9 Δεκ 2009

Χωρίς όρεξη για... αστεία Μπαρτσελόνα και Ίντερ!


«Χέρι-χέρι» στην επόμενη φάση του Champions League πέρασαν Μπαρτσελόνα και Ίντερ, που πήραν με χαρακτηριστική άνεση τα αποτελέσματα που χρειάζονταν στην τελευταία αγωνιστική. Οι πρωταθλητές Ευρώπης, παρόλο που αιφνιδιάστηκαν από τη Ντιναμό στο Κίεβο, δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν τη νίκη με 2-1, που τους έδωσε πρόκριση και πρώτη θέση στον όμιλο. Την ίδια ώρα, η Ίντερ, με πρωταγωνιστή τον Μπαλοτέλι, επικράτησε άνετα 2-0 της Ρούμπιν, η οποία, ωστόσο, πήρε το εισιτήριο για το Europa League.

Πλέον… Ευρωπαίος

Οι εποχές που ο Ολυμπιακός δεινοπαθούσε στην Ευρώπη φαίνεται πως ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 της Άρσεναλ στο «Καραϊσκάκη» και προκρίθηκαν πανηγυρικά στους «16» του Champions League για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Λεονάρντο στο 47’ πέτυχε το γκολ της νίκης, που ήταν… αχρείαστη μετά την ισοπαλία στο Σταντάρ-Άλκμααρ (1-1).

Ο αγώνας…

Η Άρσεναλ άρχισε καλύτερα τον αγώνα έχοντας ως όπλο την καλή κυκλοφορία της μπάλας. Προϊόν αυτής ήταν η ευκαιρία του 11ου λεπτού, όταν ο Νικοπολίδης απέκρουσε το σουτ του Γουόλκοτ. Με την πάροδο του χρόνου ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισορροπήσει και να είναι απειλητικός, κυρίως μέσω αντεπιθέσεων. Ο Γκαλέτι αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνων από τα δεξιά με τις πλαγιοκοπήσεις του και οι «ερυθρόλευκοι» άγγιξαν το γκολ με τον Μήτρογλου στο 14’ και τον Αργεντινό στο 21’, που όμως σούταραν άουτ. Οι νεαροί «κανονιέρηδες» με τη σειρά τους αναλώνοντας σε πολλές πάσες στο κέντρο και τη μεγάλη περιοχή, δίχως να μπορούν να βρεθούν σε θέση βολής με εξαίρεση τη φάση του 24’, όταν το κακό κοντρόλ του Γουόλκοτ προ του Νικοπολίδη έδωσε τη δυνατότητα στον 38χρονο γκολκίπερ να σώσει την εστία του. Αφορμή για ξέφρενους πανηγυρισμούς στην κερκίδα έδωσε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου η είδηση πως η Άλκμααρ σκόραρε σε βάρος της Σταντάρ Λιέγης.

Οι πανηγυρισμοί ήταν ακόμη πιο έντονοι με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Όχι για κάποια είδηση από το Βέλγιο αυτή τη φορά, αλλά για το γκολ του Ολυμπιακού. Ο Λεονάρντο με τη βοήθεια της τύχης έγινε αποδέκτης της μπάλας από μία κόντρα και βγαίνοντας απέναντι στον Φαμπιάνσκι πλάσαρε κάτω από τα πόδια του ανοίγοντας το σκορ και το δρόμο της πρόκρισης για τους «16». Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ έφτασαν κοντά στο γκολ στο 49’ και το 71’ με τον Βέλα, που στην πρώτη περίπτωση σταματήθηκε από τον Νικοπολίδη και στη δεύτερη πλάσαρε άουτ από εξαιρετική θέση. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ως πρώτο μέλημα τη διαφύλαξη της εστίας τους, αλλά απειλούσαν με αντεπιθέσεις. Στο 73’ και το 78’ ο Φαμπιάνσκι με σωτήριες επεμβάσεις έσωσε την ομάδα του στα πλασέ των Λεονάρντο και Μήτρογλου. Η Άρσεναλ συνέχισε να πιέζει ως το τέλος και στο 89’ χρειάστηκε μία σωτήρια επέμβαση του Ντομί πάνω στη γραμμή σε κεφαλιά για να διατηρηθεί ως το τέλος το 1-0 που σφράγισε την πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16».

Το φιλμ του αγώνα.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ντουντού (85’ Ντομί), Μαρέσκα, Γκαλέτι, Λεονάρντο, Όσκαρ (92’ Πάντος), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Πάρντο, Κ. Παπαδόπουλος, Ζαϊρί, Νικλητσιώτης, Κατσικογιάννης.

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Γκίλμπερτ, Μπάρτλεϊ, Σιλβέστρ, Κρουζ, Σονγκ, Ράμσεϊ, Γουόλκοτ, Μερίδα, Γουίλσιρ (77’ Σουνού), Βέλα.

Στον πάγκο: Μανόνε, Κοκελίν, Ίστμοντ, Έιλινγ

Οργή Παύλου!

Ευθεία επίθεση στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νικόλα Πατέρα, εξαπέλυσε μέσω του NovaΣΠΟΡ FΜ 94,6 ο Παύλος Γιαννακόπουλος, με αφορμή την απόφαση του πρώτου να απολύσει τον Χενκ Τεν Κάτε και να προσλάβει το δίδυμο Νιόπλια-Βαζέχα. Ο μέτοχος του «τριφυλλιού» απάντησε στις κατηγορίες του προέδρου περί εσωτερικής αντιπολίτευσης και δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει νεόκοπο παράγοντα.

«Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό μας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ βλέπει εφιάλτες και κυνηγά φαντάσματα. Αντί να δέχεται την καλοπροαίρετη κριτική από ανθρώπους που έχουν βάλει το "τριφύλλι" πάνω και από την ίδια τους τη ζωή, έσπευσε να χαρακτηρίσει αντιπολίτευση την άποψή μου πως το υπάρχον δίδυμο είναι φιλόδοξο μεν, αλλά άπειρο. Θέτει σε κίνδυνο τα οράματα και τις επιθυμίες μας για την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή. Δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Θέλουμε έναν μεγάλο Παναθηναϊκό. Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύω σε οποιονδήποτε νεόκοπο παράγοντα με μηδενική εμπειρία κι εγωκεντρικές τάσεις διοίκησης να κρίνει άκομψα και προκλητικά τις απόψεις μου, που έχουν ως μοναδικό σκοπό να μην μικρύνει ποτέ ο Παναθηναϊκός μας με λανθασμένες κινήσεις. Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω κοντά στην ομάδα της καρδιάς μου στις χαρές και τις λύπες, όπως κάνω τόσα χρόνια, έστω κι αν γίνω δυσάρεστος για κάποιους», τόνισε και πρόσθεσε:

«Ο Τεν Κάτε ήταν επαγγελματίας και προσπαθούσε για το καλύτερο, άσχετα αν πέτυχε ή δεν πέτυχε. Μένω στο θέμα να αλλάξει προπονητή, χωρίς να ενημερώσει κανέναν και χωρίς να έχει κάνει ενέργειες να εξασφαλίσει έναν μεγάλο προπονητή. Εγώ θέλω να βλέπω την ομάδα ψηλά και επιπλέον να έχει ένα μεγάλο προπονητή. Δεν λέω ονόματα και δεν έχει σημασία αν λέγεται ‘Α’ ή ‘Β’. Θέλουμε έναν μεγάλο προπονητή. Ο Παναθηναϊκός πριν βγάλει αυτή την απόφαση έπρεπε να ψάξει έναν προπονητή της εμβέλειας της ομάδας. Προχθές βράδυ ήμασταν όλοι μαζί και δεν είπε μία κουβέντα. Να πάρει μία γνώμη και να την πετάξει στη θάλασσα… Δεν είναι δυνατό να προσλαμβάνει ένα δίδυμο που δεν έχει καμία πείρα. Εγώ και ο κύριος Βαρδινογιάννης το μάθαμε από τις εφημερίδες, δεν ξέρω για τους άλλους. Είναι δυνατόν να παίρνει μία τόσο μεγάλη απόφαση χωρίς να λέει σε κανέναν τίποτα; Έπρεπε να πάρει τη γνώμη των ανθρώπων που τον έβαλαν στον Παναθηναϊκό».

Καταλήγοντας, ο κ. Γιαννακόπουλος, ανέφερε: «Αν πετύχει το δίδυμο, θα είμαι ο πρώτος που θα το χειροκροτήσω. Όμως, δεν πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη αυτό το δίδυμο. Θέλω τον Παναθηναϊκό μεγάλο και τρανό. Να τον χειροκροτώ και να είναι πρώτος».

Η απάντηση του Πατέρα

Ο Νικόλας Πατέρας έριξε τους τόνους της αντιπαράθεσης, ωστόσο επανέλαβε πως δεν θεωρεί λάθος του το ότι δεν ενημέρωσε κανέναν πριν απολύσει τον Χενκ Τεν Κάτε και προσλάβει το δίδυμο Νιόπλια-Βαζέχα. Παράλληλα, επισήμανε πως ήταν λάθος του Παύλου Γιαννακόπουλου να εκφράσει δημόσια τις αντιρρήσεις του.

«Πιστεύω ότι κάνει κακό στην ομάδα διάφορα θέματα να τα συζητάμε δημόσια και όχι κεκλεισμένων των θυρών. ο κ. Γιαννακόπουλος δεν έφερε κάποιο θέμα στο ΔΣ το οποίο αρνηθήκαμε να συζητήσουμε. Εμένα μου ζητήθηκε πέρυσι να αναλάβω την προεδρία του Παναθηναϊκού από τους κυρίους Βγενόπουλο, Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλο. Δεν μου ζήτησαν να κάθομαι να αναλύω όλες τις κινήσεις που θα κάνω», τόνισε στον «Σέντρα» ο πρόεδρος της ΠΑΕ και πρόσθεσε: «Από κάποιους συνεργάτες μου ενημερώθηκα ότι ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε απαξιωτικά στο πρόσωπο μου. Εγώ τον σέβομαι και τον αγαπώ. Πιστεύω ότι όλοι θέλουμε το καλό του Παναθηναϊκού, απλώς όλοι μας έχουμε διαφορετική αντίληψη για το πως θα πρέπει να ενεργεί όταν θέλει το καλό της ομάδας. πιστεύω οτι κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται γρήγορα να μην τα πολυσυζητάμε. Δεν πρέπει να βγαίνουμε προς τα έξω την επόμενη μέρα και να καταδικάζουμε την απόφαση της διοίκησης, γιατί αυτό δημιουργεί ένα ψυχολογικό βάρος στην ομάδα. Για μένα ήταν πολύ δυσάρεστη η κουβέντα με τον προπονητή, ποιος τον στήριξε περισσότερο από μένα; Όταν όμως από την άλλη πλευρά βλέπεις οτι οι μέτοχοι και οι φίλαθλοι έχουν απογοητευτεί από αυτή την εικόνα πρέπει να πάρεις κάποιες αποφάσεις. Τώρα οτι πρέπει κάποια στιγμή να συζητήσουμε στο ΔΣ γιατί πήρα αυτή την απόφαση, το δέχομαι γιατί έτσι λειτουργεί μια εταιρία, αλλά οχι πριν αποφασίσω να συγκεντρώνω υπογραφές ή να παίρνω γνώμες και στη συνέχεια να λέμε καλός ο Πατέρας ή κακός Πατέρας. Δεν δέχομαι οτι πρέπει να διαπομπεύουμε αποφάσεις της διοίκησης είτε είναι σωστές, είτε είναι λάθος, δεν έχω δει ποτέ ο κ. Παύλος να έχει επιβραβεύσει κάποια απόφαση ή μεταγραφή μας. Αυτά δεν πρέπει να τα βγάλουμε δημόσια γιατί δημιουργούμε πρόβλημα στην προσπάθεια που κάνουμε, αν αυτό κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Ο καλός καπετάνιος δεν φοβάται την φουρτούνα, εγώ πήρα μια απόφαση και πάνω σε αυτή την απόφαση θα κριθώ. Ελπίζω αυτή η απόφαση ν αποδειχθεί σωστή, οι μέτοχοι και οι φίλαθλοι να δουν καλύτερο θέαμα».

ΑΕΚ: Φωνή λαού

Περισσότεροι από 400 φίλαθλοι της ΑΕΚ διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ στην οδό Γράμμου στο Μαρούσι ζητώντας να βρεθεί λύση στα προβλήματα της ομάδας. Η διαμαρτυρία έγινε ειρηνικά, δίχως ύβρεις ή παρατράγουδα, και υπό τη διακριτική επιτήρηση μικρής αστυνομικής δύναμης, την ώρα που η κατάληψη στα γραφεία συνεχίζεται από το μεσημέρι της Τρίτης. Η συντονιστική επιτροπή είχε απευθύνει από νωρίς έκκληση στον κόσμο που θα έδινε το «παρών» να αποφύγει ακραίες ή βίαιες αντιδράσεις τονίζοντας πως θα θεωρούνταν προβοκάτσια.

Η κατάληψη στα γραφεία της ΠΑΕ θα συνεχιστεί, με τους οπαδούς που είναι μέσα στο κτίριο να τονίζουν πως δεν θα αποχωρήσουν αν δεν βρεθούν λύσεις για την αγαπημένη τους ομάδας. Παράλληλα διαβεβαιώνουν πως θα διαφυλάξουν τον χώρο και θα τον παραδώσουν στην κατάσταση που τον… παρέλαβαν. Μάλιστα για το λόγο αυτό έχουν κλειδωθεί όλες οι αίθουσες των γραφείων της ΠΑΕ πλην του χολ και της αίθουσας που γίνονται οι συνεδριάσεις.

Κοζώνης ή… έκπληξη;

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο Νίκος Νοτιάς για προσωπικούς λόγους και όχι της ΑΕΚ. Πάντως, δεν πρέπει να θεωρείται και απίθανο το ενδεχόμενο να υπάρχει σχέση με τα διοικητικά της ΠΑΕ. Συγκεκριμένα με τις πληροφορίες που θέλουν επενδυτές από την αγγλική πρωτεύουσα να «μπαίνουν» στην ομάδα, σε ένα διοικητικό σχήμα με τους Νοτιά-Παππά-Χατζηιωάννου.

Όπως ενημερώνει η ΠΑΕ, η συνάντηση του Νίκου Νοτιά με τον Χαράλαμπο Κοζώνη έγινε σε καλό κλίμα. Ο μεγαλομέτοχος της" Ένωσης" φέρεται να έλαβε επαρκείς νομικές εγγυήσεις από την πλευρά του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία για την οικονομική του επιφάνεια. Οπότε, εκτιμάται ότι η υπογραφή του προσυμφώνου είναι θέμα ημερών. Μάλιστα, αναμένεται –εφόσον όλα πάνε καλά- οι υπογραφές να πέσουν μέχρι την Πέμπτη, με τα σχετικά έγγραφα να έχουν κάποιες τροποποιήσεις.

Πρέπει να ξεκαθαριστεί, όμως, ότι ακόμη και η υπογραφή του προσυμφώνου δεν θα σημάνει την είσοδο του Κοζώνη στην ομάδα. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα του οικονομικού ελέγχου αλλά και τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης.

Εδώ …έρχονται οι πληροφορίες που θέλουν τον Νίκο Νοτιά να …«μαγειρεύει πριν πεινάσει» και να είναι έτοιμος για την επόμενη ημέρα, εάν αυτή για κάποιους λόγους δεν θα συνδέει την ΑΕΚ με τον Χαράλαμπο Κοζώνη.

Τα χρήματα από τους μετόχους

Μέχρι να προκύψει …ρευστό από τη συμφωνία με τον Κοζώνη, οι μέτοχοι θα είναι αυτοί που θα καλύπτουν τις οικονομικές ανάγκες της ΠΑΕ. Χθες οι ποδοσφαιριστές έλαβαν μισθούς και το 18% των δόσεων από τα συμβόλαιά τους. Τα χρήματα για αυτό (λίγο πάνω από 300.000 ευρώ) εξασφαλίστηκαν από χορηγό της ΑΕΚ («Diners»). Όπως ενημέρωσε ο Βασίλης Δημητριάδης τον Παντελή Καφέ, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου οι ποδοσφαιριστές θα λάβουν ένα αντίστοιχο ποοστό (περίπου 20%) έναντι για τις δόσεις των συμβολαίων που τους οφείλονται.

Γιαννακόπουλος: : «Νεόκοπος και χωρίς εμπειρία ο Πατέρας»

Λίγη ώρα μετά την... επίθεση που δέχθηκε από τον πρόεδρο του Παναθηναικού Νικόλα Πατέρα, ο κύριος Παύλος Γιαννακόπουλος προχώρησε σε γραπτή δήλωση η οποία αναφέρει τα εξής:...

«Δυστυχώς γι
α τον Παναθηναικό ο πρόεδρος της ΠΑΕ βλέπει εφιάλτες και κυνηγάει φαντάσματα. Αντί να δέχεται την καλοπροαίρετη κριτική απο ανθρώπους που έχουν βάλει το τριφύλλι πάνω κι απο την ίδια τους την ζωή, έσπευσε να χαρακτηρίσει αντιπολίτευση την άποψή μου ότι η πρόσληψη του φιλόδοξου αλλά άπειρου διδύμου προπονητών θέτει σε κίνδυνο τα οράματα και τις επιθυμίες μας για επιστροφή της ομάδας ποδοσφαίρου στην κορυφή. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, απαγορεύω σε οποιονδήποτε νεόκοπο παράγοντα με μηδενική εμπειρία και εγωκεντρικές τάσεις διοίκησης να κρίνει άκομψα και προκλητικά τις θέσεις και τις απόψεις μου, που έχουν ως μοναδικό στόχο να μην μικρύνει ΠΟΤΕ ο Παναθηναικός μας με λανθασμένες ενέργειες και κινήσεις. Ημουν, είμαι και θα παραμείνω κοντά στην ομάδα της καρδιάς μου στις χαρές και τις λύπες, έστω κι αν γίνομαι δυσάρεστος για κάποιους. Κι αυτή είναι απόφαση ζωής που θα κρατήσω μέχρι τέλους»!

ΔΙΑΠΛΟΚΗ Νο2... "Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι"

Δεν βρίσκει την ησυχία του ο Βασίλης ο Γκαγκάτσης.

Σύμφωνα με το «Βήμα», το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο συνεδρίασε στις 22 Οκτωβρίου παρουσία και του αντεισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, αποφάσισε την παραπομπή του στο Τριμελές Εφετείο με την
κατηγορία της σκόπιμης υποβολής ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» στον Αρειο Πάγο, την περίοδο που ήταν πρόεδρος της ΕΠΟ και εκ του νόμου υποχρεωμένος για την κατάθεση σχετικής δήλωσης.

Μεταξύ των περιουσιακών του στοιχείων που απέκρυψε ήταν και 17.600 μετοχές της Ιντραλότ, αξίας διακοσίων (και βάλε) χιλιάδων ευρώ.


Επειτα από αυτό, ο αδίκως συκοφαντημένος πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν τα έπαιρνε από τον Κόκκαλη, όπως χυδαία κάποιοι ισχυρίζονταν, αλλά αντιθέτως τον χρηματοδοτούσε στηρίζοντας τη μετοχή της εταιρείας του…



Η τεράστια δικαίωση ΜΑΣ...

Αυτό λέγεται δωροδοκία ΝΑΙ ή ΟΧΙ????
Δωροδόκησε ο Crocus τον πρόεδρο της ΕΠΟ???

Δεν δικαιολογεί η περιουσία του Γκαγκάτση δυνατότητα αγοράς 200.000€ μετοχών...
Δεν αγόρασε μετοχές...
ΚΑΠΟΙΟΣ άλλος του ΧΑΡΙΣΕ...

Άντε ρόμπες ΓΑΥΡΟΙ διοικούντες...
Άντε ΖΩΑ οπαδοί που ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν δεχθήκατε ότι ΟΛΑ ΑΥΤΑ ισχύουν...

Υ.Γ
Προφανώς τα παραπάνω δεν αναφέρονται σε αυτούς που δέχονταν ότι κάτι μεμπτό συμβαίνει...
Στους άλλους αναφέρονται...
Που τους φτύνουν και νομίζουν ότι ψιχαλίζει..

Σαργκάνης: Λογική ήταν η απομάκρυνση του Τεν Κάτε

ΠΑΟ: Σαργκάνης: Λογική ήταν η απομάκρυνση του Τεν ΚάτεΜας βλέπουν σαν Ουγκάντα


Ο Νίκος Σαργκάνης δήλωσε για την απόλυση του Τεν Κάτε στον "ΝovasportFm 94,6" :"Κατά καιρούς στον Παναθηναϊκό έχουν φύγει πολλοί αξιόλογοι προπονητές επειδή δεν έπαιρναν αποτελέσματα, όπως ο Ιβιτς, ο Σενέκοβιτς και ο Όσιμ. Έτσι είναι γιατί δεν μπορεί να φύγουν οι 22 ποδοσφαιριστές. Είναι γεγονός ότι αν έχεις καλό υλικό αναζητάς τι θα κάνεις με τον προπονητή, ένας φταίει δεν μπορεί να φταίνε όλοι. Αν έχεις ικανότητα και προσωπικότητα κάνεις καλή ομάδα.



Ο Παναθηναϊκός έχει κατά κοινή ομολογία καλούς παίκτες και δεν ήταν σωστή η διαχείριση του υλικού μέχρι τώρα. Άρα ήταν σωστή και λογική ήταν η απομάκρυνση του Τεν Κάτε. Έρχονται προπονητές ξένοι που δεν ξέρουμε τη φιλοσοφία τους και μας βλέπουν σαν Ουγκάντα. Αποτέλεσμα αυτού να μην πετυχαίνει η "χημεία" και να φεύγουν σαν αποτυχημένοι οι περισσότεροι. Όσο για τον Νίκο Νιόπλια, η άποψη μου είναι ότι πρόκειται για το κρυφό χαρτί, όσον αφορά τους Έλληνες προπονητές. Είναι πάρα πολύ καλός τεχνικός και πολύ συγκεκριμένος, ξέρει τι θέλει από την ομάδα και τι λέει στους παίκτες.
Βέβαια, τώρα έχει να κάνει άλλη διαχείριση, γιατί άλλο η εθνική Ελπίδων που στηρίζεται σε νέα παιδιά, τα οποία τον είχαν σαν δάσκαλο και άλλο ο Παναθηναϊκός με τα τόσο μεγάλα ονόματα. Ωστόσο, τον πιστεύω πολύ γιατί διαβάζει το παιχνίδι, στήνει σωστά την ομάδα, προσεγγίζει σωστά τους ποδοσφαιριστές του και ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο".
Για την αποψινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ: "Ο Ολυμπιακός θέλει απόψε την ισοπαλία για την πρόκριση. Μην κοιτάμε το γεγονός ότι η Άρσεναλ θα παίξει με τους αναπληρωματικούς, για αυτοί μπορεί στο ελληνικό πρωτάθλημα να έβγαιναν πρωταθλητές. Όλοι αυτοί που θα παρατάξει ο Αρσέν Βενγκέρ θέλουν αποδείξουν ότι αξίζουν θέση και αυτό είναι επικίνδυνο και δύσκολο. Αν το αξίζει να προκριθεί ο Ολυμπιακός να το καταφέρει και να χαρούμε όλοι, αν δεν το αξίζει τι να κάνουμε. Είδατε τι έπαθαν με Ατλέτικο και Βόλφσμπουργκ. Και άλλες μεγάλες ομάδες κατέβασαν αναπληρωματικούς αλλά έκαναν ζημιές και πήραν αποτελέσματα, παρά το γεγονός ότι δεν "καίγονταν" για βαθμούς"

Γεωργούλης: «Νίκη με Εργοτέλη!»

Την ανάγκη ο ΠΑΣ Γιάννινα να νικήσει τον Εργοτέλη εξήγησε στους παίκτες της ομάδας ο Θύμιος Γεωργούλης, ο οποίος ανέλαβε προσωρινά την τεχνική ηγεσία ύστερα από την αποχώρηση του Γιώργου Παράσχου.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης ο υπηρεσιακός προπονητής των Γιαννιωτών είπε: «Αν δεν λειτουργήσουμε σαν οικογένεια δεν θα πετύχουμε τίποτα. Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα μας και να προχωρήσουμε. Εγώ θα είμαι δίπλα σας. Ό,τι χρειαστείτε είμαι εδώ. Είναι επιτακτική ανάγκη να νικήσουμε τον Εργοτέλη. Πρέπει να δώστε ό,τι έχτε και δεν έχετε».

Από την πλευρά τους, οι ποδοσφαιριστές συμφώνησαν πως θα κάνουν ό,τι πρέπει για να επιστρέψει ο ΠΑΣ στις επιτυχίες.

Εν τω μεταξύ, το τεχνικό επιτελείο αποφάσισε ο Βάντερσον, ο Ντιμπαλά και ο Μπαλάφας συμπλήρωσαν στο παιχνίδι με τον Ηρακλή και θα εκτίσουν την ποινή τους στο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής με τον Πανθρακικό (στις 10/01/09).

Τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια

Πέφτει το βράδυ της Τετάρτης η αυλαία της φάσης των ομίλων του Champions League και τα τελευταία τέσσερα εισιτήρια βρίσκουν κάτοχο. Ήσυχες… κοιμούνται Φιορεντίνα, Λιόν, Σεβίλλη και Άρσεναλ που έχουν ήδη προκριθεί. Χαμός στον έκτο όμιλο όπου και οι τέσσερις ομάδες έχουν ελπίδες πρόκρισης. «Τελικός» μεταξύ Στουτγκάρδης και Ουνιρέα στο έβδομο γκρουπ.

Ε’ Όμιλος

Η πρώτη θέση είναι η μοναδική εκκρεμότητα στον πέμπτο όμιλο, καθώς Φιορεντίνα και Λιόν έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση και η Λίβερπουλ θα περιοριστεί στην έξοδο στο Europa League. Οι «βιόλα» δοκιμάζονται στο «Άνφιλντ» έχοντας διαφορά δύο βαθμών από τη Λιόν. Η ιταλική ομάδα τερματίζει πρώτη εφόσον η Λιόν δεν νικήσει την Ντέμπρετσεν στο «Ζερλάν» ή σε περίπτωση νίκης επί της Λίβερπουλ. Όμως περνά και με ισοπαλία, υπό την προϋπόθεση πως η Λιόν δεν θα νικήσει με διαφορά άνω του ενός γκολ τους Ούγγρους (στα μεταξύ τους ματς οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη με 1-0 και σε ισοβαθμία θα μετρήσει η συνολική διαφορά τερμάτων στο γκρουπ, που είναι 12-6 για τη Φιορεντίνα και 8-3 για τη Λιόν). Η Λίβερπουλ αναμένεται να παραταχθεί με τους Τόρες και Ακουιλάνι, που έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς, ενώ για τη Φιορεντίνα εκτός μάχης είναι οι Νταϊνέλι, Γκαμπερίνι και Μούτου. Η Λιόν θα αγωνιστεί χωρίς τους Τουλαλάν, Μποντμέρ και Άντερσον.

Πρόγραμμα:

Λίβερπουλ-Φιορεντίνα
Λιόν-Ντέμπρετσεν

Βαθμολογία

1. Φιορεντίνα 12 (12-6)
2. Λιόν 10 (8-3)
3. Λίβερπουλ 7 (4-5)
4. Ντέμπρετσεν 0 (5-15)

Στ’ Όμιλος

Καμία ομάδα δεν είναι… ξεγραμμένη στον έκτο όμιλο κι όλες διεκδικούν την πρόκριση στους «16». Σε καλύτερη θέση από όλους βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, που αντιμετωπίζει τη Ντιναμό στο Κίεβο και προκρίνεται ακόμη και με ήττα, αρκεί αυτή να έρθει με διαφορά ενός γκολ ή αν το άλλο ματς ανάμεσα στην Ίντερ και τη Ρούμπιν Καζάν έρθει ισόπαλο. Οι Καταλανοί ταξίδεψαν για την Ουκρανία χωρίς τον Τσιγκρίνσκι, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, και τον Γέφρεν, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Μιλίτο. Η Ντιναμό Κιέβου χρειάζεται νίκη με 2-0 ή διαφορά τριών τερμάτων για να προκριθεί σίγουρα ή απλή νίκη εφόσον το άλλο ματς λήξει ισόπαλο. Εκτός μάχης είναι ο τραυματίας αμυντικός Χατσερίντι.

Η Ίντερ χρειάζεται νίκη για να προκριθεί, κάτι που συμβαίνει και με ισοπαλία μέχρι 2-2. Αντίθετα αποκλείεται σε περίπτωση ήττας από τους πρωταθλητές Ρωσίας ή ισοπαλίας άνω του 2-2. Απών για τους «νερατζούρι» θα είναι ο τιμωρημένος Κίβου, ενώ επιστρέφει ο Σνάιντερ.

Πρόγραμμα:

Ίντερ-Ρούμπιν Καζάν
Ντιναμό Κιέβου-Μπαρτσελόνα

Βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 8 (5-2)
2. Ίντερ 6 (5-6)
3. Ρούμπιν Καζάν 6 (4-5)
4. Ντιναμό Κιέβου 5 (6-7)

Ζ’ Όμιλος

Η Σεβίλλη έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση υποδέχεται την αδιάφορη (μιας και θα είναι σίγουρα τέταρτη) Ρέιντζερς και με νίκη ή ισοπαλία είναι σίγουρα πρώτη στον έβδομο όμιλο, κάτι που θα συμβεί και στην περίπτωση που η Ουνιρέα δεν νικήσει τη Στουτγκάρδη στη Γερμανία. Η ομάδα της Ανδαλουσίας αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς ο Μανόλο Χιμένεθ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Λουίς Φαμπιάνο, Αντριάνο, Φάτσιο, Εσκουντέ και Ακόστα.

Το άλλο εισιτήριο του ομίλου κρίνεται επί γερμανικού εδάφους. Η Στουτγκάρδη, με νέο προπονητή τον Κρίστιαν Γκρος στη θέση του Μάρκους Μπάμπελ, προκρίνεται μόνο με νίκη, ενώ στην Ουνιρέα αρκεί η ισοπαλία. Οι Λάνιγκ, Χίτσλσπεργκερ, Κεντίρα και Κουζμάνοβιτς δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν τους γηπεδούχους, ενώ από τους Ρουμάνους θα λείψει ο Μαφτέι.

Πρόγραμμα:

Στουτγκάρδη-Ουνιρέα Ουρζιτσένι
Σεβίλλη-Ρέιντζερς

Βαθμολογία

1. Σεβίλλη 10 (10-4)
2. Ουνιρέα Ουρζιτσένι 8 (7-5)
3. Στουτγκάρδη 6 (6-6)
4. Ρέιντζερς 2 (4-12)

Η’ Όμιλος

Την ώρα που ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άρσεναλ και προκρίνεται με ισοπαλία ως δεύτερος, η Σταντάρ Λιέγης φιλοξενεί την Άλκμααρ. Οι πρωταθλητές Βελγίου προκρίνονται μόνο σε περίπτωση που νικήσουν και ταυτόχρονα χάσει ο Ολυμπιακός, ενώ οι πρωταθλητές Ολλανδίας θέλουν μόνο νίκη για να τερματίσουν τρίτοι και να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο Europa League. Ο Λάζλο Μπόλονι δεν υπολογίζει για τους γηπεδούχους τους Μανγκαλά, Καρσελά και Ντεφούρ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μποκανί. Η Άλκμααρ που συμφώνησε με τον Ντικ Άντβοκαατ μετά την απόλυση του Ρόναλντ Κούμαν (υπηρεσιακός προπονητής ο Σότα Αρβελάτζε), θα έχει στις τάξεις της τον Ελ Χαμνταουί, αλλά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μορένο και εκτός μάχης είναι οι Ντιντούλιτσα, Πόουλσεν, Λούικ, Ελμ και Άρι.

Πρόγραμμα:

Ολυμπιακός-Άρσεναλ
Σταντάρ Λιέγης-Άλκμααρ

Βαθμολογία

1. Άρσεναλ 13 (12-4)
2. Ολυμπιακός 7 (3-5)
3. Σταντάρ Λιέγης 4 (6-8)
4. Άλκμααρ 3 (3-7)

ΗΡΑΚΛΗΣ: Παίζει με Παναθηναϊκό ο Ηλιάδης

Ο Στέλιος Ηλιάδης ξεπέρασε γρηγορότερα του αναμενομένου την θλάση που τον ταλαιπωρούσε και έτσι έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Σάββα Κωφίδη για το παιχνίδι που θα δώσει ο Ηρακλής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό το Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ντιέ πήρε μέρος στο πρόγραμμα της Τετάρτης, μια και οι ενοχλήσεις που ένιωσε χθες στην φτέρνα δεν ήταν κάτι το σοβαρό. Η προετοιμασία του «Γηραιού» για την αναμέτρηση με τους «πράσινους» θα μπει από την Πέμπτη στην τελική ευθεία. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα συγκεντρωθούν στις 11:00 στο κεντρικό γήπεδο του Καυτανζογλείου Σταδίου και όχι στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Μίκρας, όπως γίνεται κάθε φορά άλλωστε πριν από ένα εντός έδρας παιχνίδι.

Σε ό,τι αφορά τους Λέκι, Μιλάνο και Πιλότο περιορίζονται σε ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας και ως εκ τούτου δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του Κωφίδη για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Όπως με τη Βέρντερ!

Να επαναλάβει την επιτυχία του 2007 όταν νίκησε την Βέρντερ Βρέμης και πέρασε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ θέλει ο Ολυμπιακός απόψε κόντρα στην Άρσεναλ (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ). Και τότε… προκρινόταν με νίκη ή ισοπαλία. Και τότε, είχε πολλές απουσίες. Στις διαφορές η απουσία του Στολτίδη, ο οποίος είχε πετύχει τα δύο από τα τρία γκολ. Προσοχή συνέστησε ο Νίκος Σαργκάνης μέσω του NovaΣΠΟΡ Fm 94.6.

Οι Πειραιώτες θέλουν τη νίκη, όμως τους αρκεί και ο βαθμός της ισοπαλίας ή στη χειρότερη περίπτωση να χάσουν από την Άρσεναλ, εφόσον η Σταντάρ Λιέγης δεν νικήσει την Άλκμααρ (στο άλλο παιχνίδι του 8ου ομίλου). Οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα έχουν τη στήριξη του 12ου παίκτη τους, του κόσμου τους, ο οποίος θα προσπαθήσει να σπρώξει την ομάδα στους «16» του Champions League.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα γράψουν ιστορία, αν η ομάδα περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αφού θα πάρουν την πρόκριση από ομίλους (δύο φορές του Champions League) για τρίτη σερί χρονιά, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην πορεία του συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το πλάνο του Ζίκο

Ο Ζίκο δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι θα παρατάξει τον Ολυμπιακό κόντρα στην Άρσεναλ, όπως στην Ξάνθη, και δεν προτίθεται να αλλάξει την ενδεκάδα που κέρδισε στα Πηγάδια.

Ο Βραζιλιάνος θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Νικοπολίδη και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Γκαλίτσιο, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μπράβο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Ντουντού και ο Μαρέσκα, έχοντας στα πλάγια τους Γκαλέτι (δεξιά) και Λεονάρντο (αριστερά). Πίσω από τον προωθημένο Μήτρογλου θα βρίσκεται ο Όσκαρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Ντομί, Πάντος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Κατσικογιάννης, Νικλητσιώτης και Ζαϊρί. Εκτός έμειναν ο Παναγόπουλος, ο Τοροσίδης (έχει κάποιες ελπίδες να παίξει με τον Πανθρακικό), ο Στολτίδης, ο Λεντέσμα, ο Ντάρμπισαϊρ (θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του το νέο έτος), ο Ζεβλάκοφ και ο Ντιόγο (σ.σ.: οι δύο τελευταίοι ενδέχεται να δώσουν το «παρών» στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη).

Πώς θα αγωνιστούν οι «κανονιέρηδες»

Οι αρκετές απουσίες της Άρσεναλ αναγκάζουν τον Αρσέν Βενγκέρ να την παρατάξει με πολλές αλλαγές. Το αποψινό παιχνίδι αποτελεί μία πρόκληση για τα «μωρά» του Αλσατού τεχνικού, ο οποίος δεν διστάζει να ρισκάρει και να βάλει νεαρούς ποδοσφαιριστές σε ένα αδιάφορο για την ομάδα του αγώνα.

Η αρχική σύνθεση των Λονδρέζων θα είναι η εξής: Φαμπιάνσκι (τερματοφύλακας), Τζίλμπερτ (δεξί μπακ), Μπάρτλεϊ, Σιλβέστρ (κεντρικοί αμυντικοί), Κρουζ (αριστερό μπακ), Σονγκ, Ράμσεϊ (στο κέντρο της μεσαίας γραμμής), Γουόλκοτ (δεξί χαφ), Μερίδα (αριστερό χαφ), Γουίλσιρ (πιο μπροστά) και Βέλα (επιθετικός).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μανόνε, Κοκέλεν, Ιστμοντ, Εμάνουελ-Τομας, Άιλινγκ, Ράνταλ και Σουνού. Στην Αγγλία έμειναν για διάφορους λόγους οι Ροζίτσκι, Εμπουέ, Γκαλάς, Τραορέ, Εντουάρντο, Φαν Πέρσι, Μπέντνερ, Γουόλκοτ, Ντιαμπί, Κλισί, Γκιμπς και Τζουρού.

Τα κέρδη από την ενδεχόμενη πρόκριση

Στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός περάσει στους «16» του Champions League θα μπουν περίπου 3 εκατ. ευρώ στα ταμεία του. Επίσης, αν σήμερα έρθει ισόπαλος με την Άρσεναλ θα πάρει 400.000 ευρώ, ενώ αν τη νικήσει το ποσό θα είναι διπλάσιο! Αν οι Πειραιώτες πάρουν την πρόκριση και παίξουν με κόσμο στο επόμενό τους παιχνίδι, τότε θα προστεθούν άλλες 350-400.000 ευρώ καθαρά έσοδα από τα εισιτήρια.

Όσον αφορά τις μεταγραφές, το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί από τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Ζίκο μετά το πέρας του παιχνιδιού με τους «κανονιέρηδες». Αυτή τη στιγμή προέχει ο σημερινός αγώνας και στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο σκέφτονται μόνο αυτό, αφού τα οικονομικά δεδομένα θα είναι διαφορετικά αν η ομάδα παίξει το νέο έτος στο Champions League και διαφορετικά αν συνεχίσει στο Europa League.

«Θέλουμε Νοτιά ή Κοζώνη»

Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα των οπαδών της ΑΕΚ οι οποίοι είχαν κάνει «ειρηνική» κατάληψη των γραφείων της ΠΑΕ προς τον Νίκο Θανόπουλο, όταν ο πρόεδρος της Ένωσης βρέθηκε εκεί για να συνομιλήσει μαζί τους.

«Μας κοροϊδεύετε. Κρύβεστε. Δεν μας λέτε την αλήθεια», είπαν στον Νίκο Θανόπουλο. «Θα πρέπει να ενεργήσετε περισσότερο ήρεμα. Από όσο γνωρίζω μιλάει απευθείας ο Νοτιάς με τον Κοζώνη και μαθαίνουμε ότι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία», ήταν η απάντηση του προέδρου της ΠΑΕ.

«Κάντε λίγη υπομονή. Όλοι προσπαθούμε για το καλό της ομάδας. Ακόμη κι αν δεν βρεθεί λύση υπάρχει εναλλακτικό πλάνο. Θα ενεργοποιηθούν οι μέτοχοι», είπε ο Νίκος Θανόπουλος για να λάβει την απάντηση των οπαδών. «Δεν θέλουμε εσένα. Θέλουμε να μιλήσουμε στον Νοτιά ή στον Κοζώνη».

Αισιοδοξία για τις υπογραφές

Ο Χαράλαμπος Κοζώνης έκανε πίσω όσον αφορά την εγγυητική των 15 εκ. ευρώ που ζητούσε από τους μετόχους της ΑΕΚ και η υπογραφή του προσυμφώνου είναι θέμα ωρών.

Όπως επιβεβαιώνεται, η πλευρά Κοζώνη κατέθεσε τις απαραίτητες εγγυήσεις στον μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ, ο οποίος φέρεται να πείστηκε για την οικονομική ευρωστία του Ελληνοαμερικανού επενδυτή. Εφόσον τελικά μπουν οι υπογραφές, οι ορκωτοί λογιστές θα αρχίσουν τον έλεγχο για το οικονομικό άνοιγμα στην ΠΑΕ και η μεταβίβαση θα ολοκληρωθεί αν αυτό δεν ξεπερνά τα 32,4 εκατ. ευρώ. Στο μεταξύ, οι δυο πλευρές από κοινού θα προσπαθήσουν να βρουν λύση στη χρηματοδότηση της ομάδας μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, όταν και θα γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα καταστήσει αφεντικό στην ΠΑΕ τον Χαράλαμπο Κοζώνη.

Η δήλωση του κ.Κοζώνη είναι ξεκάθαρη και δείχνει πως η μεταβίβαση των μετοχών μπαίνει στην τελική ευθεία. «Ο κ. Νοτιάς πήρε τις νομικές εγγυήσεις και οι συζητήσεις επέστρεψαν στο πολύ καλό κλίμα που υπήρχε μεταξύ μας. Απέσυρα την τελευταία πρότασή μου και όπως είπε ο κ. Νοτιάς συζητούνται οι τελικές λεπτομέρειες για να υπογραφεί το προσύμφωνο και να ξεκινήσει ο έλεγχος»

Κάτι που επιβεβαιώνεται επίσημα και από την ΠΑΕ ΑΕΚ με την ακόλουθη δήλωση του κ.Νοτιά. «Συζητάμε σε άριστο κλίμα με τον κύριο Κοζώνη και επεξεργαζόμαστε την τελική φόρμουλα για να υπογραφεί το προσύμφωνο».

Η άλλη λύση…

«Αν δεν βρεθεί λύση υπάρχει εναλλακτικό πλάνο. Θα ενεργοποιηθούν οι μέτοχοι», είπε ο Νίκος Θανόπουλος στους οπαδούς της ΑΕΚ στη συνομιλία που είχε το βράδυ της Τρίτης στην κατάληψη των γραφείων της ΠΑΕ. Ποιο είναι αυτό το … «εναλλακτικό πλάνο»;

Σύμφωνα με πληροφορίες η λύση, η οποία προς το παρόν φαίνεται πως θα μείνει στο …ράφι, έχει να κάνει με την ενεργοποίηση των Νοτιά-Παππά –πιθανότατα και του Πόλυ Χατζηιωάννου- με τη συνδρομή επιχειρηματιών από το Λονδίνο –τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά-.

Πληρώθηκαν…

Συνέπεια στα όσα είχαν υποσχεθεί στους παίκτες έδειξαν οι άνθρωποι της ΠΑΕ. Τελικά, οι ποδοσφαιριστές την Τρίτη είδαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς να «μπαίνουν» τα χρήματα από τους μισθούς. Μικρή ασυνέπεια υπήρξε μόνο ως προς το ποσοστό των δόσεων. Οι παίκτες είχαν ενημερωθεί πως θα λάβουν το 20% των δόσεων αλλά τελικά έλαβαν το 18%.

Επέστρεψε ο Καφές

Στις προπονήσεις επέστρεψε ο Παντελής Καφές. Ο αρχηγός της ΑΕΚ ξεπέρασε τις ζαλάδες που είχε από το ατύχημα με το αυτοκίνητο του και γυμνάστηκε. Ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα με θεραπεία και ασκήσεις στο γυμναστήριο. Τις επόμενες ημέρες θα κριθεί αν θα είναι έτοιμος για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό.

Εκδικάστηκε η αίτηση της ΚΑΕ ΑΕΚ για το άρθρο 99

Εκδικάστηκε, σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο, η αίτηση της ΚΑΕ ΑΕΚ για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου δυο μήνες.

Το σημαντικό για την ΑΕΚ, είναι πως διατήρησε σε ισχύ την προσωρινή αναστολή διώξεων των πιστωτών, που είχε εκδοθεί τον περασμένο Αύγουστο. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να διεκδικήσει χρήματα από την ΑΕΚ μέχρι την έκδοση της απόφασης από το δικαστήριο, όπως επίσης και ότι το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα δεν κινδυνεύει με έκπτωση.

Η αντιδικία υπήρξε σκληρή και το δικαστήριο, αφού έδωσε προθεσμία τριών ημερών για την κατάθεση πρόσθετων εγγράφων, ολοκλήρωσε την εκδίκαση διατηρώντας σε ισχύ την προσωρινή αναστολή διώξεων των πιστωτών, που είχε εκδοθεί τον περασμένο Αύγουστο. Αυτή είναι και η μεγάλη επιτυχία της ΑΕΚ, δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να διεκδικήσει χρήματα από αυτήν ούτε και να ζητήσει την έκπτωση του πιστοποιητικού συμμετοχής της στο πρωτάθλημα έως ότου εκδοθεί η απόφαση.
Στην ΑΕΚ είναι αισιόδοξοι ότι το δικαστήριο θα υπαγάγει τελικά την ΚΑΕ στο άρθρο 99. Αν αυτό τελικά συμβεί θα σημαίνει ότι για άλλους τρεις μήνες θα γίνουν διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές προκειμένου να επιτευχθεί διακανονισμός, ο οποίος θα έχει διάρκεια δύο ετών.

Δεν υπάρχει θέμα αποκλεισμού της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Όπως ανακοίνωσε η UEFA, δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από το Champions League, ύστερα από την αποκάλυψη ότι το κεντρικό της αμυντικό δίδυμο, Σεργκέι Ιγκνάσεβιτς και Αλεξέι Μπερεζούτσκι, παραβίασαν τους κανονισμούς ντόπινγκ.

Οι δύο ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια ελέγχου μετά το παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (στις 3 Νοεμβρίου), βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση ψευδοεφεδρίνης, μετά από λήψη του φαρμακου Sudafed που καταπολεμά το κοινό κρυολόγημα.

Παράδοση – παραλαβή στην Παιανία

Μετά τις εξελίξεις της Τρίτης, με την απόλυση του Χενκ Τεν Κάτε και την πρόσληψη του Νίκου Νιόπλια και του Κριστόφ Βαζέχα, τα «φώτα» στρέφονται στην Παιανία. Το μεσημέρι (13.00) ο Ολλανδός τεχνικός και οι συνεργάτες του θα βρεθούν για να αποχαιρετήσουν τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Τεν Κάτε θα μιλήσει στους παίκτες και αναμένεται να τους ζητήσει να συγκεντρωθούν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο ίδιος πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του υλικού που είχε στα χέρια του.

Αμέσως μετά, ο Νικόλας Πατέρας θα παρουσιάσει στους παίκτες τον νέο τους προπονητή, τον Νίκο Νιόπλια αλλά και τον συνεργάτη του –σύμβολο για το τριφύλλι- Κριστόφ Βαζέχα.

Στρώθηκαν στη δουλειά

Με τα …μούτρα στη δουλειά έχουν πέσει οι Νίκος Νιόπλιας και Κριστόφ Βαζέχα. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της έναρξης της συνεργασίας τους με τον Παναθηναϊκό, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νικόλα Πατέρα και τον διευθυντή του τμήματος, Κώστα Αντωνίου και συζήτησαν για όλα τα θέματα της ομάδας.

Ο Νιόπλιας πήρε dvd με όλα τα φετινά παιχνίδια της ομάδας και ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα από τον Κώστα Αντωνίου. «Θέλουμε να έχουμε αποτελέσματα θετικά σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά κυρίως να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα στο τέλος. Και φυσικά η ομάδα να δείχνει στο γήπεδο την ποιότητα του ρόστερ», ήταν τα λόγια του Νικόλα Πατέρα και του Κώστα Αντωνίου στους νέους τους συνεργάτες.

«Είναι μεγάλη η ευκαιρία που μας δίνεται. Πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε ξανά στην κορυφή», ήταν η απάντηση του νέου τεχνικού του Παναθηναϊκού, Νίκου Νιόπλια.

Σκέψεις επιστροφής του Κλέιτον

«Θέλω να αξιοποιήσω το ρόστερ και –κυρίως- να είμαι δίκαιος με όλους» , ήταν τα λόγια του Νίκου Νιόπλια στον Κώστα Αντωνίου, αποτυπώνοντας τις πρώτες του σκέψεις αλλά και κινήσεις στην ομάδα.

Ένα από τα θέματα που θα έχουν εξελίξεις την Τετάρτη είναι και το μέλλον των Τζιόλη, Μάντζιου, Δημούτσου και Κλέιτον. Ο Νιόπλιας θα τους μιλήσει, καθώς θέλει όλους τους παίκτες συσπειρωμένους. Ειδικά στην περίπτωση του Βραζιλιάνου, ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού εκτιμά πολύ τις ικανότητές του στη δημιουργία παιχνιδιού.

Σενάρια για Κέζο και Ιορδανίδη

Η θέληση είναι να μείνει ο γυμναστής της ομάδας, Λόρενς Έμπεν, καθώς στην Παιανία είναι αρκετά ευχαριστημένοι από τη δουλειά του. Στην περίπτωση που ο Έμπεν αρνηθεί να παραμείνει, τότε οι πρώτες σκέψεις είναι το "τριφύλλι" να κινηθεί για τον Ανδρέα Κέζο, τον γυμναστή της ΑΕΚ.

Αρκετές είναι οι πιθανότητες στο τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού να προστεθεί και ο Μιχάλης Ιορδανίδης. Ο άμεσος συνεργάτης του Νίκου Νιόπλια στην Εθνική Ελπίδων ενδέχεται να έχει συναντήσεις με άτομα του "τριφυλλιού" για να προσφέρει και αυτός τις υπηρεσίες του.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES