12 Αυγ 2010

Με άρωμα… Σάντος!

Με άρωμα… Σάντος!«Ποτισμένη» από την πρώτη μέρα με τη φιλοσοφία του νέου προπονητή της και χρησιμοποιώντας όλα τα στοιχεία της πετυχημένης «συνταγής» του, η Εθνική Ελλάδας επικράτησε 1-0 της Σερβίας στο Βελιγράδι!

Με τον Σαλπιγγίδη (45’) να σφραγίζει την καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και το «άστρο» του Ρεχάγκελ να μένει… παρακαταθήκη και να διατηρεί το σκορ στο κακό β’ μέρος, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπήκε με το δεξί στην «εποχή Σάντος».





Πως έπαιξε

Με σύστημα 4-4-2 και ρόμβο στο χώρο του κέντρου παρέταξε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ο Φερνάντο Σάντος. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σηφάκης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος και Βύντρα. Αμυντικό χαφ ξεκίνησε ο Κατσουράνης, οι Καραγκούνης (αριστερά) και Τοροσίδης (δεξιά) στα πλάγια, επιτελικός χαφ ήταν ο Νίνης και επιθετικό δίδυμο οι Σαμαράς-Σαλπιγγίδης.

Η «σφραγίδα» μπήκε αμέσως!

Σαν ομάδα που βρίσκεται… καιρό στα χέρια του Φερνάντο Σάντος παρουσιάστηκε στο πρώτο μέρος η Εθνική. Το «μακιγιάζ» του Πορτογάλου στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε έντονα τα χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας του (καλό passing game, έλεγχος του παιχνιδιού, προσοχή στην άμυνα), ωστόσο το πρόσωπο του δε διατηρήθηκε το ίδιο… όμορφο σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους.

Μετά το πολύ καλό ελληνικό εικοσάλεπτο, οι Σέρβοι ισορρόπησαν και εκμεταλλευόμενοι τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε από αριστερά ο Σπυρόπουλος, έφτιαξαν και έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες (ειδικά εκείνη του Ζίγκιτς στο 32’ ήθελε προσπάθεια για να μη γίνει γκολ).

Παρόλα αυτά, η ελληνική ομάδα (ιδιαίτερα με την καλή συνεργασία των Βύντρα-Τοροσίδη από δεξιά) εξακολουθούσε να ψάχνει τις αντεπιθέσεις. Μπορεί, λοιπόν, η επιπόλαια κατάληξή τους, (παρόλο που εκδηλώνονταν όμορφα) να μην έφερνε κλασικές ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο η Εθνική έμελλε να το βρει από τη συνεργασία δύο εκ των ποιοτικότερων παικτών της:

Η διορατικότητα του Τοροσίδη (σέντρα ακριβείας «στην πλάτη» της σερβικής άμυνας) συνάντησε το «δολοφονικό ένστικτο» του Σαλπιγγίδη (άψογη κεφαλιά-ψαράκι) και η Εθνική έκλεινε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ.



Έμεινε όρθια…

Το γκολ που πέτυχε στην εκπνοή του πρώτου μέρους η Εθνική σαν να… χαλάρωσε την Εθνική και σαν να… νευρίασε, από την άλλη, τους Σέρβους. Μετά από ένα δεκάλεπτο όπου οι διεθνείς συνέχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ (η κεφαλιά του Γκέκα στο 55’ πέρασε λίγο έξω), οι… διακόπτες έπεσαν και οι γηπεδούχοι μετατράπηκαν σε απόλυτους κυρίαρχους του ματς.

Στη διάρκεια του εφιαλτικού εικοσαλέπτου που ακολούθησε οι Σέρβοι ήταν καταιγιστικοί και οι μοναδικοί λόγοι που δεν έφτασαν στην ισοφάριση ήταν τα δοκάρια (τρομερό σουτ του Τόσιτς στο 57’, κοντινή κεφαλιά του Μρτζα στο 68’) και ο εκπληκτικός Σηφάκης (απέκρουσε το τετ α τετ με τον Κάτσαρ και την κεφαλιά εξ επαφής του Ζίγκιτς, επίσης στο 68’).

Παρόλα αυτά, η εθνική ομάδα -με τη… συνδρομή και των αλλαγών, που έριξαν τον ρυθμό- κατάφερε να αντέξει την πίεση και κρατώντας στα τελευταία λεπτά την μπάλα με την αποτελεσματικότητα που… ΔΕΝ το έκανε νωρίτερα, κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη γοήτρου.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΣΕΡΒΙΑ (Ράντομιρ Άντιτς): Ντούριτσιτς, Ιβάνοβιτς, Βίντιτς, Σούμποτιτς, Ομπράντοβιτς (46' Κολάροφ), Πέτροβιτς, Κουζμάνοβιτς, Μιλίγιας (46' Νίνκοβιτς), Κράσιτς (46' Τόσιτς), Γιοβάνοβιτς (65' Μρτζα), Ζίγκιτς (74' Πάντελιτς)

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα (81' Μανιάτης), Σπυρόπουλος, Κυργιάκος (46' Α. Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης (65' Καφές), Καραγκούνης (87' Μαρίνος), Νίνης (74' Γ. Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης (46' Γκέκας), Σαμαράς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φερνάντο Τισέιρα Βετιένες (Ισπανία)

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES