11 Δεκ 2009

Νιόπλιας: «Είμαστε ο Παναθηναϊκός…»

Μεγάλο βάρος στον ψυχολογικό τομέα των παικτών του Παναθηναϊκού έχει ρίξει ο Νίκος Νιόπλιας. Ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού» προσπαθεί να τονώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι σε κάποια ματς φέτος δεν έβγαζαν την απαραίτητη αποφασιστικότητα.

«Πρέπει να μπαίνουμε στο γήπεδο ως Παναθηναϊκός. Ως μεγάλη ομάδα. Εμείς να είμαστε κυρίαρχοι από την αρχή και να μην αφήνουμε ούτε ένα λεπτό ανεκμετάλλευτο», ανέφερε αρχικά ο 44χρονος προπονητής.

Ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων έχει παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια των «πρασίνων» και έχει διαπιστώσει ότι έχουν χαθεί πολλά πρώτα ημίχρονα. «Πρέπει από το πρώτο λεπτό να μπαίνουμε με αποφασιστικότητα στο γήπεδο και να αναγκάζουμε τον αντίπαλο να μας νιώθει. Ο Παναθηναϊκός είμαστε. Θα πρέπει να μας φοβούνται οι αντίπαλοι», τους είπε.

Ένα άλλο θέμα που στάθηκε ο Νιόπλιας είναι η συγκέντρωση των παικτών, οι οποίοι έχουν δείξει αδράνεια στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια: «Πρέπει συνέχεια να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Μία στιγμή αδράνειας μπορεί να μας στοιχίσει», ενώ τους είπε: «πρέπει στο γήπεδο να είμαστε ένα σώμα, μια ψυχή. Να παίζουμε ο ένας για τον άλλον».

Από την πλευρά του, ο Κριστόφ Βαζέχα προσπαθεί να περάσει το πνεύμα του νικητή, της ανώτερης ομάδας, στους παίκτες.

Σήμερα οι «πράσινοι» θα προπονηθούν στις 13:00 και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή, η οποία θα αποτελείται από 20 παίκτες. Εκτός θα είναι σίγουρα οι τραυματίες Σαλπιγγίδης, Λέτο, Σαριέγκι, οι Τζιόλης, Μάντζιος, Δημούτσος και οι Μαχλελής και Καρνέζης.

Σενάριο για Μάτος

Δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα επιστροφής του Μαρσέλο Μάτος τον Ιανουάριο, αφού στις αρχές του νέου έτους και για τουλάχιστον 20 ημέρες θα απουσιάσει ο Σιμάο Μάτε Ζούνιορ.

Ο μέσος από τη Μοζαμβίκη έχει υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα στο Κόπα Άφρικα και ενδέχεται ο Νίκος Νιόπλιας να ζητήσει την επιστροφή του Βραζιλιάνου, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στην Κορίνθιανς (μέχρι το καλοκαίρι).

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει βάλει οψιόν αγοράς στην βραζιλιάνικη ομάδα. Πάντως, ο 25χρονος παίκτης αποθεραπεύτηκε από τη χειρουργική επέμβαση και ήδη επέστρεψε στα γήπεδα.

* Ο Αλέξανδρος Τζιόλης, ο Βαγγέλης Μάντζιος και ο Ελίνι Δημούτσος θα παραμείνουν στην transfer list της ομάδας, αν και ο Σίλβα Κλέιτον επιστρέφει στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Αν δεν φύγει κάποιος από τους τρεις, ίσως υπολογιστεί στη συνέχεια. Πάντως, στην παρούσα φάση εξακολουθούν να μην υπολογίζονται.

Επαναφέρει Κλέιτον!

Η πρώτη από τις αλλαγές του Νίκου Νιόπλια στον Παναθηναϊκό είναι γεγονός… Ο Σίλβα Κλέιτον επανήλθε στις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε σε ένα μέρος του οικογενειακού διπλού.

Ο Κλέιτον συμμετείχε στα τελευταία δέκα λεπτά του οικογενειακού διπλού σε θέση δεξιού επιθετικού. Αν μη τι άλλο η παρουσία του έστω και τόσο χρονικό διάστημα στο «βασικό» σχήμα είναι μία είδηση, η οποία δείχνει τις προθέσεις του νέου τεχνικού του Παναθηναϊκού.

Το ερώτημα: εάν ο Κλέιτον θα συμπεριληφθεί στις επιλογές του Νιόπλια και του Βαζέχα για το παιχνίδι με τον Ηρακλή θα βρει απάντηση στις επόμενες προπονήσεις. Εάν ο Νιόπλιας κρίνει ότι μπορεί ο βραζιλιάνος να βοηθήσει άμεσα, τότε, δεν αποκλείεται να επιστρέψει σε αποστολή της ομάδας μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Πάντως, εάν αυτό δεν συμβεί στον αγώνα με τον «γηραιό», τότε θα συμβεί σίγουρα σε ένα από τα επόμενα παιχνίδια, δηλαδή με τη Ντιναμό Βουκουρεστίου ή τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι δοκιμές…

Στο οικογενειακό διπλό ο Νίκος Νιόπλιας προχώρησε σε δοκιμές. Η ομάδα των βασικών άρχισε με Τζόρβα, Βύντρα, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Σπυρόπουλο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Νίνη, Σισέ και Ρουκάβινα.

Οι διαφορές σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά έχουν να κάνουν με τον Βύντρα ο οποίος αγωνίστηκε στο δεξί άκρο, αντί του Σεϊταρίδη και με τον Καντέ που χρησιμοποιήθηκε ως κεντρικός αμυντικός.

Ο Χριστοδουλόπουλος πέρασε στο άκρο αντί του Ρουκάβινα, σε ένα σημείο του διπλού και ο Σείταρίδης και πάλι στο δεξί άκρο της άμυνας.

Η αποστολή της ομάδας θα ανακοινωθεί μετά την προπόνηση της Παρασκευής, η οποία είναι προγραμματισμένη για τη μία το μεσημέρι.

Βάρος στην τακτική

Πολύ στην τακτική δούλεψαν ο Νίκος Νιόπλιας και ο Κριστόφ Βαζέχα στην προπόνηση της Πέμπτης. Ο νέος τεχνικός του τριφυλλιού έδινε εντολές για τις θέσεις των παικτών στον αγωνιστικό χώρο, τόσο στην περίπτωση που η ομάδα επιτίθεται ή αμύνεται.

Δύο μεταγραφές οπωσδήποτε

Δεν ξέρω αν ο Ζίκο όντως πιστεύει πως η ομάδα χρειάζεται τέσσερις μεταγραφές, όπως είπε μετά το ματς με την Άρσεναλ, αλλά τουλάχιστον δύο πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε. Το θεωρώ δύσκολο την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, που ως γνωστόν οι επιλογές είναι μετρημένες, να βρεθούν τέσσερις πρωτοκλασάτοι παίκτες. Επίσης πιστεύω πως δύο ακόμα επιθετικοί θα σήμαιναν πως δεν θα βλέπουμε ποτέ έναν εκ των Μήτρογλου, Ντιόγο ή Ντάρμπισαϊρ, αφού οι δύο τελευταίοι αναμένεται να επανέλθουν σύντομα.

Ούτε πρόκειται να παίζει ο Βραζιλιάνος τεχνικός με δύο επιθετικούς, αφού ζητάει επίσης αριστερό εξτρέμ και δεκάρι. Τέλος πάντων, μακάρι να έκανε και 20 μεταγραφές ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτό το ζήτημα. Το θέμα είναι να αποκτηθούν παίκτες πρώτης γραμμής. Από το «πάνω ράφι» που θα κάνουν την διαφορά. Κι αυτό φαίνεται πως σκοπεύει να κάνει ο Κόκκαλης. Ο Ολυμπιακός με την φετινή του, μέχρι τώρα πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει πάρει 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Κόκκαλης λοιπόν είναι αποφασισμένος να κάνει δύο μεταγραφές που θα ξεσηκώσουν τον κόσμο και θα βοηθήσουν πολύ την ομάδα. Μακάρι να βρεθούν οι κατάλληλοι και μακάρι οι διαπραγματεύσεις να έχουν θετική κατάληξη. Αυτό που έχει καταφέρει ο φετινός Ολυμπιακός είναι θαύμα.

Το ότι η ομάδα έχει καταφέρει τόσα πολλά, με λειψό ρόστερ, δεν σημαίνει όμως πως πρέπει να αφεθεί στην μοίρα της. Ισα ίσα. Πρέπει να επενδύσουν πάνω της για να έρθουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Τον Ιανουάριο πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε (τουλάχιστον) δύο μεταγραφές ώστε να πάει ο Ολυμπιακός ακόμα καλύτερα.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Προβληματισμός Κωφίδη για τους «ταραξίες»

Εκτός αποστολής είναι πολύ πιθανό να τεθούν οι Σερζ Ντιέ και Νικολάε Ντίκα εν όψει της σαββατιάτικης αναμέτρησης του Ηρακλή με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Ο Σάββας Κωφίδης, δεν έδωσε συγχωροχάρτι στους δύο «τσαμπουκάδες» οι οποίοι λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια στην προπόνηση της Τετάρτης.

Μάλιστα, οι δυο ποδοσφαιριστές δεν συμπεριλήφθηκαν στη χθεσινή πρόβα ενδεκάδας από τον 49χρονο τεχνικό, αφού αποφασίστηκε να προπονηθούν μόνοι τους. Σήμερα αναμένεται να τους ανακοινώσει αν θα τους υπολογίσει κανονικά στην αποστολή.

Ο προπονητής των «κυανόλευκων» καλείται τώρα να τροποποιήσει τα πλάνα του και σύμφωνα με τις δοκιμές που έκανε στην προπόνηση της Πέμπτης προσανατολίζεται να παρατάξει την ομάδα του με ένα πιο επιθετικό σχήμα (4-4-2). Συγκεκριμένα, δοκίμασε ως επιθετικό δίδυμο τους Βίκτορα Ιάκομπ - Ιβάν Μπόσνιακ με τους Σαρμπέλ Τούμα και Ντένις Επστάιν να τους στηρίζουν στα πλάγια από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ανασταλτικοί μέσοι ήταν ο Μανώλης Παπαστεριανός μαζί με τον Στέλιο Ηλιάδη ενώ στο αριστερό άκρο της άμυνας επέστρεψε ο Κώστας Γιαννούλης, με τον Χαράλαμπο Περπερίδη στα δεξιά. Οι Τάσος Κατσαμπής και Αχιλλέας Σαρακατσάνος διατήρησαν τη θέση τους στα στόπερ.

ΑΕΚ: Η λύση του Κοζώνη και το… plan b!

Νέα επαφή με τον Χαράλαμπο Κοζώνη θα έχει το επόμενο διάστημα ο Νίκος Νοτιάς, ο οποίος σήμερα επιστρέφει στις ΗΠΑ. Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ μαζί με τους Παππά, Χατζηιωάννου και Γκούμα φέρονται να έχουν βάλει ξανά το χέρι στην τσέπη για να πληρωθούν οι παίκτες και κάποιες από τις υποχρεώσεις της ομάδας που είναι αδύνατο να μετατεθούν.

Όσον αφορά τις επαφές του κ. Νοτιά με τον κ. Κοζώνη, θα συζητήσουν για το προσύμφωνο, το οποίο αναμένεται να υπογραφεί (για να αρχίσει ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών), έστω κι αν ο 65χρονος επιχειρηματίας δεν προσκόμισε τις εγγυήσεις που θα έπειθαν η «Ένωση» θα πάει σε σίγουρα χέρια.

Ενδεχομένως σημαντικό ρόλο στις οποίες εξελίξεις να έπαιξαν τα τεκταινόμενα στο Λονδίνου, αφού ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα υπογράψει το προσύμφωνο με τον κ. Κοζώνη, ο οποίος αν δεν συναντήσει μεγάλα χρέη στην ΑΕΚ, προβλέπεται καταθέσει το ποσό των 19 εκατ. ευρώ για να γίνει (μέσω αύξησης Μ.Κ.) το νέο αφεντικό.

Η πρώτη, εύκολη λύση για τους μετόχους και σίγουρα για τον μεγαλομέτοχο είναι να δώσουν την ΠΑΕ στον κ. Κοζώνη και να αποχωρήσουν από τη διοίκηση της ΑΕΚ. Αν διαπιστωθούν προβλήματα στον έλεγχο των χρεών (υπαρκτά ή τεχνητά κατά την κρίση των μετόχων), τότε υπάρχει δεύτερο σχέδιο με πολύ δύσκολη εφαρμογή.

Οι εναπομείναντες μέτοχοι (η ομάδα που απέμεινε έχει βάλει περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ), που δυστυχώς δεν γνωρίζουν πολλά από ποδόσφαιρο, θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν, αλλά με περιορισμένο μπάτζετ.

Κατάληψη και το 2010

Αποφασισμένοι να υποδεχθούν το νέο έτος στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ εμφανίζονται οι καταληψίες, οι οποίοι δεν επιθυμούν να φύγουν μέχρι να δοθεί ξεκάθαρη λύση στο εξαιρετικά σοβαρό διοικητικό-ιδιοκτησιακό πρόβλημα της «Ένωσης».

«Η συντονιστική επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους απλούς, ανώνυμους ΑΕΚτσήδες που μας συμπαραστέκονται καθημερινά, είτε από κοντά είτε με τα μηνύματά τους.

Θα θέλαμε να τους προσκαλέσουμε στον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου που θα αρχίσει από αύριο (σ.σ.: σήμερα). Ελπίζουμε αυτή τη φορά το πούλμαν των αδελφών από την Πάτρα να φτάσει δίπλα μας. Καλά ΑΕΚούγεννα!

ΥΓ.: Αντε, και καλή χρονιά
...», ανακοίνωσαν.

«Είμαστε σε δίλημμα…»

Για το θέμα του Ραφίκ Τζεμπούρ μίλησε ο Γιάννης Λυπημένος στη «SportDay». Ο μάνατζερ του Γαλλοαλγερινού επιθετικού παραδέχτηκε πως τα περιθώρια στενεύουν. «Είμαστε σε δίλημμα, αλλά πρέπει μέχρι αύριο (σ.σ.: σήμερα) να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Ο Τζεμπούρ θέλει να παίξει στο Κόπα Αφρικα, αλλά σχεδόν όλες οι ομάδες ζητούν να απαρνηθεί τη διοργάνωση. Πραγματικά δεν ξέρουμε τι να επιλέξουμε», δήλωσε, θεωρώντας, ωστόσο, εξίσου βασικό πρόβλημα το γεγονός ότι «καμία από τις ενδιαφερόμενες ομάδες δεν έχει κάνει επίσημη πρόταση».

Ο «νέος» Νιόπλιας, το δίκιο του «Τζίγκερ» και ο… Θεός του Γκούμα

«Το λάθος που έγινε το βράδυ της Τρίτης στην Πράγα μπορεί να διορθωθεί. Το θέμα είναι πως θα αλλάξει μυαλά ο Τεν Κάτε. Και από το πρώτο επίσημο δείγμα γραφής της νέας περιόδου, αυτό πολύ δύσκολα θα γίνει. Δυστυχώς, όταν τον Μάιο υπήρχε θέμα σχετικά με την παραμονή του Ολλανδού, ο μεγαλομέτοχος, Γιάννης Βαρδινογιάννης μειοψηφούσε. Μπορεί το όνομα του «Τζίγκερ» να προκαλεί αλλεργία σε μεγάλη μερίδα φιλάθλων, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα είχε χίλια δίκια… Κι αν ήταν μόνο στο δικό του χέρι θα του έλεγε, όπως λέει και η διαφήμιση παγωτού, ελαφρώς παραλλαγμένη: «να φύγεις από εδώ, να πας αλλού…»!

Έτσι έκλεινα το άρθρο της 29ης Ιουλίου μετά την ήττα του Παναθηναϊκού με 3-1 από την Σπάρτα στην Πράγα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και μπορεί ο Τεν Κάτε να μην έκανε τόσο χοντρά λάθη όσο πέρυσι σε ό,τι αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη και με δεδομένο ότι φέτος, όπως έβγαινε από το ρεπορτάζ, δεν θα είχε την περυσινή στήριξη ή αν θέλετε την… ανοχή, αργά ή γρήγορα θα αποτελούσε παρελθόν, όπως και έγινε.

Σε ό,τι αφορά το χρονικό σημείο, αν πρέπει να πει κάποιος αν ήταν σωστό ή λάθος, θεωρώ ότι ήταν σωστό. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχασε την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, αλλά η χρονιά είναι ακόμη στα μισά και παραμένει μέσα σε όλους τους στόχους του. Οι «πράσινοι» διαθέτουν την ποιοτικότερη ομάδα των τελευταίων ετών, η επένδυση που έγινε και αυτό το καλοκαίρι ήταν τεράστια και παρ’ όλα αυτά και ενώ κοντεύει να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος και με καμιά 25αριά επίσημα παιχνίδια, ούτε πειστικό ποδόσφαιρο έπαιζε, ούτε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, ούτε είχε ένα πλάνο στο παιχνίδι του. Για «plan b» αν στράβωνε κάτι, δεν το συζητάω καν. Κι αν δεν ήταν ο Κατσουράνης και ο Σισέ να ξελασπώνουν, έχοντας πετύχει τα 17 από τα 24 γκολ της ομάδας μετά από 13 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα, ίσως ο Ολλανδός να «κουνούσε μαντήλι» πολύ νωρίτερα. Όπως και να έχει, κάλλιο αργά, παρά ποτέ.

Όσο για τον νέο τεχνικό, τον Νίκο Νιόπλια, που θα έχει άμεσο συνεργάτη τον Κριστόφ Βαζέχα, σαφώς και η επιλογή εμπεριέχει ρίσκο, αφού πλην των μικρών εθνικών ομάδων δεν έχει δουλέψει σε σύλλογο, πόσο μάλλον κάποιον που κάνει πρωταθλητισμό, αλλά είναι Έλληνας, εξαιρετικός χαρακτήρας και άριστος γνώστης του ποδοσφαίρου, αφού η ζωή του περιστρέφεται γύρω από την «στρογγυλή θεά». Φροντίζει να ενημερώνεται και να μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα και συγκαταλέγεται στους πιο ελπιδοφόρους προπονητές στη χώρα μας. Άλλωστε, ρίσκο θα ήταν και αν η διοίκηση ή μάλλον ο Νικόλας Πατέρας που το πήρε προσωπικά, επέλεγε έναν ξένο τεχνικό, που μέχρι να μάθει τι γίνεται γύρω του, το «πουλάκι μπορεί να είχε πετάξει». Ας αφήσουν, λοιπόν, όλοι ήσυχο τον κ. Νιόπλια και τους συνεργάτες του να δουλέψουν και να κρίνουν το έργο τους στο τέλος της σεζόν.

Απλά, επειδή είμαι από τους ανθρώπους που βλέπουν μπροστά, θέλω να δω ποια θα είναι η αντίδραση της διοίκησης τον Μάΐο απέναντι στον προπονητή. Σε περίπτωση που οι «πράσινοι» πάρουν το πολυπόθητο πρωτάθλημα, που είναι και ο βασικός φετινός στόχος, δικαιωμένος θα είναι ο Νικόλας Πατέρας για την επιλογή του και πετυχημένος ο Νίκος Νιόπλιας, που έφερε ξανά την ομάδα στην κορυφή μετά από έξι χρόνια. Αν δεν συμβεί, όμως, αυτό, ελπίζω να μην χρεωθεί αποκλειστικά την αποτυχία ο νέος τεχνικός και δει την πόρτα της εξόδου, όπως γίνεται συνήθως τα τελευταία χρόνια στην Παιανία, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Αλλά επαναλαμβάνω και απευθύνομαι στους διοικούντες, ας τον αφήσουν να δουλέψει και ας τον κρίνουν όταν έρθει η ώρα. Όσο για τους συναδέλφους, κριτική σαφώς και θα γίνει, αλλά να είναι καλοπροαίρετη και βάση των όσων βλέπουν στο γήπεδο…

Υ.Γ. 1. Αυτά που συνέβησαν στον πολυμετοχικό ή πολυμετωπικό Παναθηναϊκό τις τελευταίες μέρες, αρνούμαι να τα σχολιάσω. Η άποψη μου από την αρχή του εγχειρήματος ήταν και παραμένει ίδια: «Όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι, αργεί να ξημερώσει». Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες με αφορμή την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία είναι άνευ προηγουμένου. Δεν θα μπω στη διαδικασία να γράψω για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αλλά όταν ακούω εκφράσεις όπως «νεόκοπος παράγοντας που βλέπει εφιάλτες και φαντάσματα» και «δέχομαι πόλεμο εκ των έσω», όταν ακούω για συμμαχίες Γιάννη Βαρδινογιάννη-Παύλου Γιαννακόπουλου και Νικόλα Πατέρα-Ανδρέα Βγενόπουλου, αλλά και σενάρια για διαδοχή στην προεδρία της ΠΑΕ το καλοκαίρι και ενώ είμαστε ακόμη στον Δεκέμβριο, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Σαφώς και μιλάμε για πολλούς ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις, αλλά αν θεωρείτε ότι αυτό που συμβαίνει (και δεν είναι η πρώτη φορά) βγάζει υγεία προς τα έξω, εγώ πάω πάσο και το λέω κάπως αλλιώς…

Υ.Γ. 2: Έχει ξαναγραφτεί ότι η διοίκηση οφείλει μια συγνώμη στον Γιάννη Γκούμα, στον ρουφιάνο των αποδυτηρίων, όπως ουσιαστικά τον αποκάλεσαν, που τον… σκούπισαν για χατίρι του Ολλανδού. Για μένα δεν οφείλει καμία συγνώμη, γιατί στις μέρες που ζούμε έχει χάσει την αξία της. Απλά, εκτιμώ ότι ο Γκούμας παρά την πίκρα του για τον τρόπο που έφυγε, θα αισθάνεται μια ικανοποίηση για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες με την απομάκρυνση του Τεν Κάτε και γιατί όχι να λέει από μέσα του ότι τελικά… υπάρχει και Θεός.

Β’ Εθνική: «Ανεπιθύμητοι» οι προληπτικοί στο ντέρμπι

Ντέρμπι ακατάλληλο για… προληπτικούς φιλοξενεί το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στη Β’ Εθνική. Η πρωτοπόρος ομάδα της κατηγορίας, Κέρκυρα, φιλοξενεί τον Εθνικό (13/12, 15:00) στο μεγάλο ραντεβού της αγωνιστικής ημέρας.

Οι Φαίακες με το απόλυτο στην έδρας τους (5-0-0) θα προσπαθήσουν να επεκτείνουν το σερί τους και όπως τους είπε ο τεχνικός της ομάδας, Μπάμπης Τεννές εν όψει Εθνικού: «Μία ήττα είναι αρκετή για τον πρώτο γύρο», εννοώντας αυτήν με την Ρόδο (2-1) την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι φιλοξενούμενοι του Μιχάλη Γρηγορίου, αναμένεται να έχουν πολλές απουσίες πηγαίνοντας στο νησί. Ήδη έχουν τεθεί εκτός «μάχης» οι Σουμπίνιο, Παγώνης, Δήμος και Φαρινόλα, ενώ οι Σύρος και Ζουαρί που χτύπησαν χθες θα κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν το ματς.

Η «αυλαία» ανοίγει σήμερα, Παρασκευή, στην Καισιαριανή, όπου ο τρίτος του βαθμολογικού πίνακα, Εθνικός Αστέρας, υποδέχεται την Αναγέννηση Καρδίτσας. Το Σάββατο ο Ιωνικός φιλοξενείται στη Ρόδο από τον τοπικό Διαγόρα, ενώ τη Δευτέρα κλείνει το πρόγραμμα με το πολύ ενδιαφέρον ματς ΟΦΗ- Θρασύβουλος στο «Γεντί Κουλέ».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 11/12 (19:00, connx)

Εθνικός Αστέρας- Αναγέννηση Καρδίτσας

Σάββατο 12/12 (15:00, ΕΤ3)

Διαγόρας Ρόδου-Ιωνικός

Κυριακή 13/12 (15:00)

Κέρκυρα- Εθνικός Πειραιώς
Δόξα Δράμας- Αιγάλεω
Ηλιούπολη- Πανσερραϊκός
Πιερικός- Καλαμάτα
Αγροτικός Αστέρας- Ολυμπιακός Βόλου
Παναιτωλικός- Ρόδος

Δευτέρα 14/12 (18:00, ΕΤ3)

ΟΦΗ- Θρασύβουλος

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Κράτησε την υπόσχεση του ο Παπουτσάκης

Με «φουσκωμένους» τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς θα ταξιδέψουν στα Ιωάννινα οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Απόστολος Παπουτσάκης κράτησε την υπόσχεση του και τους μοίρασε το πριμ των 30.000 ευρώ για τη συγκομιδή των εφτά βαθμών που απέσπασαν από τους αγώνες με Ηρακλή, Λάρισα και Καβάλα αντίστοιχα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, ο ισχυρός άντρας των Κρητικών να παρακολουθήσει τον αγώνα από τις κερκίδες του σταδίου των «Ζωσιμάδων» και να υποσχεθεί νέο πριμ στους παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου, με σκοπό να τους δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για τη νίκη.

Στα αγωνιστικά, ο Καβαλιώτης τεχνικός της ομάδας μπορεί να χαμογελάει με ικανοποίηση, αφού είδε τους Δημήτρη Ορφανό και Μάριο Χίμπλινγκερ να έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούσαν και να τίθενται ξανά στις υπηρεσίες του για τον κρίσιμο αγώνα του Σαββάτου.

ΟΣΦΠ: Δύο και βλέπουμε…

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να συναντηθούν εντός της ημέρας ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Ζίκο, συζητώντας τις κινήσεις που θα γίνουν, ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη διοίκηση του Ολυμπιακού, θεωρείται ειλημμένη η απόφαση για δύο μεταγραφές, ενός αριστερού χαφ και ενός δημιουργικού μέσου. Άλλωστε, ο πρόεδρος της ΠΑΕ είπε μετά την πρόκριση της ομάδας στους «16» του Champions League ότι θα γίνουν μεταγραφές, ενώ εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Βραζιλιάνο προπονητή.

Οι Πειραιώτες εκτιμούν ότι η ομάδα στο νέο έτος θα είναι ακόμη καλύτερη, αφού θα επιστρέψουν ο Ντιόγο με τον Νταρμπισάιρ και θα υπάρξει ενίσχυση. Όσον αφορά τους υποψήφιους στόχους των «ερυθρολεύκων», στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται ο Γιοβάνοβιτς (της Σταντάρ Λιέγης), ο Ντεμπελέ (της Άλκμααρ) και ο Φρεντ (της Φλουμινένσε).

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν περιπτώσεις παικτών που εξετάζονται, όπως ο Ντιέγκο Σόουζα (της Παλμέιρας) και ο Ούγκο (της Σάο Πάολο). Την ίδια ώρα, όμως, οι νταμπολούχοι Ελλάδας φαίνεται ότι καλοβλέπουν την προοπτική να επιστρέψουν ο Καστίγιο και ο Λούα Λούα (σ.σ.: χθες ο μάνατζέρ του ήταν στα γραφεία της ΠΑΕ).

Στόχος της διοίκησης είναι οι παίκτες να αποκτηθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μπουν στο κλίμα της ομάδας και να προσφέρουν αμέσως τις υπηρεσίες τους. Οι διοικούντες θέλουν οι μεταγραφές (ίσως και τρεις) να γίνουν μέσα στον Δεκέμβριο, αφού τον Ιανουάριο η ομάδα έχει δύσκολο πρόγραμμα με τα δύο ντέρμπι με τους «Δικεφάλους» (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ) και παιχνίδια στις έδρες της Καβάλας και του Πανιωνίου.

Ενα εκατ. ευρώ το πριμ!

Το ποσό του 1,1 εκατ. ευρώ θα λάβουν οι παίκτες του Ολυμπιακού για την πρόκριση στους «16» του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» θα μοιραστούν 700.000 ευρώ, ως μπόνους ανά λεπτό συμμετοχής, συν 375.000 ευρώ που είναι το στάνταρ ποσό που αντιστοιχεί σε 15.000 ευρώ για τους 25, που έχουν τουλάχιστον δύο παρουσίες σε 18άδα.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES