22 Δεκ 2010

Οι ποδοσφαιριστές βράβευσαν τον Τάσο Κάκο ως κορυφαίο ρέφερι της χρονιάς

altΚορυφαίος διαιτητής της χρονιάς που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες ανακηρύχθηκε ο Τάσος Κάκος από τον ΠΣΑΠ στην ετήσια εκδήλωση των ποδοσφαιριστών, τη «Γιορτή του Ποδοσφαιριστή».
Η εκδήλωση, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, διεξήχθη στο ξενοδοχείο Divani Caravel και μεταδόθηκε απευθείας από τη ΝΕΤ.
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δόθηκε, σε μία συμβολική χειρονομία, αναμνηστικό από τον ΠΣΑΠ για την πολύτιμη αρωγή του προς τον Σύνδεσμο.
Αξιοσημείωτη ήταν,επίσης, η παρουσία στην «Γιορτή του Ποδοσφαιριστή» μαθητών Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα που παρουσίασαν τα έργα ζωγραφικής τους τα οποία επιλέχθηκαν ως τα καλύτερα από τις 13 περιφέρειες της χώρας μας, στον Διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Γήπεδο, τόπος ψυχαγωγίας όχι βίας» ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και του Υπουργείου Παιδείας, υπό την υψηλή εποπτεία της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε τα παιδιά που τον ευχαρίστησαν, όπως και τον Πρόεδρο του ΠΣΑΠ Στέλιο Γιαννακόπουλο για το ενδιαφέρον τους.
alt
Από την Super League, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, οι καλύτεροι ανά κατηγορία είναι οι εξής:
Καλύτερος Έλληνας Ποδοσφαιριστής Super League: Τοροσίδης (Ολυμπιακός)
Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Σ. Πιλάβιος
Καλύτερος Ξένος Ποδοσφαιριστής Super League: Σισέ (Παναθηναϊκός)
Η απονομή έγινε από τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χ. Αηδόνη
Καλύτερος Νέος Έλληνας Ποδοσφαιριστής Super League: Νίνης (Παναθηναϊκός)
Την απονομή έκανε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης
Καλύτερος Τερματοφύλακας Super League: Σηφάκης (Αρης )
Η απονομή έγινε από τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Μ. Κοντογιάννη
Καλύτερος Προπονητής Super League: Σάντος (ΠΑΟΚ)
Την απονομή έκανε ο ΓΓΑ Π. Μπιτσαξής
Καλύτερος Διαιτητής: Κάκος
Το βραβείο του απένειμε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Λ. Ταγματάρχης
Οι ποδοσφαιριστές που βραβεύθηκαν ως οι καλύτεροι της χρονιάς από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας και από την Γ΄ Εθνική κατηγορία, σε Νότιο και Βόρειο Όμιλο, είναι οι:
Καλύτερος Ποδοσφαιριστής B’ Eθνικής: Θεοδωρίδης (Παναιτωλικός) — Απονομή Μ. Κριτσωτάκης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)
Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής Β΄ Εθνικής: Γεωργιάδης (Πανσερραϊκός) — Απονομή Γ. Βόιτσεφ (Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών Βουλγαρίας)
Καλύτερος Τερματοφύλακας Β΄ Εθνικής: Γιακουμής (Αγροτικός Αστέρας) — Απονομή Γ. Πρωτούλης (βουλευτής ΚΚΕ)
Καλύτερος Ποδοσφαιριστής Γ΄ Εθνικής (Νότιος Όμιλος): Κυβελίδης (Παναχαϊκή) — Απονομή Γ. Νικητιάδης (Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού)
Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής Γ΄ Εθνικής (Νότιος Όμιλος:) Πλατέλας (Καλλιθέα) — Απονομή Ι. Τραγάκης (βουλευτής Ν.Δ.)
Καλύτερος Τερματοφύλακας Γ΄ Εθνικής (Νότιος Όμιλος:) Ούλμαν (Βύζας) — Απονομή Σ. Νεοφυτίδης (Πρόεδρος Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών Κύπρου)
Καλύτερος Ποδοσφαιριστής Γ΄ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος): Πέρεζ (Τρίκαλα) — Απονομή Σ. Καπράλος (Πρόεδρος ΕΟΕ)
Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής Γ΄ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος:) Καλτσάς (Βέροια) — Απονομή Π. Οικονόμου (βουλευτής ΠΑΣΟΚ)
Καλύτερος Τερματοφύλακας Γ΄ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος): Παρασκευάς (Εορδαϊκός) – Απονομή Π. Κομνηνός (Γενικός Διευθυντής Super League)
Απονεμήθηκαν, επίσης, βραβεία στους πρώτους σκόρερς των πρωταθλημάτων
Πρώτος Σκόρερ Super League: Σισέ (Παναθηναϊκός) 23 γκολ - Απονομή Α. Αντωνιάδης (Επίτιμος Πρόεδρος ΠΣΑΠ)
Πρώτος Σκόρερ Β΄ Εθνικής: Σολάκης (Ολυμπιακός Βόλου) 20 γκολ — Απονομή Σ. Καλογιάννης (Πρόεδρος Football League)
Πρώτος Σκόρερ Γ΄ Εθνικής (Νότιος Όμιλος): Κυβελίδης (Παναχαϊκή) 24 γκολ — Απονομή Ε. Οικονόμου (Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.)
Πρώτος Σκόρερ Γ΄ Εθνικής (Βόρειος Όμιλος): Καραγιάννης (Βέροια) 12 γκολ – Απονομή Γ. Πανούσης (Πρόεδρος ΔΕΑΒ)
Για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο τιμήθηκαν οι Οτο Ρεχάγκελ, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Γιώργος Γεωργιάδης, Τάκης Φύσσας, Λεωνίδας Βόκολος, Θόδωρος Παχατουρίδης, Γιάννης Παπαδημητρίου. Τις απονομές έκανε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Γιώργος Ανατολάκης.
Ειδικές βραβεύσεις έγιναν στους Διονύση Χιώτη και Σάββα Κωφίδη για την κοινωνική δράση και την υπεύθυνη συμπεριφορά τους (η απονομή έγινε από τον Ε. Κοσμίδη, Γενικό Διευθυντή Οικονομικών, Διοικητικών και Τεχνικών Υπηρεσιών ΟΠΑΠ Α.Ε. ενώ τιμήθηκε για τη συγγραφική δράση του ο δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας (την απονομή πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ Κ. Μυλωνάς).
Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, τόνισε στον χαιρετισμό του «Είμαστε εδώ προκειμένου να βραβεύσουμε τους καλύτερους της χρονιάς, να απονείμουμε τιμητικές διακρίσεις, να δείξουμε έμπρακτα ότι αναγνωρίζουμε τη συνέπεια και το ήθος όπως και την προσφορά στον αθλητισμό.
Ο Π.Σ.Α.Π. έχει μπεί μπροστάρης στην προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στα ελληνικά γήπεδα και για τη δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων για το ποδόσφαιρο μας. Η πολύτιμη αρωγή του Προέδρου της Δημοκρατίας, που μας κάνει υπερήφανους απόψε με την παρουσία του στο πλευρό μας, δίνει κουράγιο σε εμάς τους ποδοσφαιριστές, ώστε να συνεχίσουμε.
Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την ίδια την κοινωνία από την οποία εξάλλου προερχόμαστε και εμείς. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας προκειμένου να υπάρξει καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, τη νεολαία αυτού του τόπου.
Τα έργα ζωγραφικής των μαθητών από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Προεδρίας της Δημοκρατίας, του Π.Σ.Α.Π. και του Υπουργείου Παιδείας, δείχνουν ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο. Η ευαισθησία με την οποία προσεγγίζουν παιδικές ψυχούλες την παρουσία στο γήπεδο, δημιουργεί για εμάς τους πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου ακόμα μεγαλύτερες υποχρεώσεις.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η συγκυρία είναι ιδιαίτερη και ασφαλώς δύσκολη για όλους.
Ποτέ όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο δίνει χαρά, ότι το ποδόσφαιρο ενώνει, ότι είμαστε όλοι εδώ για το κοινό καλό.
Ευχαριστώ τον χορηγό της αποψινής βραδιάς, την ΟΠΑΠ Α.Ε. όπως και την ΕΡΤ για την ανταπόκριση και τη συμπαράσταση τους. Πιστεύουμε ότι θα είναι σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό μας και στη συνέχεια.
Τέλος, επιτρέψτε μου μία προσωπική αναφορά.
Μετά από καριέρα 17 χρόνων ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, έφθασε και για εμένα η στιγμή που μάλλον είναι η πιο δύσκολη για κάθε αθλητή.
Απόψε ολοκληρώνεται η ποδοσφαιρική σταδιοδρομία μου και σας ανακοινώνω την απόφαση μου να αποχωρήσω από την ενεργό δράση.
Σας ευχαριστώ θερμά όλες και όλους για την βοήθεια και τη στήριξη σας και δεσμεύομαι ότι από τη θέση μου ως Πρόεδρος του ΠΣΑΠ θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια προς όφελος των συναδέλφων μου, χωρίς τους οποίους δε θα είχα πετύχει τίποτα, αλλά και συνολικά για το καλό του ποδοσφαίρου μας».
Με πληροφορίες από www.psap.gr

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES