20 Νοε 2009

Εισήγηση της ΕΠΣ Κέρκυρας για τη Δ’ Εθνική

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ Κέρκυρας, αναφορικά με το θέμα της ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης των Εθνικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και της διατήρησης ή κατάργησης της Δ' Εθνικής κατηγορίας, αποφάσισε ομόφωνα και εισηγείται στο Δ.Σ της Ε.Π.Ο τα εξής:


Η Δ' Εθνική κατηγορία με τη σημερινή δομή της έχει σημαντικά πλεονεκτήματα, κυρίως για το περιφερειακό ποδόσφαιρο. Πιο συγκεκριμένα:
Παρέχει τη δυνατότητα σε 160 περίπου σωματεία της χώρας μας, από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα, να συμμετάσχουν σε θεσμό εθνικού επιπέδου και σε όλες τις Ε.Π.Σ να εκπροσωπούνται σε πανελλήνιες διοργανώσεις.
Με τη συμμετοχή αποκλειστικά Ελλήνων ποδοσφαιριστών και νέων ποδοσφαιριστών, κάτω των 20 ετών δίνει τη δυνατότητα να αναδειχτούν ποδοσφαιριστές, που θα στελεχώσουν τις Μικτές ομάδες των Ενώσεων, τις Εθνικές ομάδες και να τροφοδοτούν και να εμπλουτίζουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με ικανό και αναγκαίο δυναμικό. Η κατάργησή της θα στερήσει τη δυνατότητα από πολλά παιδιά, που μπορούν να διακριθούν σε αυτό το επίπεδο να εγκλωβιστούν και να μείνουν στάσιμοι στο τοπικό ποδόσφαιρο, που σε πολλές περιοχές της χώρας δεν έχει την ανάπτυξη που θα έπρεπε.
Δίνει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης νέων, κυρίως, διαιτητών από όλες τις περιοχές της χώρας, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να αναδειχτούν, να εξελιχθούν και να στελεχώσουν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
Δημιουργεί ανταγωνιστικό περιβάλλον στα τοπικά πρωταθλήματα, αφού δίνει κίνητρα αναβάθμισης στα σωματεία των Ενώσεων, ώστε να συμμετάσχουν στην κατηγορία.
Έχει σημαντικά κοινωνικά πλεονεκτήματα. Με τη μετακίνηση φιλάθλων σε διάφορες περιοχές σε όλη τη χώρα συμβάλλει στην άρση της απομόνωσης απομακρυσμένων περιοχών κυρίως νησιωτικών, ορεινών ή ακριτικών, όπου οι κοινωνίες και ιδιαίτερα η νεολαία δεν έχουν πολλές ευκαιρίες επαφών και ανάπτυξης σχέσεων με άλλες κοινωνίες.
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα που έχει μια διοργάνωση αυτού του επιπέδου.
Ταυτόχρονα όλα τα σωματεία αυτής της κατηγορίας αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα από τις μετακινήσεις, τον ημιεπαγγελματικό χαρακτήρα των ποδοσφαιριστών, τα μεγάλα έξοδα διαιτησίας, το λειτουργικό κόστος, τα πρόστιμα κ.λπ.
Το ιδιαίτερα έντονο αυτό πρόβλημα, που ταλανίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα (Ενώσεις, Δ΄ Εθνική, τοπικές κατηγορίες κ.λπ), θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, γιατί αποτελεί καταλυτικό αρνητικό παράγοντα στην ανάπτυξή του και αποτελεί εστία πρόκλησης αντιαθλητικών, παράνομων, παρασιτικών και διαλυτικών φαινομένων στον αθλητισμό.
Παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας το Δ.Σ της Ε.Π.Σ Κέρκυρας εκτιμά ότι αυτή έχει πολλά πλεονεκτήματα και θα πρέπει οργανωτικά να παραμείνει όπως είναι σήμερα, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι οικονομικής υποστήριξης των σωματείων μέσα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αφού, άλλωστε αυτό αποτελεί συνταγματική ευθύνη της πολιτείας.
Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Κ εκτιμά ότι η κατάργηση αυτής της κατηγορίας θα οδηγήσει σε μαρασμό το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιφέρειας, αφού όποια μορφή κι αν αποκτήσει μια νέα κατηγορία θα συγκροτηθεί σταδιακά από σωματεία μεγάλων αστικών κέντρων.

ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ : ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ο ΤΕΛΗΣ ΤΣΕΒΑΝΙΔΗΣ


Νέος προπονητής της ΑΕΛ απο σήμερα ο Τέλης Τσεβανίδης . Η επιλογή του 46χρονου τεχνικού φαντάζει η ιδανικότερη καθώς γνωρίζει καλά τους ποδοσφαιριστές της ομάδας ενώ έχει και άριστη σχέση μαζί τους . Ο Τσεβανίδης ο οποίος ήταν και πέρυσι προπονητής στην ΑΕΛ ήταν ένας απο τους βασικούς συντελεστές για την μετέπειτα πορεία της . Είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο το οποίο...


...έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο και πρόσφερε ωραίο θέαμα . Βέβαια το έργο του φέτος θα είναι πολύ πιο δύσκολο απο πέρυσι αφού παρέλαβε μία εντελώς διαφορετική ομάδα με πολλές αλλαγές παικτών. Όλοι όμως ευελπιστούν πώς τελικά θα καταφέρει να αλλάξει το άσχημο κλίμα που επικρατεί στον σύλλογο και θα οδηγήσει την ομάδα στις επιτυχίες . Ας ελπίσουμε πως αυτή η αλλαγή θα δώσει την ώθηση που χρειάζεται στους παίκτες για να αρχίσουν να παίρνουν κάποια καλά αποτελέσματα και η ομάδα επιτέλους να βρεί τον δρόμο της.

ΠΗΓΗ : www.aeleykimmi.blogspot.com

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ






ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ



ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ


ΕΤΟΣ ΙΔΡ.1952 (ΑΤΥΠΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1946) ΑΠΟΦ.ΠΡΩΤΟΔ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 263/1952 & 177/2004














ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ ΛΕΩΦ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 1-3 ΚΕΡΚΥΡΑ Τ.Κ 491 00 ΤΗΛ:39360 FAX 46255










ΚΕΡΚΥΡΑ 19/11/2009


ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ












Θέμα: Ορισμός διαιτητών
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 21.11.2009
ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
ΑΓΩΝΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
ΒΟΗΘΟΙ
ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
10.30
ΑΠΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡ.
ΑΟ ΚΑΒΟΣ
ΚΟΥΡΣΑΡΗΣ
ΓΡΑΙΚΟΥ Φ
ΜΑΡΤΗΣ
ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
12.30
ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
ΑΟ ΑΤΡ. ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΤΗΣ Ι
ΓΙΟΥΡΓΑΣ Κ
ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ
ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
12.30
ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ
ΑΟ ΚΕΡ.ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ
ΜΑΡΤΗΣ
ΓΡΑΙΚΟΥ Φ
ΚΟΥΡΣΑΡΗΣ
ΕΠΣΚ
12.30
ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΣΠ
ΜΑΛΑΧΑΣ
ΚΟΛΥΤΑΣ
ΑΓ.ΜΑΤΘΑΙΟΥ
11.00
ΟΦΑΜ
ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ
ΓΡΑΙΚΟΣ ΑΝ
ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ
ΡΙΖΟΣ
ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ
10.30
ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ
ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΜΠΑΛΛΗΣ
ΣΤΟΙΚΟΣ
ΑΥΛΙΩΤΩΝ
11.00
ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΓΕΘΙΝΑΛΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑΣ
ΤΣΗΛΙΟΣ
ΓΚΙΟΚΑΣ







ΚΥΡΙΑΚΗ 22.11.2009
ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
ΑΓΩΝΑΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
ΒΟΗΘΟΙ
ΘΙΝΑΛΙΟΥ
11.00
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗ
ΓΕ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ
ΚΟΣΚΙΝΑΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΓΙΟΥΡΓΑΣ Π







Θανόπουλος: «Οι διαρροές δημιουργούν πρόβλημα»

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει τη διαρροή του προσυμφώνου ΑΕΚ-Κοζώνη ο Νίκος Θανοπουλος, με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ. Στο σημερινό της φύλο η εφημερίδα "Εξέδρα" παρουσιάζει τα έγγραφα που έχουν συντάξει οι δύο πλευρές και αυτό το γεγονός, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, εξυπηρετεί συμφέροντα που δεν θέλουν το καλό της ομάδας.

«Ντρέπομαι που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Φταίμε όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στο συγκεκριμένο θέμα και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου προκειμένου να διαπιστώσω ποιος το έκανε», αναφέρει, ενώ καταλήγει με την ευχή να μην επηρεαστούν από αυτό το θέμα οι συζητήσεις Νοτιά-Κοζώνη και να επιτευχθεί η συμφωνία.

Η ανακοίνωση:

Με αφορμή τη διαρροή σε αθλητική εφημερίδα του προσύμφωνου ανάμεσα στην ΠΑΕ ΑΕΚ και την πλευρά του κ.Κοζώνη, για τη μεταβίβαση των μετοχών της εταιρίας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ.Νίκος Θανόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός της διαρροής ενός τόσο σημαντικού εγγράφου από όπου και αν προέρχεται.
Δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην ΑΕΚ, ζημιωμένες είναι και οι δύο πλευρές, οι εκπρόσωποι των οποίων προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε τόσο καιρό προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία.

Ο λόγος που γίνονται όλα αυτά είναι για να μη βγει η ΑΕΚ από το αδιέξοδο, εξυπηρετώντας παράλληλα προσωπικά τους συμφέροντα. Σίγουρα όχι από αγάπη προς την ομάδα…

Ντρέπομαι που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Φταίμε όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στο συγκεκριμένο θέμα και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου προκειμένου να διαπιστώσω ποιος το έκανε.

Δυστυχώς η διοικητική ανεπάρκεια ολόκληρου του τελευταίου έτους, επιτρέπει να συμβαίνουν αυτά τα προσβλητικά για την ιστορία της ομάδας γεγονότα. Όσο είμαι ακόμη Πρόεδρος απολογούμαι προς τους φιλάθλους μας και ζητάω συγγνώμη.

Ελπίζω οι κ.κ. Νοτιάς και Κοζώνης να συνεχίσουν απερίσπαστα τις συζητήσεις τους ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία".

ΟΣΦΠ: Στην προπόνηση ο Κόκκαλης

Στις εγκαταστάσεις του Ρέντη πήγε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο ισχυρός άνδρας της πειραϊκής ΠΑΕ συνομίλησε με τον Ζίκο για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το ποδοσφαιρικό τμήμα και ζήτησε από τον Βραζιλιάνο τεχνικό τη νίκη στο ματς με τον ΠΑΣ το Σάββατο. Νωρίτερα, ο Σωκράτης Κόκκαλης επισκέφθηκε και τα γραφεία της ΠΑΕ, όπου είχε συνομιλία με τους στενούς του συνεργάτες, με θέμα συζήτησης τα οικονομικά της ΠΑΕ.

Θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό είναι ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς, όπως δήλωσε ο μάνατζερ του Σέρβου στη «SportDay». Ο Τσβίγιαν Μιλόσεβιτς ανέφερε ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι μια ομάδα που μπορεί να συγκινήσει τον πελάτη του. «Ο Ολυμπιακός τού αρέσει. Είναι μία επιλογή που μπορεί να τον συγκινήσει», ανέφερε μεταξύ άλλων», ο ατζέντης του Σέρβου επιθετικού.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο κ. Μιλόσεβιτς στη «SportDay»:

«Το θέμα δεν έχει προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες. Αυτό που ενδιαφέρει τον "Γιόβα" και το έχει δηλώσει πολλές φορές είναι το αγωνιστικό κομμάτι. Είναι ένας παίκτης που θέλει και πρέπει να παίζει κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εχει δηλώσει ότι θέλει να παίξει σ' ένα πιο εξελιγμένο πρωτάθλημα, όπως το ισπανικό ή το γερμανικό, αλλά πιο πολύ τον ελκύει το Τσάμπιονς Λιγκ. Πριν από μερικές εβδομάδες είχαμε μία ανεπίσημη πρόταση από γερμανικό σύλλογο, την οποία απορρίψαμε. Στο παρελθόν υπήρχε και άλλη μία από τη Βαλένθια, όμως τα χρήματα ήταν υποτιμητικά για την αξία του Μίλαν», τόνισε ο κ. Μιλόσεβιτς.

Στη συνέχεια, ο ατζέντης του Γιοβάνοβιτς πρόσθεσε: «Ο Ολυμπιακός τού αρέσει. Είναι μία επιλογή που μπορεί να τον συγκινήσει. Είναι ένα γνωστό κλαμπ στην Ευρώπη, με θερμούς φιλάθλους και συνεχή παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι σημαντικό. Ακούω και ξέρω για το ενδιαφέρον, αλλά όσο δεν έχω κάτι ουσιαστικό στα χέρια μου, δεν μπορώ να εκτιμήσω αν ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες να τον αποκτήσει. Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό θα είναι να προκριθεί στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε να βελτιώσει τις πιθανότητές του».

«Στόχος Ολυμπιακού και ΠΑΟ ο Κουαρέσμα»!

Στην επιφάνεια επανέρχεται το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Ρικάρντο Κουαρέσμα, έπειτα από ένα δημοσίευμα της «Corriere dello Sport». Το ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας ανέφερε ότι οι «ερυθρόλευκοι» μαζί με τον Παναθηναϊκό (!) βρίσκονται στη λίστα με τους «μνηστήρες», όπως η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η Πόρτο. Ο Κουαρέσμα αγωνίζεται στην Ίντερ, η οποία το καλοκαίρι ήθελε να τον παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού σε κάποια ομάδα.

Οι Πειραιώτες θα επιθυμούσαν να πάρουν τον Πορτογάλο, αρκεί να μην πληρώσουν μια περιουσία για την απόκτησή του. Εκείνο που επαναλαμβάνεται σε καθημερινή βάση από τη διοίκηση είναι ότι «δεν είναι ακόμα ώρα για μεταγραφές», αν και έχουν γίνει διερευνητικές επαφές με κάποιους μάνατζερ.

«Κάρα»: «Δεν είναι λίγο πράγμα να κλαίνε Ρονάλντο-Σεφτσένκο»!


Δίχως φόβο για το τι θα ακολουθήσει στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, αλλά με διάθεση να ζήσει το όνειρο της συμμετοχής στα τελικά του Μουντιάλ εμφανίστηκε, με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, o Γιώργος Καραγκούνης. Ο 32χρονος μέσος επέλεξε τον πιο εμφατικό τρόπο να επαναφέρει στη μνήμη των φιλάθλων τα κατορθώματα της Εθνικής, αναφέροντας τις αντιδράσεις των Σεφτσένκο και Ρονάλντο, μετά τις ήττες από την Ελλάδα!

«Η τελευταία νίκη ήταν η μεγαλύτερη, αφού ο Σεφτσένκο το 2005, που εμείς παραλίγο να πάμε στο Μουντιάλ της Γερμανίας, είχε φύγει και είχε πάει σε κάτι βαφτίσια. Τώρα, μπορεί να κάνει όσα θέλει. Είναι ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής και όταν οι Ουκρανοί έπαιζαν με τους Τούρκους, εκείνος έφυγε και πήγε στα βαφτίσια. Αν η Τουρκία έπαιρνε το “Χ” στην Ουκρανία, τότε εμείς θα θέλαμε δύο αποτελέσματα στη Δανία. Εκείνος, όμως, σηκώθηκε και έφυγε. Δεν είναι λίγο πράγμα ότι ο Ρονάλντο και ο Σεφτσένκο έβαλαν τα κλάματα κόντρα στην Ελλάδα

Και εγώ πανηγύριζα όταν μάθαμε ότι θα κληρωθούμε την Ουκρανία. Ήταν ένα λόγος παραπάνω να τους δείξουμε ότι κάνανε λάθος. Τους κερδίσαμε και στα δύο παιχνίδια, άλλο αν στο πρώτο εξαιτίας του διαιτητή το παιχνίδι έληξε 0-0. Πήγαμε με το σκεπτικό ότι το αποτέλεσμα είναι ανοιχτό. Είχαμε πίστη στις ικανότητές μας»
, ανέφερε ο Καραγκούνης.

Στη συνέχεια, ο «Κάρα» τόνισε: «Η ομάδα δείχνει ξανά το γνωστό της πρόσωπο. Όταν σκοράρουμε, δεν δεχόμαστε γκολ. Για εμάς αυτό είναι το σημαντικότερο. Φάνηκε πόσο θέλαμε να περάσουμε. Ακόμα και ο Χαριστέας γύρισε στην Ουκρανία και έκανε τάκλιν. Αν έχουμε αυτό το σκεπτικό, μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Όσον αφορά τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, υπογράμμισε: «Όλοι οι νέοι, ακόμα και αυτοί που ήταν μαζί μας πολύ καιρό, δεν ήξερα τι πρέπει να κάνουμε. Στο τελευταίο 20λεπτο παίζαμε στην ουσία με 9 παίκτες, αφού ο Μόρας και ο Παπασταθόπουλος ήταν τραυματίες. Είδα τον Μόρα που δεν μπορούσε να περπατήσει και πίστευα παρόλα αυτά ότι θα κερδίσουμε. Τα πόδια των Ουκρανών ήταν πολύ βαριά».

Ερωτηθείς ποιο ήταν το ματς που έκρινε το αποτέλεσμα της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, απάντησε: «Στο παιχνίδι με την Ελβετία ήμουν στο σπίτι και στεναχωρήθηκα πολύ. Σε εκείνο το ματς κρινόντουσαν όλα. Εκείνο που μου πέρασε από το μυαλό ήταν ότι όλα τα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα και όλα οδηγούν στα μπαράζ, τα οποία όπως και να το κάνουμε είναι μια ψυχοφθόρος διαδικασία».


Ο μέσος του Παναθηναϊκού μίλησε και για τη διαιτησία που συνάντησε η Εθνική στην προκριματική φάση: «Στο παιχνίδι με την Ελβετία δέχθηκε δύο κίτρινες ο Βύντρα που ήταν καθαρή εφεύρεση, ενώ στο Ελλάδα-Ουκρανία που εκείνοι είχαν πολλές κάρτες ο διαιτητής δεν απέβαλλε κανέναν. Μάλιστα, κανείς δεν είπε ότι έγινε πέναλτι στον Σαμαρά στο παιχνίδι με την Μολδαβία. Είμαστε η Εθνική Ελλάδας και είχαμε πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της προκριματικής φάσης. Θέλαμε να πάμε στο Μουντιάλ, από μικρά παιδιά όταν βάζαμε στοιχήματα με τους φίλους μας. Ανυπομονούσαμε για αυτή τη στιγμή. Είναι κάτι ασύλληπτο».

Ο 32χρονος παίκτης υπογράμμισε: «Έχουμε δείξει ποιοι είμαστε και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Η δική μας ομάδα πρέπει να κρατήσει το ομαδικό πνεύμα και πρέπει να είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει. Μας τιμάει το γεγονός ότι είμαστε μόνο Έλληνες στην ομάδα, αφού οι υπόλοιπες ομάδες έχουν Βραζιλιάνους, Αργεντινούς και παίκτες άλλων εθνικοτήτων. Είμαστε Έλληνες από την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Ο Καραγκούνης δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει για τον Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος συμπλήρωσε 100 ματς στον πάγκο της Εθνικής: «Σαν προπονητής, αντιμετωπίζει το ίδιο όλα τα παιχνίδια. Ωστόσο, τις δύο ημέρες στην Ουκρανία υπήρχε ένα κλίμα συγκίνησης. Είμαι παλιός και καταλαβαίνω κάποια πράγματα παραπάνω. Εκείνος και ο Τοπαλίδης πιστεύουν ότι ακόμα και με τη Βραζιλία να παίξουμε, μπορούμε να την κερδίσουμε. Αναρωτηθήκαμε από μέσα μας την προηγούμενη του αγώνα στο Ντόνετσκ, μήπως αυτή είναι η τελευταία μας προπόνηση που κάνουμε μαζί τους; Είπαμε σε 90λεπτά πάμε στα ουράνια ή τελειώνουμε».

Κληθείς να μιλήσει για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2012 και αν ο ίδιος θεωρεί ότι έχει τα αποθέματα να αποτελέσει μέλος της τότε ομάδας, σχολίασε: «Πάμε πολύ μακριά. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να έρθει το Μουντιάλ. Θα πάμε με χαρά, κέφι και θα δούμε τι θα μας φέρει η κλήρωση. Θα στείλουμε τον Ρεχάγκελ για να έχουμε μία καλή κλήρωση».

ΑΕΚ: «Ψήνει» Πατσατζόγλου, στόχος η 2η θέση

Τα διοικητικά της ΑΕΚ βρίσκονται σε εξέλιξη. Από τις 10 Ιανουαρίου ο Μπομπ Κοζώνης αναμένεται να αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ και επόμενη κίνησή του είναι να «τρέξει» τα μεταγραφικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Ένωση» θα στραφεί σε λύσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών, με τον Χρήστο Πατσατζόγλου να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Ήδη έχει γίνει μια διερευνητική επαφή με τον εκπρόσωπο του μέσου της Ομόνοιας, ο οποίος δεν εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο επαναπατρισμού. Στην Κύπρο αμείβεται με 600.000 ευρώ ετησίως, αλλά εκτιμάται πως με καλούς όρους η ΑΕΚ μπορεί να τον προσελκύσει. Το μόνο πρόβλημα είναι πως οι διοικούντες των «τριφυλλοφόρων» δεν πρόκειται να ανάψουν εύκολα το «πράσινο φως». Η ρήτρα που του έχει βάλει είναι μεγάλη και δύσκολα θα μπορεί να αποδεσμευτεί τον Ιανουάριο.

Ενδιαφέρουσες περιπτώσεις είναι του Σαλπιγγίδη που μένει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και του Μόρα, ο οποίος αρέσει στον Μπάγεβιτς και ο ίδιος δεν βλέπει θετικά την πιθανότητα να γυρίσει στους Θρακομακεδόνες. Παράλληλα, ο Φάνης Γκέκας είναι στα υπ’ όψη, σε αντίθεση με τον Γιώργο Σαμαρά που έχει ανακοινώσει ότι δεν σκέφτεται να παίξει άμεσα στην Ελλάδα.

Πέραν των μεταγραφικών, ο κ. Κοζώνης έχει πίστη ότι η ΑΕΚ μπορεί να τερματίσει στη δεύτερη θέση μέσω των πλέι-οφ. Για του λόγου το αληθές χθες ειπώθηκε από την πλευρά του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία ότι: «Δεν πιστεύει ότι χάθηκε η χρονιά. Θεωρεί ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να βγει η ΑΕΚ δεύτερη μέσω των πλέι οφ και με ενίσχυση το καλοκαίρι, να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Στα 35εκατ. "καίγεστε" !

Δεν πρόκειται να καλύψει το νέο «φέσι» από την ΦΑΕΕ Αθηνών για προ του 2004 χρέη που εμπίπτουν στο άρθρο 44 (ορίζονται από τους ιθύνοντες της ΠΑΕ στα 2.8εκατ. ευρώ). Αυτή είναι η απόφαση του Μπομπ Κοζώνη, ο οποίος βάσει του προσυμφώνου που έχει οριστεί δέχεται τα χρέη ύψους 32εκατ. ευρώ και θα αναλάβει την ΠΑΕ αν από τον έλεγχο ορκωτών λογιστών δεν προκύψει απόκλισει πάνω από 7% (σ.σ. 34.2εκατ.).

Μάλιστα, η πλευρά του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία αρνήθηκε να υπογράψει ένα προσύμφωνο με τον όρο ότι: «Η ΠΑΕ δεν φέρει ευθύνη για οτιδήποτε δικόγραφο παρουσιαστεί». «Είστε ΠΑΕ και δεν ξέρετε που χρωστάτε;», ήταν η απάντηση προς του εκπροσώπους της ΑΕΚ. Παράλληλα, όπως είχε αποκαλύψει η «SportDay», o κ. Κοζώνης έχει ζητήσει από τον Νίκο Νοτιά να παρουσιάσει στην υπογραφή του προσυμφώνου (την ερχόμενη τελικά εβδομάδα) δύο πληρεξούσια, από κάθε μέτοχο που του έχει παραχωρήσει τις μετοχές του. Το αίτημα του έγινε δεκτό και ο κ. Νοτιάς έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για να βγουν τα έγγραφα…

Σήμερα έχει προγραμματιστεί ραντεβού του Κοζώνη με τους νομικούς του. Το προσύμφωνο βρίσκεται ήδη στα χέρια του και έχει δεσμευτεί ότι με την υπογραφή του θα επισυνάψει τραπεζική απόδειξη τω 19εκατ. ευρώ που θα καταθέσει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις 10 Ιανουαρίου.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Φήμες για Γεωργάτο


Υποψήφιος να αναλάβει το πόστο του γενικού αρχηγού στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Γρηγόρης Γεωργάτος, σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay». Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής φέρεται να έχει επαφή με τον Γιώργο Χριστοβασίλη, ο οποίος τον προσκάλεσε να βρεθεί αύριο στο Γήπεδο των Ζωσιμάδων και να παρακολουθήσει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Εκτός του Γεωργάτου, ακούγεται και το όνομα του Κώστα Φρατζέσκου, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ στον Ηλυσιακό. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοβασίλη, η πρόσληψη γενικού αρχηγού είναι απαραίτητη για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα εντός αποδυτηρίων με αυτά της προηγούμενης εβδομάδας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Παράσχος προτίθεται να παρατάξει με επιθετικούς προσανατολισμούς τον ΠΑΣ κόντρα στον Ολυμπιακό. Στη χθεσινή προπόνηση δοκίμασε το 4-3-3, έχοντας τους Κανακούδη, Μπαλάφα και Μενδρινό στη μεσαία γραμμή, τον Τζάνη δεξιά, τον Ντιμπαλά αριστερά και τον Σαϊτιώτη στην κορυφή της επίθεσης. Ωστόσο, παραμένει ακόμα αμφίβολη η συμμετοχή του Ιβιτσα Μαϊστόροβιτς, ο οποίος εξακολουθεί να πονάει στον αυχένα και στα πλευρά.

Το τραπέζι σε παίκτες και τεχνικό τιμ παρέθεσε χθες το βράδυ η διοίκησης της ομάδας. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης δεν ανακοίνωσε κάποιο πριμ, αλλά απ' τα λεγόμενα του βγαίνει το συμπέρασμα ότι αυτό θα γίνει αύριο. «Θα μιλήσουμε πριν από το ματς κι εμείς, η διοίκηση, θα κάνουμε κάτι παραπάνω», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΑΕ στους ποδοσφαιριστές

Τι θα γίνει στην κλήρωση…

Τους αντίπαλους που θα αντιμετωπίσει σε όμιλο της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής θα μάθει σε περίπου δύο εβδομάδες η Εθνικής Ελλάδας. Πώς, όμως, θα καταρτιστούν τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας, ώστε να φτάσουμε στις 4 Δεκεμβρίου στην κλήρωση του Μουντιάλ του 2010. Στο 1ο γκρουπ βρίσκονται οι διοργανωτές Νοτιοαφρικανοί και οι επτά πρώτες χώρες στο FIFA Ranking, ενώ οι υπόλοιποι τρεις όμιλοι θα διαμορφωθούν με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια.

Σύμφωνα με έναν κανονισμό της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, δεν υπάρχουν ομάδες από την ίδια ήπειρο στον ίδιο όμιλο, με εξαίρεση την Ευρώπη που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ομάδων. Τα γκρουπ δυναμικότητας θα επισημοποιηθούν από τη FIFA στις 2 του επόμενου μήνα (σ.σ.: δύο ημέρες πριν από την κλήρωση). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αποφύγει τις Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ελβετία, Σερβία, Δανία και Σλοβακία.

Επικεφαλής ομίλων θα είναι η Νότιος Αφρική, η Βραζιλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Αργεντινή, η Αγγλία και η Γαλλία. Από την πλευρά τους, το 3ο και το 4ο γκρουπ δυναμικότητας θα περιλαμβάνουν ομάδες από την Αφρική, τη Λατινική Αμερική, τη Ασία, τη Ωκεανία και την Κεντρική Αμερική. Από την κλήρωση θα προκύψουν 8 όμιλοι των 4 ομάδων, αφού από κάθε γκρουπ δυναμικότητας, με τους δύο πρώτους να προκρίνονται στους «16» της διοργάνωσης.

Εκτός της Εθνικής που θα αγωνιστεί ύστερα από το 1994 στο Μουντιάλ, η Σλοβακία θα μετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Βόρειος Κορέα για πρώτη φορά μετά το 1966, η Ονδούρα μαζί με τη Νέα Ζηλανδία για πρώτη φορά μετά το 1982 και η Αλγερία απουσίασε 24 χρόνια από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα πιθανά γκρουπ δυναμικότητας

1ο ΓΚΡΟΥΠ

1. Ν. ΑΦΡΙΚΗ
2. ΒΡΑΖΙΛΙΑ
3. ΙΣΠΑΝΙΑ
4. ΙΤΑΛΙΑ
5. ΓΕΡΜΑΝΙΑ
6. ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
7. ΑΓΓΛΙΑ
8. ΓΑΛΛΙΑ

2ο ΓΚΡΟΥΠ

1. ΟΛΛΑΝΔΙΑ
2. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
3. ΣΛΟΒΕΝΙΑ
4. ΕΛΒΕΤΙΑ
5. ΕΛΛΑΔΑ
6. ΣΕΡΒΙΑ
7. ΔΑΝΙΑ
8. ΣΛΟΒΑΚΙΑ

3ο ΓΚΡΟΥΠ

1.ΑΚΤΗ ΕΛΕΦ.
2. ΓΚΑΝΑ
3. ΚΑΜΕΡΟΥΝ
4. ΝΙΓΗΡΙΑ
5. ΑΛΓΕΡΙΑ
6. ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ
7. ΧΙΛΗ
8. ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

4ο ΓΚΡΟΥΠ

1. ΙΑΠΩΝΙΑ
2. Ν. ΚΟΡΕΑ
3. Β. ΚΟΡΕΑ
4. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
5. Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ
6. ΗΠΑ
7. ΜΕΞΙΚΟ
8. ΟΝΔΟΥΡΑ

Παραλίγο στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας

Αν η Εθνική είχε πάρει μία παραπάνω νίκη στην προκριματική φάση του Μουντιάλ, τότε θα βρισκόταν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των προκριματικών του Εuro 2012. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν τα κατάφερε και τώρα είναι στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας και θα μάθει στις 7 Φεβρουαρίου τους αντιπάλους της, ώστε να πάρει την πρόκριση για τρίτη φορά την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Εκτός της Ουκρανίας και την Πολωνίας που έχουν περάσει απευθείας ως διοργανώτριες χώρες, οι 51 θα χωρισθούν σε έξι γκρουπ δυναμικότητας για τις ανάγκες της κλήρωσης. Από κάθε όμιλο θα περάσει απευθείας ο πρώτος (9) συν τον καλύτερο δεύτερο των εννέα ομίλων. Οι οκτώ δεύτεροι των ομίλων θα μπουν στη διαδικασία των μπαράζ, ώστε να συμπληρωθεί η 16άδα της τελικής φάσης.

Τα προκριματικά θα διεξαχθούν με έξι ομίλους των έξι ομάδων και τρεις των πέντε, ενώ θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβρη του 2010 και θα τελειώσει με τα πλέι οφ στα μέσα Νοεμβρίου 2011.

Τα γκρουπ δυναμικότητας για το EURO 2012

1ο ΓΚΡΟΥΠ

ΟΜΑΔΑ ΠΟΝΤΟΙ


1.IΣΠΑΝΙΑ 39.964
2.ΓΕΡΜΑΝΙΑ 38.294
3.ΟΛΛΑΝΔΙΑ 37.821
4.ΙΤΑΛΙΑ 35.838
5.ΑΓΓΛΙΑ 34.819
6.ΚΡΟΑΤΙΑ 33.677
7.ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 33.226
8.ΓΑΛΛΙΑ 32.551
9.ΡΩΣΙΑ 32.477

2ο ΓΚΡΟΥΠ

10.ΕΛΛΑΔΑ 31.268
11.ΤΣΕΧΙΑ 30.871
12.ΣΟΥΗΔΙΑ 30.695
13.ΕΛΒΕΤΙΑ 30.395
14.ΣΕΡΒΙΑ 29.811
15.ΤΟΥΡΚΙΑ 29.447
16.ΔΑΝΙΑ 29.222
17.ΣΛΟΒΑΚΙΑ 28.228
18.ΡΟΥΜΑΝΙΑ 28.145

3ο ΓΚΡΟΥΠ

19.ΙΣΡΑΗΛ 28.052
20.ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 27.198
21.ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 26.827
22.ΝΟΡΒΗΓΙΑ 26.210
23.ΕΪΡΕ 25.971
24.ΣΚΩΤΙΑ 25.646
25.Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ 24.518
26.ΑΥΣΤΡΙΑ 24.381
27.ΒΟΣΝΙΑ 24.365

4ο ΓΚΡΟΥΠ

28.ΣΛΟΒΕΝΙΑ 24.221
29.ΛΕΤΟΝΙΑ 23.303
30.ΟΥΓΓΑΡΙΑ 23.048
31.ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 22.071
32.ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ 21.515
33.ΒΕΛΓΙΟ 21.426
34.ΟΥΑΛΙΑ 21.274
35.ΠΓΔΜ 19.409
36.ΚΥΠΡΟΣ 18.791

5ο ΓΚΡΟΥΠ

37.ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 18.751
38.ΑΛΒΑΝΙΑ 18.319
39.ΕΣΘΟΝΙΑ 17.792
40.ΓΕΩΡΓΙΑ 15.819
41.ΜΟΛΔΑΒΙΑ 15.734
42.ΙΣΛΑΝΔΙΑ 15.404
43.ΑΡΜΕΝΙΑ 15.164
44.ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ 14.730
45.ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ 13.581

6ο ΓΚΡΟΥΠ

46.ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ 13.500
47.ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 11.872
48.ΜΑΛΤΑ 11.517
49.Ν. ΦΕΡΟΕ 10.620
50.ΑΝΔΟΡΑ 9.197
51.ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ 7.783

Σαλπιγγίδης: «Χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε»

Χαμηλά κράτησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τον πήχη για την πορεία της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. «Θα πάμε για μία αξιοπρεπή παρουσία, έχουμε ικανότητες, αλλά, πάνω απ' όλα, κοιτάμε να χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε», τόνισε ο επιθετικός του Παναθηναϊκού στη «SportDay». «Τα λένε όλα οι αριθμοί για τον Ρεχάγκελ», πρόσθεσε.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Σαλπιγγίδης στη «SportDay»

«Ημασταν αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα. Αυτό είπαμε πριν από το παιχνίδι. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πώς θα σου πάει ένα ματς, αλλά είσαι σίγουρος για το τι θα δώσεις. Κι εμείς θέλαμε να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Την ψυχή μας. Ακόμα κι αν δεν ερχόταν η πρόκριση, έπρεπε να δείξουμε ότι έχουμε παλέψει για να πετύχουμε», δήλωσε αρχικά ο φορ του Παναθηναϊκού αναφερόμενος στο πάθος που έδειξαν οι διεθνείς.

Ερωτηθείς πώς αντιμετωπίζουν στη «γαλανόλευκη» τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, απάντησε: «Ακόμα πανηγυρίζουμε κι απολαμβάνουμε την επιτυχία. Θα πάμε στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά του κόσμου και θα ακουστούν πάλι πολλά όταν έρθει η ώρα. Πάμε, λοιπόν, να το ευχαριστηθούμε. Οταν χαίρεσαι αυτό που κάνεις, αυτό θα βγει και στο γήπεδο. Εχουμε 16 χρόνια να πάμε σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση. Η Ελλάδα θα είναι ανάμεσα στους μεγάλους και θέλουμε να το απολαύσουμε, όπως και όλοι οι Ελληνες. Εχουμε έξι μήνες μέχρι τότε. Ούτε διαλέγουμε αντιπάλους. Θα πάμε για μία αξιοπρεπή παρουσία, έχουμε ικανότητες, αλλά, πάνω απ' όλα, κοιτάμε να χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε».

Στη συνέχεια, ο 28χρονος ποδοσφαιριστής μίλησε για τον Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος συμπλήρωσε 100 ματς στον πάγκο της Εθνικής: «Τα λένε όλα οι αριθμοί για τον Ρεχάγκελ. Δεν χρειάζεται οι παίκτες να πούμε κάτι περισσότερο. Μετράει τι έχει πετύχει η Εθνική με αυτόν στον πάγκο και όχι τα λόγια. Συνεχίζει να γράφει ιστορία».

Καταλήγοντας, ο Σαλπιγγίδης αναφέρθηκε στην κριτική που δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα οι διεθνείς και ο προπονητής: «Κάποια ματς δεν μας βγήκαν και δεν παίξαμε καλά. Αλλο όμως η κριτική κι άλλο η ισοπέδωση. Ο,τι έγινε, έγινε. Ας χαρούμε όλοι τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό έχει αξία, όχι το παρελθόν»

ΠΑΟ: Το Μουντιάλ φέρνει προτάσεις

Έναν επιπλέον λόγο να αισθάνονται ικανοποιημένοι από την πρόκριση της Εθνικής στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό. Αυτός δεν είναι άλλος από την προβολή που θα έχουν οι «πράσινοι» διεθνείς και ιδίως όσοι βρίσκονται στη λίστα των υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστών.

Οι Τζιόλης, Μάντζιος λογικά θα ταξιδέψουν στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής και δικαιολογημένα οι ιθύνοντες εκτιμούν ότι θα είναι πιο εφικτό να φέρουν προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού. Βέβαια, αμφότεροι μπορεί να πουληθούν τον ερχόμενο Ιανουάριο, οπότε οι ιθύνοντες θα απαλλαγούν από τα συμβόλαιά τους. Ακόμη, όμως, και να δοθούν δανεικοί εκτιμάται ότι θα ανεβάσουν το κασέ τους και θα παραχωρηθούν πιο εύκολα σε άλλη ομάδα.

Παράλληλα, το «τριφύλλι» περιμένει κρούση και για τον Λουκά Βύντρα, ο οποίος έχει το αβαντάζ έναντι των υπολοίπων ότι παίρνει πολλά παιχνίδια με την Εθνική και επίσης αγωνίζεται βασικός στην ομάδα του.

Αποθέωση για «Σάλπι»!

Την τιμητική του είχε χθες στην Παιανία ο «χρυσός» σκόρερ της Εθνικής μας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Η ατμόσφαιρα από το Ντόνετσκ… μεταφέρθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού και όλοι διοργάνωσαν μια μίνι γιορτή: «Έλα παικτούρα ‘Σάλπι’», φώναξε κάποια στιγμή ο Καραγκούνης και αμέσως μαζί με τους Κατσουράνη, Τζόρβα, Νίνη και Βύντρα τον σήκωσαν στα χέρια και άρχισαν να τον πετούν στον αέρα: «Σαλπιγγίδης οε, οε, οε», ήταν το κυρίαρχο σύνθημα.

Στο διάστημα της παρουσίας της ομάδας στο ξενοδοχείο, ο Κώστας Αντωνίου μοίρασε συγχαρητήρια στους διεθνείς για τη μεγάλη τους επιτυχία, αλλά και στον Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Είμαστε περήφανοι για εσάς. Θέλω να σας μεταφέρω τα συγχαρητήριά μου και της διοίκησης για τη σπουδαία επιτυχία σας. Μάλιστα, ο πρόεδρος αποφάσισε να δώσει 100.000 ευρώ πριμ σε όλους τους παίκτες της Εθνικής, διότι μας κάνατε περήφανους. Φέραμε και τα απαραίτητα συνοδευτικά για να το γιορτάσουμε. Αυτή η επιτυχία ήταν τεράστια και για σας προσωπικά και για τον Παναθηναϊκό. Γράψατε ιστορία. Αυτό που κάνατε θα μείνει για πάντα. Συγχαρητήρια σε όλους. Κοιτάξτε να χαρείτε το Μουντιάλ όταν έρθει η ώρα.

Από εδώ και πέρα να κοιτάξουμε και τη δική μας ομάδα, της οποίας η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη. Βέβαια, μην ξεχάσουμε και έναν ακόμα παίκτη της ομάδας μας που θα πάει στο Μουντιάλ. Ζιλμπέρτο, μη σου φαίνεται παράξενο όλο αυτό που κάνουμε τώρα. Εσείς πάτε συνέχεια στο Μουντιάλ αλλά εμείς δεν έχουμε αυτή τη χαρά».


Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Χενκ Τεν Κάτε, λέγοντας: «Σας αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια. Χαίρομαι και είμαι περήφανος που είμαι προπονητής σε μια ομάδα που έχει τόσο πολλούς παίκτες στο Μουντιάλ. Αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά. Πίστευα στις δυνατότητές σας και ότι μπορείτε να τα καταφέρετε». Βέβαια, ο Ολλανδός έσπευσε στη συνέχεια να χαμηλώσει τους τόνους αφού ακολουθεί το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης:

«Πιστεύω ότι τώρα, μετά την επιτυχία της Εθνικής, μπορούμε να τα καταφέρουμε και με τον Παναθηναϊκό. Είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού και πρέπει να κοιτάω το καλό της ομάδας. Γι' αυτό από σήμερα τέλος στους πανηγυρισμούς. Αφήνουμε αυτή τη μεγάλη επιτυχία πίσω και κοιτάμε το πρωτάθλημα. Εχουμε δύσκολο παιχνίδι με τον Αστέρα και πρέπει να το προσέξουμε».

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων τις 20/11/2009

11287345 11286159 11286885 11286926 11287137 11287024 11285870 11287062 11286845 11286001 11286975 11288986 11287201 11288865

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES