)
ΒΟΛΙΔΑ: Ζάχος, Μεσημέρης, Κονισπολιάτης (46΄ Σπίνουλας Σπ.), Πάγκαλης, Λυκόκας (27΄ Στρατηγός), Δούσης, Αρμένης, Πετρόγιαννης, Σουπιώνης (72΄ Σκολαρίκης Κ.), Σκολαρίκης, Μοναστηριώτης.
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Βενέτης, Γόγολος, Παππάς Δ. (86΄ Στέφος Β.), Μπάρκας, Παππάς, Παππάς Σπ., Παππάς Α., Κάλλος (62΄ Μουρούχτης), Παληογιάννης, Τόρης, Σιάνης (71΄ Στέφος Π.).

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES