3 Αυγ 2010

O XAΡΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ Δ' ΕΘΝΙΚΗΣ - TI ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΒΟΛΙΔΑΣ

ΠΗΓΗ : periferiako.com
Ένα από τα πλέον γνωστά και πολυσυζητημένα σχέδια της ΕΠΟ για το πρωτάθλημα της Δ Εθνικής στο μέλλον έχει να κάνει με τη μείωση των ομάδων, καθώς το ψαλίδωμα των ομίλων είχε ευθύς εξαρχής απορριφθεί από τα σωματεία. Μάλιστα, εκπροσωπώντας την Επιτροπή Πρωταθλήματος της Δ Εθνικής, ο ίδιος ο πρόεδρός της, Γιώργος Σαρρής, είχε κάνει λόγο για πρωτάθλημα 140 ομάδων κατά τη σεζόν 2011-2012. Το ερώτημα που αμέσως γεννήθηκε σε ένα μεγάλο μέρος όσων παρακολουθούν τη Δ Εθνική και τις ομάδες της, ήταν το εξής: Μήπως, τα δεδομένα οικονομικά προβλήματα της σημερινής εποχής από τη μία και το βαρύ φορτίο που αναγκάζονται να σηκώσουν οι παράγοντες των σωματείων από την άλλη, βοηθήσουν ώστε να έρθει η μείωση των ομάδων σε 140 μία χρονιά αρχύτερα;


Ερώτημα που, πλέον, αποδεικνύεται πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς ουκ ολίγες ομάδες αντιμετωπίζουν μετωπικά τον κίνδυνο να μην καταφέρουν να δηλώσουν συμμετοχή στον προσεχή και πολυπληθή διασυλλογικό μαραθώνιο. Για μερικές εξ αυτών, η αποχή αποτελεί κοινό μυστικό, για κάποιες άλλες αυτή τη στιγμή θα περιοριστούμε απλώς στην έντονη ανησυχία. Όπως και να έχει, σε ένα σύνολο 166 ομάδων, περίπου 20 υπολογίζεται ότι δεν θα συμμετάσχουν στη Δ Εθνική της ερχόμενης σεζόν. Το periferiako.com θα προσπαθήσει να κάνει μία ουσιαστική ανάλυση, παρουσιάζοντάς σας σε προσέγγιση τους 10 ομίλους (τουλάχιστον όπως θα έπρεπε να διαμορφωθούν και φέτος), με σκοπό να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μία σφαιρική άποψη για την κατάσταση που επικρατεί στην δεξαμενή του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Φαντάζει αναγκαίο, για εμάς, να υπογραμμίσουμε ότι η παρακάτω ανάλυση είναι μία απόπειρά παρουσίασης του φετινού πρωταθλήματος, σύμφωνα με τη μελέτη στην οποία προχώρησε το periferiako.com.

5ος Όμιλος:
Κάτι παραπάνω από δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως η Βολίδα Κέρκυρας δεν θα αγωνιστεί στη Δ Εθνική. Για τη νησιώτικη ομάδα θα αποφασίσει σχετικά μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα η ΠΑΕ Κέρκυρα, με την οποία ξεκίνησε πρόσφατα συνεργασία, ωστόσο τα τωρινά δεδομένα δείχνουν ότι η Βολίδα πολύ δύσκολα θα αποφύγει το τοπικό πρωτάθλημα. Έντονο πρόβλημα αντιμετωπίζουν ο ρης Φιλιατών, η Θύελλα Ελεούσας, αλλά και ο Αστέρας Ρόκκα, ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

ΑΟΚ: Σε ουδέτερο γήπεδο το ματς της πρεμιέρας με ΑΕΚ;

gipedo_aokΔυστυχώς γίνεται πράξη αυτό που φοβόντουσαν οι άνθρωποι του ΑΟ Κέρκυρα και ο φίλαθλος κόσμος του νησιού, αφού το «ξεσπίτωμα» της ομάδας στην πρεμιέρα (τουλάχιστον) της Σούπερ Λιγκ θεωρείται πλέον δεδομένο.
Οι εργασίες στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας δεν έχουν καν ξεκινήσει, ειδικά σε ότι αφορά τον αγωνιστικό χώρο, που είναι το μεγαλύτερο και πιο χρονοβόρο έργο. Παρότι στη ΓΓΑ οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση άρχισαν από τον περασμένο Μάη, υπήρξε απίστευτη καθυστέρηση και τελικά η ανάθεση έγινε την 1η Ιουλίου. Αλλά και πάλι, σε αυτό τον ένα μήνα που πέρασε ο εργολάβος της αναδόχου εταιρίας δεν εγκαταστάθηκε στο γήπεδο, παρά τις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν από πλευράς ΠΑΕ Κέρκυρα και Άντζελας Γκερέκου προς τους αρμόδιους πολιτειακούς και υπηρεσιακούς φορείς.
Έτσι, λοιπόν, ο... δαίμονας της γραφειοκρατίας έβαλε (ξανά) γερά το χεράκι του, αφού ακόμα κι αν οι εργασίες ξεκινήσουν -όπως εκτιμάται- μέσα στην καινούργια εβδομάδα, πάλι το γήπεδο δεν θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του Αυγούστου, οπότε αρχίζει το Πρωτάθλημα.
Αυτό αποτελεί μια... γερή γροθιά στο στομάχι τόσο της κερκυραϊκής ομάδας, η οποία παίζοντας εκτός νησιού θα ζσημιωθεί οικονομικά, ενδεχομένως και αγωνιστικά, όσο και του φίλαθλου κόσμου της, ο οποίος αδημονούσε να δει νωρίς-νωρίς στο Εθνικό Στάδιο τον ΑΟΚ να αντιμετωπίζει έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας.
Πλέον, ο ΑΟ Κέρκυρα αναζητεί γήπεδο το οποίο θα δηλώσει ως έδρα για τον αγώνα με την ΑΕΚ και επικρατέστερο φαίνεται να είναι το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, αλλά εξετάζονται κι άλλες περιπτώσεις. Από εκεί και πέρα, οι «κυανέρυθροι» ευελπιστούν κι εύχονται πως το ΕΑΚ Κέρκυρας θα είναι έτοιμο προς χρήση για το ματς της 3ης αγωνιστικής, κόντρα στον Ατρόμητο Αθηνών.

ΤΕΝΝΕΣ: «Σε ποιες θέσεις χρειαζόμαστε ενίσχυση»

Το… παζλ στο ρόστερ του ΑΟ Κέρκυρα διαρκώς συμπληρώνεται, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι επαφές με τους μεταγραφικούς στόχους συνεχίζονται και πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Σημειώνουμε πως η επιτροπή μεταγραφών των «Φαιάκων» απαρτίζεται από τον προπονητή Μπάμπη Τεννέ και τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Λυράκη, οι οποίοι για τις κινήσεις τους πάντοτε κρατούν ενήμερο τον πρόεδρο Γιώργο Λιμπάντση.

Σε επικοινωνία που είχε σήμερα Δευτέρα το aokerkyra.com με τον κ. Τεννέ, του ζητήσαμε να μας πει για ποιες θέσεις η ομάδα αναζητεί παίκτες. Ο Αθηναίος τεχνικός μάς ανέφερε τα εξής:
«Η ομάδα μας χρειάζεται ενίσχυση σε τρεις θέσεις. Θέλουμε να πάρουμε έναν σέντερ-φορ, έναν αριστερό εξτρέμ κι έναν ακραίο αμυντικό».

Ύστερα από το ρεπό του σαββατοκύριακου, οι «κυανέρυθροι» σήμερα Δευτέρα επέστρεψαν στις προπονήσεις, στις βοηθητικές τους εγκαταστάσεις στα Γαζάτικα, μπαίνοντας έτσι στην 5η εβδομάδα της προετοιμασίας τους.

Στον μεταγραφικό τομέα, αναμένεται αίσιο τέλος στις περιπτώσεις των Ζεράρντο Μπρούνα και Μάρτιν Επστάιν, τους οποίους ο ΑΟΚ επιδιώκει να αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού από τη Λίβερπουλ και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα. Στα υπόψιν βρίσκεται και ο Γκουστάβο Νακαράτο, που κατά τα φαινόμενα θα αποχωρήσει από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου, επειδή βλέπει πως δεν βρίσκεται μέσα στις βασικές επιλογές του προπονητή. Πάντοτε υφίσταται το ενδιαφέρον για τον Νέιθαν Μπερνς, ο οποίος όμως πιθανότατα θα παραμείνει στην ΑΕΚ , καθώς είχε πολύ καλή απόδοση στα φιλικά παιχνίδια (πέτυχε και το γκολ στο τελευταίο ματς, κόντρα στη Ρέιντζερς, χαρίζοντας τη νίκη στην Ένωση με σκορ 1-0). Τέλος, οι άνθρωποι της κερκυραϊκής ομάδας απέσυραν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του Ελίνι Δημούτσου από τον Παναθηναϊκό.

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES