8 Μαρ 2010

«Μπαλοθιά» ανόδου από τον ΟΦΗ

Β’ Εθνική: «Μπαλοθιά» ανόδου από τον ΟΦΗΟ ΟΦΗ ήταν ο μεγάλος νικητής (3-1) στο ντέρμπι με την Κέρκυρα, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Οι Κρητικοί εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τον παράγοντα έδρα και με αυτή τη σπουδαία νίκη βρίσκονται μόνοι τους στην τρίτη θέση (42 β.) παίρνοντας προβάδισμα ενόψει των πλέι οφ, ενώ μείωσαν στους έξι βαθμούς τη διαφορά από την δεύτερη Κέρκυρα.

«Μπαλοθιά» από Πόποβιτς

Ωραίο παιχνίδι από τις δύο ομάδες… Πάθος, πολλές μονομαχίες και φυσικά χαμένες ευκαιρίες. Ένα γεμάτο πρώτο 45λεπτό, με τον ΟΦΗ αλλά και την Κέρκυρα να φτάνουν αρκετές φορές κοντά στο γκολ, όμως οι Κρητικοί , ήταν αυτοί που χαμογέλασαν.

Οι Φαίακες για περίπου 15 λεπτά πίεζαν αρκετά και είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όμως ο Βεζυρίδης με δύο εκπληκτικές επεμβάσεις στο σουτ του Γκουστάβο (20’) αλλά και στο τετ-α-τετ με τον Φλαβίνιο (27’) κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην εστία του.

Μετά το 30’ οι Κρητικοί ανέβασαν στροφές και στο 39’ ο Πόποβιτς με απευθείας χτύπημα φάουλ έκανε το 1-0, ένα γκολ το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλα από τους οπαδούς του ΟΦΗ.

«Μαντινάδες» από Ζορμπά και Βλόνταρτσικ

Το καλό παιχνίδι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με την Κέρκυρα να δίνει γρήγορα την απάντησή της. Οι Φαίακες μπήκαν δυνατά και στο 53’ έκαναν το 1-1, με τον Θανάση Τσίγκα να πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης.

Οι Κρητικοί δεν επηρεάστηκαν από το τέρμα που δέχτηκαν, αφού έξι λεπτά αργότερα ο Ζορμπάς πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από τα δεξιά, σέρβιρε στον Βλόνταρτσικ, ό οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στου Αποστολίδη, δίνοντας ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο ΟΦΗ συνέχιζε να είναι καλύτερος και με τον Ζορμπά να μοιράζει για ακόμα μία φορά και τον Βλόνταρτσικ να εκτελεί, οι γηπεδούχοι ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 3-1,και κλείδωσαν τη νίκη.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Γκουλής): Βεζυρίδης, Κωνσταντινίδης, Ζορμπάς (90' Χαραλαμπάκης), Αγρίτης (78' Καρακατσάνης), Κάλαϊτζιτς, Κιάσσος, Πόποβιτς (80' λ. τ. Μπούρμπος), Νατσούρας, Βλόνταρτσικ, Κατσικογιάννης, Μπερτίν

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Μπουτζίκος, Ιωάννου, Βενέτης, Κοντοδήμος (51' Ρεπερνέ), Φλαβίνιο, Μπερνς (88' Γιαννιτσανάκης), Λαμπρόπουλος (67' Λουρένσο), Παρασκευαϊδης, Τσίγκας, Γκουστάβο

Βγενόπουλος: «Καμία έκπτωση για το γήπεδο»

Βγενόπουλος: «Καμία έκπτωση για το γήπεδο»Να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις πάνω στο νέο πλάνο της Πολιτείας για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, ζητάει με επιστολή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος. «Η υπόθεση έχει τοποθετηθεί από την αρχή σε λάθος βάση. Με τη νέα γραμμή που θα ακολουθήσουμε αυξάνουμε τις πιθανότητες να γίνει το γήπεδο στον Βοτανικό», τονίζει ο μέτοχος των "πρασίνων", ενώ δεν αποκλείει τις λύσεις της Λεωφόρου και του ΟΑΚΑ.

Στη δήλωσή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος μιλάει για προπαγάνδα από «Παναθηναϊκούς» που έχουν τρομοκρατηθεί με την προοπτική να πάρει η ομάδα το πρωτάθλημα, ενώ ζητάει η σκληρή γραμμή για το γήπεδο να υιοθετηθεί από κοινού από τις ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΠΑΟ, οι πρόεδροι των οποίων πρέπει να σχηματίσουν μια επιτροπή υπό τον συντονισμό της ΓΗΠΕΛ, ώστε ο Παναθηναϊκός ενιαίος και αδιαίρετος να διεκδικήσει αυτό που δικαιούται.

Αναλυτικά η επιστολή του Ανδρέα Βγενόπουλου προς το ΔΣ της ΓΗΠΕΛ και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη:

''8 Μαρτίου 2010

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΗΠΕΛ

Υπόψη κ. Γ. Βαρδινογιάννη

Αγαπητοί φίλοι,

Επειδή, όπως γνωρίζετε, ζούμε σε μια περίοδο έντονης προπαγάνδας που εκπορεύεται κυρίως από «Παναθηναϊκούς» που έχουν τρομοκρατηθεί με την προοπτική να πάρουμε το πρωτάθλημα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιτύχουν τη διχόνοια και την οπισθοδρόμηση, επιθυμώ να σας γνωρίσω και να δημοσιοποιήσω τις απόψεις και θέσεις μου για το γήπεδο γραπτώς:

1. Εδώ και πολύ καιρό έχω εκφράσει δημόσια την άποψή μου ότι η υπόθεση του γηπέδου του Βοτανικού έχει τοποθετηθεί από την αρχή σε λάθος βάση. Η σύνδεση του γηπέδου μας, που είναι όνειρο αλλά και απαίτηση από την Πολιτεία των μισών Ελλήνων, με τη δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου ιδιωτικών συμφερόντων έκανε το σχέδιό μας ευάλωτο με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες.

2. Επίσης, από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και μετά, σας έχω συστήσει να στείλετε τελεσίγραφο στην Πολιτεία ώστε ή να μας εγγυηθεί την κυριότητα της γης όπου θα φτιάξουμε το γήπεδο και να προβεί στις δευτερεύουσες διαδικαστικές πράξεις που χρειαζόμαστε ή να καταγγείλουμε τις σχετικές συμβάσεις και να αποχωρήσουμε διεκδικώντας αποζημιώσεις από όλους τους υπευθύνους.

3. Αντ΄ αυτού συνεχίσθηκαν οι συζητήσεις – διαπραγματεύσεις με ήπιους τόνους με κατάληξη να μας προτείνουν να συνεχίσουμε το σχέδιο της δημιουργίας του γηπέδου γυρίζοντας ουσιαστικά στην αρχή, με εκ νέου σύνδεση με το εμπορικό κέντρο και την βεβαιότητα νέων προσφυγών στο ΣτΕ, με επαχθέστερους όρους για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και αφήνοντας έξω το γήπεδο basket! Μάλιστα μας ζητούν να γκρεμιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου προτού ολοκληρωθεί η παράδοση των νέων εγκαταστάσεων!

4. Είμαι κάθετα αντίθετος στο να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις επί της νέας αυτής πρότασης της Πολιτείας. Υπάρχει μια τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που πρέπει να γίνει σεβαστή και έστω και τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στο τελεσίγραφο που είχα προτείνει από καιρό. Καμία έκπτωση για το γήπεδο ποδοσφαίρου, το γήπεδο basket, και τις εγκαταστάσεις του ΠΑΟ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, εάν δε η Πολιτεία αποδέχεται ευθύνες ως προς το εμπορικό κέντρο ας διευθετήσουν το θέμα όπως θέλουν, αλλά διμερώς χωρίς καμία σύνδεση ή ανάμειξη δική μας.

5. Αυτή η σκληρή γραμμή πρέπει να υιοθετηθεί από κοινού από τις ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΠΑΟ, οι Πρόεδροι των οποίων πρέπει να σχηματίσουν μια Επιτροπή υπό τον συντονισμό σας, ώστε ο Παναθηναϊκός ενιαίος και αδιαίρετος να διεκδικήσει αυτό που δικαιούται. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι διάφοροι Υπουργοί είναι προσωρινοί, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι αιώνιος και διαχρονικός.

6. Πολλή συζήτηση γίνεται, και μάλιστα με μεγάλη δόση κακοήθειας, για την εναλλακτική λύση σε περίπτωση που το γήπεδο δεν γίνει τελικά στο Βοτανικό. Κατ΄αρχήν εγώ πιστεύω ότι με τη νέα γραμμή που θα ακολουθήσουμε αυξάνουμε τις πιθανότητες να γίνει το γήπεδο στον Βοτανικό, αν όμως δεν γίνει είναι μεν κρίμα που χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου. Η λύση της Λεωφόρου είναι μέσα στην καρδιά μου και, υπό προϋποθέσεις, δεν μπορεί να αποκλειστεί. Αλλά και ο χώρος του ΟΑΚΑ που μπορεί να μετατραπεί σε Παναθηναϊκή Πολιτεία θα μπορούσε να είναι η έσχατη λύση.

Ανεξάρτητα με τα λάθη που έχουν γίνει, μακριά από προπαγάνδες, επικοινωνιακά παιχνίδια και πολλαπλά εγκαίνια, ο Παναθηναϊκός ενιαίος και αδιαίρετος, στην πράξη και όχι στα λόγια, οφείλει, το συντομότερο δυνατόν, να δημιουργήσει τη βάση που θα τον διατηρήσει σαν έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς συλλόγους και στην επόμενη εκατονταετία.

Με τιμή,

Ανδρέας Βγενόπουλος
Φίλαθλος του ΠΑΟ

Υ.Γ. Υπενθυμίζω σε όλους αυτούς που επιθυμούσαν στο όνομα του νέου γηπέδου να περιλαμβάνεται το «Παναθηναϊκός», ότι το έχω από καιρού αποδεχθεί, αλλά παρόλο που ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε εγγράφως την επίσημη συναίνεση του ΠΑΟ της ΠΑΕ και της ΚΑΕ προς τούτο, ουδεμία απάντηση έχει δοθεί μέχρι στιγμής!''

Οι προτάσεις του Μπέου

Οι προτάσεις του ΜπέουΜε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, με κοινοποίηση προς ΓΓΑ, SuperLeague και ΕΕΠ Β' και Γ' Εθνικής Κατηγορίας, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος έκανε γνωστές τις προτάσεις του, που θα πρέπει να συζητηθούν ώστε να αλλάξουν προς το καλύτερο όλες οι επαγγελματικές κατηγορίες. Μάλιστα, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, αναφέρεται στην διαιτησία και το Στοίχημα.

Η επιστολή του Αχιλλέα Μπέου αναφέρει:

"Κύριε Πρόεδρε,

Ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου πιστεύουμε ότι αρκετά πράγματα πρέπει να αλλάξουν στις δομές του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, βελτιώνοντας τη γενική εικόνα και για να γίνει αυτό, όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Μέχρι σήμερα όλοι αποποιούνται τις ευθύνες και ο καθένας από την πλευρά του προσπαθεί να ρίξει το μπαλάκι στον άλλον. Με βούληση και ευθύνη απέναντι σ’ αυτό που αγαπάμε, το ποδόσφαιρο, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε.

1) Μετακίνηση οπαδών: Ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα από το Σύνταγμα, κανένας νόμος δεν μπορεί να το απαγορεύσει. Οι ΠΑΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να συνεργαστούν με οπαδούς, αστυνομία, πολιτεία και να καταλάβουν όλοι ότι ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους δεν υπάρχει. Είναι καιρός πλέον οι ΠΑΕ να καταθέσουν προτάσεις με γνώμονα το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και όχι το προσωπικό τους όφελος.

2) Κατηγορίες SuperLeague, B’ Εθνική, (Γ’ Εθνική ένας όμιλος). Το ποδόσφαιρο είναι ενιαίο, δεν είναι μόνο η SuperLeague. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να κατανοήσουν πως όλες οι κατηγορίες επιβάλλεται να λειτουργούν ως αλληλένδετα δοχεία και μ’ αυτό τον τρόπο να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο.
Άρα, τα play off και play out πρέπει να ισχύουν σε όλες τις κατηγορίες.


Ξεκινώντας με την SuperLeague οι δύο τελευταίοι 15ος -16ος υποβιβάζονται απευθείας και ο 14ος -13ος αγώνες μπαράζ με τον 3ο- 4ο της Β’ Εθνικής για δύο θέσεις στην SuperLeague. O 1ος - 2ος της Β’ Εθνικής απευθείας άνοδο. Ο 18ος -17ος της Β’ Εθνικής υποβιβάζεται. Ο 16ος -15ος -14ος -13ος αγώνες μπαράζ για 2 θέσεις με τον 3ο-4ο-5ο-6ο της Γ’ Εθνικής. Ο 1ος - 2ος της Γ’ Εθνικής απευθείας άνοδο στην Β’ Εθνική. Ο 22ος -21ος -20ος υποβιβάζεται απευθείας. Ο 19ος -18ος -17ος -16ος αγώνες μπαράζ μεταξύ τους. Υποβιβάζονται οι δύο, σύνολο (5) στην Δ’ Εθνική. Όσον αφορά τους 10 ομίλους της Δ’ Εθνικής, οι πρώτοι του κάθε ομίλου θα διασταυρώνονται μεταξύ τους και οι νικητές (5) θα ανεβαίνουν στην Γ’ Εθνική.

3) Διαιτησία. Επαγγελματική και ανεξάρτητη.

4) Στοίχημα. Το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο δεν έχει κανένα συμφέρον από το στοίχημα. Οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες του νομικού καθεστώτος και δρουν εις βάρος των ομάδων. Λύσεις υπάρχουν. (Για παράδειγμα ένας αγώνας ύποπτος στοιχηματικά να αναβάλλεται και να ορίζεται άλλη ημερομηνία διεξαγωγής του). Αν υπάρξει βούληση από όλους τους εμπλεκόμενους, τότε μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τις ολοκληρωμένες προτάσεις μας για το συγκεκριμένο ζήτημα θα τις εκθέσουμε όταν μας ζητηθεί στις συσκέψεις που ελπίζουμε σύντομα ότι θα γίνουν.

5) ΚΕΠ (Κανονισμός που διέπει οικονομικές σχέσεις ΠΑΕ – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ). Τροποποίηση άμεσα. Σημερινό καθεστώς ανεπίτρεπτο.

6) Κατά την άποψη μας η σημερινή ΕΠΑΕ πρέπει να καταργηθεί, αφού σε πολλά ζητήματα η λειτουργία της υφίσταται κάτω από αρρωστημένες πρακτικές και νοοτροπίες του αμαρτωλού παρελθόντος. Βασική προϋπόθεση βέβαια η εξασφάλιση των εργαζομένων.

Κλείνοντας όλες οι πιο πάνω προτάσεις σίγουρα δημιουργούν πιο ανταγωνιστικά και αξιόπιστα όλα τα Πρωταθλήματα και δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Ελπίζουμε να συζητηθούν και να ληφθούν σοβαρά υπόψη, αφού η σπουδαιότητα των προβλημάτων δεν μπορεί να αποτυπωθεί απλά σε δύο κόλλες χαρτί.

Για την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου
Ο Πρόεδρος
Αχιλλέας Μπέος".

Εύκολο απόγευμα για τη Βολίδα

altΧωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες, η Βολίδα πέτυχε τη 2η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα του 5ου ομίλου του Περιφερειακού πρωταθλήματος, επικρατώντας με 3-0 της Προοδευτική Περάματος στο γήπεδο των Καστελάνων.
Μέτρια στο πρώτο ημίχρονο, πετούσε στην επανάληψη
Η κερκυραϊκή ομάδα είχε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο οι διάδρομοι προς την εστία του Μποζιάρη ήταν καλά κλεισμένοι από τους φιλοξενούμενους και έτσι το 0-0 παρέμεινε ως το 45΄
Στην επανάληψη όμως τα πράγματα άλλαξαν άρδην με τους γηπεδούχους να ξεκινούν δυνατά και μέσα σε ένα τέταρτο από το 55΄-70΄ η Βολίδα «καθάρισε» την ομάδα από το Πέραμα.
Έτσι, στο 55΄ ο Βρακκάς με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι άνοιξε το δρόμο για την ομάδα του Μπολάνο, στο 60΄ ο Γκερέκος με κοντινό πλασέ μετά από σέντρα του Βρακκά έγραψε το 2-0, στο 64΄ ο Αρμένης είχε σουτ στο δοκάρι, και τελικά το 3-0 διαμορφώθηκε από τον Πετρόγιαννη που εκμεταλλεύτηκε άριστα την κάθετη πάσα του Στρατηγού.
Βολίδα: Ζάχος (85’ Τσιουτσιουλικλής), Μεσημέρης, Κονισπολιάτης (35’ Βρακκάς), Πάγκαλης, Γ. Σκολαρίκης, Δούσης, Μοναστηριώτης (70’ Γκερέκος), Πετρόγιαννης, Σπίνουλας, Στρατηγός, Αρμένης.
Προοδευτική Περάματος: Μποζιάρης, Τσερμετσέλης, Αντωνόπουλος (86’ Φερούλης), Τζώρτζης, Οικονόμου, Κοσκινάς, Λαδιάς (75’ Χάιδος), Γκόλιας (66’ Καμποσιώρης), Ευαγγελίδης, Γιαννόπουλος, Τσολάκος.

Μόνο με θαύμα…

Μόνο με θαύμα…Ο Ολυμπιακός «έκαψε» το τελευταίο του χαρτί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, μετά την ήττα (1-0) από τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Οι Πειραιώτες πέταξαν λευκή πετσέτα και θεωρείται δύσκολο, με βάση τις κακές εμφανίσεις που έχουν πραγματοποιήσει τη φετινή σεζόν, να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Παρόλα αυτά, εκείνο που ειπώθηκε από τη διοίκηση, μετά τον χθεσινό αγώνα, ήταν το εξής: «Πετάξαμε ένα ημίχρονο, γιατί στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε φάσεις. Δεν εξαρτάται πια από μας. Οσο υπάρχουν ελπίδες, έστω και μαθηματικές, είμαστε υποχρεωμένοι να τις κυνηγήσουμε. Ξέρουμε ότι πια είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα».

Στον Ολυμπιακό εμφανίζονται αποφασισμένοι να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και αν το χάσουν και μαθηματικά, τότε προτίθενται να παραδεχθούν ότι το έχασαν από τις δικές τους κακές επιλογές, σε συνδυασμό με την ατυχία λόγω των πολλών τραυματισμών και την κακή διαιτησία.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολλά παράπονα από τον κ. Δαλούκα για τις αποφάσεις του σε αρκετές φάσεις και υποστηρίζουν ότι δεν κράτησε σωστά τον χρόνο των καθυστερήσεων. Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να πάει στο ΟΑΚΑ και να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, κατακτώντας με εμφατικό τρόπο το πρωτάθλημα. Τώρα οι Πειραιώτες θέλουν να στραβοπατήσουν οι «πράσινοι» και ο ΠΑΟΚ, προκειμένου να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της κατάκτησης του τίτλου.

Πλησιάζει ο Βαλβέρδε!

Μετά τη διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου, αυξάνονται οι πιθανότητες ο Ερνέστο Βαλβέρδε να επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δύσκολα θα παραμείνει προπονητής των Πειραιωτών τη νέα σεζόν, αφού πρέπει να κατακτηθεί το πρωτάθλημα και αυτό τώρα μοιάζει απίθανο. Οι όποιες εξελίξεις στην υπόθεση του ανθρώπου που θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας θα υπάρξουν μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες.

Μια συμφωνία με τον Βάσκο προπονητή για τη νέα περίοδο θα έδινε ξανά προοπτική και θα λειτουργούσε υπέρ της διοίκησης, ικανοποιώντας τον κόσμο. Πάντως, οι διοικούντες επανέλαβαν ότι δεν τίθεται θέμα -και- άλλης αλλαγής προπονητή μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει η σκέψη να ανακοινωθεί η συνεργασία με τον Βαλβέρδε πριν από το Πάσχα, αλλά ακόμα δεν είναι κάτι σίγουρο.

Στο όριο των καρτών Πάντος και Αβραάμ

Τις τρεις και έξι κίτρινες κάρτες στο φετινό πρωτάθλημα έφτασαν ο Τάσος Πάντος και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Στην επόμενη που θα δεχτούν, ο πρώτος θα εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής και ο δεύτερος δύο αγώνων. Στο όριο βρίσκονται επίσης οι Στολτίδης, Ντιόγο, Μήτρογλου (από τρεις), Ντουντού, Γκαλίτσιος και Μαρέσκα (από έξι).

Όπως έγινε γνωστό από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, ο Νταρμπισάιρ ένιωσε ενοχλήσεις στον δεξιό μηρό και υπάρχει ανησυχία για την κατάστασή του. Από την πλευρά του, ο Μήτρογλου έχει κάταγμα ρινικού οστού έπειτα από χτύπημα που δέχθηκε σε μια διεκδίκηση της μπάλας, από τον Φερνάντεζ.

Σήμερα η ομάδα έχει ρεπό και θα επιστρέψει αύριο στις προπονήσεις για τον σαββατιάτικο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η διατήρηση της πρωτιάς και ο… συμπαίκτης του Νίκου Νιόπλια

Η διατήρηση της πρωτιάς και ο… συμπαίκτης του Νίκου ΝιόπλιαΆλλη μια νίκη για τον Παναθηναϊκό και μάλιστα με καλό ποδόσφαιρο. Οι «πράσινοι» μπορεί να άργησαν να σκοράρουν στο ματς με τον Λεβαδειακό (όχι γιατί δεν απειλούσαν την εστία του Μπλάζιτς, αλλά γιατί η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι), αλλά κατάφεραν σ’ ένα «καυτό» δεκάλεπτο να βάλουν τρία γκολ, να πάρουν ένα άνετο «τρίποντο» και να χαμογελάσουν διπλά αργότερα, όταν είδαν τον Ηρακλή να παίρνει τη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Πλέον, το «τριφύλλι» είναι το ξεκάθαρο φαβορί για το πρωτάθλημα. Είναι στο +2 από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει τον Αρη και στο +5 από τους «ερυθρόλευκους», που δεν πείθουν ότι μπορούν να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου. Από την άλλη, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια πείθει και… παραπείθει με τις εμφανίσεις της στο γήπεδο (εδώ και ένα μήνα έχω γράψει ότι, κατά την άποψή μου, αυτήν την περίοδο ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας), έχει παίκτες που το μάτι τους γυαλίζει και είναι «διψασμένοι» για το πρωτάθλημα και έναν προπονητή που έχει μάθει την ομάδα του και διαχειρίζεται εξαιρετικά το υλικό που έχει.

Στο χθεσινό παιχνίδι δύσκολα μπορείς να βρεις κάποιον παίκτη να μην είναι καλός. Νομίζω ότι κορυφαίος ήταν ο Στέργος Μαρίνος, ενώ τον ακολούθησαν οι Σαλπιγγίδης και Λέτο, που σκόραραν, μάλιστα, κι από ένα γκολ.

Οσο για τον Μαρίνο, τον παλιό συμπαίκτη (!) του Νίκου Νιόπλια στη Χαλκηδόνα (όταν ο άσος του «τριφυλλιού» άρχιζε την καριέρα του, ο Ελληνας προπονητής ήταν στα τελειώματά του σαν παίκτης), πραγματοποίησε το καλύτερό του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα. Ηταν άψογος σε επιθετικό και αμυντικό τομέα, έβγαλε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Σαλπιγγίδη, αρκετές φορές ταλαιπώρησε τον Κόλτζο με τις επελάσεις του και έδειξε ότι μπορεί αν προσφέρει πολλά στον Παναθηναϊκό. Θυμηθείτε το. Αυτός ο ποδοσφαιριστής μπορεί να δώσει πολλά στο «τριφύλλι» και να γίνει στο μέλλον ο βασικός δεξιός μπακ των «πράσινων» και της Εθνικής…

Τα είχαν κάνει πάνω τους

Τα είχαν κάνει πάνω τουςΌταν παίζεις μισό πρωτάθλημα σε ένα παιχνίδι και δη μακριά από το σπίτι σου, αλλά σε έδρα που τέλος πάντων δεν είναι και…κόλαση, το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να μπεις στο παιχνίδι από το πρώτο λεπτό δείχνοντας ότι θα πεθάνεις, αλλά θα το πάρεις αυτό το ματς. Είδατε εσείς χθες στο Καυτανζόγλειο τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να μπουν έτσι στο παιχνίδι τους με τον Ηρακλή;

  Αυτό που τουλάχιστον εγώ είδα, είναι ότι μπήκαν και τα είχαν κάνει πάνω τους. Για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη. Από τα πέντε πρώτα λεπτά φαίνεται η διάθεση της κάθε ομάδας. Μπήκε, λοιπόν, μέσα ο Ηρακλής και νόμιζες ότι το πρωτάθλημα ήθελε να το πάρει αυτός. Κι όχι ο Ολυμπιακός, που μέχρι το ηλίθιο πέναλτι που έκανε ο Σουηδός, δεν είχε περάσει τη σέντρα.

  Συγνώμη, θέλεις, πραγματικά, να πάρεις το πρωτάθλημα και μπαίνεις έτσι σε ένα αγώνα; Είσαι άξιος της τύχης σου. Ενώ ξέρεις ότι είσαι ψιλοκαλά, όχι καλά, σαν ομάδα, μόνο όταν προηγείσαι στο σκορ; Ενώ ξέρεις ότι όποτε ο (όποιος) αντίπαλός σου, εδώ και μήνες πολλούς, προηγηθεί στο σκορ, εσύ χάνεις; Και μπαίνεις έτσι μέσα, αντί αν μη τι άλλο στο ξεκίνημα να είσαι δυνατός, όπως τουλάχιστον έκανες στην Τρίπολη, στη Νέα Σμύρνη και το Παγκρήτιο; Και θες να πάρεις πρωτάθλημα; Μας δουλεύεις;

  Το πρωτάθλημα το παίρνει κάθε χρόνο αυτός που το θέλει πιο πολύ. Ο σύλλογος που το θέλει πιο πολύ. Εννοώ παίκτες-προπονητές, διοίκηση, κόσμος. Ε, φέτος βλέπετε εσείς τον Ολυμπιακό να το θέλει πιο πολύ το πρωτάθλημα;

  Κι άντε τώρα παρακάλα, την Κυριακή να φέρει ισοπαλία ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη και να χάσει ο ΠΑΟΚ στο Χαριλάου. Μήπως μπορέσεις τελικά και παίξεις τον τίτλο στο ΟΑΚΑ. Πιάς΄ το αβγό και κούρευτο, δηλαδή.

  Αλλά κοίταξε εσύ πρώτα να κερδίσεις τα Γιάννινα το Σάββατο στο Καραϊσκάκη…Μην σου την κάνει κι ο κοντός, που πέφτει.

Αναστόπουλος: «Να καταθέτουμε την ψυχή μας σε κάθε παιχνίδι»

Αναστόπουλος: «Να καταθέτουμε την ψυχή μας σε κάθε παιχνίδι»Ικανοποιημένος από τη μεγάλης σημασίας νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (1-0) εμφανίστηκε ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Νίκος Αναστόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε, πάντως, πως η ομάδα του θα έπρεπε να νικήσει με μεγαλύτερο το σκορ. Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός των Αρκάδων, Βαγγέλης Βλάχος, στάθηκε στον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, ενώ χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση του κ. Καλόπουλου να αποβάλει τον Μπαστία.

«Ένα παιχνίδι το οποίο, λίαν επιεικώς, θα έπρεπε να κερδίσουμε 3-0, κατορθώσαμε, έστω και με αυτό τον τρόπο, έστω και στο τέλος, να πάρουμε τους 3 βαθμούς, που είναι πολύ σημαντικοί στην προσπάθεια την οποία κάνουμε. Όμως, το έργο μας είναι ακόμα δύσκολο, θα χρειαστεί προσπάθεια. Το κεφάλι μας είναι στη λαιμητόμο, γι'αυτό θα χρειαστεί, όπως σήμερα, μέχρι το 94' να καταθέτουμε την ψυχή μας. Δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη», ήταν τα λόγια του Νίκου Αναστόπουλου.

Από την άλλη πλευρά, ο Βαγγέλης Βλάχος τόνισε: «Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν σε αυτό το τραγικό γήπεδο για άλλη μια φορά και ευτυχώς που βγήκαν σώοι από το βούρκο. Συγχαίρω τον ΠΑΣ για τη νίκη του, αλλά αν δεν μείνω στο διαιτητή θα κάνω λάθος. Δεν μένω ποτέ σε διαιτητές, όμως νομίζω ότι είναι λάθος 100% η αποβολή του Μπαστία.

Είναι η 4η φορά που παίζουμε με παίκτη λιγότερο φέτος, τις προηγούμενες τα καταφέραμε αλλά δεν μπορείς συνέχεια να παίζεις με 10 και να βγαίνεις από το αδιέξοδο. Κινδυνέψαμε μόνο 2 φορές από στημένες φάσεις γιατί σε αυτό το βούρκο μόνο έτσι δημιουργείς. Αν ήμασταν 11, θα παίρναμε κάτι καλύτερο
».

Λεονάρντο: «Πρέπει να πάμε στο Champions League»!

Λεονάρντο: «Πρέπει να πάμε στο Champions League»!Την άποψη ότι η ΑΕΚ χρειάζεται να κερδίσει την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν για να σώσει τη φετινή χρονιά εξέφρασε ο Λεονάρντο, μιλώντας στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ». «Θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε τον μοναδικό μας στόχο. Για να σώσουμε τη χρονιά, πρέπει να πάμε στο Champions League», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός. «Πρέπει να ξεχάσουμε το δεύτερο εξάμηνο του 2009», τόνισε.

Αποσπάσματα των δηλώσεων του Λεονάρντο:

Το καλοκαίρι αποκτήθηκες από την ΑΕΚ και οι προσδοκίες των φιλάθλων ήταν μεγάλες. Έχουν δει το πραγματικό σου πρόσωπο;

«Όχι ακόμα. Όταν αποφασίστηκε να έρθω στην ΑΕΚ, δεν μπόρεσα να κάνω την προετοιμασία που ήθελα. Όλα έγιναν την τελευταία στιγμή και περίμενα πότε θα ταξιδέψω στην Αυστρία, προκειμένου να κάνω σωστή και δυνατή προετοιμασία. Στον Λεβαδειακό είχα κάποια προβλήματα με τον πρόεδρο. Δεν με άφηνε να κάνω προπόνηση και ό,τι μάθαινα για τη μεταγραφή μου ήταν μέσα από τον Τύπό.

Αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να αγωνιστώ σε ολόκληρο 90λεπτο. Στο 70’ ή το 80’ αρχίζω να νιώθω κούραση, να παθαίνω κράμπες και δεν μπορώ να συνεχίσω. Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος. Όσο μπορώ θα βοηθήσω την ΑΕΚ, ειδικά από τη στιγμή που έδειξε ότι με ήθελε τόσο πολύ. Την επόμενη σεζόν θα κάνω δυνατή προετοιμασία και ο κόσμος θα δει αυτό που πραγματικά αξίζω
».

Το όνομά σου πρωταγωνίστησε σε πολλά εξώφυλλα εφημερίδων. Μήπως και αυτό σου πρόσθεσε περισσότερο άγχος;

«Σίγουρα. Είναι κάτι που δεν με βοήθησε καθόλου. Δημιούργησε μια λανθασμένη αίσθηση ότι πρέπει να μπω στο γήπεδο και να τα κάνω όλα σωστά. Για να δείξω στον κόσμο ότι αξίζω να είμαι στην ΑΕΚ. Ύστερα από καιρό είχα την ευκαιρία να παίξω τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια ως βασικός και αυτό με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Είναι δύσκολο για κάθε παίκτη που αλλάζει ομάδα. Και φέτος υπάρχουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές, σε υψηλότερο επίπεδο, οι οποίοι δεν είναι ίδιοι με πέρυσι».

Υπήρξε κάποια στιγμή που να απογοητεύτηκε και να είπες τα «παρατάω»;

«Όχι, δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου. Όταν έγινε εκείνο το επεισόδιο με τον φίλαθλο της ΑΕΚ, είχα φτάσει σε ένα σημείο, στο σπίτι μου, να βάλω τα κλάματα. Έλεγα στον εαυτό μου: “δεν είμαι ο ίδιος ποδοσφαιριστής με αυτόν στον Λεβαδειακό”, “γιατί δεν μπορώ να κάνω το ίδιο”;

Αποφάσισαν να δουλέψω περισσότερο στην προπόνηση και αυτό προσπαθώ να βγάλω και στα παιχνίδια. Για παράδειγμα,. Όταν ήμουν με έναν ποδοσφαιριστή “μαν του μαν”, δεν προσπαθούσα να τον ντριμπλάρω και έδινα πάσα. Τώρα προσπαθώ να μη φοβάμαι και να περνάω τον αντίπαλο. Ακριβώς όπως είχα μάθει τα προηγούμενα χρόνια. Το 2010 και το 2011 οι ΑΕΚτζήδες θα δουν τον πραγματικό Λεονάρντο
».

Τι έχει πάει στραβά στη φετινή ΑΕΚ;

«Τίποτα δεν πάει καλά. Είναι μία καλή ερώτηση και την απάντηση δεν την ψάχνεις μόνο εσύ αλλά και όλοι οι ΑΕΚτζήδες. Είναι κάτι που δεν περίμενε κανείς. Πιστεύω ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2009 πρέπει να το “σβήσουμε” από την ιστορία της ΑΕΚ. Μείναμε εκτός Κυπέλλου, χάσαμε την πρόκριση για τους “32” στο Europa League.

Είχαμε έναν δύσκολο όμιλο, αλλά μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα. Παράλληλα, μείναμε εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος από νωρίς. Όπως είπα, τίποτα δεν πάει καλά. Ούτε οι διαιτητές, οι οποίοι μας έχουν δυσκολέψει. Αλλά τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουμε εμείς. Εμείς παίζουμε, εμείς κυνηγάμε την μπάλα. Είναι ένα εξάμηνο που πρέπει να ξεχάσουμε…
».

Πώς μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση;

«Κοιτάμε τα αποτελέσματα του 2010 και βλέπουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με την ομάδα του 2009. Δεν μας αξίζει αυτή η θέση. Φέτος δεν είχαμε χάσει σε εννέα παιχνίδια και ο κόσμος είναι δίπλα μας. Έδειξαν ότι θέλουν να μας βοηθήσουν. Έρχονται σε κάθε παιχνίδι και φωνάζουν καθ’ όλη τη διάρκεια. Και εμείς τους δείξαμε με τις τελευταίες εμφανίσεις ότι μπορούμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω».

Όλοι οι συμπαίκτες σου κάνουν λόγο για έξοδο στο Champions League. Είναι εφικτός στόχος;

«Αυτό που θέλουμε είναι να μπούμε στα πλέι οφ. Θα είναι δύσκολα, γιατί εκεί θα βρούμε απέναντί μας καλές ομάδες. Θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε τον μοναδικό μας στόχο. Για να σώσουμε τη χρονιά, πρέπει να πάμε στο Champions League. Αυτό το έχουμε καταλάβει όλοι».

Μια κλασσική απάντηση για έναν ποδοσφαιριστή θα ήταν «παίζω την μπάλα και τα διοικητικά δεν με απασχολούν». Όμως, σας επηρεάζει αυτή η κατάσταση;

«Αγωνιστικά δεν μας δημιουργεί πρόβλημα. Αλλά όταν παίζεις ποδόσφαιρο, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Είναι ο καλός να είσαι πληρωμένος. Δυστυχώς φέτος υπάρχουν προβλήματα, τα οποία πιστεύω ότι η διοίκηση θα μπορέσει να λύσει και να κάνουμε μια νέα αρχή από την επόμενη σεζόν».

Μια που ανέφερες την επόμενη σεζόν, η ΑΕΚ θα είναι ικανή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα;

«Η ΑΕΚ πάντα παλεύει για το πρωτάθλημα. Αυτό έκανε και θα το κάνει. Φέτος τα πράγματα πήγαν στραβά. Από την επόμενη σεζόν πρέπει να τα σβήσουμε όλα και να “σβήσουμε” τη χρονιά που διανύουμε. Να δώσουμε χαρά στον κόσμο, ο οποίος περιμένει χρόνια ένα πρωτάθλημα. Είμαι έξι μήνες στην ομάδα και θέλω ένα πρωτάθλημα οπωσδήποτε. Φαντάσου τους φιλάθλους που το περιμένουν τόσα χρόνια…».

ΆΡΗΣ: Βγήκαν τα εισιτήρια για τον ΠΑΟΚ

ΆΡΗΣ: Βγήκαν τα εισιτήρια για τον ΠΑΟΚΣτη διάθεση των φίλων του Άρη τίθενται από σήμερα τα εισιτήρια της αναμέτρησης των «κιτρινόμαυρων» με τον ΠΑΟΚ για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Μάλιστα αναμένεται να εξαντληθούν νωρίς καθώς η «δίψα» του κόσμου για τέτοια παιχνίδια είναι πολύ μεγάλη. Έτσι και σε αυτή την αναμέτρηση θα δώσουν βροντερό «παρών».

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι από το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε από το ARIS MOBILE η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα της Κυριακής στις 19:00 στο Κλ. Βικελίδης κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι τιμές των εισιτηρίων:

ΘΥΡΕΣ 1-3...............15 ΕΥΡΩ
ΘΥΡΑ 2..................25 ΕΥΡΩ
ΘΥΡΕΣ 5-6-9...............35 ΕΥΡΩ
ΘΥΡΑ 7 (επίσημα)….......50 ΕΥΡΩ
ΘΥΡΑ VIP................150 ΕΥΡΩ

Σημειώνεται ότι λόγω της πληρότητας των θέσεων από κατόχους διαρκείας στην θύρα 9, για λόγους ασφαλείας, στην συγκεκριμένη θύρα δεν θα ισχύει η δωρεάν είσοδος των παιδιών
».

«Άγγελε, δεν είσαι στα πλάνα μου»

«Άγγελε, δεν είσαι στα πλάνα μου»Εκτός πλάνων μέχρι το τέλος της σεζόν τέθηκε ο Άγγελος Χαριστέας από τον τεχνικό της Νυρεμβέργης, Ντίτερ Χέκινγκ. Στη χθεσινή, μεγάλη νίκη της ομάδας του επί της Λεβερκούζεν με σκορ 3-2 (πρώτη ήττα, φέτος, για την Μπάγερ), ο Έλληνας διεθνής έμεινε εκτός 18άδας, παρά το γεγονός ότι η Νυρεμβέργη είχε ξεμείνει από επιθετικούς, λαμβάνοντας το μήνυμα από τον προπονητή του.

Ο 46χρονος προπονητής ρωτήθηκε για την επιλογή του να αφήσει εκτός αποστολής τον 30άχρονο, πλέον, Χαριστέα και απάντησε κοφτά: «Είναι προσωπικό θέμα». Έτσι κι αλλιώς, όμως, ποτέ δεν υπολόγιζε τον «Χάρι».

Οι εκτιμήσεις, πάντως, ότι οι μέρες του Άγγελου Χαριστέα είναι μετρημένες στη Νυρεμβέργη, ενισχύθηκαν και μάλλον, το συμβόλαιό του, το οποίο έχει διάρκεια ως το 2011, δεν θα το εξαντλήσει. Και όλα αυτά, μερικούς μήνες πριν η Εθνική μας ομάδα ταξιδέψει στη Νότια Αφρική για το Μουντιάλ…

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES